Pelikaaniparvi uudelle vuosikymmenelle - iso luuta lakaisemaan

  • 239 859
  • 654
Tila
Viestiketju on suljettu.

Fordél

Jäsen
Tilanne on auki, mutta viime/edellisvuonna Steve oli todella lähellä tulla Lahteen. Jokohan nyt nappaisi?

Karya sopisi kyllä erinomaisesti Pelsun porukkaan jos vain hinta on kohdillaan. Ei muuta kuin kaveri kakkoseen Helmisen viereen niin enää puuttuu se kova kaveri ykköskentästä. Tähän voisi tietysti sopia muuan Kivenmäki...

1. Kivenmäki - Loppi - Sihvonen
Latvala - Marttinen
2. Karya - Helminen - Rinkinen
Uotila - Jalvanti
3. Blomqvist - Paakkolanvaara - Dickenson
Forsström - Blomqvist
4. Pöyhönen - Heino - Tyrväinen
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Blomqvist ja Forsström pelaavat sitten mitä pelaavat, mutta toki molemmilla on potentiaalia pelata isompiakin minuutteja jos tarve vaatii.

Minä uskon, että Forsström tulee olemaan edelleen kolmen eniten pelaavan pakin joukossa. Saa paljon vastuuta yli- ja alivoimalla, kuten tähänkin asti. Toki kuudella puolustajalla peliaika jaukautuu aika tasaisesti, mutta Forsström tullee saamaan enemmän ylivoima-aikaa, kuin esim. Uotila.

Täytyy kyllä sanoa, että tuo puolustus erinomaisessa kuosissa, jos Blomqvist osoittautuu kohtuulliseksi pelimieheksi. Mitään suuria odotuksia hänen ei tarvitse kuitenkaan täyttää. Minä en odota Blomqvistista mitään köyhän miehen Mashuria, vaan enemminkin köyhän miehen Santeri Heiskasta. Laidan pitäisi ryskyä ja käsiä sen verran, että pystyy ylivoimaakin pelaamaan. Saanee ainakin mahdollisuuden kokeilla yv:tä sillä on tällä hetkellä ainoa rightin pakimme. Ellei sitten J-P Pietilä ota isoja harppauksia kesän aikana.

Yksi iso pajavasara olisi pakistossa aina paikallaan, mutta liikkuvuus on nykykiekossa elinehto, joten tälläiselle rautakouralle ei oikein tahdo löytyä tilaa kuuden pakin joukkoon. Löytyyhän tästäkin pakistosta hyvin kovuutta Marttiselta, Uotilalta ja Blomqvistilta ja onhan Forsströmkin aikamoinen nallekarhu painimaan, joten ei pitäisi olla hätää silläkään osastolla.

Nyt hyökkäykseen vielä ne pari äijää. Eilisten hankitojen jälkeen luotto Nurmisen ja Kaarnan hankintakykyihin hieman kasvoi, sillä varsinkin tuo Marttinen oli jäätävä kaappaus ja yllätys.

Sitä on nyt palstalla ihmetelty, ketkä Pelicansissa tekee maalit. No, varmaan osittain ne vielä tulevat laiturit, mutta kyllä potentiaalia maalintekoon on nykyisessäkin miehistössä. Rinkinen pöllytti verkkoa viime kaudella (,ensimmäinen kunnon liigakausi,) 11 kertaa ja vielä on varaa parantaa. Meriittilistalla on A-junnujen maalipörssin voitto 2007. Sami Blomqvist taasen tykitti A-junnujen maaliennätyksen (40 maalia, 41 ottelussa) toissa kaudella. Tyrväinen teki 32 pelissä 8 maalia, joka tasaisella tahdilla tekisi n. 15 maalia täydellä pelimäärällä. Dickenson teki yhteensä 54 maalia kahdella Mestis-kaudellaan. Toki noiden tehojen siirtäminen liigaan ei onnistu ihan niin vain, mutta kyllä potentiaalia ainakin piisaa.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Jantunen ei vielä kokonaan ulkona ensi kauden kuvioista?:

MTV3: Mikä on soturi-Jantusen tulevaisuus kiekkoilijana?

- Jantusen tilanne katsotaan mun puolesta elokuussa. Jos mies on kunnossa, asiat ovat kunnossa ja motivaatio on kohdallaan, niin try out -sopimuksen kautta hän voi tulla antamaan näyttöjä, Pelicans-luotsi Mika Toivola paljasti MTV3:lle

Yllättäen taas Toivola on ollut vauhdissa ja eiku ristiriitaiset kommentit jatkuvat.
 

danz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mikä on soturi-Jantusen tulevaisuus kiekkoilijana?

Jarnakin saattaa vielä liittyä jengiin mukaan try-outin kautta mikäli on elokuussa kunnossa kertoo Kurre mtv3:lle.. Mielenkiintoista seurata, että riittääkö Jarnalla motivaatio try-outtiin? Itse veikkaisin, että ei, mutta jos jostain syystä haluaa ottaa itseään niskasta kiinni niin siinä meille kakkoskoriin yksi laituri.

edit. bay22 kerkesikin jo :)
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mikä on Steve Kariyan tilanne?
En tiedä, mutta ei Kariya oikein istu tuohon kuvaukseen. Kariya taidettiin jossain vaiheessa kautta pistää penkille istumaan, eikä kausi ollut odotuksiin nähden hyvä. Toki Steve olisi ihan kelpo hankinta. Onhan siitä Pihlmanistakin huhuja pyörinyt, mutta vähän vaikea niihin on uskoa. Toki haluaisin sen siirron jälkeen lukea keskustelun JYP-osiota... Mutta mitä tapahtuu ylihuomenna?
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Yllättäen taas Toivola on ollut vauhdissa ja eiku ristiriitaiset kommentit jatkuvat.

Tuo try-out nyt vaan on (ainoa) järkevä tapa edetä Jarnan kanssa, jos vielä mielii joukkueeseen mukaan.

Shejbal kirjoitti:
Sitä on nyt palstalla ihmetelty, ketkä Pelicansissa tekee maalit. No, varmaan osittain ne vielä tulevat laiturit, mutta kyllä potentiaalia maalintekoon on nykyisessäkin miehistössä.

Niinpä, näihin uteluihin on aina kiva vastata samalla tavoin: aina tulee uusia.

Kuka odotti aikanaan Kiviaholta yhtään mitään? Kuka odotti (enää) Peltolasta ihan sitä, miksi Mikko lopulta osoittautui? Oliko Aaltonenkaan kovin monen papereissa 28 maalin mies? -Aina tulee uusia eikä esim Pöyhösenkään nimeä kannata täysin unohtaa, peluutuksen toki määrätessä paljolti lopullisen tehokkuuden.
 

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos Jarna on pitänyt itsensä edes kohtalaisessa kunnossa ja suostuu kunnon palkanalennukseen niin näkisin miehen mielellään vielä yhden kauden Pelicansissa. Marko on kuitenkin ollut aina se oma suosikkipelaaja ja täyttää varmasti kolmosketjun laiturin vaatimukset eikä tuohon muukalaislegioonaan yksi aito lahtelainen lisää varmasti ole yhtään pahitteeksi!
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kariya Philman Jantunen..

Kyllä noista kenet vaan ottaisin kiljuen tänne lahteen. Toivon kyllä että Jarna tekee try-out sopparin ja sen myötä osottaa olevansa hyvässä tikissä. Eipä tässä joukkueessa muuten ikoneita oikein olisi enään jäljellä.. Jarna vielä kerran !

Onko ylihuomenna tapahtumassa jotain niinkun tuossa ylempänä eräs herra kirjoitti?
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Minä uskon, että Forsström tulee olemaan edelleen kolmen eniten pelaavan pakin joukossa. Saa paljon vastuuta yli- ja alivoimalla, kuten tähänkin asti. Toki kuudella puolustajalla peliaika jaukautuu aika tasaisesti, mutta Forsström tullee saamaan enemmän ylivoima-aikaa, kuin esim. Uotila.
Kolmen eniten pelaavan pakin joukossa Foku voi olla, mutta en pysty näkemään miksi ylivoima-aika ainakaan lisääntyisi uusien hankintojen myötä. Tosin Foku onkin kestoyllättäjä, jalkoja ja käsiä ei ole, mutta niin vain tekee 20 pinnaa joka kausi ja pelaa muutenkin esimerkillisellä asenteella. Kuitenkin, kaikki viisi muuta pakkia (Blomman varauksella) menevät mielestäni Forsströmin edelle ylivoimaa ajateltaessa. Latvala ja Marttinen ovat ihan selkeitä ykkösmiehiä, Blomqvist tosiaan ainoa righti ja kiekkovarmuutta pitäisi löytyä, Uotilalle taas kannattaa juuri nyt antaa minuutteja ylivoimalla jotta kehittyy siinäkin, ainesta nimittäin on siihenkin rooliin. Sama pätee Jalvantiin, jolla tosin ei ole laukausta ollenkaan, mutta nyt olisi korkea aika ottaa harppauksia kiekollisena ja varsinkin ylivoimassa. Odotan kyllä pikkuhiljaa valmennusjohdoltakin näyttöjä pakkien kehittämisestä nimenomaan kiekollisessa pelissä, ja juuri Jalvannin kohdalla.

Fokulle niin paljon alivoimavaihtoja kuin jaksaa pelata, mutta ylivoimaan kaveri ei mielestäni kuulu kuin korkeintaan maskimieheksi, mutta siihenkin rooliin pitäisi tuosta rosterista nyt löytyä lihaa, kun laitahyökkääjiä on vaihdettu vähän isompaan kaliiberiin.

Kuka odotti aikanaan Kiviaholta yhtään mitään? Kuka odotti (enää) Peltolasta ihan sitä, miksi Mikko lopulta osoittautui? Oliko Aaltonenkaan kovin monen papereissa 28 maalin mies? -Aina tulee uusia eikä esim Pöyhösenkään nimeä kannata täysin unohtaa, peluutuksen toki määrätessä paljolti lopullisen tehokkuuden.
Aina löytyy uusia, mutta samalla on myös muistettava mikä on realismia maalintekovoiman suhteen. Jonkunlaisena nyrkkisääntönä voi ajatella, että jos ottaa kolme arpaa, vaikkapa Rinkinen, Dickenson ja Tyrväinen, niin yksi pelaa yläkanttiin, yksi alakanttiin ja kolmas siltä väliltä. Jos tuolta kolmikolta saadaan 30-35 maalia, niin sekin on jo positiivinen saldo, mutta vielä pitäisi 120-130 maalia repiä irti muusta joukkueesta, että päästään voittaviin maalimäärin. Aika teoreettista laskelmointia, mutta kuitenkin.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Jarna Jarna...

Pihlman sopisi kyllä kuin nyrkki silmään tuohon rosteriin. Jos on Marttista outoa nähdä turkoosipaidassa niin Pihlman meneisi kyllä vielä senkin yli. Molemmat sarjassamme sitä pelaajatyyppiä jota on odotettu kuin kuuta nousevaa, vahvoja mutta taitavia. Kariyan tai Kivenmäen käsille ja pelisilmälle olisi kyllä myös käyttöä, mutta kumpaakaan en kyllä haluaisi nähdä Pelicansissa, tai ehkä kahesta vastenmielisestä Kivenmaven korkeintaan.

Entäpä sitten Jarna, tryoutin kautta ja tarkistetulla palkalla? Sopiiko "urheilulliseen" joukkueeseen? Sopisiko Kivenmäkikään? Vähän järkeä ja tunnetta sekoittamalla näkisin mielelläni tilanteen, että Pihlman signataan kesällä ja Jarna tulee syksyllä tryoutin kautta vetämään vielä viimeisen kauden. Tällöinhän säästettäisiin automaattisesti palkkakuluissakin. Alunperin oli käytössä 600-650 k€, siitä Marttinen ja Helminen vienevät noin 300 tonttua yhteensä? Saattaisi siihen vielä Pihlmanin ja osa-aikaisen Jarnan mentävä aukko jäädä, mutta samalla palaisi mahdollisuudet lisävahvistuksiin kauden aikana.

Fantasioidaan vaikka jotain tällaista:

Pihlman - Loppi - Rinkinen
Dickenson - Helminen - Jantunen
Blomqvist - Paakkolanvaara - Tyrväinen
Sihvonen - Heino - Pöyhönen
 

proffa#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kai Suikkanen, Pool ja NHL
Olen kyllä valmis syömään hatullisen sitä itseään jos Pihlman Lahdessa ensi vuonna pelaa.
 
Pihlmanin (eilisen kaksikon lisäksi) saapuessa voisi vetää kaiken kritiikin takaisin toimistoa kohtaan. Aika fantasialta se silti vielä kuulostaa. Sillä nipulla tosin Toivolan armonaika lyhenisi samantien ja kauteen voisi heti lähteä löyhässä hirressä. Eli jäisihän tässä vieläkin katastrofin aineksia Toivolassa, hallissa ja tolppien välissä. Mutta eihän kaikkea voi taikoa Lahen kokoisessa seurassa.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Ei nyt varsinaisesti sinne suunnattu, mutta kun niin monesti tuo toimisto täällä mainitaan niin otetaan nyt tästä.

...voisi vetää kaiken kritiikin takaisin toimistoa kohtaan.

Moneskohan kerta olisi kun tätä anteeksiantoa vatvotaan? :D

Niin ja mistähän se toimisto tämän kaiken kritiikin edes on ansainnut? Liittyykö tämä edelleen jotenkin Koivuseen, harmittaako Aaltosen myynti tai Nurmisen "jonkinlainen ikoni"?

Hoh-hoijaa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tuomas Pihlman, ei saatana! Jotain rajaa nyt sentään. Ei ole ikinämissään mahdollista, että Meidän Pile pelaisi Lahdessa.

Jantusen try-outille hymiö. Kestääkö ego lähteä tuohon?
 
Niin ja mistähän se toimisto tämän kaiken kritiikin edes on ansainnut?

Hoh-hoijaa.

Tiedottaminen on ollut suoraan Pohjois-Koreasta tai Neuvostoliitosta, mutta mitäs niillä faneilla on väliä. Silloinkin kun on raaskittu toinen puhuu yhtä ja toinen toista. Mistähän koko case-Koivunenkin lopulta johtui? Aivan, täysin perseelleen vedetystä tiedottamisesta. Niillä tiedoilla pelataan mitä ulos annetaan joten peiliin saa toimistolla katsoa kritiikin kanssa.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Tuomas Pihlman, ei saatana! Jotain rajaa nyt sentään. Ei ole ikinämissään mahdollista, että Meidän Pile pelaisi Lahdessa.
Niin, epätodennäköistä ilman muuta. Toisaalta Aaltosen ja nyt Marttisen ja Helmisen kaappaamiset Lahteen antavat pontta sille että pienet mahdottomuudetkin alkavat olla mahdollisia. Ja ensimmäistä kertaahan oikeastaan Pelicansilla on varaa satsata kunnolla, tähän asti on menty vähän käsijarru päällä, joskaan se ei ole estänyt kasaamasta hyvää joukkuetta.

Tulisikohan edes isolla rahalla parin pelin näytöspestille? Siihen saataisiin kotipelin yhteyteen varmasti hyvä show ennakkohehkutuksineen, kun jyväskyläläiskannattaja proffa#8 söisi toisella erätauolla keskiympyrässä pöydän ääressä hatullisen paskaa Lamourettes-tyttöjen tsempatessa ympärillä.

Jantusen try-outille hymiö. Kestääkö ego lähteä tuohon?
Ensiajatus asiasta on, että Jantusenkin kohdalla mikä tahansa on mahdollista. Vaikka onkin boheemi, niin on omaa myös roppakaupalla ammattietiikkaa, jonka ansiosta on luonut niinkin mittavan uran. Täytenä ihmeenä en pitäisi, että pistäisi Selänteen tyyliin alkusyksyn aikana vielä kerran kiukulla itsensä kuntoon, "alentuisi" jopa tryoutiin ja marssisi vielä kerran voittajana kentälle kotiyleisön eteen. Toki en Jarnaa sen lähemmin tunne. Suurempi tai vähintään yhtä suuri este lienee se, että mr Jantunen pelaisi herr Toivolan ja herr Nurmisen joukkueessa. Puolin ja toisin.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Tiedottaminen on ollut suoraan Pohjois-Koreasta tai Neuvostoliitosta, mutta mitäs niillä faneilla on väliä. Silloinkin kun on raaskittu toinen puhuu yhtä ja toinen toista. Mistähän koko case-Koivunenkin lopulta johtui? Aivan, täysin perseelleen vedetystä tiedottamisesta. Niillä tiedoilla pelataan mitä ulos annetaan joten peiliin saa toimistolla katsoa kritiikin kanssa.

Kukaan ei ole täydellinen ja kaikki tekevät virheitä. Virheistä pitää oppia ja kun se tapahtuu, niin anteeksi antaminen olisi järkevää.

Ei kai tässä nyt tiedottamisen puutteita maajoukkuepelaajien hankinnoilla tarvitse tai edes voi paikata?

Muutenkin toimiston työtä tulisi arvioida kokonaisuutena, muistaa lähtökohdat ja katsoa mitä nykyinen porukka on saanut aikaan. Mielestäni viivan alle jää kokonaisuudessaan aika kova tulos.

***

Olkoon tämä nyt osaltani tässä. Jaksanpa sitten taas puhua oravankin puolesta jossain välissä.
 

surfa

Jäsen
Tiedottaminen on ollut suoraan Pohjois-Koreasta tai Neuvostoliitosta, mutta mitäs niillä faneilla on väliä. Silloinkin kun on raaskittu toinen puhuu yhtä ja toinen toista. Mistähän koko case-Koivunenkin lopulta johtui? Aivan, täysin perseelleen vedetystä tiedottamisesta. Niillä tiedoilla pelataan mitä ulos annetaan joten peiliin saa toimistolla katsoa kritiikin kanssa.

Minkä takia sitä pitäis tiedottaa jotain, millä ei oo mitään arvoa eikä pohjaa. "Soitettiin Villelle, ei tuu kuulemma ja Masa pitää taukoa. Pertti ei vastannu puhelimeen ja Veijo haluu liikaa rahaa". Hittoako tommosellakaan tiedottamisella tekee.

Tiedottaa sit kun on jotain tiedotettavaa. Turha mitään paskajuoruja on levitellä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuitenkin, kaikki viisi muuta pakkia (Blomman varauksella) menevät mielestäni Forsströmin edelle ylivoimaa ajateltaessa.

Varsinaisia viivapelaajia ei ole, kuin Marttinen, Latvala ja kätisyytensä vuoksi H. Blomqvist. Tästä syystä on todennäköistä, että jos yksi tulevista hyökkääjistä pommittaa rightilta, niin Forsström heiluu taas maalin edessä. Maskipelaajana Forsström on helvetin hyvä, eikä tuohon niin paljon ole miehiä enää tulossa, että Foku pystyttäisiin tuosta asemasta syrjäyttämään.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Varsinaisia viivapelaajia ei ole, kuin Marttinen, Latvala ja kätisyytensä vuoksi H. Blomqvist. Tästä syystä on todennäköistä, että jos yksi tulevista hyökkääjistä pommittaa rightilta, niin Forsström heiluu taas maalin edessä. Maskipelaajana Forsström on helvetin hyvä, eikä tuohon niin paljon ole miehiä enää tulossa, että Foku pystyttäisiin tuosta asemasta syrjäyttämään.
Niin, maskipelaajana hyvä ja sitä kautta ylivoima-aikaa toki voi tulla. Viivalle Fokulla ei ole mielestäni mitään asiaa, ja siihen viittasin kommentillani.

Oikeastaan toivon ettei lisää rightin jätkiä saada, sillä niin paskoja ne valmennusjohdon ylivoimakuviot olivat, jotka oli rightin pelaajien ympärille rakennettu.
 

Torres#8

Jäsen
Toppuutellaan sen verran Pihlmanin huhua pelicaansiin, että palstaa lukiessa oma havaintoni että Pilestä tehdään kärpäsestä härkänen. Kaikki alkoi kun joku möläytti että "viekää nyt vielä Pihlmankin". Jutussa ei siis ole mitään muuta perää, korjatkaa toki jos olen väärässä.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Toppuutellaan sen verran Pihlmanin huhua pelicaansiin, että palstaa lukiessa oma havaintoni että Pilestä tehdään kärpäsestä härkänen. Kaikki alkoi kun joku möläytti että "viekää nyt vielä Pihlmankin". Jutussa ei siis ole mitään muuta perää, korjatkaa toki jos olen väärässä.
Viime kautisen pahan loukkaantumisen jälkeen Pihlman ei ole välttämättä enään niitä "the-ykköskorin-hankintoja", mitä me todella tarvitaan. Joten tuskinpa meidän kannattaa kauheesti "pileen" taloudellisesti satsata...

....Eli itse en usko tähän huhuun yhtään.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime kautisen pahan loukkaantumisen jälkeen Pihlman ei ole välttämättä enään niitä "the-ykköskorin-hankintoja", mitä me todella tarvitaan. Joten tuskinpa meidän kannattaa kauheesti "pileen" taloudellisesti satsata...

....Eli itse en usko tähän huhuun yhtään.

Eli nyt asia muuttuikin niin päin että Pihlman ei kelpaa lahteen eikä toisin päin! Kyllä mahtaa aikamoisia nimiä olla ne pari tulevaa laituria!
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eli nyt asia muuttuikin niin päin että Pihlman ei kelpaa lahteen eikä toisin päin! Kyllä mahtaa aikamoisia nimiä olla ne pari tulevaa laituria!
No jos tää Pihlström on puolikuntoinen, niin pysyköön kaukana. Ihan tarpeeksi on tääläkin rahaa tuhlattu klesoihin Pirjetöihin ja Haakanoihin. Jos sillä on paikat kunnossa niin tervetuloa! (mä en nyt ota tässä kantaa, että onko se edes millään asteella todennäköistä, että mies tänne tulisi)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös