Suomi-Venäjä ti 18.5.2010

  • 48 861
  • 218

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ei kyse ole mistään puolustelusta...en vain pysty ymmärtämään miten Hietanen pelaa tuossa tilanteessa.

Mitä vittua nyt taas. Harva pelaaja osaa odottaa moista cheap shottia, mutta ilmeisesti sinulla on joku Hämähäkkimieheltä peritty lisäaisti millä aistii vaaratilanteet.
 
Harmi ettei kukaan kolannut Iljaa oikein kunnolla loppupeleissä tuon Hietasen loukkaantumisen jälkeen.

Kyllähän Suomi lähetti tässä vahvaa viestiä tuleville vastustajilleen: meitä vastaan ei parane sikailla, sillä perästä kuuluu. Me mennään YLE:n haastatteluun ja maristaan siellä oikein viimeisen päälle.

Varmaan muiden maiden joukkueilla on lingvistiikan ammattilaiset jo hommissa kääntämässä suomalaisen median juttuja omalle kielelle ja tshekki-pojatkin jo kauhusta kankeina tavaavat kopissa niitä juttuja: "uiui, ei parane sikailla Suomea vastaan, saattaa muuten Jalosen Jukka tai Korpikoski vaikka sanoa meistä toimittajille pahasti, ehkä jopa haukkua siaksi. Kuinkas sitten suu pannaan?"
 

Koivistoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
K.Lehtonen, Ovetshkin, KalPa
Minun silmiini toi poikkari oli päivänselvä tilanne kiekottomaan mieheen poikkarilla ja ketuttaa vieläkin sen verran, että toivon Iljalle ottelukieltoa puolivälierään. Ja sitten jos Kanada jollain ihmeen kaupalla saisi vielä kammettua Venäjän ulos kisoista niin olisin tyytyväinen.
Toisaalta vituttaa kun Suomi ei ruvennut ajelemaan kunnolla Iljaa ton jälkeen. Ihan sama mikä ottelun lopputulos olisi ollut. Kunhan eivät pihalle olisi joutuneet. Merkityksetön peli ja 2 loukkaantumista.
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Mitä vittua nyt taas. Harva pelaaja osaa odottaa moista cheap shottia, mutta ilmeisesti sinulla on joku Hämähäkkimieheltä peritty lisäaisti millä aistii vaaratilanteet.

Kyllä mun mielestä tuommoiset takaapäin tapahtuvat iskut pitäisi osata ottaa vastaan. Missä on lyödyn vastuu? Vittu, eihän tuommoista lasikättä pitäisi päästää edes kaukaloon, kun ei osaa ottaa lyöntejä vastaan. Sama juttu Steve Mooren kanssa, kaikki näki kilometrin päähän, että Bertuzzi aikoo lyödä. Näissä tilanteissa voisi vain kylmästi todeta, että pidä pää ylhäällä, poika.

Release the houn...Release the Downie!
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä vittua nyt taas. Harva pelaaja osaa odottaa moista cheap shottia, mutta ilmeisesti sinulla on joku Hämähäkkimieheltä peritty lisäaisti millä aistii vaaratilanteet.

Joku tuossa kuitenkin mättää myös Hietasen puolelta, vaikka olisikin odottamattoman kova kontakti. Kyllä Hietanen kuitenkin katsoo että vastustaja tulee maalille. Vaikea sanoa meneekö käsi heti iskusta, kaatumisesta vai tekeekö molemmat vuorostaan "nasulia" olkapäälle.
Monilla tuntuu olevan tunteet aika pinnassa.

Tuon koko hässäkän olisi voinut jättää väliin, mutta ei se mikään törkeys ollut todellakaan. Eiköhän tuosta tule oikeudenmukainen rangaistus ja hyvä niin.

Edit. Laitataan nyt vielä tiivistettynä että minunkin mielestä Kovalchuk ansaitsee tulevan rangaistuksensa, mutta tuo tilanne josta raingaistus ja loukkaantuminen tulivat, ei ollut mikään erityisen törkeä. Loukkaantuminen = rangaistus...näinhän se usein menee.
 
Viimeksi muokattu:

Cesc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vastaavia tönäisyjä tapahtuu maalinedessä joka vaihdossa, eikä niistä ikinä mitään vihelletä. Koska kävi huono tuuri ja Hietanen loukkaantui, kovennettu rangaistus 2 minuutin jäähyn muodossa oli varmaan oikea tuomio. Vaikuttaisi varmaan aika naurettavalta, jos venäjä-fanit pahoittelisivat sitä, että kukaan ei noutanut Jokista huomattavasti rumemman taklauksen jälkeen.
 

ori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Onpa hyvä että täältä löytyy todellisia asiantuntijoitakin. Iljan taklaus ei todellakaan ollut mikään "telominen" kuten Jalonen ja Dufva antavat mediassa ymmärtää.
Saattaa kuitenkin olla että kisojen direktoraatti tuosta hölmöyksissään yhden ottelun pelikiellon antaa vaikka aihetta siihen ei missään nimessä ole.
Surkuhupaista oli myös Mertarannan lähes hysteerinen vaahtoaminen tuossa Hietasen loukkaantumistilanteessa. Kisastudion kommentaattorit olivat sentään ajan tasalla kuten täällä on jo todettukin.
Huonoa tuuria Hietasen pojalla! Peli on kovaa, mutta raakaa.

Ensinnäkin aina hieno aloittaa oma kommenttinsa tituleeraamalla itsensä todelliseksi asiantuntijaksi ja absoluuttisen totuuden oraakkeliksi. Well done.

Siitä olen samaa mieltä että yksikään Iljan taklaus ei ollut telomisyritys, tosin en montaa taklausta tältä diivalta nähnytkään eilisessä pelissä. Mutta tilanne jossa Ilja pelin ulkopuolella lyö poikittaisella mailalla Hietasta takaapäin olkapäähän, voidaan laskea typeräksi ja tahalliseksi vahingoittamisyrityksksi, joka sitten meidän ja Juuson harmiksi ei jäänyt vain yritykseksi. Eli ei muuta kun pari peliä pannaa, tai vaikka koko lopputurnaus, koska se jäänee myös Hietaselta väliin Iljan teon seurauksena.

Ja vaikea ymmärtää kommentteja (joita on yllättävänkin paljon) joissa Iljan takaapäin tulevaa iskua, täysin tilanteen ulkopuolella pidetään normaalina, "kovana" maalille ajona. On täysin eriasia ajaa maalille kun sinne pelataan kiekko, ja kädet alhaalla ja lapa jäässä sitten oikeasti mennä sinne reilusti ja kovaa. Tuossa ei siitä ollut tietoakaan.

muokattu:
PS. Vielä kun kattelin tilanteen videolta, niin pakko antaa vielä siitä propsit Hietaselle, että ei jäänyt jäähän makaamaan vaan nousi heti ylös ja luisteli omin avuin vaihtoaitioon. Miehekästä toimintaa. Toisin kuin esim. Kovaltchukilta jonka ego otti kolauksen Pillun taklauksen jälkeen ja jäi jäähän itkemään ja makoilemaan. Ämmä saatana.
 
Viimeksi muokattu:

Ouninpohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä oli syynä siihen, että ennen Suomen tekemää maalia peli oli vihelletty poikki eikä maalia näin ollen hyväksytty? Itselleni syy ei oikein auennut.
 
Mikä oli syynä siihen, että ennen Suomen tekemää maalia peli oli vihelletty poikki eikä maalia näin ollen hyväksytty? Itselleni syy ei oikein auennut.

Se on se sama syy, miksi peli vihelletään aina jäähyn tullessa poikki. Tuomari katsoi kiekon olleen rikkovan joukkueen hallussa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ei se Malkin mitään sössinyt, veti suoraan syötöstä loistavasti, mutta: Vastassa oli vain vielä loistavampi suoritus maalivahdilta, joka veti pitemmän korren. Onko se niin vaikeaa myöntää?

Siis onko joku oikeasti sitä mieltä että Malkinin suoritus ei ollut ihan vitun huono? Suoraan syötöstä keskelle ja alas. Tuossa olisi ehtinyt vaikka ottaa kiekon haltuun ja kuljettaa sen sisään mutta Geno hätäili jostain syystä. Tuloksena perseellään makaava Vehanen koppikäsi ojossa ja kiekko napsahtaa suoraan siihen.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea sanoa meneekö käsi heti iskusta, kaatumisesta vai tekeekö molemmat vuorostaan "nasulia" olkapäälle.
Monilla tuntuu olevan tunteet aika pinnassa.
Ihmettelen kovasti, jos käsi meni siitä kevyestä iskusta. Kaatumisen seurauksena Hietanen rojahtaa koko painollaan oikean kätensä päälle ja uskoisin käden (oliko se nyt sitten olkapää vai ranne) menneen siinä. Huonoa tuuria joka tapauksessa ja Hietanen ei ehkä ollut aivan hereillä tilanteessa.

On kyllä uskomatonta tämä vauhkoaminen asian tiimoilta. Todella harmittava tilanne Hietasen ja koko joukkueen kannalta, mutta Kovaltshukin ei todellakaan kuuluisi saada mitään pelikieltoa. Ihmettelen, jos tällaista edes missään direktoraatissa tms. pohditaan.
Toisin kuin esim. Kovaltchukilta jonka ego otti kolauksen Pillun taklauksen jälkeen ja jäi jäähän itkemään ja makoilemaan. Ämmä saatana.
Itkemään? En kyllä mitään kyyneleitä jäällä nähnyt. Niska pääsi repsahtamaan aika pahasti tilanteessa ja kyllä kovempikin kaveri sen seurauksena joutuisi hieman keräilemään itseään. Egon kolausta on vähän paha lähteä maallikkona arvioimaan.
Jos Hietanen ei kyennyt jatkamaan peliä tuon cheap shotin jälkeen, niin sitä voi oikeutetusti kutsua telomiseksi. Ja tekohan oli 100% tahallinen.
Niin mikä teko oli tahallinen?
Hietasen loukkaannuttaminen? - Ei varmasti.
Hietasen kaataminen? - Ei varmasti.
Hietasen tönäisy? - Sherlock Holmes, I presume.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kuitenkin ensi kaudella samat heput viheltävät taatusti jotain melko korkean tason kiekkosarjaa. Silloin olisi hyvä, että näistäkin tilanteista otettaisiin opiksi. Siinä kaivataan vähän konkreettisempia neuvoja kuin "ei saa päästää peliä lapasesta ja ratkoa peliä". Pitää antaa myös neuvot siihen, miten tämä onnistuu.

Mää en edelleenkään ymmärrä sun missiotas näissä keskusteluissa.

Jos mun mandaattini olisi näiden erotuomareiden kouluttaminen, asia varmasti analysoitaisiin sysine ja seppineen läpikotaisin. Näin ei edelleenkään ole.

En myöskään ymmärrä, miksi jannaat vastaustani kysymykseen, jonka esitti eri kirjoittaja ja kysyi eri asiaa kuin mistä jannaat. Kaikesta huolimatta, tekstistäni on myös löytynyt vastauksia sinua ahdistaviin kysymyksiin, lukuunottamatta tuota sijoittumista. Pelissä tulee väkisinkin tilanteita, joissa tuomari päätyy sijoittumaan epäedullisesti tilanteeseen nähden, tälläisen yksittäisen ruotiminen on yhtä tyhjän kanssa, jos siirrytään arvioimaan tuomarointia. Ne virheet, joilla tuomarit pelin käsistään murensi tapahtuivat jo paljon ennen tätä yhtä "sijoittumista".

Kentällä on siksi 2+2 tuomaria, että virheet paikannetaan ja tuomitaan linjan mukaan jokainen tilanne. Ilmeisesti tässä ei keskinäinen konsultointi onnistunut, vaan koko nelikko tuijotteli jonnekin muualle yhtäaikaisesti ja tämähän on anteeksiantamatonta, vai mitä? Vertautuu majakanvartijaan, joka sammutti valot nukkumaan mennessään ja on epäoleellista kuinka oli sijoittunut suhteessa majakan valoon ja sänkyynsä katkaisijaa kääntäessään.

Oiskohan tää jo tässä?
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onpa hyvä että täältä löytyy todellisia asiantuntijoitakin.

Miten tuosta lauseesta voi päätellä että minä sanon olevani asiantuntija?
Pikemminkin siitä käy ilmi että täältä löytyy asiantuntijoita, mutta myös sellaisia jotka pelkkien sinivalkoisien silmälasien läpi katsovat näitä pelejä.
 
Oliko se?

Eikö tilannetta edeltänyt torjunta, josta tuli rebound? Onko minulla väärä käsitys, että reboundista ei kuulu viheltää peliä poikki vai mokasiko tuomari?

Ei se minusta ollut rikkovan joukkueen hallussa. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä tuomarin mielestä oli. Reboundista ei tietenkään kuulu viheltää peliä poikki, mutta näin tällä kertaa.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Pikemminkin siitä käy ilmi että täältä löytyy asiantuntijoita, mutta myös sellaisia jotka pelkkien sinivalkoisien silmälasien läpi katsovat näitä pelejä.
Niin tai teitä, jotka katsovat punasinivalkoisten silmälasien läpi.

Kovalchuk yritti satuttaa Hietasta ja siinä myös onnistui. Ehkä pahemmin kuin toivoikaan mutta tuskin tuo nyt pahoillaankaan tilanteesta on. Muutenkin punaisten peli oli hyvin tuttua. Tehokasta maalintekoa, näyttäviä kuvioita ja helvetisti mailalla hakkaamista. Onneksi uhrit jäivät korkeintaan kahteen, joskaan mulla ei ole hajuakaan missä tilanteessa se Puistola loukkaantui.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eivätköhän ryssät saa Kanadalta sitä mitä tilasivat jo Suomea vastaan. Joku käy niittaamassa Kovaltsukin oikeutetusti liiskaksi ja kansa hurraa!
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kovalchuckin poikkari Hietaseen oli täysin rangaistava teko ja kansainvälisten sääntöjen mukaan tuosta voisi napsahtaa yksi peli pannaa loukkaantumisen tähden.

Kuitenkin kyseessä on tilanne, joita tulee ottelussa kymmeniä. Pieniä koiruuksia, jotka useimmiten antavat tekijälleen vain lievän etulyöntiaseman, eivätkä johda suurempiin seuraamuksiin. Nyt kävi paska tsägä ja Hietanen loukkaantui. Enkä ole sitä mieltä että Hietasen olisi jotenkin pitänyt "valmistautua" tuohon erityisesti tai että loukkaantuminen olisi jotenkin hänen syynsä.

Se oliko kyseessä kosto ja halusiko Kovie todella vahingoittaa vakavasti toista pelaajaa vittuuntuneena Pihlströmin taklauksesta on arvoitus. Mertarannan hysteerisen-kansallispopulistisen tyylin mukaan kyseessä oli hirveä teko, joka tehtiin silkasta pahuudesta. Todellisen asiantilan tietää vain Kovalchuck itse.

Jotenkin oli hupaisaa tulla Mertarannan hysteriasta erätauolla ja kuunnella kahden kokeneen pelimiehen kommentteja tilanteeseen. Molemmat, sekä Ville että Tuomo, olivat yksimielisesti sitä mieltä että peli ei ollut erityisen sikamainen tai kova. Mertaranta on erinomainen hengenluoja ja ikoni, mutta liian helposti hänen sinivalkolasien läpi nähdyistä sanomisistaan tulee se "virallinen totuus" jota sitten peruslätkäfani toistelee kuin papukaija. Esimerkiksi eilen Mertsi pisti pari Venäjän maalia täysin Vatasen piikkiin, vaikka selvästi miehelle oli annette käsky hyökätä ja yhden hyökkääjän pitäisi paikata nousut.
Lisäksi Mertaranta ei ole koskaan pitänyt kovasta taklauspelistä ja hän liioittelee välillä hirmuisesti (kuinka monta kertaa harmiton kiekko kimpoaa maalille tiukassa tilanteessa ja Mertaranta huutaa hulluna että "Oivoivoivoii nyt on kova tilanne, nyt on kova tilanne).

Pietilä nyt perinteiseen tapaansa jeesusteli, eikä nähnyt metsää puilta. Arvostan tuollaista "pehmeyttä" ihmisessä muuten, mutta jääkiekkovalmentajalta odottaisin edes jonkinlaista objektiivisuutta ja pelin tuntemusta. Kommentit kuten "olisihan siitä nyt pitänyt rangaistus antaa koska tuli loukkaantuminen" täysin sääntöjenmukaisen taklauksen jälkeen eivät kuulu jääkiekkoon.

Olisin toivonut isoja, puhtaita pommeja muistuttamaan Kovieta ja muita vastustajajoukkuetta, että meikäläisiä ei telota. Valitettavasti Suomen joukkueesta ei löydy kavereita tällaiseen, osittain kiitos Suomen kukkahattutätien, jotka ovat eduskunnasta asti tehneet suomikiekosta ringetteä. Mitään Hansonin veljeksiä eivät kiekkokaukalot kaipaa. Peruskovia pelimiehiä kyllä.

Ja niitä jotka olisivat toivoneet jonkun suomalaisen teloneen Kovalchuckin uran poikki kehoitan miettimään mitä itse olisi sanonut jos Jalonen olisi kopauttanut olalle ja sanonut "moi, voisitko seuraavassa vaihdossa varmistaa että toi Kovalchuckki ei luistele enää koskaan." Mitä sitten että saat varmaan ihan helvetinpitkän pelikiellon ilman palkkaa ja lisäksi kaikkien kanssapelureiden halveksunnan. Puhumattakaan siitä henkisestä pahasta olosta, joka normaalille ihmiselle tulisi tiedosta että pilasi jonkun toisen elämän."
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Voisiko joku Kovalchukin lynkkaaja kertoa, mikä siinä tilanteessa oli niin törkeää ja tuomittavaa? Kovalchuk ajoi maalille ja pisti Hietaselle pientä poikkaria niin kuin pelissä tapahtuu kymmeniä kertoja. Isku ei ollut kovin kova eikä se osunut päähän, toki 2 min arvoinen rike kuitenkin

Kertokaa se Kovalchukin perseen nuolijat miten ette näe tilanteessa poikittaista mailaa? Ja tuo, että oli 2 min arvoinen rike on täysin paskapuhetta. Tuolla kisoissa pelataan kansainvälisillä säännöillä joten 5+20 ainoa oikea tuomio tuosta noudosta. Kyllä tuosta pelikieltoa napsahtaa jos maailmassa on edes vähän oikeutta. Kovalchukin onneksi kentällä olivat järjettömän paskat tuomarit jotka eivät edes nähneet tilannetta. Lisäksi jos tuo olisi tapahtunut NHL:ssä Kovalchuk ei olisi kävellyt pelin jälkeen tai vähintään olisi ollut nenäluu aivoissa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ja niitä jotka olisivat toivoneet jonkun suomalaisen teloneen Kovalchuckin uran poikki kehoitan miettimään mitä itse olisi sanonut jos Jalonen olisi kopauttanut olalle ja sanonut "moi, voisitko seuraavassa vaihdossa varmistaa että toi Kovalchuckki ei luistele enää koskaan." Mitä sitten että saat varmaan ihan helvetinpitkän pelikiellon ilman palkkaa ja lisäksi kaikkien kanssapelureiden halveksunnan.

Tällaista puhetta kuulee ikävä kyllä Suomessa usein. Tajusitkohan edes, että se ryssä Kovalchukin isku oli myös päivänselvä kosto? Mitä luulet mitä esimerkiksi Kanada ja Steve Downie olisi tehnyt Kovalchukille ilman käskyttämistäkin?

Ja kerrohan miten tuo kansainvälinen pelikielto vaikuttaisi esim. Leo Komarovin KHL-palkkoihin? Lisäksi eiköhän se pelaaja joka olisi Ilyan noutanut olisi saanut helvetinmoisen kunnioituksen ainakin Suomessa ja joukkueen sisällä.

Ehdotan Kari Sihvosta Leijoniin. Tai sitten päästetään vain Komarov irti.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ote yle.fi uutisesta:

- Sen sijaan Juusolla on olkapäässä pieni rustovaurio, joka pystytään kyllä teippaamaan. Sen avulla me yritämme saada hänet huomenna pelikuntoon. Se on oikeastaan vanha vamma. Se on sattunut jo kertaalleen tällä kaudella ja nyt sitten uudestaan. Ei sillä tavalla vaikuta kovinkaan vakavalta, Hakkarainen taustoitti.

Että tällainen tapaus!
 

Sirad

Jäsen
Eihän se ole maalineduspelaaja eikä mikään joka ei maalille tullessaan töni ja tuupi ja horjuta ja anna poikittaista ja niistä nenästä ja naputa pohkeille sen minkä ehtii. Hieno maskimies ja maalineduspelaaja, leijoniin koska vain!

Jos oli Hietasella vanha vamma ni selittää aika paljon, aika helpolla nimittäin näytti kaverin käsi rikkoutuvan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Jos oli Hietasella vanha vamma ni selittää aika paljon, aika helpolla nimittäin näytti kaverin käsi rikkoutuvan.

No niin, ensin kun on päivä meuhkattu Iljan ylilyönnistä, voidaan jatkaa toinen päivä toiseen suuntaan. Iljan teko oli Pihlströmin ajosta katkeroituneen superstaran ämmämäistä kostopuuhastelua ja olisihan tuosta voinut miehen uloskin pistää. Harmillista, että Hietasen olkapää meni klesaksi, ukko pelasi kerrassaan hurjan ensimmäisen erän. Vai monestiko olette nähneet Suomen ylivoiman toimivan yhdellä viivamiehellä tuohon malliin?

Semin se alkaa vaikuttaa myös melko vitsikkäältä pelaajalta. Änäristä on toki tuttua jo pelin ulkopuolella surffailu, kovat tappelutaidot sekä ennen kaikkea tyhmät jäähyt vähän joka välissä - silloin kun kiinnostus on OFF-asennossa eikä mies tee taikuuksia hyökkäyspäässä liukuhihnalta - mutta tuo Jaakolan keihästäminen oli kyllä eriskummallinen muuvi. Siitähän se Suomen alamäki melko suorasti alkoi; 1-0 -maalista, jonka jälkeen pyörittiin kuin Valintatalon ovissa tai sitten vaihtoehtoisesti alivoimalla.

Suurin perseennäyttö kuitenkin ottelun tuomariporukalle. Ei minkäänmoista johdonmukaisuutta missään ja paskatkin näyttivät olevan housussa puolet matsista, käsittämättömiä vihellyksiä ja viheltämättä jättämisiä kumpaankin suuntaan! Suomi pelasi hienosti reilun erän verran ja sitten tulivat ottelutapahtumien realiteetit vastaan. Huomenna kaatuvat kuitenkin takatukat ja Venäjä ottaa totuttuun tapaan Kanadan porukalta ns. turpasaunan. Eiköhän Ilja saa olla ko. matsissa rauhassa, kun miehellä ei kuitenkaan kantti anna periksi ämmäillä isompiaan vastaan.

Lopuksi vielä mehusteluhetki leipää ja sirkushuveja halajaville: Jarkko Ruutu injures Ilya Kovalchuk
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös