Kausi 2011-2012, jatkuuko alamäki?

  • 659 132
  • 1 744

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lisäksi Kärppien julkistamasta sopimustilanteesta huomaa, että ilmeisesti jo viime kesänä pitkän sopimuksen Kärppien kanssa tehnyt Sportin kasvatti Simon Suoranta on Kärppien sopimuspelaaja. Siitä ei sitten ole tietoa missä kaverin ura jatkuu ensi kaudella.

Eliteprospects.com - Simon Suoranta
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Pitkästä aikaa on syytä lievään hymyyn tämänkin näppiksen takana - meinaa ihan väkisin optimismikin nostaa hentoa päätään.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Iiro Tarkki kirjoitti:
"Kun Kärpät tarjosi minulle sopimusta, siihen oli helppo tarttua. Kärpät tuntui minulle paremmalta vaihtoehdolta kuin esimerkiksi KHL olisi ollut.”

Rivien välistä on kyllä luettavissa, ettei KHL kiinnosta Tarkkia, mutta mitenköhän NHL houkuttelee miestä? Muuten kyllä hyviä sopimuksia, jotain yllätyksiä olisi kyllä kaivannut :)
 

JPL

Jäsen
Haatajan sopimus on mallia 2 + 1 + 1 + 1. Mikä helvetti tuo on? :) Hostikan ja Tarkin sopparit 2-vuotisia.

Jos arvata saa, niin 2:n vuoden suora soppari, jonka jälkeen mahdollisuus ulkomaille siirtymiseen aina kauden jälkeen. En tiedä, onko optiot sitten seuralla vai molemmilla?
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Mahtava homma. Tarkki kelpaa ja Hostikka kirittäjänä myös. Hienoa!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos arvata saa, niin 2:n vuoden suora soppari, jonka jälkeen mahdollisuus ulkomaille siirtymiseen aina kauden jälkeen. En tiedä, onko optiot sitten seuralla vai molemmilla?

Meinaatko, että Kärppien siirtyessä KHL:ään tai perustettavaan euroopan liigaan mahdollistaisi sopimuksen purun Kärppien puolelta? Toisin sanoen, miten ulkomaanpykälä voi olla seuralla?

Onnea Haatajan hankinnasta. Diggasin todella miehen otteista IFK:ssa. Kovaa duunia ja asenne aina kunnossa, ainoastaan viimeistelyssä on miehen puutteet sillä paikoille mies kyllä pääsee. Harmittavasti loukkaantumiset sotkeneet hieman viime kausien menoa, mutta mistään kroonisista vammoista ei ole ollut kyse vaan pikemminkin huonosta tuurista. Plussaa tietenkin siitä, että kevään peleissä oli ainakin IFK:ssa aina parhaimmillaan.
 

JPL

Jäsen
Meinaatko, että Kärppien siirtyessä KHL:ään tai perustettavaan euroopan liigaan mahdollistaisi sopimuksen purun Kärppien puolelta? Toisin sanoen, miten ulkomaanpykälä voi olla seuralla?

Tarkoitan, että jos seura ei ole tyytyväinen pelaajan otteisiin, voidaan sopimus purkaa kahden vuoden jälkeen, vaikka pelaaja haluaisi jatkaakkin seurassa. Pelaajalla vastaavasti on oikeus siirtoon ulkomaille, jos saa sieltä tarjouksen. Vähän surkeasti selitin aiemmin - pahoitteluni. Eli seuralla optio ja pelaajalla ulkomaanoptio.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nimilista ei ehkä ole niin "jännittävä" kuin viime vuonna, mutta huomattavasti paremmin rakennettu. Maalivahtiosastolla nyt kakkosvahtikin on parempi kuin viime kauden ykkönen ja ykkösen pitäisi olla paras sitten Bäckströmin.

Puolustuksesta pitäisi löytyä neljä laatupakkia ja kolmospariin on tunkua. Osa junnuista hakee varmasti vauhtia Kiekko-Laserista.

Hyökkäys on paperilla tietysti heikentynyt, mutta sekä ylivoimapeli että hyökkäyksiin lähdöt tulevat olemaan huimasti mennyttä kautta paremmalla tasolla. Lisäksi hyökkäys on puolustussuuntaan parempi, joten ihan niin helposti ei enää Kärppien sota-alueelle mennä. Yksi taitava hyökkääjä tuohon vielä mahtuisi, kun nyt ykköskorin laiturit ovat Haataja, Vondrka, Donskoi ja...? Salomäki? Eli jos tuosta on yksi kaveri pois, se on melkoinen lovi hyökkäyskalustoon, varsinkin kun sentteriosasto on Huml-Kemppainen-Koponen-Saarenheimo-Komulainen ja joko Viuhkola tai Salomäki. Ilman Viuhkolaa selkeä ykkönen puuttuisi.

Mutta yksi pala voidaan hommata vaikka myöhemminkin, nyt on kivijalka kunnossa.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensimmäistä kertaa pariin vuoteen tuntuu hyvältä tämä Kärppien touhu. Tosiaan myöhemmin voi sen yhden huippulisäyksen mikäli on tarve sille. Tuossa ylempänä palstaveli Makis jo perustelikin joukkueen suhteessa viimekauden joukkueeseen, joten en ala enään sitä toistamaan.

Maalivahti on todellakin parasta sitten Bäckströmin aikojen.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Haataja - Huml - Saarenheimo
Donskoi - Viuhkola - Vondrka
Salomäki - Kemppainen - Koskenkorva
Keränen - Koponen - Alikoski
Junttila - Komulainen - Körkkö
Suoranta - Korkiakoski -

Ensimmäisenä varmaan katse osuu Saarenheimoon. Antaisin hänelle harjoituskaudella vielä yhden mahdollisuuden vanhan tutkaparinsa Haatajan kanssa. Toki tässä ketjuvirityksessä pelipaikka olisi laidassa.

Tärkeintä kuitenkin että joukkueen pitäisi olla valmis kun harjoituspelit alkavat. Ei odoteta jotain artistipelaajaa kuin kuuta nousevaa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kun katsoo tuo Kärppien pelaajistoa, siis tuota Osvaldon sommitelmaa, niin vasen laita näyttää olevan erityisen kova. Sentteristö ei kestä Viuhkolan loukkaantumista, sillä Komulaista on mielestäni aivan turha laskea edes varamiehenvaramiehenvaramieheksi. Salomäkihän voinee ensi kaudella olla sentterinä jos tilanne niin vaatii, että sikäli.

Junttila pitäisi kyllä ehdottomasti saada vakituisesti pelaavien kokoonpanoon. Junttilahan sinne kyllä menee jos itse tarpeeksi haluaa.

Eihän tuo mikään fantasiakokoonpano ole mutta hyvää työtä tehdessään mahdollisuuksia on.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Täytyy sanoa, että on hemmetin hieno olo tällä hetkellä, kun miettii Kärppien pelaajatilannetta! Aivan loistavia hankintoja!

Haataja on takuuvarma pelimies ykkösen/kakkosen laidalle ja tulihan JP:lle pleijareiden pistepörssin voittokin, vaikka toki saikin pelata Ville "MM-95" Peltosen kanssa.

Tarkki on liigas paras maalivahti ja mikäli Iiro pelailee ensi kaudella Oulussa, niin Kärpillä on todellinen huipputekijä maalin suulla. Hostikka täydentää maalivahtikaksikon ja hienoa, että Ville tyytyi kakkosveskan rooliin. Eiköhän niitä pelejä tule Hostikallekin pitkän kauden aikana ihan riittämiin. Tarkki on toisaalta tottunut pelaamaan valtaosan peleistä, mutta uskoisin, että Ara peluuttaa hieman säästeliäämmin Tarkkia ainakin alkukauden aikana.

Ara tosiaan sanoi, että joukkue on nyt kasassa, mutta itse lähden kyllä siitä, että tuohon tulee vielä se yksi superhankinta hyökkäyspäähän. Jos ei tälle keväälle, niin syksyllä verorajalla tai viimeistään tammikuulla.

Ja sitten kokoonpanohahmottelu nykyisillä pelaajilla:

Haataja - Huml - Vonrdka
Donskoi - Viuhkola - Salomäki
Junttila - Kemppainen - Koskenkorva
Keränen - Saarenheimo - Koponen
(Alikoski - Komulainen - Körkkö - Korkiakoski ym.)

Lehtonen - Mäntymaa
Eklund - Snopek
Mikkola - Ohtamaa
(Jokinen - Lehto - Niemelä - Pokka)

Tarkki (toivottavasti) - Hostikka - Karhunen

Hyökkäyspää vaikuttaa erittäin tasaiselta, jossa tehoja voi odottaa kolmelta ensimmäiseltä ketjulta. Joukkueessa on selvästi enemmän tasaisuutta kuin edellisvuosina. Aiemmin Kärpät on panostanut ykköstähtiin, joiden mukana on eletty tai kuoltu. Nyt superosaaminen a'la Rosa puuttuu, mutta joukkueessa on enemmän kahdensuunnan pelaajia, jotka pelaavat todennäköisesti paremmin joukkueelle.

Pakisto on hyvässä iskussa. Lehtonen omalle tasolle, Mäntymaa Jyp-aikojen tikkiin. Snopek on loistava peruspakki ja jos se Eklundkin olisi sitten ennakko-odotusten arvoinen. Mikkola "pääsee" omalle paikalle kolmospariin ja toivottavasti pois ylivoimahahamotelmista. Uskon, että Ilustakin on iloa joukkueelle pienemmällä vastuulla ja peliajalla, koska 25min/per peli pakiksi Ilusta ei vaan ole.

Maalivahtiosasto on maagisessa kunnossa mikäli Tarkki todella pelaa Oulussa. Hostikka oli hyvä viime kaudella ja kykenee hoitamaan kakkosvahdin roolin varmasti hyvin. Karhunen saa kasvaa rauhassa K-Laserissa vastuuvahdin rooliin ja ehkäpä Tomista tulee sitten tulevaisuudessa laatuveskari Kärpille.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Ara tosiaan sanoi, että joukkue on nyt kasassa, mutta itse lähden kyllä siitä, että tuohon tulee vielä se yksi superhankinta hyökkäyspäähän.
Tätähän on toivottu jo aiemmin, kuten muutama muukin ehti edellä tänään todeta, ja kyllähän tuossa vielä se "Pesosen" mentävä aukko olisi. Mutta tehdäänpäs pieni budjettileikki:
Koodi:
Maalivahdit:			
Iiro Tarkki			300k
Ville Hostikka			75k
Tomi Karhunen			40k
			
Puolustajat:			
Mikko Lehtonen			250k
Ville Mäntymaa			225k
Ilkka Mikkola			150k
Jan Snopek			150k
Atte Ohtamaa			125k
Oscar Eklund			200k
Juho Jokinen			75k
Nico Lehto			25k
Mikko Niemelä			25k
Ville Pokka			25k
			
Hyökkääjät:			
Joonas Donskoi			75k
Julius Junttila			50k
Ivan Huml			175k
Michal Vondrka			125k
Jari Viuhkola			250k
Juha-Pekka Haataja		250k
Pekka Saarenheimo		225k
Miikka Salomäki			60k
Joonas Kemppainen		175k
Kimmo Koskenkorva		175k
Mikko Alikoski			50k
Veli-Matti Koponen		50k
Juho Keränen			75k
Joonas Komulainen		25k
Tomi Körkkö			25k
Markus Korkiakoski		15k
Simon Suoranta			0k

TOTAL				3 465 000 €
Voi olla että arvioin joitakuita yläkanttiin, ja varmaan näin teinkin. Lisäksi laitoin karkkirahaa junnuillekin, nuohan voivat hyvinkin kulkea eri budjettien kautta. Osoittakaa ihmeessä virheet, ylilyönnit ja muut hasardit. Muistattehan tosin, että osa hasardeista on Hillin, ei minun.

Joka tapauksessa, niin paljoa en varmasti tässä yliarvioinut tai ylimääräisiä mukaan työntänyt, että budjetti putoaisi tuosta lukemasta niin paljon, että varaa olisi vielä "Pesoseen". Kyllä se joukkue on nyt tässä.

Mutta hei huomatkaapa: on huhtikuu ja joukkue on valmis - juhlan paikka!
 

Sinom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylimieliset oululaiset
Laitetaas vielä linkki Kiekko-Kalevan sivuille, jossa on juttua tulevasta kaudesta:
Viimeiset palaset paikalleen | Kaleva.fi | Kiekko-Kaleva
Kyseisessä jutussa mainitaan, että Vondrkalla on sopimuksessaan KHL-pykälä, jonka käyttämisestä hänen on ilmoitettava tämän viikon loppuun mennessä. Eli on vielä pelkona, että Vondrka ei pelaa peliäkään Kärppien paidassa ja jos kävisi niin, että hän tekisi sopimuksen KHL:ään niin silloin hänen tilalleen tulisi hankkia ehdottomasti korvaaja ennen kautta. Laitureissa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi ratkaisuvoimaa, jos Vondrka lähtee.

Uusista vahvistuksista sen verran, että onpa hienoa saada 2 SM-liigan huippupelaajaa Kärppiin. Play-offien paras pistemies Haataja ja liigan parhaimpiin veskareihen kuuluva Tarkki. Haataja kävi kasvamassa huippupelaajaksi muualla ja tulee nyt valmiimpana pelaajana takaisin kotiseuraan ja tuo samalla mestaruushuumaa koppiin. Tarkki pelasi aivan huikean kauden ja eritoten play-offit, joissa hän piti välillä yksinään Bluesia pinnalla. Hostikan jatkolle peukkua ja nyt on maalivahtiosasto kunnossa.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joka tapauksessa, niin paljoa en varmasti tässä yliarvioinut tai ylimääräisiä mukaan työntänyt, että budjetti putoaisi tuosta lukemasta niin paljon, että varaa olisi vielä "Pesoseen". Kyllä se joukkue on nyt tässä.
Kyllä tuossa silti pääasiassa palkat oli yläkanttiin. SM-liigan pelaajien keskipalkka on n. 70k€, joten varmasti ei esimerkiksi Keränen tienaa 75k€. Samaten joku Koponen ei takuulla tienaa viittäkymppiä. Eli halpojen kavereiden kohdalla voit melko huoletta puolittaa palkan.

Ja jos Ohtamaalle tosiaan maksetaan 125k€, niin huh huh. 50 on varmaan lähempänä totuutta. Ja jos Mikkolan palkka on tosiaan noussut uuden sopparin myötä, niin ei voi kuin päätä puistella.

Toisaalta en kyllä usko, että Vondrka on noin halpa.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Hyvä pakisto. Hyvät maalivahdit. Hyvä valmennus. Joukkue ajoissa kasassa. Oululaisempi joukkue. Laajempi rinki. Nuoret vuoden vanhempia. Muutama kysymysmerkki liittyen Tarkin NHL-sopimukseen ja kahden sentterin terveystilanteeseen. Vastaus silti ketjun otsikkoon: ei jatku.

Kentälliset hahmottelisin näin:
vondrka-huml-donskoi
haataja-saarenheimo-salomäki
junttila-viuhkola-keränen
koskenkorva-kemppainen-körkkö
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minkähän ihmeen takia Kärpät ei oikein koskaan tunnu "selkeästi" ilmoittaa noita NHL/KHL/Whatever-optioita ja niiden DL:ä?
Kun juuri tossa Kalevan jutussa ensi (??) kertaa tuli ilmi tuo Vondrkan KHL-pykäläkin...

Ärsyttävää, ja varsinkin kun ko. optiot tosiaan ovat seurajohdon tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minkähän ihmeen takia Kärpät ei oikein koskaan tunnu "selkeästi" ilmoittaa noita NHL/KHL/Whatever-optioita ja niiden DL:ä?
Kun juuri tossa Kalevan jutussa ensi (??) kertaa tuli ilmi tuo Vondrkan KHL-pykäläkin...

Ärsyttävää, ja varsinkin kun ko. optiot tosiaan ovat seurajohdon tiedossa.
Ärsyttävää, kyllä. Järkevää, kyllä. Ei Kärpät siitä mitään hyötyisi vaikka ilmoittaisi kaikki mahdolliset optiot sun muut pykälät. Päinvastoin siitä saattaisi olla tietyissä tapauksissa haittaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kyllä tuossa silti pääasiassa palkat oli yläkanttiin. SM-liigan pelaajien keskipalkka on n. 70k€, joten varmasti ei esimerkiksi Keränen tienaa 75k€. Samaten joku Koponen ei takuulla tienaa viittäkymppiä. Eli halpojen kavereiden kohdalla voit melko huoletta puolittaa palkan.

Kyllä minäkin uskon että tuo TOTAL on kyllä paljon lähempänä 2,5M kuin 3,5M. Vaikka kärkipelaajat tienaavat paljon niin se ei tarkoita että lopuille voi sitten pistää palkat 75k-150k haitariin. Vain niille maksetaan paljon jotka saisivat muualtakin kovia tarjouksia.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Kyllä tuossa silti pääasiassa palkat oli yläkanttiin. SM-liigan pelaajien keskipalkka on n. 70k€, joten varmasti ei esimerkiksi Keränen tienaa 75k€. Samaten joku Koponen ei takuulla tienaa viittäkymppiä. Eli halpojen kavereiden kohdalla voit melko huoletta puolittaa palkan.

Kyllä minäkin uskon että tuo TOTAL on kyllä paljon lähempänä 2,5M kuin 3,5M. Vaikka kärkipelaajat tienaavat paljon niin se ei tarkoita että lopuille voi sitten pistää palkat 75k-150k haitariin.
Ihan hyviä kommentteja, kieltämättä pienet palkat jäivät liian ylös (varmaan sisäsyntyinen vasemmistolaisuuteni ei sietänyt noin törkeitä tuloeroja joukkueen sisällä). Mutta tekaisinpa nopean laskun, jossa tein Makiksen ehdottaman tempun, eli puolitin kaikki alle 150k arvioimani palkat (poislukien Vondrka), ja silloin summa olisi pyöreästi 3,1 M€. En siis usko kyllä chargerin 2,5 miljoonaan. Ehkäpä osa kärkipelaajista on sitten suostunut tulemaan yllättävänkin pienillä palkoilla, mutta luulen kyllä että budjetti on kokonaisuudessaan käytetty. Jos muutamat tietyt sopparit olisivat järkevämmällä tasolla, voisi ollakin varaa vielä yhteen staraan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös