Jokerit European Trophyn lopputurnauksessa 2011

  • 52 995
  • 174

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Toivottavasti pojilla riittää bensaa. Nelosketjua tuskin kovin paljon jäällä tulee näkymään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kekäläinen sanoi Canalilla, että Salzburg menetti viisi pelaajaa Itävallan maajoukkueen (?) mukaan ja sen takia saivat ottaa korvaavia pelaajia tilalle. Ihmeellinen kuvio kaikkinensa toki siltikin.

Tämä oli tiedossa jo kesällä, kun kerrottiin lopputurnauksen olevan tässä joulun alla. Silloin tehtiin selväksi, että maajoukkuetauon aikana maajoukkueilla on ensioikeus pelaajiin. On tietenkin hienoa, että Suomen tapauksessa maajoukkueet (A ja U20) ovat olleet suopeita tätä turnausta kohtaan. Korvaavia pelaajia olisi kuitenkin jokainen joukkue voinut varmasti ottaa riveihinsä, koska siirtoikkuna menee kiinni vasta joskus tammikuun lopussa.

Kaikenlaisesta on tämän ET osalta valiteltu, mutta tämä joustavuus on varmaan yksi niistä tekijöistä, jonka takia turnaus on ylipäätään vielä elossa. Kun jotain aletaan rakentamaan, niin alkuvaiheessa tärkeintä on jatkuvuus ja se on tämän turnauksen osalta ymmärretty. Sitten kun niitä perinteitä on jo pidemmältä ajalta, voidaan joustavuudesta jossain tilanteissa jo luopua.

Ja mitä siihen viiriin tulee (voiton osuessa jokereille), niin tottakai sellanen pitää vetää kattoon. Tulevaisuuden perinteitä tehdään nyt, eikä Euroopan tasolla ole tällä hetkellä toista kilpailua, joka voisi paremmin väittää edustavan eurooppalaisia kiekkokansakuntia.

Edit. Itävallalla oli tänä viikonloppuna liittonsa 100-vuotis juhlaturnaus ja tämän takia myös siis viisi Red Bullin pelaaja kutsuttiin maajoukkkueeseen. Turnaus ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen ja isännät jäivät viimeiseksi. Tietoa mm. international hockey forumissa.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipahan hieno kirjoitus Tsekki77 tuossa yllä. Minä taidan olla palstan yltiöpäisin pro eurokiekko kirjoittaja, mutta eniten ihmetyttää se meidän ehdottomuus. Tämä turnaus on joko Euroopan huippuseurajoukkueiden välinen tasonmittely tai höntsäturnaus mihin kukaan ei oikein edes panostanut.

Minulle turnaus on tällä kaudella korkeatasoisin seurajoukkueiden välinen mittelö eurooppalaisten seurojen kesken. Kiinnostaa aivan perkeleesti miten käy ja nyt loppuottelun alla olisin toivonut parasta mahdollista kokoonpanoa. Ei tätä tarvitse vertailla sm-liigaan, varmasti liigamestaruus olisi isompi asia kuin tämän turnauksen voitto, mutta tarkoittaako se sitä, että turnaus on merkityksetön ?

Sinällään tietysti turhaa keskustelua, jokainen näkee asian tavallaan. Jos Jokerit tässä pärjää niin olen perkeleen tyytyväinen ja ymmärrän hyvin, että kun meillä ei vielä eurosarjaa ole niin tämä on esiaste. Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, niin kannattaa vetää sitten viirejä alas esim. Tampereella, Suomen mestaruuskin aikanaan jaettiin turnauksena tai jopa muutamana pelinä. Ajatus sielläkin oli sama, olosuhteista johtuen jossakin muodossa mestaruus on jaettava, nyt se on Euroopassa alkusarja ja lopputurnaus. Samalla voisi nykäistä alas maailmanmestaruusviirit, paskat sielläkään mitään sarjaa ole koskaan pelattu, aina on kisat alkanut legendaarisesta alkusarjan jälkeisestä ottelusta.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jotenkin mä arvelisin että tuomarit tulevat osin pauhaavan "kotiyleisön" painostuksenkin vuoksi tekemään kaikkensa jotta isäntäjoukkue voittaisi. Toivottavasti olen väärässä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin mä arvelisin että tuomarit tulevat osin pauhaavan "kotiyleisön" painostuksenkin vuoksi tekemään kaikkensa jotta isäntäjoukkue voittaisi. Toivottavasti olen väärässä.
Eiköhän tuo ole käyty läpi. Jokerit pärjää ja voittaa kurinalaisuudella. Siellä on vastassa hallin betoniperusteista lähtien kannattajat ja muut, kova joukkue kääntää nuo puolelleen. Nyt mitataan Jokerit.

Ei muuten hassumpi ilta, Jokerit finaalissa ja aamukoneella Egyptiin. Vaihdetaan kiekko golfiin, mutta tämä ilta mennään siis vielä täysillä!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jotenkin mä arvelisin että tuomarit tulevat osin pauhaavan "kotiyleisön" painostuksenkin vuoksi tekemään kaikkensa jotta isäntäjoukkue voittaisi.


Kuulemma aikaisemmissa Salzburgin peleissä dumarit ovat vetäneet rajusti kotiinpäin... Toivotaan, että tänään olisi järkevät dumarit. Tuon eillisen pelin katsoin ja jos olisi oma joukkue ollut tilalla, olisin varmaankin repinyt hiuksiani noiden dumarien takia... Varsinkin, kun Red Bullssit pelasivat aika kyseenalaista peliä. Jatkuvaa ryntäilyä, koukkimista, kädet ylhäällä päin ajamista jne. näitä ei dumarit nähnyt, mutta tuntui, että Ruotsalaista kilpakumppania rankaistiin pienimmistäkin virheistä...

Toivotaan kaikkea parasta Jokereille; tuokaa se Euroopanmestaruus kotiin!!!
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Eiköhän tuo ole käyty läpi. Jokerit pärjää ja voittaa kurinalaisuudella. Siellä on vastassa hallin betoniperusteista lähtien kannattajat ja muut, kova joukkue kääntää nuo puolelleen. Nyt mitataan Jokerit.

Eiköhän Jokereilla ole edge kannattajamäärissä. Vaikea kuvitella, että Red Bullin franchise-joukkueella olisi paljonkaan faneja. Toki saahan niitäkin varmaan palkattua.

Anyway, tiedossa on melko varmasti kiihkeä ottelu. Veikkaanpa, että Ruutu tulee hämmentämään oikein urakalla Salzburgin vierastyöläisiä. Varsinkin Akim Aliu vaikuttaa sellaiselta tuittupäältä, että hanskat lentää heti tiskiin jos siellä vähänkin ronkitaan ja tuupitaan vihellysten jälkeen. Barney puolestaan tulee varmasti kuulemaan (ihan ansaitusti) juopottelu-toilailuistaan. Toivottavasti tuomarit eivät pasko housuunsa näissä tilanteissa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Onko nyt niin, että tämä peli alkaa 20.30 Itävallan aikaa? Eli siis parin tunnin päästä?

Ajattelin katsastaa, jos jonkinlaisen streamin peliin löytäisi. Pelkkää hyväähän se tekee suomalaiselle kiekolle, että joukkueet pärjäävät kansainvälisissä turnauksissa. Ja mielellään murskavoitoin, kuten perjantaina. Tosin rehellisyyden nimissä toivon, ettei Jokerit mitään viiriä ala nosteleen vaikka voitto tulisikin. Enemmän tämä on loistava asia Jokereiden itseluottamuksen ja joukkuehengen kannalta. Tällaiset kokemukset ovat erittäin tärkeitä joukkueelle ja parantavat viime aikoina ailahdelleen joukkueen mahdollisuuksia keväällä.

Mutta hoitakaa nyt eli kunnialla kotio, olette edustamassa SM-liigaa siellä! Eihän siellä nyt jollekin helvetin Salzburgille voi hävitä..
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kolme avainhyökkääjää sivussa, nelosen laidalla puolustaja, maalissa ensimmäistä kauttaan liigassa pelaava kaveri ja kaupanpäällisiksi tuomareilta vähän kyseenalaisia päätöksiä. Miehekäs esitys tänään niin kauan kuin jaksettiin, mitä nyt tuhlatut paikat tässä lähinnä harmittavat. Levätään joulu kunnolla niin kyllä tästä vielä hyvä tulee kevätkaudella, ei tuossa pelissä ole ylivoimaa lukuunottamatta edelleenkään pahemmin valittamista. Aina voi jossitella olisiko jotain lainoja kannattanut ottaa mukaan, muttaa saatinpahan taas muutamalle junnulle sellainen laavakylpy ettei paremmasta väliä. Nyt kun oikealta laidalta on kaksi kärkiroolin pelaajaa sivussa, niin harmittaahan se että ainakin Ässien Yetmanin olisi varmaankin saanut ihan vaan kauniisti pyytämällä ja asiaankuuluvat kipurahat maksamalla.

Taidanpa aloittaa yhden miehen lakkoni tätä energiajuomajättiä kohtaan, tosin enpä ole tainnut yhtään lanttia tuhlata kyseisen lafkan tuotteisiin ennenkään.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Sellainen turnaus. Kyllähän nuo poissaolot verotti. Toivottavasti joukkue kuitenkin kasvoi tästä taas ja kokemus auttaisi keväällä. Ei tätä oikein osaa harmitella, vaikka voittaminen kivaa olisi ollutkin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joka pelissä oltiin parempia itse pelissä, mutta viimeisessä pelissä ei vaan paikoista laitettu maaleja. Ei huoleta tai harmita tippaakaan, sillä niin hyvän näköistä tuo meidän pelimme oli. Tottakai mieluummin olisi voitettu, mutta ei tämä maailmaa kaada. Parasta antia oli tuo pitkästä aikaa yhdessä pelannut ykkönen, joka on ollut saatanan kova aina kun on vaan kasassa ollut. Myös LKP kentän herääminen oli hienoa katsottavaa ja nämä kaksi kenttää pelannevat meille vielä paljon pisteitä loppukaudesta. Siihen kun lisätään vielä todella huima kolmoskenttä, jonka ei varmasti tarvitse hävetä yhdenkään toisen liigajengin kolmosen rinnalla, niin tauon jälkeen on hyvä jatkaa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mukavasta viikonlopusta jäi paska maku. Ehkä tämä kasvattaa, mutta ainakaan vielä tämän kauden Jokerit ei ole se "iso" jengi. Vastustaja oli täysin jyrän alla, mutta muutamat henkilökohtaiset hölmöilyt tarjosivat voiton kultalautasella Salzburgille.

Niille jotka aikovat aloittaa Red Bull lakon muistutuksena että sponssirahat ovat se syy miksi tuo turnaus yleensä pelataan.

Vaikka Fränän loppuottelua lukuunottamatta mukiinmenevästi pelastikin, niin kyllähän tuolta voisi olla kotiintuomisina kakkoseksi se isäntäjoukkueen T:llä alkava palkkasoturi :)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vaikka Fränän loppuottelua lukuunottamatta mukiinmenevästi pelastikin, niin kyllähän tuolta voisi olla kotiintuomisina kakkoseksi se isäntäjoukkueen T:llä alkava palkkasoturi :)

Näinköhän on ihan halpa ukko? Ja jos se Kilpeläinen nyt on palailemassa jo tässä lähiaikoina, niin en näe tarvetta Turcolle. Fränäkin pelaa paremmin, kun ei tarvitse jokaista peliä pelata. Ja onhan sitten vielä 100% Zoltan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Että osaakin ottaa päähän jäädä 24 joukkueen turnauksessa toiseksi. Pelihän näytti hyvältä, ei siitä mitään valittamista, mutta vituttaa hävitä joukkueelle joka ei edes itse ansainnut paikkaansa lopputurnauksessa. Ehkä tää huomiseks helpottaa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näinköhän on ihan halpa ukko? Ja jos se Kilpeläinen nyt on palailemassa jo tässä lähiaikoina, niin en näe tarvetta Turcolle. Fränäkin pelaa paremmin, kun ei tarvitse jokaista peliä pelata. Ja onhan sitten vielä 100% Zoltan.

Aijahas. Kyllä minun mielestäni tarvitaan Turco ja lisäksi varaäijiksi Thomas ja Sulander. Eiköhän se suurin vahvistusten tarve ole jossain muualla kuin tolppien välissä kun Kilpeläinen palaa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Finaalissa alkoi jo bensa loppua itse kullakin ja ratkaisutkin olivat aika uskomattomia maalipaikoissa. Lahdelle ei tuntunut maistuvan oikein mikään, joten josko sitten tauon jälkeen paremmalla tuurilla.

Vähän kyllä epäilyttää tämä formaatin tulevaisuus, sillä ensi kaudella mukana on kuitenkin jo 32 joukkuetta, niin käykö taas niin että Salzburg saa vapaalipun lopputurnaukseen? Alkulohkon perusteellahan Salzburg olisi jäänyt rannalle, mutta isäntäjoukkueena pääsi lopputurnaukseen ja saman lohkon kakkospaikalla ollut joukkue ei päässyt mukaan.

Hetenyi olisi voinut edes sen ensimmäisen pelin pelata, kun Budejovice olikin täys turisti. Varmasti Tuohimaallakin alkoi jo kolmen päivä putki tuntumaan, vaikka ihan kelvollisesti finaalissa torjuikin.

Ihan kivat fiilikset kuitenkin tästä turnauksesta, hyvä että höntsäkaudellakin on jotain panosta joka sitten ratkaistaan ennen joulua. Ensi kaudella sitten korjataan vääryys ja jos Salzburg päätyy samaan lohkoon, niin laitetaan turpaan että heilahtaa.
 

Crow23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo, Detroit Red Wings
Jos pytty ois korjattu himaan niin joukkue ois aivan satavarmasti saanu uutta virtaa kotoseen liigaan. Mutta entä nyt kun finaali hävitään melkosen karvaasti, jättänee joukkueellekin päällimmäiseksi paskan maun. Jälkeenpäin on sanottava että parempi kun ois hävitty välierässä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Että osaakin ottaa päähän jäädä 24 joukkueen turnauksessa toiseksi. Pelihän näytti hyvältä, ei siitä mitään valittamista, mutta vituttaa hävitä joukkueelle joka ei edes itse ansainnut paikkaansa lopputurnauksessa. Ehkä tää huomiseks helpottaa.

Lohdutukseksi voi todeta, että tällä tappiolla ei ollut mitään merkitystä. Voisin vaikka vannoa, että jokerifaninkin riemu/vitutus on ihan toista luokkaa sitten, kun seuraavan kerran sm-liigassa voitatte/häviätte. Vaikka nyt tuntuisi muulta.

Musta tän turnauksen paras puoli - noin fania ajatellen - oli se, että sai katsoa joukkueensa peliä ylipäätään. Joulutauko tuntuu niin näännyttävän pitkältä..
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Viime kaudella 37 häkkiä tehnyt Lahti ei olisi osunut jalkapallomaaliinkaan. Harmi juttu, että juuri tänään sattu se huono päivä. Kaksi kertaa tyhjä maali ja jätkä kiskasee ohi.
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
Musta tän turnauksen paras puoli - noin fania ajatellen - oli se, että sai katsoa joukkueensa peliä ylipäätään.

Mikä sä oot sieltä Porista tulemaan sanomaan mikä merkitys tällä oli meille Jokerifaneille? Nyt se tosin parhaaksi anniksi jäikin, mutta kyllä mulle ois hymyn vetässy huulille kun tänään oltais voitto otettu. Kyllä tällä varmasti suurelle osalle faneja oli oikeasti jotain merkitystä, vaikka joillekin porilaisille paras puoli olikin nähdä Jokerit suuressa Euroopassa.
 

Lazuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä sä oot sieltä Porista tulemaan sanomaan mikä merkitys tällä oli meille Jokerifaneille? Nyt se tosin parhaaksi anniksi jäikin, mutta kyllä mulle ois hymyn vetässy huulille kun tänään oltais voitto otettu. Kyllä tällä varmasti suurelle osalle faneja oli oikeasti jotain merkitystä, vaikka joillekin porilaisille paras puoli olikin nähdä Jokerit suuressa Euroopassa.
Näkyihän tämä jo siinä, että Itävaltaan lähti ~200 fania pitämään mekkalaa. Onhan se jo varmaan kolme kertaa enemmän kuin Ässillä on faneja yhteensä.

Ja ainakin minulle tää turnaus oli tärkeä juttu. Nyt vituttaa, ku pientä sikaa. Voitto tästä ois ollu helvetin hienoo, vaik toi turnauksen formaatti olikin ihan perseestä ja tosta lopputurnauksesta ties just noiden kahdeksan jengin fanit ja Jarkko Ruudun-vihaajat.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Lohdutukseksi voi todeta, että tällä tappiolla ei ollut mitään merkitystä. Voisin vaikka vannoa, että jokerifaninkin riemu/vitutus on ihan toista luokkaa sitten, kun seuraavan kerran sm-liigassa voitatte/häviätte. Vaikka nyt tuntuisi muulta.
Joo ei kyllä kiinnosta paskaakaan mitä mieltä tästä turnauksesta pitäisi porilaisten tai kenenkään muunkaan mielestä olla. Tän päivänen finaali oli mulle paljon tärkeempi matsi ku ykskään runkosarjaläpsyttely tulee tällä kaudella olemaan. Mukaanluettuna talviklassikot ja muut. Vitutus varmasti laantuu, mutta tuskin kokonaan katoaa.

Harmittaa paikalle lähteneiden fanien puolesta, etteivät saaneet reissulleen kliimaksia, vaikka Jokerit kokonaisuutena helvetin hyvin pelasikin. Toivottavasti joukkue kuitenkin muistaa heitä jollain tavalla, sillä sen ovat ansainneet.
 

Misi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga-Jokerit, St. Louis Blues, Teemu Pulkkinen
En nyt usko, että tässä oli tarkoitus naljailla Jokerifaneille...

Ei ehkä varsinaisesti tarkoitus naljailla, mutta menee jotenkin oman käsityksen yli että joku toinen tulee sanomaan mikä merkitys jollakin tappiolla tai turnauksella on ollut jollekin toiselle. Sitä kun niiden patalasien läpi on hiukan vaikea varmasti arvioida jokerifanien mietteitä.

edit. Se on kuitenkin hieman eri asia kannattaako joku ässäfani Suomea European Trophyssa ja sitä kautta toivoo Jokereiden voittavan, vai onko joku jokerifani pistänyt rahansa reissuun ja lähtenyt Itävaltaan katsomaan omaa rakasta joukkuettaan joka häviää viimeisessä erässä Euroopan mestaruuden. Siinä tilanteessa ei varmaan hirveästi kiinnosta että onko joku sitä mieltä että tappiolla ei ollut mitään väliä tai että turnauksen ainoa anti on se että näkee joukkueensa pelaavan.

Ja turha tulla itkemään että ei ollut Euroopan mestaruus, ei kiinnosta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös