MM-kisat, Saksa 2010: Suomen kokoonpano

  • 563 740
  • 1 945

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Immosta ja Kapasta tosiaan ajattelinkin kahteen ylimpään ketjuun senttereiksi ja Lehterää kolmossentteriksi. Sitten nelosessa haluaisin kovasti nähdä tulevaisuuden tutkaparin Granlund-Hartikainen. Ketjun puolustusorientoitunut pelaaja olisi sitten laidassa esim. Komarov tai Pihlström. Kyllä minun mielestä Granlund pelaa tulevaisuudessakin leijonissa sentterin paikkaa, niin tietoisen riskin tässäkin tilanteessa hänen suhteensa ottaisin. Jos heti turnauksen alussa sentterin paikalla floppaa, niin sitten mies vilttiin tai laidalle.

Syömiesi sienien laatua en tiedä, mutta tuntuu kyllä tältä osin toimivan kuin hirvi. Mielenkiinnolla kuulisin minkäsortin roolia tämän "neloskentän" ajattelit pelaavan? Pihlström puolustusorientoiunut pelaaja? Kyllä se toki puolustaakin, mutta ei se nyt kaverin ominta vahvuutta kai kuitenkaan? Komarov neloseen jo sopisikin. Granlundin pelihuumori ei koskaan toimisi nelosen roolituksessa (eikä avut) Hartikainen toki pystyisi tätäkin roolia ehkä parhaiten näistä nuorista vetämään, vaikka avuja riittää muuhunkin rooliin. Hytöstä parempaa vastustajan pimentäjänä ja av-miehenä en kyllä nää tässä valtakunnassa löytyvän, eikä tuo lie sentään vielä ikäloppukaan ole, niinkuin joistain aiemmista pohdinnoista saattaisi ymmärtää.

Vatanen voisi olla jopa toimivakin, mikäli vierelle löytyisi jotain Lydmanin kaltaista, vaikka enpä usko Jalosen näitä nuoria vielä ihan kympillä tähyilevän.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tämän nyt julkistetun joukkueen lisäksi on siis vielä tulossa jonon jatkoksi erimaiden pleijareissa pelaavia pelaajia. Niin kuin aikaisemmin totesin, niin todellakin toivon, että nyt tehdään se nuorennusleikkaus ja mielestäni tämä ei tarkoita, etteikö silti voitaisi menestyä. Moni listoilla olevista nuorista on jo nyt taidoiltaan parempia kuin täälläkin hehkutetut konkarit. Ainoa asia mikä näiltä nuorilta puuttuu on kokemus, mutta kokemus ei ole mikään autuaaksi tekevä asia vaikka se jotenkin on iskostunut täälläkin monen päähän ja varsinkin karjalalippisten kalloon se on suorastaan sulanut (95). Kokemusta kyllä tarvitaan ja sitä pitää olla joukkueessa mukana, mutta yhtälailla kaikki joukkueet tarvitsevat nuorten energisyyttä ja ennakkoluulottomuutta pärjätäkseen. Tärkein on kuitenkin taito ja sitä näillä nyt valituilla nuorilla kyllä on!

NHL:stä vapautuvat pelaajat:

Mikko Koivu
Jussi Jokinen
Saku Koivu
Joni Pitkänen
Niklas Hagman
Antti Miettinen
Tuomo Ruutu
Sean Bergengeim
Jere Lehtinen
Niklas Bäckström
Antero Niittymäki
Kari Lehtonen
Miikka Kiprusoff
Vesa Toskala

NHL pelaajista Mikko Koivu, Tuomo Ruutu ja Jussi Jokinen olisi tärkeä saada hyökkäykseen mukaan. Ruutu saattaa haluta parannella paikkoja ja Jokinen voi olla näreissään, koska ei päässyt Olympialaisiin mukaan. Tämä kolmikko olisi kuitenkin paras ratkaisu. Niklas Hagmanin ottaisin myös kisoihin. Antti Miettistä en ottaisi, mutta olen 100% varma, että Jalonen ottaa, ikävä kyllä (muuten ei mitään Miettistä vastaan, mutta nyt pitää tehdä nuorennusta). Maalivahdeista on ihan sama kuka tulee, kaikki käy.

Mahdollisesti vapautuvat:

Kimmo Timonen
Mika Pyörälä
Ville Leino

Timosen ottaisin mukaan, Pyörälää ja Leinoa en.

AHL:stä mahdollisesti vapautuvat jos eivät mukana NHL:ssä varamiehinä:
Mikko Lehtonen
Ilkka Heikkinen
Joonas Lehtivuori
Mika Pyörälä

Lehtonen, Heikkinen ja Lehtivuori, kaikki ihan mielenkiintoisia pelaajia jos olisivat mukana karkeloissa, mutta ennemmin ottaisin euroopassa pelaavia nuoria.

KHL:stä vapautuvat:

Janne Pesonen
Niko Kapanen
Jarkko Immonen
Hannes Hyvönen
Petri Vehanen

Mukaan ottaisin Niko Kapasen sekä Vehasen (todellakin ansaitsee matkan), mutta en Immosta, mutta tiedän, että "uimalakki" vaatii oman poikansa mukaan.

Elitserienistä vapautuvat:

Janne Niinimaa
Pasi Puistola
Teemu Laine
Jukka Voutilainen

En ottaisi ketään, ehkä Puistolan, jos puolustajista pulaa.

Sveitsin liigasta vapautuvat:

Tony Salmelainen

En ottaisi Tonya mukaan vaikka onkin oma suosikkipelaaja, mutta nyt pitää nuorentaa, sorry Tonza!

SM-liigasta vapautuvat potentiaaliset pelaajat:

Sami Kapanen
Teemu Hartikainen
Juha-Pekka Hytönen
Antti Pihlström
Sami Vatanen
Mikko Mäenpää
Joonas Järvinen

Vatanen mukaan, Hartikaisen ottaisin mahdollisesti röyhimään neloseen, Pihlströmin ehkä. Järvinen puolustavan puolustajan rooliin. Kapasen voisin ehkä ottaa tuomaan kokemusta neloseen vähän riippuen muusta kokoonpanosta. Harmi, että "uimis" on päättämässä valinnoista, joten JP on myös mukana.

Näistä koottuna päivitetty oma suosikkijoukkue:

Hyökkäys:

J. Jokinen-M. Koivu-T. Ruutu
Hagman-N. Kapanen-Granlund/Aaltonen
Enlund-Lehterä-Lucenius
Hartikainen-Komarov-Pihlstöm
Aaltonen/Granlund

Perusteluina kentille: Ykkönen ei perusteluja kaipaa. Kakkonen olisi parhaat mahdolliset Kapanen ja Hagman, jotka toisivat kokemusta ja siihen Granlund tai Aaltonen laitaan joilla on hyvä olla kokeneet hyökkääjät vierellä. Kolmonen on pelannut koko kauden, niin runkkarissa kuin pleijareissa loistavasti yhteen ja se kannattaisi käyttää hyödyksi. Nelosessa loistavat röyhijät, jotka luovat varmasti paljon härdelliä kentälle.

Puolustus:

Heikkinen-Timonen/Nummelin
Niskala-Jaakola/Kuukka
Kukkonen-Vatanen
Järvinen/Lajunen

Mielestäni tässä puolustuksessa olisi riittävä määrä kokoa, taitoa ja kokemusta sekä hyvää peruspuuolustamiseen pystyvää pelaamista. Itse en valitsisi Nummelinia mukaan jos Timonen on tulossa, muussa tapauksessa Numppa on ehdoton. Seitsemänneksi puolustajaksi ottaisin joko nuoren Järvisen tai Lajusen.

Maalivahdit:

Vehanen
muut...

Maalivahdin paikka ei ole se missä välttämättä tarvitsee nuorentaa, meillä tulee maalivahteja mukavasti putkesta. Vehanen on mielestäni todella lähellä ykkösmaalivahdin paikkaa ja olisi sen ansainnut. Hän on kahden maan paras maalivahti ja KHL on maailman toisiksi paras liiga ja sielläkin pelannut uskomattomia pelejä ja johdattanut joukkueensa finaaliin. Vehanen on siis myös paras NHL:n ulkopuolinen maalivahti ja MM-kisat pelataan euroopassa, joten hän olisi selkeästi paras ja järkevin vaihtoehto.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Hah. Tässä olisi sellainen puolustuksen hasardipari, ettei mitään rajaa. Kaksi hyökkäävää puolustajaa, jotka ovat omissa aina täysin kuutamolla samaan kenttään - Ei kiitos. Kukkonen Lajusen pariksi ja Kuukka Pikkaraisen.

Niin miten sen nyt ottaa. Kiekko on vallanväline ja jos maajoukkuetason pelaajat eivät osaa puolustaa, niin taitavat pelata väärässä paikassa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Eikös Tuomon kausi päättynyt loukkaantumisen takia tovi sitten? Tuskin on mukana.

Niinhän se olikin. Miten tuota en muistanutkaan. Noh, siihen paikalle sitten paras ehdokas. Saattaapi löytyä noista mun listoilta muitakin virheitä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
No, niin. Nyt tulikin heti muutoksia kenttäkoostumuksiin, joten tähän heti päivitystä. Ainakin Timonen jäi nyt ulos joukkueesta (itsekin varmaan ihan mielissään).

Oma suosikkijoukkue:

Hyökkäys:

J. Jokinen-M. Koivu-Miettinen
Hagman-N. Kapanen-Granlund/Aaltonen
Enlund-Lehterä-Lucenius
Hartikainen-Komarov-Pihlstöm
Aaltonen/Granlund

Puolustus:

Heikkinen-Nummelin
Niskala-Jaakola/Kuukka
Kukkonen-Vatanen
Järvinen/Lajunen

Maalivahdit:

Vehanen
muut...
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
NHL:n playoffien avauskierroksen parit ovat nyt selvillä, ja pari "suomalaiskohtaamistakin" sekaan mahtuu. Pudotuspelithän alkavat 14.4., joten vaikka joku pari menisikin seitsemään otteluun, niin MM-kisoihin ehtisi silti hyvin mukaan, jopa ihan kisojen alkuun.

Eri asia tietysti on, että halutaanko ryhmä lyödä lukkoon jo ennen tätä, ja ottaa Sweden Hockey Games täytenä harjoitusturnauksena. Mutta toisaalta sinne eivät taida ehtiä vielä edes SM-liigan finalistit.

Kyseiset suomalaisjoukkueiden parit ovat siis Phoenix-Detroit ja Chicago-Nashville. Eli jos halutaan jättää yksi sentteripaikka avoimeksi, kannattaisi tuota ensinmainittua sarjaa kytätä (Nokelainen tai Filppula - mahdollisesti myös Lepistö tai Korpikoski kaupan päälle). Chicago-Nashvillestä voisi siis olla saatavilla joko Niemi tai Rinne, hyvävireisiä kavereita molemmat. Tosin maalivahdeista ei pulaa totusti ole tulossa, joten tuskin sinne iirotarkkeja ollaan muutenkaan kaivamassa.

Nokelainen/Filppula ja Niemi/Rinne sopisivat hyvin myös tähän joukkueen nuorentamisleikkiin, joten kenties näitä kortteja kannattaa katsella.

Ilkka Heikkisen muuten ottaisin vähintään näytille, jos ei sitten suoraan joukkueeseen. NY Rangersin putoaminen tarkoitti sitä, että Heikkisen seurajoukkuepelit ovat joka tapauksessa nyt ohi.

Btw, mainittakoon sekin, että Mikko Lehtonen oli muuten tällä kaudella Providence Bruinsissa sekä seuransa paras maalintekijä että pistemies. Joskohan noilla näytöillä pääsisi mukaan, ainakin näytille? Tosin voi olla, että noilla näytöillä pääsee vielä kevääksi Bostoniin.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Itse toivoisin, että mahdollisimman suuri osa MM-joukkueesta valittaisiin tämän kauden näyttöjen perusteella. Dinot on saatu aika hyvin ulos ja nuorennusleikkaus on odotettavissa, vaikka Nummelinille paikan kisajoukkueeseen soisin. Nummelin on käytännössä korvaamaton erityisesti ylivoimassa jos/KUN Timonen ei kisoihin lähde vaikka Philly putoaisikin jatkosta jossain vaiheessa.

Maalivahtiosasto on helpoin osa kokoamisessa, koska laadukkaita veskareita on (onneksi) todella monta. Vehanen tämän kauden näytöillä ehdottomasti mukaan ja toinen pelaava maalivahti NHL:n puolelta.

Granlund ja Vatanen mukaan kisoihin. Tämä täysin tulevaisuutta ajatellen! Vatasesta 7.pakki ja Granlundista 13.hyökkääjä. Siitä sitten tilanteen mukaan kokemusta ja peliaikaa pojille ilman isoja paineita onnistumisista. Erityisesti ylivoimassa molempia voisi/kannattaisi kokeilla, koska molempien vahvuudet ovat hyökkäyspelissä.
 

Fordél

Jäsen
Hienoa, että nyt tuli selvyys, että moni konkari jää näistä kisoista pois, vaikka tottakai esim. Jokela ja Väänänen olisivat mahtuneet kisakoneeseen. Nyt on tilaa nuoremmille, mutta myös muutamalle kokeneelle sotaratsulle kuten Numpalle.

Kiitos myös nimimerkille Ck tuosta listauksesta siitä keitä olisi käytettävissä.

Itse lähtisin siitä liikkeelle, että en odottaisi tällä kertaa NHL:n pudotuspeleistä ketään vaan löisin joukkueen niin aikasessa vaiheessa lukkoon kun vain mahdollista. Ihan älyttömiä en lähtisi nuorentamaan joukkuetta, mutta tekisin siitä hyvän yhdistelmän nuoruutta ja kokemusta. Tärkein yhdistävä tekijä pelaajilla on pelirohkeus. Se on mielestäni kaiken aa ja oo. Haluan joukkueeseen siis hyvällä itseluottamuksella varustettuja energisiä pelaajia, joilla kaikilla on myös riittävä taitotaso ja liike toteuttamaan Jalosen pelitapaa.

Aletaas tältä pohjalta kasailemaan uutta hahmotelmaa kisaryhmästä...

Maalivahdit:

Bäckström - Niittymäki - Vehanen


Jos kaikki ovat kunnossa niin mennään tuolla helkkarin kovalla kolmikolla. Sekään ei haittaa, että jompi kumpi NHL-veskoista jättäisi tulematta koska Vehanen menisi loistavasti myös kakkosena.

Puolustus:

Pitkänen - Kukkonen
Nummelin - Niskala
Mäenpää - Jaakola/Heikkinen
Vatanen - Heikkinen/Jaakola


Pakistosta tekee vaikeaksi kasattavaksi se, kun selkeitä nimiiä on "vain" neljä kappaletta (Pitkänen, Kukkonen, Nummelin ja Niskala). Tämän nelikon jälkeen tulee kova pudotus.

Vatanen pelaa nyt niin kovalla tasolla ja hyvällä pelirohkeudella JYP:n pakistossa, että ehdottomasti kisakoneeseen. Mäenpää on mainio kiekollinen pakki ja tähän toki voisi ottaa jotain Juuso Hietastakin, mutta mennään nyt Mäenpäällä, jolla ainakin tiedän olevan tarpeeksi itsevarmuutta ja rohkeutta. Toisaalta vaikka on aika pieni, ei pelkää myöskään fyysistä peliä. Siihen kaveriksi toinen kädellinen, mutta vähän kookkaampi pakki, joka ei myöskään pelkää fyysistä peliä eli Ilkka Heikkinen. Jos halutaan taas enemmän peruspakkimentaliteettia niin sitten Jaakola Mäenpään kaveriksi.

Hyökkäys:

1. J.Jokinen - M.Koivu - M.Miettinen
2. Hagman - Immonen - Pesonen/Pyörälä
3. Aaltonen - Lehterä - Bergenheim
4. Komarov - N.Kapanen - Pihlström
13. hyökkääjä Granlund


Ykköskenttä tulee kokonaan rapakon takaa. Nelonen on taas selkeästi roolitettu energiakenttä, jossa Kapanen kaitsee kahta menijää. Kakkoseen ja kolmoseen taas vähän uutta osastoa höystettynä kokeneemmilla kavereilla. Varsinkin tuo kolmonen on mielestäni aika mielenkiintoinen, koska siinä olisi helkkaristi taitoa kaksikossa Lehterä - Aaltonen. Toiseen laitaan pitää saada sitten edes vähän kahden suunnan pelaamista ja siksi Bergie kolmanneksi pyöräksi.
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tässä olisi oma unelmajoukkue MM-kisoja ajatellen. Sopiva mixaus todellista kokemusta sekä aivan uutta nuorta voimaa kantamaan siementä tulevaisuutta varten. Mukana myös pari sellaista nimeä ketkä eivät välttämättä absoluuttisen parhausjärjestyksen mukaan kuuluisi olla kisoissa, mutta pakko se on näitä nuoria jossain vaiheessa ajaa rohkeasti sisään. Ja mukaan otetut nuoret nimenomaan todella pelaavia tapauksia kaikki!


Hyökkäys :

1. J. Jokinen - M. Koivu - J-M Aaltonen
2. Hagman - S. Koivu - Granlund
3. J. Immonen - Lehterä - Bergenheim
4. Komarov - N. Kapanen - Pihlström
13. hyökkääjä Osala/M. Lehtonen

Muita potentiaalisia : Kontiola, Enlund, Voutilainen, J-P Hytönen, Santala


Kaikissa kolmessa ensimmäisessä kentässä yksi todella lupaava tulevaisuuden tähti sekä pari kokeneempaa jo tällä tasolla taitonsa näyttänyttä kaveria. Neloskenttä on sitten taas taattua laatua mitä voi tarvittaessa kuormittaa aika paljonkin, jos esim. kolmoskenttä ei ala saamaan juonesta millään tavalla kiinni.

Moni varmaan miettii mitä hittoa J-M Aaltonen tekee ykkösketjussa tällä tasolla ja niin mietin itsekin pitkään, mutta eikö esim. tämä Miettisen poika ala olee aika nähty näissä kisoissa? Pihlströmin voi myös nostaa ykköseen rymistelemään, jos J-M ei pysy kenenkään vauhdissa kisoissa.


Puolustus :

1. Niskala - Kukkonen
2. Jaakola - Pitkänen
3. Nummelin - Kuukka
7. puolustaja Vatanen

Muita potentiaalisia : Hietanen, Lehtivuori, Heikkinen

Puolustus on taas taattua suomilaatua ja kun vielä Jokela, Väänänen sekä Lehtonen ovat valmiiksi poissa niin aika vähissä on puolustavat puolustajat. Sen takia Jaakola sekä Kuukka ajavat näihin rooleihin sisään.


Maalivahdit :

1. Bäckström
2. Lehtonen/Niittymäki
3. Vehanen

Muita potentiaalisia : Kiprusoff(??), I. Tarkki(pelkkä kolmosveska käy)

Monet näkevät tämän osaston varmasti todella hyvällä mallilla, kun NHL:sta pelkästään vapautui 5 maalivahtia runkosarjan jälkeen. Niin iloiselta tilanne ei minun silmiin kuitenkaan näytä, sillä näistä viidestä kahdella ei ole sopimusta ensi kaudeksi(Lehtonen, Niittymäki), yksi ei ole tarpeeksi kova näihin kisoihin(Toskala), yhtä ei varmaan kiinnosta millään tavalla(Kiprusoff) sekä yhdellä on paikat reistaillut hiukan kauden lopussa(Bäckström). En olisi kovin yllättänyt edes, jos tästä viisikosta ei nähtäisi kisoissa ketään
 
Viimeksi muokattu:

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
No nyt kun alkaa olla selvää, että ketä änäristäkin on mahdollista saada, niin laitetaas jotain pohdintaa tännepäinkin. Koska en usko änärimiesten kovin suureen ryntäykseen Saksaan on joukkue Eurooppapainotteinen.

Hagman-M.Koivu-J-Jokinen

Ykkönen kasataan änärimiehistä. Mikko Koivu selkeä valinta ykkössenaksi. Laidoille maaliahne Hagman ja nyt se Jussi Jokinenkin mukaan.

Pesonen-Immonen-Hentunen/Miettinen

Kakkosessa molempiin laitoihin maalintekovoimaa ja keskelle Immonen tarjoilemaan. Miettinenhän taisi olla jotenkin loukkaantunut, eikä hänen tulonsa kisoihin ole varmaa, joten jos Antti ei tule, niin Joroisten härkä vaan mukaan, on kuitenkin edellene loistovireessä, siitä osoituksen SM-liigan maalipörssin voitto.


Pihlström-Hytönen-Komarov

Tässäpä sitten jarruketjua. Energiaa ja taistelua löytyy laidoilta enemmän kuin tarpeeksi. Myös vastustajan iholla pysyminen tämän ketjun tärkeä tehtävä. Keskellä Hytönen on rauhoittava elementti.

Kapanen-Lehterä-Hartikainen/Granlund

Neloseen vasemmalle Sami Kapanen tuomaan kokemusta kehiin. Ylipäänsä Kapanen varsin tärkeä lenkki nuorekkaassa joukkueessa. Puolustaa, hyökkää, syöttää, maalaa, rauhoittaa. Keskelle Lehterä ensimmäisiin MM-kisoihinsa. Pienehkö rooli, jotta nähdään mihin miehestä on. Vastuuta totta kai enemmän jos sen ansaitsee. Oikeaan laitaan myös nuori uusi tulokas. KalPan Hartikainen vaikuttaa erittäinkin potentiaaliselta maalintekijältä ja siksi hyvä saada jo nyt mukaan maajoukkuekuvioihin. Toinen vaihtoehto on Mikael Granlund. Miken valinta riippuu pitkälti esityksistä mm-leirillä. Mikke siksi laitaan, kun on koko kauden siellä pelannut ja sentterin vastuu mielestäni liian suuri ensikertalaiselle.

Timonen-Lydman

En tiedä tippuuko kummankaan joukkue, mutta jos tippuu, niin tässä ykköspakkipari.

Lepistö-Väänänen

Lepistö hyökkää, Väänänen puolustaa. Selkeä roolitus.

Niskala-Jaakola

Sama kuin yllä, Niskala hyökkää, Jaakola puolustaa.

Rask
(Vehanen)
((Ihan sama kuka))


Rask ykköseksi, jos Bostoni vaan tippuu. Paras Euroopassa pelaava maalivahti Vehanen ehdottomasti kisoihin. Viime vuonna Riksman pääsi kisoihin kolmosveskariksi SM-liigan parhaana veskana, niin kyllä Vehanen Liigan ja KHL:än parhaana veskana ehdottomasti mukaan.

Noh siinä nyt on jonkinmoinen joukkue. Kyllähän tuolla menestystäkin on odotettavissa. Sijoitusta tulevaisuuteen muutamien kisa debytanttien kanssa.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Kirjoittelin tuossa blogiani ja aloin pohdiskelemaan juuri tätä MM-joukkuetta. Melko eurovoittoiseksi tämä joukkue muuttuu, mutta MM-kisoissa taso voi vielä riittääkin. Puolustus on se suurin vaikeus tällä hetkellä. Sen kaikki tuntuu jo tietävän. Väänäsen, Jokelan ja Lehtosen puuttuminen ei ainakaan helpota tilannetta. Jaakola viime kevään vireessään olisi hyvä pelaaja, mutta onko hän vireessä? Elitserieniä seuraavat tietänevät enemmän.

Oma kokoonpanoehdotukseni. Varamiehiksi sitten Jaakolaa, Aaltosta, Santalaa ja maalivahdeista nyt ei pulaa olekaan:
Maalivahdit:
Niklas Bäckström – Minnesota Wild
Antero Niittymäki – Tampa Bay Lightning
Petri Vehanen – Ak Bars Kazan

Puolustajat:
Ilkka Heikkinen – Hartford Wold Pack
Juuso Hietanen – Brynäs
Lasse Kukkonen – Avangard Omsk
Mikko Mäenpää – HPK
Janne Niskala – Frölunda
Petteri Nummelin – Lugano
Sami Vatanen – JYP

Hyökkääjät:
Sean Bergenheim – New York Islanders
Niklas Hagman – Calgary Flames
Juha-Pekka Hytönen – JYP
Jarkko Immonen – Ak Bars Kazan
Jussi Jokinen – Carolina Hurricanes
Niko Kapanen – Ak Bars Kazan
Mikko Koivu – Minnesota Wild
Leo Komarov – Dynamo Moskova
Jori Lehterä – Tappara
Mikko Lehtonen – Providence Bruins
Antti Miettinen – Minnesota Wild
Antti Pihlström – JYP
Tony Salmelainen – Servette
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK

Mainitsemistasi pelaajista taitavat ainakin Hentunen, Timonen ja Väänänen olla kieltäytyneet tarjouksesta. Sen lisäksi Lepistön ja Lydmanin kaudet jatkuvat. Pesosen en usko myöskään kisoihin päätyvän, sillä taisi kuntoutua vastikään pitkästä loukkaantumisestaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tässä olisi oma unelmajoukkue MM-kisoja ajatellen.
Hyökkäys :

2. Hagman - S. Koivu - Granlund

Unelmasi romuttui ainakin Saku Koivun osalta, Saku antoi odotetun kieltävän vastauksen MM-kyselyihin. Näin Hesarissa:
Kysymykseen pelaako Koivu kevään MM-kisoissa tuli yksiselitteinen vastaus.

"En pelaa. Kun on olympiavuosi, siinä tulisi vähän turhan paljon jääkiekkoa. Tässä on nyt kolme viikkoa turnauksen alkuun, ja minusta tuntuu, että nyt on nuorempien miesten aika hoitaa edustustehtävä. Ja kun minulla ei ole ensi kaudeksi sopimusta, en halua ottaa sitä riskiä, että loukkaantuisin MM-kisoissa."

Samassa jutussa myös Selänne kommentoi MM-kisoihin lähtemistä:
"Ei, ei, ei, kuului vastaus."

Täysin odotettuja vastauksia toki kumpikin, Selännehän ilmoitti asiasta jo olympialaisissa, eikä Sakukaan lähde ilman sopimusta MM-kisoihin.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sitten nelosessa haluaisin kovasti nähdä tulevaisuuden tutkaparin Granlund-Hartikainen.

Mistä päättelit, että tuossa on tuleva tutkapari? U20 kisojen aikana itkettiin siitä, ettei Hartikainen lainannut tarpeeksi kiekkoa Granlundille. MM-kisoissa kumpikaan tuskin tulisi kiekkoa hallitsemaan nelosketjun minuuteilla, mutta tulipahan vain mieleen.

Tässä on nyt kovasti puhuttu nuorennusleikkauksesta, mutta Jalonen on itse todennut, ettei sellaista ole odotettavissa. Sääli. Tässä kohtaa olisi ollut hyvä leikata kaikki maajoukkuejyrät joukkueesta ja ottaa sinne niitä nuoria lahjakkaita pelaajia, joilla kaikilla on potentiaalia paitsi auttaa joukkuetta myös oikeasti ottaa osaa ratkaisuihin kaukalossa. Jos Jalonen ei ole pakotettu (esim. massaloukkaantumisten ja -kieltäytymisten takia) ottamaan nuoria mukaan, niin Jukkahan ei ota. Granlund ehkä hikisesti 13. hyökkääjä. Toki olen sitä mieltä Granlundin kohdalla, että paikka on ansaittava, ihan niin kuin kaikkien muidenkin. Ja mielestäni 18-vuotiaiden kisat eivät riitä näytöiksi. EHT:lle vaan mukaan (ehtiikö, millois ne kisata loppuu?). Hartikainen ei taida kuulua Jalosen suunnitelmiin. Harmi, Hartikainen jos kuka istuisi nelosketjuun. Pelannut pleijareissa omalla tasollaan ja tehnyt myös tulosta.

MM-kisat tuntuvat kyllä tällä hetkellä vähän kaukaisilta. Katsellaan uudestaan jos KalPa tipahtaa ennen finaaleja.

EDIT: Joni Pitkäsen poissaolo ei ainakaan allekirjoittanutta hetkauta. Tai no ehkä se vähän pistää hymyilemään tyytyväisenä.
 
Viimeksi muokattu:
Puolustaja Joni Pitkäsen kisat ovat jäämässä väliin. Mies loukkasi itsensä runkosarjan lopulla ja kausi on tämän myötä todennäköisesti ohi. Lopullinen varmuus asiasta saadaan kunhan Pitkänen käy seuransa lääkärintarkastuksessa. Lähdettä en nyt tähän hätään löydä, mutta luin se jokunen hetki sitten jostakin netin syövereistä.

Ennustukseni siitä, että Vancouverin joukkueesta ei montaa äijää ole MM-kisoissa mukana, on toteutumassa.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Näyttää siltä, että ei ole kovinpaljoa nhllästä tulossa pelaajia.
M.Koivu, Miettinen, Bergenheim, Hagman, J.Jokinen, Bäckström, Niittymäki, Lehtonen. Lehtosella ja Niittymäelläkään ei ole sopimusta, joten eivät varmaan tule. Koivuakaan ei välttämättä päästetä.

Euroopasta voitaisiin saada mielenkiintoisia nuoria nimiä, samaten ahllästä.

Ketjuni:

1.Miettinen - Koivu - Jokinen
2.Immonen - N.Kapanen - Hagman
3.Bergenheim - Lehterä - Aaltonen/Hartikainen/Granlund
4.Komarov- Hytönen - Philström

Jaakola - Nummelin
Kukkonen - Niskala
Heikkinen - Laakso/Vatanen/?
13. Granlund/Aaltonen
7. Vatanen/?

1. Bäckström
2.Vehanen
3.I.Tarkki/Säteri
Jos Phoenix tippuu, niin Nokelainen neloseen, lepistõ pakiks, ja Korpikoski johonkin rooliin. Jos Phoenix meneekin jatkoon, niin Filppula ehdottomasti 2 ylempään ketjuun.


Mikko Koivun on ehdottomasti oltava kapteeni, jos on mukana.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ketjuni:

2.Immonen - N.Kapanen - Hagman

Veikkaajan "tietojen" mukaan sekä Kapanen että Hagman jättävät kisat väliin. Asiasta uutisoi MTV3.fi hetki sitten. Tämä vapauttaa sentterintonttia esim. Lehterälle ja Hytöselle, mahdollisesti myös Granlundille. En tosin usko, että MG sentterin paikalle pelaisikaan, jos kisakoneeseen pääsee.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2010/04/1099177

Tämän mukaan Hagman ja Niko Kapanen jäävät ulos kisajoukkueesta, samoin kuin jo hieman odotetummin Kiprusoff ja Pitkänen. Aika raju nuorennusleikkaus on todellakin tapahtumassa.

Sekä Hagmania että N.Kapasta olisin pitänyt erittäin tärkeänä palasena joukkueessa, kuten myös esim. puolustuksen Ossi Väänästä. Vaikka nuorentaa halutaankin, niin kyllä jokunen luotettava konkari olisi silti tarpeen. Saa nähdä, pureeko olympiakrapula samalla tavalla myös muihin kärkimaihin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
NHL:stä ei ilmeisesti pakistoon ole paljon apuja tulossa eli kisoihin lähdettäisiin seuraavalla koostumuksella:

J. Jokinen - M. Koivu - JM Aaltonen
Nummelin - Niskala

Tony Salmelainen - Lehterä - Mi. Granlund
Lepistö - Jaakola

Ja. Pesonen - Immonen - Bergenheim
Mäenpää - Heikkinen

Komarov - J-P Hytönen - Pihlström

7. Puolustaja: Sami Valtranen
13. Hyökkääjä: Joonas Rask


1. Tuukka Rask
2. Bäckström
3. Vehanen


Puolustus on kyllä vaikein koottava ja siinä onkin Jukka Jaloselle suurin haaste, että keistä hän sen kasaa.

EDIT. Muokkausta uusimpien poisjääntien mukaan
EDIT2. Tuohon sitten lisäillään sitä mukaa NHL -pelaajia kun tippuvat...
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seikola - Heikkinen

Seikola jäi (ilmeisesti loukkaantumissyistä) jo pois MM-leirityksestä eikä siis ole tänä(kään) vuonna käytettävissä. Heikkisen näkisin itsekin mielelläni mukana, mutta pitää muistaa, että sopimus NY Rangersin kanssa umpeutui, ja lienee jokseenkin epävarmaa, uskaltaako Heikkinen sopimuksettomana ottaa taloudellisen riskin ja lähteä mukaan.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tosiaan tämä nuorennusleikkaus on piakkoin muodostumassa jo enemmän pakonsanelemaksi kuin suunnitelluksi, sillä poisjääntien lista kasvaa näemmä päivittäin, ja jatkoa vielä ihan varmasti seuraa.

Pyörittelin tuossa huvikseni jonkinlaista rankingia kisakandidaateista, ja tosiaan ihan terävimmästä päästä noita kieltäytymisiä tulee. Jätin toki rankingista pois jo leijonauransa lopettaneet Selänteen ja O.Jokisen (miten muuten Jere Lehtisen tilanne olikaan: tulikos häneltäkin maajoukkueuran lopettamispäätös?).

Miikka Kiprusoffin kieltäytyminen tuskin juuri ketään yllätti, mutta siinä putosi kuitenkin veskari ranking-sijoilta 1-2. Tällä osastolla on kuitenkin vielä jopa varaa vaikkapa kahteen kieltäytymiseen ennen kuin paniikki alkaa iskeä.

Joni Pitkänen olisi ollut puolustukseen tärkein käytettävissä oleva pelaaja, ja Ossi Väänänen omassa rankkauksessani sijalla kolme. Myös Mikko Jokela olisi omaan kisaryhmääni mahtunut, suunnilleen sijalta kuusi.

Senttereistä Sakun ja Niko Kapasen jäätyä pois putosi sitten kerralla sekä kakkos- että kolmosvaihtoehdot rannalle. Tosin moni olisi sanonut Sakulle heihein jo ikänsä puolesta, mutta kyllä hän varmasti Leijonia olisi edelleen vahvistanut, etenkin viime viikkojen vireessään.

Laitahyökkääjien puolella Hagmanin poisjäänti on iso takaisku, sillä yhdessä Jussi Jokisen kanssa hän olisi ollut ilman muuta ykkösketjun kamaa. Muita pahoja poisjääntejä ei tällä osastolla kuitenkaan toistaiseksi ole.

Seikolan, puolustaja Lehtosen, Hentusen tai Koiviston en olisi joukkueeseen uskonutkaan mahtuvan. Peltosen kenties, mutta hänet voidaan laskea suunnitellun nuorennuksen piiriin.

Ihan varmasti poisjääntejä tulee vielä paljon, mutta tällä hetkellä tiedettävällä käytettävissä olevalla materiaalilla näkisin mielelläni joukkueen muodostuvan tällaiseksi:

Bäckström, Lehtonen, Vehanen

Hietanen-Niskala
Kukkonen-Nummelin
Pikkarainen-Heikkinen
Puistola-Vatanen

J.Jokinen-Immonen-S.Kapanen
Salmelainen-Lehterä-Enlund
Granlund-Kontiola-Miettinen
Pihlström-Hytönen-Komarov

Aaltonen, Voutilainen

Sentteriosaston kilpailukyvyn uskon edelleen riittävän, jos Mikko Koivu saadaan mukaan, ja etenkin jarrukenttiin löytyy vielä päteviä laitureita. Jokinen-Koivu-Miettinen voisi olla hyväkin ykkönen, mutta kakkoskentästä eteenpäin maalintekovoima hieman jännittää.

Suurempi murheenkryyni alkaa toki olla puolustus. Jos esim. tuolla ylläehdottamallani kombolla mentäisiin, olisi puolustuksessa arvokisakokemusta vain kolmella miehellä. Toki Numpalle vaikka muille jakaa. Mutta kyllä esimerkiksi joukosta Timonen-Lydman-Lepistö-Salmela voisi lisävahvistus olla tervetullutta. Ja toki Valtteri Filppulalle olisi paikka kakkosen keskellä, jos Detroit sattuisi putoamaan.

EDIT: Tosiaan jo aika nuorekas alkaisi kokoonpanosta muodostua ylläesitetyllä tavalla, sillä 70-luvulla syntyneitä pelaajia oli mukana enää neljä: Nummelin (-72), S.Kapanen (-73), Vehanen (-77) ja Bäckström (-78). Keski-iän laskemiseen en vielä tässä vaiheessa spekulaatioita viitsi ryhtyä. :)

EDIT2: Bergenheimin jäätyä pois päivitin hieman ketjuja ja nostin mukaan Jukka Voutilaisen. Kieltämättä NHL- ja AHL-apuja ekalta playoff-kiepiltä olisi miellyttävää saada.
EDIT3: Joukkuetta muokattu, kun tuli tieto Niittymäen ja Koivun poisjäännistä sekä Lehtivuoren nostosta NHL-rinkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Tulipahan mieleen, että kun katselin tota omaa pakistoa niin eipä siinä ollut ketään oikealta laukovaa pakkia. Niitäkin tarvittaisiin niin ketkäs olisivat kovimmat ehdokkaat tälle tontille?

Hyökkäyksestä tulee mielenkiintoinen kun nyt homma menee niin, että lähinnä vain ykköskenttä + Bergenheim tulee NHL:stä. Näiden lukuisien poisjääntien takia täytyy vetää sanoja sen verran takaisin, että Euroopassa (siis muualla kuin KHL:ssä) pelaaville ja ylipäänsä nuorennusleikkaukselle alkaa löytymään tilaa.

Onkohan muuten tässä taustalla jotain yhteistä sopimusta kun näin moni kokeneempi kettu jää tulematta kisoihin? Eli että vähän kuin yhteisellä päätöksellä annetaan olympiavuotena nuoremmille näyttöpaikkoja MM-kisoissa?
 

Teisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Saa nähdä mikä on Sean Bergenheimin tilanne. Hän jätti kauden toiseksi viimeisen pelin kesken pelattuaan vain 6min ja ei ollut lainkaan kokoonpanossa viimeisessä pelissä; viimeisen pelin otteluennakossa sanottiin näin:

"...and Sean Bergenheim, who left Saturday's game with an upper-body injury and won't play."

Lisäksi Bergenheimin sopimushan päättyy tähän kauteen, joten kisat saattavat hyvinkin jäädä väliin.

-

Sentteritilanne on muuten aika mielenkiintoinen. M.Koivun ja Immosen jälkeen jäljellä olevista paikoista käydään kova kilpailu Kontiolan, Lehterän, Hytösen, Hahlin ja Santalan (Jalosen luottomies..) kesken. En itse ainakaan osaa arvuutella mikä on näiden herrojen keskinäinen nokkimisjärjestys Jalosen papereissa. Lisäksi NHL:stähän vapautuu varmuudella yksi sentteri lisää - joko Filppula tai Nokelainen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös