Carolina Hurricanes 2010-2011

  • 190 325
  • 590

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Eiköhän Cardiac Canes jatka siihen mihinkä keskiviikkona jäätiin!

Noniin samanlaista peliähän Canes osaltaa näyttikin! 6-1 vietiin komeasti pisteet kotio. Vain alle minuutti niin Wardo olisi saanut toisen nollapelin pukteen. Pelasi kuitenkin hyvän ottelun jälleen. Erik Cole sai tuon Littlen maalin takia kauden neljännen voittomaalinsa Atlantaa vastaan. Huikea suoritus häneltä. Kakkonen oli todellisessa vireessä ottelussa. Skinner teki 1+2, Ruutu 1+2 ja Jokinen 1+1. Mahtava kenttä ja kiekko liikkuu nopeasti ja taitoa riittää. Myös taklausvoimaa ja erinomaista karvausta tuo Ruutu tuohon kenttään. Pitkäsen maali oli komea, vaikka vähän tuurillakin pomppasi Atlanta pakista takaisin lapaan, vei kuitenkin komeasti vielä sivuun ja nosti kiekon maaliin. Eli nyt ollaan sijalla 8.

Tänään, jos Rangers ei ota pistettäkään Devilsiä vastaan on meidän paikka tuettu ja päästään pelaamaan Capitalsia vastaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Carolina on pelannut suunnilleen täydellistä peliä nyt jo pari peliä, Atlantalla ei ollut mitään mahdollisuuksia koko pelissä. Loistavaa.

Tämä ilta tulee olemaan kauden ylivoimaisesti jännittävin, ainakin meikäläinen on hermoromahduksen partaalla jo nyt... Mikäli Rangers voittaa, mitataan toden teolla nuoren joukkueen kantti kovassa paikassa. Kestetäänkö paineet?
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Hieno ja suvereeni voitto! Tuolla tavalla kun pelataan niin ensi viikolla alkaa pudotuspelit. Luotto pudotuspelipaikkaan ja sen saavuttamiseen on mennyt vuoristoratamaisesti ylös ja alas loppukauden aikana, mutta nyt tuntuu taas melko luottavaiselta, kunhan pojat ei vaan ala hermoilemaan ja muuttamaan pelaamistaan "pakon edessä".

Tässä fiilistä illan otteluun Joni "Smiley" Pitkäsen viime yön hauskasta ja kauniista maalista videopätkän kera:
--> http://www.youtube.com/watch?v=_QH9gYO1vIQ (Lähde: youtube)
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Runkosarjan viimeinen peli. Voitolla playoff-taistoon Washingtonia vastaan ja tappiolla kesälomalle. Ei enää paljon jännittävämpää päätöstä voisi saada runkosarjalle. Toivottavasti nuoren joukkueen hermot kestävät ja 'Canes pelaa yhtä hyvin kuin mihin viime viikkoina on totuttu. 2008 ei saa nyt toistua... Joten mestaruuskauden "sloganilla" kohti voittoa:

WHATEVER IT TAKES!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kestetäänkö paineet?

Näköjään ei. Atlantan täydellisen pelin jälkeen yhtä täydellinen sulaminen ratkaisupelissä. Maalipaikoista ei tehdä, puolustus typerehtii uskomattomalla tavalla... Ei voi mitään. Ilmeisesti Hurricanes on äärimmäisen opportunistinen ja hyvä playoff-joukkue, mutta toisaalta tämän vastakohta runkosarjan ratkaisuvaiheissa. -08 all over again.

Edit. Olo ensimmäisen erän jälkeen suunnilleen sama kuin erään välieräpelin jälkeen. Vastustajana oli USA, panoksena pääsy olympialaisten finaaliin...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ei ole jääkiekkoilu pelottanut näin paljon pitkään aikaan...

Kävikö pahimmat pelot toteen? Jännityskin ropisi kohtalaisen nopeasti pois. Nuori joukkue ja pakkovoitto näkyi aika selvästi joukkueen pelaamisessa koko ensimmäisen erän ajan. Yritystä kyllä oli, mutta järki jäi pukukoppiin. Toivottavasti parantavat peliään, muutoin alkaa, (jos suoraan sanotaan), vituttamaan...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Erittäin paska maku jäi kyllä suuhun tällaisesta päätösottelusta. Täydellinen romahdus kauden tärkeimmällä hetkellä. Painetta ei osattu käsitellä oikein ja siitä ottaa kyllä Mauricekin syitä niskoilleen.

Ei näin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Sanattomaksi meinaa vetää, mutta eipähän ole ensimmäinen kerta. Ja onneksi Hartfordin/Carolinan kannattajana tähän pitkään kesälomaan on tottunut.

Siltikin...VITUTTAA!!!

Eihän se aivan sama ole, mutta edes hieman positiivista asiaa... Charlotte kaatoi päätöspelissään Worcesterin 6-2 ja alkavissa playoffeissa vastaan taitaa tulla Hershey. Rasmus Rissanen pelasi muuten ensimmäisen AHL-ottelunsa.

Minnesota-Duluth ja Justin Faulk taistelevat NCAA:n mestaruudesta Michigania vastaan. Tilanne päätöserässä 2-2. En pitäisi suurena yllätyksenä, jos Faulk tekisi kesän aikana sopimuksen Carolinaan.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Nuori joukkue sitten romahti aikalailla täysin viimeisessä ottelussa ja siinä kiteytyi koko kauden ongelmat. Ylivoiman tehottomuus, maalipaikkojen tuhlailu ja huono puolustaminen. Wardoltakaan ei ollut paras peli, mutta vetoja ei tullut juurikaan ja hankala peli oli hänellä pelatakin. Pomppikin vielä hyvin Lightningille melkein koko ottelun ajan ja Carolinalla ei ollut tuuriakaan yhtään mukana. Smith pelasi kyllä hyvän ottelun ja toi voiton Tamballe. Laittelen myöhemmin isomman kausiraportin joukkueesta ja pelaajista.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Odotuksiin nähden Carolina pelasi hyvän kauden, mutta niin paljon enemmän oli tarjolla. Ja samalla Carolinan tuttu kaava sai jatkoa. Eli ei huolta, ensi kaudella on sitten taas luvassa menestystä.

2001-02 finaalit
2002-03 kausi päättyi runkosarjaan
2003-04 kausi päättyi runkosarjaan
2005-06 mestaruus
2006-07 kausi päättyi runkosarjaan
2007-08 kausi päättyi runkosarjaan
2008-09 idän finaalit
2009-10 kausi päättyi runkosarjaan
2010-11 kausi päättyi runkosarjaan
2011-12 ???


Katsotaan nyt jos jossakin vaiheessa vielä itsekin jaksaa alkaa tekemään syvempää analyysiä kaudesta ja pelaajista.

Maurice kertoi ottelun jälkeen Staalin pelanneen ainakin viimeiset kolme viikkoa nivusvamman kanssa käsi kädessä. Eihän tämä mikään suuri yllätys ollut, sillä kapteenia ei ole harjoituksissa viime viikkoina paljon näkynyt. Muutoin Carolina sai pelata kauden selvästi aikaisempia kausia terveempänä, ainakin jos katsotaan kokonaislukemaa loukkaantumisten takia sivussa olleista. Toivottavasti sama trendi jatkuu tulevillakin kausilla.

Luke DeCockin kirjoitus N&O:sta: Time for Maurice to go
En vaan jaksa uskoa JR:n antavan potkuja (toistamiseen) Mauricelle, vaikka tuskin se ainakaan heikentäisi Carolinan menestymismahdollisuutta. Pitää kuitenkin myös muistaa, että ei ne Mauricelle annetut palasetkaan olleet kovin hyviä. Budjetin pitää nousta, jos halutaan joskus menestyä. Siirtyykö Francis takaisin toimistohommiin? Joko Checkers-valmentaja Jeff Daniels on kohta valmis saamaan näyttöpaikan NHL:ssä?

Jeff Skinner 18-vuotiaana tulokkaana 82 ottelussa 63 pistettä (31+32). (Staalin pisteet tulokaskaudelta 81 ottelussa: 11+20=31.) Sylvain Turgeonin kauden 83-84 pistesaldo 40+32=72 ei sitten lopulta jäänytkään kovin kauas.

Carolina varaa (todennäköisesti) ensi kesänä 1.kierroksella vuorolla 12. Tällä hetkellä muut vuorot näyttäisivät olevan: 2-42, 3-73, 4-103, 6-173, 7-193. Mutta näistä asioista enemmän sitten myöhemmin.

-----

Minnesota-Duluth voitti lopulta mestaruuden jatkoajalla lukemin 3-2. Justin Faulkin hieno kausi sai myös siis hienon päätöksen. Viime vuonna mestariksi Brian Dumoulin ja nyt sitten Faulk. Carolinan parhaat puolustajalupaukset ovat siis tottuneet voittamaan.

-----

AHL:ssä Charlotte keräsi heikohkon alun jälkeen runkosarjan 80 ottelussa lopulta mukavat 97 pistettä (44-27-2-7). Checkers aloittaa AHL-playoffit hallitsevaa mestaria Hersheyä vastaan ensi viikon torstaina. Koko otteluohjelma:

Game 1: Thursday, April 14 at Hershey, 7 p.m.
Game 2: Sunday, April 17 at Hershey, 5 p.m.
Game 3: Tuesday, April 19 at Charlotte, 7 p.m. –Time Warner Cable Arena.
Game 4: Wednesday, April 20 at Charlotte, 7 p.m. –Time Warner Cable Arena.
*Game 5: Friday, April 22 at Charlotte, 7 p.m. –Time Warner Cable Arena.
*Game 6: Sunday, April 24 at Hershey, 5 p.m.
*Game 7: Monday, April 25 at Hershey, 7 p.m.
*if necessary


Charlotten ylivoima toiminut aivan eri tavalla kuin Carolinan vastaava, esimerkiksi viimeiseen 7 peliin Checkers on tehnyt 12 yv-maalia. Joukkueen paras pistemies Zach Boychuk iski viimeiseen 9 otteluun 16 pistettä (5+11) ja joukkueen paras maalintekijä Chris Terry teki 9 maalia viimeiseen 13 otteluun. Cedric McNicoll nostettiin pari viikkoa sitten Floridasta ja 9 otteluun poika teki tehot 4+5. Ongelma on kuitenkin siinä, että McNicollia ei nimetty clear-day kokoonpanoon, joten jos kaikki ovat terveenä, niin kaveria ei voidakaan peluuttaa. Carolinassa pelanneista Drayson Bowman samaiselta listalta löytyy, Jerome Samson puolestaan ei. Ainakin Mike Murphy ja Oskar Osala ovat olleet runkosarjan lopun loukkaantuneena.

Seuraavassa Checkersin parhaat pistemiehet ja muutama poiminta muista:

Zach Boychuk - 60 ott. 22+43=65, +4
Chris Terry - 80 ott. 34+30=64, -4
Jakob Micflikier - 78 ott. 29+32=61, +15 (AHL-sopimus)
Zac Dalpe - 61 ott. 23+34=57, +7
Jerome Samson - 53 ott. 26+28=54, +7
Jon Matsumoto - 65 ott. 20+28=48, 0
Bryan Rodney - 77 ott. 9+38=47, -15
Oskar Osala - 59 ott. 13+29=42, +1
---
Riley Nash - 79 ott. 14+18=32, +5
Bobby Sanguinetti - 31 ott. 3+12=15, 0
Rasmus Rissanen - 1 ott. 0+0=0, +1


Maalivahdit puolestaan pelasivat kauden seuraavilla tilastoilla:

Mike Murphy - 39 ott. 21-11-3, 2.53, 0.919, 2 nollapeliä
Justin Pogge - 48 ott. 22-18-4, 3.12, 0.907


Onneksi on sentään vielä jotain seurattavaa. (Ja tässä vaiheessa pitäisi kai sanoa...) GO CHECKERS!!
 
Viimeksi muokattu:

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Täällä näyttää jo pari nimimerkkiä luvanneen tehdä syvempää analyysiä kaudesta, joten itse tyydyn sanomaan muutaman sanasen kokonaisuudessaan ja pistämään pari pelaajakohtaista näkemystä.

Yleisestihän odotukset eivät Canesia kohtaan olleet kovin suuret, ja pleijaripaikasta taistelu ja useat positiivisesti esiin nousseet yksilöt antoivat ilon aiheita kauden mittaan. Ailahtelevaisuus oli joukkueen suurin synti kauden aikana. Välillä Canes pelasi oikein rohkeaa ja iloista jääkiekkoa, mutta sitten perään saattoi tulla muutaman pelin putki missä mikään ei tuntunut onnistuvan. Tämä oli sinänsä odotettua, koska joukkueesta oli lähtenyt iso kasa kokemusta viime kaudesta, ja nuoruus näkyi kauden mittaan kentällä niin hyvässä kuin pahassa. Heikko ylivoimapeli ja maalipaikkojen tuhlailu kostautui useissa peleissä pisteiden muodossa, ja pitkälti tämän takia play-off paikka jäi lopulta katkerasti kahden pisteen päähän.

Pelaajakohtaisesti pistän näkemykseni kauden suurimmista onnistujista ja pelaajista, jotka jäivät jonkin verran odotuksista jälkeen.

*** Jeff Skinner. Ehdottomasti Canesin vuoden pelaaja. Kellään ei ollut vielä ihmeellisiä odotuksia, kun poikanen varattiin seitsemäntenä ensimmäisellä kierroksella viime kesän varaustilaisuudessa. Skinner kuitenkin ensimmäisestä matsista lähtien osoitti kuuluvansa miesten tasolle, ja nuorukainen oli yllättäen yksi tasaisimmista suorittajista kauden aikana. Tulokkaiden pistepörssin voitto ja suurimpia suosikkeja vuoden tulokkaaksi ilman Canes-lasejakin. Pisteet 31+32 18-vuotiaana. Tulevaisuus tulee olemaan huikea, ja toivottavasti se on nimenomaan sitä juuri Carolinassa.

** Cam Ward. Tärkein yksittäinen pelaaja joka heikoimpina iltoina antoi mahdollisuuden voittoon ja saattoi napata pisteitä yksinään joukkueelle. Wardolle ei tullut suuria notkahduksia kauden aikana, ja juuri se tasaisuus olikin silmiinpistävästi positiivisin asia mikä hänen pelissään on vuosien myötä kehittynyt. Hurricanesilla ei tule moniin vuosiin tule olemaan ongelmaa maalivahtien kanssa tai kysymystä siitä kuka olisi ykkönen.

* Erik Cole. Paluu huipulle ja kannattajien sydämiin entistä vahvemmin. Colesly oli parin vaikeamman kauden jälkeen Carolinan tärkeimpiä pelaajia, ja hänen nousunsa esiin ratkaisuhetkillä olivat upea osoitus siitä, ettei hänen aikansa NHL:n kärkiketjujen ratkaisijana todellakaan ole vielä ohi. 26 maalia ja yhtä monta syöttöpistettä toi vasta jaetun neljännen sijan joukkueen sisäisessä pistepörsissä, mutta miehen arvo oli kokonaisvaltaisesti huikea ja Colen peli oli taas sitä voimahyökkääjän suorittamista mitä viime kaudet ollaan odotettu.

Varsinaisia floppeja ei suoralta kädeltä hirveästi löydy, mutta Samsonovin aika Carolinassa tuli päätökseensä, kun Sammy ei pystynyt mahdollisuuksista huolimatta täysin vakuuttamaan paikkaansa kärkiketjuista jonne taitojensa puolesta olisi kuulunut. Gleasonin kausi oli ailahtelevaisempi kuin aikoihin, mutta tuo ailahtelevaisuus vaikutti koko puolustuspäässä Harrisonia lukuun ottamatta varsinkin kauden ensimmäisellä puoliskolla. Sutterin ja Rosien alkukausi oli hieman hakemista, mutta lopulta miehet löysivät toisensa kolmosketjusta, missä tekivät hyvää työtä kahteen suuntaan. Tehoja molemmilta oli silti lupa odottaa hieman tasaisemmin.

Vitutuksesta huolimatta kaudesta löytyi paljon positiivisia elementtejä, ja kuten Caniac edellisessä viestissä totesi ja historia osoittaa, ensi vuodesta tulee taas Carolinan vuosi!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eilen oli 'Canes-pelaajien "exit interview"-päivä, ja olipahan siinä taas kuuntelemista. Vaikka haastatteluissa tuleekin paljon samoja ja tuttuja asioita, niin suosittelen katsomaan ja kuuntelemaan kaikki pätkät. Ainoastaan Ray Whitneyn tarinointia tuli ikävä.

CanesCountryn Bob on myös laittanut kirjoitettuun muotoon näissä haastatteluissa esille tulleita asioita ja omia mietteitään.
Final Thoughts On Monday's Exit Interviews

-----

Canes Agree to Terms with Justin Krueger

Sopimus on yhden vuoden entry-level ja NHL:ssä palkkana olisi $525,000 + bonukset. 'Canes halusi huhujen mukaan tehdä Kruegerille sopimuksen jo viime kesänä, mutta Justin päätti kuitenkin lähteä Euroopan puolelle pelaamaan. Ei välttämättä huono ratkaisu. Sanoisin, että Krueger on hyvä ja todella mielenkiintoinen pelaaja ensi kautta ajatellen.

“Justin developed his overall game in his first season of pro hockey in Switzerland,” said Karmanos. “He has good size and is a strong skater who concentrates on the defensive side of the game.”

-----

Ja kun nämä mömmöm-kisat kuitenkin aina suomalaisia kiinnostavat, niin tällä hetkellä Carolinan edustus kisoissa näyttäisi olevan ainakin seuraavanlainen:
Jeff Skinner (Canada), Tuomo Ruutu (Finland) & Justin Krueger (Germany) will participate in the IIHF World Championships.
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Pientä ennakkoa tulevaa sarjaa ajatellen: CHARLOTTE VS. HERSHEY SERIES PREVIEW

Muualta on kuulunut seuraavaa:
- 'Canes lähetti odotetusti Drayson Bowmanin Charlotteen.
- Mike Murphy on tervehtymässä, mutta Justin Pogge aloittaa Checkers-maalilla.

Niin Carolinaa kuin Charlottea koskeva artikkeli: Faulk weighing his options

Carolina nähtävästi siis haluaisi Faulkin liittyvän Charlotten miehistöön jo tänä keväänä. Kunhan nyt vaan antaisivat pojan tehdä itse päätöksen ja eivätkä hoputtaisi ratkaisuun. En nyt sitten tiedä, että onko siinä paljon vaikutusta ensi kautta ajatellen, että ehtiikö Faulk pelata AHL:ssä tänä keväänä vai ei. Vai haetaanko tällä jopa apua siihen päätökseen, että tarvitseeko Carolinan tehdä jatkosopimusta Pitkäsen kanssa?

Pittsburgh taisi solmia jokunen päivä sitten sopimuksen Boston Collegen Philip Samuelssonin kanssa. Tuo ei tietysti liity suoraan Carolinaan, mutta Boston Collegen "ykköspakki" ja Carolinan samana vuonna muutama pykälä aiemmin varaama Brian Dumoulin on ilmoittanut puolestaan haluavansa jatkaa vielä yliopistouraa. Dumoulin pelasi jälleen huippukauden, mutta ei yksi lisäkausi Bostonissa varmastikaan huonoa tekisi.

HF:n artikkelissa Cory Lavalette kertoi Dumoulinin kaudesta seuraavaa:
"The sophomore was named Hockey East's defensive defenseman of the year and was named to the all-conference first team. On top of his defensive efforts, Dumoulin led all Hockey East blueliners in conference scoring and finished the entire season with three goals and 33 points in 37 games, and was tied for 16th in the entire nation with 30 assists."

Faulk ja Dumoulin olivat molemmat mukana myös USA:n U20-joukkueessa. Silloin kyllä Faulk teki pelaamisellaan ainakin minuun (mikä ei tietysti tarkoita mitään) Dumoulinia suuremman vaikutuksen. Molemmat ovat todella lupaavia ja toivottavasti kaksikosta kasvaa tulevina kausina Carolinan puolustuksen perusta, yhdessä mm. McBainin kanssa.

Koko HF:n artikkeli Dumoulinista ja muista Carolinan varaamista yliopistopelaajista sekä Euroopassa pelanneista pelaajista löytyy täältä. Varsinkin Mattias Lindströmin tilanne on aika mielenkiintoinen johtuen viime kauden polvivammasta.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Mielestäni vuoden Hurricanes-pelaaja on Erik Cole, jonka useimmat näkivät epäonnistuneen jo ennen kauden alkua. Cole teki tärkeitä maaleja, loi energiaa nopeudellaan ja fyysisyydellään ja puolustikin hyvin.

Skinner on listallani toisena sensaatiomaisella tulokaskaudellaan ja Ward kärkikolmikossa viimeisenä.

Kyllä minä kaudelta flopinkin löydän, Gleason oli ainakin itselleni todella kova pettymys. Pelasi muutaman yksittäisen vahvan ottelun, muttei pystynyt nostamaan merkittävästi tasoaan kauden tärkeimmillä hetkillä. Kysymys kuuluukin, että mikä Timmyä oikein vaivaa? Luistelu vaikutti heikentyneen dramaattisesti ja ehkä juuri sen vuoksi yleensä rautainen puolustuspelaaminen vaikutti ajoittain jopa pehmeältä - enpä olisi uskonut sanovani tätä ennen kauden alkua! Toivottavasti Gleason nousee tasolleen ensikaudella.

Pitkänen ei onnistunut joukkueen liiderinä, koska pelasi aivan liian epätasaisesti. Ilmeisesti kauden keskivaiheen loukkaantumiset ja isäksi tuleminen verottivat ja se kyllä näkyi ainakin kahden kuukauden ajan miehen otteissa. Jonille pointsit kotiin kuitenkin siitä, että pelasi kauden ylivoimaisesti parasta peliään kauden loppuhetkillä, jopa viimeisessä katastrofipelissäkin Pitkänen paikkasi McBainin pinchausmokia ja loi paikkoja hyökkäyspäähän.

Staalillekin antaisin kritiikkiä, aina peli ei ollut kapteenin arvolle sopivaa. Loppukauden vaikeudet selittyvät kuitenkin ilmeisesti loukkaantumisella.

Kautta leimasi kaksijakoisuus. Välillä peli oli suorastaan briljanttia kiekollisen hallinnan ollessa mahtavaa tasoa. Yhtä usein peli kuitenkin romahti täysin ja välillä otettiin kuokkaan varsin rumin numeroin. Viimeinen peli olikin oikeastaan tyyppiesimerkki siitä, miten kokematon joukkue hermoili ja suli paineiden alla ratkaisuhetkillä.

Sopimusta kouraan:
UFAt: Cole, Jokinen, Pitkänen, LaRose (paycut), Harrison.
Ja tietenkin Sutter, Tlusty ja Joslin.

Epävarmat:
Stillman - halvalla vuoden sopparilla voisi puolestani jatkaa.

Kiitos ja hei hei:
Dwyer - En usko, että jatkaa.
Bodie - Ei käyttöä.

Ensi kausi voisi siis näyttää tältä:
Cole - Staal - Boychuk
Jokinen - Ruutu - Skinner
Bowman - Sutter - Tlusty
Osala - X? - LaRose
Samson

Pitkanen - Mcbain
Corvo - Allen
Joslin - Gleason
Harrison

Ward
Peters

Tietenkin kesällä voi tapahtua ennakoimattomia liikkuja, mutta aika näyttää.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jos heittäisi nopeasti tähän olkikuukkelin viestiin osittain liittyen muutamia kommentteja.

Parhaiden 'Canes-pelaajien osalta sama kolmikko on täälläkin, mutta järjestys on vaan erilainen: 1) Wardo, 2) Skinner, 3) Cole. Mielipidekysymys tietenkin. Wardo oli ilman muuta yksi kauden parhaista maalivahdeista, ehkäpä joidenkin mielestä jopa paras. Ilman tuollaista maalivahtia olisi viime yönä saanut jännittää, että saako Carolina ykkösvarausta itselleen.

Suurimmat pettymykset olivat ne "ykköspakit" eli Pitkänen, Gleason ja Corvo. Jokaisella oli toki hyviäkin vaiheita kauden aikana (Corvo oli jopa loistava keskivaiheilla), mutta tuskin koskaan ne osuivat samaan aikaan. Lyhyesti sanottuna liian paljon ailahtelevuutta. Gleasonia oli ennen kauden alkua kielletty tappelemasta. Vaikuttiko se sitten jopa pelaamiseen (tunteiden osalta), sillä eihän Timmy ollut oma itsensä?

Joukkuetta en vielä ala kasaamaan, mutta ottaisin Zac Dalpen mukaan johonkin kolmeen ensimmäiseen kenttään. Uskoisin, että Dalpe pystyisi hyökkäyspäässä aivan eri tavalla ratkaisuihin kuin mitä esim. Tlusty tai Bowman pystyivät tällä kaudella. Ja olisihan se mukava nähdä myös Zach Boychukin saavan vihdoin hyvän näyttöpaikan, eikä sitä 5-8 minuuttia neloskentässä.

En myöskään pitäisi mahdottomana, että 'Canes muokkaisi puolustusta hieman enemmänkin. Justin Peters oli myös pettymys. Ja koska Mike Murphy ei ehkä vielä ole valmis kakkoseksi, niin toivoisin sille paikalle jotain kokeneempaa molaria, joka pystyisi pelaamaan edes sellaiset 20 ottelua.

EDIT: Lisätään kapteenista sen verran, että oliko Staalia välttämättä peluutettava noin paljon. Tärkeä (tai tärkein) pelaaja toki kyseessä, mutta kun peliaika oli keskimäärin kuitenkin lähes 22 minuuttia. Samalla seuraavaksi eniten peliaikaa saanut Cole pelasi 3.5 minuuttia vähemmän ja sitä seuraava eli Jokinen lähes 5 minuuttia vähemmän. (Jätin siis Stillmanin pois laskuista.) Kai niitä peliaikoja olisi voinut edes hieman tasoitella?
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
EDIT: Lisätään kapteenista sen verran, että oliko Staalia välttämättä peluutettava noin paljon. Tärkeä (tai tärkein) pelaaja toki kyseessä, mutta kun peliaika oli keskimäärin kuitenkin lähes 22 minuuttia. Samalla seuraavaksi eniten peliaikaa saanut Cole pelasi 3.5 minuuttia vähemmän ja sitä seuraava eli Jokinen lähes 5 minuuttia vähemmän. (Jätin siis Stillmanin pois laskuista.) Kai niitä peliaikoja olisi voinut edes hieman tasoitella?

Mauricen suurin ongelma valmentajana on juurikin tuo peluuttaminen. Vähän Carlylen tapaan hän ylipeluuttaa luottomiehiään ja valitsee kokoonpanotkin melko konservatiivisesti. Esim. Pitkänen pelasi parhaiten yleensä silloin kun peliaika jäi alle 25 minuutin. Corvoa ei puolestaan koskaan saisi peluuttaa yli 25 minuuttia, koska puolustustyöskentely ei ole lähelläkään Pitkäsen tasoa, jota sitäkin on kritisoitu.

Konservatiivisesta peluuttamisesta: Skinner oli ainoa nuori, joka sai kunnon näyttöpaikan vailla pelkoa putoamisesta nokkimisjärjestyksen hännille ensimmäisen puolustuspään virheen vuoksi ja Skinneriäkin varmaan ajettiin vahvasti sisään joukkueen muun johtoportaan toimesta. Mielestäni Mo hidastaa lupaavien Dalpen, Boychukin ja Bowmanin kehitystä sellaisella peluutuspolitiikalla, jossa esim. LaRose on lähtökohtaisesti ketjuissa ylempänä kuin Boychuk. Mitä järkeä näitä hyökkääviä jannuja on tuoda nelosketjun rymistelyrooliin?
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Onko Osala vieläkin rikki? Kyselin varmaan joku pari kuukautta sitten täällä ja sillon puhuttiin että olisi kohta palaamassa, mutta mitä nyt on tullut notia Checkersin pelien tuloksia ja pistemiehiä katsottua niin ei ole Osalaa paljoa näkynyt.
Kuntoutuuko nyt play-offeihin ja olisiko jopa mahdollisuutta mm-kisoihin jos Checkers tippuu nopeasti?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Mauricen suurin ongelma valmentajana on juurikin tuo peluuttaminen. Vähän Carlylen tapaan hän ylipeluuttaa luottomiehiään ja valitsee kokoonpanotkin melko konservatiivisesti.

Tavallaan se on ihan hyväkin ratkaisu, että peliaika pitää ansaita. Mutta kun Mauricen tyylissä se tuntuu ajoittain olevan niin kaukana tasapuolisuudesta kuin olla ja voi. Kokeneemmat ja Mauricen "vanhat tutut" saavat kyllä peliaikaa, pelasivat sitten kuinka huonosti tahansa. Samalla nuoret ja lupaavat joutuvat tyytymään muutamaan vaihtoon koko ottelun aikana. Sekö nyt sitten kehittää pelaajia, kun peliaikaa tulee 5 minuuttia ja sekin täysin väärässä roolissa? Ehkä sitten niin, mistä minä tiedän.

Valmentajia on aina niin mukava haukkua. Ne ei osaa eikä tiedä mistään mitään. Tuskin edes lukevat jatkoaikaa?

Oma mielipide on kuitenkin, että antaa Mauricen jatkaa vielä ensi kausi eli sopimus loppuun. Ja sitten jotain uutta. Mo must go...but not yet. (<- vuoden 2011 päivitys vuoden 2003 hokemaan)

Skinner oli ainoa nuori, joka sai kunnon näyttöpaikan vailla pelkoa putoamisesta nokkimisjärjestyksen hännille ensimmäisen puolustuspään virheen vuoksi ja Skinneriäkin varmaan ajettiin vahvasti sisään joukkueen muun johtoportaan toimesta.

Mitäpä jos Maurice olisikin laittanut kauden alussa myös Skinnerin pelaamaan neloskenttään? Kaudenhan piti olla nuorten pelaajien esiintulo, mutta lopulta vain kaksi (Skinner ja McBain) sai itselleen kunnon näyttöpaikan. Vai pitäisikö Sutter lukea vielä tuohon ryhmään? No kuitenkin, kausi ei tältä osin mennyt aivan odotusten mukaan. Toivottavasti nyt edes joku nuorista (joita odotettiin jo tällä kaudella) saisi ensi kaudella kunnon paikan. Eniten tietysti toivon sitä juuri Dalpelle ja Boychukille.

Onko Osala vieläkin rikki? Kyselin varmaan joku pari kuukautta sitten täällä ja sillon puhuttiin että olisi kohta palaamassa, mutta mitä nyt on tullut notia Checkersin pelien tuloksia ja pistemiehiä katsottua niin ei ole Osalaa paljoa näkynyt.

Joku kysyi samaa joskus maaliskuun lopulla ja sen ajan tietojen mukaan Osalan kaiketi piti kuntoutua playoffien alkuun. Coach Daniels totesi uusimmassa artikkelissa, että Osala (ja Murphy) ovat harjoitelleet tällä viikolla ja matkaavat joukkueen mukana. Pelaamisesta en kyllä tiedä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Checkers voitti eilen vieraissa Hersheyn lukemin 5-4 ja johtaa siis sarjaa voitoin 1-0. Justin Pogge torjui 27 laukausta ja Zac Dalpe oli illan tehomies pisteillä 1+2. Muut Charlotten maalintekijät olivat Chris Terry, Brett Bellemore, Zach Boychuk ja voittomaalin tililleen saanut Drayson Bowman.

Ottelusta lisää Checkersin kotisivuilta
CHECKERS TAKE GAME 1!
ja videokuvaa juutuupista.
http://www.youtube.com/watch?v=V9XtezttDm4

Forbesin artikkeli: The Most And Least Cost-Effective NHL Teams Of 2010-11
Carolina on listalla hienosti neljäntenä. Lohduttaako? No eipä juurikaan.

Ja paras loppuun...From Finland, with love

"A member of our online staff noticed an anomaly this morning: A Canes story from Nov. 11 was getting an extraordinary number of hits, rising to No. 1 on our website."

Syy? Iltalehti oli (eilen?) jostakin kaivanut viisi kuukautta vanhan N&O:n jutun, missä näkyy Tuomo Ruudun tyttöystävä. Ja se sama "uutinen" kun osui MTV3:n sivuille linkin kera, niin johan niitä Tuomon kullan katsojia löytyi. N&O:n pitää yrittää saada sivuilleen lisää näitä oikeasti tärkeitä "uutisia", niin Suomessakin kyseistä sivustoa lukisi useampi kuin vain muutama Carolinaan kajahtanut.

Kai tämä tieto nyt ilmaantuu vielä tämän illan aikana kyseisille kotimaisille sivustoille. Toivottavasti keksivät vetävän otsikon.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Hurricanes Agree to Terms with Justin Faulk

"...a three-year, entry-level contract. Beginning with the 2011-12 season, the contract will pay Faulk an average of $750,000 per season at the NHL level or $67,500 per season at the minor-league level. Faulk will receive a $270,000 signing bonus as a part of the contract, and will immediately join the Hurricanes’ top minor-league affiliate, the Charlotte Checkers of the American Hockey League (AHL), for the Calder Cup playoffs."

Faulk on kyllä hemmetin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on kaiketi kaikki edellytykset pelata itselleen paikka ensi kauden joukkueeseen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Faulk on kyllä hemmetin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on kaiketi kaikki edellytykset pelata itselleen paikka ensi kauden joukkueeseen.

Faulk oli kyllä vakuuttava ainakin WJC:ssä, ihailin kaverin liikkuvuutta ja laukausta. Jos Faulk saataisiin ensikauden joukkueeseen ja Pitkänen sainataan, voisi YV-pakisto näyttää pitkästä aikaa ihan hyvältä:

Pitkänen - Corvo
Faulk - McBain
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös