To 2.4.2009 Ässät-Sport (3.liigakarsintaottelu)

  • 36 425
  • 171

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huvittava hahmo Tami edelleen on. Kitisijöille on omat liigansa, sanoo mies ja alkaa kitisemään.

Ei kitisijöille mitään omia liigoja enää tarvita, onhan meillä Mestis. Siellähän Tami saa leikkiä kuningasleikkiään ja kitistä rauhassa jatkossakin.

Tamin psykologinen taktiikka heittää nyt pahemman kerran häränpyllyä ja kääntyy enemmän ja enemmän Sportia vastaan.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vai että Sporttia parhaimillaan. No tämähän kertoo jo erittäin paljon siitä montako peliä olet Sportilta edes nähnyt. Hohhoijjaa. Niin ja Ässät oli tosiaan edelleen tosi huono ja peli ei ollut uomissaan, mutta rutiinivoitto napsahti. Koskahan Ässiä "huvittaa" pelata niin paljon, että mielestäsi "Sportilla ei ole mahdollisuuksia". Mistä näitä sikiää, nohh sori kun tartuin provoihin.

Urheilukanavalta aika monta peliä näin. Ässät vaan pystyy pitämään Sporttilaiset pois maalinteosta ja jos mokaavat, niin ei hätää Sporttilainen mokaa. Ja voi olla että Sportin peli vaikutti paremmalta mestiksessä kun vastuskin oli erilainen. Nyt esittävät parasta peliään ja joka ukko taistelee sydämmellään, mutta peli ei näytä niin hyvältä, kiitos ässien.

Mielestäsi Sportin peli on ilmeisesti parempaa silloin ku se pieksee jonkun III-divarin joukkueen 30-0 kuin että pelaa Ässiä vastaan niin hyvin kuin osaa ja häviää 5-0? Huonolla pelillä voi voittaa ja hyvällä pelillä hävitä.
 

jh34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, KaMa
Mikäli Rasmussenin tuomarin tönimisestä seuraa jatkotoimenpiteitä soisi myös, että tuomarit jollain tasolla puuttuisivat Tammisen tekemisiin. On aika käsittämätöntä, että valmentaja saa meuhkata koko pelin ja juoksuttaa tuomareita mielinmäärin. Kaiken huipuksi ensimmäisessä erän puolivälissä Tamminen repi paidasta linjatuomaria pelikatkolla. Vähemmästäkin on valmentajia lentänyt ulos.

Tuomareiden koskemattomuuden rikkomiset siis tasan. Eiköhän ne tuomarivirheetkin ole koko sarjan osalta melkolailla tasoissa. Eli eiköhän lopeteta turhat kitinät ja annetaan draaman jatkua !
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Hauskasti paistaa kiihkomielisyys läpi "taisi jopa osua naamaan" - tyylin perusteella. Ei muuten todellakaan osunut naamaan, vaan tönäisi/työnsi linjatuomaria puhtaasti rintaan. Tuon voisi kiihkomielisesti vaikka tulkita luisteluharjoitukseksi, linjatuomari työnsi Rassea rinnasta liukuun ja Rasse halusi vähän lisää vauhtia.

Ja että vitonen olisi pitänyt saada, ja sillä olisi sitten peli käännetty. Äijät sai kyllä vääntää sitä ylivoimaa ihan tarpeeksi osoittaakseen, että ei homma toimi. 5-3-yv taisi tuottaa kaksi maskitonta vetoa, sillä ei liigajoukkue vielä kaadu.

Mielenkiintoista miten värilasit muuttaa tilanteet. Tapaus Rasmussen, Suomalainen lyö Ässien hyökkääjää tilanteen jälkeen joka ei ole edes maalialueella, lisäksi maalinedustalla Rasmussen saa poikkaria alaselkään, tekemättä itse mitään. Yllättäen lämpenee ja koittaa päästä vastustajan juttusille. Linjuri työntää Rassen jäähyboksiin ja Erik koittaa hiukan riuhtoa irti. Poikittaiset ja lyömiset taas jostain satukirjan sivuilta. Jopa säälittävää jos joku vaatii tuosta 5 min ylivoimaa ja pelikieltoja ja kokee oman joukkueen kaltoinkohdelluksi. Ainoa virhe oli jättää selvä ylivoima Ässille antamatta päivänselvistä rikkeistä maalinedustalla.

Lisäksi itku tuomareista jotka lahjoittivat taas miltei täydet 2min 5-3 ylivoimaa Kuusiston saadessa alivoimalla jäähyn työnnettyään ukon pois maalin edestä. Eiköhän siinä Juhanille opetuslapsineen annettu sitä siimaa ihan riittämiin. Vastaavasti Ässien pelatessa ylivoimaa kiekko meni Uusitalon paidan alle(?), kaveri levittää käsiään, ei voi tehä mitään, kiekko hukassa. Sportin ukko tulee parin sekunnin päästä vetämään poikkarin selkään, ei mitään. Siinä teille paskaa tuomarointia josta paistaa selvästi ohjeistus Sportin "sensaation" jälkeen.

Maalien mättäminen lopussa oli kiva extra, ehkä aukeaa taas hiukan ukkojen henkiset solmut. Tärkeintä oli kuitenkin taas pitää Sport poissa maalintekosektorilta, voitte huoletta laskea niitä roikkukiekkoja ynnä muita sutaisuja, niillä ei kuitenkaan Kilpeläistä ohiteta. Mutta kumminkin jos ja jos. Etenkin jos Luomala olisi tehnyt Hämeenlinnassa maalin loppuhetkillä 27.1 me pelaisimme nyt välierissä. Jos jos olisi.

edit.
Eilistä peliä kakkosrivistä seuranneena voi todeta että uimahyppyjen lisäksi (Huhtala?) kesän tulevat grillijuhlat toi kivasti mieleen myös herrat Sammalkangas ja Määttä.

Heh, sokea Reettakin näki eilen kuinka vierasjoukkueen pelaajat säntäilivät tilanteista ohi ja patapaidat luisteli ohi oikealta ja vasemmalta. Esim. Huhtala kiersi keskialueella keilan joka joutui rikkomaan selvästi, aika paljon koukkua ja roikkumista on katsottu läpi sormien, taklaukset sentään otettiin pois heti ekassa pelissä (jep jep s/m -liiga). Itse toivon mahdollisimman paljon 5-5 peliä koska Ässät on siinä parhaimmillaan, mutta eipä eilinen tuomarointi jättänyt paljoakaan ruikutettavaa sen suhteen että useimmat jäähyt olivat melko selkeitä.
 
Viimeksi muokattu:

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Surettaa että Tami pitää aina tappion jälkeen syyttää jotakin. Eikös nyt voinut vaan hyväksyä tappion ja siirtää katsetta kohti lauantain peliä? Sarja on paras seitsemästä ja jos, siis jos, lauantaina opimme tekemään maaleja paikoistamme sarja voi taas olla täysin auki. Tällainen eilisen Tamin touhu ei palvele Sporttia millään, päinvastoin. Sport on tän kauden aikana ollut huonoimillaan kun se rupee tuomareille turhautumaan. Ei näin, keskitytään omaan pelin parantamiseen, ei siinä ole hirveesti paljon enempää kuin maalinteko joka tökkii (tietysti myös johtuen Ässien kypsästä pelitavasta).

Muuten täydet pisteet vaasalaiskannattajille jotka seisovat joukkueensa takana loppuun asti. Miinukset sitten Ässät faneille joilla on kolme omaa huutoa: Ässät, Ässät,Ässät, Eero, Eero Eero ja Alpo Alpo Alpo sekä ilmeisesti kaksi suoraan meiltä varastettua: "mestis auki täältä tulee Sportti" (vittu mehän ollaan siellä jo, joten ei tartte edes aukaista) ja "te voitte lähtee". Miten joku itseään varteenotettavana pitävä fani ryhmä voi tällaiseen surkeaan touhuun edes sortua?? Sitten vielä ne marakassit sen päälle, voi jumalauta. Ässät-sport voitot 2-1, Red Army-Pataljoona 100-0. Piste.
 

#4 Rob Blake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jotenkin aika moni veikkaili että tasoero on vieläkin niin iso ettei mestisjoukkueella ole mahdollisuuksia. Tämäkin on ollut nyt Sportia parhaimillaan ja Ässiä huonoimmillaan. Ässät pääsisi edes puoliksi siihen peliin jota pelasivat parhaillaan niin Sportilla ei olisi mahdollisuuksia.

Tosin itse en uskonut että Sport pystyisi edes yhtä voittoa ottamaan. Ei varmaan olisikaan pystynyt jos olisi saanut vastaan valmistautuneen Saipan.

Niinpä. Ajattele vielä se kauhukuva kun oma suosikkijoukkueesi olisi ollut Sportin vastustajana, ja vielä parhaimmmillaan! Siinä vasta olisi kyyti ollut kylmää ja Vuorinen ja kumppanit runk...eet katsomossa tahtiin.

Eilistä peliä kakkosrivistä seuranneena voi todeta että uimahyppyjen lisäksi (Huhtala?) kesän tulevat grillijuhlat toi kivasti mieleen myös herrat Sammalkangas ja Määttä.
 

jh34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, KaMa
Muuten täydet pisteet vaasalaiskannattajille jotka seisovat joukkueensa takana loppuun asti. Miinukset sitten Ässät faneille joilla on kolme omaa huutoa: Ässät, Ässät,Ässät, Eero, Eero Eero ja Alpo Alpo Alpo sekä ilmeisesti kaksi suoraan meiltä varastettua: "mestis auki täältä tulee Sportti" (vittu mehän ollaan siellä jo, joten ei tartte edes aukaista) ja "te voitte lähtee". Miten joku itseään varteenotettavana pitävä fani ryhmä voi tällaiseen surkeaan touhuun edes sortua?? Sitten vielä ne marakassit sen päälle, voi jumalauta. Ässät-sport voitot 2-1, Red Army-Pataljoona 100-0. Piste.

Olen samaa mieltä kanssasi mestis on auki huuto joutaa roskakoriin. "Te voitte lähtee" huuto nyt sopii oikein hyvin eiliseen tilanteeseen ja muistaakseni tekin olette sitä ahkerasti viljelleet. Mitä tulee noiden huutojen varastamiseen niin eiköhän ne kaikki ole enemmän tai vähemmän jostain varastettuja.

Oikea tapa kannustaa ? Lauluissa on toki puolensa, mutta itse arvostan enemmän sitä, että saadaan kokohalli mökään mukaan. Simppeleillä huudoillahan se onnistuu parhaiten. En ymmärrä miten se on tunnelman kannalta parempi, että Red Army laulaa ja 4000 muuta vaasalaista kuuntelee
vieressä hiljaa kun kukaan ei osaa tulla mukaan. Tarkoituksena kai tässä on kannustaa omaa joukkuetta, eikä pitää mitään helvekon kevätkonsertteja ?

Marakassit oli peliin jakanut eräs porilainen urheiluliike ja niitä näkyikin olevan lähinnä muutamalla pikkumuksulla, joten sen enempää niistä ei kannata vaivautua.

Itselle on aivan sama mitä kannustetaan ja miten kunhan mahdollisimman moni lähtee mukaan. Eilen siinä onnistuttiin ekassa ja kolmannessa erässä kohtuullisen hyvin.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät-sport voitot 2-1, Red Army-Pataljoona 100-0. Piste.

Olen aistivinani lievää xxtutusta, oikein hyvä. "Den glider in"-laulun käyttö oli hyvä isku hurreja vastaan -95 ja sama taktiikka toimii näköjään eri hyvin myös rantasellaisiin. Tästä on hyvä jatkaa.

Tami Tamminen kirjoitti:
Ei voi mitään. Tänään olimme huonompia. Tilanteita oli, mutta meidän pakkimme ja hyökkääjämme olivat lampaita..

Ässillä tilanne oli taas toisin. Maalin edusta pidettiin puhtaana ja sportin hyökkääjillä ei ollut pääsyä repareihin ja toisaalta hyökkäyspäässä käytettiin paikat tehokkaasti hyväksi. Tällaisilla asetelmilla yleensä voitetaan vähintään yhdeksän peliä kymmenestä, vaikka tuomarit viheltäisi miten tahansa tai fanit kannustaisi väärin.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muuten täydet pisteet vaasalaiskannattajille jotka seisovat joukkueensa takana loppuun asti. Miinukset sitten Ässät faneille joilla on kolme omaa huutoa: Ässät, Ässät,Ässät, Eero, Eero Eero ja Alpo Alpo Alpo sekä ilmeisesti kaksi suoraan meiltä varastettua: "mestis auki täältä tulee Sportti" (vittu mehän ollaan siellä jo, joten ei tartte edes aukaista) ja "te voitte lähtee". Miten joku itseään varteenotettavana pitävä fani ryhmä voi tällaiseen surkeaan touhuun edes sortua?? Sitten vielä ne marakassit sen päälle, voi jumalauta. Ässät-sport voitot 2-1, Red Army-Pataljoona 100-0. Piste.

Bu-Huu. Propseja toki annetaan täältäkin suunnalta vaasalaisille, tietyin aiemmin jo mainituin varauksin. Luulisikin nyt vaasalaisista ääntä ja intoa löytyvän, kun oma joukkue pelaa unelmiensa ottelusarjaa liigajoukkuetta vastaan. Ässät sen sijaan kynti vittuuntumisten peltoja play-outien kautta liigakarsintaan. Siinäpä on iloa irroitettavaksi. Onhan tuosta lähimenneisyydestä muistoja siitäkin, kun Ässät oli pelaamassa omaa unelmasarjaansa, kyllä silloin se meininki huomattiin koko maassa.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Tämä on kyllä täydellinen fakta! Peli tosiaan alkoi jo. Peli alkoi siinä vaiheessa kun ässäpelaajat pistivät takin kiinni ja alkoivat pelaamaan. Tamilta kyllä terävä huomio.
 

#4 Rob Blake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Erittäin suurella todennäköisyydellä missaa siis loput karsintasarjan ottelut. Ei hyvä. Way to go Tami, taaskaan et saanut mitään muuta kuin negatiivista aikaan poraamisellasi.

Mitä väliä se on jos tuo pelle (Rasmussen) annetaan pyöriä tuossa laatikossa jatkossakin. Jos on oikeasti tarvetta, niin laitetaan vaikka Aikinsille turbaani päähän = Bin Laden on ice.

Amerikkalaisten fobiat tietäen niin Rasmussenhan lähtisi vapaaehtoisesti pukuhuoneeseen piiloon.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä väliä se on jos tuo pelle (Rasmussen) annetaan pyöriä tuossa laatikossa jatkossakin.

Tähän mennessä ollut ehkä koko ottelusarjan paras pelaaja. Kyllä se minusta antaa mahdolliselle pelikiellolle jonkinlaista merkitystä.

Tami on toki ollut NÄKYVIN pelaaja. Hänen pelikieltonsa (toimitsijakieltonsa) NÄKYISI taatusti hänen puuttuessaan ottelusarjan jatkopeleistä.
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Ässäkannattajana, mutta ilman patalaseja, Rasse ois ansainnu kympin tai henk.koht pelirangaistuksen käytöksestä, ei kahta sanaa. En tosiaan tajuu, mitä edelliset tapahtumat liittyy tuomarin koskemattomuuteen? Aivan sama onko ollu poikkaria ja onko tullu turha kakkonen, tuomariin ei silti kosketa, piste. Pakko tulla penalttia ja paljon. Ja vaik videolta ei näykään,ni Rasse osu tuomariin monta kertaa. Ei oo välii,oliko hanska, naama, rinta vai poikkari

Muuten täydet pisteet vaasalaiskannattajille jotka seisovat joukkueensa takana loppuun asti. Miinukset sitten Ässät faneille joilla on kolme omaa huutoa: Ässät, Ässät,Ässät, Eero, Eero Eero ja Alpo Alpo Alpo sekä ilmeisesti kaksi suoraan meiltä varastettua: "mestis auki täältä tulee Sportti" (vittu mehän ollaan siellä jo, joten ei tartte edes aukaista) ja "te voitte lähtee". Miten joku itseään varteenotettavana pitävä fani ryhmä voi tällaiseen surkeaan touhuun edes sortua?? Sitten vielä ne marakassit sen päälle, voi jumalauta. Ässät-sport voitot 2-1, Red Army-Pataljoona 100-0. Piste.

Pitäisköhän sun kistrand siirtyä kannattamaan kannattajajoukkoja? Ku tuntuu ett noi laulut ja leikit on sulle tärkeämpiä ku peli? Mä oon aina tienny ett rantaruotsalaiset on kovia laulamaan, ku eihän ne osaa juodakaan laulamatta. Mutt mä luulin ett nyt pelataan jääkiekon karsintoja. Se on toi Idols erikseen, ja teill varmaan näkyy 'så ska det låta'kin.. Heja, heja, Idrott!
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oikea tapa kannustaa ? Lauluissa on toki puolensa, mutta itse arvostan enemmän sitä, että saadaan kokohalli mökään mukaan. Simppeleillä huudoillahan se onnistuu parhaiten. En ymmärrä miten se on tunnelman kannalta parempi, että Red Army laulaa ja 4000 muuta vaasalaista kuuntelee
vieressä hiljaa kun kukaan ei osaa tulla mukaan. Tarkoituksena kai tässä on kannustaa omaa joukkuetta, eikä pitää mitään helvekon kevätkonsertteja ?

Olet oikeassa sen suhteen että tunnelma on varmasti parempi jos koko halli on mukana, mutta se ei tapahdu missään Suomessa ellei oma joukkue on voitolla. Korjaus, tiistaina kyllä koko vaasan halli oli 1-3 tappioasemassa taputuksineen mukana Red armyn lauluissa. Mutta tässä on ilmeisesti aika eri näkemykset Sportin faneilla ja monella muun paikkakunnan faneilla siitä miten kannustetaan. Meillä on inspiraatio Eteläeuroopasta, Englannista ja Ruotsin jalkapallokannattajista kun monet muut ilmeisesti ottaa mallia jenkeistä ja lätkän mm-kisoista.

Edit: sen verran vielä että minulle ja kaikille Sportin kannattajille tärkein on aina rakkaus Sporttia kohtaan, ei kannattaminen sinänsä. Muuten olisi ihan samaa minkä joukkueen kannattaa, ja olen jo 20 vuotta ainoastaan ollut Sportin kannattaja vaikka nyt on eka kausi jolloin menestystä on tullut.
 
Viimeksi muokattu:

Wrister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miinukset sitten Ässät faneille joilla on kolme omaa huutoa: Ässät, Ässät,Ässät, Eero, Eero Eero ja Alpo Alpo Alpo sekä ilmeisesti kaksi suoraan meiltä varastettua: "mestis auki täältä tulee Sportti" (vittu mehän ollaan siellä jo, joten ei tartte edes aukaista) ja "te voitte lähtee". Miten joku itseään varteenotettavana pitävä fani ryhmä voi tällaiseen surkeaan touhuun edes sortua?? Sitten vielä ne marakassit sen päälle, voi jumalauta. Ässät-sport voitot 2-1, Red Army-Pataljoona 100-0. Piste.

Mitä vikaa on Ässät, Ässät -huudoissa? Joskus vanhoina hyvinä aikoina, kun seisomakatsomo kattoi vielä B-katsomon puoleisen päädynkin, muistan sen kun vähintään 4000 katsojaa lähti mukaan Ässät, Ässät huutoihin. Silloin nousi karvat pystyyn. Samoja tuntemuksia koettiin tietysti myös hopeakeväänä.

Itse en ainakaan kaipaa mitään helvetin joikuja. Yksinkertaiset huudot taputuksella säestettynä on sitä meininkiä, jota Porissa tullaan jatkossakin kuulemaan.

Te voitte siellä Vaasassa harjoitella laulamista jatkossakin Mestiksessä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Rasmussenin tapaus oli suht selvä. Kaksi kertaa tönäisee linjatuomaria, joista toinen vielä avojäällä. Kyllä tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta lähtee yleensä aina pihalle. Nyt jäi selkeä OR puhaltamatta. Tosin tuo OR tulee nyt jälkikäteen, mutta se tuskin paljoa Sporttia lämmittää, kun kerran nyt jatkettiin 0-0 tilanteessa edelleen Sportin alivoimaa eikä tasamiehistöin johon tuo ulosajo olisi johtanut(Tällä YV:llähän 1-0 maali tuli). Eikös rassen kakkonen tullut muuten siitä, kun "poikkarilla" pisti Suomalaisen kumoon.

Ihmetyttää kyllä ässäkannattajien "jeesustelut" tamin sanomisista, kun kaikki varmasti tietävät että alpo on kauden mittaan löytänyt mitä ihmeellisimmistä asioista syitä tappioihin ja varsinkin tuomareissa on ollut useasti vikaa.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lähtökohdat fanienkin osalta karsintasarjaan ovat hieman erilaiset. Ässät on vain hävinnyt ja sport voittanut. Olisi hyvä muistaa että tämä kyseinen sarja on Sportille unelmien täyttymys, ja Ässille silkkaa painajaista.
On täysin ymmärrettävää, että pari tuhatta vaasalaista mylvii euforisessa olotilassa nähdessään kenties ensimmäisen kerran liigajoukkueen livenä tositoimissa.
Lisäksi eilenkin hallissa oli 3000 Ässäfania joiden pataydän on vuotanut verta, pelätessään porilaisen liigakiekon loppuvan. Siinä tilassa ei välttämättä jaksa enää meltota. Mikäli faniksi luokitellaan vain johonkin faniporukkaan kuuluminen asianmukaisine varustuksineen, niin silloin Ässillä on ehkä pienehkö kannattajajoukko.
Tunnelma oli kiistatta hämmentävä lauantaina Porissa, mutta tiistaina taisi sitten Vaasan halli olla hiiren hiljainen ainakin radiosta kuultuna.
Sportin fanikulttuuri päihittäänee useat liigaseurat hurmoksen laantuessakin. Vaasa olisi tervetullut puolestani liigaan, mutta ei valitettavasti Ässien kustannuksella.
 

Voitsie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Kiekko-Salamat
Kannustus vs. Kannustus, vai Ässät vs. Sport?

Muuten täydet pisteet vaasalaiskannattajille jotka seisovat joukkueensa takana loppuun asti. Miinukset sitten Ässät faneille joilla on kolme omaa huutoa: Ässät, Ässät,Ässät, Eero, Eero Eero ja Alpo Alpo Alpo sekä ilmeisesti kaksi suoraan meiltä varastettua: "mestis auki täältä tulee Sportti" (vittu mehän ollaan siellä jo, joten ei tartte edes aukaista) ja "te voitte lähtee". Miten joku itseään varteenotettavana pitävä fani ryhmä voi tällaiseen surkeaan touhuun edes sortua?? Sitten vielä ne marakassit sen päälle, voi jumalauta. Ässät-sport voitot 2-1, Red Army-Pataljoona 100-0. Piste.

Koittaakaa muistaa, että suurin osa yleisöstä on kuitenkin katsomassa sitä peliä, ei kilpailemassa vastustajajoukkueen kannattajaryhmän kanssa. Cheerleading -kilpailujakin järjestetään, joten tuollainen koitos voisi olla innokkaiden kannattajaryhmienkin jäsenille oikea paikka näyttää omaa osaamistaan. Sportin kannattajista uskoisin suurimman osan olevan ihan oikeasti järkevää porukkaa, mutta kun tuota touhua oli pakko eilen pelin ohella kuunnella ja katsella niin on pakko hieman ihmetellä näin julkisesti tuota niin kovasti kehuttua kannustusta.

Hienoa sinänsä, että ohjattuja ja harjoiteltuja lauluja vedetään, mutta ainakin eilen tuo meni pelkäksi mölinäksi, josta ei ihan oikeasti saanut mitään selvää. Pääasia silti varmaan vaasalaistenkin mielestä on se, että pidetään ääntä. Väärää tapaa kannustaa ei ole, itse kuitenkin pidän enemmän perinteisestä, spontaanista, pelitapahtumiin perustuvasta kannustamisesta.

Kovasti pitää ihmetellä kuitenkin sitä, että aikuiset ihmiset näyttelevät keskisormea ja sylkevät toisten katsojien päälle. Vaasahan on ihan kohtalaisen iso kaupunki Suomen mittakaavassa, mutta silti tuntui että suuri osa vaasalaiskatsojista oli ensimmäistä kertaa "ihmisten ilmoilla". Eikö tuolla katsomossa nyt hyvänen aika voisi keskittyä peliin ja oman joukkueen kannustamiseen ainakin edes vähän enemmän kuin toisille vittuilemiseen ja riidan haastamiseen. Ymmärtäisin tällaisen toiminnan peruskouluikäisiltä nassikoilta, joiden kehitysvaiheeseen luonnollisena osana kuuluu tietynlainen oman identiteetin hakeminen ja heikon itsetunnon pönkittäminen kaikenlaisella typerällä käytöksellä, mutta että aikuiset ihmiset. Katsokaa joskus peiliin kun tulette pelistä perheenne luo ja kelatkaa hetki mitä viimeisen kolmen tunnin aikana on tullut tehtyä ja huudeltua. Joku voisi ehkä ymmärtää tällöin hävetä käytöstään.

Ei siinä silti mitään, hyvin tuntui porilaisyleisöstäkin muutama heppu provosoitua tuosta touhusta. Yhtä vajavaista järjenjuoksua osoittaa kyllä tämäkin.

Yritetäänkö ensi kerralla keskittyä peliin? Ystäviä eri kannattajaryhmien ei toki pidä olla, mutta turha nyt jääkiekosta on toisessa äärilaidassa niin vakavaa asiaa tehdä, että pitää katsomon puolella alkaa riitelemään kuin tarhaikäiset hiekkalaatikolla.
 

Rocco

Jäsen
Nyt alkaa vaasalaisten itkut olemaan sillä tasolla, mitä odottelin jo ennen sarjan alkua. Voitto häämöttää siis.

Hauskasti paistaa kiihkomielisyys läpi "taisi jopa osua naamaan" - tyylin perusteella. Ei muuten todellakaan osunut naamaan, vaan tönäisi/työnsi linjatuomaria puhtaasti rintaan. Tuon voisi kiihkomielisesti vaikka tulkita luisteluharjoitukseksi, linjatuomari työnsi Rassea rinnasta liukuun ja Rasse halusi vähän lisää vauhtia.

Ja että vitonen olisi pitänyt saada, ja sillä olisi sitten peli käännetty. Äijät sai kyllä vääntää sitä ylivoimaa ihan tarpeeksi osoittaakseen, että ei homma toimi. 5-3-yv taisi tuottaa kaksi maskitonta vetoa, sillä ei liigajoukkue vielä kaadu.

Se siitä ja eteenpäin, kohti kesälomaa.
Voi huh huh... Peli oli tilanteessa 1-0 kun tuo tapahtui. Maailman selkein vitosen ja ulosajon paikka. Ja vaikka ylivoima oli tänään aika heikkoa, Sport on tehnyt maalinsa tässä sarjassa nimenomaan ylivoimilla. Jos Sport olisi saanut ylivoiman, ja tehnyt edes yhden maalin, peli olisi voinut kääntyä mihin suuntaan tahansa. Puhumattajaan jos olisi osunut kahdesti tai enemmän.

Paikka mistä katsoin peliä, oli sellainen mistä yksi tönäisyistä näytti osuvan päähän tuomaria, ainakin lähellä se oli jollei osunut. Ja kuten sanoin jo aiemmin niin ilmeisesti osui.

Kyse ei ole mistään vitun itkemisestä, sillä minä olen takuuvarmasti yksi maltillisimmista Sportin kirjoittajista, ja sen voi allekirjoittaa kuka tahansa joka tekstejäni on aiemmin lukenut. Tosiasia on se, että tuossa tilanteessa Sportilta vietiin maailman päivänselvin viiden minuutin ylivoima. Tuomari on aina täysin koskematon taho kaukalossa, ja nyt sitä rikottiin ainakin kaksi kertaa, joidenkin näkijöiden ja jopa ÄSSIEN KANNATTAJIEN mukaan kolmesti. Mitä itkemistä tässä on.

Rasmussenin tapaus oli suht selvä. Kaksi kertaa tönäisee linjatuomaria, joista toinen vielä avojäällä. Kyllä tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta lähtee yleensä aina pihalle.

Eikös rassen kakkonen tullut muuten siitä, kun "poikkarilla" pisti Suomalaisen kumoon.
Tuli. Ajoi maalille, kaatoi Suomalaisen ja tästä kakkonen. Sitten Kinos tulee ja ajaa Rasmussenin nurin selästä ja saa kakkosen myös. Molemmat boksiin. Sitten matkalla boksiin tulee tuomarin tönimiset. Ensimmäisen kerran siniviivan tuntumassa ja uudelleen toimitsija-aition edessä.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tamilla repes feissi sitten kunnolla. Tamin meuhkaamisen takana ei ole mitään muuta kuin halu saada ekan Vaasan pelin lähes yksin ratkaisseen Rasmussenin ulos tästä sarjasta. Tuomarin töniminen tapahtui, ja Tami huomasi mahdollisuutensa koittaneen. Tosin taitaa tulla penalttia Tamillekin. Sen verran kovaa kritiikkiä taas tuomaristoa kohtaan.

Omien kritisointi on joskus paikallaan, mutta lampaiksi teilaaminen oli vähän liikaa. Eilinen ei ollut missään nimessä aivan parasta Sportia mutta kuitenkin pelattiin aikalailla materiaalin mukaan. Tamminen itse on rakentanut tämän joukkueen ja epäonnistunut saamaan ainuttakaan maalintekijää joukkueeseen, vaikka rahaakin kuitenkin oli.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pelaajat painoi sata lasissa ainakin sen 50 minuuttia kun pelin voitto oli vielä ns. avoin. Siellä oli näitä nuoriakin kavereita joille ei ole peliaikaa tullut koko keväänä ja pelasivat taitojensa ylärajoilla urallaan ekaa kertaa liigajengiä vastaan.

Sitten Tami haukkuu lampaiksi kun varmasti muutenkin fiilis oli aika heikko. En ymmärrä.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Omien kritisointi on joskus paikallaan, mutta lampaiksi teilaaminen oli vähän liikaa. Eilinen ei ollut missään nimessä aivan parasta Sportia mutta kuitenkin pelattiin aikalailla materiaalin mukaan. Tamminen itse on rakentanut tämän joukkueen ja epäonnistunut saamaan ainuttakaan maalintekijää joukkueeseen, vaikka rahaakin kuitenkin oli.

Onko muuten kiekkoleijona nro.79 huomannut ottaa omaan piikkiinsä yhtään tappiota vielä? Oman osuutensa on saanut koko pohjanmaa kylläkin (sittemmin myös koko suomi), mutta onko Audimies itse huomannut olevansa näiden tappioden summa. Tammisen itsekkyys alkaa tosissaan kääntymään joukkuetta vastaan.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän se suurin ero oli eilen maalivahtipelissä. Eero näytti mikä on maajoukkueportteja kolkuttavan maalinvahdin ero hyvään Mestismaalivahtiin. Eilen se oli ratkaisevan suuri.

Muuten Ässät pelasi noin 10 minuuttia, ensin avauserässä ja sitten toisen erän 5/3 tapossa. Muuten oltiin aivan kesälomatunnelmissa. 3-0 tilanteessa lopetti Sportikin pelaamisen ja homma vähän repesi. Avainkysymys sarjan jatkon kannalta on se, että johtuuko Ässien pelaamaattomuus vain laiskuudesta vai pelosta. Onko pään sisällä pelkoa virheistä ja sitten kun niitä yritetään välttää, homma menee aivan kävelyksi. Jos taas homma on kiinni asenteesta, Tamminen valmisteli Ässät eilen kunnon iskuun Vaasan peliin.

Rasmussenin tilanteeseen en ota kantaa, en niin tarkasti seurannut mitä tapahtui varsinaisen tilanteen jälkeen. Muukkonen antanee yhden pelin penaltia, jolloin kumpikaan valmentaja ei voi täysin heittäytyä marttyyriksi. Se mikä ottelun jälkeen otti korvaan oli Tammisen puhe tasapuolisista tuomareista. Kääntäen tuosta voisi päätellä Tammisen syyttäneen SM-liiga Ässien suosimisesta. Tätähän valmentajat eivät yleensä missään olosuhteissa tee, vaan keskittyvät haukkumaan jotakin tiettyä vihellystä. Aikanaan Tihohan Lukon valmentajana syytti liigaa Jokerien suosimisesta ja sai sen ajan mitalla kovat sakot. Saas nähdä miten Tamin käy.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Omien kritisointi on joskus paikallaan, mutta lampaiksi teilaaminen oli vähän liikaa. Eilinen ei ollut missään nimessä aivan parasta Sportia mutta kuitenkin pelattiin aikalailla materiaalin mukaan. Tamminen itse on rakentanut tämän joukkueen ja epäonnistunut saamaan ainuttakaan maalintekijää joukkueeseen, vaikka rahaakin kuitenkin oli.

En ole koskaan ymmärtänyt julkista teilaamista. Se tästä vielä puuttuisi, että Tamminen ei sano kopissa mitään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rasmussenin tapaus on sellainen fifty-sixty tilanne, ehkä saa pelikieltoa, ehkä ei. Nyt täytyy muistaa, että linjatuomareillakin on omat ohjeet, koska mennään kiinni pelaajaan, koska ei eli ei linjatuomarikaan saa roikkua paidassa kiinni miten vaan. Mutta luultavasti tätä verrataan talvella tapahtuneisiin tapauksiin ja median painostuksen takia Rasmussen saa luultavasti yhden pelin kiellon.

Tammisen käytös on verrattavissa Suhosen tammikuiseen käytökseen. Eli Tammisen unelma, päävalmentajan paikka SM-liigassa, uhkaa romuttua ja tämän pettymyksen käsittely on Tamille vaikeaa. Jos toimittajan hymyily aiheuttaa tuollaisen reaktion, niin silloin pettymys on ollut liian suuri ja oman itsensä hallinta on pettänyt.

Tuomarit ovat ihmisiä ja ihmiset tekevät virheitä. Vääriä pitkiä kiekkoja tai paitsioita tulee peleissä silloin tällöin, yleensä niistä ei seuraa mitään erikoista ja ne menevät tällaisessa sarjassa tasan. Nyt sattui niin, pitkän kiekon jälkeisestä aloituksesta tuli maali ja siitä Tamminen syyttää tuomaria. Miksi hän ei syytä aloittajaa, joka hävisi aloituksen, ryntääjää, joka ei pystynyt peittämään laukausta tai Suomalaista, joka päästi löysän vedon maaliin?? Miksi maali ei ollut näiden pelaajien vika, vaan sen linjamiehen, joka vihelsi pitkän?

Tuomarit kuuluvat peliin virheineen ja valmentajan pitää ottaa tämä huomioon. Sinun pitää pyrkiä vaikuttamaan tuomareihin, siten että heidän toimintansa olisi omalle joukkueelle suotuisaa. Mutta silti pitää muistaa, ettei saa liikaa keskittyä tuomariratkaisuihin, joukkueen pelaaminen on tärkeämpää. Itse en ymmärtänyt Suhosen itkemistä tuomareista, enkä ymmärrä Tammisenkaan itkua.

Suhosen itkeminen kääntyi selvästi Ässiä vastaan eli tuomarilinja ei ollut Ässille suotuisa. Luultavasti tässä käy samoin eli Tamin meuhkaaminen, joka ei ole kontrollissa, kääntyy Sporttia vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös