YLE:n MM-kisastudio/selostus

  • 316 524
  • 1 185
Tila
Viestiketju on suljettu.

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä historian paras kaksikko Tamminen-Nurminen ikinä missään. Jatkuvasti historiankirjoihin jääviä kommentteja ja kaiken lisäksi ovat vielä osaavat kommentoinnin, niin soppa on valmis.

Nupehan on oikeasti älykäs jannu. Toisaalta hänellä ei ole jääkiekkoliiton eikä Ylen herrojen taholta mitään pelättävää, joten voi antaa palaa. Intohimolla, mutta hyvällä ja selkeällä kirjakielellä. Toivottavasti Kummolakin kuuntelee!

Jos kisat v.2012 menevät Maikkarille niin Nupea ja Tamia ei edes lasketa hallille. Nehän voivat sotkea Parhaat Paikat ja muun kivan "viihteen".
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Joo, saattaisi olla melkoinen kärsimysnäytelmä jos olisi Kunnaksen tapainen kaveri duunikaverina. Joku rooli näköjään jäänyt aikuiselle miehelle päälle ja kenelläkään ei liene epäselvää, että MM-kisat on hänelle vuoden huipputapahtuma. Tekohauskaa häröilyä ja jos yhtään katselisi ympärilleen, voisi tehdä havainnon että tässähän on ympärillä sellaista jengiä jolta voi ihan oikeasti oppiakin jotain.

Tuli itekkin toi clippi tsekattua ja Tamia selvästi kiinnosti todella paljon Kunnaksen leikit. Heiluuhan kaitsu selostamossakin aina välillä ihmeellisellä tavalla ja mitä koomisempia ilmeitä tulee joskus selostuskameraan, miten tää mies on päässy tonne töihin? Hänellä toi meno on pelkkää hassuttelua kyllä.

Toki Kunnas on lapsi ja tuota pelleilyä jatkuu vielä pitkään sen jälkeen kun ketään ei enää yhtään huvita, mutta silti hän onnistuu saamaan kommentoimiinsa otteluihin (sillä selostukseksi sitä ei voi sanoa) moninkertaisesti enemän asiaa ja jääkiekko ymmärrystä kuin Mertaranta.

Kunnas keskustelee muiden maiden jääkiekkotietäjien kanssa ja onnistuu osan jopa raahaamaan selostuskoppiin. Joten kun Mertaranta ihmettelee suuren ääneen miksi Tsekin ykkönen on hajotettu, Kunnas samaan aikaan kertoo Tsekin valmentajan ajatukset koskien pelaajien puolustushalukkuutta ja uutiset tulevista vahvistuksista.

Paljoa ei Kunnas malta ottelua selostaa kun on niin paljon kerrottavaa kulissien takaa, mutta mielummin niin, sillä eiköhän jokainen itsekin näe kummalla joukkueella on kiekko ja syötetäänkö sitä vai laukastaan.

Kun Kunnaksella on vieras selostamossa rauhoittuu hän huomattavasti ja jälki on mielestäni erittäin hyvää. Varsinkin Toni Söderholmin kanssa juttu luisti ja rakaa jääkiekko asiaa tuli jopa enemän kuin studiosta.

Toinen hauska ero tulee siitä, että Mertaranta huutaa kaikki tilanteet vaarallisiksi ja ottelut jännittäviksi, mutta Kunnakselta tulee haukkuja hyvinkin suoraan. Slovakia ottelu oli divari tasoa ja kuorsauksen ääniäkin tuli kesken ottelun. Ei taida Kummola kuunneella moniääntä, muuten olisi rautakansleri jyrähtänyt ajat sitten.
 

Sic

Jäsen
Nurminen - Tamminen kaksikko toimii kyllä mainiosti, siitä tuli viimeistään tänään vahvistus. Kovaa settiä lähes kokoajan ja mukanahan on sopivasti huumoriakin, joten kyllä tollasta studiota jaksaa seurata ilman muuta. Ainoa heikko lenkki näistä studiokommentaattoreista on toki ollut Ape, toivottavasti ei ole mukana ensi kisoissa, vaikka luulenpa asian olevan toisin.

Mutta joo, oli hienoa että Nupekin saatiin studioon, kemiat toimii ihan hyvin tammisen kanssa ja sen huomaa, asia on ihan eri kun studiossa on kaksikko suhonen-tamminen.

Samalla kun tota nurmista on kehuttu niin pitää lisätä, että omasta mielestäni meno studiossa on parantunut pitkin kisoja, ja nyt homma kyllä luistaa hyvin. Toki pieneen alkukankeuteen ekana tai ekoina päivinä oli omat syynsä esim tammisen puolelta, mutta eiköhän tuo paketti ole nivoutunut hyvin nyt yhteen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Paljoa ei Kunnas malta ottelua selostaa kun on niin paljon kerrottavaa kulissien takaa
En ole Kunnasta kuunnellut ollenkaan, mutta tämän perusteellahan mies on erittäin huono selostaja. Selostajan tehtävä on selostaa ja luoda tunnelmaa, ei kesken pelin kertoa taustoista kun toinen joukkue pyörittää peliä vastustajan päädyssä ja luo tilanteita liukuhihnalta.

Televisiossa selostajalta ei kyllä vaadita samanlaista tarkkuutta pelitilanteiden tulkitsemisessa kuin radiossa, mutta kyllä silti pitää pääpiirteittäin selostaa ja ennen kaikkea luoda kotikatsoimoihin tunnelmaa. Siinä Mertaranta onnistuu mielestäni erittäin hyvin.

Tapsa on edelleen studioisännistä ykkönen mutta Niikko tulee vielä. Ammattitaitoinen mies selkeästi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hyvä, että Marjamäkeä käytettiin studiossa vaikka mitään oikeata asiaa hänestä ei turnaukseen liittyen saatukkaan puristettua, mutta näitäkin "kulttipelaajia" on hyvä vierailla 1-2/turnaus siellä juuri muutaman minuutin verran, ei yhtään enempää.

Minua itseäni jotenkin häiritsee tuo uutisten väliintulo aina silloin kun asiantuntijoilla olisi aikuisten oikeasti asiaa eikä vain nopeita kommentteja. No, pitää kuitenkin muistaa, että uutiset pitää näyttää ja varsinkin kun yleisradiolla ollaan niin minkäs teet, ei se enää juhannuksena vituta.

Vaikka Apea kritisoidaan jatkuvasti siitä, että äijä ei ole edes henkisesti paikanpäällä koko Zürichissä ja horisee mitä haluaa niin mielestäni Suhonen kuitenkin omalla tavallaan kuuluu "toisinajattelijana" tuonne. Osaa olla kuitenkin kriittinen eikä ole mikään mikatoivola, joka ei löydä mistään mitää vikaa. Ape on jäänyt kommenteillaan Keklun ja Tamin jälkeen, mikä ei ole tullut yllätyksenä. Silti mielestäni Suhoseltakin tulee välillä ihan hyviä heittoja eikä hän lähde kilpailemaan Tamia/prinsiippejä vastaan vaan tyytyy asemaansa. Apekin tuntuu herättävän täällä tunteita ja niin kauan, kun Suhonen itse jaksaa niin minusta hän tuolla voi olla, koska muut studio-asiantuntijat ovat kuitenkin oikeasti melkein parasta mitä kotimaisista voimista sinne saadaan revittyä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Yleltä kultturiteko. Kuningas Yzerman siis vielä studiossa tämän illan aikana.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Ape oli taas vaihteeksi oikeassa tuon fyysisyyden suhteen. Kohtalaisen paska juttu oli väännetty Kanadasta kun ei muuta käyty läpi kuin pelaajien pituuksia ja painoja. 185+cm = fyysinen pelaaja. Ei näin.

Yleltä kultturiteko. Kuningas Yzerman siis vielä studiossa tämän illan aikana.

Oli kyllä helvetin hyvä veto. Ois kyllä Nupe voinu pyytää vaikka Kekäläistä kysymään sen kysyksen kun ei taida oikein kielimiehiä olla.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Ape oli taas vaihteeksi oikeassa tuon fyysisyyden suhteen. Kohtalaisen paska juttu oli väännetty Kanadasta kun ei muuta käyty läpi kuin pelaajien pituuksia ja painoja. 185+cm = fyysinen pelaaja. Ei näin.
Oli kyllä todella naurettava "ne jyrää meitin" -lässytys. Suomi on alkupelissä näyttänyt, että pystyy horjuttamaan Kanadaa nimenomaan fyysisyydellä ja vauhdilla. Toivottavasti loppupelikin menee samaan malliin.

Harmi että studiossa on kakkosketju, olisi ollut hauska kuunnella Tamin hehkutusta tauolla.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nupe on parasta mitä studioon on raahattu pitkiin aikoihin. Näkemystä, huumoria, tunteen paloa. Hieno tyyppi näköjään kaukalon ulkopuolellakin!
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
YLE 1

06:25-09:30 Aamu-tv, yhteensä 7 uutislähetystä
11:00-11:05 Uutiset
13:00-13:05 Uutiset
15:00-15:05 Uutiset
17:00-17:08 Uutiset
18:00-18:30 Uutiset
20:30-20:55 Uutiset
23:00-23:05 Uutiset

YLE 2

18:45-18:48 Uutiset

Yhteensä 15 suomenkielistä uutislähetystä YLE:n peruskanavilla päivässä. Siihen vielä muut kotimaiset peruskanavat ja uutislähetykset.

Kysymys YLE:lle:

Eikö MM-kisojen aikaan todella voi jättää nämä 21:50 uutiset näyttämättä?
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jopa omaan tasoonsa nähden oli Mertaranta yllättävän kujalla Ruudun rankkaritaidoista. Jos edes vähän seuraa muita kuin median omia lappuja, tietää, että Jarkko Ruutu on rankkareita ampunut.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jopa omaan tasoonsa nähden oli Mertaranta yllättävän kujalla Ruudun rankkaritaidoista. Jos edes vähän seuraa muita kuin median omia lappuja, tietää, että Jarkko Ruutu on rankkareita ampunut.
...Ja erittäin tyylikkäästi ja hyväl prosentilla.
 

Vaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noniin tästä se lähtee. Apelta putosivat taas kuulokkeet korvista. Ainakin ensimmäisen kerran omin silmin todistin näissä kisoissa.
Kyllä se ainakin toinen kerta jo oli. Pari vielä niin saadaan jännä ja hassunhauska Top5 kooste taas kasaan. Nyt olisi ehdottomasti ollut Nupen ja Tamin matsi tämä Suomi-Kanada.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Onks Pasi ottanu brenkkuu tänään?

Niikkoa ajetaan selvästi sisään tulevaisuutta ajatellen. Mielestäni Suomisen pitää olla studiossa seuraavissa matseissa vaikka Teemukin on ollut hyvä. Tamin ja Alpon jätän edelleen arvioimatta mutta Keku ja Nupe ovat olleet parhaat kommentaattorit tähän mennessä, tai en tiedä ovatko mutta itseäni nämä kaksi ovat miellyttäneet eniten. Wiener Stadhalle on ollut aika näkymätön ja Kaj Kunnas näyttää ihan joltain ihmeelliseltä peltohiireltä.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Samaa mieltä kuten joku tuossa jo mainitsi, tämä olisi ehdottomasti ollut Tamin ja Nupen peli niin olisi saatu itenstiteettiä studioonkin. Tosin Kekäläinen olisi voinut olla paikalla puhumassa järkeä aina välillä. Suhonen on nähty ja voi toimia loput kisat turistioppaana.

Olisiko jo peräti ensi vuoden Saksan kisoissa vallanvaihto studiossa, kun Teemu Niikko saa näin paljon vastuuta. Ennen ei puhettakaan että Tapsa olisi viltissä näissä tärkeissä ja kovissa peleissä.

Sitten vielä sana jos toinenkin tästä kaikkien rakastamasta Jussi "breakingpoint" Saarisesta. Minkä takia pitää pelaajaa haastatellessa kysyä miten sinä henkilökohtaisesti, miten sinulla henkilökohtaisesti, oletko sinä henkilökohtaisesti tms.? Varmaan olis tänäänkin Hyvönen vastaillut kysymyksiin Mika Pyörälän näkökulmasta ilman tuota Saarisen henkilökohtaisesti tarkennusta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten vielä sana jos toinenkin tästä kaikkien rakastamasta Jussi "breakingpoint" Saarisesta. Minkä takia pitää pelaajaa haastatellessa kysyä miten sinä henkilökohtaisesti, miten sinulla henkilökohtaisesti, oletko sinä henkilökohtaisesti tms.? Varmaan olis tänäänkin Hyvönen vastaillut kysymyksiin Mika Pyörälän näkökulmasta ilman tuota Saarisen henkilökohtaisesti tarkennusta.

Kyllä, esimerkiksi tänään tuli melkoinen helmi Saariselta:
"Tähän vielä loppuun Hannes, tyydyttääkö oma turnaus henkilökohtaisesti?"
Yle.fi

Mikä helvetin kysymys tuo on?
Toivottavasti kapulakieli-Saarisen ja joojoo-Apen esitykset eivät tällä kertaa riittäneet jatkopaikkaan edes Ylen papereissa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jopa omaan tasoonsa nähden oli Mertaranta yllättävän kujalla Ruudun rankkaritaidoista. Jos edes vähän seuraa muita kuin median omia lappuja, tietää, että Jarkko Ruutu on rankkareita ampunut.

Juuri nämä jutut ärsyttävät itseäni vuosi vuodelta enemmän kuunnellessani Mertarannan selostuksia. Eihän sitä nyt voi olettaa, että kaikista turnauksen pelaajista olisi taustatiedot kunnossa, mutta jos ne nyt olisivat edes Suomen joukkueesta. Eli mielestäni tuo Ruudun rankkariampumishistoria olisi pitänyt olla tiedossa, koska siitä on ollut juttua jopa ihan valtamedioissa. Sensijaan sitä en odota Mertsin tietävän että Roloson tiputtelee mailaansa lähes joka pelissä eikä tosiaankaan halua pakilta mailaa vaan pelaa mieluummin ilman.

Voi olla että tämä ongelma tulee itselleni ihan vain siitä, että tulee tuota kiekkoa seurattua aika paljon ja sitten löytää niitä asiavirheitä aika helposti. Olen kyllä yrittänyt olla kiinnittämättä näihin Mertsin hössötyksiin huomiota mutta aina ne vaan verenpainetta nostavat.

Urheilukanavan Ritarin selostustapaan olen sensijaan varsin tyytyväinen eikä se ainakaan vielä ole alkanut ärsyttämään. En tosin ole sieltä pelejäkään ihan älyttömän montaa katsonut.

Niin ja mitä se kitinä oli tokassa erässä Mertarannalta siitä etteivät kiekot edes pompi Suomelle vaikka pelin ekan kympin aikana tehtiin kaksi pomppumaalia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Niin ja mitä se kitinä oli tokassa erässä Mertarannalta siitä etteivät kiekot edes pompi Suomelle vaikka pelin ekan kympin aikana tehtiin kaksi pomppumaalia.

Kiinnitin tämän lisäksi huomiota myös toteamukseen, että 'ei ole edes tuuria, vedot eivät mene maalia kohti'. Toiset sanovat sitä tuuriksi, jotkut amatöörit jopa harjoittelevat vetojaan niin, että heikoimmillaankin menevät kohti vastustajan maalia...
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Juuri nämä jutut ärsyttävät itseäni vuosi vuodelta enemmän kuunnellessani Mertarannan selostuksia. Eihän sitä nyt voi olettaa, että kaikista turnauksen pelaajista olisi taustatiedot kunnossa, mutta jos ne nyt olisivat edes Suomen joukkueesta. Eli mielestäni tuo Ruudun rankkariampumishistoria olisi pitänyt olla tiedossa, koska siitä on ollut juttua jopa ihan valtamedioissa. Sensijaan sitä en odota Mertsin tietävän että Roloson tiputtelee mailaansa lähes joka pelissä eikä tosiaankaan halua pakilta mailaa vaan pelaa mieluummin ilman.

Voi olla että tämä ongelma tulee itselleni ihan vain siitä, että tulee tuota kiekkoa seurattua aika paljon ja sitten löytää niitä asiavirheitä aika helposti. Olen kyllä yrittänyt olla kiinnittämättä näihin Mertsin hössötyksiin huomiota mutta aina ne vaan verenpainetta nostavat.

Kommentaattori viereen, esim. Kekäläinen, niin tämä asia helpottuisi kummasti.

Muistaakseni Mertarannan suosikkilajeja ovat yleisuhreilu ja jalkapallo, joten siihen taustaan nähden en yhtään ihmettele, että mies ei juuri muuta osaa kertoilla kuin tilastoja ja huutaa joka pelissä "vaaranpaikka" kun Suomen vastustajista joku tulee yksin neljää suomalaista vastaan...
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oli kyllä helvetin hyvä veto. Ois kyllä Nupe voinu pyytää vaikka Kekäläistä kysymään sen kysyksen kun ei taida oikein kielimiehiä olla.

Nupe sai kuitenkin kysymyksensä kysyttyä ja Yzerman ymmärsikin vielä täysin. Se lienee pääasia?

Minäkin ihmettelin jo Valko-Venäjä -pelin rankkarikisassa, että kukaan studion asiantuntijoistakaan ei heittänyt Ruudun nimeä esiin kun vetäjiä spekuloitiin. Se nyt ei yllätä, että Mertaranta oli kuin puulla päähän lyöty, kun Ruutu laukomaan liukui.
 

scholl

Jäsen
Muistaakseni Mertarannan suosikkilajeja ovat yleisuhreilu ja jalkapallo.

Eikös Mertarannan suosikkilaji ole pesäpallo.

No anyway, eilen Mertaranta kertoi, että tarkasti on scoutattu se, että Spezza on Nashvillen mies. Hemmetti, jos scouteilla ei ole muuta tekemistä kuin ottaa selvää, mistä joku pelaaja on kotoisin tai missä hän pelaa niin onhan se kumma.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Meikäläistä on alkanut kyrsimään tämä Mertarannan "lataa" hokeminen. Hyvänä kakkosena tulee "paukuttaa". Lataa voi ilmeisesti merkitä sekä vedon virittämistä, että itse laukausta. Pelissä ladataan Mertarannan mielestä varmaan viisikymmentä kertaa ottelussa ja paukutetaankin parikymmentä kertaa. Jos synonyymivarasto on noin suppea, niin voisi käyttää mielellään sitä perus "laukoa"-verbiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös