HIFK:n peliesitykset kaudella 2009-10

  • 520 874
  • 1 969
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Alkaa pahasti näyttää siltä, että Kojon jatkosopimus oli virhe. Ei sopinut tänne pelaajana eikä taida valitettavasti sopia valmentajanakaan. Nybaria ei mielestäni voi nyt syyttää. Ok, ehkä jonkun Clarken olisi voinut jättää hankkimatta, koska historia liigassa ei luvannut kauheasti. Mutta kokonaisuutena materiaali on kyllä sellainen, että eväät kärkeen olisivat olemassa.

Itse laitan myös tiettyjen pelaajien pään vadille. Jos hyökkäyspään pelaaminen on tehotonta (lue viimeistely), niin minkäs valmentaja sille voi? Tietysti onglemia on jo hyökkäyksiin lähdöissäkin, mutta yleensä ne johtuvat enemmän siitä, että pelaajien liike ei ole riittävää ja haut ovat laiskoja. Tästä päästään siihen pelityyliin, missä roiskitaan kiekkoja keskialueelta päätyyn ja tilanne on käytännössä menetetty. Tällaista pelaamista on kauden aikana nähty aivan liikaa. Ja tästä saa kyllä molemmat osapuolet ottaa kontolleen yhtäpaljon. Pelaajat, joiden pitäisi toteuttaa sovittua pelisuunnitelmaa ja valmentajan, joka tämän suunnitelman on laatinut.

Itseasiassa tuo eilisen pelin tappio jo näkyi omalla tavallaan torstain pelissä Ilvestä vastaan. Pelaajat lopettivat pelaamisen kolmannessa erässä käytännössä kokonaan ja Ilves pyöritti peliä melkein miten tahtoi. Ainakin itse, mitä on tullut matseja nähtyä, on tämän tyylinen pelailu tullut silmille seuraavassa ottelussa. Ja nythän Lukko otti luulot pois kertaheitolla.

Ensi viikolla on jälleen kaksi matsia, vastustajina Saipa ja Kärpät. Näistä matseista on saatava kuusi pistettä, muu ei kelpaa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Itse olen löytänyt joukkueen ongelmakohdat jo hyvissä ajoin syksyllä ja niistä olen myös kirjoittanut.
Olen lukenut monesta kohtaa kirjoituksistasi, että mikäli pelaajat pelaisi Klyyvarin pelisysteemin mukaan olisi tulos parempi. Näinkö?

Kyllä minun mielestäni tilanne on se, että nyt (jälleen) on käynyt niin, että Klyyvari on laittanut Nybondakselle hankintalistaan pelaajanimiä ja Nybari on parhaansa mukaan saanut muutaman fisun houkteltua HIFK:hon.
Mutta... Joko Klyyvari ei ole miettinyt osaako ko. pelaajat pelata hänen pelisysteemiään tai sitten Klyyvarilta kertakaikkiaan puuttuu pelisysteemi.
Tässä on mielestäni se ongelma, eli osaatko rakentaa joukkueen oikein. Tämä koskee yhtä lailla Nybondasta, koska ei hänkään voi vain marssia ovesta ulos ja lähteä kauppalista kourassa ja orjallisesti hankkia pelaajia juuri Klyyvarin toiveiden mukaisesti. Kyllä seurassa pitää miettiä onko valmentajan ajatuksissa ja hankinnoissa mitään järkeä. Selkeästi HIFK:lta puuttu oikeanlainen scouttausverkosto.

Esimerkkinä Clarke, josta minulle kantautui syksyllä tietoa, että hänet hankittiin vain yv-pelaajaksi right-otteensa takia. Unohdettiin puolustuspelaamisen oiva taito.

Edit: sana "vain" = pääasiassa
 
Viimeksi muokattu:

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Toki riskejä täytyy ottaa ja näitä väkisinkin tulee, mutta jos näytöt on annettu jo esimerkiksi saman valmentajan alaisuudessa edellisellä kaudella ja nyt pelit menevät pääkopan takia perseelle, ei valmentajalla ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. .

Tämä asia on oltavan tiedossa kun hankitaan kaveri, joka on jo pidempään pelannut. Eli, scouttaushommat eivät ole silloin onnistuneet.
 

Stigu

Jäsen
Juu kyllähän Nybari pitää tähän loanheittoon mukaan vetää, se on selvä. Itse en ole puuttunut tällä kaudella niin paljon Nybarin tekemisiiin, koska olen ymmärtänyt, että Nybari on tehnyt pelaajahankinnat pitkälti Nokan ohjeiden mukaisesti. Mutta analysoidaanpas ensin nuo pelaajahankinnat,ja sitten miten ne istuvat joukkueeseeen ja Nokan peliin.

Pelaajahankinnat.
Tälle kudelle lähdettäessä tehtiin mielestäni kolme selkeää virhettä

1. Lähdettiin kauteen veskarikaksikolla Nieminen-Lundell. Tilannetta on yritetty korjata jälkikäteen, ja siinä on ainakin osittain onnistuttu

2. Hankittiin avainpakeiksi pelaajat Clarke ja Järventie. Clarke on osoittautunut juuri niin paskaksi, kuin kuvittelin, Järventien suhteen olin totaalisen väärässä.

3.Lähdettiin kauteen kärkihyökkääjillä Hirso-Haataja. Varsinkin se ihmetytti, että Hirsolle annettiin vastuu maalinteosta, ratkaisjan roolista ja johtajuudesta, tuntien hänen aikaisemmat meriitit.

Muutenhan joukkue kasattiin mallikkaasti, siellä oli eri roolin pelaajia eri paikoille, ja laajuutta useaan kenttään. Tuo jengi ei siis ole täydellinen, mutta kyllä se nyt TOP4-kamaa pitäisi olla.

Pelin toteuttaminen hankituilla pelaajilla

1.Ketkä pelaajat ovat onnistuneet?

Mielestäni onnistujiksi voidaan laskea Kanki, Mara, Ahtola ja Granlund. MIkä näitä pelaajia yhdistää? Kanki ja Mara pakistossa ovat suoraviivaisia peruspuolustajia, joille heidän oma roolinsa lienee hyvin selvä: Pitäkää oma pää puhtaana. Ahtola on hyökkäyksessä onnistunut suoraviivaisuutensa , hyvän ratkaisutaitonsa ja hyvien ketjukavereiden takia, Granlund taas on nuori taiteilija joka on menestynyt henk.koht kykyjensä takia, ja joka on varmasti taiteilijamaisuuttaan ja nuoruuttaan myöskin "immuuni" Nokan pelisysteemeille.
Sum summaru: onnistunmeet pelaajat ovat pitkälti onnistuneet yksnkertaisen roolin ja oman henk.koht osaamisensa kautta

2. Ketkä elaajat ovat epäonnistuneet?

Hirso ja Haataja on mainittu, heillä lienee ongelmia paitsi itsensä, myös oikeiden ketjukavereiden löytämisessä: Miksi Nokka ei kokeile radikaaleja ketjumuutoksia?

Puolustuksessa epäonnistujat ovat Clarke , Söde ja Lupaschuk, hyökkäksestä nostaisin esiin vielä roolipelaajamme, puolustavat hyökkääjät Töykkälän ja Järvisen, joilla molemmilla tääsä vaiheessa kautta -5 plusmiinustilastoissa. Mikä näitä pelaajia yhdistää? Se, että he ovat niitä Nokan roolipelaajia, joiden pitäisi sekä hyökätä, että puolustaa. Suuri kysymys kuuluukin: Miksi juuri roolipelaajat ovat epäonnistuneet pahiten tällä kaudella? Onko vikana se, että a) hankitut pelaajat ovat osoittautuneet huonoiksi? vai se että b) nämä roolipelaajat eivät vielä ole sisäistäneet Nokan pelisysteemiä? Vastaan itse: Oikea vaihtoehto on b (pl. Clarke).

Nokan isoin ongelma on mielestäni se, että hänellä on ainoastaan kaksi pelitapaa: hyökkäävä (kaikki hyökkää) tai puolustava (kaikki puolustaa) , jotka eivät toimi yhdessä. Ne eivät myöskään toimi erikseen, sillä jokainen vastustaja tuntee nämä pelitavat läpikotaisin, ja niin kauan kun Nokka ei pysty noita pelitapoja yhdistämään samaan peliin, tulee jälki varsinkin huppujoukkueita vastaan olemaan eilisen kaltaista.

Kielikuvaa käyttäen: Nokan IFK on kuin italialainen panssarivaunu toisen maailmansodan sotatantereella, joka pystyy a) joko liikkumaan eteen- ja taaksepäin (muttei sivullepäin) tai b) ampumaan ainoastaan suoraan eteenpäin (tykkitornin kääntymisessä joitain ongelmia). Eli panssarivaunu kyllä toimii, mutta melko ennustettavalla tavalla. Ja mitä tekee generallissimus, Benito Jalonen? Yrittää korjata kaikkia ongelmia yhtä aikaa, ja toivoo, että kun vihulainen pian aloittaa suurhyökkäyksen, kaikki osaset ovat valmiit ja toimivat moitteetomasti.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
1.Ketkä pelaajat ovat onnistuneet?

Mielestäni onnistujiksi voidaan laskea Kanki, Mara, Ahtola ja Granlund. MIkä näitä pelaajia yhdistää? Kanki ja Mara pakistossa ovat suoraviivaisia peruspuolustajia, joille heidän oma roolinsa lienee hyvin selvä: Pitäkää oma pää puhtaana. Ahtola on hyökkäyksessä onnistunut suoraviivaisuutensa , hyvän ratkaisutaitonsa ja hyvien ketjukavereiden takia, Granlund taas on nuori taiteilija joka on menestynyt henk.koht kykyjensä takia, ja joka on varmasti taiteilijamaisuuttaan ja nuoruuttaan myöskin "immuuni" Nokan pelisysteemeille.

Näihin onnistujiin voidaan lisätä helposti myös Ramstedt, joka on ottanut ykkössentterin roolin Hirsolta jo varhaisessa vaiheessa kautta. Toinen onnistuja on kyllä Lennu, joka on hoitanut omaa rooliaan vähintääkin hyvin. Samalla hän on ollut joukkueen sytyttäjä ja hengen luoja, kun tästä meidän C-kirjaimen omistajasta ei moiseen ole ollut koko kauden aikana...
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ajatellaan tätä a/b-jaottelua joka edellä oli, niin voisiko olla myös c, johon on ajauduttu epäselvän peluutukusen takia. Alkukaudella tuli menestystä, koska töykkälä oli hyvä jarruketjun johtaja Petrellin kanssa ilman että he tekivät pisteen pistettä. Samoin Dale teki paljon pisteitä ja oli mielestäni yksi alkukauden menstyksen kulmakiviä. Miksi jarrukentän pitäisi tehdä yhtään buyriä, miksi Dalen tarvii pelata kärjistetysti muuta kuin ylivoimaa? Miksi joudutaan pelaamaan muuta kuin osataan? Miksi ei osata kaivaa ykkösketjusta itseluottamusta esiin, ja onnistumisia.

Jos pelaajalla on pää jumissa, ei valmentaja voi mennä sen taakse piiloon, ettei voi duunaa asialle mitään, sillä on nimenomaan valmentajan vika, jos pelaajalla on pää jumissa.

Koska on kiistatonta, että Haatajalla ja Kimillä on potentiaalia tehdä tuplaten pisteitä, on valmentajan vika, että ne eivät niitä tee. Ketju on väärä, pelisysteemi on väärä, henkinen valmennus on väärä, debatti ei toimi, motivointi epäonnistuu, jne. Jos joku taas, kuten Dale, ei osaa puolustaa mutta osaa tehdä pisteitä ja hän kerran on joukkueessa, miksi hän pelaa normiminuutit ja kerää miinusta ja vetää pään jumiin? Kuitenkin esimerkiksi Wirtasen kanssa on harrastettu peluutusta, jossa hän on nelosen keskellä, mutta pelaa ylivoimaa ykkoskorin miesten kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Clarkehan itseasiassa pelaa jo paremmin, kun pelityyli on muuttunut riskittömämmäksi, enää ei tule älyttömiä nousuja hyökkäyksen kärkeen tasakentällisin. Eikä myöskään omissa ole kolissut viime matseissa. Hirso pelaa tällä hetkellä yhtä päin vittua kuin silloin, kun Narreissa pelasi viimeistä sopimusvuottaan. Pitäisi ehkä poistaa kokoonpanosta kokonaan, koska pelaamiseen tuskin auttaa mitkään ketjukavereiden vaihdokset.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarjataulukko pettää todella pahasti ihmisten mielen. IFK on huomattavasti surkeampi joukkue, kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Jos liigassa pelaisi vain 10 joukkuetta, eli siellä ei olisi Saipaa, Pelsuja, Ilvestä ja Bluesia, IFK olisi niin arvatkaapa - peräti 9. Yhden pisteen edellä jumboa.

1. Lukko 59p
2. JYP 50p
3. Kalpa 47p
4. Tappara 38p
5. TPS 37p
6. Jokerit 37p
7. Kärpät 36p
8. Ässät 35p
9. IFK 35p
10. HPK 34p

Tuo kertoo joukkueen tason. Pitkät voittoputket Pelsuja, Saipaa, Bluesia ja Ilvestä vastaan nostavat sarjasijoitusta, mutta tosipaikan tullen niillä ei ole mitään merkitystä.

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta IFK on aivan yhtä paska, kuin on ollut ennenkin. IFK on sarjan 8-10 paras joukkue ja sillä selvä. Mikään ei ole muuttunut.
Huhhuh! Kokonaiset kolme pistettä eli yhden voiton päässä sarjan nelospaikasta!
Jos tuosta taulukosta jotain voi päätellä niin sitä että liiga on todella tasainen. Tätä väitettä tukee myös se, että noista ulos jätetyistä joukkueista Saipalla ja Pelsuilla on 51 pistettä, kun listalle kelvanneella Ässillä on 53. Toiseksi viimeisellä Bluesillakin on 50 pistettä. Eli melko keinotekoista laskea vastustajista mukaan Ässiä vastaan tulleet pisteet, mutta ei esim. voittoja Bluesista...


Mielestäni muutenkin hätäilyä tuomita Jalonen ja Nybondas tämän heikomman jakson takia. Sijoitus heikommankin jakson jälkeen on neljäs, mikä on vähintään ok seuralta, joka on kahdella edellisellä kaudella sijoittunut runkosarjassa seitsemänneksi.
Eikä valmentajien kohdalla muutenkaan voida olla näin lyhyt katseisia. Viime kaudella haluttiin Kojon tilalle Matikainen Bluesista. Miten on nyt?
Jokainen joukkue Lukko mukaan lukien on kärsinyt heikosta jaksosta jossakin vaiheessa kautta. Enkä usko, että takana olevat Tappara, Kärpät tai Jokerit kaikki pystyisivät niin lennokkaaseen loppukauteen että paikka kuuden joukossa olisi uhattuna.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Js11 kirjoitti:
Eikä valmentajien kohdalla muutenkaan voida olla näin lyhyt katseisia. Viime kaudella haluttiin Kojon tilalle Matikainen Bluesista. Miten on nyt?

Niin ja varsinkin kun joukkue on edelleen liigassa sijalla neljä, pisteen päässä JYPistä. Ymmärtäisin tämä "Jalonen pihalle"-itkun huomattavasti paremmin, jos oltaisi taas siellä vähän liiankin tutuksi tulleella säälipleijaripaikalla. Mutta kun ei olla. IFK oli viime kaudella surkea ja tuolloinkin ymmärsin, että muutoksia vaadittiin, sillä peli oli paskaa. Nyt menossa on suvantovaihde, joka menee ohi. Näin ainakin uskon.

Ja mitä tulee Lukon ja muiden kärkijoukkueiden voittamiseen, niin kysynkin; miksi on niin kamala shokki monelle kirjoittajalle, että IFK ei ole niitä vastaan pahemmin pisteitä napsinut? Onko sillä niin väliäkään vielä tässä vaiheessa. Runkosarja on aina runkosarja ja jos IFK pystyy pitämään nykyiset asemansa näillä "Ilves- ja Blues-voitoilla", niin mikäs tuossa? Kotietu on silloin selviö ja vasta pudotuspeleissä tuo Lukko ja KalPa täytyy kaataa.

Ja pudotuspeleissä pelityylit on jokaisella joukkueelle puolustavammat. Tähän voisi muistuttaa vaikka siitä, että Tappara vuosimallia 2003 oli runkosarjan viides, mutta otti silti mestaruuden. Tuokin vain kuvastaa sitä, ettei runkosarja kuitenkaan aina ihan kaikkea kerro, vaikka toki on sanottava, että tuo 5. paikalta mestariksi nouseminen ei kovin yleistä olekaan.

Enemmän olisin huolissani siitä, että tuosta nykyisestä pelaajarungosta kovin harva pelaaja on urallaan mitään voittanut. Tämä voi olla joko vahvuus tai heikkous, riippuen miten päin asiaa katsoo.

Kari Jalonen tietää, mitä voittaminen tässä liigassa vaatii ja hänellä on siihen tarpeeksi aseita. Palaan KJ:n asemaan vasta sitten, kun näen miten tänä keväänä meille käy. Jos tulee lähdöt heti ensimmäisellä kierroksella, niin katseet kääntyy Kojon suuntaan. Myös mikä tahansa muu kuin finaalipaikka on nykyiselle IFK:n joukkueelle pettymys.

Eli katsotaan nyt miten käy ennen kuin hutkitaan. Kukaan meistä täällä ei todellisuudessa tiedä (aika harva ainakin) mistä tuo homma nyt kiikastaa ja vielä harvempi pystyy sanomaan onko nyt kyse vain tilapäisestä pelillisestä lamasta vai pysyväisestä tilasta. Helmikuu tulee sen näyttämään.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tämä on tulosurheilua eikä sosiaalidemokratiaa!

Nimenomaan juuri näin!!

IFK on tällä hetkellä sekaisin kuin Sveitsiläinen seinäkello. Voittoja tulee juuri jengeiltä, mitä Kyynikko mainisti ja niin myös pitääkin tulla. Mutta heti, kun vastaan asettuu yhtään kovempi vastustaja, turpaan tulee. Ei mahdollisuuksia voittoon. Jos kärkijengejä vastaan on voittoprosentti 33%, ei se kyllä lupaa hyvää kevättä ajatellen. Milloin viimeksi IFK on voittanut TOP6-jengin? Aivan, vitun kauan aikaa sitten. 28.11. 3 päivää vajaa kaksi kuukautta sitten. Kellojen pitäisi soida. Ilmeisesti joukkueen johdossa, nyt en tarkoita Sakkea, ei olla tyytyväisi nykyiseen menoon.

Eikä siellä mitenkään erityisen kovaa treenata tällä hetkelle, ihan perussettiä. Tästä sain pelaajalta suoraan kysymykseen suoran vastauksen. Senkään taakse ei voida piiloutua saatana.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Huolestuttavaahan tämä on, että voittoja ei tipahtele TOP6-jengeistä ollenkaan vaan ne poimitaan tuolta alempana olevista jengeistä. Ei hirveästi auta enää huhtikuussa-toukokuussa, kun kannuja ruvetaan jakelemaan. Uljas kapteenimmehan on kommentoinut asiaa vaan, että ei tässä mitään kriisiä ole. Kyseessä on maraton eikä mikään sprinttimatka. Voi vittu. Onko Kimilläkään käynyt mielessä, että aika paskat lähtökohdat saadaan kun tosipelit alkaa. Onko käynyt mielessä, että aika perkeleen tärkeä tilanne on myös paikalla jolla ollaan playoffien alkaessa. Helpompi se sieltä TOP4-sijoilta on lähteä tavoittelemaan. Sekään ei ole edes niin tärkeää, jos pystyttäisiin edes tasaisesti tappelemaan kärkijengejä vastaan. Nyt näin ei ole. Eihän sitä voitettu ipaakaan kertaakaan runkkareissa -98, kun kannu voitettiin. No, jengi nyt oli silloin hieman tasokkaampi kuin nykyinen nippumme. Ilmekin jotain aivan muuta. Pitäisköhän jengin lähteä Vancouverin kisojen aikaan myös Amsterdamiin, niin auttaisikohan se.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pitäisköhän jengin lähteä Vancouverin kisojen aikaan myös Amsterdamiin, niin auttaisikohan se.

Harmi vaan, että tämän kauden joukkueesta puuttuu yksi pilven polttelija. Ei jengi osais suunnistaa kaupungissa oikeille mestoille. Joten, aika turha reissu olis tiedossa.

Tällä viikolla saadaan vastaan jälleen top-6 joukkue, kun lauantaina vastaan asettuu Kärpät. Muutenkin, kuusi pistettä on minimitavoite tämän viikon kahdesta ottelusta, muuten alkaa takaa tulla ohi joukkueita vasemmalta ja oikealta...
 

Ambra

Jäsen
Lupachuk

En ole nähnyt IFK:lta kuin kymmenisen peliä tällä kaudella, joten siksi tämä tyhmä kysymys tuli Raumalla lauantaina mieleen, eli mihin on häipynyt Lupachuk pelillisestä kuvaruudusta? Mielestäni yllättäviä virheitä lauantaina, ei käyttänyt helvetin hyvää laukaustaan sekä haaskasi energiaa käymällä koko matsin ajan dialogia linjatuomari Fonseliuksen kanssa. (Ehkä ovat hyviäkin frendejä, mutta silti.)
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
En ole nähnyt IFK:lta kuin kymmenisen peliä tällä kaudella, joten siksi tämä tyhmä kysymys tuli Raumalla lauantaina mieleen, eli mihin on häipynyt Lupachuk pelillisestä kuvaruudusta? Mielestäni yllättäviä virheitä lauantaina, ei käyttänyt helvetin hyvää laukaustaan sekä haaskasi energiaa käymällä koko matsin ajan dialogia linjatuomari Fonseliuksen kanssa. (Ehkä ovat hyviäkin frendejä, mutta silti.)

Niin, kun katsoo kenen kanssa se pelaa, niin pitää olla aikamoinen tähtipelaaja, jos aikoo erottua Söden tekemien virheiden jälkeen edukseen... Ei ole Lupaschuk pelannut mitenkään erikoisesti viimeisen kuukauden aikana, välillä jopa tippunut pakkiparinsa tasolle, jolloin tuloksena on ollut yleensä täysi katastrofi. On meidän joukkueen nitropariskunta katsojille, ei välttämättä ihan heti uskoisi.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikaa kurssin korjaamiseen ei ole paljon, jos homma ei ala toimia ennen olympia-taukoa, niin voidaan ruveta taas odottelemaan pikaista kesälomaa viimeistään puolivälierien jälkeen. Nykyisellä tahdilla voidaan jäädä sääleihinkin, ja sielläkin jatkoon meno on työn alla. Olen luottanut Kojoon, mutta nyt alkaa olla usko koetuksella. Näytön paikka on NYT.
Itse näkisin asian niin, että ennen olympiataukoa on hyvin vähän tehtävissä ja nyt pitäisi vaan käydä tiukka "puolustustaistelu" ennen sitä ja koittaa säilyttää asemat neljän parhaan joukossa. Lukko on karannut jo aikoja sitten ja myös Kalpa näyttää olevan pahasti karussa, mutta sijat 3-6 on aivan muutaman pisteen sisällä ja onneksi säälipleijarijoukkueisiin on pieni hajurako.

Eli jos vältetään romahdus ennen olympiataukoa ja napsitaan tärkeitä pisteitä Kärpiltä, Kalpalta ja Jypiltä, niin olympiatauolla on hyvä sauma laittaa rivit kasaan ja sitten kaasu pohjassa kohti loppupelejä. Tämä siis teoriassa. :) Käytännön toteutus nähdään pian.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Itse näkisin asian niin, että ennen olympiataukoa on hyvin vähän tehtävissä ja nyt pitäisi vaan käydä tiukka "puolustustaistelu" ennen sitä ja koittaa säilyttää asemat neljän parhaan joukossa. Lukko on karannut jo aikoja sitten ja myös Kalpa näyttää olevan pahasti karussa, mutta sijat 3-6 on aivan muutaman pisteen sisällä ja onneksi säälipleijarijoukkueisiin on pieni hajurako.

Eli jos vältetään romahdus ennen olympiataukoa ja napsitaan tärkeitä pisteitä Kärpiltä, Kalpalta ja Jypiltä, niin olympiatauolla on hyvä sauma laittaa rivit kasaan ja sitten kaasu pohjassa kohti loppupelejä. Tämä siis teoriassa. :) Käytännön toteutus nähdään pian.

En tiedä sijoituksista, mutta pointtini oli nimenomaan se, että tauon jälkeen ei enää ehditä pelillisesti saada pakettia kasaan. Homman on oltava valmiina taukoon mennessä, ja siitä sitten tauon jälkeen hienosäätöä kohti pleijareita.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on sijalla 4. HIFK on olluty koko vitun runkosarjan TOP 4. HIFK:n peli ei kulke alkukauden malliin - silti HIFK on sijalla 4. Ykkössyömähampaat eivät tee pisteitä odotetusti - silti HIFK on tehnyt toiseksi eniten maaleja. Puolustus on paskin mitäSuomesta löytyy - silti joukkue on sijalla 4. Vittu HIFK on oikea itkuintiaanien märkäuni. Tilastoharha rules. Vittujako sillä on väliä, jos ei olla voitettu top 6 joukkueita, jos ollaan sijoilla 2-4? Viime kaudella, jos runkosarjassa olisi pelanut vain 7 kärkijoukkuetta + HIFK olisi HIFK ollut tyyliin 2. tai 3., mutta sillä että voitettiin kärkijoukkueita ei ollut mitään vitun väliä loppukaudesta. Tilastoharhaa my ass. Joku sanoi, että tämä on tulosurheilua; no vittu siellähän se Nokan jengi on ollut 4 parhaan joukossa koko kauden - luulisi kaikkien paskavuosikymmenten jälkeen mm. Mobergin ja Pentin johdolla jo tonkin antavan vähän positiivisuutta. Siinähän sitä tulosta on vittu. Varsinkin, kun JA:n itkuintiaani -osaston kommentit joukkueesta ennen kautta oli, että HMV, Nokka ei anna taklata, korkeintaan sama sijoitus kuin viime kaudella, Y ei ole korvannut X:ää...Vittu.

Ja kyllä mä erotan pelillisen ja tuloksellisen toisistaan. Tää jatkoajan seuraaminen on ollut vain snadia huumetta, josta jonkun aikaa on nauttinut vähän pienemmällä intensiteetillä. Nyt annokset on viime päivinä kasvaneet ja samantien kasvaaoma vitutus potenssiin kymmeneen, kun lukee julistuksia HIFK-osiossa. Vittu mä otan nyt kunnon tauon ja palaan pleijareissa kehiin - ei sinänsä, että kukaan menettäisi mitään sisällöllisesti tai muuten. HIFK on vielä pieni pään vaiva tappioputkessaan verrattuna JA:n itkuvirsiin. Ja mä puhuin itkuvirsistä joiden takana on jotain henkilökohtaista kaunaa, vuosikymmenten rappiotuhon aiheuttamaa tuskaa tai muuta saissea, enkä perustellusta kritiikistä mihin ei liity esim. oman pojan haaveiden kaatumiset tms. Perkele.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hehee, oikein hyvä viesti ja ennen kaikkea tyhjentävä. Tuossa tuotiin esiin ne asiat, jotka tässä osiossa toistuvat vuodesta toiseen. Nimet vain vaihtuvat syytettyjen kohdalla. Tää on hieno laji ja HIFK-osio Jatkoajassa vetää kyllä vertaistaan :)
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
En nyt lainaa riviäkään Bismarckin viestistä (#1492), mutta olen samaa mieltä lähes sanasta sanaan. Tämän palstan "HIFK-fanit" (?) ovat varsinaisia itkupillejä ja Sihvostakin omituisempia analyytikkoja. Mikään ei ole koskaan hyvin ; kun joukkue on kärkinelikossa, niin pitää pistää aivonystyrät hyrräämään, että tilanteen saisi näyttämään huonommalta kuin se onkaan, pitää kehittää taulukko josta ilmenee, että kaikki on päin persettä. Kai se menee sillä lailla, että jos joukkue voittaisi runkosarjan niin siihen keksitään taulukko josta jätetään tietyt ottelut pois ja tuloksena olisi "emme-me-oikeasti-ole-noin-hyviä-koska-hävisimme-sarjan-kolmannelle-ja-seitsemännelle-joukkueelle-kauden aikana."
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt lainaa riviäkään Bismarckin viestistä (#1492), mutta olen samaa mieltä lähes sanasta sanaan. Tämän palstan "HIFK-fanit" (?) ovat varsinaisia itkupillejä ja Sihvostakin omituisempia analyytikkoja. Mikään ei ole koskaan hyvin ; kun joukkue on kärkinelikossa, niin pitää pistää aivonystyrät hyrräämään, että tilanteen saisi näyttämään huonommalta kuin se onkaan, pitää kehittää taulukko josta ilmenee, että kaikki on päin persettä. Kai se menee sillä lailla, että jos joukkue voittaisi runkosarjan niin siihen keksitään taulukko josta jätetään tietyt ottelut pois ja tuloksena olisi "emme-me-oikeasti-ole-noin-hyviä-koska-hävisimme-sarjan-kolmannelle-ja-seitsemännelle-joukkueelle-kauden aikana."
Tämä meininki tullee jatkumaan tasan tarkkaan niin kauan, kunnes HIFK jossain vaiheessa sen mestaruuden (/finaalipaikan) saavuttaa. HIFKn edellisestä, turhan lyhyeksi jääneestä, menestysperiodista on jo niin pitkä aika, että faneilta puuttuu aika pitkälti näkemys siitä, mitä se menestyminen SM-liigassa tänä päivänä vaatiikaan ja minkälaisilla esityksillä se tulee.

Pelillistä kriisiä on, tuskin sitä kieltää kovinkaan optimisti. Väkisin kuitenkin tulee välillä mieleen joskus Jatkoajassa (?) nähty legendaarinen heitto, jossa joku vähätteli muistaakseni sarjassa kakkosena majailleen joukkueen edesottamuksia sillä, kun "ne ottaa pisteitä vaan sarjataulukossa alempana olevilta joukkueilta."
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en usko kuuluvani jojo-osastoon, jossa mielialat vaihtuu yltiöpositiivis-Jarista - itkupotkuraivarin välillä IFK:n pelien mukaan, mutta huolenaiheita toki löytyy munkin korvien välissä; ne ovat etupäässä viisikkon pelaaminen, (tai pelin hajoaminen) varsinkin puolustuspäässä sekä maalivahtipeli.
Hyviä asioita löytyy kauden pelaamisesta paljon ja jopa uskoa siihen, että tilanne paranee pudotuspeleihin mennessä näiltäkin osin. Tilanne on kuitenkin se, että nyt on tammikuu ja peli on sitä miten palstasisaret ja -veljet on pääosin kuvaillu, eli ongelmia on ja niistä jengi tietysti puhuu. Käsittääkseni se on yksi JA:n keskustelupalstan tarkoituskin, jengi tuo omia näkemyksiään tilanteesta ja pelin tasosta/sisällöstä.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä valmentajien kohdalla muutenkaan voida olla näin lyhyt katseisia. Viime kaudella haluttiin Kojon tilalle Matikainen Bluesista. Miten on nyt?

Muuten viestistä aika lailla samaa mieltä, mutta täältä nousee käsi Matikaisen puolesta. Vaihtaisin hetkessä Jaloseen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Juu, keskustelupalstan perusajatus on keskustella ja eriliset mielipiteet ovat rikkaus, eikä päinvastoin. Suomalaiseen keskustelutapaan kuuluu vain outo kaipuu samanmielisyyteen ja se on aina väärässä, joka ei ole samaa mieltä kuin minä, minä, minä....

Kannattaisi vielä kerran joidenkin miettiä mitä eroa on pelien lopputuloksilla ja peliesityksillä. Ne eivät ole sama asia ja peliesitysten pitää HIFK:lla parantua mv- ja puolustuspelissä, jos haluamme pelata keväällä vielä vapun lähestyessä sm-liigapelejä. Tämä ketju on lisäksi "HIFK:n peliesitykset kaudella 2009-10"-ketju, jossa keskustellaan peliesityksistä, ei otteluiden lopputuloksista. Niitä varten on esim. tulosseuranta-ketju ja ottelukohtaiset ketjut toisessa osiossa.

Jos ajatellaan otteluiden lopputuloksia, eikä peliesityksiä, niin HIFK pelaa edelleen hienoa runkosarjaa ja on sarjassa neljäntenä, kun on saanut 39 ottelusta 65 pistettä. Pelit Nordiksella ovat sujuneet todella erinomaisesti 2,05p/ottelu. HIFK on sm-liigan kolmanneksi paras kotijoukkue. Vieraspelit ovat sujuneet vähän heikommin kuin kotipelit ja niistä on saatu 1,30p/ottelu ja HIFK on sarjan kuudenneksi paras vierasjoukkue. Nyt kirjoitin pelien tuloksista, en peliesitysistä jäällä. Kun kirjoitan peliesityksistä, otan kantaa esim. mv- ja puolustuspelin horjumiseen aika ajoin ja turhan usein viime aikoina ne osa-alueet HIFK:n peliesityksissä ovat olleet kehnolla tasolla verrattuna alkukauden peleihin. Tuleeko jo ero peliesitysten ja pelien tulosten analysoinnin välillä esiin vai jatketaanko vielä lisää.
 

Stadista

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuosta "itkemisestä" sen verran, että ei kaikki kritiikki ole itkemistä. Kyllä kritisoida saa ja pitää. Mielestäni arvioitava tulos pitää olla suhteessa odotuksiin kauden alussa. Ifk:lla on paperilla sellainen joukkue, että emme saisi olla tyytyväisiä neljänteen tilaan. Kyllä silloin saa arvostella, mutta rakentavasti. En itsekään pidä siitä "kaikille kenkää" mentaliteetista. Kyllä joukkuetta pitää verrata kärkijengiin ja miettiä, miksi heillä peli kulkee paremmin. Asia olisi ihan toisin, jos meillä olisi paperilla heikko joukkue, niin neljänteen tilaan voitaisi olla enemmän kuin tyytyväisiä. Jos esim Ässät olisi neljännellä tilalla, niin tuskin kukaan heistä itkisi. ( ei millään pahalla Ässäfanit - joukkueenne on pelannut erittäin hyvin )

Meillä on loistavat kolme ketjua. Meillä on kaksi kakkoskenttää. Hirso on loistava pelaaja ja jos olisi pystynyt samanlaiseen kauteen kuin viime vuonna, niin, meillä olisi ykköskenttäkin. Vielä on aikaa saada Hirson lukko auki. Kenties siihen auttaisi se Peltonen rinnalle.

Kolme alisuorittavaa pakkia. Kenties sekin johtuu tuosta ykköskentän tehottomuudesta. Kaikki yrittävät paikata tätä ja hyökkäävät ehkä liian innokkaasti. Kenties tähän auttaisi varmempi puolustusvoittoinen, mutta hyvän laukauksen omaava pakki luokkaa Jere.

Vielä pitää jotain pystyä parantamaan. Ei tällä pelillä pitkälle mennä. En oikeasti itse toivo niinkään uusia hankintoja, vaikka kirjoituksestani niin voisi päätelläkin. Itse toivoisin joukkueen "kasvavan" ne tarvittavat muutamat sentit, jolla tämä joukkue menee todella pitlälle.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Kyllähän IFK tulee kaatumaan tuohon puolustukseen. Jos pelit voitetaan/hävitään 6-5, niin viikatemies kutsuu. HPK pelasi aikanaan tuollaista kiekkoa ja aina noutaja tuli viimeistään välierissä.

JYP tehnyt viimeisessa kuudessa pelissä 9 maalia varsinaisella peliajalla ja saanut 11 pistettä. Koko kaudella päästetty omiin kerran enemmän kuin 4 maalia. Tällä tsetillä mennään pitkälle, vaikka maalinteko onkin tökkinyt. Mitä pidemmälle pelit jatkuvat, sitä tärkeämmäksi maalinestopeli muodostuu.

Viimeisessä pelissä Jokereita vastaan riitti ensimmäisen erän todella agressiivinen karvaus ja paikoista maalit. Koko pelin peruuttelulla homma ei toimi. Pelistä oli vielä poissa Pihlman(paras pistemies) ja Viitanen(paras +/-). Asenne puhuu puolestaan.

Koska IFK:n nimimiehet astuvat sille tasolle, jossa heidän oletetaan olevan. Hirso, Söde, Lupa, Haataja... Toivottavasti penkki kutsuu ja motivoituneemmat pelaajat ottavat heidän paikkansa. JYPissä toissakaudella pahimmat artistit, eli Filppula ja Virtanen lensivät melko nopeasti penkille. Virtanen otti onkeensa ja on nyt parantanut puolustuspeliä huomattavasti.

Tämä ilman sarvia ja hampaita. IFK on perinteinen seura ja toivoisin teidän menestyvän, mutta jostain syystä homma ei pelaa. Jos vituttaa niin kannataa käydä lukemassa Sportin ketjuja. Siellä myös tuskaillaan kalliin joukkueen/valmentajan epäonnistumisia ja turskan määrää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös