Minnesota Wild 2011-2012

  • 374 250
  • 967

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Nauttikaa Heatleysta! :D Äijän jalat ovat niin huonossa kunnossa, että on varmasti yksi NHL:n hitaimpia top-6 hyökkääjiä. Douglas Wilson on godmodessa ja valitettavasti Minnesota on uhrina toista kertaa. Jaksamisia..

Oikeasti niin paska provo että alta pois. Jo se, että pelaajien kehittyessä edes sinne päin mitä odottaa voi, niin Wild voittaa tuon Burns-treidin heittämällä.

Heater-Havlat -kaupassa Wild pääsi eroon ailahtelevasta pelaajasta jolla oli ilmeisesti ongelmia niin kapteenin kuin entisen valmentajankin kanssa. Tilalle tuli, pelipäällä ollessaan, liigan parhaimpiin kuuluva maalintekijä joka tulee olemaan jengin go-to-guy varsinkin ylivoimalla.

Saman ikäiset jätkät, ihan päittäin meni ja win-win todennäköisesti. Wildia ei kiinnosta vittuakaan tuo pari ylimääräistä miljoonaa palkkakatossa, tilaa oli ja on vieläkin. Tärkeimpänä kuitenkin joukkueessa on taas pelaaja joka pistää kiekkoa helvetin kovalla prosentilla tonteista pussiin, ja tuo on taito mitä Havlatilla ei suurinta osaa ajasta ollut ilmeisesti kikkapussissa vaikka paikkoja siunaantuikin.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mies joka tatuoi niskaansa Wildin logon ja asuu ympäri vuoden Minnesotassa. Saat uskoa mihin huvittaa, itse uskon, että Burns olisi mielellään jatkanut pelaamistaan kotona.

Burns rakastaa niin paljon Wildia, että on valmis pelaamaan vuoden Kaliforniassa vain vahvistaakseen Minnesotan hyökkäystä. 1.7.2012 Burns palaa Minnesotaan kymmenen vuoden sopimuksella ja Wild pääsee vihdoin jahtaamaan tosissaan menestystä.

No joo, todella mielenkiintoistahan tämä Wildin seuraaminen on nyt kesällä ollut ja näen tunnelin päässä jo hieman valoa. Pelaajakaupat San Josen kanssa vaativat hieman pureskelua, mutta tässä vaiheessa treidit vaikuttaisivat molempien kannalta ihan hyviltä. Havlat <-> Heatley on molemmille jonkinlainen riski, mutta molemmat saivat tosiaan sitä mitä tarvitsivat: San Jose nopeutta ja Minnesota maalintekijän ja jonkinlaisen supertähden sitten Marian Gaborikin. Omissa ajatuksissani Heatleyn mahdollinen laiskuus vähän pelottaa ja vaara, että mies jää jossain vaiheessa kautta jonnekin varjojen maille. Sormet ristiin sen puolesta, ettei mitään suurempia tasonheittelyitä tapahdu.

Koivulle tuleva kausi on se todellinen näytönpaikka, niin kuin joku täällä jo sanoikin. Minnesotalla on vihdoin kasassa oikea ykkösketju ja Koivun pitää todistaa pystyvänsä olemaan sen sentterinä. Alle 70 pistettä olisi minusta ainakin pettymys, 80 olisi ehkä ihan realistinen tavoite. Toteutuessaan Seto - Koivu - Heatley -ketjulla olisi luonnollisesti erittäin suuri merkitys Wildin playoff-haaveille ja nyt kun puolustus heikkeni Burnsin lähdön myötä, pitäisi hyökkäyspäässä saada vastineeksi enemmän onnistumisia.

Ikävää viettää ensi kausi intissä, kun jo nyt tekisi mieli katsoa NHL-otteluita.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Olipas odottamaton vaihto. Vaikka Heatleystä onkin hieman vastenmielinen kuva, niin kyllä tähän kauppaan täytyy silti olla tyytyväinen. Yksi maailman parhaista maalintekijöistä sille päälle sattuessaan. Tämän jälkeen Wildista löytyykin kolme shoot first-pelaajaa, kun viime kaudella niitä ei ollut yhtään (Latendressen ollessa sivussa lähes koko kauden). Tämä olikin yksi syy miksi Martyn pelaaminen oli aika ajoin todella turhauttavaa katseltavaa. Hyvän rannarin omaava kaveri teki hyvänä päivänä hyökkäyspäässä mitä tahtoi, mutta haki sitten ratkaisevalla hetkellä vielä syöttöä. Lievä viha-rakkaus-suhde tässä ehti siis kehittyä. Mielettömän viihdyttävä pelaaja kyseessä ilman muuta. Havlatin mukana lähti kyllä Heatleyyn verrattuna vauhtia ja puolustupeliosaamista, mutta takaisin tullut paketti saa kyllä aikaan erittäin hyvän fiiliksen ensi kautta ajatellen. Kunhan Dany vain palaa sille tutulle tasolleen. Vielä kolme kuukautta...
 
Voihan tästä tulla hyväkin kakku. Puolustava sentteri, tehoton pyöriskelijä Mikko Koivu saa nyt osoittaa että tosiaan on liigan top-10 sentteri. Heatley kun on laidassa (ja ehkä myös Setogutchi) niin silloin pitää tulla tulosta. Ja tosiaan voi olla hyvä yhdistelmä, kun Koivu on ahkera ja puolustava, ja Heatley seisoskelija ja liukuja joka vaanii maalintekopaikkaa.
Wild on nyt parempi kun muutamalla viime kaudella.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
VAU! Vai että sitä käytiin vähä kaupoilla taas. Ei tarttenu alennuksien perässä juosta kun tililtä löytyy kyhnyä vaikka kuinka.

On tää huutelu hirveätä/hienoa kuunneltavaa. Korppikotka(t) tulee huuteleen 100% puolueettomia faktojaan. Däni, seto ja jopa varausvuorot ovat kaikki turhia ja ikuisesti huonoja sijoituksia. Joskus hyviä, mutta ei enää siirrosta eteenpäin. En ole Sharksien ketjua lukenut, mutta hirveät on olleet varmaan tunnelmat tuossa ennen wild-kauppoja, koska rosterissa makoili tuommoisia turhakkeita. Ja hyvät ystävätkin vielä, eli jotain niillä perkeleillä on varmaan ollut mielessään... Burnsista tulee maailman paras puolustaja ja Havlat ei ole näyttänyt oikeasta potentiaalistaan edes puolia. Näin ajateltuna tää varmaan oli sittenkin Wildille lose-deal. Onneksi en seiskaa lue, puhumattakaan että alkaisin oman joukkueen entisiä pelaajia mollaamaan. Kun provot on tasolla mitä ketjussa on nähty, niin hymynhän se vaan vetää huulille. Eniveis, hyviä pelaajia menetettiin! Burnsille pelkkää hyvää, kuten myös Martille. Vaikkakin ks. euroa ei niin ikävä tulekkaan. Hienoja kikkoja, mutta ei niillä kuuhun menty.

Tiedä sitten miten meidän pakistoa pitäisi miettiä. Tähtiä siellä nyt ei liikaa ollutkaan, eli oliko se pelkkä Burns minkä avulla defence pysyi pystyssä? Vai pysyykö pystyssä ilmankin ja mahdollisesti antaa uutta potkua kaikille puolustajille kun vaikkapa kaikki paikat TOP4:een on ihan avoimessa "jaossa". Samat ukot siellä on kun viimekaudellakin, eikä Brent kentällä ollut 60min per matsi. Jos hyvä, ei edes tähti, puolustaja vielä hankittaisiin niin hyvältähän se näyttäisi.

Hyökkäyksen viimeistely taas oli aivan kuraa. Huonoimman suomalaisemme nimeä en viitsi edes mainita... Enkä edes tarkoita Haulaa. Maaleja ei saatu mistään. Ihan hirveetä katseltavaa. Jos entiset kalat löytää itsensä ykkösestä niin sieltä luultavasti on nyt sitten ks. ongelma korjattu. Kakkosessa on pari huippua, jotka ei viime kaudella pelanneet juuri nimeksikään. Laitureille kertyi yhteensä 70 peliä ja pisteitä 44 zipaletta. Ei siis tiedä yhtään miten tulevalla kaudella käy, mutta omiin luotetaan ja toivotaan parasta. Cullen luultavasti siihen keskelle? Vai vedetäänkö ässä hihasta ja pistetään PMB keskelle ja Clutter laitaan... : )


Vaikka käskyttäjä onkin uusi, niin uskon että historiaan voi luottaa sen verran että jos kauppoja käydään niin se kohdistuu hyökkäykseen. Otetaan sitä mitä ei kipeimmin tarvita.

Tarve oli, mutta ei ehkä se kipein, vai oliko sittenkin, vai ei, vai oliko...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hyvältähän Wild-hyökkäys näiden siirtojen jälkeen vaikuttaa, ykkösessä Koivu saa vihdoin seurakseen kaksi huippulaituria, kakkosessa French Connection ja alempiin kenttiinkin on laadukasta santapaperia. Pakisto kaipaa silti mielestäni jonkun kumpaankin suuntaan hyvin pelaavan pakin Burnsin korvaajaksi ja kenties Fletcher yrittääkin sellaista hakea treidillä.

Babtshuk olisi aika täydellinen hankinta puolustukseen kieltämättä.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
On tää huutelu hirveätä/hienoa kuunneltavaa. Korppikotka(t) tulee huuteleen 100% puolueettomia faktojaan. Däni, seto ja jopa varausvuorot ovat kaikki turhia ja ikuisesti huonoja sijoituksia. Joskus hyviä, mutta ei enää siirrosta eteenpäin. En ole Sharksien ketjua lukenut, mutta hirveät on olleet varmaan tunnelmat tuossa ennen wild-kauppoja, koska rosterissa makoili tuommoisia turhakkeita.
Ooookei.

Elämänohjeita Lock Stock etc-elokuvasta: http://www.youtube.com/watch?v=sGWEI390Pe8
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Heh, ensimmäinen Heatley viesti oli kirjoitettu alkuhuumassa, mutta sisälsi selvän totuuden siemenen. Heatley on hidas kuin etana, eikä siitä miksikään tule muuttumaan. San Joselle Havlat on paljon hyödyllisempi pelaaja ja siksi laitoin meille selvän voiton omiin kirjoihini. Jos Wild kannattajat tuntevat samoin toisinpäin, niin hyvä, molemmat saivat mitä halusivat. Odotukset Heatleyn uuden nousun suhteen pidän ainakin itse maltillisina.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Ooookei.

Elämänohjeita Lock Stock etc-elokuvasta: http://www.youtube.com/watch?v=sGWEI390Pe8

Now that's some seriously funny sh*t... Ajankohdan ja kritiikin one on one-kurssi. Kiitos siitä. Mutta eikö se piirretty naama joka huutaa jotain, olisi vielä enempi LOL. Vai onko ne semmoset liian nykyaikaa. Tai ainakin niihin törmää forumeilla turhan usein nykyään. Nostalgia toimii aina ja linkitetyt "vastaukset" YouTuben kautta ovat juurikin sitä. Vaikka en täysin voi peittää pettymystäni että vastauksessasi ei ollut kuvaa kasasta kiviä ja yllä teksti niiden kiinnostuksen määrästä. Mutta eiköhän tuo sinun linkittämäsi huumoripläjäys tavoita katsojansa, vieläkin... Tosin klikkaaja asettaa aina koneensa vaaraan kun availee moisia linkkejä joista ei ole kerrottu palstan määräämää informaatiota.


Ja ettei olis ihan OT, niin mennessään Sharkseihin Dany ilmoitti 10 seuraa mihin häntä ei saa treidata. Kaukaa viisaana sekä muutenkin järkevänä yksilönä hän jätti Minnesotan pois ks. listaukselta. Varmaan halunnut Wildiin jo vuosia siis...
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Näin sivustakatsojana tahdon onnitella Wildiä, joukkueen kannattajia ja Mikko Koivua. En myöskään ymmärrä, miten joku saa Sharksin tästä selväksi voittajaksi jos ollenkaan.

Wild nousi heti pari pykälää kiinnostavuusasteikolla.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Olen itse tyytyväinen Heatleyn ja Seton hankintoihin. Burnsille jos saadaan vielä korvaaja pakistoon, niin Minnesota on vahvistunut viime kaudesta. Koivu saa vihdoin vierelleen huipputason maalintekijän ja tulosta tulee varmasti.

Mielenkiintoista nähdä, että miten kärkiketjut tullaan rakentamaan. Koivu-Heatley ovat varmasti ykkösessä, muttta onko toinen laituri Setoguchi vai joku muu?
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Näihin Minnesotan ja San Josen välisiin kauppoihin liittyen huomaa aika hyvin, että omaan joukkueeseen tulleita pelaajia helposti yliarvioidaan. San Josen puolella Burns on ihan realistinen nimi Norris kisaan ja Minnesotan puolella Heatley on yksi liigan parhaista maalitykeistä, Setoguchi on 30 maalin mies ja prospectit ovat varmoja top6 pelaajia. Tietysti oma fakta verhoillaan sanalla "potentiaalinen", joka hokkipiireissä tarkoittaa varmaa.

Sharkseihin tulleista pelaajista Burns on se tärkein, "varma Norris tason pakki vuosiksi eteenpäin". Omalla kohdallani en ole Burnsin otteita nähnyt, kuin internationaaleissa turnauksissa ja sharkseja vastaan pelatuissa peleissä, molemmista herra on jättänyt erittäin vakuuttavan kuvan. Joskus talvella eli ketju, jossa listattiin NHL:n parhaita puolustajia. Ketjussa nimimerkki Saikka luonnehti Burnsia seuraavasti:
Wildista pakko hehkuttaa Brent Burnsia, ihan huikeaa pelaamista lähes joka ikisessä ottelussa molemmissa päissä kaukaloa. Omassa päässä pelaa syöttölinjoja hyvin pois, pistää äijää tehokkaasti seinälle ja siivoaa maalin edustaa helvetin hyvin. On myös todella hyvä kiekon kanssa, lukemattomat kerrat on oman pään paineesta päästy pois vain siksi että Burns riistää vastustajalta kiekon ja luistelee sen alueelta ulos. Tehotilasto jostain käsittämättömästä syystä 7 pykälää pakkasen puolella, tuota ei pysty selittämään mitenkään järkevästi. Pistetään Miettisen piikkiin.

Hyökkäyspäässä NHL:n kärkipakkeja tällä hetkellä, kiekon kanssa todella varma, omaa hyvät kädet ja loistavan laukauksen varsinkin ranteelta. Luistelu ihan huippuluokkaa ja kun käyttää kroppaansa hyväksi niin hyvin kuin Burns niin kiekon riistäminen mieheltä on todella vaikeaa. 46 peliin kunnioitettavat 14+17=31 tehot ja illasta toiseen Wildin parhaita pelaajia.

Sharksien kausiketjussa veikkailin todennäköisyydeksi Setoguchin paluulle 30 maalin mieheksi sopimuksensa aikana jotain 50 prosenttia. Nyt puolestaan Seton pelaillessa toisessa seurassa 30 maalin saavuttaminen tuntuu lähes madottomalta. Eihän hän ole pariin vuoteen pystynyt kuin maksimissaan 22 maaliin kaudessa. Kaiken lisäksi nyt keskellä ei ole "kaikkivoipaa maailman parasta pelintekijää" Joe Thorntonia, vai miten se pitäisi sanoa.

Näin sharks näkökulmasta ensimmäinen treidi oli uskomaton kaappaus. Heatley - Havlat treidi puolestaan tuntuu enemmän 50-50 treidiltä, joka kuitenkin kääntyy oman joukkueen eduksi lopulta. Sharksit menettivät entisen huippu maalitykin, jonka käyrä on ollut jyrkässä laskussa, mutta caphit on edelleen ruhtinaalinen 7,5 miljoonaa. Entisen maalitykin viime kausi oli todella surkea. Hänen caphittinsä oli osanaan vaikuttamassa sharksien palkkarakenteen vääristymiseen hyökkäyksen top6 painiotteiseksi, joten treidin myötä joukkueen palkkarakenne myös helpottui. Yllättävän rankasti odotusarvoltaan sharksien otteita vähemmän seuranneet kirjoittajat ovat suhtautuneet sharks leiristä tulleisiin kommentteihin liittyen Heatleyn surkeaan viimekauteen.

Wildit puolestaan saivat 40 maalin miehen, jolla sattui olemaan yksi huono kausi alla, josta tähti vielä pelasi osan murtuneen käden kanssa. Kaiken lisäksi tämä tähti on muuttanut muotoaan vuosien saatossa yksipuolisesta maalitykkista monipuoliseksi likaisen työn tekijäksi, joka on vielä käyttökelpoinen alivoimalla. Heatleyllä on runsaasti hyviä ominaisuuksi ja on hyvin mahdollista, että Koivun laidalla herra kääntää laskevan käyränsä nousevaksi. Tosin viime kaudella reilut 80 peliä Heatleyltä nähneenä en lähtisi lyömään vetoa, että Heatley rikkoisi ensi kaudella edes 35 maalin rajapyykkiä. Treidin myötä minnesota sai ainakin paperilla vaikuttava ykkösketjun. Vielä Miettinen kakkosketjuun, niin joukkueen hyökkäys on vahvempi, kuin miesmuistiin on ollut.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Heh, ensimmäinen Heatley viesti oli kirjoitettu alkuhuumassa, mutta sisälsi selvän totuuden siemenen. Heatley on hidas kuin etana, eikä siitä miksikään tule muuttumaan.
Liian vähän ehdin Sharksia seuraamaan mutta tiedät varmasti kertoa että oliko Heatleyllä jotain vammoja loppukaudesta/pudotuspeleissä? Eihän siitä enää ajokoiraa saa mutta uskon että Minnesotassa riittää että on saksanseisoja oikeassa paikassa.
 

Gretzky99

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL:n suomalaiset
Hyvältähän Wild-hyökkäys näiden siirtojen jälkeen vaikuttaa, ykkösessä Koivu saa vihdoin seurakseen kaksi huippulaituria, kakkosessa French Connection ja alempiin kenttiinkin on laadukasta santapaperia. Pakisto kaipaa silti mielestäni jonkun kumpaankin suuntaan hyvin pelaavan pakin Burnsin korvaajaksi ja kenties Fletcher yrittääkin sellaista hakea treidillä.

Joo olen samaa mieltä. Vihdoinkin tuntuu siltä, että Wild hakee tosissaan playoff -paikkaa. Ykköskenttäkin alkaa jo näyttämään ykköseltä, Miettisen tai Brunetten paikka ei todellakaan ollut siellä. Puhumattakaan Kobasewista, joka taisi viime kaudella paikata Miettistä muutamassa ottelussa.

Havlat-Heatley siirto oli mielestäni hyvä asia. Havlat oli liian laiska Koivun rinnalle, haluton paikkaamaan omia virheitään hyökkäyspäässä eikä miesten välinen kemia ikinä toiminut kunnolla. Kakkoseen mies on liian kallis Wildin tasoisessa joukkueessa. Tähän kun lisätään vielä "yhteenotto" Mikon kanssa viime kauden alussa niin treidi tuntuu vaan entistä paremmalta.

Nyt kun tosiaan saataisiin vielä puolustukseen edes yksi suht varma puolustaja, mieluiten hyökkäyspään jotenkin hallitseva. Burnsin jättämää aukkoa on mahdotonta paikata. Mutta esim. UFA Anton Babchuk voisi olla hyvä lisäys pakistoon. Palkkapyyntökin olisi suht realistinen Wildin budjettia ajatellen.

Eli pakkiparit:

Zidlicky-Zanon
Babchuk-Schultz
Spurgeon-Stoner
(7. Scandella)
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Liian vähän ehdin Sharksia seuraamaan mutta tiedät varmasti kertoa että oliko Heatleyllä jotain vammoja loppukaudesta/pudotuspeleissä? Eihän siitä enää ajokoiraa saa mutta uskon että Minnesotassa riittää että on saksanseisoja oikeassa paikassa.

Minä voin vastata tähän. Eli Heatleyllä oli jo runkosarjassa jonkinlaisia pienempiä loukkaantumisia, mutta sitten playoffit mentiin läpi murtuneella kädellä, joten siinä isoin syy. Heatleyn heikkoa kautta mollatessa täytyy muistaa myös ettei yksikään Sharks pelaaja päässyt yli 75 pisteen edes. 70 pisteen yli pääsi vain Marleau ja Jumbo, joten eis e nyt niin kauhea Heaterin kausi ollut. Ja kuten stunt cock sanoi niin Heatley on nykyään monipuolisempi pelaajana. Hidashan hän alkaa olla, mutta varmasti iloa Wildille miehestä on.

Omasta mielestäni nämä molemmat treidit Sharksin ja Wildin välillä ovat olleet Win-Win treidejä joukkueilleen.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Näin sharks näkökulmasta ensimmäinen treidi oli uskomaton kaappaus.

Ilman mitään kettuilua, niin onko Coyle todella niin onneton tapaus ettei ansainnut palstatilaa perusteluidesi sekaan? Eikö se siis käännä kuppia mihinkään suuntaan, vai oliko ennemminkin teille voitto että pääsitte siitä eroon? Ja entäs sitten pick vaihdokset? 1.kierros vs 2.kierros ei välttämättä ole tasapeli kuitenkaan, saati myöhemmän varauksen saaneen etu. Ei kai niitäkään ihan ilmatteeks jaella, ensimmäisen kierroksen paikkoja siis. Se mitä ne tuottaa niin sen näkee sitten joskus. Se ei liity ks. vaihtokauppaan. Siitä mukavaa tämä jääkiekko että ei tarvitse elää välttämättä ihan pelkästään tässä hetkessä, eikä välttämättä pelkästään vain tulevassakaan kaudessa. Itse ainakin odotan ylivoimaisesti eniten vuotta 2012 ja silloin alkavaa kautta. Mutta totta, jos treidin laskee kuten sinä, eli pelkästään Burns vs Seto niin kyllähän te alistitte meitä ja rankasti. Siitä ei epäilystäkään.
 

Kibe91

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Wildin hyökkäys alkaa paperilla olemaan aika hyvää luokkaa. Palkkakattoakin on tällä hetkellä noin 14milj jäljellä, joten wildin joukkueenrakennus on hyvässä jamassa. Tällä hetkellä 10:llä hyökkääjällä on sopimus (eliteprospectsin mukaan) Joten sinne on varmasti tulossa vielä muutamia lisäsoppareita, jotka nostavat palkkakattoa 1-3milj

Heatley - Koivu - Setoguchi
Bouchard - Cullen - Lantendresse
Clutterback - Broziak - ?
Nyström - Staubitz - ?

Zidlizky - ? (puolustava puolustaja)
Zanon - Schultz
Spurgeron - Stoner/Scandella
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ilman mitään kettuilua, niin onko Coyle todella niin onneton tapaus ettei ansainnut palstatilaa perusteluidesi sekaan? Eikö se siis käännä kuppia mihinkään suuntaan, vai oliko ennemminkin teille voitto että pääsitte siitä eroon? Ja entäs sitten pick vaihdokset? 1.kierros vs 2.kierros ei välttämättä ole tasapeli kuitenkaan, saati myöhemmän varauksen saaneen etu. Ei kai niitäkään ihan ilmatteeks jaella, ensimmäisen kierroksen paikkoja siis. Se mitä ne tuottaa niin sen näkee sitten joskus. Se ei liity ks. vaihtokauppaan. Siitä mukavaa tämä jääkiekko että ei tarvitse elää välttämättä ihan pelkästään tässä hetkessä, eikä välttämättä pelkästään vain tulevassakaan kaudessa. Itse ainakin odotan ylivoimaisesti eniten vuotta 2012 ja silloin alkavaa kautta. Mutta totta, jos treidin laskee kuten sinä, eli pelkästään Burns vs Seto niin kyllähän te alistitte meitä ja rankasti. Siitä ei epäilystäkään.
Ei jollain Coylellä tai kymmenen sijan menetyksellä varaustilaisuudessa ole Sharksille suurempaa merkitystä. Wildille taas ehkä on. Sharks ei ole liiemmin tarvinnut ykköskierroksen oikeuksia täydennysten varaamiseen, ne ovat olleet joukkueelle lähinnä kauppatavaraa joko ennen varaustilaisuutta tai nuorina pelaajina joilla hankitaan parempia.

Sharksin kannalta nuo parit treidit olivat periaatteessa Heatley -> Burns ja pieni lisähinta Setoguchin päivittämisestä parempaan versioon. En nyt ymmärrä minkä takia näistä pitää väkisin yrittää löytää jotain voittajia, molemmat joukkueet saivat mitä tarvitsivat. Teksti-tv-analyysit sikseen.

Ja ymmärrän kyllä, että Wild-fanille on aika jänskää kun joukkueeseen näytetään oikeasti jopa panostavan. Toivottavasti löytävät vielä puolustuksen jostain. Olisihan se kiva, että Canucskin joutuisi tekemään töitä pisteidensä eteen.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ilman mitään kettuilua, niin onko Coyle todella niin onneton tapaus ettei ansainnut palstatilaa perusteluidesi sekaan? Eikö se siis käännä kuppia mihinkään suuntaan, vai oliko ennemminkin teille voitto että pääsitte siitä eroon? Ja entäs sitten pick vaihdokset? 1.kierros vs 2.kierros ei välttämättä ole tasapeli kuitenkaan, saati myöhemmän varauksen saaneen etu. Ei kai niitäkään ihan ilmatteeks jaella, ensimmäisen kierroksen paikkoja siis. Se mitä ne tuottaa niin sen näkee sitten joskus. Se ei liity ks. vaihtokauppaan.
Ei Coyle mitenkään onneton tapaus ole tai hänestä eroon pääseminen ns. hyvä juttu. Näistä Coyleistä vaan tuppaa tässä vaiheessä heidän uraa tulemaan automaattisia hyviä NHL-tason pelaajia. Todellisuudessa todennäköisyys, että nämän Coylet koskaan pelaavat NHL:ssä edes yhtä kokonaista kautta, ei ole ainakaan enemmän kuin 50%. Puolestaan todennäköisyys sille, että "näistä" Coyleistä koskaan kehittyy muuta, kuin muutaman kauden alemminssa ketjuissa roikkuva pelaaja, joka myöhemmin löytää tiensä farmijyräksi tai eurooppaan, on todella pieni.

Näihin todennäköisyyksiin nojaten en paljoa arvosta yksittäistä 1-2 vuoden sisällä draftattua pelaajaa. Ensimmäisen kymmenen joukossa varatut pelaajat ovat eri asia. Tälläiset 18-19 vuotiaat pelaajat ovat vielä niin raakileita, että heistä on vaikea onnistuneesti ennustaa, kenestä tulee metsästetty tuleva tähti.

Yksittäisessä tälläisessä Charlie Coylessä en näe paljoakaan arvoa, mutta koko draftaamisen pointti on saada tarpeeksi suuri kanta nuoria vuosittain, joista sitten mahdollisesti jostain edes saadaan koulittua tuleva NHL-pelaaja. Tässä nuoren pelaajan kehittämisessa en usko pelaajien olevan ässä-arpojen tyylisiä valmiita kortteja, joihin on jo ohjelmoitu tuleva ura. Organisaation pitkäjänteinen kehitystyö puolestaan koulii pelaajista sen 1/2 osaa heidän tulevasta talentista. Draftiarpajaisten numeron merkityksen ollessa einintään se 1/2. Tällä en suinkaan tarkoita, että seitsemänneltä kieroksella vartulla pelaajalla olisi yhtä suuri mahdollisuus kehittyä NHL-pelaajaksi, kuin vaikka toisella kierroksella varatulla. Yksittäisten prospectien sijaan tärkeintä organisaatiolla on olla useita tulevia arpoja kaikille pelipaikoille. Tällöin yksittäisen prospectin menettämisellä ei ole kovin iso menetys, varsinkaan 19 vuotiaan, jolla on vielä vuosien tie edessä matkalla siihen pisteeseen, missä lopulta nähdään tuleeko hänestä NHL-pelaaja vai ei
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sharksien 1. kierroksen varausvuoro tullee olemaan aika häntäpäässä, toki on se parempi kuin 2. kierros. Coyle on hyvä prospect, mutta tuleeko koskaan olemaan kolmosketjua ylempänä?

Mutta nyt Wildilla olisi elämänsä tilaisuus vuoden pr-temppuun kauppaamalla Heatley Winnipegiin!

Heatley <-> Byfuglien, Ladd, varausvuoro...

Ja kaikilla olisi kivaa, paitsi Heatleyllä. Hymiö.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella yllättävä treidi! Nyt saa Koivu vierelleen todellisen maalihain, joka laukoo paikasta kuin paikasta. Pelipäällä ollessaan tekee tuhoisaa jälkeä hyökkäyssiniviivan sisäpuolella. Koivu jakaa ja Heatley laukoo, näin se tulee menemään. Mielestäni Wild voitti tässä selvästi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mutta nyt Wildilla olisi elämänsä tilaisuus vuoden pr-temppuun kauppaamalla Heatley Winnipegiin!

Heatley <-> Byfuglien, Ladd, varausvuoro...

Ja kaikilla olisi kivaa, paitsi Heatleyllä. Hymiö.
Taitaa Winnipeg olla noiden Heatleyn määrittelemien kymmenen joukkueen listalla joihin ei suostu menemään. Itse asiassa en kummastelisi jos siellä on koko Kanada =D
 
Sharksien 1. kierroksen varausvuoro tullee olemaan aika häntäpäässä, toki on se parempi kuin 2. kierros. Coyle on hyvä prospect, mutta tuleeko koskaan olemaan kolmosketjua ylempänä?

Kyllä, Coylen piti olla osa Sharksin ykkösketjua neljän vuoden kuluttua, joten eiköhän hän siihen mennessä Wildin ykkösketjuunkin ole murtautunut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Toivottavasti vain Koivun pinna kestää Heatleyn tyyliä, ja toivottavasti Heatleyn asenne kestää Koivun työmoraalia.

Hienoa kyllä, että Wild alkaa näyttää pikkuhiljaa pudotuspelijoukkueelta. Toivomuslistalla on, että jengin kemiat toimivat, Bäckströmin kropa kestää ja puolustus saisi hiukan ruutia lisää.
 
Mites tuo RFA pelaajien treidaaminen onnistuu? Siinä missä muidenkin?
Eli esim Wild voisi treidata oman RFA kaverin (esim. o´Sullivan) jonkun toisen RFA pelaajaan ja tehdä tämän kanssa sopimuksen? Ilman mitään sanktioita? (Varausvuorojen siirtymiset ym)
Tai voidaanko sopimuksen alainen kaveri (esim. Cullen) treidata jonkun joukkueen RFA kaveriin? Jonka jälkeen tehdä RFA kaverin kanssa sopimus?

Esim jos joku treidaisi TBL:lle Stamkosista 2012 ja 2013 1.pickit Stamkosin ollessa RFA. TBL hyväksyisi tarjouksen ja Stamkos siirtyisi RFA sopimuksella ESIM Minnesotaan. Tämän jälkeen TBL tekisi heti perään tarjouksen Stamkosille vaikka 9milj. Johon Minnesota ei pystyisi vastaamaan ja jonka Stamkos hyväksyisi. Siirtyisikö Tampan omat vuorot Minnesotalle korvauksina vai Minnesotan omat takaisin?
Miten samanmoisessa tilanteessa kävisi jos TBL tarjoisikin 1.5milj sopimusta Stamkosille jonka hän hyväksyisi. Minnesota "matchaisi" tarjouksen. Joutuisiko Stamkos pelaamaan 1.5milj sopimuksella Minnesotassa vai voiko hän kieltäytyä kaikista/yhdestä sopimuksista?

Eli voiko Stamkos valita RFA statuksella eriarvoisia sopimuksia hyväksytyiksi mielivaltaisin perustein?

Tuleeko "tämän tapaisia" siirtoja paljon kauden aikana joissa RFA statuksen pelaajia liikutellaan joukkueista toiseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös