Turhan tiedon -ketju

  • 663 978
  • 3 252

TKH

Jäsen
Lisätään tähän liittyen vielä sen verran turhaa tietoa, että Yanukovych kun nyt näyttää Venäjän kannalta presidentiltä, jonka kanssa pystyy neuvottelemaan, niin en yllättyisi vaikka Yanukovych saisi viimeisen Slavan myytyä Venäjälle seuraavan 1-2 vuoden aikana. Venäjää neljäs Slava varmastikin kiinnostaisi jos hintapyyntö ei liikoja ole.

Virallinen sopimus asiasta on tainnut nyt syntyä. Asian uutisointi oli toistaiseksi hiukan epämääräinen, koska siinä vain kerrottiin, että maat ovat sopineet aluksen rakentamisesta valmiiksi. Siitä päätyykö risteilijä valmiina Venäjälle vai myykö Ukraina aluksen mahdollisesti kolmannelle osapuolelle ei mainittu mitään. Intia tai Kiina eivät ole alukseen vuosikausiin osoittaneet mitään kiinnostusta, mutta toisaalta ei ole ollut syytäkään, koska ilman Venäjän apua aluksella ei olisi tehnyt mitään. Valmiina Slava saattaisi kiinnostaa muutamaa muutakin maata, mutta Venäjälle alus olettavasti päätyy.
 

TKH

Jäsen
Victoriajärven ympäristössä esiintyy lukumäärältään maailman suurimmat eläinkunnan parvet. Kyseessä olevista sääskiparvista valmistetaan alueella myös ruokaa. Sääskipihvissä on keskimäärin noin puoli miljoonaa sääskeä joka pihvissä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Victoriajärven ympäristössä esiintyy lukumäärältään maailman suurimmat eläinkunnan parvet. Kyseessä olevista sääskiparvista valmistetaan alueella myös ruokaa. Sääskipihvissä on keskimäärin noin puoli miljoonaa sääskeä joka pihvissä.

Ja 6 kertaa enemmän proteiinia kuin tavallisessa jauhelihapihvissä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäli NHL:n pelaajat pistää paremmuusjärjestykseen sen perusteella, että montako minuuttia pitää pelata tehokasta peliaikaa, että syntyy tehopiste käynnissä olevien play offssien statsien mukaan, on Ville Leino tilaston viides ja joukkueensa paras. Villelle pitää antaa jääaikaa 15 min ja 4 sekuntia, jotta syntyy piste. Tilaston ykkösenä on Johan Franzen jääajalla/piste 11:43.

Lisäksi tämä käynnissä olevan myyntiesittelyn tylsyys mainittakoon vielä turhana tietona.
 

TKH

Jäsen
Meneillään oleva Eyjafjallajökull:n purkaus on tuhkan tuoton osalta suurin mitä Islannissa on ollut sitten Katlan suuren purkauksen 1918. Tavallaan tämä tietysti kertoo siitä, ettei meneillään oleva nelosluokan purkaus ole mikään aivan pieni tai tavallinen Islannissa, mutta tavallaan se myös kertoo siitä miten "hiljaista" Islannissa on ollut viimeiset vajaat sata vuotta.
 

TKH

Jäsen
Timorinmerestä on löytynyt uusi meteoriittikraateri, jonka arvellaan olevan halkaisijaltaan vähintään 50 kilometriä.
http://www.physorg.com/news193556580.html

A meteorite 100 kilometres wide hit Siberia at the same time, along with an 85 km one in Chesapeake Bay, off the US coast of Virginia, followed by a large field of molten rock fragments over northeast America, he said.

Oheinen lainauskin on samasta artikkelista. Popigain kraateriahan tuossa tietenkin haetaan ja sen kraaterin halkaisija on siis mainittu noin 100 kilometriä. Itse meteoriitti oli halkaisijaltaan yli kymmenen kertaa pienempi.
 

TKH

Jäsen
Mustanmeren ja Aigeianmeren välissä sijaitseva Marmaranmeri on pinta-alaltaan maailman pienin meri. Turhana tietona mainitakoon vielä, että noin periaatteessa Vattimeri on vielä pienempi, mutta se ei nimestään huolimatta ole mikään meri.
 

TKH

Jäsen
Niin kuin kaikki tietävät, niin Vatnajökull on Euroopan suurin jäätikkö. Noin periaatteessa kuitenkin Euroopan suurin jäätikkö on Uralin "tällä puolella" sijaitseva Novaja Zemljan jäätikkö, joka on huomattavasti Vatnajökull:ia suurempi.

Laitetaanpa vielä pari pientä.

Humalassa on 34 asukasta, tai ainakin oli.

Geographical Societyn pinta-ala on noin 1 700 neliökilometriä ja korkein kohta on noin 1 700 metriä merenpinnan tasosta.
 

TKH

Jäsen
Laitetaanpa välillä turhaa tietoa muutamasta kaasu- ja oljyputkihankkeesta.

Iran ja Pakistan solmivat äskettäin kaasuputkisopimuksen. Iran, Pakistan ja Intia ovat keskustelleet putkihankeesta varmaan ainakin 20 vuotta, mutta ilmeisesti hanke on nyt ottanut kunnon askeleita eteenpäin. Intia jäi hankkeesta välillä kokonaan poiskin, mutta kutsui kuitenkin Iranin ja Pakistanin neuvotteluihin, jotka piti olla tässä kuussa. Mitään ei kuitenkaan ole silmiin osunut. Ilmeisesti Pakistan vs Intia epäluottamus oli liian suuri, jotta sopimus olisi voinut syntyä. Pakistan myös vaati ilmeisesti aika kovaa kauttakulkuhintaa. Kiinalle tarjottiin myös mahdollisuutta osallistua hankkeeseen, mutta hankkeen kustannukset ja tekniset haasteet olisivat olleet äärimmäiset johtuen Karakorumin vuoristosta, jonka ylitse putki olisi pitänyt vetää. Hanketta ei ole kuitenkaan kokonaan haudattu, mutta Kiina tulee lähitulevaisuudessa keskittymään nesteytetyn maakaasun kuljettamiseen meriteitse Gwadarista Kiinaan.

Intialle on edelleen tarjottu mahdollisuutta liittyä hankkeeseen tulevaisuudessa ja sen tapahtuminen on hyvinkin mahdollista. Intia kuitenkin edelleen harkitsee eri mahdollisuuksia suojata energian saantinsa. Yksi mahdollisuus jota Intia harkitsee on liittyminen MedStream -hankkeeseen, jossa Venäjältä tuleva öljy toimitettaisiin Turkin kautta Israelin Eilatiin, josta Intia kuljettaisi öljyn laivateitse eteenpäin. Hanke on kuitenkin edelleen hyvin alkutekijöissään.
 

TKH

Jäsen
Stoats have been introduced to New Zealand and Australia to control a rabbit overpopulation but found the indigenous wildlife easier to catch, thus leaving the rabbit problem unsolved. They were also brought to Terschelling Island to control water voles. Ermines can swim up to 1.5 kilometres (0.93 mi) across seawater and have already reached several New Zealand offshore islands unaided. Programmes are currently underway to eradicate stoats from many islands in the Fiordland region of New Zealand by the Department of Conservation.

Kärppiä tuotiin Uuteen-Seelantiin 1800-luvun loppupuolella ja ne ovat menestyneet siellä siinä määrin, että uhkaavat mm. paikallisia lintukantoja kuten esim. kiivejä. Tuosta kaniinikohdasta tuli kuitenkin mieleen ohessa oleva video, jossa Kärppä saalistaa kaniinia.
http://www.youtube.com/watch?v=HNbqvqf3-14
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Turhan tiedon ystäville suosittelen Schottin Sekalaiset kirjasarjaa. Schottin Sekalaiset. Urheilu, pelit & joutilaisuus. Ruoka & juoma, tuosta kolmikosta löytyy huima määrä turhaa tietoa. Onhan ne hieman kuin tietosanakirjoja, vanhenee nopeasti kun uutta turhaa tietoa tulee jatkuvasti lisää, noissa on hyvä pohja jolta ponnistaa turhan tiedon turuille ja toreille. Sitä tietoa ei ole koskaan liikaa.

En ole vieläkään tarvinnut tätäkään tietoa että Burman kuningas Razadarit sotkeutui köyteen, jolla hän oli lassoamassa norsua. Henki meni vuonna 1423.
 

TKH

Jäsen
Mikäli Katlan purkauksesta ei tule seuraavaa "suurta" tulivuoren purkausta, niin mainitaan yleissivistyksen kannalta pari muuta potentiaalista kanditaattia. Oheinen pätkä ei ole mitenkään erityisen hyvä, mutta voihan sen viitteeksi halutessaan katsoa.
http://au.tv.yahoo.com/sunday-night/video/-/watch/19084493/

Vanuatu:lla on siis ollut kohtalaisen aktiivista viime vuosina maanjäristysten ja tulivuorien heränneen aktiivisuuden muodossa. Pätkässä ei ohessa olevaa tulivuoren purkausta suoraan mainittu, mutta siihenhän Seach siis viittasi. Kyseessä on voimakkain purkaus viimeiseen 700 vuoteen.
http://resources.metapress.com/pdf-preview.axd?code=372m6470487l8030&size=largest

Vastaavaa alueella tuskin tapahtuu vielä pitkään aikaan, mutta Pinatubon tyyppinen kymmenen kertaa pienempi purkaus lienee hyvinkin mahdollinen.

Toinen potentiaalinen tapaus saattaisi olla Kiinan ja P-Korean rajalla sijaitseva Baitoushan tulivuori. Tulivuori on aiheuttanut yhden suurimmista purkauksista viimeiseen 2000 vuoteen ja kaikkiaan tulivuorelta tunnetaan kolme suurta purkausta viimeisen 4000 vuoden ajalta. Tulivuori on jonkin verran kohonnut jo useamman vuosikymmenen ajan. Ko. alueella oli kohtalaisen voimakas maanjäristys 2002 ja etenkin sen jälkeen tulivuori on "paisunut" tasaisesti. Tulivuoren alla esiintyy myös paljon pieniä maanjäristyksiä. Tulivuoren kehitys näyttäisi olevan menossa kohti uutta purkausta, mutta vaikea sanoa milloin se mahdollisesti tapahtuisi.
http://resources.metapress.com/pdf-preview.axd?code=1x63hxtlyt0yajfj&size=largest
 

TKH

Jäsen
Intia jäi hankkeesta välillä kokonaan poiskin, mutta kutsui kuitenkin Iranin ja Pakistanin neuvotteluihin, jotka piti olla tässä kuussa. Mitään ei kuitenkaan ole silmiin osunut. Ilmeisesti Pakistan vs Intia epäluottamus oli liian suuri, jotta sopimus olisi voinut syntyä.

Mainitaan nyt tästä asiasta vielä sen verran turhaa tietoa, että intialaiset lehdet uutisoivat eilen, että Iran ja Intia neuvottelevat merenalaisen kaasuputken rakentamisesta. Ilmeisesti Intia ei siis suostu siihen, että putki tulisi Pakistanin kautta vaan haluavat tällä tavalla kiertää Pakistanin. Kaasuputken merenalainen osuus lähtisi Chabaharin vapaasatamasta, jonka rakentamista Intia on ollut osin rahoittamassa.
 

TKH

Jäsen
Venäjä ja Ukraina aikovat ruveta valmistamaan keskimatkan An-70 kuljetuskoneita sarjatuotantona. Mielenkiintoisen asiasta tekee se, että tietääkseni koneesta tulisi tällöin ensimmäinen sarjatuontantokone, jossa on potkuripuhallinmoottorit. Eräänlainen välimuoto potkuriturbiinista ja ohivirtausmoottorista mahdollistaa potkuriturbiinia suuremmat nopeudet muita moottoriratkaisuja pienemmällä polttoaineen kulutuksella. Miinuspuolena löytyy huomattavasti kovempi moottorin melutaso.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Vaan tänä vuonna kaikki ihmiset voivat juhlia 9.5 voitonpäivää, koska silloin on äitienpäivä. Voitimme ihan kukin jokainen sen ensimmäisen uintimme, joten olemme voittajia! (kun oikein silmiin katsotaan)

Kuulinpa kerran Jay Karelianin haastattelun, jossa miesi totesi tekstin menevän oikeasti näin: "me ollaan sankareita kaikki, kun oikein silmin katsotaan".

Toinen viisu, jossa väärinymmärrys, on Maamme-laulu. Kohdassa "soi sana kultainen" on nimittäin soida-verbin imperatiivi. Eikä aktiivin preesens.
 

TKH

Jäsen
Vanuatu:lla on siis ollut kohtalaisen aktiivista viime vuosina maanjäristysten ja tulivuorien heränneen aktiivisuuden muodossa.

Muutama päivä sitten Vanuatu:lla oli jälleen yksi yli 7 magnitudin maanjäristys. Viime vuosikymmeninä alueella on ollut keskimäärin enemmän kuin yksi yli 7 magnitudin maanjäristys joka vuosi. Viime vuoden lokakuussa tunnin sisällä aluetta vavisutti kolme kohtalaisen suurta maanjäristystä.

The Vanuatu region experiences a very high level of earthquake activity, with almost 50 events of magnitude 7 and larger having been recorded since 1973.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Jos TKH ei eläisi, tässä ketjussa olisi 316 viestiä vähemmän.
Itse asiassa niitä olisi vieläkin vähemmän, sillä useat muidenkin käyttäjien viestit ovat vastauksia TKH:n viesteihin.

Tämä nyt vain ihan turhana tietona.
 

TKH

Jäsen
Helmikuussa junaliikenteelle avattu maailman pisin silta on pari sataa metriä vaille 80 km pitkä. Silta sijaitsee Kiinassa vajaat 500 kilometriä pitkällä rataosuudella Zhengzhoun and Xin kaupunkien välillä. Junien matkanopeus on 350 km/h ja matka taittuu sen verran ripeään, että ko. kaupunkien välinen lentoliikenne tyrehtyi nopeasti junaradan aukeamisen jälkeen. Kiina on investoinut paljon moderneihin huippunopeisiin junaratoihin ja lähivuosina uusia rataosuusia avataan lisään. Rakenteilla on esim. yli 2000 km pitkä ratayhteys Pekingin ja Hongkongin välillä. Yksi tuhannen kilometrin rataosuus Wuhanin ja Guangzhoun välillä avattiin viime vuonna. Seuraavat pätkät valmistuvat 2012 ja valmista pitäisi olla kai 2014.
 

TKH

Jäsen
Kiinasta, investoinneista ja silloista puheen ollen mainitaan ohessa oleva puoli vuotta vanha uutinen, joka koskee Kiinan suunnitelmaa yhdistää Macao ja Hongkong 38 km pitkällä sillalla. Sillasta tulisi maailman pisin meren yli rakennettava silta.
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/15/worlds-longest-sea-bridge

Toistaiseksi pisin meren ylittävä silta on Kiinassa sijaitseva Hangzhoun lahden silta, joka on vajaat 36 km pitkä. Myös toiseksi pisin silta löytyy kiinasta. Kyseessä on Donghain silta, joka yhdistää Shanghainin ja Yangshanin syväsataman.

Kiina on muutamina viime vuosina saanut valmiiksi hyvin monta erilaista siltaa, jotka ovat kategoriassaan joko maailman suurimpia tai pisimpiä, tai vähintäänkin niiden joukossa. Lisäksi rakenteilla on monia muita. Ohessa joitakin siltoja, mikäli ne jotakin kiinnostaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Xihoumen_Bridge
http://en.wikipedia.org/wiki/Sutong_bridge
http://en.wikipedia.org/wiki/Chaotianmen_Bridge
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hartwall Novelle Kivennäisveden ravintosisältö 100ml:

Energiaa 0g
Proteiinia 0g
Hiilihydraatteja 0g
josta sokereita 0g
Rasvaa 0g
josta tyydyttyneitä 0g
Ravintokuitua 0g
Natriumia 0g

Hartwall Original Vishyn ravintosisältö 100ml:
Energiaa 0g
Proteiinia 0g
Hiilihydraatteja 0g
josta sokereita 0g
Rasvaa 0g
josta tyydyttyneitä 0g
Ravintokuitua 0g
Natriumia 0,02g*

* GDA 2% 250 ml

Eli juomalla 250 ml Hatwall Original vishyä saat 2% Natriumin viitteellisestä päiväsaannista aikuiselle.
 

TKH

Jäsen
Zoonoosi on tauti, jonka aiheuttaja voi siirtyä eläimestä ihmiseen ja päinvastoin.

Petoluteista löytyy kovia kavereita kuten esim. "salamurhaaja ötökkä" (Assassin bug).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös