Rauli Urama Lukon päävalmentajaksi

  • 425 897
  • 2 216

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rale totesi pelin jälkeen että vielä jäi nälkää tuleviinkin kohtaamisiin Tepsin kanssa. Pidetään jalat maassa ja lapa jäässä, hyvä niin!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Rale totesi pelin jälkeen että vielä jäi nälkää tuleviinkin kohtaamisiin Tepsin kanssa. Pidetään jalat maassa ja lapa jäässä, hyvä niin!

Anteroinen viittasi kalavelkojen maksuun, johon Urama vastasi "meillä on vielä kalavelkoja maksettavana" tjsp. Lämmitti helvetisti kuulla tuo kommentti, ja toivottavasti se auttaa koko joukkuetta nollaamaan hyvän olon tunteen viimeistään maanantaina.
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tuon lisäksi, että Otto on alkanut "goonailemaan", niin myöskin Tuomainen on alkanut jälleen taklailemaan.

Onkohan Raulilta tullut komentoa, että nyt myös kovempi peli on sallittua. Sinänsä hyvä homma, jos Raulikin vihdoin tajunnut ettei pelkästään nössöilemällä pärjää.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
En tiiä jos Urama pikkuisen ottaisi vaikutteita Oravalta, tai sitten palkataan Orava antamaan haastatteluja? Jos Tuomainen puhtaan niitin jälkeen jäähylle (nyt tepsi-pelissä ei kädet noussut kuten ennen) niin vähän mussutusta että "Tuomainen ei saa taklata" (samaa tapahtuu muissakin joukkueissa, joko että joku ei saa ottaa kovaa tai jotain henkilöä otetaan kovaa) niin pleijareissa ei välttämättä annettaisi niin helposti?
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko,Colorado, Bayern München ja MYPA
mielestäni täällä jotkut turhan kriittisesti suhtautuu ralen reaktioihin peli aikana, kuten aikalisän käyttöön ja mv pois ottamiseen lopussa tappio tilanteessa. paljonko näillä nikseillä on edes hyötyä lopputulokseen? Mielestäni nämä vaikuttavat peliin minimaalisen vähän, varsinkin aikalisä loppuhetkillä. On tietysti eri asia ottaa aikalisä kun kello näyttää jäljellä olevaa aikaa esim. 30min, mutta viimeisien minuuttien "höpinät" pelaaja osaa jo ulkoakin! (toimita kiekko maalille ja miehiä perään jne.....) Tosin tottakai aikalisä kannattaa kumminkin käyttää jos se on jäljellä, en sitä väitä, mutta uskoisin Uraman käsittelevän asian eri tavalla pelin jälkeen......
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niin, ei ne teot mitä tekee välttämättä ole ne tärkeimmät vaan tulos mitä saadaan aikaiseksi niillä teoilla. Onko ne näkyviä tekoja vai ei, aivan sama. Kahteen otteeseen tällä kaudella on tullut täydellinen nukahtaminen eikä laivaa ole saatu käännettyä sitten millään. Ilmeisesti vielä Ilves ottelussa merkit oli jo ilmassa hyvissä ajoin. Tätä puolta kun Rale saisi itseltään petrattua niin olisi pelaajillakin usko tekemiseen tilanteessa kuin tilanteessa.

Pekka Virtaa vapaasti lainatakseni, niin ei ole olemassa putkimiestä jonka motivaatio voi vaikuttaa työn tulokseen. P***aputket joko toimii tai ne korjataan. Tekemättä ne vaan ei voi jäädä. Ammattilaismateriaalilla ei vaan ole mahdollista katkaista selkäranka ja olla saamatta muutosta aikaiseksi. Pelin sisällä sekä useamman pelin matkalla. Eli menee vähän molempiin suuntiin Virran lauselma.

Ralen johdolla ollaan nähty jo joitakin sukelluksia ja ovat ajoittuneet kausien loppuun, eli milloin tuota henkistä kanttia täytyy löytyä. Playoutit oli todella iso koetinkivi Lukolle kuten Ässille. Mielestäni Lukko suoriutui niukin naukin materiaalin paremmuudella (oma henk koht mielipide) ulos viimeisistä karsinnoista. Ei henkisellä yliotteella kuten Saipa.

Viime kauden sukellus. Olkoonkin, että hävittiin mestarille, mutta oltaisiin hävitty niillä maalimäärillä kaikille pof joukkueille. Millään tavalla ei oikein löytynyt sitä henkistä kanttia millä olisi runnottu pari maalia lisää, voitettu peli tai kaksi ja oltu henkisesti vielä vahvempia oikeasti haastamaan TPS. TPSsällä taasen oli kurssi aivan toinen. Henkinen kantti kunnossa, vaikka taitoa ei välttämättä mestaruuteen saakka olisi ollutkaan. Johtajuutta P*****E. Onko se joukkueessa joku, en tiedä. Jos ei ole joku pelaajista on sen oltava valmentaja viimeistään.

Summasummarum. Eli ainoa asia jota pelkään enää tältä kaudelta on Ralen psykologinen taito luoda joko joukkueeseen johtaja jota seurataan tai olla itse se johtaja. Henkisellä puolella se mestaruus lopuksi ratkaistaan kun kaksi loppuun saakka hiottua ja rasvattua koneistoa ottaa yhteen finaaleissa.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Siis nyt on kyllä pakko liittyä kuoroon. Siellä se seisoo huuli väpättäen kun omissa kolisee minuutin välein. On kyllä ihan sen näköistä touhua että Eepin pitäis lyödä pari kertaa avokämmenellä poskille näissä tilanteissa. Ei se pelin jälkeen haukkuminen enää auta jos on itse nukkunut silloin kun asioihin on ollut mahdollista vaikuttaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Otteluseurannassa joku peliä katsova kirjoitti, että selostuksen taustalta kuuluu kumminkin selvästi kuinka Urama pitää pelaajille kovaa porvarinkoulua.

Tiedä sitten miten on mutta jos päävalmentaja on jäässä, niin ovatko esimerkiksi Elo ja Eepi sitten ollenkaan sen valmiimpia sillä hetkellä tarttumaan puikkoihin?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tämän päiväinen perseily menee täydellisesti Uraman piikkiin. Hän on tiennyt tasan tarkkaan jo sunnuntai-iltana, että Toivolan aika on ohi.

Se tarkoittaa sitä, vastustaja tulee päälle kuin yleinen syyttäjä, ja haluaa näyttää kaikille jäähallin vihkiäisottelussa, etteivät he todellakaan ole niin huonoja mitä sarjataulukko näyttää.

Siihen kuuluu olla valmiina, eikä peruutella ja seurata katseella mitä tuleman pitää.

- Pelataan tiivistä puolustusta ja nopeasti kiekkoa pois omalta alueelta, vaikka pitkän kiekon kautta. Voisi myös käyttää yhtä miestä kärkkymässä, jos hiukankin on mahdollisuus. Kummasti laannuttaa hyökkäysintoa, kun kaveri karkaa takaa läpi.

- Venytetään jokaista vaihtoa ja pelikatkoa mahdollisimman pitkään, ja pyritään saamaan kotijoukkueen into pelaamiseen laantumaan.

- Jos menee omiin heti alussa kuten nyt meni, niin aikalisää kehiin ja maalivahdin vaihto myöskin, vaikka vika ei veskarissa olisikaan.

Lukko pelasi ensimmäisen kympin, kuten vastustaja halusi, ja se jos mikä on päävalmentajan vika.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Otteluseurannassa joku peliä katsova kirjoitti, että selostuksen taustalta kuuluu kumminkin selvästi kuinka Urama pitää pelaajille kovaa porvarinkoulua.

Tiedä sitten miten on mutta jos päävalmentaja on jäässä, niin ovatko esimerkiksi Elo ja Eepi sitten ollenkaan sen valmiimpia sillä hetkellä tarttumaan puikkoihin?

Nii-i, mutta kun se porvarin koulu ei tunnu auttavan. Eli johtaminen ja tsykoloogian käsittely nyt Raulilta ei vaan tunnu onnistuvan. Ei aikaisemmilla kausilla, eikä tällä. Mielestäni erittäin hyvä rakentelemaan joukkuetta, kuvioita, pelitapoja. Mutta se viimeinen ripaus puuttuu. En näe tätä syyksi heittää Raulia ulos peräsimestä, mutta tuosta pitäisi nyt kiireen vilkkaan ottaa oppia ja kääntää heikkous vahvuudeksi. Muutoin ei hyvä heilu tällä kaudella.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitähän se "Kukolan Keenan" oikeen mahtoi tänäänkin joukkueelleen jutella? Luultavasti jotain samaa kuin se koutsi siinä Ketonen & Myllyrinne -sketsissä.

Tällainen ailahtelu ottelujen ja jopa pelien sisällä menee kyllä valmennuksen piikkiin. Nyt viisikkopuolustus ei toimi, eikä siihen auta että hankitaan tammikuussa joku "ECHL-pakki". Uraman pitää saada se paketti kasaan. Kyllä tuo pelaajamateriaali pitää riittää neljän parhaan sakkiin.

Tämä on se kausi, jolloin nähdään onko Ralesta mihinkään. Oppirahoja on maksettu jo tarpeeksi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä tämä on se kausi, jolloin nähdään onko Ralesta mihinkään. Oppirahoja on maksettu jo tarpeeksi.
Asia on vilipittömästi näin.

Varmaan joku on jo ennenkin tämän palstalle kirjoittanut, mutta minä en halua enää ensi kaudella katsella Uramaa penkin takana mikäli tämä kausi päättyy samanlaisiin play off-peleihin kuin viime keväänä nähtiin. Rale itsekin asetti välierät tavoitteeksi, ja se on minunkin vaatimukseni. Runkosarjamenestyksellä ei niin isoa väliä ole kunhan runkosarjan jälkeen pärjätään, ja jos taas ei pärjätä niin Rale saa lähteä. Se on ihan selvä asia, ei ole minun nähdäkseni muuta vaihtoehtoa enää.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Urama totesi tänään pelin jälkeen ettei Lukko olisi edes parhaalla mahdollisella esityksellään voinut Pelicanssille yhtään mitään. Tämä kuulostaa kyllä todella pahalta. Jos valmentaja ei usko joukkueen mahdollisuuksiin edes huippuesityksellä, voisi kauden lopettaa jo tässä vaiheessa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nyt rupeaa itseänikin jo hiukan epäilyttämään Urama. Pelitapa toimii erinomaisesti KUN pelataan kuin viime kauden alussa. Urama vain ei taida osata luoda henkeä, ennen peliä tai pelin aikana. 2-0 tilanteessa aikalisä tai 3-0 tilanteessa Raanta maaliin. 4-0 tilanteessa ketjut uusiksi, Meetwursti ja Aalto vaikka hyökkääjiksi, Nurmi maaliin. Jotain saatana. Onko ihme että joukkue pelaa tuolla tavalla jos valmentajaa ei kiinnosta? Kuinka kauan pysytään kuuden sakissa?
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Ja yksi juttu viela tuli mieleeni. Vuosi sitten juuri Vehasen vaihdon kynnyksella Jyrki Santala veti ohjelmaa RaumaTV:ssa tai mika sen nimi nyt onkaan. Silloin kaikki oli loistavasti ja kun kysyttiin syyta Lukon ennennakemattomaan lentoon sanoi Rale, etta Lukossa tehdaan nyt asiat niin kuin Amerikoissa. Tarkkoittaen, etta on useampi valmentaja ja peleja valmennetaan myos psykoloogisessa mielessa.

Tuli kuva, etta Lukolla on valmentajatiimi, useita henkiloita, jotka tekevat toita menestyksen eteen. Missa tama tiimi nyt? Mita nama muut valmentajat tai "katsomotarkkailijat" tekevat? Jos paavalmentaja ei osaa tai pysty muuttamaan senttiakaan alkuperaista sabluunaa, niin seisovatko ne muut penkin takana tuppisuina? Onko tama todella niin kiinni yhdesta miehesta?

Muistaako kukaan ko. ohjelmaa? Olenko (taas) vaarassa?
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Urama totesi tänään pelin jälkeen ettei Lukko olisi edes parhaalla mahdollisella esityksellään voinut Pelicanssille yhtään mitään. Tämä kuulostaa kyllä todella pahalta. Jos valmentaja ei usko joukkueen mahdollisuuksiin edes huippuesityksellä, voisi kauden lopettaa jo tässä vaiheessa.
Täysin uskomatonta tekstiä Uramalta!! Ei vittu, kuinka kehtaa.
Lukko todellakin olisi tänään parhaalla mahdollisella esityksellä hyvinkin voinut voittaa pelin. Ja jopa todennäköisesti. Normaalisuorituksellakin olisi taisteltu varmasti pisteistä. Mutta kuten todettua, tänään alku meni kaikkinensa päin persettä ja homma oli valmis. Ehkä Rauli kommentillaan halusi antaa kunnian Pelicansille, olihan juhlapeli ja valmentaja vaihtunut. Sen verran paljon on tullut jääkiekkoa seurattua jo yli 20 vuoden ajan, että tuo Raulin selitys ei vain mene läpi.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ohhoh. 1963 uskoo täysin kaiken, mitä Urama sanoo. No, kerta se on ensimmäinenkin. Jotenkin tuntuu, että varsin valikoivasti näitä uskotaan.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Ohhoh. 1963 uskoo täysin kaiken, mitä Urama sanoo. No, kerta se on ensimmäinenkin. Jotenkin tuntuu, että varsin valikoivasti näitä uskotaan.

Ja tämän viestin anti oli?


Urama on kyllä sellainen reppana välillä, että kyllä se suustansa voi poäästää ihan mitä mieleen tulee. Eilenkin oli varmaan sen verran löysät housuissa ekan erän jälkeen, että koko joukkue aisti sen ettei parhaalla pelilläkään siitä suosta nousta.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
- 5-3 ylivoimalla vastustaja yksinläpi
- kotona 3-0 -johdosta käytännössä viimeisessä erässä tappio
- 20 sekuntia pelattu ja vastustaja yksinläpi

Nämä tapahtumat nyt näistä lähiaikojen peleistä. Mielestäni nämä kielivät ongelmista joihin juuri valmentajan tulisi vaikuttaa ja auttaa joukkuetta omalla tekemisellään. Ei olla valmiita peliin tai lopetetaan pelaaminen kesken ottelun ja pelataan muutenkin jotenkin huolimattomasti aina välillä. Ulospäin ainakin näyttää, ettei Urama kesken pelin edes yritä herätellä joukkuetta tai muuttaa peli-ilmettä. sitä en tiedä mitä erätauoilla tapahtuu, mutta esimerkiksi eilen olisi kyllä ollut syytä ottaa joko aikalisä tai sitten vaihtaa Wiikman pois maalin suulta. Eilen ei totisesti ollut Wiikmanin paras päivä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Rale oli kyllä eilen ihan yössä. Viimeistään 3-0 maalin jälkee olisi pitänyt ottaa aikalisä ja vaihtaa kehnosti torjunut Wiikman pois maaliltaan. Aikalisän olisi toki voinut ottaa jo 2-0:n jälkeenkin.

Mikä siinä nyt on niin vaikeaa vaihtaa sitä maalivahtia kesken ottelun tai ylipäätänsä reagoida ottelun aikana.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä siinä nyt on niin vaikeaa vaihtaa sitä maalivahtia kesken ottelun tai ylipäätänsä reagoida ottelun aikana.
Rale varmaan kokee sen niin että hän osoittaa sillä vaihdolla kesken pelin epäilevänsä maalivahdin kykyjä ja että tämä sitten vaikuttaisi jatkossa kyseisen pois otetun maalivahdin pelaamiseen. En ainakaan keksi mikä muukaan voisi syynä olla.

Eihän Rale ole Lukon maalivahteja vaihdellut kuin kaudella 2008-09 ja silloinkin vasta kauden loppupuolella kun hän näki jossain pelissä että vastustajan valmentaja (olisko ollut Petri Matikainen) sai vaihdolla tärkeimmille pelaajilleen hieman lisää hengähdysaikaa. Rale omaksui tuon tavan nopeasti ja teki saman muistaakseni kahdesti sen jälkeen.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Rale varmaan kokee sen niin että hän osoittaa sillä vaihdolla kesken pelin epäilevänsä maalivahdin kykyjä ja että tämä sitten vaikuttaisi jatkossa kyseisen pois otetun maalivahdin pelaamiseen. En ainakaan keksi mikä muukaan voisi syynä olla.

Eihän Rale ole Lukon maalivahteja vaihdellut kuin kaudella 2008-09 ja silloinkin vasta kauden loppupuolella kun hän näki jossain pelissä että vastustajan valmentaja (olisko ollut Petri Matikainen) sai vaihdolla tärkeimmille pelaajilleen hieman lisää hengähdysaikaa. Rale omaksui tuon tavan nopeasti ja teki saman muistaakseni kahdesti sen jälkeen.

Taisi olla seuraavassa pelissä että Lukon yv sai hengähtää. Jotenkin Urama ei tunnu itse keksivän mitään. Jos Tepsi olisi lauantaina ottanut 4-2 tilanteessa aikalisän, olisiko Urama ottanut eilen järkevässä kohtaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös