Carolina Hurricanes 2011-2012

  • 124 323
  • 357

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Puolustaja tuli ja tyytyväinen täytyy olla Murphyn "pudottua" Carolinan syliin. Ensimmäiset varaukset olivat ehkä muutoinkin hieman "yllätyksellisiä", jos ajatellaan Carolinan aiempaa linjaa, mutta tulihan sieltä sitten lopulta Plymouth-molari ja kolmas Sutterin suvun jäsenkin. Täytyy kirjoitella lisää varauksista kunhan vaan ehtii.

JR on myös todennut, että ufa-tilanne näyttää nyt taas vuorostaan erilaiselta. Eli myös Jokinen ja Pitkänen ovat jälleen täysin mahdollisia vaihtoehtoja.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
JR on myös todennut, että ufa-tilanne näyttää nyt taas vuorostaan erilaiselta. Eli myös Jokinen ja Pitkänen ovat jälleen täysin mahdollisia vaihtoehtoja.

Niin, mitähän tuo "hopeful" sitten JR-dekoodattuna tarkoittaakaan. Joka tapauksessa tiistaine lienee luvassa joku/joitain sopimuksia. Nyt kun UFA-puolustajien tilanne näyttää entistä heikommalta ja Carolinan treidiviritelmät ovat ilmeisesti kaatuneet, täytyy toivoa Pitkäsen olevan prioriteettilistan kärkipäässä. Tietysti olisi hyökkäyksen kannalta merkittävää kiinnittää molemmat Jokinen ja Colekin.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Noniin pitkästä aikaa on aikaa tulla kirjoittelemaan tännekkin. Tapahtumia on riittänyt viime viikolla ihan mukavasti ja itsellä juhannus meni mökkeilyssä, joten eipä hirveästi tullut koneella viime viikonloppua vietettyä.

Ensinnäkin onnittelut Jeff Skinnerille Calder Trophysta! Ehdottomasti ansaitsi tuon pystin ja kuten Caniac sanoi tuli hänestä ensimmäinen Canes-pelaaja joka tuon pystin nappasi, joten kova suoritus tähän organisaatioon Skinneriltä jo 18-vuotiaana. Pelasi loistavan kauden kokonaisuudessaan ja siitä kertoo parhaiten Calder-pysti ja rookie-pörssin voitto.

JR sanoi nyt haastattelussa draftin jälkeen, että Jokinen ja Pitkänen olisi mahdollista re-signata, kun Carolina tulee olemaan pari miljoonaa yli palkkalattian, eli ensi vuoden payroll tulee olemaan noin 50 miljoonaa. Itse olisi tyytyväinen, jos Jokinen, Pitkänen, Cole ja LaRose re-signataan. Vielä olisi silti tilaa lisähankinnoille ja saataisiin kiinnitettyä tutut pelaajat.

---------------------------------------------

Sitten draftiin.. 11 pelaaja meni ennen Carolinan vuoroa varata ensimmäisellä kierroksella, eikä kukaan heistä ottanut erittäin lupaavaa tehokasta puolustajaa Ryan Murphya, jota ei JR voinut ohittaa . Hänet oli ennakoitu menemään aikaisemmin jo numeroilla 5-8 suunnilleen. Eli kun hän oli vielä vapaana samanlailla kuin Cam Fowler viime kesänä oli hänet pakko ottaa. Ja erittäin hyvä näin, että hänet saatiin varattua. Häneen voidaan luottaa, että ottaa Carolinasta paikan muutaman kauden sisään ja tulee olemaan sen jälkeen tärkeä palanen puolustusta. Hän teki kovat tehot 26+53 OHL:ssä Kitchener Rangersissa, samassa joukkueessa, jossa Jeff Skinner teki kanssa toissakaudella kovat tehot. Eli he tuntevat toisensa hyvin ja se varmasti auttaa myös Murphya tulevaisuudessa, kun hän tulee pelaamaan Carolinassa.

Carolinan kakkoskierroksen varaus oli isokokoinen Victor Rask. Taitava sentteri, joka pystyy jakamaan kiekkoa hyvin ja laukomaan myös erinomaisesti. Rask on erittäin järkevä pelaaja, joka on hyvä myös aloituksissa ja hyvä luistelemaan. Erittäin tyytyväinen myös tähän varaukseen ja uskon hänen pelaavan Carolinassa alemmissa kentissä tulevaisuudessa. Oli aika ihme, että oli vielä kakkoskierroksella varaamatta.

Kolmannen kierroksen varaus oli Keegan Lowe. Isokokoinen Keegan on kuuluisan Kevin Lowen poika. Keegan kasvoi paljon viime kauden aikana kokoa ja painoa. Eli fyysinen peli hoituu häneltä hyvin painonsa ansiosta, joka tulee lisääntymään vielä hieman ja samoin pituus. Hän on jykevä pakki omassa päässä, jonka täytyy vielä hieman kehittää offensiivista peliään.

Neljännen kierroksen varausvuoron Hurricanes käytti sveitsiläiseen Gregory Hofmanniin. Hofmann pystyy pelaamaan sentteriä ja laidassa. Hän on hyvä laukomaan ja osaa pelata myös fyysisesti. Pelasi loistavasti nuorten kisoissa ja Sveitsissä Ambri-Piottan riveissä Elite liigassa.

Kuudennen kierroksen varauksen Carolina käytti Matt Mahalakiin. Mahalak on isokokoinen maalivahti, jonka kautta saatiin lisää syvyyttä maalivahtiosastolle tulevaisuuteen. Mattilla on muutama vuosi aikaa kehittyä rauhassa, sillä tällä hetkellä maalivahtiosasto näyttää hyvältä.

Seitsemännen kierroksen varauksen Hurricanes käytti Brody Sutteriin. Hän on Duane Sutterin poika ja kuuluu tuohon kuuluisaan Sutterin sukuun näin. Serkkuja häneltä löytyy kaksi Carolinan organisaatiosta, kun Brandon ja Brett ovat Carolinan pelaajia. Molemmat tosin ovat RFA, mutta uskon molempien saavan sopimukset Carolinasta, Brandonin ainakin. Brody on isokokoinen, jolta löytyy hieman käsiä, mutta kehitettävää löytyy melkein joka osa-alueelta. Eli työtä on hänellä vielä paljon edessä, jotta saisi pelata NHL:ssä.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Varaustilaisuudesta jäi positiivinen maku käteen, kun Ryan Murphy tippui syliin ikään kuin vahingossa. Canesin nuoret puolustajat vaikuttavat muutenkin kärjen osalta hyvältä, ja Murphyn saaminen organisaatioon luo entistä enemmän uskoa tulevaisuuteen. Ja kuten olkikuukkeli sanoi, pitkällä tähtäimellä tästä voi hyvinkin kasvaa korvaaja Pitkäselle pienempänä versiona. Muut varaukset tuossa edellä onkin jo hyvin analysoitu.

Serkkuja häneltä löytyy kaksi Carolinan organisaatiosta, kun Brandon ja Brett ovat Carolinan pelaajia. Molemmat tosin ovat RFA, mutta uskon molempien saavan sopimukset Carolinasta, Brandonin ainakin.
JR kun tykkää sananmukaisesti tehdä joukkueesta yhtä perhettä, niin itse toivoisin Brett Sutterin saavan mahdollisuuden vallata nelossentterin paikan ensi kaudeksi. Myös AHL:ssä pitkään hyvää työtä tehneen Nick Dodgen toivoisin saavan mahdollisuuden juuri tuolla pelipaikalla.

Jokisen ja Pitkäsen jatkomahdollisuudet näyttävät vaihteeksi hyvinkin mahdollisilta. Itse haluaisin nähdä molemmat oululaiset vielä tulevalla kaudella isossa roolissa Canesissa. Jonin viime kausi oli ehkä jossain kohtaa kautta pettymys, mutta itse näen hänet vielä joukkueen johtopakkina, ja olen tykännyt hänen pelityylistään pienen ikäni. Jokisen kausi oli loukkaantumisia lukuunottamatta juuri sitä mitä odottaa saattoi. Toki parantamistakin jäi.

Toisaalta tilanteet tuntuvat tänä kesänä muuttuvan tiuhaan tahtiin. Enpä ihmettelisi, jos JR ilmoittaisi kohta Jokisen, Pitkäsen, Colen, Rosien ja Stillmanin olevan myyty...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Carolinan johtoporras tuntuu olevan jälleen kerran erittäin tyytyväinen draftin tulokseen, mutta milloinkas sitä nyt omaa työtä kovin paljon kannattaakaan moittia. Saldoksi tuli lopulta siis 3 hyökkääjää, 2 pakkia ja maalivahti.

Muutama sananen minultakin organisaation kuudesta uudesta:

(1-12) RYAN MURPHY - D

Carolina olisi todennäköisesti varannut ensimmäisellä kierroksella hyökkääjän, mutta Ryan Murphyn "tipahtaminen" vuorolle 12 oli liian hyvä tarjous tuhlattavaksi. Koska kyseessä on kuitenkin pieni mies puolustajaksi, niin ennen kuin Murphy on osoittanut pystyvänsä pelaamaan yhtä tehokkaasti myös NHL:ssä, niin mukana kulkee aina myös pieni epävarmuustekijä (tokihan sama tilanne on tavallaan kaikilla nuorilla pelaajilla). Sitä kuuluisaa potentiaalia on kuitenkin niin paljon, että onnistuessan kaverista voi kasvaa NHL:n uusi Paul Coffey. Murphyn vahvuudet tulevat lisäksi kyllä juuri niille osa-alueille, missä viime kaudella annettiin liikaa tasoitusta (yv & avauspeli). Ja vaikka kyseessä ei olekaan mikään "Jeff Skinner", niin en sulkisi kokonaan pois mahdollisuutta siihen, että Murphy pelaisi jo ensi kaudella NHL:ssä.

(2-42) VICTOR RASK - C

Pidän Raskia yhtenä draftin suurimmista "boom or bust"-pelaajista. Jos homma toimii myös korvien välissä (sillä osastolla on kaiketi ollut jotain epävarmuutta?), niin Carolinan viime vuosien hyvät kakkoskierroksen varaukset saattavat saada jatkoa. Ensi kausi kertoo jo aika paljon ruotsalaisen tulevaisuudesta. Ja se ensi kauden pelipaikka voi olla jopa Charlotte.

(3-73) KEEGAN LOWE - D

Lowe on tämän vuoden varauksista se kaikista fyysisin tapaus. Isokokoinen enemmänkin puolustava puolustaja, joka on kuitenkin hyvä luistelemaan, eikä missään tapauksessa mikään puukäsi. Lowe on hyvin pitkälti juurikin sen tyylinen pelaaja, jonka toivoinkin Carolinan varaavan.

(4-103) GREGORY HOFMANN - C

Carolina varasi myöskin toisen hyökkääjän Euroopan sarjoista, kun Sveitsistä (Ambri-Piotta) löytyi nopea, taitava ja kokoisekseen yllättävän fyysinen hyökkäjälupaus nimeltään Gregory Hofmann. Nyt kun kyseisestä kaverista on jonkin verran tullut luettua, niin tämähän vaikuttaisi olevankin ihan mielenkiintoinen pelaaja. Sellainen kuva myös jäi, että varausnumero olisi luultavasti ollut alhaisempi, jos Hofmann olisi pelannut Pohjois-Amerikan puolella.

(6-163) MATT MAHALAK - G

Carolina teki jälleen kerran tutun tempun ja varasi "omasta joukkueestaan" eli Plymouthista yhden pelaajan. Mahalak oli viime kaudella Whalers-joukkueen kakkosmaalivahti, joka toivottavasti pelaa itsensä ykköseksi ensi kauden aikana. Vaikka kyseessä onkin Plymouth-pelaaja, niin olihan Mahalak todennäköisesti varaushetkellä paras jäljellä olevista maalivahdeista. Ja kyllähän Carolina tarvitsi myös yhden lisämaalivahdin prospect-osastolleen.

(7-193) BRODY SUTTER - RW

"Carolina Sutters"? Brody on isokoinen (6-4) hyökkääjä tutulla sukunimellä ja 'Canes toivoo kyseessä olevan ns. "late-bloomer". Teki kuitenkin Lethbridgessä (WHL) ihan mukavat 42 pistettä viime kaudella ja saattaa siirtyä jo ensi kaudeksi Charlotteen (tai Floridaan).

-----

Kun katselee viime viikonloppuna liikkuneiden pakkien nimiä, niin aika helppo arvailla, että Carolina oli myös kiinnostunut samoista pelaajista. Jos joku niistä kaupoista olisi toteutunut, niin Pitkänen olisi varmasti lähtenyt, mutta nyt Joni on jälleen yksi vahvimmista vaihtoehdoista. Toivottavasti JR ei mene tekemään kenenkään kanssa kovin pitkää sopimusta, sillä kun organisaation listoilta löytyvät nimet McBain, Murphy, Faulk ja Dumoulin (ja ehkäpä vielä Sanguinettikin voidaan laskea mukaan), niin kiekolliseen peliin pystyviä huippulupaavia puolustajia on kyllä tulossa. Mitähän sitten tehtäisiin, jos Murphy ja Faulk pelaavat itselleen paikan ensi syksyn avauskokoonpanoon?

Hieman kyllä mietityttää, jos Carolina kiinnittää jokaisen näistä paljon puhutuista ufa-pelaajistaan uudella sopimuksella. Tuttuja ja hyviä pelaajia toki kaikki, ei siinä sen puolesta mitään, mutta haluaisin nähdä edes pientä vaihtuvuutta kokoonpanossa. (Kohta sitten varmaan kuullaan vielä, että Petersille annetaan uusi mahdollisuus kakkosena ja Dwyer on sittenkin riittävän hyvä nelosen sentteriksi.) Minusta tämä sama joukkue pelasi jo viime kaudella lähes sen hetkisen potentiaalinsa ylärajoilla. Yksi pahempi loukkaantuminen (Wardo, Staal, Cole...) ja taas ollaan pohjalla. JR on kuitenkin jo kohta 20 vuoden aikana tullut sen verran tutuksi, että turhaa kai toivoakaan mitään isompaa muutosta, koskaan. Tuttu ja turvallinen on aina ollut miehen tavaramerkkinä. Ajoittain se toimii, toisinaan taas ei.

Tänään oli myös tämä "qualifying offer"-päivä ja Carolina tarjosi sellaiset Brandon Sutterille, Derek Joslinille, Bobby Sanguinettille, Brett Sutterille, Brett Bellemorelle ja Oskar Osalalle. Troy Bodie ja Jiri Tlusty jäivät tällä kertaa ilman tarjousta, mutta sehän on vaan JR:n temppu välttää välimieskäsittely. Eli uskoisin molempien kuitenkin jatkavan Carolinassa. Charlottessa pelanneista ufa-pelaajista JR yrittää saavansa jatkot Casey Borerille, Nick Dodgelle ja Bryan Rodneylle. Zack Fitzgerald on vielä kysymysmerkki ja Justin Pogge jatkaa uraansa muualla.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pidän Raskia yhtenä draftin suurimmista "boom or bust"-pelaajista. Jos homma toimii myös korvien välissä (sillä osastolla on kaiketi ollut jotain epävarmuutta?), niin Carolinan viime vuosien hyvät kakkoskierroksen varaukset saattavat saada jatkoa. Ensi kausi kertoo jo aika paljon ruotsalaisen tulevaisuudesta. Ja se ensi kauden pelipaikka voi olla jopa Charlotte.

En tiedä paljonko näille huhupuheille voi antaa arvoa, mutta monet puhuvat kyseessä olevan ruotsalaisen patousalivanin, eli vanhemmat (äiti?) olisivat toiminnallaan vaikuttaneet kaverin hurjaan romahdukseen draftin oletetusta top5-nimestä toiselle kierrokselle. Potentiaalia kyllä löytyy, mutta realisoituuko se koskaan? Mikäli huhuilla on mitään totuuspohjaa, kannattanee kaveri tosiaan tuoda jo ensikaudeksi Valtoihin pelaamaan ja kehittymään kotiväen kontrollin alta.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Dwyerin sopimus on aika pitkälti sellainen kuin mitä odotinkin. Ihan pätevä kaveri neloskenttään.

Pitkäselle tulossa jatkoa 3 vuotta ja hintana 4,5 miljoonaa?
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Dwyerin sopimus on aika pitkälti sellainen kuin mitä odotinkin. Ihan pätevä kaveri neloskenttään.

Pitkäselle tulossa jatkoa 3 vuotta ja hintana 4,5 miljoonaa?
McKenzie twiittasi juurikin näin. Sanoisin että melko hyvä etteivät luopuneet Jonista.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Kirjoitetaan nyt muutama sananen Pitkäsen uudesta sopimuksesta heti ilman sen enempää sulattelematta.

Hintana 4,5 miljoonaa... Ei missään tapauksessa ylihintainen, vaan odotin kyllä summan alkavan vitosella. Kestona 3 vuotta... Lupaavia kiekollisia pakkeja on tulossa, joten kaksi vuotta olisi ollut ehkäpä "sopivampi" Carolinan kannalta. Toki tämäkään ei nyt maailmaa kaada. Jos sopimuksessa ei ole NTC:tä, niin tuolla hinnalla Pitkänen pystytään kyllä tarvittaessa myöskin kauppaamaan jossakin vaiheessa.

Kunhan Joslin saa jatkon heinäkuussa, niin pakisto taitaakin olla jo kasassa. Muutoksia ei siis ainakaan tänä kesänä ollut havaittavissa.

Hyökkäys sen sijaan on täysin auki. Chipin twitteristä viimeisin kommentti kyseiseen asiaan: "Also hearing Canes ready to move on without Cole, LaRose, Jokinen. Already talk of putting together top line of Staal, Ruutu and Skinner."

Eli ykkösessä Staal, Skinner ja Ruutu? Kakkosessa...tuota...öö...Dalpe? Toki nyt ollaan ajankohdassa, missä kaikki muuttuu niin nopeasti, ettei tässä voi oikein sanoa mitään varmaa. Ja lisäksi samojen pelaajien (ja heidän agenttien) kanssa on ennenkin ollut lieviä vaikeuksia sopimusten tekemisessä. Odotellaan seuraavaa "tietoa"...
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
HF-boardsilla noin 95% kirjoittajista on tyytyväisiä Pitkäsen sopimukseen, noin 70% sanoo Pitkäsen signanneen alihintaan. Ja todellakin, luotan kyseiseen lautaan NHL-asioissa paljon enemmän kuin tähän, halveksimatta tietäviä tyyppejä täällä :) Kyll ne tietävät asioista siellä paremmin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kirjoitetaan nyt muutama sananen Pitkäsen uudesta sopimuksesta heti ilman sen enempää sulattelematta.

Hintana 4,5 miljoonaa... Ei missään tapauksessa ylihintainen, vaan odotin kyllä summan alkavan vitosella. Kestona 3 vuotta... Lupaavia kiekollisia pakkeja on tulossa, joten kaksi vuotta olisi ollut ehkäpä "sopivampi" Carolinan kannalta. Toki tämäkään ei nyt maailmaa kaada. Jos sopimuksessa ei ole NTC:tä, niin tuolla hinnalla Pitkänen pystytään kyllä tarvittaessa myöskin kauppaamaan jossakin vaiheessa.

Kauppaamisen takia 3-vuotinen on juurikin ideaali, jos organisaation tilanne on tämä, että nuoria puskee tilalle. Se on juuri tärkeätä, että sillä siirtymäkaudella homma menee junnujen kehityksen kanssa "ristiin". Eli jos ne teidän nuoremmat kiekolliset äijät osoittaa niin kovaa kehitystä, että ovat valmiita tuolla kolmannella kaudella ottamaan isomman roolin kontolleen, niin sitten Pitkäsen voi huoletta kaupata pois. 2-vuotisella Pitkänen sitten lähtisi jo UFA:na pois ja joukkue ei saisi mitään vastinetta tai jos häntä käytäisiin kauppaamaan silloin jälkimmäisellä kaudella, niin ne junnarit olisi silloin todennäköisesti liian raakileita.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Olipas erittäin mukava aamulla lukea näistä kahdesta jatkolapusta! Saatiin pidettyä pakiston johtaja ja kiekollinen liideri Pitkänen, sekä Dwyer joka hoitaa nelosketjun ja alivoiman mainiosti. Molemmat olivat tärkeitä palasia jo viime kaudella ja uskon myös heidän olevan sitä samaa myös ensi kaudella.

Aloitetaan Pitkäsen paperista. Elikkäs Pitkänen sai kolmen vuoden ja 13,5 miljoonan dollarin sopimuksen ja seuraavista kolmesta kaudesta tienaa sen 4,5M per kausi. Halvalla lähti sanon minä. Pitkäsestä oli varmasti maksettu vapailla markkinoilla yli 5M kaudesta. Vuosiakin hänellä on juuri sopivasti se kolme. Ei yhtään liian vähän, eikä mielestäni liikaakaan. Hän olisi varmasti ollut nyt muutaman pakkikaupan jälkeen kovaa valuuttaa markkinoilla. Mutta meidän onneksemme ei Pitkänen edes kokeile markkinoita vaan pysyy meillä.

Pitkänen on parhaimmassa peli-iässä tällä hetkellä ja parin kauden ajan vielä tulevaisuudessa. Pystyy johtamaan pakistoa, jos ei tule isoja loukkaantumisia eteen. Vuosi tai kaksi olisi ollut liian lyhyt soppari hänelle ja meidän nuoret pakkimme olisivat joutuneet paineisiin vuoden tai kahden päästä. Nyt Pitkänen on meillä sen kaksi vuotta aika varmasti ja sen jälkeen katsotaan onko jo Murphystä, Faulkista, Sanguinetista tai Dumoulinista hänen rooliinsa. Kuitenkin hänet voidaan treidata parin vuoden päästä tai sitten päästää menemään kolmen vuoden päästä. Ja kun Corvolla loppuu ensi kauden jälkeen soppari, uskon jonkun nuorista pakeista jo ottavan hänen roolinsa ja hänen annetaan mennä. Joko McBain ottaa Corvon paikan tai sitten joku noista nuoristamme ottaa suoraan Corvon paikan. Joka tapauksessa tämän Pitkäsen sopparin jälkeen on meidän pakistomme tulevaisuudessa erittäin hyvällä mallilla. Vielä kun tulee Joslinin soppari ensi kaudesta on meidän pakistomme tarpeeksi vahva muihin verratessa ja silti tarpeeksi syvä loukkaantumisten tullessa.

Sitten siihen toiseen eli Pat Dwyerin sopimukseen. Dwyer oli viime kaudella tärkeä alempien kenttien roolipelaaja, jonka vahvuutena oli alivoima. Pystyy pelaamaan pienillä peliminuuteilla vahvasti alivoimaa ja hoitaa nelosketjun hyvin. Toivon vaan vielä sen, että JR löytää sen nelossentterin, jotta Dwyer saa pelata laidassa, jossa on hivenen verran parempi kuin keskellä. Kuitenkin tärkeä soppari ja tulee pelaamaan ensi kaudella taas paljon alivoimaa. Ei ollut todellakaan kallis pelaaja tuolla kahden vuoden ja 1,25 miljoonan dollarin sopimuksellaan. 11-12 kaudesta hän tienaa sen $600,000 ja 12-13 $650,000.

E: Erik Cole haluaa kokeilla vapaita markkinoita, koska ei ole kokeillut niitä kunnolla ikinä. Haluaa katsoa kaikki tarjoukset ja oman hintansa. Ja Jokinen tulee aika varmasti menemään vapaaksi pelaajaksi. Sentään LaRosen vastausta vielä hieman odotellaan, eli hänellä on vielä hyvä mahdollisuus saada sopimus käteen.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Sentään LaRosen vastausta vielä hieman odotellaan, eli hänellä on vielä hyvä mahdollisuus saada sopimus käteen.

2v diili LaRoselle. $1.5m ensi kaudesta ja seuraavasta $1.9m eli caphit $1.7m
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kaksi aivan kelvollista sopimusta siis. Pitkänen otti todennäköisesti roiman palkanalennuksen, eikä LaRosenkaan sopimusta voi sanoa kalliiksi. Tärkein jäljellä oleva kiinnitys olisi Cole ja sen jälkeen jos vielä saisi Jokisen sopuhintaan, alkaisi joukkue olla melko valmis. Ideaalitilanteessa toivoisi vielä vähintään yhtä kovaa hyökkääjää ja -puolustajaa, mutta moinen haihattelu lienee utopiaa.

Ja Pitkäsen sopimusta pidän täysin oikean mittaisena. Jos nuorien puolustajiemme kehityskäyrä etenee lupaavasti ja Pitkästä ei treidata, voidaan parin vuoden päästä puhua jo aika kovastakin puolustuspään osaamisesta.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
HFBoardsilla Canes fanit haukkuivat LaRosen sopparin. Viimekausi ei tainnut mennä ihan putkeen?

Pitkäsen paperi on bargain ja selvästikin Joni halusi jäädä Raleighin. Mutta mitä tekee Jussi?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
HFBoardsilla Canes fanit haukkuivat LaRosen sopparin. Viimekausi ei tainnut mennä ihan putkeen?

LaRose pelasi niin kuin kelvollinen kolmosketjun laituri pelaa. Ei ole hänen vikansa, että peluutus on välillä ihmeellistä. LaRosen haukkuminen on hieman sama ilmiö kuin Pitkäseenkin kohdistuva kritiikki, kummankin pitäisi kohdistua enemmän valmennuksen tekemiseen ja pelaajapolitiikkaan kuin itse pelaajiin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
HF-boardsilla noin 95% kirjoittajista on tyytyväisiä Pitkäsen sopimukseen, noin 70% sanoo Pitkäsen signanneen alihintaan. Ja todellakin, luotan kyseiseen lautaan NHL-asioissa paljon enemmän kuin tähän, halveksimatta tietäviä tyyppejä täällä :) Kyll ne tietävät asioista siellä paremmin.

Niinhän se yleensä menee. Eli 99% hf:n kirjoittajista ei ole tyytyväisiä LaRosen sopimukseen ja 99% sanoo LaRosen signanneen ylihintaan?

Niin kauan kun LaRose pysyy kolmoskentässä, ei ainakaan minulla ole valittamista. Ehkä sopimuksessa on hieman "kaverilisää", mutta lopulta tuo on juurikin samanlainen paperi kuin minkä Rosie sai myös kaksi vuotta sitten. Eikä kannata unohtaa, että samaan aikaan myös palkkalattia on noussut sen verran, että muutama satatonnia (mikä tuossa on ehkä liikaa) ei varmasti ole maailmanloppu.

LaRose on niin kauan ollut mukana "Compuware-toiminnassa", että johto- ja omistajaporras pitää takuulla Rosieta kuin omana poikanaan. Vaikka viime kausi oli muutamaa parempaa jaksoa lukuunottamatta pettymys, niin uskon ja toivon Rosien pystyvän tulevalla kaudella paljon parempaan. Yhteenvetona: Olen siis tyytyväinen Rosien jatkoon.

Nyt on sitten jo neljä hyökkääjää kiinnitetty yhdensuunnan sopimuksilla. Kuka on seuraavana jonossa?

Kauppaamisen takia 3-vuotinen on juurikin ideaali, jos organisaation tilanne on tämä, että nuoria puskee tilalle. Se on juuri tärkeätä, että sillä siirtymäkaudella homma menee junnujen kehityksen kanssa "ristiin".

Nukutun yön jälkeen mietin töiden lomassa juurikin samaa asiaa. McBain tullee nousemaan joukkueen ykköspakiksi muutaman vuoden sisällä, mutta kun loput mainituista ovat vielä kirjoittamattomia kortteja, niin kolme vuotta on lopulta ihan sopiva mahdollisen kauppaamisenkin kannalta.

Yleisesti ottaen Pitkäsen jatko on siltäkin osin hyvä, että nyt ei ole mikään pakko nopeuttaa Faulkin tai Murphyn nostamista NHL-kokoonpanoon. Mahdollisuus pitää toki kyseisille nuorukaisille antaa, mutta lopputulos pitää olla kehityksen kannalta paras mahdollinen.

Jos nuorien puolustajiemme kehityskäyrä etenee lupaavasti ja Pitkästä ei treidata, voidaan parin vuoden päästä puhua jo aika kovastakin puolustuspään osaamisesta.

Varsinkin puolustuspään osaamisesta hyökkäyssuuntaan?

-----

Carolina pitää jälleen heinäkuun 10.-13. päivä Conditioning Campin. Mukana mm. kaikki kuusi tänä kesänä varattua ja edellisisltä vuosilta Andersen, Lindström sekä Alt.

Victor Rask puolestaan siirtynee ensi kaudeksi pelaamaan WHL:ään, sillä Calgary Hitmen varasi Raskin numerolla 3 CHL:n Import Draftissa.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Noniin eipä sitä LaRosen sopparia kauaa tarvinnut sitten odottaa ja hyvä näin. Nyt JR voi keskittyä saamaan Colen, Jokisen tai Stillmanin nimet papereihin. LaRose tuli juuri sillä odotetulla ja suht hyvällä hinnalla. On tärkeä pelaaja joukkueelle, vaikka pisteet sanovat muuta. On tuo Caniacin mainitsema "Carolinan omapoika". Eli on erittäin pidetty pukukopissa ja jäällä tsemppaa muita. Osaa ärsyttää ja jutella "mukavia" vastustajan pelaajille kesken pelin. On myös hyvä alivoimalla ja myös tasakentällisin, kunhan paikka ei ole kahdessa ekassa kentässä. Kuitenkin oli tärkeä soppari Carolinalle ja olisihan se hirveää nähdä #59 toisen joukkueen paidassa..
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Varsinkin puolustuspään osaamisesta hyökkäyssuuntaan?

Nimenomaan. Pitkänen, McBain, Murphy ja Faulk voivat olla melko kova nelikko. Gleasonin lisäksi yksi kunnon "lydman" joukkueeseen ja pakisto alkaisi olla koostumukseltaan melko muikea. Pitää vain toivoa, että nuoret herrat realisoisivat potentiaaliaan - mielellään mahdollisimman nopeaan tahtiin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Nimenomaan. Pitkänen, McBain, Murphy ja Faulk voivat olla melko kova nelikko. Gleasonin lisäksi yksi kunnon "lydman" joukkueeseen ja pakisto alkaisi olla koostumukseltaan melko muikea. Pitää vain toivoa, että nuoret herrat realisoisivat potentiaaliaan - mielellään mahdollisimman nopeaan tahtiin.

Brian Dumoulin?

Tuosta nelikosta voisi sanoa, että niin paljon käsiä, mutta niin vähän fyysisyyttä. Faulk taitaa olla ainoa, joka edes yrittää taklata.

Onhan niitä puolustavia ja fyysisempiäkin pakkeja varaustilaisuuksista mukaan tarttunut. Mm. tänä vuonna Keegan Lowe, viime vuonna Danny Biega (oli kyllä samalla myös Harvardin paras pistemies), Mark Alt ja Austin Levi. Mutta niinhän se aina menee, että pisteitä tekevät huomioidaan ja peruspakit jäävät taka-alalle. Molempia kuitenkin tarvitaan menestymiseen.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Jos jonkun Kopeckyn cap hit on 3 miljoona, niin onhan tuo Jokisen sopimus törkeän hyvä. Kolme miljoonaa alkaa olla keskipalkka NHL:ssä, ja kyllä JJ sentään keskimääräistä selvästi parempi NHL-pelaaja on. Samoin Pitkäsen paperi on halpa. Joko suomalaisilla on surkea agentti tai sitten molemmat viihtyvät hyvin Carolinassa. Kolmas vaihtoehto on jääräpäinen suomalainen lojaalius, joka estää rahastamisen. Sen voi jokainen arvottaa itse tyhmäksi tai arvostettavaksi.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Hyvä, että molemmille suomalaisille saatiin jatkosopimukset sorvattua. Nyt vielä toivoisin hyökkäykseen, että jompikumpi kaksikosta Stillman/Cole saataisiin sainattua ensi kauden jengiin. Toisi mukavasti kokemusta jengiin ja molemmilla on terveenä ollessaan mahdollisuus mättää tuollainen n. 50 pisteen kausi. Colella voi olla sitten jopa reilun 60 pisteen potentiaalia oikeiden miesten rinnalla.

Miten muuten on tilanne Carolinan RFA:n kanssa? Ketkä saivat Quali. offerit porukasta Bodie, Sutter(Brandon), Tlusty, Joslin, Sanguinetti ja Osala. Mielestäni Bodien voisi jo laskea menemään, mutta toivottavasti muille on heitetty tarjoukset menemään(Osalalla ei oo niin väliä kyllä). Sutter, Joslin ja Sanguinetti ovat mielestäni ainakin osa Carolinan tulevaisuutta. Tlustyn pitäisi päästä antamaan kunnon näytöt NHL:n puolella ja hiukan olen skeptinen sen suhteen tuleeko niitä näyttöjä ikinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös