Lokomotiv Jaroslavl lentokoneonnettomuudessa

  • 436 478
  • 844

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Itse olen vain katsellut joukkueen pelaajalistaa ja muistellut millaisia muistoja pelaajista jäi. Varmasti koskettaa kaikkia vähänkin kiekkoa seuraavia. On aina todella surullista, kun kuolee "kesken" elämän.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Wikipedian kautta sain selville, että turmassa henkiinjääneet ovat lentohenkilökunnan jäsen sekä hyökkääjä Aleksandr Galimov. Turmassa onkin siis kaksi henkiinjäänyttä.

Surullista.
 

Rocco

Jäsen
Huhhuh. Tuli kyllä epätodellinen olo, kun tuon uutisen luin. Paljon mm. eri A-maajoukkueiden runkomiehiä lähti tuossa turmassa. Haikeaksi vetää. Onkohan tällaista tapahtunut koskaan ennen?

RIP.
1949 - Torino A.C. - jalkapallo
1958 - Manchester United - jalkapallo
1960 - Cal Poly University - jenkkifutis
1961 - USA taitoluistelumaajoukkue
1970 - Marshall University - jenkkifutis
1970 - Wichita State University - jenkkifutis
1972 - Old Christians Rugby team
1979 - Evansville University - koripallo
1987 - Alianza Lima seurajoukkue - jalkapallo
1993 - Sambian maajoukkueen pelaajia - jalkapallo
1989 - Surinamin maajoukkueen pelaajia - jalkapallo
2011 - Jaroslavl Lokomotiv - jääkiekko

Tässä surullisimmat tarinat urheilujoukkueita koskettaneista suurista lento-onnettomuuksista. Ei ole ainutkertainen, valitettavasti. Hiljaiseksi vetää, etenkin kun iso osa pelaajista on tuttuja televisiosta ja lehdistä.
 

Northern King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Järkyttävää. Aivan sairasta.
Ei pysty käsittämään. Demitra...

R.I.P.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Hemmetin ikävä uutinen. Liian moni hyvä pelaaja kuoli siksi, ettei slobot pidä kalustostaan huolta tai osaa edes lentää sitä. Vituttaa.

Edit: Itänaapurin synkkä hei, me lennetään! -meininki vaati myös monen pääsarjafutaajan kuoleman vuonna 1979 1979 Dniprodzerzhynsk mid-air collision - Wikipedia, the free encyclopedia . Linkki wikipedian syövereihin.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Karmaiseva uutinen. Todella hirveä tapaus, jotenkin sitä on kelannut, että mitenhän toi Venäjän lentoturvallisuus, mutta kyllähän tää pysäyttää.

Eihän tähän oikein mitään osaa sanoa. Toivottavasti ei toistuisi enää ikinä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä miksi, mutta itsellä on päällimmäisenä tunteena tällä hetkellä viha. Eikö tästä asiasta ole puhuttu jo vuosia? Moni suomalaispelaaja on kertonut kuinka pelottavia pelireissujen lennot välillä KHL:ssä on eikä asialle jostain syystä tehdä mitään. Mikä vittu noita venäläisiä vaivaa?

No nyt vaadittiin yhden joukkueellisen kuolema. E.Seppäsen twitteroinnin mukaan ainakin osa suomalaisista pelaajista ei enää suostu lentämään ennen kuin tämä asia on tutkittu juuriaan myöten.

Tulkaa pois sieltä.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Kattelin sattumalta äsken ylen uutisia... No joku kone tippunu venäjällä. Emännälle sanoin ettei mikään yllätys kun taas kone tuhoutunut Venäjällä. Lopussa toimittaja ohimennen tokaisi, koneessa olleen Lokomotivi jääkiekkojoukkue.

Roskalehdet oisivat tehneet hurjat myynnit jos koneessa olisi ollut yksikin suomalainen...

Surullinen tapahtuma.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Monta hyvää kiekkoilijaa lähti sitten kerralla ajasta ikuisuuteen. Ei voi vaan käsittää. Osannottoni.
Nähtäväksi jää tulevaisuudessa mitä toimenpiteitä tämä nostattaa muissa KHL-seuroissa, sillä yleisessä tiedossahan on Venäjän lentokoneiden laatu.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tällaisessa tilanteessa ei toki millään muulla ole väliä kuin surulla, mutta mahtaako maailma tuntea ennakkotapausta, miten organisaation toiminnan käy tällaisessa katastrofissa? Ilmeisesti ainakin futiksen puolella tunnetaan tapauksia, joissa koko joukkue on menehtynyt lento/liikenneonnettomuudessa.
Joissakin firmoissa ihan riskienhallinnan ja jatkuvuuden turvaamisen kannalta koko johto tai useammat johtajat eivät saa matkustaa samaan aikaan samoilla liikennevälineillä. On joitakin isoja kv. firmoja, jotka 11.9.2001 tapahtumien jälkiaalloissa päättivät, ettei globaalin pomoportaan isoja kokouksia enää järjestetä keskitetysti. Niiden sijasta kokonnutaan korkeintaan area-tasolla. Viime vuosina videoneuvottelu on tullut tietysti yhä enemmän kuvaan. Yhtä kaikki, isoissa firmoissa risk management on olennainen toiminto ja avainhenkilöihin liittyvien riskien hallinta on yksi osa sitä.

Jääkiekkojoukkueen realiteetit ovat kuitenkin toisenlaiset. Useamman pelin viikossa tahkoavaa KHL-joukkuetta on hankala kuljettaa ympäri liigan toimialuetta muutoin kuin yhdellä ja samalla lentokoneella. Lento-onnettomuuden riski on jopa idässäkin pieni, mutta ei tietenkään olematon. Jos käy pahasti, niin edustusjoukkueen koko toiminta voi keskeytyä pitkäksi aikaa. Ei varmasti Jaroslavlissakaan ole heittää toista rosteria alas pudonneen tilalle ihan tuosta vaan, vaikka rahamiehet kaikkensa tekisivät ja loput pelipaikat täytettäisiin junioreilla. Kyllä tuossa aikaa menee vielä pitkään ennen kuin Lokotiv pelaa seuraavan KHL-pelinsä.
 

Lohipoika

Jäsen
Kun tappelijoita putoili kesän mittaan, ei tuntunut missään. Tämä kyllä pysäytti. Liian paljon tuttuja nimiä: Demitra, Liv, Rachunek, Salei, Skrastins, Marek...

Onneksi ei ollut suomalaisia.
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Epätodellista. Vielä viime kaudella Salei ja McCrimmon olivat Red Wingsejä. Todella surullista, sanattomaksi vetää. RIP.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi eri tietolähteissä puhutaan 44 matkustajasta ja jossain 37 matkustajasta? Mikä nyt on oikea luku? Oisko toivoa että olisi kuitenkin enemmän kuin 2 pelastunutta?
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Ei varmaan helppoa Suikkasella ja Heikkilälläkään kun paljon meni vanhoja tuttuja. Joskus potkut ovat näköjään hyvästä.

Kiristää kyllä päätä aikalailla. Aika tyhjä olo...
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Miksi eri tietolähteissä puhutaan 44 matkustajasta ja jossain 37 matkustajasta? Mikä nyt on oikea luku? Oisko toivoa että olisi kuitenkin enemmän kuin 2 pelastunutta?

Veikkaisin että 44 voisi olla matkustajat + miehistö. Tosin tuon kokoisessa koneessa 7 hengen miehistö on aika iso.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Onpa hurja uutinen. Tosiaan alkuun voisi ladella kaikki itsestäänselvyydet ihmisten samanarvoisuudesta, mutta niin kuin tämänkaltaisissa ketjuissa aina todetaan, niin kyllähän tälläinen omaan elämänpiiriin sisältyvä kaamea tragedia koskettaa enemmän, kuin täysin tuntemattomille sattuvat murhenäytelmät.

Hurja määrä muistoja, niiden luojia, häipyi salamannopeasti lopullisesti pelikentiltä. Stefan Livin spin-o-ramat 2002 pronssiottelun jälkeen, Pavol Demitran täysin dominoiva pelikäsitys, Jan Marekin maalivainu, Ruslan Salei NHL98:n kovimpana taklaajana.

Todella surullista.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Ilta Sanomatkin muistaa kaiken keskellä, että varmasti tulisi klikkejä mahdollisimman paljon:

"KHL-joukkueen ainoa suomalaisjäsen Jorma Valtonen pelastui"

Otsikko aseteltu vähän siihen muotoon, että ihankuin Valtonen olisi ollut se koneesta pelastautuja. Vittu kun vituttaa nää iltapulut. Tulkintatapoja monia, pelastuihan se toisaalta kun kotiin jäi.

""KHL-joukkueen ainoa suomalaisjäsen Jorma Valtonen ei ollut koneessa" ei varmasti olisi yhtä paljon klikkejä saanut aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös