Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2010-2011

  • 975 789
  • 2 025
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
No on siellä yksi Uusikartano, mutta noin muuten. Pahaa pelkään, että moni pelaaja tulee murenemaan kevään mittaan (Armia, Santavuori, Zaborsky, Uusitalo, Kilpeläinen etunenässä). Tietysti tämä kaikki perustuu vain aavistukseen ja olen valmis myöntämään jos olen väärässä. Jotenkin vaan esim. Armiasta niin vaikka kyseessä on eittämättä loistava pelaajanalku, niin pleijarionnistuminen olisi jo lähes selännemäistä tasoa lähentelevä temppu.

Niin ja ongelma on siinä, etttei Ässät kestä murenemisia kärkipelaajiltaan, tai loukkaantumisia, tai yksinkertaisesti sitä, että kaverin jarrukenttä pimentää vaikkapa Santavuori-Uusikartano-Armia ketjun. Jos vaikka Hifk:iin vertaa niin ero on materiaalin leveydessä hirvittävä, nelosessa EHT:lle juuri valittu Petrell ja kolmosessa Hyvönen... Uusitalo on liigan eliittiä, samoin Kilpeläinen, mutta viimeistään pleijjareissa pitää leveyttä löytyä joka osa-alueelta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuollaisella ei kai nyt niin väliä ole, eihän vaikka Lukkokaan ole kahta enempää peräkkäin hävinnyt.

Ei lähdetä Ässät-lukko linjalle nyt. Mielestäni tällä asialla on kuitenkin väliä. Joukkue on osoittanut, että pelitapa toimii ja siihen luotetaan. Yksi tappio ei meinaa henkisesti mitään, kuten varsinkin Ässien kohdalla on aiemmin ollut.

Pahaa pelkään, että moni pelaaja tulee murenemaan kevään mittaan (Armia, Santavuori, Zaborsky, Uusitalo, Kilpeläinen etunenässä).

Vaihda vaan reippaasti "pelkään" sanan paikalla "toivon". Itse en usko kenenkään näistä pelaajista "murenevan". Kilpeläinen oli karsinnoissa Sportia vastaan painetilanteessa huikea, Zaborsky paransi viime keväänä kuin sika juoksuaan jne. Tätä pelkoa en näe, vaikka muita uhkia toki on. Kuten kaikilla.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ei lähdetä Ässät-lukko linjalle nyt. Mielestäni tällä asialla on kuitenkin väliä.

Ei tässä mihinkään ässät-Lukko linjalle tarvitsekaan lähteä. Kunhan nyt vain toin esille sen faktan, että ei-mitenkään-erikoisesti tähän asti pelannut Lukkokaan ei ole hävinnyt kolmea peliä peräkkäin. Että ei se välttämättä mikään superjoukkueen merkki ole.

Vaihda vaan reippaasti "pelkään" sanan paikalla "toivon". Itse en usko kenenkään näistä pelaajista "murenevan". Kilpeläinen oli karsinnoissa Sportia vastaan painetilanteessa huikea, Zaborsky paransi viime keväänä kuin sika juoksuaan jne. Tätä pelkoa en näe, vaikka muita uhkia toki on. Kuten kaikilla.

Mun ei tarvitse tässä vaiheessa vielä pelätä tai toivoa mitään. Sinä uskot siihen, että Kilppari on painetilanteessa yhtä huikea esim. Hifkiä kuin Sportia vastaan. Minä taas en usko, mutta uskon asioitahan nämä.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pahaa pelkään, että moni pelaaja tulee murenemaan kevään mittaan (Armia, Santavuori, Zaborsky, Uusitalo, Kilpeläinen etunenässä)

Saahan sitä pelätä. Taitaa kokemuksen syvä rintaääni puhua kun koko Lugun joukkue mureni täysin viime keväänä, ei se silti kaikille tapahdu.
 

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Rohkenen olla sitä mieltä, että KalPa parantaa otteitaan vielä hurjasti tosipeljä kohti mentäessä ja tulee olemaan vielä paha vastus monelle muulle joukkueelle. Vaikkakaan kukaan muu täällä ei KalPan mahdollisuuksin tunnu uskovankaan. Tokihan se edellyttää että palaset naksahtavat kohdalleen, mutta minusta ollaan jo hyvin lähellä sitä. Olenpahan sitten se ensimmäinen joka näin uskaltaa väittää :) Nyt saa lynkata!
 
Mun ei tarvitse tässä vaiheessa vielä pelätä tai toivoa mitään. Sinä uskot siihen, että Kilppari on painetilanteessa yhtä huikea esim. Hifkiä kuin Sportia vastaan. Minä taas en usko, mutta uskon asioitahan nämä.

Voi miettiä kummassa tilanteessa on kovemmat paineet: Maali taakse -> joukkue mestikseen ja kaikki sopimukset raukeaa vai maali taakse -> joukkue pronssiotteluun.

Juuso Riksmanin taso on laskenut ja hän ei ole toistaiseksi ollut mestaruuden vaatimalla tasolla.
Toisaalta Timo Lindström voi olla kovakin haku. Ei voi tietää vielä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Lopettakaa nyt toi HPK:n kehuminen. Tuu tasan kaudesta mitään jos aletaan yhtäkkiä kehuun Kerhoa. Totuttu jo aikojen alusta oleen kaikilla listoilla viimesten joukkossa ja kaikkien aliarvioinnin kohteena. Nyt ruvetaan jo maalaileen piruja seinille kun vilahtelee HPK ja mitalipelit yms. samoissa lauseissa.
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse uskon Ässien menestykseen kyllä pudotuspeleissä. Joukkue jolta ketään ei odottanut mitään, joukkue joka hyvistä suorituksistaan huolimatta ei muka ole riittävän vakuuttava. Mikä sytyttää kopissa paremmin?

Toki materiaaliero on huima jos vertaa noihin muiden esittämiin JYPiin ja HIFKiin, mutta siinä vaiheessa kun henki ja materia kohtaavat, usein ero kaventuu.
Joukkue pärjää materiaalivertailussa ainoastaan maalivahdin osalta. Kuuma maalivahti on toisaalta hemmetin iso osa joukkuetta. Yksi iso osa on sitten valmentaja. Rocky on uskottava, auktoriteetin omaava jätkä, joka perustaa tekemisen urheilullisuuteen ja suorittamiseen. Palaset loksahtavat kohdalleen viimeistään siinä vaiheessa kun hyvän kauden pelannut yhtenäinen porukka pääsee fanaattisen kotiyleisön eteen Porin lauantai-illassa. Kovempaa meteliä ei tänä keväänä löydy mistään nyt kun HK Areenalla ei pleijareista ole kuin muisto enää jäljellä.

Jos fiilis säilyy Ässä-kopissa korkealla, voi porukkaa olla todella vaikea pysäyttää.

Vaan aika näyttää nähdäänkö tuhkimotarinaa myös tänäkeväänä.


Ässien jälkeen suurimpana suosikkina pidän JYPiä. Peli kulkee illasta toiseen. Materiaali on kova, mutta niin on odotuksetkin. Viimekevään jälkeen odotukset ovat valtavat. Kestääkö kantti? Perrin tietää mitä isot voitot vaatii, on nähnyt läheltä millälailla isot pelaajat kannattelevat joukkuettaan matkalla voittoon. Toki on seurannut sen vain vierestä, Tampassa ei tainnut olla ihan yhtä isossa roolissa mitä nyt Jyväskylässä. Immonen ja Pihlström olivat mestaruuskeväänä isoja palasia, nyt kumpikin on muualla. Tuppurainen ja Pihlström ovat kovia pelimiehiä, mutta kokemukset isoista voitoista ovat tainneet kiertää? Materiaali joka tapauksessa Ässiä edellä mutta hävinnee ratkaisevan finaalin Porin lauantai-illan huumassa. Paineet kovat, vain mestaruus riittää.


HIFK pronssipelissä. Ei voi mitään, liigan ehdottomasti kovin pelaajanippu ja omat sympatiani ja kaappikannatukseni saanut joukkue ei silti pelaa omalla tasollaan. Koska Kari Jalonen. Kevät lähestyy ja peli ei kulje ihan siihen malliin mitä olisi mahdollisuudet. Jo viimekeväänä olisi nakkikattila ollut nordiksella jos olisi valmentajana ollut esimerkiksi Suikkanen tai joku muu äijämäinen jätkä. Suunnaton harmitus IFK-fanien puolesta, joukkue on uskomaton mutta valmentaja ei ole samasta puusta veistetty.


Kevään yllättäjäksi veikkaan Ilvestä. Urheilullinen nuori joukkue, jolla play offeihin päästessään ei ole mitään hävittävää. Materiaali on tosi rajallinen, mutta lahjoja on. Jos sama suunta jatkuu tampesterissa, on valta siellä Ilveksen seuraavina kausina.


Pohjalta TPS mennee karsintoihin. Ei vaan voi mitään. Vaikka joukkue hiukan petraisi otteitaan, niin Lappeenrannassa ja Lahdessa tehdään samoin. Aktiivinen siirtomarkkinoilla koko kauden, pelaajat ja valmentajat on vaihtuneet. Koskakohan toimistolla aletaan etsiä sitä vikaa peilistä?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Voi miettiä kummassa tilanteessa on kovemmat paineet: Maali taakse -> joukkue mestikseen ja kaikki sopimukset raukeaa vai maali taakse -> joukkue pronssiotteluun.

Painetiloissa ei varmaan kauheasti ole eroa. Karsintapelissä voi olla kovemmat paineet, kuten kirjoititkin. Lähinnä hain sitä, että onhan siinä nyt eroa, onko ratkaisupaikassa vihulaisella laukomassa nabbeja ja suonpäitä tai peltosia ja hyvösiä. Tavallaan karsintapeleihin voi peilata jotain, mutta toisaalta ei, kun pelit ovat eri planeetoilta.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK pronssipelissä. Ei voi mitään, liigan ehdottomasti kovin pelaajanippu ja omat sympatiani ja kaappikannatukseni saanut joukkue ei silti pelaa omalla tasollaan.
Itse en jaksa ymmärtää, mikä tekee ulkopuolisen silmiin HIFKn pelaajanipusta ehdottomasti kovimman. Esim. Jokereilla on kokonaisuutena tarkasteltuna aivan yhtä laadukas ja jopa laadukkaampi kenttäpelaajamateriaali kuin HIFKlla ja maalivahtiosastolla ovat selkeästi edellä. Jos vertaillaan ihan pelipaikoittain pelaajia Jokerit vs. HIFK, niin:

Sentterit:
Eaves - Granlund >> etu Jokerit
Kerälä - Ramstedt >> tasan
Pirnes - Wirtanen >> suht tasan, hieman eri vahvuuksia
Heino&Hämäläinen - Liivik&Töykkälä >> tasan

6 parasta laitahyökkääjää:
Lahti - Peltonen >> suht tasan, eri vahvuudet
Pulkkinen - Haataja >> etu Jokerit
Pihlman - Hamilton >> etu Jokerit
Nokelainen - Kuhta >> etu Jokerit
Hentunen - Hyvönen >> etu HIFK
Mäki - Ahtola >> tasan

Pakisto on kokonaisuutena suht tasainen, joskin Jokereilla on riveissään selkeä puolustuksen liideri (Väänänen), joka HIFKlta puuttuu:

Väänänen - Kankaanperä
Järventie - Eronen
Dehner - Kousa
Niemi - Vallin
Forrest - Söderholm
Kivistö - Kurvinen

Itse en saa tuosta HIFKn materiaalista millään ylivertaista verrattuna muihin kärkijoukkueisiin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Itse en jaksa ymmärtää, mikä tekee ulkopuolisen silmiin HIFKn pelaajanipusta ehdottomasti kovimman.

Kyllähän se Hifk:n materiaali on hirveän leveä. Totta on, että ihannekokoonpanoja vertailemalla Jokerit ei välttämättä häviä, mutta Hifk ilmeisesti on lähes täysin terve? Jokereilta on kentällisen verran pelaajia sairastuvalla, ehkä tuo luo kuvaa Hifk:n (ylivoimaisesti)paremmasta rosterista?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Minun silmin noista ainoastaan Pulkkinen-Haataja -parissa kallistuu vaaka Jokerien suuntaan.

No Pile - Hamilton parissa Hamilton on ollu parempi, mutta toisaalta Pile on kokoajan parantanut ja Hamilton ei ole enää samassa tahdissa kuin aluksi. Noksua en kyllä millään vaihtaisi Kuhtaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No Pile - Hamilton parissa Hamilton on ollu parempi, mutta toisaalta Pile on kokoajan parantanut ja Hamilton ei ole enää samassa tahdissa kuin aluksi. Noksua en kyllä millään vaihtaisi Kuhtaan.
Tässäpä tämä. Hamilton on viimeisessä 10 matsissa tehnyt tyyliin tehot 1+1 ja huidellut kentällä melko varjojen mailla. Pihlmanin pelaaminen sen sijaan on ollut loukkaantumisen jälkeen nousujohteista ja varmasti tulee olemaan kova sana play-offeissa.

Samoin Nokelaisen tyylinen panssarivaunu on varmasti huomattavasti hankalampi vastustaja kevään kovissa painiväännöissä, kun tila ja aika on vähissä, verrattuna Kuhtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Aika näkymätön ollut kyllä niissä Jokeripeleissä, joita olen nähnyt. Kuhta Jokereihin on kyllä jo ajatuksenakin jostain toiselta galaksilta.

No jos unohtaa tunnepuolen jutut niin en kyllä siltikään vaihtaisi. Onhan Kuhta ollut hyvä tälla kaudella ja Nokelainen tehojen puolesta ei vielä parhaassa tikissä, eikä oikein muutenkaan. Kuitenkin Nokelainen on aivan eri kastia kun monipuolisuutta katsoo. Käy sentteriksi sekä laituriksi, yv sekä av pelaaja... Niin ja nykyään yv:n viivamieheksikin :)
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Lahti - Peltonen >> suht tasan, eri vahvuudet

En nyt viitsi muihin sen enempää kommentoida, kun muut ovat jo ehtineet edellen, mutta tuskinpa kovinkaan moni valmentaja, pelaaja, toimitusjohtaja, urheilutoimenjohtaja tai fani vaihtaisi Peltosta Lahteen. Toinen on kuitenkin pelannut kirkkaimmassa kärjessä jo yli 15 vuotta ja näyttää edelleen olevan aivan loistava, kun taas toisella on menossa pisteiden valossa vasta ensimmäinen nappikausi. Molemmat vaikuttavat kovilta ratkaisupeleissä, mutta tilastot ovat tässäkin tapauksessa Peltosen puolella.

Liekö viesti noin muutenkin turhaa vaatimattomuutta ja paineiden kasaamista vastustajalle.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt viitsi muihin sen enempää kommentoida, kun muut ovat jo ehtineet edellen, mutta tuskinpa kovinkaan moni valmentaja, pelaaja, toimitusjohtaja, urheilutoimenjohtaja tai fani vaihtaisi Peltosta Lahteen. Toinen on kuitenkin pelannut kirkkaimmassa kärjessä jo yli 15 vuotta ja näyttää edelleen olevan aivan loistava, kun taas toisella on menossa pisteiden valossa vasta ensimmäinen nappikausi. Molemmat vaikuttavat kovilta ratkaisupeleissä, mutta tilastot ovat tässäkin tapauksessa Peltosen puolella.
Sen takia laitoinkin sen suht tasan ja painotin pelaajien erilaisuutta. Peltosella on verrattoman paljon kokemusta ja on luontainen johtaja, mutta vastineeksi Lahti on ainakin tällä hetkellä kentällä miltei pitelemätön.

Sinänsä ei muuta viestin pointtia, vaikka laitettaisiin vertailussa Peltonen - Lahti etu HIFKlle. Viesti kuitenkin oli, ettei se HIFKn materiaali paperillakaan ole mikään ylivertainen ja kentällähän se osaaminen lopulta mitataan.

Liekö viesti noin muutenkin turhaa vaatimattomuutta ja paineiden kasaamista vastustajalle.
Heh. Kyllä varmasti liigajoukkueiden valmentajilla ja pelaajilla nyt yöunet kärsii, kun nimimerkki Dennis Jatkoaika.comin keskustelupalstalla lataa paineita niskaan minkä kerkiää.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Lopettakaa nyt toi HPK:n kehuminen. Tuu tasan kaudesta mitään jos aletaan yhtäkkiä kehuun Kerhoa. Totuttu jo aikojen alusta oleen kaikilla listoilla viimesten joukkossa ja kaikkien aliarvioinnin kohteena. Nyt ruvetaan jo maalaileen piruja seinille kun vilahtelee HPK ja mitalipelit yms. samoissa lauseissa.

Minäkin olisin huomattavasti luottavaisempi, jos äänenpainot olisivat täällä "Kerhoon en usko ollenkaan" -suuntaisia.

Tuli yhtäkkiä semmonen hyytävä ja epävarma fiilis. Yritän tässä nyt vain uskotella itselleni, että ei ne Kerhon pelit kerhofanienfiiliksillä ratkea.
 
Viimeksi muokattu:

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Heh. Kyllä varmasti liigajoukkueiden valmentajilla ja pelaajilla nyt yöunet kärsii, kun nimimerkki Dennis Jatkoaika.comin keskustelupalstalla lataa paineita niskaan minkä kerkiää.

Piti lisätä viestini perään juurikin tuo, että yleensä valmentajat harrastavat tuollaista vastustajan yliarviointia.
 
Älkää nyt alkako Ässille mitään kultaa täällä vielä julistamaan. Olen nyt koko kauden perehtynyt hyvin huolella Ässien joukkueeseen, joten osaan jonkun verran kyllä näistä jutuista sanoa. Huomioikaa, että:

- Meidän ykköspakki Ville Uusitalo ei mahdu Pelicansin pelaavaan pakistoon.
- Toinen ykköspakki on Tapio Sammalkangas.
- Kakkosparista löytyy yleensä Malkamäki ja Kudroc. Toisin sanoen Tapparan hylkiö ja koko Sm-liigan hitain mies.
- Kolmosparissa meillä on sitten poliisi (Caldwell) ja Jyrkkiö. En muista millään sitä Jyrkkiön lempinimeä mutta raumalaiset voisi tässä kohtaa auttaa.
- Onneksi pakistoon saadaan nyt pleijareita varten vähän apuja, kun Tero tulee jeesaan. Oli viime vuonna varsin tehokas. Muita tilastoja en muista mutta johonkin tilastoon se taisi merkkauttaa 17 pojoa.

Hyökkäyksessä sitten vastuun kantaa pääosin "Olin paska Pelicansissa" Santavuori, "Eläkeläinen" Uusikartano sekä joku vitun juniori, mikä Armia olikaan. Ulkomaalaisista tärkeässä osassa on ainakin Man ja Zorro (tästä miehestä on tehty jopa elokuva). En nyt muista oliko ne tehokkaita.

Maalivahdit olikin sitten Kilpeläinen ja Järvenpää mutta en ole noistakaan kovin varma, kun Kilpeläisellä ei ole oikein viime vuosina tuo pää kestänyt. Kai se jossain Lukko-pelissä taisi tällä kaudella pari vetoa torjua mutta muuten ollut aika huono. Sitten kakkosmokella Järvenpäällä on voittoprosentti 100 mutta ne sen pelit on tainnut olla melkoista höntsäilyä.

Olin vielä eilen erittäinkin toiveikas mitalien suhteen, kun kuulin nakkikiskalla huhun, että #50 olisi matkalla Poriin. Sen jälkeen paukahti vieläkin suurempi pommi, kun JW:n poika tuli siihen samalle kioskille ja sanoi, että hänen isänsä palaa vihdoinkin kotiin. Olin tuolloin jo vähän humalassa mutta kuten porilainen sananlasku kuuluu: "humalassa kuulet aina totuuden". Sitten siihen tuli joku äijä riehuu sano mua raumalaiseks sit mä löin sitä turpaan ja alko seisoon ja sit poliisi tuli hakemaan mut. Sitten heräsinkin aamulla putkasta ja kysyin Matilta (ylikonstaapeli, kun ei muut kuin porilaiset sitä kuiteskaan tunne niin selvennetään muillekin), että tuliko sitä JW:tä ja #50. Matti sanoi, että ei tullut sillä Hirsi olisi halunnut vielä Ässien ykkösfanin (eli mun) varmistuksen, että kannattaako niitä miehiä hommata. Sitten kun en ollut Hirsin luona varmistamassa asiaa niin se ei ollut uskaltanut tehdä mitään.

Nyt vähän harmittaa mutta jos sitä illalla kuuntelis vähä Yän Ollia, hitsais hetken ja menis sitten myllyttää paria raumalaista. Siinäpä ne huolet äkkiä unohtuu.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto

Reality check:
- Mikkihiiret
- Ei pysy pystyssä, kaatuilee koko ajan
- Tehotonta pyörimistä kulmissa
- Koko ajan sitä alaspäin syöttelyä
- Kokeneet pelaajat lopettivat
- Pekka Virta itkee lehdistötilaisuuksissa
- Kamalaa miekkailua ja mailahäirintää, kiekotonta pelaajaa estetään
- Ei taklauksia
- KalPa on tappanut lajin nimeltä jääkiekko
- Kaikki fanit ovat ylimielisiä, vaikka vasta on noustu Suomi-sarjasta

+ Ihan sympaattinen pikkuseura

Ei tuollaisella saldolla pärjätä pleijareissa.
 

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Reality check:
- Mikkihiiret
- Ei pysy pystyssä, kaatuilee koko ajan
- Tehotonta pyörimistä kulmissa
- Koko ajan sitä alaspäin syöttelyä
- Kokeneet pelaajat lopettivat
- Pekka Virta itkee lehdistötilaisuuksissa
- Kamalaa miekkailua ja mailahäirintää, kiekotonta pelaajaa estetään
- Ei taklauksia
- KalPa on tappanut lajin nimeltä jääkiekko
- Kaikki fanit ovat ylimielisiä, vaikka vasta on noustu Suomi-sarjasta

+ Ihan sympaattinen pikkuseura

Ei tuollaisella saldolla pärjätä pleijareissa.

Noilla eväillä me nimenomaan pärjätään!
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelaajamateriaaliltaan vahvimmat ovat HIFK, Jokerit ja Kärpät (puoli Suomea tsekkejä). Näistä Kärpillä onvaikeuksia päästä puolivälieriin, mut jos ne sinne yltää, niin...
No, viime aikoina listani kärkeen on kipuamassa Ässät, joka on pelannut erittäin vahvasti eikä minua hämmästyttäisi lainkaan, vaikka porilaiset juhlisivat keväällä.
JYP ei yllä mestariksi asti, eikä välttämättä edes neljän sakkiin, vaikka runkosarjan ehkä viekin. Kapea materiaali ja rankka pelitapa väsyttää joukkueen ratkaisevilla hetkillä eikä JYP nouse tappioasemasta voittoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös