KHL kaudella 2009–2010

  • 574 809
  • 2 678
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Dynamo Minskin kotisivujen mukaan Dynamo neuvottelee parhaillaan Ville Peltosen ja Ossi Väänäsen kanssa, ja että molemmat saatetaan nähdä Minskin riveissä tulevalla kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Minskin sivujen mukaan Peltonen ja Väänänen ovat molemmat tehneet sopimuksen seuran kanssa.

Dynamo on nyt täynnä suomalaisille tuttuja pelaajia: Väänänen, Peltonen, Hannes Hyvönen, Jussi Makkonen, Mikko Jokela, Jonas Andersson, Josef Boumedienne, Geoff Platt ja Mika Oksa.

Väänänen-Jokela sopisi kätisyyksien puolesta hyvin yhdeksi puolustajapariksi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös Minskin osalta KHL:n ulkomaalaiskiintiö ala jo kohta puoliin olla täyttymässä?
Seitsemän suomalaispelaajaa, huh huh...
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Eikös Minskin osalta KHL:n ulkomaalaiskiintiö ole jo kohta puoliin täyttymässä?
Seitsemän suomalaispelaajaa, huh huh...
KHL:n ei-venäläisillä seuroilla ei ole mitään ulkomaalaiskiintiötä joten seurat voidaan koota vaikka kokonaisuudessaan ulkomaalaisista.

Tuossa luettelossa eivät muuten olleet Minskin kaikki ulkomaalaispelaajat :).
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Dynamo Minskin kotisivujen mukaan Dynamo neuvottelee parhaillaan Ville Peltosen ja Ossi Väänäsen kanssa, ja että molemmat saatetaan nähdä Minskin riveissä tulevalla kaudella.
Minskin kotisivuilla itseasiassa sanotaan, että seura ja nämä kaksi suomalaista ovat tänään päässeet yhteisymmärrykseen jo siitä, että sopimukset todellakin kirjoitetaan. Siirto on siis käytännössä varma, elleivät saa jotain parempaa paperia NHL:n puolelta pian.

Sen verran on pakko heittää, että Peltoselle KHL (taitokiekko ja vähäinen fyysinen peli) sopii varmasti paremmin, kuin NHL.
Ossi Väänäsen vahvuudet Minskille tai lähes mille tahansa KHL joukkueelle ovat meikäläiselle täysi mysteeri.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Minskille tai lähes mille tahansa KHL joukkueelle ovat meikäläiselle täysi mysteeri.
Eikö Väänänen ole aika hyvin luisteleva puolustaja, vaikka ei olekaan mikään kynäilijä? Luulisin että Väänänen pärjää hyvin Dynamossa. Hän on sentään kansainvälisen tason pelaaja. KHL:ssä pelaa paljon huonompiakin pelaajia isoissa rooleissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Dynamo Minskin suomalaisvahti Mika Oksa on saanut komennuksen Dynamon farmijoukkueeseen Shahtar Soligorskiin joka pelaa Valko-Venäjän omassa sarjassa. Näin arvelinkin käyvän Oksan tehtyä sopimuksen Dynamon kanssa.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Dynamo Minskin suomalaisvahti Mika Oksa on saanut komennuksen Dynamon farmijoukkueeseen Shahtar Soligorskiin joka pelaa Valko-Venäjän omassa sarjassa. Näin arvelinkin käyvän Oksan tehtyä sopimuksen Dynamon kanssa.
Näinhän se alunperin pitikin mennä. Mahtaa kuitenkin olla aika kokemus miehelle, jos jaksaa koko kauden tuolla roikkua.
 

Dragan

Jäsen
Mukava hämmästyksen huuto kuului täälläkin päin, kun eliteprospectsiin itseni klikkailin ja näin Väänäsen ja Peltosen siirtyvän Minskiin. Huhhuh mitä porukkaa sinnekkin ollaan kokoamassa. Mukava olisi ollut nähdä joku harjoitusmatsi tyyliin Jokerit-Dinamo Minsk parhaimmilla kokoonpanoillaan. Taitaa Dinamo kiriä aika paljon niin puolustuksen, kuin myös hyökkäyksen osalta KHL:n kärkiosastoa? Molemmat osastot näyttävät todella hyvin kootuilta, osaisiko TOJ, tai joku muu KHL:n asioista hyvin tietävä kertoa, onko tuonne Minskiin vielä odotettavissa lisää vahvistuksia? Jotain V-V:n maajoukkuepelaajia luvassa vielä mukaan? Eliteprospectsin mukaan Valko-Venäjän MM-jengistä seuraavat pelaajat eivät omaa sopimusta minnekkään: Aleksei Ugarov (viime kausi MVD:ssä), Sergei Demagin, Konstantin Koltsov, Andrei Stas, Yaroslav Chupris, Dmitri Meleshko, Dmitri Korobov, Andrei Mikhalev, Andrei Antonov, Aleksandr Kulakov, Aleksandr Ryadinsky, Viktor Kostyuchenok.

Noista nimistä toki useat pelasivat jo viime kaudella Minskissä, mutta ainakin Demagin tuntuu todella lupaavalta pelaajalta. Ugarovin, Koltsovin, Meleshkon, Chupriksen minä muistan ainakin hyvin maajoukkueesta/seurajoukkueestaan ja olisivat varmasti ihan hyviä miehiä Minskiin, jos vain on tilaa? Toki randomilla voisi vielä heittää sellaisen valko-venäläisen puolustajan nimen, kuin Vladimir Denisov, pakki joka pelasi viime kaudella AHL:n Hartfordissa eikä EP:n mukaan omaa sopimusta ensi kaudeksi minnekään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Taitaa Dinamo kiriä aika paljon niin puolustuksen, kuin myös hyökkäyksen osalta KHL:n kärkiosastoa?
Luulen että Minsk tulee kauden alkaessa olemaan KHL:n 7-8 parhaan joukkueen joukossa, jos tasoa arvioidaan pelkästään nimien perusteella. Tässä vaiheessa Minskin edelle lasken Moskovan Dynamon, Kazanin, Ufan, Magnitogorskin, SKA:n ja Jaroslavlin. Minskin kanssa samaan kastiin luen ZSKA:n ja Atlantin, joka on ainoana kärkipään joukkueista selvästi heikentynyt verrattuna viime kauteen.

Tämä sillä edellytyksellä, että Minsk hankkii vielä muutaman vahvistuksen Valko-Venäjän maajoukkuepelaajista, joita kuten sanoit on tässä vaiheessa paljon ilman sopimusta. Pidän muuten vähän erikoisena sitä, että Minsk näyttää suosivat ulkomaalaispelaajia Valko-Venäjän maajoukkuepelaajien kustannuksella näinkin selvästi. Luulisi jonkun Konstantin Koltsovin kelpaavan Minskille, varsinkin kun Koltsov itse haluaisi pelata juuri Minskissä.

Jos Koltsov, Sergei Demagin, Jaroslav Chupris ja Andrei Mihalev saadaan vielä Minskin Dynamon paitaan, on joukkueella neljä ketjullista kovia pelimiehiä.

Puolustuksen johtopelaajia ovat Väänänen, Jokela, Boumedienne, Duvie Westcott ja Valko-Venäjän maajoukkuepakki Andrei Bashko. Tshekki Martin Cevcin taso on ainakin minulle arvoitus. Puolustus ei näytä paperilla hyökkäyspään tasoiselta varsinkin sen jälkeen, kun kiekollinen johtaja Richard Lintner sai kenkää harjoitteluvastuusta luistamisen vuoksi. Ei tuo puolustus silti huonokaan ole. Westcott oli viime kaudella Riikassa erinomainen, ja on erityisesti ylivoimalla mainio.

Tietysti juuri Minskin tapauksessa tulee ottaa huomioon se, että joukkue on käytännössä uusi ja melkoinen muukalaislegioona, jolla ei ole kokemusta yhdessä pelaamisesta eikä yleensä KHL:ssä pelaamisesta. Pidän myös riskinä sitä, että joukkueen sisälle syntyy kaksi klikkiä, eli ulkomaalaispelaajat ja joukkueen venäläiset/valkovenäläiset pelaajat. Luultavasti venäläiset/valkovenäläiset eivät osaa kovin hyvin englantia, joten kommunikointi pelaajien välillä voi olla vaikeaa. Venäläisten/valkovenäläisten suhtautuminen siihen että joukkueessa on näin paljon ulkomaalaisia voi myös olla negatiivinen, koska lukemani mukaan paikalliset pelaajat eivät oikein pidä siitä, että ulkomaalaiset tulevat ottamaan heidän työpaikkojaan.

Molemmat osastot näyttävät todella hyvin kootuilta, osaisiko TOJ, tai joku muu KHL:n asioista hyvin tietävä kertoa, onko tuonne Minskiin vielä odotettavissa lisää vahvistuksia?
Ulkomaalaispelaajia tuskin enää hankitaan, mutta kuten itsekin kirjoitit moni Valko-Venäjän maajoukkuepelaaja on vielä vapaana ja pitäisin yllättävänä, jos kukaan heistä ei tekisi sopimusta Minskin kanssa ennen kauden alkua.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
YLE:n toimittaja on tainnut lukea Jatkoaikaa. Melkein suoraa copy@pastea tästä ketjusta:

http://yle.fi/urheilu/lajit/jaakiek...ananen_khlaan_ja_minskin_dynamoon_155016.html

Maalivahti Oksa on tosin saanut komennuksen joukkueen farmiryhmä Shahtar Soligorskiin, joka pelaa ottelunsa Valko-Venäjän omassa sarjassa.
ja
KHL:n ei-venäläisillä joukkueilla ei ole lainkaan ulkomaalaiskiintiötä, joten seurat voivat koota miehistönsä vaikka kokonaisuudessaan ulkomaalaispelaajista.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakit KHL:ssä kaudella 2009-2010

Puolustajat

Ivan Baranka, Spartak Moskova
Jaroslav Obsut, Spartak Moskova
Peter Podhradsky, Barys Astana
Tomas Slovak, Jekateringburg
Peter Smrek, Tsherepovets
Tomas Starosta, Nizhnekamsk

Hyökkääjät


Martin Cibak, Spartak Moskova
Roman Kukumberg, Lada Togliatti
Ladislav Nagy, Tsherepovets
Branko Radivojevic, Spartak Moskova
Stefan Ruzicka, Spartak Moskova
Josef Stümpel, Barys Astana
Marek Zagrapan, Tsherepovets
Richard Zednik, Lokomotiv Jaroslavl

Marcel Hossalla on ilmeisesti neuvottelut käynnissä usean eri KHL-seuran kanssa. Viimeksi slovakkimediat kertoivat Dynamo Minskin olevan Hossan kintereillä. Richard Lintner taisi saada potkut Minskistä. Tsherepovetsissa viime kaudella pelanneet Rastislav Stanan tilanne on ainakin minulle tuntematon. Miehen nimeä ei löydy Tsherepovetsin rosterista Eliteprospects.comissa.

Viime kaudella KHL:ssä pelanneista slovakeista ainakin Gabriel Spilar, Branislav Mezei, Richard Kapus, Rastislav Pavlikovsky ja Ivan Ciernik ovat siirtyneet muihin Euroopan sarjoihin.

Onko TOJ:lla tai jollain muulla tietoa Hossan tai Stanan tämänhetkisestä tilanteesta?

Unohtuiko joku slovakkipelaaja listasta, jolla on sopimus KHL-joukkueen kanssa?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Marcel Hossalla on ilmeisesti neuvottelut käynnissä usean eri KHL-seuran kanssa. Viimeksi slovakkimediat kertoivat Dynamo Minskin olevan Hossan kintereillä.
Jotenkin tuntuu että Kazan voisi olla Hossalle ideaali vaihtoehto. Kazanin kokoonpano tarvitsee vielä paria kovaa laitahyökkääjää, joista Hossa voisi olla toinen. Kazanillahan on vielä pari ulkomaalaispaikkaa täyttämättä (joukkueen ulkkarit ovat Mikael Tellqvist, Niko Kapanen ja Jarkko Immonen). Tämä on puhtaasti spekulaatiota eikä minulla ole mitään tietoa siitä onko Kazan niiden seurojen joukossa jotka ovat Hossan perässä.

Onko TOJ:lla tai jollain muulla tietoa Hossan tai Stanan tämänhetkisestä tilanteesta?
Eipä ole. Seuraan KHL:ää pääasiassa allhockey.ru palvelun kautta, eikä siellä ole ollut Hossasta viime aikoina juttua.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Detroit Red Wings on hyväksynyt välimiesoikeuden päätöksen Hudlerin ja Wingsien välisestä sopimuksesta. Samalla NHL vaatii IIHF:ää painostamaan Moskovan Dynamoa ja KHL:ää, että ne purkavat Hudlerin ja Dynamon välisen sopimuksen.

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=286217

The NHL is contesting the contract and has approached both the IIHF and KHL seeking intervention.

NHL:n painostuksesta huolimatta KHL rekisteröi Hudlerin sopimuksen. Syy lienee se, että NHL on katsonut sormiensa välistä Jevgeni Dadonovin solmimaa sopimusta Floridan kanssa, vaikka Dadonov vähän aiemmin solmi sopimuksen Traktor Tsheljabinskin kanssa. Aiemmin KHL:n johtomies Aleksandr Medvedev totesi, että KHL ei vielä rekisteröisi Hudlerin ja Dynamon välistä sopimusta, koska haluaa suhteiden NHL:n kanssa parantuvan. Mutta kun NHL ei tehnyt paskan vertaa Dadonovin ja Floridan välisen sopimuksen purkamiseksi, niin ainoa oikea ratkaisu oli hyväksyä Hudlerin pelaaminen Dynamossa.

Ilmeisesti NHL tulee edelleen painostamaan IIHF:ää asiassa ja vaatimaan KHL:lle sanktioita Hudlerin takia. IIHF voisi kerrankin sanoa NHL:n suuntaan suorat sanat. Jos NHL sallii sopimuksenalaisten KHL-pelaajien pelata NHL:ssä, niin NHL:llä ei taida olla moraalista auktoriteettia vaatia sopimuksenalaisten NHL-pelaajien KHL-sopimusten purkamista. Hudlerin tapauksessa pelaajalla ei edes ole voimassaolevaa NHL-sopimusta, vaan hän on välimieskäsittelyn valinnut RFA.

KHL teki Medvedevin johdolla sovintoesityksen NHL:n suuntaan, mutta kun ei kiinnostanut niin ei kiinnostanut. NHL halunnee edelleen itselleen monopolin ottaa kuka tahansa sopimuksenalainen pelaaja Euroopan sarjoista, mutta haluaa itse samalla ehdottomasti suojella omat sopimuksenalaiset pelaajansa. Alkaa sympatia NHL:ää kohtaan olla vähissä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kerrohan Jags että pitääkö nuo Ferriksen pari sivua takaperin linkittämässä artikkelissa mainitut KHL:n RFA-säännöt paikkansa? Eli toisin sanoen pelaajan on pakko allekirjoittaa seuran tarjoama qualifying offer aina 28-vuotiaaksi saakka. Pelaajalla ei ole mitään valinnanvaraa tuon suhteen; ainoa keino siirtyä toiseen liigaan on ostaa sopimus ulos. Mikäli tuo pitää paikkansa, niin järjestelmä ei ole millään kantilta tarkasteltuna oikeudenmukainen pelaajan kannalta ja NHL:n ei tulisi milloinkaan hyväksyä kyseisiä sopimuksia.

Esimerkiksi Dadonovin tapauksessa Nazarov sanoi: because he is a young player and was required to sign the contract. Eli siis Dadonovin oli pakko hyväksyä Traktorin tarjoama sopimus. Pelaajalla ei ollut valinnanvaraa tuon kanssa ja NHL:n ei pitäisi tällaisia ase ohimolla tehtyjä sopimuksia hyväksyä missään tapauksessa vaikka KHL Medvedevin johdolla kuinka itkisi. NHL:ssä RFA-pelaajat ovat vapaita siirtymään toiseen liigaan niin halutessaan, NHL ei yritä heitä väkisin pitää toisin kuin KHL. Eli mikäli nuo KHL:n tuossa artikkelissa mainitut RFA-säännöt pitävät paikkansa, niin NHL toimi oikein Dadonovin tapauksessa ja täältä suunnalta alkaa sympatia loppua puolestaan KHL:ää kohtaan.

Hudlerin tapauksessa puolestaan pelaaja haki itse vapaaehtoisesti välimieskäsittelyä ja näin tehdessään samalla sitoutui välimiehen aikanaan antamaan päätökseen. Hudlerilla ei tuon jälkeen ollut valinnanvaraa sen suhteen hyväksyykö hän välimiehen päättämän NHL-sopimuksen vai ei. Hudler siis käytännössä sitoutui pelaamaan NHL:ssä ja allekirjoitti NHL-sopimuksen samalla hetkellä kun haki välimieskäsittelyä. Mikäli hän ei olisi näin tehnyt, niin NHL:n puolelta tässä ei olisi mitään ongelmaa ja Hudler olisi täysin vapaa siirtymään KHL:n.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kerrohan Jags että pitääkö nuo Ferriksen pari sivua takaperin linkittämässä artikkelissa mainitut KHL:n RFA-säännöt paikkansa?

No tottakai pitää. Etkö ole vielä oppinut, että TOJ ei kommentoi mitään ikävää koskien Venäjää/KHL:ää? Eli tässä(kin) tapauksessa hiljaisuus on myöntymisen merkki.

Kyllähän tuo KHL:n RFA-sääntö on taasen niin "only in russia" -juttu ettei tosikaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Ketäs muita tunnettuja pelaajia Minskissä pelaa näiden suomalaisten hankintojen ja entisten SM-liiga pelaajien lisäksi. Jatkaako viime kauden joukkueesta tärkeitä pelaajia myös ensi kaudella.
 

Dragan

Jäsen
Ketäs muita tunnettuja pelaajia Minskissä pelaa näiden suomalaisten hankintojen ja entisten SM-liiga pelaajien lisäksi. Jatkaako viime kauden joukkueesta tärkeitä pelaajia myös ensi kaudella.

No esimerkiksi maalivahtina (Oksan edellä) MM-Kisoissa ihastuttanut, ja varmasti joitain jossain määrin myös vihastuttanut, Andrei Mezin. Eipä siellä paljon sitten suomalaisten lisäksi kovia nimiä olekaan hankittu, tai ole ollut olemassa ennestään, mutta kyllä sieltä silti jotain löytyy, esimerkiksi Byron Ritchie, 32-vuotias reilun 300 NHL-pelin sentteri joka oli NLA:n pistepörssin 5. viime kaudella.
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
On kyllä hurja tuo Minskin luettelo suomalaispelaajista. Mahtaakohan riittää tarpeeksi peliaikaa kaikille kehittymisen kannalta, jos jollain on vielä aikomusta NHL:n tai vaikka olympiajoukkueeseen.

Kuitenkin kun joukkueesta löytyy herroja nimeltä; Väänänen, Peltonen, Hannes Hyvönen, Jussi Makkonen, Mikko Jokela, Josef Boumedienne..

Ykkösketju voisi olla muodossaan:
Hyvönen-Makkonen-Peltonen
Väänänen-Boumedienne/Jokela

Tuskin tulee olemaan valitettavasti ihan tuossa muodossa, mutta olisi kuitenkin todella mielenkiintoinen ketju. Varmasti yksi Euroopan kovimpia.
 
Mielenkiintoisia koostumuksia kieltämättä saa Hanlon rakenneltua. Makkosen ja Ritchien ympärille saa kasattua kaksi laadukasta ketjua ja laitureitahan riittää. Hyvönen, Platt, Andersson, Peltonen ovat kaikki laatupelaajia. Ja esimerkiksi Plattin voi aina heittää keskelle jos näyttää siltä, että Makkonen ei pääse samanlaiseen lentoon kuin Hämeenlinnassa. Peltosen voi periaatteessa heittää mihin ketjuun tahansa. Hyvönen ja Andersson ovat samantyylisiä pelaajia ja tarvitsevat kiekkoa senttereiltään.

Kuka on muuten Minskin kakkosmaalivahti jos Oksa on lähetetty divariin?
 
Ja vielä sen verran mitä sympatioihin eri liigoja kohtaan tulee, niin kieltämättä tuo venäläinen malli pelaajan pakottamiseksi sopimukseen on hieman paheksuttava. Mielestäni on ihan oikein jos NHL edes yrittää tehdä jotain tämän asian suhteen, siis olemalla välittämättä kyseisistä sopimuksista.

Mitä muuten mahtaa olla säännöissä sopimuksen pituudesta määritetty? Aiemmin puhuttiin, että alle 28-vuotiaiden pitää tehdä suora 2-vuotinen pahvi, mutta myöhemmin muutamien pelaajien kohdalla on kuitenkin tehty yhden vuoden soppareita. Onko säännöt oikeasti näin tulkinnanvaraiset vai eikö niitä vain noudateta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös