Kevään 2012 karsinnat - ennakkovertailua tasoerosta

  • 483 875
  • 1 847

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olisi kyllä aika huikea tilanne, jos Ilveksen legendaarisin pelaaja kautta aikojen tiputtaisi valmentajana tamperelaiset Mestikseen..
Kortin kääntöpuoli, Raipe ois varmasti mestiksen top-5 pelaajia jos lähtis pelaaja-valmentajaks. Ja oishan siinäkin jo historian havinaa ja klassikkohenkeä ;)
Veikkaan, että tulee ainakin tiukemmat karsinnat, kuin parina viime vuonna. Sen verran surkeaa on Ilveksen peli.

Ei oo tullu Ipan matseja seurattua (ehkä pikkuhiljaa pitäis, ni tietäis mitä sieltä on tulossa), mutta eilen ainakin Mestiksen kärkikolmikon peli tais olla kautta linjan aika hukassa. Ja samaa ollu kyllä pidemmän aikaa, saa ny nähä miten pleijjareissa lähtee rullaamaan.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pidin Kekäläistä ihan viksuna kaverina. Mutta hän etsii liigaseurojen kehittymiselle esteitä liigakarsinnoista. Voi hyvää päivää, ei taida sittenkää olla kaikki muumit laaksossa. Onhan se etsittävä syytä jostakin ku satsauksista huolimatta narreilla ei hommat vieläkää skulaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Enpä kyllä oikein jaksa innostua tuosta Keklun tekstistä. Vaikka kovasti miestä arvostankin, niin nyt kyllä näytti menneen metsään ja pahasti.

Liiga oli pitkään suljettuna ja silti kaupankäynti ei ollut mitään erityisen railakasta. Muutama tyhjennysmyynti nyt tapahtui, mutta mistään maita ja mantuja mullistavasta ei kuitenkaan ollut kyse.

Ihmettelen kanssa Kekäläisen kommentteja. Provoilu ei kuulu miehen tyyliin joten ilmeisesti hän ei ole vain perillä siitä miten suljetun liigan kokeilu aikanaan epäonnistui. Kauppojen tekemisen rohkeutta Suomessa rajoittavat niin monet muut tekijät kuin karsinnat alkaen liigan pykälistä ja päättyen siihen ettei kaikilla toimareilla/urheilujohtajilla ole seuroissaan samanlaista valtaa kuin Kekäläisellä itsellään. Tuollaiset jutut saa siis jättää omaan arvoonsa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tämä nyt on täysin ohi aiheen, mutta ei tässä nyt reilua kymmentä vuotta sentään olla viimeisenä roikuttu.

(Perinteinen "vastaan-vielä-tähän-offtopiciin-ja-jätän-tähän-sitten" tiedossa)

No ei varmaan joo, "hienoksi ja perinteikkääksi" seuraksi 10 vuoden sisään joukkue on jäämässä todella rumalla tavalla jo kolmatta kertaa selväksi jumboksi. Ja huomioidaan myös, että mainitsemasi JYP toimi pitkään pienemmillä budjeteilla mutta ei ole koskaan liigahistoriansa aikana joutunut karsimaan paikastaan, eikä ole 2000-luvulla ollut kertaakaan varsinainen heittopussi = viimeinen, kun karsintoja ei ollut pystyssä.

Muttajoo, ei minulla ole mitään henkilökohtaisia antipatioita nimenomaan Ilvestä vastaan, mutta itse pidän ihmeellisinä toiveita sellaisten joukkueiden säilymisestä liigassa, joiden ei haluta tippuvan vain siksi koska Wikipediasta voi lukea niiden mestaruuksista joskus sellaiselta ajalta, jolla ei ole käytännössä enää mitään tekemistä nykyisen seuran (muuta kuin nimi ja "perinteet" - ainiijjoo, no tulihan se Hiitelä sinne penkin taakse hetkeksi, okei se tosiaan oli joo) tai luonnollisesti vielä vähemmän itse joukkueen kanssa.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pidin Kekäläistä ihan viksuna kaverina. Mutta hän etsii liigaseurojen kehittymiselle esteitä liigakarsinnoista.

Mikäpä olisi parempi tapa kehittää lajia kuin rehellinen kilpailutilanne? Tämä liiga on täynnä kaiken maailman liituraitapukusia rahanahneita kapitalisteja jotka tekevät hienosta kilpailutoiminnasta liian kaupallista paskaa. Keväällä 2009 koko Suomi seurasi karsintoja ja se taisi tehdä vähän hallaa finaaleille. Ite en edes muista ketä siellä finaaleissa edes pelasi. Palstatilat ja uutislähetykset oli Ässiä ja Sporttia täynnä. Kekäläisen Muovi-Jokereilla on hätä kädessä heti kun lehdet kirjottaa jostakin muusta kun suurimmasta ja kauneimmasta. Toivottavasti tulee kunnon kähinät karsintoihin ja Mestisjengi nappaa muutaman voiton. Mun puolesta vaikka neljä niin alkaa kabineteissakin tapahtumaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Panokset kovenee ja lausunnot kanssa. Mestis-johtaja väittää SM-liigan pelkäävän | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Jukka Toivakka Mestiksen johtajan ominaisuudessa antoi lausunnon myös liigaan nousemisen haasteellisuudesta. Todennäköisesti tähän lausuntoon vaikutti ainakin jonkun verran hieman aiempi Kekäläisen aivorupsuttelu, jonka rivien välistä (ja riveiltäkin) saattoi hieman heikommallakin medialukutaidolla varustettu lukea toiveen Liigan sulkemisesta jälleen. Tuskin Toivakka olisi lähtenyt noin suuresti karsintoja käsittelemään muuten, sillä aihe oli kuitenkin Mestiksen pleijjareiden alkuinfo.

Hyvää settiä kyllä, eipä ainakaan nöyristellä mihinkään suuntaan. (Siinäkin hankala taiteenlaji että toiselle kun kumartaa, niin yleensä siinä toiselle pyllistää.)
 
Ennen kyllä arvostin Kekäläistä jollain mittarilla, mutta nyt voin sanoa, että haista vittu! Ihan täyttä paskaa tuo koko teksti ja siinnä on näköjään mies pahimmasta päästä tässä isojen poikien kultapossukerhossa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvää settiä kyllä, eipä ainakaan nöyristellä mihinkään suuntaan. (Siinäkin hankala taiteenlaji että toiselle kun kumartaa, niin yleensä siinä toiselle pyllistää.)

Nyt on sitten virallisestikkin Mestiksen johdosta syytetty Sm-liigaa tuosta karsijan liian lyhyestä lepoajasta ennen karsintoja. Voisiko joku nyt sanoa miksi se on liigan vika, että Mestis päättää tehdä otteluohjelmansa nähdyn kaltaiseksi? Tuossahan on muutenkin mahdollista saada jopa viikon tauko ennen karsintoja, joka nyt aivan varmasti pitäisi olla tarpeeksi suuri aika lepäämiseen ja henkiseen valmistautumiseen. Enkä oikeasti ymmärrä myöskään tätä jatkuvaa liigan kotiedun marinaa, sillä se nyt vaan urheilussa on tapana, että haastaja tulee ensin vierailulle.

Karsinnat on tehty mahdollisimman reiluiksi tekemällä niistä paras seitsemästä, joka vähentää tuurin osuutta voitoissa ja antaa paremmalle joukkueelle edun. Jos Mestis tahtoo parantaa oman karsijansa asemaa, niin olisiko aihetta tehdä muutoksia otteluohjelmaan tai poistaa playoffit kokonaan?

Jukka Toivakka itse on antanut aika vahvoja näyttöjä tällä kaudella mm. olemalla mukana näiden haastekierrosten kehittelyssä, jotka ovat yksi epäreiluimmista ja naurettavimmista keksinnöistä urheilussa. Ehkäpä tällä ulostulolla koitettiin nostaa jotain muuta aihetta pintaan, etteivät ihmiset enää puhuisi tästä virheestä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Muttajoo, ei minulla ole mitään henkilökohtaisia antipatioita nimenomaan Ilvestä vastaan, mutta itse pidän ihmeellisinä toiveita sellaisten joukkueiden säilymisestä liigassa, joiden ei haluta tippuvan vain siksi koska Wikipediasta voi lukea niiden mestaruuksista joskus sellaiselta ajalta, jolla ei ole käytännössä enää mitään tekemistä nykyisen seuran (muuta kuin nimi ja "perinteet" - ainiijjoo, no tulihan se Hiitelä sinne penkin taakse hetkeksi, okei se tosiaan oli joo) tai luonnollisesti vielä vähemmän itse joukkueen kanssa.

Joo, ei minullakaan tämän kanssa ole mitään ongelmaa. Lähinnä halusin puuttua sen takia, että loan heittäminen Ilveksen suuntaan tuntuisi olevan trendikästä ja välillä ei faktat pysy ihan hallussa. Yleensä Ilves kuitenkin lähtee menestymään kauteen eikä vain välttämään karsijan paikkaa. Perseilty on sitten sen verran, että jokusen kerran on pohjalla oltu.

Mutta joo, jos takkiin tulee karsinnoissa, niin sitten on Ilves tippumisen ansainnut. Ei kahta sanaa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Enkä oikeasti ymmärrä myöskään tätä jatkuvaa liigan kotiedun marinaa, sillä se nyt vaan urheilussa on tapana, että haastaja tulee ensin vierailulle.

Tuosta taisi tulla marisijoiden rakastama itkun aihe sen jälkeen, kun Tami Sport-luotsina valitti tuosta aiheesta julkisesti. Kun SaiPa ja Kärpät viimeksi nousivat karsintojen kautta liigaan, oli heidänkin karsintavastustajillaan silloin kotietu. Miksi tuo käytäntö pitäisi nyt yhtäkkiä muuttaa?
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mestiksen mestarin minimipelimäärä on 10 (todennäköisesti 12-15 peliä) ja ensi viikonlopusta liigaseurat vetävät vielä tuon saman 11-13 peliä omaa runkosarjaansa samassa ajassa. Hoitamalla finaalit kunnialla 3-0 lepoaikaa jää jopa päivä enemmän kuin liigajoukkueella. Huonoimmassakin tapauksessa palautumisaikaa jää se 5 vrk. Jos se ei jumalauta riitä niin sitten kyseessä on pelkkiä puuhastelijoita.

Kukaan ei myöskään ole vaatinut pelaamaan 4 otteluvoiton puolivälieriä, vaan taitanut raha puhua siinäkin. Saatu kaikille osallistujille vähintään 2 kotipeliä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Mestiksen otteluohjelma olisi ollut tänä vuonna suunnitellun kaltainen, voittaja olisi tullut pelanneksi 48 peliä runkosarjassa ja 9-18 peliä pudotuspeleissä. Koska voittaja todennäköisesti tulee kuuden parhaan joukosta, pudotuspelejä olisi 9-15 kpl ja siten kokonaismäärä 57-63 peliä. SM-liigan runkosarjassa pelataan 60 peliä. Lisäksi SM-liigassa on kolme kertaa kauden aikana maajoukkuetauko EHT:n vuoksi. Luulisi, että nuo voisi sovittaa samalle aikavälille siten, ettei Mestiksen puolella tarvitsisi pelata runkosarjaa "kiristetyssä aikataulussa" ja pudotuspelejä "erittäin tiiviisti".
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Jukka Toivakka itse on antanut aika vahvoja näyttöjä tällä kaudella mm. olemalla mukana näiden haastekierrosten kehittelyssä, jotka ovat yksi epäreiluimmista ja naurettavimmista keksinnöistä urheilussa.

Tämä on ihan totta. Vittuakos tuolla nyt ruikuttaa epäreiluudesta, kun oli tosiaan vahvasti omalla panoksellaan vaikuttamassa näiden idioottimaisten haastekierrosten syntyyn. Kierrosten, joista oli kaikenlainen reiluus ja urheilullisuus todella kaukana.

Ihan asiaahan Toivakka puhuu, puhujana vaan voisi olla joku muu. Ainakin omissa silmissäni mies on menettänyt uskottavuutensa koko lailla totaalisesti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tämä on ihan totta. Vittuakos tuolla nyt ruikuttaa epäreiluudesta, kun oli tosiaan vahvasti omalla panoksellaan vaikuttamassa näiden idioottimaisten haastekierrosten syntyyn. Kierrosten, joista oli kaikenlainen reiluus ja urheilullisuus todella kaukana.
Ja TuTon organisaatiosta varmaankin taisteltiin kynsin-hampain noita kierroksia vastaan? En jaksa millään uskoa, että Toivakka ois joku diktaattori ja styranki edes Mestiksessä, vaikka äänitorvi siellä toimensa (johon on ilmeisesti ihan yhteispäätöksellä valittu) takia luonnollisesti onkin.
Ihan asiaahan Toivakka puhuu, puhujana vaan voisi olla joku muu. Ainakin omissa silmissäni mies on menettänyt uskottavuutensa koko lailla totaalisesti.

Kenen tämä ois sit pitäny kertoa? Lausunnon virallisuutta ja uskottavuutta varten tuon aiemmin mainitseman äänitorven (ei siis tarvitse olla diktaattori tai styranki) tällaiset pitää julkisuuteen antaa, tai sitten lausunnot nähdään ainoastaan yksittäisten henkilöiden heittoina. Tuossakin aika iso ero, onko lausunnon antaja "Mestiksen puheenjohtaja Jukka Toivakka" vai "Mikkelin Jukureiden nokkamiehenä vaikuttava Toivakka" (molemmat termit suoraan Iltalehden uutisesta).

Eikä muuten liittyny enää aiheeseen millään lailla, jatketaan Toivakan mollausta vaikka Mestiksen arvostus -ketjussa jos tarvetta sille nähdään.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt kuulostaa Sportinkin osalta varsin hyvältä. Sanotaan taas pitkästä aikaa julkisesti että asiat alkavat olla hyvällä mallilla jos nousu sattuisi tulemaan. Uskon kyllä että rahoittajia löytyisi ihmeen toteutuessa. Vaikka tänä päivänä taloudellinen tilanne on tiukka niin kyllä pientä uhoa täytyy löytyä. Se nostattaa taistelutahtoa. Sport till ligan.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Enkä oikeasti ymmärrä myöskään tätä jatkuvaa liigan kotiedun marinaa, sillä se nyt vaan urheilussa on tapana, että haastaja tulee ensin vierailulle.

Olen samaa mieltä, että kotietu kuuluu ligajoukkueelle, mutta näin ei ole aina ollut. Ainakin Ässien ja JoKP:n karsiessa -89 ja -90 oli kotietu divarijoukkueella.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Karsintasarjahan ois paras menetelmä (tervetuloa "mutta kun -94 oli yks merkityksetön ottelu ja siinä tehtiin 11 maalia!!1!1!1"-argumentit), tällä kaudella ois ainakin hyvät väännöt jos siinä faittais Mestiksen top3 ja Liigasta sit viimenen (huomaatteko miten en tällä kertaa laittanu tuohon "Ipa" ;) ). Mestiksen puolella ollu ainakii mukavan tasaista (siitä voi sit olla montaa mieltä johtuuko siitä että joukkueet on yhtä hyviä, vai yhtä huonoja :D )
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Karsintasarjahan ois paras menetelmä (tervetuloa "mutta kun -94 oli yks merkityksetön ottelu ja siinä tehtiin 11 maalia!!1!1!1"-argumentit), tällä kaudella ois ainakin hyvät väännöt jos siinä faittais Mestiksen top3 ja Liigasta sit viimenen (huomaatteko miten en tällä kertaa laittanu tuohon "Ipa" ;) ). Mestiksen puolella ollu ainakii mukavan tasaista (siitä voi sit olla montaa mieltä johtuuko siitä että joukkueet on yhtä hyviä, vai yhtä huonoja :D )

Olisi kyllä, mutta ei näillä joukkue määrillä. Tässä olisi se vaarana, että karsintasarjassa oli joukkueita, jotka eivät olisi edes valmiita nousemaan liigaan ja näin liigaan sulkemisen kannalla olevat tahot saisivat taas aihetta puolustella liigaan sulkemista. Mikäli joukkueita olisi liigassa vaikka 12 ja mestiksessä 10 niin karsintasarja olisi oikea ratkaisu. Kaikella kunnioituksella Jukuri-faneja kohtaan, en usko että Jukuritkaan on valmis liigaan vielä vuosikausiin vaikka pelillisesti mestiksen kärkikahinoissa on vuodesta toiseen.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuolloinhan liigan 2 viimeistä karsi. Liigan 11. aloitti kotona ja 12. vieraissa.

Tällöinhän molemmille liigajoukkueille olisi kuulunut kotietu eikä "haastajille".
Jos siis liigajoukkueen kotietua perustellaan tällä argumentilla, että liigajoukkue on Suomen 14. ja Mestiksen mestari 15.
Olen silti siis edelleen samaa mieltä, että liigajoukkueelle kuuluu kotietu.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tätä samaahan jauhettiin jo 5 vuotta sitten, että joukkue X ei ole vielä valmis liigaan. Ja nyt edelleen jauhetaan, että ei valmis liigaan. Koska joukkueet sitten ovat valmiina liigaan? Jos pelillisesti liigajoukkueen päihittää neljällä voitolla, niin silloin on valmis liigaan...
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Tätä samaahan jauhettiin jo 5 vuotta sitten, että joukkue X ei ole vielä valmis liigaan. Ja nyt edelleen jauhetaan, että ei valmis liigaan. Koska joukkueet sitten ovat valmiina liigaan? Jos pelillisesti liigajoukkueen päihittää neljällä voitolla, niin silloin on valmis liigaan...

Näin toki, jos eläisimme täydellisessä maailmassa. "Viisaat" kiekkopäättäjämme ovat kuitenkin lyöneet fiksut päänsä yhteen ja keksineet muutaman ei-pelillisen edellytyksen mestis-joukkueelle, joka pitäisi täyttää ennen kuin liigan portit aukeavat. Näitä kriteerejä en usko nykyisistä mestis-jengeistä täyttävän kuin Sportin ja Kookoon.
 
Viimeksi muokattu:

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Näin toki, jos eläisimme täydellisessä maailmassa. "Viisaat" kiekkopäättäjämme ovat kuitenkin lyöneet fiksut päänsä yhteen ja keksineet muutaman ei-pelillisen edellytyksen mestis-joukkueelle, joka pitäisi täyttää ennen kuin liigan portit aukeavat. Näitä kriteerejä en usko nykyisistä mestis-jengeistä täyttävän kuin Sportin ja Kookoon.

Mitä kaikkia näitä ei-pelillisiä edellytyksiä nykyään on?

Eikö Jukurit täytä kriteerejä?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kaikella kunnioituksella Jukuri-faneja kohtaan, en usko että Jukuritkaan on valmis liigaan vielä vuosikausiin vaikka pelillisesti mestiksen kärkikahinoissa on vuodesta toiseen.

Voisitko antaa tähän hieman laajemmin tietojasi? Ainakin Jukureiden puheenjohtajan mukaan ollaan valmiita. Sulla sitten on varmaan jotain tarkempaa tietoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös