Jukka Jaloselle kenkää!

  • 453 831
  • 1 939

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Olen vielä kovin skeptinen Jalosen toimintaan, mutta pääsääntöisesti joukkue on kasattu hyvin ja siitä kelpaa lähteä työn pariin, kun ei ole jussijokismaista-härdelliä aivojen syöpyköissä rummuttamassa.

Dufvaa pidän edelleen vääränä kakkosvalmentajana. Joku Kai Suikkasen tyylinen, herättelevä huutomylly, voisi olla hyvä aitioon. Siitä saisi jokainen sälli tekemiseen lisää touhua, intoa ja tahtoa. Virkamieskiekolla käy kojot ja tuvasta tulee kylmä.

Luotan Jaloseen, mutta case-Vancouverin kaltainen poukkoilu sinne tänne jätti epävarman kuvan Jukasta, joten mielenkiinnolla katselen, miten homma lähtee pyörimään.
 
Nyt on sellainen tunne, että pitää ottaa sanoja takaisin. Luulen, että Jukka Jalonen on vihdoin kasvanut aikuiseksi ja ottanut johtajan roolin maajoukkueessa.

Positiivinen ratkaisu on se, että joukkue on oikeasti nyt käynyt sukupolven vaihdoksen läpi. Olympialaisten jälkeen jäi kuva, että samat Saku Koivut tulevat keväällä tonne taas spedeilemään ja vain Olli Jokinen lopettaa, mutta onneksi nyt ei ole niin käynyt. Nyt voidaan aloittaa tavallaan puhtaalta pöydältä rakentamaan uutta projektia. Tasokin on huonompi kuin tavallisesti.

Toinen juttu on se, että vähän erikoinen, jopa hintahtava Dufva on saatu syrjäytettyä. Jalonen kampesi hänet syrjään tosta joukkueesta. Nyt ei ole epäselvyyttä enää siitä, että kuka johtaa jatkossa leijonaprojektia.

Täytyy toivoa, että menestystä tulee. Ensimmäistä kertaa on olemassa jonkinlaista uskoa Jukka Jaloseen.

Aika pitkälti samanlaiset fiilikset tosin parilla varaumalla. Itse olisin suonut, että sukupolvenvaihdos olisi viety vielä rohkeammin (ne surulliset Santalat, Hytöset ja Hahlit siellä yhä pyörivät), mutta onhan toki tämäkin joukkue ennakkoluulottomin aikoihin. Tuohon "nyt ei ole epäselvyyttä kuka johtaa leijonaprojektia" en ikävä kyllä voi yhtyä niin kauan kuin suomalaisen jääkiekkoilun diktaattorina häärii Kalervo Kummola joka vielä ohi päävalmentajan istuttaa vuodesta toiseen joukkueen palkkalistoilla omia siipeilijöitään.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
(ne surulliset Santalat, Hytöset ja Hahlit siellä yhä pyörivät)
Taas pitää alkaa puolustaa omia koiria, mutta Hytöselle nämä ovat toiset kisat - eli ei sinällään mikään kehäraakki. Tosin nuori poikahan J-P ei ole - matka uran huipulle on vaan tapahtunut hieman pidempää reittiä, nelosketjujen kautta (ja toivottavasti on vielä kesken). Uskon, että Hytöstä tullaan näkemään näissä karkeloissa vielä pitkään.

Mutta kaippa sitä sitten ensi keväänä valitetaan, kun mukana yhä pyörivät ne Vataset, Osalat, Lehterät ja Korpikosket.
 
Viimeksi muokattu:

Ritukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kai Suikkanen.
1) Ei voi ymmärtää että Jalonen jättää käyttämättä mahdollisuuden pelata futistadionilla tuon avausottelun. Pelaajathan olisivat halunneet itse pelata ulkona, mutta Jalonen ei. Olisin kyllä itse suonut tuon mahdollisuuden, varsinkin ajatellen pelaajia joilla on raskas kausi takana ja jaksavat silti tulla auttamaan leijonia.

2) Jalosen yli-innokas roolittaminen menee yli. Nytkin kaksi puolustavaa kenttää TANSKAA vastaan. Lehterä - Santala ja Pihlström - Osala vaihtoon.

3) Valinnat. Toki aina joku valittaa, olipa valinnat mitkä tahansa. Granlundin olisin nähnyt mielellään 13.hyökkääjänä hakemassa kokemusta ja tuomaan piristystä. Nokelaisen valitsematta jättäminen harmitti myös. Pienellä varauksella myös Ilkka Heikkinen. Ja tietenkin kuuuisa eräs olympiasoppa.

Tässä hieman pointteja, mikä Jalosessa ärsyttää.

Muuten, OHHOH Jalonen valitsenut J.Jokisen kokoonpanoon! En olisi ihmetellyt jos olisi jäänyt katsomoon odottamaan passin leimausta.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Itsekin olen vielä kovin skeptinen Jalosen ratkaisujen edessä. Tuntuu, että tämä turnaus näyttää suunnan sille, onko allekirjoittanut Jukan kannalla vai ei. Eniten ihmetyttää se, että Osalaa ollaan istuttamassa heti kärkeen penkin päähän, kun kentällä tarpoo muutama huomattavasti häntä huonompi kolmos- neloskentän rouhija. Pienikokoinen joukkue tarvitsee ehdottomasti Osalan kaltaista karpaasia ajelemaan vastustajan pakkeja kumoon!
 

Ritukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kai Suikkanen.
Eniten ihmetyttää se, että Osalaa ollaan istuttamassa heti kärkeen penkin päähän, kun kentällä tarpoo muutama huomattavasti häntä huonompi kolmos- neloskentän rouhija. Pienikokoinen joukkue tarvitsee ehdottomasti Osalan kaltaista karpaasia ajelemaan vastustajan pakkeja kumoon!

Jalonen ainakin mussuttaa että Osala olisi poissa aikaeron vuoksi. Liekö silti ihan näinkään.. Mutta toivotaan että pelaa Usaa vastaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osaako Jalonen valmistaa joukkuetta peleihin? Kuten olympialaisissa USA-matsissa Suomi on jälleen paskat housussa.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Heti ekan pelin ekassa erässä vedetään 5-3 yv samoilla miehillä koko 2 minuuttia. Kun näkee ettei siitä tulee mitään niin eikö pitäisi antaa muillekin saumaa kokeilla? Perinteistä Jalosta.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen koittanu vältellä tätä ketjua kun ruttoa ihmissuhteiden takia mutta nyt on pakko kommentoida.

Jalonen vois siirtyä tämän turnauksen jälkeen sivuun ja joulukuussa sitten hpk:n puikkoihin kiitos.

Jotenkin toi peli näyttää enemmän duhvan pelikirjan mukaiselta kuin Jalosen.
 

kalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pahaa tekee, pelikin.
HALUAISIN sanoa, ettei tuomita vielä 1. pelin ( siis kahden erän) perusteella,
mutta etiäiseni kertovat ja kuvaruutu on näyttänyt: Lehterän luistelu ei riitä, Nummelinin luistelu on selkeästi heikentynyt, Rinne on perusmolari, Santala, Hahl ja Hytönen ovat huonoja.
Muita ei tule edes mieleen, eli he ovat umpisurkeita.
Tiedetään, tämän oksennuksen aikana on Suomi kirinyt loistavaan tasatulokseen, kiitos Hahl-Hytö-Santa -ketjun.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vitunko väliä kenen pelikirjan mukaista tuo on mutta aivan käsittämätöntä paskaahan tuo on.

Tanskaa vastaan ollaan kusessa, miten mahtaa mennä kovempia vastaan. Maalintekijöitä ei ole ollenkaan koko joukkueessa eikä koko Suomessakaan.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Parasta toivoen, mutta pahinta seuraten...

Aikanaan, kun Jalonen valittiin Sheddenin seuraajaksi, niin odotin kyllä paljon Suomen maajoukkueelta. Viimein meillä tuntui olevan suomalainen valmentaja, joka voisi hyvinkin johdattaa Leijonat ennennäkemättömään menestykseen. Vaan vaikka miten yrittää positiivisesti katsoa, niin ei Jalosen Suomi ole pystynyt missään arvokisoissa oikein vakuuttamaan. Tärkeissä peleissä on Suomi ollut aivan totaalisen huono. Tästä iloisena poikkeuksena toki 2010 olympialaisten pronssipeli.

MM 2009 Sveitsissä - ensimmäinen tärkeä peli ja heti tappio selvästi voitettavissa olevaa USA:ta vastaan. Vancouverissa ensimmäinen peli ns. kovempia maita vastaan ja Suomi oli aivan lapanen ja kaatui taistelematta. USA:ta vastaan pelattu peli oli surkeinta Suomea vuosikausiin. Ja nyt ensimmäinen peli vuoden 2010 MM-kisoissa näyttää jälleen "totutun" huonolta. Viisikkopelaaminen on huonoa, kentät eivät toimi, puolustus vuotaa.. Esimerkiksi Aravirran aikaan muistan tuskailleeni viimeistelyn tehottomuutta, mutta kyllä silloin Suomi sentään pystyi pelaamaan joukkueena ihan toimivaa peliä - ei tullut 2 vs 0 hyökkäyksiä 5-3 ylivoimalla.

Osaltaan syynä on varmasti pelaajamateriaali, mutta kyllä nykyisen pelikirjakeskustelun myötä valmentajienkin vastuu on entisestään kasvanut. Liekö syynä "muutamat" kisastudiojuomat, vai mitkä, mutta kyllä minusta tuo peli on nyt tässä ensimmäisessä ottelussa, ollut monin paikoin aivan sekaisin.

No, kävi tässä Tanska pelissä niin tai näin, niin seuraavaa peliä lähdetään taas voittamaan. Ja luotto Leijoniin on edelleen vankkumaton. Onhan nämä jääkiekon arvoturnaukset vaan hienoa aikaa!

Edit: Omat muistilistat pois
 

Fordél

Jäsen
Eihän tämä poijjaat nyt hyvältä näytä. Sama ongelma näyttää vaivaan Jalosen Suomea kuin mitä oli jo Vancouverissa havaittavissa: joukkueesta puuttuu täysin tunne, energia ja taistelu. Todellista virkamieskiekkoa, jossa ei laiteta kroppaa likoon. Jalonen ei tunnu saavan ladattua joukkuetta kuten edelliset valmentajamme. No onneksi turnaus on vasta alussa, mutta aika huolestuttavalta tuo näyttää. Se on ihan sama mikä on pelikirja, jos joukkueen tunne on tolla tasolla. Käsittämätöntä. Ja eipä taida olla RD:stä ja kumppaneista apuja.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Turnauksissa ei pelikirjoilla pärjätä. Suomella on väärä valmentaja näissä karkeloissa (olympialaiset ja MM). Suikkasen tyylinen fiiliksenluoja ja psyykkaaja tuolla tarvittaisiin. Jalonen sopii monivuotisiin seuraprojekteihin, mutta ei turnausvalmentamiseen. Ei se sattumaa ole, että "superstarat" arvostelivat Jalosta olympialaisten jälkeen enemmän kuin Hannu Aravirtaa konsanaan.

Paras ratkaisu olisi, että Jalonen tajuaa itse vetäytyä tämän mm-turnauksen jälkeen pestistään ja saadaan hyvä johtaja tilalle. Tää pelikirjapelaaminen ei vaan kertakaikkiaan toimi, kun joukkue kasataan sieltä täältä lyhyeen turnaukseen.
 

Morgoth

Jäsen
Milloin Suomi on viimeksi hävinnyt näillä jämämaille? Ihan metsään tämä Jalosen Suomi menee. Nyt käsissä sentään pitäisi olla tutut EHT-miehet, mutta minkäänlaista tunnetta ei joukkueeseen saada. Pelikirjasta paljon puhutaan, mutta kannattaisiko nyt palata enemmän back to basics-linjalla. Jos haluaa älyköksi niin kannattaa valita joku muu positio kuin jääkiekkovalmentaja.

Nyt äkkiä kaikki Hämeenlinnalaiset puolustamaan tätä pronssi-Midasta.
 
Ei kai tämä vaadi muita perusteluita kuin sen, että sama mies, sama vuosi ja Suomen maajoukkueen historian kaksi karmeinta munausta.
Vielä kun listaan lisätään viime vuoden MM-kisojen totaalifloppaus, niin valmentaja vaihtukoon. Uusi mies tilalle ja sopimus vuoteen 2014.
Ja Dufva ulos samalla vauhdilla.
 

nikozwan

Jäsen
Itse olen kyllä diggaillut Jalosesta aiemmin, mutta hiljaiseksi vetää tämän illan tappio Tanskalle. Jos ei mitalia tule näistä kisoista niin näyttäisin itse Jukkikselle ovea. Kuka tilalle? Ihan sama, kunhan ei Dufva...
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Otsikon mukaisesti Jukka Jaloselle kenkää. Perusteeksi pitää riittää välieräpeli Yhdysvaltoja vastaan olympialaisissa ja tämä räpellys Tanskaa vastaan. Kummola ja Juti pitäisi laittaa samassa yhteydessä pihalle.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Noloa Jutta noloa

Jalosen uusi strategia vain "liikkuviin , teknisiin " pakkeihin satsaten ei oikein natsannut. Ei F-maajoukkueenkaan kuuluisi hävitä Tanskalle , varsinkaan noin rumasti. Vastuu menee Jutalle.

Jääkiekko on edelleenkin MIESTEN peli, tämä JJ:lle tiedoksi. Neppailijat pelaa jääpalloa ja salibandyä.
 

Fordél

Jäsen
Mitenköhän Jukka saa porukan näin jumiin? Pelaamisesta puuttuu kaikki rentous ja lopputulos on se, että yritettään aivan liian vaikeita ratkaisua. Mua ei haittais vaikka oltaisikin hävitty Tanskalle jos esitys olisi ollut edes sellainen, että siellä olisi jätetty peräsuoletkin kentälle. Näin tunteetonta ja intohimotonta Suomea en muista koskaan nähneeni. Huh huh. No mutta turnaus on vasta alussa ja pelit jatkuvat. Tästä ei voi kuin parantaa ja nyt Jukan on näytettävä onko hänestä näin vaativaan tehtävään vai ei.
 
Voiko valmentajaa vaihtaa kesken kisojen? Kaksi totaalista romahdusta tullut nyt peräkkäisissä arvokisoissa ja mitä Jalonen on tehnyt pelin sisällä? Tuijottanut sammakonsilmillään paskahousuista leijonalaumaa ja kysellyt uimalakilta, että mihin mennään bisselle pelin jälkeen.

Nyt kun pelit menee sopivasti ristiin, niin Suomi saattaa olla jopa karsintasarjassa. Mielenkiintoiseksi menee.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Tämän iltainen Tanska-ottelu vahvisti ennestään kuvaani siitä, että Jukka Jalonen on väärä valmentaja Suomen maajoukkueelle. MM-kisojen 2007 jälkeen en ole yhdessäkään Suomen ottelussa tuntenut sellaista varmuutta mitä mm. 07 MM- ja 06 Olympia-joukkuiden peleissä tunsin.

Westerundillakin otti aikansa saada pelityylinsä ajettua sisään, mutta sen jälkeen jälki oli murhaavaa. Jalonen on nyt valmentaja kolmansissa kisoissaan, eikä jälki vieläkään vakuuta ensimmäisen pelin perusteella.

Mikäli näiden kisojen aikana ei Suomen pelissä tapahdu täydellistä muutosta, niin olisin valmis sanomaan Jukalle kiitos hei. Tätä tuskin tulee tapahtumaan, kun JJ voi ratsastaa Olympiapronssilla, josta miehelle on kyllä pakko hieman antaa kunniaa.

Loppuun pienenä kuriositeettina; olenko ainut, jonka mielestä oli outoa tehdä JJ:lle kahden vuoden jatkosopimus joulukuussa, kun mies oli valmentanut vasta yhdet MM-kisat, joissa jälki oli kaikkea muuta kuin vakuuttavaa?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ei perkele, kuinka kauan tätä Jalosen paskaa pitää katsella?! Siis oikeasti. Kaveri koittaa ajaa jotain omia pelisysteemejä sisään pelaajille hyvin lyhyt kestoisessa turnauksessa, kun pitäisi sen sijaan nimenomaan ymmärtää, minkälainen pelaajamateriaali milloinkin on mukana ja pelata vahvuuksilla. Tää sama ongelmahan oli viime mm-kisoissa. Pelkkää itkua kuuli tältä lapaselta, kun pelaajat eivät noudattanu sovittua pelitapaa. No pronssiahan tuo kaveri olympialaisista joulutti. Itse en tosin missään vaiheessa laskenut sitä Jalosen ansioksi, vaan enemmänkin näin siten, että sellaisella valmentajalla, joka tosiaan ymmärtäisi joukkuettaan ja peluuttaisi sitä vahvuuksillaan, olisi tulos voinut olla vieläkin parempi. Myös pelikaavio ja (jälkeenpäin voi sanoa jopa onnekas) tappio Ruotsille auttoi joukkuetta eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös