Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Tässä se nyt tulee, Carolinan uusi neitseellinen kausiketju vuosimallia 2011-12. Olkaamme jälleen aktiivisia ja pitäkäämme taso korkeana.

Carolinan viime kausi oli lopulta parempi kuin mitä vielä alkusyksystä osattiin odottaa, mutta playoff-pelien jääminen vain yhden voiton päähän ei koskaan tunnu mukavalta. Tulevalla kaudella jatkunee edelleen joukkueen eräänlainen nuorennusleikkaus, vaikkakin se tuskin koskee tälläkään kertaa useampaa kuin muutamaa pelaajaa. GM Jim Rutherford (eli JR) muutti myöskin totuttua kaavaansa ja piti kauden jälkeisen lehdistötilaisuutensa vasta tällä viikolla. Toisaalta nyt vastaukset olivat myös aiempaa selkeämpiä.

Paul Maurice jatkaa ties monettako kautta Carolinan päävalmentajana, mutta Ron Francis siirtyy odotetusti apulaispäävalmentajan paikalta takaisin toimistohommiin. Mikä onkin hyvä asia, sillä Ronnie näyttäisi olevan parempi toimistossa kuin penkin takana. Eli tästä seuraa tietysti se, että uusi kakkosvalmentaja olisi kesän aikana etsinnässä. Osuuko valinta taas johonkin ex-pelaajaan vai löytyykö avuksi jopa joku muu? JR on myös ollut todella tyytyväinen Charlotten päävalmentajan Jeff Danielsin työskentelyyn, ja ei varmasti olisi kovin suuri yllätys, jos Daniels lähitulevaisuudessa ottaisi vastuun Carolinan valmennuksesta. (Mauricen sopimus on voimassa vielä ensi kauden ajan.) Lisäksi JR haluaisi myöskin Rod Brind'Amourin ottavan enemmän vastuuta organisaation sisällä. Olisiko Brindystä jopa valmennushommiin? Ehkäpä.

'Canes varaa kesän varaustilaisuudessa 1.kierroksella vuorolla 12. JR on näköjään tällä kertaa kallistumassa hieman yllättävästikin puolustajaan. Muitakin vuoroja kyllä löytyy, sillä ainoastaan 5.kierros on kaupattu muualle. Draftistä myöhemmin lisää.

Seuraavaksi sitten pelaajien sopimustilanteet. Listasin caphitit, vaikka Carolina on tietysti liikenteessä jälleen oman budjettinsa mukaan. Mr. Karmanos ei ole vielä ilmoittanut muutoksista omistusasioista, mutta toivottavasti tämä tapahtuisi mahdollisimman pian. Kyseessä on kuitenkin asia, mikä voisi viedä seuran aivan uudella tasolle. Joukkueessa on muuten tällä hetkellä vain kuusi pelaajaa yhdensuunnan sopimuksilla (tummennetut).


MAALIVAHDIT

Cam Ward - 6,300,000 (2017)
Mike Murphy - 783,333 (2012)
Justin Peters - 525,000 (2012)

UFA: Justin Pogge

Wardo jatkaa tutusti ykkösenä, siitä ei kai tarvitse sen enempää kirjoitella. Justin Peters ei onnistunut viime kaudella kakkosmaalivahtina ja toisaalta noin vähäinen ottelumäärä ei ole pidemmän päälle myöskään hyväksi Petersin kehitykselle (jos sitä nyt vielä tapahtuu). Carolinan valmennustiimiin kuuluva Tom Barrasso etsii siis parhaillaan tulevista kokeneemmista UFA-maalivahdeista Carolinalle sopivia vaihtoehtoja. Ihannetilanne olisi tietysti, jos uusi kakkosmaalivahti pystyisi pelaamaan noin 20 ottelua ja vieläpä voittamaan niistä mahdollisimman monta. Tämä muutos tarkoittaa myöskin sitä, että Charlotten maalivahtikaksikkona toimii ensi kaudella Peters ja Murphy. Justin Pogge saa etsiä uutta työnantajaa jostakin muualta.


PUOLUSTAJAT

Bryan Allen - 2,900,000 (2012)
Tim Gleason - 2,750,000 (2012)
Joe Corvo - 2,250,000 (2012)

Jamie McBain - 850,000 (2012)
Justin Faulk - 843,333 (2014)
Justin Krueger - 610,000 (2012)
Michal Jordan - 606,667 (2013)
Rasmus Rissanen - 575,000 (2014)
Kyle Lawson - 552,500 (2012)

UFA: Joni Pitkänen, Bryan Rodney, Jay Harrison, Casey Borer, Zack FitzGerald
RFA: Bobby Sanguinetti, Brett Bellemore, Derek Joslin

Tällä hetkellä ainoastaan kolmen puolustajan sopimukset jatkuvat ensi kauden ylitse ja kukaan näistä ei ole pelannut vielä urallaan yhtään NHL-ottelua, kaksi ei edes montaa AHL-ottelua. Muutoksiin on siis lähitulevaisuudessa ainakin melko hyvä mahdollisuus.

Mutta jos ensi kautta mietitään, niin puolustukseen on tällä hetkellä kiinnitettyinä neljä selvää NHL-miestä: Gleason, Corvo, McBain ja Allen. JR on halukas pitämään myös kaksikon Joslin-Harrison, joten ainoa kysymysmerkki näyttäisi olevan Pitkäsen jatko. En kyllä olisi kovinkaan luottavainen siihen, että Pitkänen tekee sopimusta ennen heinäkuuta ja sen jälkeen Carolinalta taitavat loppua mahdollisuudet Jonin pitämiseen. Kyllähän JR:n puheiden perusteella sai tavallaan myös sellaisen käsityksen, että Carolina suuntaa katseensa jonnekin muualle. Tilalle pitäisi siis saada joku pätevä pakki joko UFA-osastolta tai sitten kauppaamalla. Ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka joku haluaisi ostaa itselleen oikeudet neuvotteluihin Pitkäsen kanssa. Lisäksi niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin voi hyvinkin olla, että Carolina osallistuu jopa tänä kesänä heinäkuun 1.päivän tarjouskilpailuun. Mitään jättihankinta tuskin tulee, mutta joku top4-pakki pitäisi kyllä saada (jos ja kun Pitkänen matkaa muualle).

Muista puolustajista sen verran, että vain yhden yliopistokauden pelannut Justin Faulk tarvitsee ainakin jonkin aikaa "opetella" ammattilaiskiekkoa. Faulkille sellainen McBainin tapainen tulokaskausi AHL:ssä, niin olisin hvyinkin tyytyväinen. Kevään mittaan 'Canes teki jo sopimukset Faulkin, Rissasen ja Kruegerin kanssa, joten sanotaanko näin, että jatkot voisi tehdä vielä ainakin RFA-miehille, Harrisonille ja mahdollisesti Borerille.

JR:n puheiden perusteella ehkäpä jotain seuraavaa:
Gleason - Corvo
McBain - ???
Joslin - Allen
HarrisonHYÖKKÄÄJÄT

Eric Staal - 8,250,000 (2017)
Tuomo Ruutu - 3,800,000 (2012)

Jeff Skinner - 1,400,000 (2013)
Zach Boychuk - 1,195,833 (2012)
Zac Dalpe - 875,000 (2013)
Riley Nash - 875,000 (2013)
Drayson Bowman - 845,833 (2012)
Chris Terry - 750,000 (2012)
Cedric McNicoll - 610,000 (2012)
Jared Staal - 566,666 (2013)
Matthew Pistilli - 521,667 (2012)
Jon Matsumoto - 512,500 (2012)
Jerome Samson - 512,500 (2012)
Nicolas Blanchard - 512,500 (2012)

UFA: Cory Stillman, Erik Cole, Jussi Jokinen, Chad LaRose, Patrick Dwyer, Nick Dodge
RFA: Brandon Sutter, Oskar Osala, Jiri Tlusty, Troy Bodie, Brett Sutter

Varmoja NHL-hyökkääjiä on vain kolme: Staal, Ruutu ja Skinner. Toki JR oli jo laittamassa Dalpea pelaamaan kakkoskenttään Ruudun ja Skinnerin kanssa, joten Zacin nimen voi aika varmasti lisätä mukaan. Ja tämähän tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että ensi kaudellakin Carolinalta saattaa löytyä kovat tehot iskevä tulokashyökkääjä.

JR:n ykköstavoite on selvä: Erik Colelle pitää saada uusi sopimus ja viime kauden perusteella tuskin kukaan on ainakaan sitä vastaan (toivottavasti ei ainakaan Cole). Toinen erittäin tärkeä sopimusta vailla pelaaja on Brandon Sutter. JR ainakin haluaisi kiinnittää Sutterin useamman vuoden (5-6?) sopimuksella yhdeksi tulevaisuuden peruskivistä. JR on usein puheissaan maininnut joukkueen selkärangaksi Staalin ja Wardon, mutta nyt kaksikko on saanut seuraa Sutterista ja Skinneristä.

Jokinen haluaa todennäköisesti isomman (niin kestoltaan kuin hinnaltaan) sopimuksen kuin mihin Carolina on valmis, joten Cory Stillman saattaa ottaa sen viimeisen jäljellä olevan paikan kahdesta ensimmäisestä kentästä. JR ehti jo lupailla lehdistötilaisuudessa Corylle paikkaa toimistohommiin pelaajauran jälkeen. Onko tässä nyt tavoitteena kaikkien ex-pelaajien työllistäminen vai mikä? Eli lyhyesti sanottuna: Stillman tai Jokinen, jompi kumpi, mutta kumpi? Vaikka LaRosen viime kausi ei ollutkaan parhaimmasta päästä, niin on vaikea nähdä miestä jonkin muun joukkueen paita päällä. Eikä siinä mitään. Kaikki on ok, niin kauan kun Rosien pelipaikkana pysyy kolmoskenttä, ei ykkönen tai kakkonen. Jiri Tlusty saanee vielä yhden mahdollisuuden, mutta paikkaa kolmoseen hakevat myös ainakin Bowman, Boychuk ja Samson. Nelosen keskelle Carolina hakee hyvää alivoimapelaajaa, joka osaa voittaa myös aloitukset. Tarkoituksena on myös samalla vähentää kyseisen pelaajan avulla Staalin alivoimakuormaa ja siirtää Pat Dwyer omalle paikalle laitaan. Muita neloskentän mahdollisia pelaajia ovat mm. Troy Bodie ja hyvät AHL-playoffit pelannut Brett Sutter. JR kehui myöskin Riley Nashin otteita, joten ehkäpä Nash voisi saada jossakin vaiheessa kautta näyttöpaikan Carolinassa.

Ja jälleen JR:n puheiden perusteella ehkäpä jotain seuraavaa:
Cole - Staal - Stillman
Skinner - Ruutu - Dalpe
Tlusty - Sutter - LaRose
Dwyer - ??? - Bodie/Sutter/???


Uusi kausi on jälleen avattu. Jatkakaa...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Uusi kausi on jälleen avattu. Jatkakaa...
Sellainen pika-arvaus on, että joukkueen voimasuhteet kehittyvät seuraavaan kauteen tullessa näin:

Maalivahtiosasto: Jonkin verran vahvempi.
Puolustus: Reilu tasonpudotus varsinkin kiekollisella puolella.
Hyökkäys: Hieman heikompi/ei merkittävää muutosta.

Ylivoimaisesti arveluttavinta on puolustuksen kehityksen suunta. Nyt kun Pitkänen hyvin todennäköisesti vaihtaa maisemaa, ei esim. UFA-markkinoilta ole tulossa paljon paikkauksia. Pitkäsen minuutit ja roolin voisi paikata oikeastaan vain Ehrhoff, Kaberle tai Markov, eikä näistä mikään ole realistinen vaihtoehto.

Kauppatavaraa ei hirveästi ole, mutta joitakin kohtalaisen järkeviäkin ehdotuksia on nähty. Hjalmarsson <--> Boychuk yksi niistä, mutta sitten tullaankin mielenkiintoisen kysymyksen äärelle. Jos ylihintaa ollaan valmiita maksamaan kahdelle peruspakille (Allen, Hjalmarsson/X), niin kuinka tiukka pitää budjettikaton olla, ettei Pitkäselle voitaisi tarjota markkinahintaa tai vaihtoehtoisesti tavoitella noita isompia kaloja? Kyseessä on kuitenkin joukkueen menestymisen kannalta melko tärkeä palanen (ykköspakki) ja luulisi, että sekin kannattaa ottaa talouslaskuissa huomioon.
 
Viimeksi muokattu:
The world is done,
Aurora gone

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ylivoimaisesti arveluttavinta on puolustuksen kehityksen suunta.
Tällä hetkellä on aika vaikea arvailla, mitä JR lopulta tulee puolustuksen kanssa tekemään. Jos kaikki menee odotetusti, niin Dumoulin, Faulk ja mahdollisesti tämän kesän varaus #12 tulevat olemaan pohjana muutaman vuoden kuluttua, mutta mikä on suunnitelmana siihen saakka.

Se on valitettavasti totta, että 'Canes päästi viime kaudella aivan liikaa maaleja ja olisi päästänyt vieläkin enemmän, jos Cam Ward ei olisi seisonut päällään monissa otteluissa. Tästä voisi ajatella, että se mainittu puolustuksen muokkaaminen tarkoittaisi myöskin Pitkäsen vaihtumista enemmän puolustavampaan (mutta toivottavasti ei aivan kädettömään) kaveriin. Samalla kuitenkin puolustuksen kiekollinen rooli kaatuisi pitkälti kokemattoman McBainin ja ailahtelevan Corvon harteille. Eihän myöskään esim. Gleason tai Joslin nyt aivan avuttomia sillä rintamalla ole, mutta kyllähän Jonin lähtö jättäisi isohkon aukon 'Canes-pakistoon. Ja jos menestystä haetaan, niin se aukko pitäisi pystyä täyttämään.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Se on valitettavasti totta, että 'Canes päästi viime kaudella aivan liikaa maaleja ja olisi päästänyt vieläkin enemmän, jos Cam Ward ei olisi seisonut päällään monissa otteluissa. Tästä voisi ajatella, että se mainittu puolustuksen muokkaaminen tarkoittaisi myöskin Pitkäsen vaihtumista enemmän puolustavampaan (mutta toivottavasti ei aivan kädettömään) kaveriin. Samalla kuitenkin puolustuksen kiekollinen rooli kaatuisi pitkälti kokemattoman McBainin ja ailahtelevan Corvon harteille. Eihän myöskään esim. Gleason tai Joslin nyt aivan avuttomia sillä rintamalla ole, mutta kyllähän Jonin lähtö jättäisi isohkon aukon 'Canes-pakistoon. Ja jos menestystä haetaan, niin se aukko pitäisi pystyä täyttämään.
Ideaalitilannehan olisi, että Pitkänen/joku muu PMD pystyttäisiin sainaamaan joukkueeseen ja sen lisäksi hankittaisiin se puolustavan roolin top 4-pakki. Nyt edessä on - kuten sanoit - kompromissi. Moni järkevä paikkaaja olisi treidin päässä, ei niinkään UFA-markkinoilla. HFBoardsilla ehdotettu Tom Gilbersts olisi sellainen, samoin muutama muu kiekkoa liikuttava yleispuolustaja. Tietenkin järkevällä sopimuksella varustettuna.
 
The world is done,
Aurora gone

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Jaahas uudesta kaudesta puhumisen voisi alkaa jo aloittamaan. Viime kausi päättyi viimeisen pelin häviöön, josta voitolla oltaisiin menty poffeihin, joten ei suunta ollut huono kun lähdettiin viime kauteen nuorentamaan joukkuetta. Eli oikeaan suuntaan mentiin ja reilusti. Muutamat nuoret ottivat hyvin vastuuta ja pystyivät kantamaan joukkuetta läpi runkosarjan, vaikka viimeisessä pelissä koko joukkue hieman suli ja ei saanut tulosta aikaiseksi. Se kuitenkin viime kaudesta, josta toki olen erittäin ylpeä loppujen lopuksi, mutta nyt on aika keskittyä taas uuteen kauteen ja miettiä sitä.

Maalivahdit:

Cam Ward
"Kokenut maalivahti"
(Justin Peters ja Mike Murphy)

Maalivahtiosasto on Carolinalla todella hyvällä mallilla, kun saadaan hankittua Wardolle se kakkosmaalivahti joka pystyy hoitamaan sen n.20 peliä. Wardo pelasi viime kaudella yli 70 ottelua ja vaikka se ei otteissa näkynyt, niin on silti parempi, että saadaan hänellekkin myös lepoa enemmän. Wardo tykkää pelata paljon ja on yleensä parempi, mitä enemmän pelejä kertyy. Ensi kaudellakaan ei todellakaan kaaduta missään vaiheessa maalivahtiosastoon, jos Wardo ei loukkaannu. Muuten Wardo seisoo maalillansa vaikka miten päin ja taistelee joukkueen puolesta yksin joka ottelussa. Sitten vielä Murphylle ja Petersille pelejä tasaisesti Checkersin puolella.

Puolustajat:

Tim Gleason - Joe Corvo
X/Joni Pitkänen - Jamie McBain
Bryan Allen - Derek Joslin/Jay Harrison

Pakistoon olisi näillä näkymin tulossa muutoksia, ellei Pitkänen halua jäädä Carolinaan vuoden tai parin sopimuksella hieman halvemmalla sopparilla. Kuitenkaan JR ei ole tarjoamassa hänelle pitkää ja kallista sopimusta. Eli Pitkäsen tilalle olisi saatava joku omassa päässä varma pakki, mutta silti kiekollisesti hyvä pakki joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja. Eli Pitkäsen tilalle jää iso aukko ja toivottavasti tilalle hankitaan joku hieman halvempi, mutta varmempi pelaaja. Kuitenkin Pitkänen loistokunnossa oli Carolinalle tärkeä palanen puolustusta. Joslin ja Harrison tulevat varmasti saamaan sopimukset ja taistelevat kutospakin paikasta. Molemmille kyllä toisaalta soisi paikan pelaavasta kokoonpanosta. Gleason ja Corvo tulevat olemaan aika varmasti ykköspakkipari ja toivottavasti tasaisuutta löytyisi hieman enemmän ja Gleason parantaisi viime kaudesta.

Hyökkääjät:

Cory Stillman/Jussi Jokinen - Eric Staal - Erik Cole
Jeff Skinner - Tuomo Ruutu - Zac Dalpe/Jussi Jokinen
Zach Boychuk - Brandon Sutter - Chad LaRose
Jiri Tlusty - X/Pat Dwyer - Pat Dwyer/Bowman

Hyökkäyksessä tulee olemaan pari mielenkiintoista tapausta. Jokinen haluaisi jäädä varmasti Carolinaan ensi kaudeksikin, mutta palkkapyyntö ja sopmuksen kesto voivat olla liian suuret, että Jokista ei ensi kaudella nähdä meillä. Stillman sen sijaan olisi jäämässä meille ehkä vuodeksi ja sen jälkeen toimistohommiin. Eli taitaa olla valinta joko Stillman tai Jokinen. Molemmat ovat samantyylisiä pelaajia. Pyörittävät hyvin ylivoimaa ja ovat hyviä syöttömään. Jokisen kohdalla on vielä se plussaa, että pystyy pelaamaan joka ketjussa ja jokaista paikkaa. On myös hyvä aloittamaan ja itse toivoisin, että Jokinen saisi parin vuoden jatkon. Zac Dalpen JR haluaisi nähdä kakkosketjussa Skinnerin ja Ruudun rinnalla ja itsekin toivoisin, että Dalpelle annettaisiin paikka tuossa ketjussa. Dalpelle vain aikaa ja vastuuta, jolloin nähtäisiin onko hänestä pelaamaan siinä ketjussa. Ei mitään parin pelin koeaikaa, vaan 10-20 peliä suunnilleen. Itse uskon, että Dalpella on erittäin hyvä mahdollisuus pelata tuossa ketjussa. Zach Boychuk ja Drayson Bowman tulevat kamppailemaan yhdestä paikasta kolmos- tai nelosketjuun. Itse haluaisin nähdä Boychukin Sutterin rinnalla hyökkäämässä kolmosketjussa. Nelosketjuun olisi tulossa kanssa muutos, kun Dwyer hyppää varmaankin laitaan ja sentteri hankitaan sitten nelosen keskelle, joka on hyvä aloituksissa ja hyvä tappamaan alivoimaa. Ja ykkösketju rakentuu Staalin ja Cole ympärille. Kakkosessa tulee ainakin olemaan Ruutu ja Skinner. Sutter, Cole. LaRose, Dwyer ja Tlusty tulevat saamaan aika varmasti jatkopaperit.

Suhteellisen sekavan oloinen teksti tuli, mutta toivottavasti siitä jotain saisi irti. Viestejä yritän kirjoitella myös kesän aikaan, kun jotain muutoksia tapahtuu..
 
It's A Caniac Thing.
MM-Kulta'11

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Canes Sign Kivisto, Lindstrom to Entry-Level Deals - Carolina Hurricanes - News

Pitkästä aikaa tapahtui myös Carolinassa. 'Canes kiinnitti kaksi vuoden 2009 varaustaan, Tommi Kivistön ja Mattias Lindströmin, kolmen vuoden entry-level sopimuksilla. Molemmat jatkavat todennäköisesti vielä ensi kauden Euroopassa, mutta Lindström on mukana niin heinäkuun "conditioning camp"-osiossa kuin myös Traverse Cityn turnauksessa. Lindströmistä odotin paljon varaushetkellä, mutta toissa kauden loukkaantuminen on tietysti hieman hidastanut kehitystä. Onneksi 'Canes halusi pitää oikeudet ja katsoa mihin tulevaisuus lopulta vie.

Uskoisin, että muista varatuista pelaajista viime kesänä varattu Justin Shugg saanee myöskin kesän aikana vielä NHL-sopimuksen.

EDIT: Lisää mietteitä molemmista pelaajista :
Lindstrom, Kivisto Take Unconventional Paths - Carolina Hurricanes - Blog
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Vieläkö Dave Lewisilla on töitä valmentajana NHL:ssä? Toisaalta pitää ehkä jollain tasolla kiittää Lewisiä Bruinsin tämän hetken tilasta, potkujen jälkeen homma kääntyi Bostonissa selvästi parempaan päin. Tuskin apuvalmentajana saa Hurricanesia pilattua.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Minua mietityttää jo tuo tuleva drafti. Carolinan varausvuorolla olisi mahdollisuuksia sekä high riski-high reward-osastolle, että vähän varmempiinkin ratkaisuihin. Jotenkin tuntuu, että turvaudutaan jälkimmäiseen...

Mahdollisia draftattavia:
Ryan Murphy:
Eliteprospects.com - Ryan Murphy
Joel Armia:
Eliteprospects.com - Joel Armia
Mark McNeill
Eliteprospects.com - Mark McNeill

Joskus kaavailtu Zibanejad on nostanut osakkeitaan sen verran, että lienee mennyt tässä vaiheessa... Ketkä ne potentiaaliset puolustajaehdokkaat olisivat?
 
The world is done,
Aurora gone

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vieläkö Dave Lewisilla on töitä valmentajana NHL:ssä? Toisaalta pitää ehkä jollain tasolla kiittää Lewisiä Bruinsin tämän hetken tilasta, potkujen jälkeen homma kääntyi Bostonissa selvästi parempaan päin. Tuskin apuvalmentajana saa Hurricanesia pilattua.
Apuvalmentajana 3 Stanley Cupia, päävalmentajana surkeita tuloksia. Eiköhän mies ole taas oikeassa hommassa, erinomaisena pelaajien kehittäjänä nuoressa joukkueessa.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ketkä ne potentiaaliset puolustajaehdokkaat olisivat?
Canes Countryssa oli listattu todennäköisesti 1.kierroksen alkupuolella menevät puolustajat ja hyökkääjät. Osa listatuista on tietysti mennyt jo kun vuoro 12 tulee, mutta jotkut ovat edelleen jäljellä. En ole ehtinyt itse sen enempää vielä perehtymään tarjontaan, joten en uskalla veikkalla mitään nimeä. Mutta uskoisin, että joku noista listatuista on tuleva Carolinan pelaaja. Vielä joku aika sitten valinnan piti osua puolustajaan, mutta nyt puhutaan taas "parhaasta jäljellä olevasta pelaajasta".

Valmentajakuviot sentään selkenivät ja yllättävästi toinen uusista valmentajista tuli jopa "oman perheen" ulkopuolelta. Paul Maurice jatkaa kuitenkin edelleen päävalmentajana ja Tom Barrasso yhtenä apuvalmentajista. Ronnie Francis siirtyy odotetusti takaisin toimistohommiin ja Tom Rowe scout-puolelle Marshall Johnstonin avuksi. Tilalle tulevat siis Dave Lewis ja Rod Brind'Amour. Brindy on edelleen myös mukana nuorten pelaajien kehityspuolella ja sen takia miestä ei nähdä penkin takana kaikissa Carolinan otteluissa. Lewis tulee Rowen tilalle peluuttamaan puolustusta ja toivottavasti tuo jotain uutta ja ihmeellistä sille osastolle.

UFA-pelaajien rintamalla ei ole kuulunut mitään varmaa. Tarjoukset on kyllä jätetty, mutta ainakin Pitkänen ja Jokinen (ehkä myös Cole) testaavat markkinat. Jos pitäisi arvailla, niin varmaankin LaRose ja Stillman ovat todennäköisimmät jatkajat. Muille löytyy ottajia muualtakin ja usein se on raha mikä ratkaisee. Heinäkuun 1.päivänä tapahtuu kuitenkin ajoittain ihmeellisiä asioita, joten paras kai vaan odottaa tulevaa.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Tässä kun on miettinyt sitä tarkemmin, että Pitkänen ei jatka meillä. On mieleen tullut myös sellainen vaihtoehto, jossa Joslinille ja Harrisonille annettaisiin suoraan paikat pelaavaan pakistoon. Eli pakkiparit voisivat olla silloin:

Gleason - Corvo
Allen - McBain
Joslin - Harrison

Mutta tuo joissain määrin kyllä jää kaipaamaan kiekollista osaamista ja yhtä täydentävää pakkia, sillä onko Joslinista ja McBainista kantamaan kiekollista vastuuta. McBain pelasi jo loistavan rookie-kauden ja häneltä voi odottaa sitä yli 30 pistettä. Corvo tekee sen 40 pistettä, jos saa pelata ilman loukkaantumisia ja saa saman verran vastuuta kuin viime kaudella. Joslinista voisi tulla myös loistava kiekollinen pelaaja, kun hänelle annettaisiin siihen mahdollisuus. Tällä vaihtoehdolla saataisiin myös Allen ja Harrison molemmat pelaavaan kokoonpanoon, jolloin olisi joka parissa kovuutta maalinedessä.

Tai sitten on myös se vaihtoehto, että Harrisonista tai Joslinista tehdään se "7.pakki". Eli ostetaan joku kiekollinen, valmis ja varma pelaaja. Kaberle/Markov/McCabe/Jovanovski? Vaihtoehtoja löytyy toki muutamia, mutta varmasti kaikilla on hintansa ja sopimuksen pituutensa mitä haluavat. Tämä taas vie sitten suoraan näyttö paikkoja Charlotesta tuleville nuorille potentiaalisilta pelaajilta. Eli tässä vaihtoehdossa melkein parasta olisi, jos Joslin saataisiin sopimukseen kahdensuuntaisella paperilla, mutta siihen itse en usko helposti. Tai sitten jätetään Harrison pois, jolloin Joslinista tehtäisiin kutospakki ja maalineteen hänestä pelote. Harrison ja Joslin ovat molemmat hyviä ja toivoisin molempien jatkavan meillä. Toivottavasti JR saa tehtyä parhaimman ratkaisunsa ja saa pakiston valmiiseen kuntoon ensi kaudeksi, jotta se olisi tarpeeksi kova.

Gleason - Corvo
Allen - McBain
X - Harrison/Joslin

7. Harrison/Joslin
 
It's A Caniac Thing.
MM-Kulta'11

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ilman muuta molemmille, Harrisonille ja Joslinille, pitää tarjota (one-way) sopimukset. Lisäksi jos ja kun Pitkänen ei tule jatkamaan, niin Carolina tarvitsee kyllä yhden top4-pakin joukkueeseen. Tämän uuden pakin pitää pystyä pelaamaan pätevästi ainakin sellaiset 20 minuuttia, ja loput Jonin kovasta peliajasta siirretään sujuvasti McBainin harteille. Se kai on sanomattakin selvää, että tuli muutoksia tai ei, niin Gleasonin on taas palattava toissa kauden tasolleen. JR taisikin jo onneksi antaa luvan Timmylle olla jälleen "oma itsensä" eli selvästi fyysisempi. Yllättävän hyvin Gleason kyllä totteli koko viime kauden valmentajien toivomusta, mutta vaikuttiko se sitten jopa miehen kokonaispelaamiseen?

Harrisonin ja Joslinin paluuta toivon senkin takia, että onhan se kylmä tosiasia, että Charlottessa ei ole oikeastaan ketään, jonka voisi tällä hetkellä heittää suoraan mukaan NHL-kokoonpanoon. Faulk tarvitsee peliaikaa ja totuttelua AHL:ssä, Sanguinetti (RFA) joutuu tekemään vielä kovasti töitä loukkaantumisen jälkeen, Rodney lähtee kaiketi muualle ja mitä sitten tekee Borer.

Canes Countryn Bob oli kirjoitellut ihan pätevän artikkelin, joka kantaa nimeä: "What Went Wrong, Part Two: Team Defense". Tuo ei siis ole vain puolustajien haukkumista varten vaan enemmänkin osoitus koko joukkueen (poislukien Wardo) huonoudesta puolustuspäässä. Kuten on jo monet kerrat todettu, niin kyllähän Wardon maalivahtityöskentelyllä olisi pitänyt päässä heittämällä playoffeihin. Toivottavasti myöskin muutos "Francis&Rowe -> Lewis&Brind'Amour" tuo itsessään jotain kohennusta oman pään pelaamiseen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ilman muuta molemmille, Harrisonille ja Joslinille, pitää tarjota (one-way) sopimukset. Lisäksi jos ja kun Pitkänen ei tule jatkamaan, niin Carolina tarvitsee kyllä yhden top4-pakin joukkueeseen.
Johon muuten pitäisi kaiken järjen mukaan olla varaa, ellei Colelle ja LaRoselle sitten olla maksamassa ihan jättisummia. Pitkäsen ja Jokisen lähtiessä Carolinalla näyttäisi olevan vaikeuksia kiivetä edes oletettuun cap flooriin. Olisi mielenkiintoista tietää mitä Joni pyytää, sillä yksinkertaisin ratkaisu olisi pistää miehelle 5 miljoonan tarjouslappu kouraan ja pyytää jatkamaan vielä ainakin kahden kauden ajan.
 
The world is done,
Aurora gone

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Johon muuten pitäisi kaiken järjen mukaan olla varaa, ellei Colelle ja LaRoselle sitten olla maksamassa ihan jättisummia. Pitkäsen ja Jokisen lähtiessä Carolinalla näyttäisi olevan vaikeuksia kiivetä edes oletettuun cap flooriin.
LaRose ei viime kauden otteillaan ole ansainnut palkankorotusta, mutta "son of the hurricanes" voi sen silti saada. Jos saa toivoa, niin olisin ihan kohtalaisen tyytyväinen sellaiseen parin vuoden ja max. 1.5 miljoonan sopimukseen.

Kuinkahan paljon JR on sitten Colelle tarjonnut? Todennäköisesti kolme piste jotain ja 2-3 vuotta? Kai tämän kohdan voisi tiivistää suunnilleen niin, että Carolina ja Cole kuuluvat yhteen. Toivottavasti molemmat osapuolet ymmärtävät sen.

Jos Jokisen kolme vuotta ja noin 4 miljoonaa pitää paikkansa, niin ymmärrän kyllä, että Jussin ja Carolinan tiet tulevat hyvin todennäköisesti erkanemaan. Jokisen tämän hetkisessä tilanteessa olisi hyvä saada juurikin tuollainen lappu kouraan, ja eiköhän joku sen myös tarjoa. Toivottavasti löytyy hyvä osoite.

Olisi mielenkiintoista tietää mitä Joni pyytää, sillä yksinkertaisin ratkaisu olisi pistää miehelle 5 miljoonan tarjouslappu kouraan ja pyytää jatkamaan vielä ainakin kahden kauden ajan.
Vaikka tuo kuulostaakin aika oikeutetulta summalta, niin jotenkin on vaikea nähdä JR:n tarjoavan sitä. JR ei ole myöskään missään vaiheessa nostanut Pitkästä niiden pelaajien joukkoon, jotka muodostavat tai tulevat muodostamaan Carolinan rungon. Hyvä pelaaja Pitkänen toki on, mutta ehkäpä Carolina haluaa etsiä tässä vaiheessa kuitenkin hieman muunlaista puolustajaa.

Toki jos summa ja kesto olisivat nuo, niin "helpoin" ratkaisu olisi varmaankin tehdä jatkosopimus Jonin kanssa. Kuitenkin jonkinlainen kompromissi pitäisi puolustukseen saada aikaiseksi... Samaan aikaan sitä toivoo pakistoon muutosta, mutta pelkää kiekollisen pelaamisen puolesta. Kusessa ollaan, jos Pitkänen lähtee, ketään tarpeeksi pätevää ei saada tilalle ja McBainin kehityskäyrä pysähtyy... Tällä hetkellä en kyllä itsekään tiedä aina, että miltä ensi kauden puolustuksen tahtoisi näyttävän. Mielipiteet vaihtelee sopivasti päivittäin.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Carolinan on siis melkein pakko saada pakistoon joku "kallis" pakki, jotta tuo cap floor edes saadaan toteutettua. Mieluisin vaihtoehto toki olisi, että Pitkänen jatkaisi sillä parin vuoden sopimuksella. Sopimus tosin taitaisi olla silloin kaksi vuotta ja 10 miljoonaa tai sitten kolme vuotta ja 15 miljoonaa. Eli kalliilta kuullostaa ainakin tuo Pitkäsen sopimusehdot.. Ja Jokisen kohdalle taitaa olla se kolme vuotta ja 12 miljoonaa tai neljä vuotta ja 15 miljoonaa. Kalliita ovat molemmat, mutta toinen heistä on pakko signata tai saada samantyylinen vaihtoehto takaisin vapailta markkinoilta. Pitkänen olisi nyt "tuttu" Rutherfordille, joten ihmettelen toisaalta, jos hänelle ei tarjota hieman halvempaa, mutta samantyylistä sopimusta mitä muut seurat tarjoavat hänelle 1.kesäkuuta. Jokinen toisaalta taitaa hinnoitella itsensä ulos kokonaan ja kun nuoria "valmiita" pelaajia löytyy Charlotesta on pakkokin hänen antaa vain mennä ja antaa tilaa, tilaisuuden ansainneille nuorille pelaajille (Boychuk, Dalpe, Terry, Bowman ja Samson).

Kuitenkin tuo pakisto oli pahimpia miinuksia Carolinalla viime kaudella, joten toive olisi, että siihen panostettaisiin kunnolla. Pitkänen ei siihen ole ainut vaihtoehto tosin, mutta kuka sitten olisi halukas tulemaan Carolinaan pariksi kaudeksi suht isolla vastuulla. Kokeneita pelaajia löytyy, joiden kyllä odottaa haluavan taistella cupista ensi kaudella (Jovanovski, McCabe, Markov, Kaberle, Wisniewski). Tuossa listasin ne vaihtoehdot mitkä itse haluaisin ja pidän "mahdollisena". McCabe on noista kiertänyt hieman "surkeampia" seuroja ja voisi pitää ihan kokeilun arvoisena. Allenhan voisi houkutella hänet meille.. Pidän McCabea kiekollisesti ihan hyvänä ja laukasu kanssa hyvä. Osaa myös omanpään hyvin ja olisi myös isokokoinen omaanpäähän ja pystyisi taistelemaan isojen hyökkääjien kanssa kulmassa ja maalinedessä. Voisi hyväksyä sen kaksi vuotta ja 10 miljoonaa.. Mitä mieltä muut olisivat McCabesta? Tai noista muista vaihtoehdoista mitä ehdotin?
 
Viimeksi muokattu:
It's A Caniac Thing.
MM-Kulta'11

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
(Jovanovski, McCabe, Markov, Kaberle, Wisniewski)
Noista vain Markov on selvästi Pitkästä parempi ja hänenkin kuntonsa on pitkien poissaolojen jälkeen arvoitus. Kaikki pyytänevät melko kovan määrän taaloja. Kaberle ei ole vakuuttanut minua lainkaan Boston-paidassa, McCaben miellän nykyisellään lähinnä YV-pakiksi. Jovanovskikaan ei ole enää entisensä hyökkäyspäässä, vaikka osaakin edelleen olla kohtuullisen varma puolustava puolustaja. Wisniewski todennäköisesti taikoisi tehoja hyökkäyspäässä, mutta puolustuspäässä suuria ongelmia.

Oikeastaan kaikki vaihtoehdot huutaisivat jonkinlaista muutakin ekstravahvistusta. Kun vain voitaisiin panostaa se 8 miljoonaa pakistoon niin saataisiin hyvä PMD+DD-kombinaatio ykköspakkipariksi. Vaan ei, jonkinlainen jämäratkaisuhan siellä odottaa. Realistisesti pitää valmistautua joko köyhän miehen Pitkäseen tai "fyysiseen veteraanipuolustajaan".
 
The world is done,
Aurora gone

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Chip Alexander twiittailee, että Jay Harrison olisi tehnyt Carolinan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Harrison tulee saamaan kausista $650,000, $750,000.

Ihan hyvä jatkosopimus, johon itse olen tyytyväinen ainakin. Oli viime kaudella alkukaudesta erittäin hyvä ja hoiti hommansa hyvin. Loukkaantui kuitenkin loppukaudesta ja katsoi kauden lopun penkiltä. Toivottavasti saa paikan ensi kaudella kolmosparista ja pääsee pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

Ja myös Rutherford on sanonut ettei olisi treidaamassa draft pickejä pois, eikä meidän omia junnuja, jotka kehittyvät hyvin tällä hetkellä.

Edit: Tässä myös vahvistus jatkosopimukselle Carolina kotisivuilta. http://hurricanes.nhl.com/club/news.htm?id=566131
 
Viimeksi muokattu:
It's A Caniac Thing.
MM-Kulta'11

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Alexander Chip twiittailee, että Jay Harrison olisi tehnyt Carolinan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Harrison tulee saamaan kausista $650,000, $750,000.
Ei mitään pilkun...nushimista, mutta eikös nimet ole toisinpäin, eli Chip Alexander? Näin olen ainakin aina luullut, mutta en kyllä ole mistään koskaan tarkastanut. Kaikki riippuu tietysti siitä, että sanooko ensiksi etu- vai sukunimen.

No mennään itse asiaan eli...

Harrisonin sopimus on juurikin passeli. 2 vuotta ja $700,000 ei ole missään tapauksessa paha lappu pelaajalle, joka oli viime kauden tasaisin suorittaja koko 'Canes-pakistosta. Kertoo tietysti osaltaan myös muiden huonoudesta, mutta Jay on kyllä täysin ansainnut jatkonsa. Eli olen myöskin tyytyväinen.

Tämän päivän tietojen mukaan siis Jokinen, Pitkänen ja LaRose olisivat lähdössä, Cole on suuri kysymysmerkki ja Stillman ei tiedä jatkaako vielä peliuraansa. No esim. kaksi vuotta sitten JR totesi vielä kesäkuun viimeisenä päivänä, että Cole ja LaRose eivät tule jatkamaan, mutta seuraavana päivänä tulikin sitten jostakin molemmille kahden vuoden jatkot...

RFA-pelaajista (siis NHL:ssä pelanneista sellaisista) kaikki olisivat saamassa jatkot. Eli Sutter, Tlusty, Bodie ja Joslin ovat myös ensi kaudella Carolinan pelaajia.

Tlusty ja McBain ovat molemmat käyneet kauden jälkeen olkapääleikkauksessa.

Pitkäsen korvaajaa etsitään tällä hetkellä seuraavalla tavalla: "We’re talking about a couple of trades, as that may be the way we have to go where we know what contracts are going to be for next season. We’re exchanging ideas, and something could happen any time."

Ja tarjolla voisi olla: "If trades do occur, Rutherford said that the team could use some of its younger prospects waiting in the system as well as draft picks. While this year’s first-round pick will not be involved in deals, other picks might, including the team’s extra second-round pick in 2012 that came over in a trade for Ian White."

Kotisivuilta löytyy tämä kyseinen artikkeli, mistä esim. nuo yllä olevat kohdat on lainattu.

Jos Harrison on ainoa UFA-pelaaja, jolle saatiin uusi sopimus, niin jopa Brad Richards voisi olla mahdollinen rahatilanteen puolesta. No okei, tuskin tulee tapahtumaan, vaikkakin Richards huhujen mukaan oli maininnut viime keväänä Carolinan yhdeksi vaihtoehdoistaan. Paljonkohan onkaan matkaa mahdolliseen uuteen palkkalattiaan?

Seuraavat viikot ovat jälleen aikaa, jolloin mikään ei ole varmaa ennen kuin se lukee Carolinan kotisivuilla...
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Lisää sopimuksia tulee taas. Nimittäin Justin Shugg on tehnyt Carolinan kanssa kolmen vuoden entry-level sopimuksen. Arvoa tuolla paperilla on $1,850,000. Tulee aloittamaan aika suurella todennäköisyydellä kautensa Charlotessa. Kuitenkin tehnyt kovia tehoja OHL:ssä ja voitti kaksi vuotta peräkkäin OHL:n mestaruudenkin. Suht pienikokoinen laituri, joka pystyy hyvin maalintekoon. Kahden viime kauden aikana yhteensä 80 maalia runkosarjassa ja play-offeissa 15 maalia. Eli loistavaa jälkeä on tehnyt tuo Carolinan vuonna 2010 4. kierroksella varattu pelaaja.

Carolina signs Justin Shugg to 3 year entry level contract. Poimittu Bob McKenzien twitteristä.
 
It's A Caniac Thing.
MM-Kulta'11

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Vaikka virallista tietoa tuosta Justin Shuggin sopimuksesta ei olekaan vielä tullut, niin kyseessä on kuitenkin yksi luotettavimmista lähteistä, joten eiköhän homma ole selvä. Itse sopimus ei ole mikään yllätys, sillä Shugg oli oikeastaan niitä ainoita aika varmoja tapauksia Carolinan kohdalla. Tilannehan on varmasti se, että Shugg tarvitsee ainakin ne pari kautta aikaa AHL:n puolella ennen kuin tie voi tuoda miehen Carolinaan. Jotenkin kyseisestä kaverista tulee mieleen toinen pienikokoinen ja myöskin OHL:ssä kovat tehot iskenyt 'Canes-pelaaja eli Chris Terry. Jeff Danielsille kuuluu iso kiitos siitä, että laittoi kaksi vuotta sitten Terryn pelaamaan ensimmäisellä kaudellaan kolmoskenttään ja puolustavampaan rooliin. Tuo siirto teki Terrystä kokonaisuutta ajatellen paljon paremman pelaajan ja nythän Chris onkin nostanut jo aika suuresti osakkeitaan hyökkääjälupauksien "nostolistalla". Ehkäpä samanlainen lähestyminen voisi olla paikallaan myös Shuggin kohdalla.

Kirjoittelin tuossa jokunen päivä sitten, ettei Charlottessa ole yhtään kovinkaan valmista NHL-pakkia, mutta tarkemmin asiaa mietittyäni muistin sitten yhden eli Justin Kruegerin. Onhan myös Krueger vielä kirjoittamaton kortti NHL-jäillä, mutta ehkä kuitenkin kaikista lähimpänä sitä paikkaa. Toki tilanne on tässä jo muutamassa päivässä muuttunut, sillä nyt kun Harrison ja todennäköisesti Joslinkin jatkavat sekä ainakin yksi uusi pakki on mahdollisesti tulossa, niin siinähän meillä onkin jo tarvittavat 7 NHL-puolustajaa.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Eipä kyllä heti uskoisi, että siitä on jo viisi vuotta aikaa, kun Carolina voitti Stanley Cupin. Hittolainen kun aika menee nopeasti! Monet mestareista ovat jo lopettaneet ja ensi kaudella siitä porukasta ei välttämättä Carolinassa pelaa enää kuin Staal ja Wardo.

Mike Sundheimin sanoin: "Five years ago today 18,978 stood for the entire game. And our dreams came true:" http://www.youtube.com/watch?v=Npxeik4GnDo

Toivottavasti vielä joskus saa kokea yhtä hienon lopetuksen NHL-kaudelle.

-----

Canes Countryn Bob oli jälleen kerran tehnyt hienoa työtä haastattelemalla Tony MacDonaldia koskien Carolinan viime vuosina varaamia (ei vielä NHL:ssä tai AHL:ssä pelanneita) pelaajia. Mukavaa tietää hieman myös organisaationkin mielipiteitä pelaajista, joiden pelejä itsekin harvoin näkee. MacDonaldin mielestä ainakin kaksi Justinia (Faulk ja Krueger) voivat hyvinkin jopa taistella paikasta NHL-avaukseen. Mutta jos edessä on 7 pakkia yksisuuntaisella, niin kova työ on pojilla edessä. Ei sinänsä, kaikki on toki mahdollista ja hyvästä kilpailusta ei koskaan ole haittaa.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Caniac ja kumppanit ovat aloittaneet jo ansiokkaasti puimaan ensi kautta. Itse ajattelin lopetella kesälomaani JA:sta näin varaustilaisuuden lähestyessä, ja pistän tänne enemmän omaa näkemystä tulevasta kaudesta itse tapahtuman tienoilla.

Kenttäryhmitykset haluaisin nähdä näin alustavissa mielikuvissa ensi kaudella tälläisinä:

Jokinen - Staal - Cole
Skinner - Dalpe - Ruutu
Boychuk - Sutter - LaRose
Tlusty - ??? - ???

Corvo - Gleason
Pitkänen - McBain
Allen - Joslin
Harrison

Jokinen ja Pitkänen eivät kuitenkaan jatkane Canesissa tulevalla kaudella, vaikka omasta näkövinkkelistä molemmille olisi suhteellisen iso rooli. Seuran ja pelaajien näkemykset taitavat vain erota aika paljon siitä millainen sopimuksesta muodostuisi. Heitä yritetään kaiketi vaihtaa yhteen kiekolliseen, johtavaan puolustajaan, joka pysytyisi suoralta kädeltä korvaamaan Pitkäsen. Tälläisiä realistisia vaihtoehtoja on vain liikkeellä valitettavan vähän. Myös Colen ja Rosien sopimuksiin on vielä matkaa. Jos Stillman jatkaa uraansa, se tapahtunee Canesissa. Bodiesta olisin valmis luopumaan.

Realistisesti näen ensi kaudella muodostuvan tälläisen ryhmityksen:

Stillman - Staal - Cole
Skinner - Dalpe - Ruutu
Boychuk - Sutter - LaRose
Tlusty - Sutter - Bodie

Corvo - Gleason
??? - McBain
Allen - Joslin / Harrison


Jeff Skinner sai odotetusti ja ansaitusti vuoden tulokkaalle jaettavan Calder Memorial Trophyn.
http://hurricanes.nhl.com/club/news.htm?id=566793&navid=DL|CAR|home
Ensi kaudella vaan pistemäärä kasvuun, ja tässä on Staalin ja Wardon kanssa Canesin kasvot vielä moneksi vuodeksi.

Carolinan ykköskierroksen varaukseksi on huhuiltu suomalaisille Ässistä tuttua Joel Armiaa. Hänestä kasvanee varmasti hyvä maalintekijä NHL:ään, mutta itse katselisin myös puolustajia ketä on tarjolla varausvuorolla 12.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Jeff Skinner sai odotetusti ja ansaitusti vuoden tulokkaalle jaettavan Calder Memorial Trophyn.
http://hurricanes.nhl.com/club/news.htm?id=566793&navid=DL|CAR|home
Ensi kaudella vaan pistemäärä kasvuun, ja tässä on Staalin ja Wardon kanssa Canesin kasvot vielä moneksi vuodeksi.
Kuten on aiemminkin tullut todettua, niin muutkin ehdokkaana olleet pelasivat kyllä upean tulokaskauden. Mutta jos valinta ei olisi osunut Skinneriin, niin olisin kyllä suoraan sanoen hieman ihmetellyt. Eli täysin oikeaan osoitteeseen meni.

Skinneristä tuli samalla ensimmäinen organisaation pelaaja, joka on valittu vuoden tulokkaaksi.

Carolinan ykköskierroksen varaukseksi on huhuiltu suomalaisille Ässistä tuttua Joel Armiaa. Hänestä kasvanee varmasti hyvä maalintekijä NHL:ään, mutta itse katselisin myös puolustajia ketä on tarjolla varausvuorolla 12.
Itse toivoisin varattavaksi jonkun enemmän pelintekijätyyppisen ja hieman "ilkeän" sentterin. Jos Staal on ykkönen ja Sutterista tehdään NHL:n parasta kolmosta, niin kakkoskentän keskusta näyttää edelleen tyhjältä. Skinner ja Dalpe tulevat todennäköisesti pelaamaan upeat NHL-uransa laidassa.

Toki puolustajakin kelpaa, mutta tuleeko Carolina sitten muuttamaan tapaansa ja varaa sellaisen?

Osoitan varmaan jälleen tietämättömyyteni, mutta sanoisin myös, että Carolina ei varaa Armiaa.

Kuinka paljon on sitten merkitystä (vai onko ollenkaan) kotisivujen viime viikojen listauksella? Onko niissä mukana jo "sisäpiiritietoa"?

No, ensi yön jälkeen tämäkin pohdinta voi herättää jo hilpeyttä juhannuksen juhlijoissa. Eli hyvät jussit vaan kaikille 'Canes-kannattajille!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Puolustajahan sieltä tuli ja valinnasta voi sanoa oikeastaan vain kolme sanaa: olen erittäin tyytyväinen. En olisi ikinä uskonut Murphyn olevan vielä varattavissa Carolinan vuorolla ja oli todella hienoa nähdä Hurricanes-päättäjien reagoivan tilanteeseen. Pitkällä tähtäimellä Murphy voi hyvinkin olla Pitkäsen korvaaja. Väkisinkin tuli mieleen Cam Fowler viimevuodesta kun Murphy pysyi kuin pysyikin varattavana kympin sakin jälkeenkin.
 
The world is done,
Aurora gone
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy