Kajaanin Hokki 2009–2010

  • 101 864
  • 278

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Korvauksen täytyy olla suuruusluokkaa mega. Eihän tuossa nyt helvetti ole mitään järkeä? Täytyy kyllä sanoa että meikäläisen uskottavuus seuraa kohtaan on jälleen koetuksella. Viime kaudella päästettiin ykköspakkipari pois, tällä kaudella lähtee ykkössentteri. Mitä vielä? Säälittävää toimintaa.
Kieltämättä samankaltaiset fiilikset tälläkin suunnalla. Viime kauden pelaajamenetykset olivat käsittämättömiä, mutta toisaalta etenkin Heikkiselle soi sen mahdollisuuden lähteä koettamaan SM-liigaa. Tosin voidaan vain kuvitella, mihin kaikkeen viime kauden joukkue olisikaan yltänyt ilman paria pelaajamenetystä ja Suikkasen lähtöä...

Mutta sitten tähän kauteen. Kiilholman siirto Kärppiin tuntuu siinäkin mielessä erittäin oudolta, että hän ei ole mikään nuori lupaus. Vaikka esimerkiksi Seppänen on aloittanut jälleen kerran maalilla loistavasti, voisin hänelle suoda mahdollisuuden liigapeleihin, mikäli mahdollisuus avautuisi. Hän on kuitenkin erittäin sympaattinen ja lupaava maalivahti. Kiilholman lähdön myötä joukkueen sentterit muodostuvat lähinnä sellaisista pelaajista, jotka joutuivat viime kaudella hakemaan vauhtia Suomi-sarjasta. Kovaan paikkaan esimerkiksi Komulainen joutuu.

Taitaa olla piinaavat vierasottelut edessä huomenna ja perjantaina. Sunnuntainakin saattaa olla kylmää kyytiä luvassa nuorilta Leijonilta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Korvauksen täytyy olla suuruusluokkaa mega.

Tai sitten Kiilholman sopparissa oli purun mahdollistava pykälä, kuten esim. Heikkisellä, Suikkasella... Tuskin Kärpät kovin kovaa summaa olisivat olleet valmiita maksamaan Kiilholmasta: nykyisessä markkinatilanteessa löytyy kyllä kovemman kaliberin sopimuksettomiakin pelureita, joten ehkä olisivat ennemmin laittaneet samat eurot heidän kovempiin liksoihinsa.
 
Kaikilla näillä vähänkin paremman statuksen pelaajilla on sopimuksessaan pykälä, mikä sallii liigaan/ulkomaille siirtymisen. Ja näin varmasti Kiilholmallakin. Sellaista se Mestisseuran arki vain on.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Kyllähän tässä Kärppä-yhteistyössä täytyy molemmin puolin olla valmiita auttamaan mahdollisuuksien mukaan. Ihme itkua!!

Tottakai Kiilholma on ollut joukkueen paras pelaaja. Se kai on ollut oletuksenakin. Kuinka moni oikeasti luulee, että monta sataa sm-liiga peliä pelannut pelaaja tulee ilman liiga-pykälää Kajaaniin pelaamaan. Arvatkaa kuinka monta pelimiestä olisi jättänyt tulematta Kajaaniin (missään vaiheessa) ilman kärppä-linkkiä? Kuuluvainen mm. mainitsi sen isoksi syyksi Kajaaniin siirtymiselle. Uskon sen painaneen ehkä Kiilholmankin kupissa.
Kuinka monta tärkeää pelaajaa olisi menneinä vuosina puuttunut rivistä, jos ei tuota yhteistyötä olisi? Miten olisi mennyt viime kausi Heikkisen ja Rantasen lähdön jälkeen ilman Liljebladia?

Harmittaa, mutta tämä on vain lainasopimus! Kyllä se takaisin sieltä tulee! Ja välillä pitää olla epäitsekäskin näissä hommissa, jos ei rahkeet riitä! Ja se rahkeiden riittämättömyys on Kajaanissa vielä fakta. (edelleen ihmettelen mihin hassattiin mestaruusrahat, jos kerta nyt ollaan velkainen seura??)
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Voisiko joku kertoa enemmän Kiiholman peleistä alkukaudella ?
Pisteitä on tullut kyllä hyvin. Todennäköisesti saa laidoilleen Kristian Kuuselan ja Pavel Rosan. Onko edellytyksiä liigaan ?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaikilla näillä vähänkin paremman statuksen pelaajilla on sopimuksessaan pykälä, mikä sallii liigaan/ulkomaille siirtymisen.

Ei nyt kuitenkaan ihan kaikilla Mestis-pelaajilla. Esimerkiksi kellään KooKoon tämän kauden pelaajalla (tosin kauden alettua mukaan tulleesta Olli Julkusesta ei 100% varmaa tietoa) eikä varmasti kellään Sportin pelaajallakaan ole purkupykäliä sopimuksissaan. Tosin eihän sekään vielä takaa sitä, etteikö joku avainpelaaja voisi siirtyä muualle kesken kauden (vrt. Kultanen viime kaudella), mutta se vaatii jo sitten vakavampaa neuvottelua osapuolien kesken.

Hokki on pelannut aina sen verran vähemmillä pelimerkeillä kuin monet kovimmat kilpakumppaninsa, että se on joutunut käyttämään pelaajahankinnoissaan houkuttimena myös liigakorttia. Ja nythän se pienensi budjettiaan entisestään täksi kaudeksi.
 
Ei nyt kuitenkaan ihan kaikilla Mestis-pelaajilla. Esimerkiksi kellään KooKoon tämän kauden pelaajalla (tosin kauden alettua mukaan tulleesta Olli Julkusesta ei 100% varmaa tietoa) eikä varmasti kellään Sportin pelaajallakaan ole purkupykäliä sopimuksissaan. Tosin eihän sekään vielä takaa sitä, etteikö joku avainpelaaja voisi siirtyä muualle kesken kauden (vrt. Kultanen viime kaudella), mutta se vaatii jo sitten vakavampaa neuvottelua osapuolien kesken.

Tietystikin näin. Ilmaisin itseäni edellisessä viestissäni ehkä vähän huonosti, mutta tietenkään nämä ainoat "tosissaan" liigaan pyrkivät Sport ja KooKoo, heidän sopimuspelaajansa, eivät kuulu samaan kategoriaan.
 
Jos Hokissa tapahtuu jotain hyvää, niin on pakko tapahtua myös jotain pahaa. No se hyvää oli, että Matt Waddell (on kyllä hauskan kuuloinen nimi jos oikein nopeasti sen sanoo) saatiin Hokin miehistöön, joka tarkoittanee sitä, että pakkiosastoon ei tule enää muutoksia. Ja tämän aamun Kainuun Sanomissa aleviivattin sitä, että Waddellin sopimuksessa ei ole mitään liigapykäliä! Ja tältä puolin asia näyttää hyvältä.

Mutta sitten tämä Kiilholman-juttu suoraan sanoen v***ttaa niin perusteellisesti, että pää meinaa hajota. Tottakai tämä on miehelle hieno juttu ja uralla pikkuhiljaa jo viimeisiä mahdollisuuksia pelata liigassa (tai ainakin noin hyvässä organisaatiossa), vaikka ikää onkin "vasta" 27 vuotta. No nyt ainakin aletaan taas punnita Hokin henkistä kykyä, kun joukkueen johtohahmo jäältä (tuskin kuitenkaan on se kaikkein äänekkäin kopissa) vaihtaa seuraa (toivottavasti vain toistaiseksi!).

Noh päätä pystyyn. Viikonloppuna sitten kolme peliä neljään päivään.

Ketjuja jos lähtee yhtään arvailemaan, niin Vantaalla olisi tälläinen Hokki (jos Hudd antaisi ohjat käteeni):

MV: Seppänen (Vuorio)

1. Saarenpää - Komulainen - Virtanen (taisivat harkoissa kokeilla tuota ketjua Kiilholman kanssa)
2. Jokila - Kulonen - Happo
3. Haverinen - Nättinen - Manninen
4. Siren - Wedman - Kiviniemi

1. Heikkinen - Waddell
2. Hattunen - Liljeblad
3. Leinonen - Savolainen

Että semmosia.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Ei ole. Kyseessä on kuukauden mittainen tryout ja optio kauden loppuun. Jos ei Kärpissä natsaa, niin sitten takaisin Kajaaniin. Ei siis laina.

Okei, ei ole virallisesti lainasopimus. Sain väärää infoa. Mutta minun mielestäni on ainakin ihme, jos Kiilholma korvaisi Kärpissä sekä Viinasen, että Viuhkolan!
Jätkät kun palaa lasaretista, niin Kiilholma palaa Hokkiin pysyvämmin tai "lainasopimuksella". Jos jätkät ei palaa lasaretista, Junno heittää pussillisen euroja pöytään ja hommaa uusia kavereita. Edes Kärppien dynastia ei pärjää, jos keskushyökkääjäosasto on Saarenheimo, Karppinen, Komulainen, Kiilholma (ja vaikka lisätään Viinanen siihen lisäksi, tuosta puuttuu edelleen ykkössentteri).
Eli kuntoutuessaan loukkaantuneet syrjäyttää ensisijaisesti Komulaisen (?) ja sitten Kiilholman tai Karppisen. Sen lisäksi uskon jostain löytyvän joka tapauksessa Kärppiin vielä yhden sentterin, joten saattaa olla että jossain vaiheessa Kajaanissa viilettää parikin Oululaista sentteriä.

Se mikä tässä tilanteessa on harmittavinta, on se, että tässä tapauksessa sekä isännällä (Kärpät), että rengillä (Hokki) on sama heikkous: kapea sentteriosasto.
 

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
Nimenomaan. Tästä syystä harmittaakin sillä Kiilholmaa tuskin enää Kajaanissa nähdään.

Tulee väkisin mieleen case Kuuluvainen viime kaudelta. Siirto liigaan paikkaamaan loukkaantumisia ja yllättäen kuukautta? myöhemmin kaveri sirklasikin mestistä Hokin yhdessä pääkilpailijassa. Toivottavasti tässä ei käy samanlailla.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Eipä yllättänyt yhtään tämä Kiiholma uutinen, tätähän se on viime vuosina ollut, parhaat viedään päältä ja köyhät vaan vikisee. Onneksi meni Kärppiin, eli eiköhän sieltä jossain vaiheessa tule myös jotain vastiketta varsinkin jos Kiiholma sieltä jollain ihmeellä loppukauden pelipaikan saa, jota kyllä epäilen. En siis usko että Kuuluvainen case toteutuu tässä tapauksessa. Jos kuitenkin näin kävisi niin eihän yteistyö sopimuksella ole sitten mitään arvoa.
Lienee kuitenkin selvää että hyökkääjää etsitään, aivan kuten oli koko syksy etsitty tuota kanukkia. Jospa sieltä se maalitykki ilmestyisi jossain vaiheessa.
 

Elmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Uusi vahvistuksemme aloitti tyylikkäästä keräämällä tehotilastossa -3 ensimmäisessä pelissään. Noo, jospa se siitä lähtee. Muutenkin kolmas tappio putkeen, jossakin vaiheessa pitäisi saada taas voittoja alle.
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Hokkiin on tulossa jälleen uusi sentteri, kun Juhamatti Yli-Junnila siirtyy joukkueeseen. Ilmeisestikin varaudutaan siihen että Kiilholma jää Kärppiin pidemmäksi aikaa.

Lähde: SJL (tällä hetkellä vahvistamattomien listalla, ja tässä tapauksessa vahvistamaton tarkoittanee ettei siirtomaksua näy vielä liiton tilillä)
 
Hokkiin on tulossa jälleen uusi sentteri, kun Juhamatti Yli-Junnila siirtyy joukkueeseen. Ilmeisestikin varaudutaan siihen että Kiilholma jää Kärppiin pidemmäksi aikaa.

Ja näin tulee tapahtumaan, sillä Kainuun Sanomat vahvistaa sopimuksen. Varmasti ykkössentterin viittaa ollaan Yli-Junnilan harteille laittamassa. Yli-Junnilan sopimus kattaa alustavasti kuukauden, eli riippuen varmasti Kiilholman jatkosta Kärpissä, riippuu myös Yli-Junnilan sopimuksen pituus. Olisi mahtavaa jos Kajaanissa loppukaudella pelaisi Kiilholma sekä Yli-Junnila!
 
Viimeksi muokattu:

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Onneksi Hokin Kabinetissa on aivoja, jotka pitävät tuntosarvensa pystyssä ja kykenevät näin hankkimaan asiallisia vahvistuksia. Isokokoinen Yli-Junnila olisi kelvannut varmasti monelle seuralle, myös Rokille! Onnea uudesta äijästä!
 

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
Vai on Yli-Junnila tulossa Hokkiin. Mikäpäs siinä, itse ainakin olen todella tyytyväinen tähän sopimukseen. Äijällä on kokoa ja näköä eikä vääntö lopu ihan heti. Viiime talven aikana sain kuunnella erään Asplöven -fanin hehkutusta kyseisestä kaverista ja jos mies on puoliksikaan sellainen kuin hehkutettiin niin korvaa kyllä Kiilholman ja enemmänkin.
 
Petri Koivisto lainalle Hokkiin.

Loukkaantumisista kärsinyt entinen hokkivahti ja nykyinen kärppävahti Petri Koivisto tulee Hokkiin lainalle. Koivisto todennäköisesti hakee pelituntumaa Hokista viikonlopun K-Vantaa ja D Team otteluista, joista hän pelannee ainakin toisen.

Lähde Jatkoajan sivustolta.
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Voi olla että Koivisto pelaa muutaman muunkin ottelun, sillä Teemu Seppänen siirtyy 17.10. asti ulottuvalla lainasopimuksella Tapparan riveihin. Nähtävästi Lehto on vielä tuntemattomista syystä estynyt pelaamasta ja jostain piti löytää paikkaaja.

Lähteenä Yli-Junnilankin kohdalla mainittu SJL:n siirtolista.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Voi olla että Koivisto pelaa muutaman muunkin ottelun, sillä Teemu Seppänen siirtyy 17.10. asti ulottuvalla lainasopimuksella Tapparan riveihin. Nähtävästi Lehto on vielä tuntemattomista syystä estynyt pelaamasta ja jostain piti löytää paikkaaja.

Vaikka Seppänen tuleekin kirvesrintoihin lähtökohtaisesti avaamaan luukkua, niin olisi todella mukava nähdä hänet myös tositoimissa jossakin pelissä. Näyttöpaikan mies on varmasti ansainnut otteillaan!

Hokki se on muuten vahvistunut vähän varkainkin tässä kauden mittaan, uusimpana nyt Yli-Junnila. Miten sitten käy jos Kiilholma palaa takaisin linnapaitaan, onko Kainuussa resursseja pitää molemmat herrat joukkueessa?
Oli miten oli, Hokki tulee olemaan kovempi kuin mitä ennakkoon osattiin aavistella.
 
Vaikka Seppänen tuleekin kirvesrintoihin lähtökohtaisesti avaamaan luukkua, niin olisi todella mukava nähdä hänet myös tositoimissa jossakin pelissä. Näyttöpaikan mies on varmasti ansainnut otteillaan!

Miten sitten käy jos Kiilholma palaa takaisin linnapaitaan, onko Kainuussa resursseja pitää molemmat herrat joukkueessa?

Todellakin mies on näyttöpaikkansa ansainnut! Näyttää vain siltä, että kun tänään Ilvestä vastaan maalilla pelaa "Salaatti-Harri" niin Seppänen tuskin saa pelata, sillä torstaina Tapparaa vastaan asettuu sarjakolmonen KalPa.

Uskoisin, että JOS Kiilholma palaa (Tämän johdosta se voi olla hyvinkin mahdollista, ellei sitten Kärpät heivaa esim. Karppista pois joukkueesta tai Hokkiin) niin Hokilla tulee myös Yli-Junnilan pitäminen joukkueessa olemaan tiukkaa. Mutta jos jostain Yli-Junnilan pitämiseen vielä rahoja riittää, niin loppukauden joukkue alkanee olla aikalailla kasassa. Täytyy muistaa, kun Hokki aloitti kauden, niin siinä vaiheessa koko pelaajabudjettia ei oltu vielä käytetty.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Kymmenen peliä pelattu ja 16 pistettä plakkarissa. Tahti on viimeisen viiden pelin aikana hiipunut selkeästi alkukaudesta. Tällä tahdilla taistellaan juuri ja juuri pudotuspelipaikasta keväällä.

Mielestäni joukkueen pakka on aika sekaisin. Suurin syy tähän on tietysti avainpelaajien vaihtuminen ottelusta toiseen. Juuri kun Kiilholma pääsi vauhtiin, vietiin hänet Kärppiin. Yli-Junnila on pelannut vasta pari peliä ja hänelläkin menee varmasti jokunen viikko ennen kuin hänen todellinen potentiaalinsa nousee esiin. Uusin kanukkipakki on osoittautunut peruspakiksi. Hyökkäyspäähän hän ei pysty tuomaan juuri mitään lisäarvoa, mutta ehkä hänenkin otteensa paranevat vielä kauden vanhetessa.

Ehkä merkittävin miinuspuoli joukkueessa on tällä hetkellä selkeiden maalintekijöiden puute. Janne Jokila on kenties joukkueensa paras maalintekijä, mutta hänenkin maalinsa syntyvät lähes poikkeuksetta vain läpiajoista. Joukkue tarvitsisi hyvää snaipperia, joka pystyisi pommittamaan maaleja kauempaakin. Kaiken kukkuraksi Hokilta puuttuvat pätevät viivamiehet ylivoimalla, mikäli Heikkistä ei oteta huomioon.

Maalivahtiosasto sentään on kunnossa, mutta sielläkin tuntuu olevan vaihtelua ottelusta toiseen. Tällä hetkellä Seppänen on lainassa Tampereella, mutta päteviä tuuraajia onneksi ollaan saatu muualta.

Veikkaisin, että tällä materiaalilla Hokki ei tule taistelemaan kotiedusta runkosarjan lopussa. Tietysti muutoksia lähes joukkueen kuin joukkueen kokoonpanoihin vielä kauden aikana tulee, mutta tällä hetkellä Hokilta puuttuvat varsinaiset profiilipelaajat.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Yli-Junnila on pelannut vasta pari peliä ja hänelläkin menee varmasti jokunen viikko ennen kuin hänen todellinen potentiaalinsa nousee esiin. Uusin kanukkipakki on osoittautunut peruspakiksi. Hyökkäyspäähän hän ei pysty tuomaan juuri mitään lisäarvoa, mutta ehkä hänenkin otteensa paranevat vielä kauden vanhetessa.

Ehkä merkittävin miinuspuoli joukkueessa on tällä hetkellä selkeiden maalintekijöiden puute.

Eilisen havaintojen perusteella voin vahvistaa ekan kappaleen asiat. Yli-Junnila haki kyllä peliään ihan selkeästi eikä vaikuttanut vielä olevan ketjukavereidensa kanssa samalla aaltopituudella. Mitään järkeviä syöttöketjuja eivät saaneet aikaan ja oikeastaan hyökkäykset kuolivat jo keskialueelle. Waddell ei esittänyt yhtään mitään, yhden typerän rangaistuksen otti kun turhautui siihen ettei yksinkertaisesti pysynyt vastustajien perässä.

Maalintekijöiden puute näkyi tietyllä tapaa toisessa erässä, kun Hokillakin oli omat paikkansa saada vähän ryhtiä ja kavennusta peliin. Parikin hyvää paikkaa kaatui siihen, että laukauksissa ei yksinkertaisesti ollut todellista tappamisen makua.

Tietysti ehkä isoin ongelma oli D Teamia vastaan se, että puolustus vaikutti kokonaisuutena ihan käsittämättömän hitaalta. Avauspelaamisesta ei tullut yhtään mitään kun vastustaja ajoi kahdella ukolla karvaamaan ja erittäin kankeasti liikkuneilla pakeilla oli koko ajan hirvittävä kiire ja sitä kautta sitten kiekollinen peli oli ihan täyttä roiskimista. Tuli huonoja rännikiekkoja, suunta kääntyi omiin ja taas oli liian kiire. En tiedä onko tätä ilmennyt aikaisemmin, mutta eilen se oikein korostui.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juha Falin näyttäisi palanneen Suomi-sarjaan ja tällä haavaa Raahen haaviin. Ilmeisesti sopimus on purettu? Heikki Lukkari sen sijaan on viikonlopun lainalla raahelaisten riveissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös