20-vuotiaitten MM-kisat USAn Buffalossa 2010-11

  • 310 135
  • 739

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomen osalta tilanne vahvistusten suhteen on siis pitkälti tämä. Ihan parhaalla mahdollisella nipulla ei siis Suomikaan ollut vielä liikkeellä, mutta nämä turnauksen muut maat tulevat vahvistumaan kisoihin mennessä suhteessa jopa enemmän.

No joo, olen kyllä samaa mieltä siitä, että tulosten osalta Suomen esitys tässä turnauksessa oli pettymys. Valmentaja Marjamäki väitti Suomen pelanneen turnauksessa kahdeksan hyvää erää ja yhden huonon, mutta kyllä nämä näytöt ainakin omia odotuksiani tulevien MM-kisojen suhteen laskivat. Enemmän innostusta nostatti nyt 18-vuotiaiden esitykset Ruotsissa, mutta tottahan toki ainakin Granlundin ja Haulan mukaantulojen pitäisi vähän tehokkuutta nostaa. Viisi maalia kolmessa pelissä oli itselleni iso pettymys, johtuu osin kärkisentterien puuttumisesta ja osin mielestäni varsin erikoisista peluutusratkaisuista.

Tietysti Suomen kohdalla erityisesti sentteriosasto tulee paranemaan merkittävästi, jos vain Granlund ja Nättinen kuntoutuvat ajoissa (kop, kop).

Nyt on sitten pikaista paranemista toivotettava myös Toni Rajalalle. Granlundin ja Rajalan vammat ovat ilmeisesti kuitenkin sen verran lieviä, että starat pääsevät kaukaloon jo lähiviikkoina, Mikke kenties jo huomenna. Mutta kyllä tuohon kakkossentterin tärkeälle tontille pitäisi joku tekijämies keksiä, ja melkeinpä luulenkin, että Erik Haula on uhrattava keskustaan. Nättisen varaan en uskalla paljon enää laskea, vaikka viime vuonna Joonas hienot kisat pelasikin. Jos Nättinen kuntoutuukin aiemmin lasketun aikataulun mukaan, ja pääsee mukaan liigapeleihin joulukuun alussa, tarkoittaa tuokin vain maksimissaan viittä matsia ennen MM-kisoja. Toivottavasti toipuu, sillä varmaan Nättinen on hyvä mies nelosenkin keskellä, mutta kakkoseksi on uskoakseni haettava joku muu mies.


Turnaukseen tosiaan leimataan kaksi maalivahtia, minkä lisäksi pelipaikalla on yksi varamaalivahti loukkaantumisten varalle. Gibson siis kaiken järjen mukaan otettaan viimeistelyleirille mukaan, mutta se on sitten eri juttu, minkälaisen näyttöpaikan saa vai onko vielä tällä kertaa mukana vain varaveskarina?

Suomihan pelaa jouluaaton aattona perinteiseen tapaan vielä harjoitusottelun Kanadaa vastaan, joten periaatteessa Gibsonille olisi annettavissa mahdollisuus näyttää kykynsä.

Maalivahtien marssijärjestyksen näkisin kuitenkin tällä hetkellä olevan Ortio-Aittokallio-Gibson. Ortio on torjunnut ehkä aavistuksen Aittokalliiota vakuuttavammin, mistä kertoo sekin, että pelasi Tshekin turnauksessa kaksi peliä.

Lisäksi Ortiolla on tästä kolmikosta selvästi kokemus puolellaan, sillä hän torjui aikanaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomella pronssia ja oli jo viime vuonna nuorten MM-kisoissa, vaikka pelit eivät aivan putkeen menneetkään.

Huomasin joo tuon Kanada-matsin itsekin aikataulusta, mutta en oikein jaksa uskoa, että Marjamäellä kestää kantti testata Gibsonia tuossa pelissä. Pahoin pelkään, että tuo ottelu käytetään kisajoukkueen (etukäteen sovitun) ykkösen lämmittelyyn. Viime keväänähän Simpsonin Abe rahtasi Gibsonin kisajoukkueeseen kiekkoja keräämään, ja luulisinpa, että sparraajan rooli jää Chrisille nytkin. Todella mielenkiintoinen kaveri kuitenkin kyseessä, ja tilastot paljastavat Gibsonin olleen QMJHL:n kauden paras maalivahti, heikossa joukkueessa vieläpä. Kerran tuli jo valinta koko liigan viikon pelaajaksikin.

Reilua se siis olisi antaa Gibsonille mahdollisuus, sillä itse en kovin luottavaisesti vieläkään Ortioon ja Aittokallioon suhtaudu. Tuskinpa tuo osasto nyt floppaakaan, mutta tänä vuonna en jaksa uskoa siihen, että maalivahdit olisivat Suomen kantava voima. Liigapeleissäkin Ortio ja Aittokallio välillä väläyttelevät, mutta pahimmaksi ongelmaksi näkisin tasaisuuden puutteen. Kelpo poikia molemmat, mutta vertailussa esim. viimeisten kymmenen vuoden kisajoukkueisiin, on Suomen maalivahtiduo mielestäni kesympi kuin useimpina ajanjakson vuosina. Iilahtikin pääsee muuten nyt miesten peleihin, kun hänet lainataan Kiekko-Laseriin, mutta tuskin ilman loukkaantumisia kuitenkaan mukaan mahtuu.

EDIT: Lisätäänpä vielä sekin, että tuossa Tsekin turnauksen pikkuleijonien päätöspelissä Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin vasta 16-vuotias puolustaja Olli Määttä. Määttä taitaakin ihan tosissaan olla tekemässä historiaa (ollen kaikkien aikojen nuorin suomalaispelaaja 20-vuotiaiden MM-kisoissa) ja tunkeutumassa kisakoneeseen, sillä tämän lisäksi poika on esittänyt mainioita otteita miesten peleissä Mestis-tasolla, niin U20:n kuin D Teaminkin paidassa.
EDIT2: Tässäpä kiinnostuneille linkki Gibsonin haastatteluun: http://www.youtube.com/watch?v=JLCV6GG4qwY&feature=player_embedded . Huonoja uutisia on puolestaan se, että Gibson kärsi jonkinlaisen polvivamman äskettäin, ilmeisesti viime viikon aikana. Vasta jatkotutkimuksissa selviää vamman laatu, toivottavasti ei ole mitään vakavaa. Tämä siis hfboardsilta poimittuna.
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella valitettavaa, jos Granlund joutuu jäämään kisoista pois. Suomella ei olisi varaa menettää tämän tason miehiä kisajoukkueesta, mikäli menestyä halutaan. Sentteriosastolla tuntuu olevan nyt muutenkin vajetta, kun Nättinenkin on ollut koko kauden sivussa. Taitaa mennä ketjuviritelmät uusiksi, eli kukahan pelaa sitten Rajalan ja Pulkkisen keskellä?
 

Schadowan

Jäsen
No voi vittu.

Kukas tilalle? Haula on nyt #1 sentterimme, eikä hänkään ole sentterin roolia aina pelannut. Nuorempi Granlund olisi ehkä luonteva, mutta ei pojalla riitä kyllä fysiikka näihin karkeloihin. Katsellaan mitä tapahtuu. Kovin mahdollinen menetys Suomelle (pl. Vatanen). Ei nää 20-v kisat ole menneet ihan putkeen, kun viime vuonna puuttui Pulkkista ja Haulaa. Nyt Granlund ja luultavasti myös Nättinen.

EDIT: Ja suurin murhehan tässä on Miken terveyden tila. Marc Savard on ollut nyt keväästä asti poissa Matt Cockin taklauksen takia->samat oireet kuin MG:llä. Kesätreenit jäivät kokonaan väliin, masennuskausia, päänsärkyä.. Ei todellakaan kadehdittava tilanne. MG ei ole luultavsti treenannut nyt viimeiseen kuukauteen kertaakaan, joten tuskin on pelikunnossa ennen ensi vuotta.

Nyt vaan HIFK:n pitää katsoa maltilla Miken tilanne, eikä ottaa mitään riskejä. Tämä luultavasti on itsestäänselvä asia kaikille osapuolille. Luulisin myös, että Mikke pelaa vielä ensi kauden Sm-liigassa, mikäli Minnesota sen suo. Ehjä kausi alle (tyyliin S.Koivu/Selänne) ja sitten rapakon taakse.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
MG ei ole luultavsti treenannut nyt viimeiseen kuukauteen kertaakaan, joten tuskin on pelikunnossa ennen ensi vuotta.

Ei ole ei. Kävi maanantaina ensimmäistä kertaa kuukauteen hallilla, mutta tilanne on erittäin vakava. Mikke ei pysty katsomaan edes tv:tä.

Se on valitettavaa, että MM-kisat jää väliin, mutta kaikkein tärkeintä tässä on nyt Miken parantuminen.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Nättinenhän alkaa olemaan jo kunnossa ja ensi viikolla pitäisi päästä jo pelaamaan. Näin ainakin Bluesin sivujen haastattelun perusteella. Paluu jäälle ja muutama peli ennen kisojen alkua olisi kyllä todella tärkeää Granlundin puuttuessa.

Ykkössentterin menetys on paha takaisku. Laiturit ovat kyllä kunnossa, mutta pelkästään laitureilla ei pelejä voiteta. Haula on nyt sitten varmaan se ykkössentteri ja hän näyttää pelanneen omassa NCAA-joukkueessan ykkösketjun keskellä. Hyvä näin. Onneksi keskushyökkääjän paikka pienessä kaukalossa ei ole sitten outo paikka.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Ei hyvältä näytä. Ykkössentteri ja kirkkain tähti jättää kisat väliin. Yksi potentiaalisimista laitureista, Toni Rajala, on jatkuvasti telakalla ja pelituntuma on huono. Mitä vielä?

Kyllä nämä kisat alkaa joidenkin välierähaaveiden osalta olla nähty.
 

Terminaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Pomputtelijat
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010112412752449_jk.shtml

Voi keijo, kuten edellisetkin kirjoittajat minäkin voivottelen MG:n menetystä. Kaveri olisi ollut joukkueen johtava pelaaja, joka olisi voinut ratkaista Suomelle pelit ainoastaa huikealla omalla panoksellaan. Kun tähän lisätään vielä se, että Rajala-MG-Pulkkinen on toiminut aivan loistavasti, niin pahalta näyttää. Myös Mikaelin tulevaisuudesta voi olla huolissaan. Jos jätkä ei pysty katsomaan edes TV:tä niin ei hyvältä näytä!

Pitää ottaa kuitenkin se huomioon, että jos MG ei toivu MM-kisoihin, se ei ole vielä maailmanloppu, mutta alituinen pelko kalvaa mieltäni. Mitä jos Granlund ei palaakaan, mitä jos tähän päättyy hänen uransa, josta olisi ollut vielä paljon iloa suomalaisille ja suomalaiselle jääkiekolle? Pahasti vaikuttaa oliko se nyt Savardin tilanteelta, ja kuten edellinenkin kirjoittaja sanoi, Savard ei ole palannut vieläkään kehiin! En haluaisi maalata piruja seinille, mutta pahalta näyttää ja vaikuttaa.

Ei auta muuta kuin toivoa, että toista, kolmatta jne takapakkia ei tule, vaan MG parantuu, ja palaa entistä vahvempana. Niin vahvana, että NHL on lähempänä kuin koskaan!
 

Schadowan

Jäsen
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010112412752449_jk.shtml

Pitää ottaa kuitenkin se huomioon, että jos MG ei toivu MM-kisoihin, se ei ole vielä maailmanloppu, mutta alituinen pelko kalvaa mieltäni. Mitä jos Granlund ei palaakaan, mitä jos tähän päättyy hänen uransa, josta olisi ollut vielä paljon iloa suomalaisille ja suomalaiselle jääkiekolle? Pahasti vaikuttaa oliko se nyt Savardin tilanteelta, ja kuten edellinenkin kirjoittaja sanoi, Savard ei ole palannut vieläkään kehiin! En haluaisi maalata piruja seinille, mutta pahalta näyttää ja vaikuttaa.

Ei auta muuta kuin toivoa, että toista, kolmatta jne takapakkia ei tule, vaan MG parantuu, ja palaa entistä vahvempana. Niin vahvana, että NHL on lähempänä kuin koskaan!

Tuosta Savardin loukkaantumisesta vielä sen verran, että..
- Tuo loukkaannuttava taklaushan oli yksi törkeimmistä, mitä on nähty vuosikausiin NHL:ssä. Savard jäi makaamaan maahan, selkeästi loukkaantuneena. Granlundin tilanne ei ollut noin pahannäköinen, ja MG taisi jatkaa pelin loppuun asti.
Linkki Savardin loukkaantumiseen:
http://www.youtube.com/watch?v=0Z1vJrIAg-0
- Huomioitavaa on se, että Savard palasi takaisin jo saman kevään playoffeissa, missä pelasi seitsemän peliä.
- Tämän jälkeen oireet palasivat/pahenivat ja kesätreenit menivät kokonaa ohitse, ja kuten mainitsin fyysisten oireiden lisäksi tuli myös henkisiä oireita.
- Savard on palaamassa Bostonin treenirinkiin tässä lähiaikoina, mikäli viimeinen lääkärintarkastus sujuu hyvin.
- Loukkaantumisesta on nyt kulunut siis kahdeksan kuukautta.

Eli käsittääkseni oireet saattavat seurata pelaajaa paluunkin jälkeen, mikä tekee koko hommasta erittäin paskamaisen. Savardillehan todettiin grade 2- aivotärähdys, joku fiksumpi voi kertoa mitä tuo sitten käytännössä meinaa. Mikä oli Granlundin diagnoosi?

En usko, että tämä on MG:lle uran lopettava loukkaantuminen, mutta jokainen jääkiekkoa seurannut/pelannut tietää millainen henkinen vaikutus aivotärähdyksillä on pelityyliin. Eric Lindros lienee paras esimerkki pelaajasta, jolta katosi "se jokin" lukuisien aivotärähdyksien takia.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kertonee siitä miten kova halu Granlundilla olisi päästä mukaan MM-kisoihin. Liekö enemmän haluja kuin järkeä mukana tässä.

Kari Jalonen ei tiettävästi ole mikään lääkäri, joten hänenkin lausuntonsa on vain mielipide, ei fakta. MG:llä on kova halu kuntoutua ja sekin varmasti auttaa kuntoutumisessa. Toivotaan, että hän toipuu nopeasti, sillä MM-kisat menettävät n. 90,2 prosenttia kiinnostavuudestaan, jos MG ei pelaa siellä. Ja Suomella tuntuu olevan todella ihmeellisen huono onni näiden kisojen suhteen muutenkin: aina silloin kun tuntuisi mitalimahdollisuuksia olevan, kohtalo puuttuu peliin (Teppo Numminen, Selänne, T.Ruutu jne.).
 

Terminaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Pomputtelijat
.

Kiitos Schadowan infosta, helpotti huomattavasti tuo tarkennus! Tuo urheilulehden juttu sotii jotenkin mielestäni tuota Jalosen mielipidettä vastaan. MG on sitä mieltä, että palaa, kuten arvata saattaakin ja Jalonen sanoo, että ei usko, että MG kerkiää toipua MM-kisoihin. Tämän voi varmaankin perustella Mikaelin äärettömällä innokuudella ja tahdolla, mutta ainakin itse -ja luulen että granlundkin- olen sitä mieltä, että ei missään nimessä kaukaloon, jos ei ole täysin terveenä. Se on hyvä, että pojalta löytyy sisua, mutta toivon, että mikke muistaa realiteetikin!

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö jossakin sanottu, että jos on aivotärähdys, niin reaktiointiaika on jotakin sadasosia/kymmenyksiä hitaampaa, joten jos kentälle menee vielä toipilaana, niin voi tulla melko pahaa jälkeä. Jääkiekko on nopea peli jossa esimerkiksi kymmenyksessä tapahtuu yllättävän paljonkin. Muistan kuulleeni tämän jonkun asiantuntijan suusta, mutta kielen päällä oleva nimi ei nyt suostu millään tulemaan ulos.
Hieman off-topicia, mutta se sallittakoon kun ei löytynyt erillistä aivotärähdys-ketjua :)
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän se vitutti, kun tuli luettua, että Granlundilta jää nuorten kisat sivu suun. Sitähän tässä on tullut pelättyä, kun toipuminen on viivästynyt ja viivästynyt.

Toisaalta Granlundin omat kommenttit olivat sellaisia, että ei nyt ihan vielä ole syytä luopua toivosta. Omien sanojen mukaan toipuminen oli kuitenkin mennyt parempaan päin ennen kuin tuli takapakkia.

Käsittääkseni aivotärähdyksistä toipumista on juuri vaikea ennustaa sen takia, että jälkioireita tulee ja menee ennen kuin sitten ajan kanssa loppuvat. Eli periaatteessa toipuminen voi olla aika nopeaakin, kunhan vaan jälkioireista pääsee eroon. Tässä on kuitenkin vielä kuukausi aikaa kisojen alkuun, joten tuntuu aika erikoiselta, että Jalonen, joka ei ole lääkäri pystyy jo nyt sanomaan Granlundin kisojen jäävän väliiin.

Se on tietysti hyvä, ettei tällaisen kultakimpaleen terveyden kanssa oteta riskejä. Toisaalta sitäkin on syytä ihmetellä, että miksi Granlundin annettiin palata vielä loukkaantumisen jälkeen samassa pelissä kaukaloon? Tälläkin lienee jotain tekemistä sen kanssa, että toipuminen on viivästynyt.

Muista loukaantuneina olevista nuorista Nättinen on tosiaan lähellä paluuta, mikä on ehdottomasti hyvä uutinen. Rajala on tällä hetkellä sairastuvalla jo toisen kerran tällä kaudella olkapäävamman takia, mikä ei kuulosta hirveän hyvältä. Toipumisennusteiden mukaan Rajalan pitäisi kuitenkin palata kaukaloon joulukuun alussa eli tällä tietoa kisojen ei pitäisi olla vaarassa.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Kyllähän se vitutti, kun tuli luettua, että Granlundilta jää nuorten kisat sivu suun...

Nyt on sankarin viittaa tarjolla. Luulisi ainakin Armialle olevan kovapaikka saada vastuuta myös MM kisoissa, koska alunperin Granlundin ympärille alettiin hakea niitä palasia ja ymmärtääkseni Armia ei oltaisi laitettu vielä ykköseen. Mutta nyt Raanluntin poissaollessa joudutaan hakemaan uutta tehokasta ykkösvitjaa..
 
Nyt on sankarin viittaa tarjolla. Luulisi ainakin Armialle olevan kovapaikka saada vastuuta myös MM kisoissa, koska alunperin Granlundin ympärille alettiin hakea niitä palasia ja ymmärtääkseni Armia ei oltaisi laitettu vielä ykköseen. Mutta nyt Raanluntin poissaollessa joudutaan hakemaan uutta tehokasta ykkösvitjaa..

Ei Armia tuota ykkössentterin ammottavaa aukkoa voi korjata, mutta muuten kyllä Armiasta saattaa olla paljon iloa jo näissä kisoissa. Tuo ykkössentterin puute on kyllä todella iso ongelma ja varmasti se rooli lankeaa nyt Haulalle, joka hänkin on pääosan urastaan pelannut laidassa.

Siitä huolimatta, että tuo "superketju" jää nyt luultavasti toteutumatta Granlundin loukkaantumisen vuoksi, niin silti pitäisin Rajalan ja Pulkkisen samassa ketjussa. Armia voidaan sitten laittaa toiseen "ykkösketjuun" Donskoin ja sentterin kanssa. Onko tämä sentteri Haula vai joku muu, sen päättäköön valmennusjohto. Jos Haula laitetaan tähän, niin sitten pitääkin löytää Pulkkiselle ja Rajalalle ruokkija. Vaikeaksi menee.
 

Johnnie

Jäsen
Siitä huolimatta, että tuo "superketju" jää nyt luultavasti toteutumatta Granlundin loukkaantumisen vuoksi, niin silti pitäisin Rajalan ja Pulkkisen samassa ketjussa. Armia voidaan sitten laittaa toiseen "ykkösketjuun" Donskoin ja sentterin kanssa. Onko tämä sentteri Haula vai joku muu, sen päättäköön valmennusjohto. Jos Haula laitetaan tähän, niin sitten pitääkin löytää Pulkkiselle ja Rajalalle ruokkija. Vaikeaksi menee.

Ehkei, sillä jos Pulkkinen omaksuu saman roolin noissa kisoissa kuin SM-liigassa niin tämä ongelma on ainakin osaksi ratkaistu. En nyt jaksa aamulaiskuuttani itse alkaa sepittämään Pulkkisen uudesta playmaker-puolesta, joten tässä olisi nyt pari viestiä muilta jatkiksen kirjoittajilta jotka tiivistävät sanomani varsin mallikkaasti: 1 ja 2. Ja tästä em. syystä saattaisi myös olla järkevää laittaa Armia ja Pulkkinen samaan ketjuun, varsinkin jos Nättinen tervehtyy siihen mennessä. Siinähän kasassa olisi silloin varsin oppikirjan mukainen ketju, Pulkkinen ja Armia ovat hyökkäyspäässä niin huikeita yksilöitä että pystyvät kantamaan kahdestaan vastuun hyökkäyksessä, Nättinen taas keskittyy puolustamiseen, kulmissa rouhimiseen ja fyysiseen peliin.
 

CuChulainn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, FC Honka, Flyers, DFB-Elf
Nättinen pelannut pöytäkirjan mukaan eilen Blues - Tappara nuorten Sm-liigaottelussa, 0+1, 3 vetoa, 0 min. Ei tietoa otteista. Ottelu Bluesille 6-1. Tämän päivän ottelussa ilmeisesti taas kokoonpanossa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nostellaas tätä ketjua taas vaihteeksi, kun on enää kolme viikkoa kisojen alkuun aikaa. Tässä kohtaa mielenkiintoisin kysymys on Granlundin tilanne, kun HIFK:n remppaosaston puolella raportoitiin, että Mikke olisi käynnyt jo ulkojäillä ottamassa tuntumaa.

Eli tuo taas nostatti uskoa ja toivoa, että Granlund olisi pelikunnossa kisoihin mennessä. Ainakin oikeaan suuntaan ollaan menossa, mutta sen verran mystinen tuntuu Granlundin tilanne olevan, että on parempi vaan odotella ja katsella.

Muutenhan Suomen terveystilanne on tällä hetkellä erinomainen, kun pitkäaikaistoipilas Nättinenkin on palannut kaukaloon. Granlundin lisäksi Gibson taitaakin olla tällä hetkellä ainoa kisaehdokas, joka on sivussa peleistä.

Sitä tässä odottellaankin jo mielenkiinnolla, kun Marjamäki julkistaa alkuviikosta MM-leiriryhmän, joka kokoontuu 12. päivä eli jo vajaan viikon päästä Vierumäelle. Pientä karsintaahan tuosta leiriryhmästä tehdään sitten ensin Suomessa ja vielä muutama tippuu juuri ennen kisojen alkua.

Sen verran tiukkaa on kilpailu pelipaikoista ihan loppuun asti, että sieltä voi joku nousta vielä vähän puskista lopulliseen joukkueseen mukaan. Esimerkiksi KalPan liigamiehistöön noussut puolustaja Simo-Pekka Riikola voisi olla tällainen pienoinen yllätysnimi, joka ei ole tähän mennessä ollut 20-vuotiaiden mukana.

Kanada, Ruotsi ja Venäjä ovat omat leiriryhmänsä jo julkistaneet.
 

janbo

Jäsen
Nostellaas tätä ketjua taas vaihteeksi, kun on enää kolme viikkoa kisojen alkuun aikaa. Tässä kohtaa mielenkiintoisin kysymys on Granlundin tilanne, kun HIFK:n remppaosaston puolella raportoitiin, että Mikke olisi käynnyt jo ulkojäillä ottamassa tuntumaa.

Eli tuo taas nostatti uskoa ja toivoa, että Granlund olisi pelikunnossa kisoihin mennessä. Ainakin oikeaan suuntaan ollaan menossa, mutta sen verran mystinen tuntuu Granlundin tilanne olevan, että on parempi vaan odotella ja katsella.

Granlund saattaisi olla kolmen viikon kuluttua pelikykyinen, mutta ei missään nimessä pelikunnossa. Hänellä on ollut parin kuukauden totaalikielto fyysisestä harjoittelusta ja päivät on kulunut varmaan lähinnä neljän seinän sisällä. Kolme viikkoa on lyhyt aika kuroa umpeen tuo menetetty aika. Siihen tulisi päälle vielä jetlagit matkustelusta Pohjois-Amerikkaan. Vielä hankalempi homma on pelituntuman saaminen. Granlund ei pääse pelaamaan yhtäkään kilpatason lätkämatsia ennen U20-kisoja. Ykkössentterin vastuu tuntuisi siis tässä tapauksessa kohtuuttomalta odotukselta. Ehkäpä 13. hyökkääjä?
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Järki täytyy olla mukana, kun MG:n mahdollista osallistumista mietitään HIFK/Liitto-akselilla. Kaverilla paha päävamma takana, lupaava prospekti, joka jo varattu ykköskierroksella eli mitään riskiä EI saa ottaa !!
MG on jo näytöt antanut ja terveys menee nyt kaiken edelle.
Kun katsoo Kanadan, Ruotsin ja Venäjän pakki-rostereita, niin fyysisyyttä on luvassa, joten toinen aivotärähdys lyhyessä ajassa voisi olla jo liikaa....
 

Schadowan

Jäsen
Joo, ei Granlundia ole järkeä ottaa mukaan, vaikka sitä kuinka yrittäisi todistella itselleen. Hyvä jos edes tammikuun aikana pääsee pelaamaan, saati sitten kolmen viikon päästä.

Pitää muistaa myös, että isommassa mittakaavassa nämä ovat vain yhdet kisat muiden joukossa. Varmaan Mikkekin tajuaa sen, että ne tärkeimmät karkelot ovat vasta vuosien päässä. Ja NHL-varauskin on jo takataskussa, joten scouteille ei ole mitään näytettävää.

Pettymys on nyt kova (etenkin pelaajalla itsellään), mutta tulevaisuutta ajatellen olisi järjetöntä laittaa puolikuntoinen Granlund kisakoneeseen. Eiköhän valmentajat ja lääkärit ole ajan tasalla Miken tilanteesta.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Näillä mennään leirille. Kaksi pelaajaa joka pelipaikalta varmaankin putoaa. Granlundin pelaamisen todennäköisyys on erittäin pieni, mutta varmuuden vuoksi mukana. Gibson taitaa olla vielä rikki. Muuten ei yllätyksiä.

Maalivahdit: (4)
1 Jonathan Iilahti, Blues
19 Samu Perhonen, JYP
30 Sami Aittokallio, Ilves
31 Joni Ortio, TPS

Puolustajat: (9)
2 Juha-Pekka Pietilä, Pelicans
3 Jyrki Jokipakka, Ilves
4 Tommi Kivistö, Jokerit
5 Nico Manelius, Jokerit
7 Jani Hakanpää, Blues
8 Rasmus Rissanen, Everett Silvertips
9 Sami Vatanen, JYP
15 Olli Määttä, JYP
23 Jesse Virtanen, Lukko

Hyökkääjät: (15)
6 Teemu Pulkkinen, Jokerit
10 Erik Haula, University of Minnesota
11 Miikka Salomäki, Kärpät
13 Julius Junttila, Kärpät
16 Henri Tuominen, Ilves
18 Iiro Pakarinen, KalPa
20 Joel Armia, Ässät
21 Valtteri Virkkunen, Blues
22 Mikael Granlund, HIFK
24 Teemu Tallberg, HIFK
25 Toni Rajala, Ilves
26 Mika Partanen, Mississauga
27 Joonas Donskoi, Kärpät
28 Jaakko Turtiainen, HPK
29 Joonas Nättinen, Blues
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tuolla näytti tuo joukkue julkistettavan:
http://katsomo.fi/?progId=55094

Granlund on nimetty joukkueeseen, mutta pitäisi ensi viikolla harjoitella täyspainoisesti jotta pääseen joukkueen mukaan Ämerikkoihin, joten tuskin lähtee.

Eipä mitään kovin mullistavaa nimeä näkynyt listalla.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Näillä mennään leirille. Kaksi pelaajaa joka pelipaikalta varmaankin putoaa. Granlundin pelaamisen todennäköisyys on erittäin pieni, mutta varmuuden vuoksi mukana. Gibson taitaa olla vielä rikki. Muuten ei yllätyksiä.
Puolustajista ja hyökkääjistä putoaa pois kaksi per pelipaikka, mutta maalivahdeista saman kohtalon kokee vain yksi mies. Näin Lauri Marjamäki kertoi tuossa Katsomon lähetyksessä, jos kuulin oikein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös