Kerhon kannatuskulttuuri – miten saada Rinkelinmäestä taas hornankattila?

  • 61 903
  • 221

Host

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Heimon Breams ja Suomenniemen Urheilijat
Mielestäni kannatus on hiipunut samaan tahtiin kun lippujen hinnat ovat karanneet taivaisiin ja pelin taso vajonnut syvälle maan alle. Kun tuote huononee ja hinta nousee, käy peleissä ne muutamat tosifanit ja loput ovat parempaa keskituloista porukkaa.Ne öykkäröivät ja metelöivät kannattajat joita ennen oli, ei hallilla näy edellämainituista syistä. Poikamiehet ja perheenmiehet jotka porukalla lähtivät perhettää pakoon kerran viikossa ja purkivat tunteensa peliin, ei paljon näy.

Osuit asian ytimeen, itselläni on kausikortti A3:ssa joka on hiljainen kuin sanonko mikä, ei ne reppanat osaa muuta kuin murista vieruskaverilleen kuinka paska heidän mielestään Kerho on, ja silti istuvat siellä illasta toiseen.
On todella ikävää että kun porukka siellä ei uskalla edes taputtaa, saati sitten reagoida vaikkapa maaliin, mua katsotaan aina pitkään kun vaistomaisesti pomppaan seisomaan kun tulee maali, tulee jotenkin syyllinen olo, aivan kuin pilaisin heidän iltansa...outoa???Mutta kyllä totta on, että kun siellä ympärilleen katsoo, niin aika vähän sieltä alle 50-vuotiaita näkyy. Jos Kerho haluaisi meteliä halliin, yksi keino vois olla vaikkapa joka katsomoon yksi viiden hengen porukka, niinsanottuja "esikannustajia", joiden tehtävä olis vaan pitää meteliä, ja kannustaa muitakin kannustamaan, saisivat sitten vaikka vapaaliput siitä hyvästä! Ideana varmaan ihan ok, mutta tuskinpa tuokaan onnistuisi??? Kyllähän totta on, että kun ympärillä kannustetaan, niin kynnys itsekin metelöidä on pienempi.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Mielestäni kannatus on hiipunut samaan tahtiin kun lippujen hinnat ovat karanneet taivaisiin ja pelin taso vajonnut syvälle maan alle.

Pelin taso on kyllä liigassa alentunut, mutta hintojen nousulla on kyllä hyvät perusteet. Inflaatio ja pelaajien palkat etunenässä. Ja onpa kuluttajienkin ansiotaso kasvanut vuosien mittaan liki samaa tahtia. Lisäksi sponssiraha kun on yhä tiukemmassa tänäpäivänä, täytyy lippujen hintaa tarkastaa varmaan tulevaisuudessakin.

Harrastukset maksaa ja peleissä käynti on ainakin mulle harrastus.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tuosta esikannattaja-systeemistä en niin innoissani ole mutta tuontapaisena toimii mainiosti. Itselle on aivan sama sen pari kertaa kun peliin pääsee, jos joku huutamistani katsoo kieroon. Itsekin pääsee paremmin tunnelmaan kun innokkaasti on mukana touhussa. Ja tuo on aivan varma, että heti tuli sen 20% ainakin lisää kannustusta kun olisi eri puolilla hallia vaikka juuri tuollainen 5 hengen porukka joka innokkaasti lähtisi aina kannustamaan!
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Ritarikunnan sivut

Oli sähköpostiin tullut joku viesti, mistä en oikein mitään tajunnut, mutta tuollaiselle sivulle päädyin. HPK:n vanhoilla sivuilla toiminut forumi nyt oli täysi vitsi, mutta mielenkiinnolla odotan, että miten tuo saadaan toimimaan. Noista sivuistahan voi jopa olla hyötyäkin..
 
Viimeksi muokattu:

d2uce

Jäsen
Ritarikunnan sivut

Oli sähköpostiin tullut joku viesti, mistä en oikein mitään tajunnut, mutta tuollaiselle sivulle päädyin. HPK:n vanhoilla sivuilla toiminut forumi nyt oli täysi vitsi, mutta mielenkiinnolla odotan, että miten tuo saadaan toimimaan. Noista sivuistahan voi jopa olla hyötyäkin..

Ainakin noiden laulujen pitäisi olla suhteellisen helppoja jopa sikakatsomolaisille. Tuosta numerosta ei muuten vastannut kukaan Maija.

Ihan tyylikkäältä näyttää sivut, saa nähdä minkälainen tulee olemaan sisältö. Toivottavasti foorumista ei tule samanlaista temmellyskenttää, kuin HPK:n virallisilla sivuilla oli.
 

C5-Jarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,Maajoukkue mallia Suomi
Ainakin noiden laulujen pitäisi olla suhteellisen helppoja jopa sikakatsomolaisille.

Riippuu siitä kuka laulaa jne.
Jalkapallohoilotukset ei minusta kuulu jääkiekkohalliin.
Ja kaikenlainen Ultras-meininki ei päädy hyvin.
Esimerkkejä on runsaasti, alkaa löytymään jo Suomestakin.

Koska saadaan lisää seisomapaikkoja meidän kirkkoon?
Jos sitä myötä kannustuspohjakin laajenisi ainakin eteläpäätyyn.
Ritarikunnan aktiivinen ja äänekäs joukko sinne johtamaan laulajia?

Ja lehtien lukijanpalstoilta (Hämeen Sanomat 3.2) täällä Hämeenlinnassa saattoi Saipa-pelin jälkeen lukea, että olihan siellä muutama oikein "tosi HPK-fanikin" paikalla, mutta kas, missä päin hallia he mahdollisesti olivat?
Ne, todella äänekkäät kotijoukkueen kannattajat Ritarikunnasta lähtien?
Autan vastauksessa, enpä kyllä minäkään niitä sieltä löytänyt, enkä löydä. Valitettavasti!

Viitsitään kyllä rutista, joka vitun asiasta, jopa kannustuksen totaalinen puute on yksinoikeudella Sikakatsomon ongelma nykyään, tai niin se ainakin on tulkittavissa?
Kai sitä noin 30 suht'aktiivia kannustajaa yritetään sitten myös hiljentää kokonaan? Yritetty on saada ihmisiä mukaan, mutta jokaisen oma asia on tietysti lähteekö mukaan vai ei. Suurin osa meidänkin aloituksista on kannustuspohjaisia aloituksia. (Esim. Kerho, Kerho, Kerho!)
Sen toisenlaisen painostuksen lisäksi. =)

Mutta: "Kuinka kirkossa ollaan?...Hiljaa!"
Kyllä uhotaan kannustusta puheissa , mutta ei vaan itse kannusteta ääneen näköjään.
Kuinka monta kertaa tälläkin kaudella on joutunut kuulemaan erätauolla: "Nyt pitäisi kannustaa!" / "Nyt ääntä peliin" / "Kannustakaa!" jne.
Muutamalle olenkin vastannut, että saa siellä muuallakin hallissa kannustaa!
Meidän (Sikakatsomon) ääni ei kuulu hallissa, jos ei koko katsomo lähde mukaan. Se on koettu ja todettu, vaikka mitä tekisi, sillä yläpuolella on todella alhaalle vedetty aitiolippa, se laskeutuu tosi alas ja sitten onkin jo pleksi vastassa, siinä ei suoraa tilaa kohti kaukaloa ole kovinkaan paljoa. Sen voi jokainen tarkistaa käymällä katsomassa meidän katsomonosaa. Siksi oleellista olisi saada muistakin katsomoista sitä ääntä löytymään pikku hiljaa.
Joku tuossa aiemmin ketjussa vihjaisi näistä "pieni ryhmä esikannustajia ympäri hallia", tosi hyvä idea, mitä meidän porukka on jo kanssa aiemmin mietiskellyt, että auttaisiko se kenties asiaa.

No, täällä Hämeenlinnan päässä puretaan nyt pahaa oloa Saipa-pelin jälkeen oikein urakalla.
Kerroinkin tuolla toisessa keskustelu-osiossa jo yhdelle toisen joukkueen fanille, että Rinkelinmäki eli Patria-Areena on täynnä HPK:n "tosifaneja" joka puolella hallia, äänekkäitä oman joukkueen takana seisovia, oli peli minkälainen hyvänsä.
Ja kyselin, että varmaankin sen huomasit ollessasi paikalla? =)
Jaa, et. No, ne keskittyykin siihen, ettei Sikakatsomo kannusta ja vika on/löytyy kaikkeen siellä ja sitä kautta minussakin.
Perkele keskittyisivät ennemmin siihen kaipaamaansa kannustamiseen!
Se on kuitenkin meidän kaikkien asia.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Viitsitään kyllä rutista, joka vitun asiasta, jopa kannustuksen totaalinen puute on yksinoikeudella Sikakatsomon ongelma nykyään, tai niin se ainakin on tulkittavissa?
Kai sitä noin 30 suht'aktiivia kannustajaa yritetään sitten myös hiljentää kokonaan? Yritetty on saada ihmisiä mukaan, mutta jokaisen oma asia on tietysti lähteekö mukaan vai ei. Suurin osa meidänkin aloituksista on kannustuspohjaisia aloituksia. (Esim. Kerho, Kerho, Kerho!)
Sen toisenlaisen painostuksen lisäksi. =)

Olen samoilla linjoilla kirjoituksesi kanssa.

Niin kuin olen jo muutaman kerran todennut, ongelma ei ole Sikakatsomossa tuon kannustuksen puutteessa. Ongelma on muissa katsomon osissa.

Sitä voi miettiä jokainen tahollaan saadaanko halliin tarpeeksi ääntä, jos tuollaisesta 3000-4000 tuhannesta ihmisistä pitää mekkalaa vain muutama parikymmentä. En ymmärrä sitä, miksi ihmiset aika usein kääntävät katseen tuohon Sikakatsomoon ja alkavat sitä syyttää mikäli ei ole tarpeeksi kannustusta. Jäähallin suurin ongelma on siinä, miten saada muihinkin katsomoihin sitä kannustusta, miten saada myös istumapaikkalaiset kannustamaan. En ole mikään kovin innokas Sikakatsomonkaan puolesta puhuja. Mielestäni olisi tärkeämpää keskittyä kannustukseen, mutta se on sitten taas jokaisen henkilön mielipidekysymys miten sitä ääntään haluaa käyttää siellä hallissa. Kehitettävää löytyy tietenkin aina joka asiassa, mutta tämän asian suhteen ja äänen pitämisen suhteen Sikakatsomolla ei ainakaan kovin paljoa korjattavaa ole.

Ihmisten pitäisi vaan tajuta ettei se kannustaminen ole mikään Sikakatsomon yksinoikeus tai -velvollisuus, siihen ei vaadita minkäänlaisia fanikamppeita eikä siihen mielestäni edes vaadita mitään seisomapaikkojakaan eikä siihen vaadita edes mihinkään fanikatsomoon kuulumista. Ennemminkin siihen vaaditaan "sydäntä" eli tahtoa ja halua kannustaa. Ihan yhtä hyvin siellä istumapaikoillakin voi kannustaa, mikäli vain tahtoa löytyy.

Tuo esikannustusryhmä-juttu voisi toimia hyvin, mutta siinäkin pitäisi korostua sitten sen vapaaehtoisuuden kuitenkin joka tapauksessa. Siitä ei saa tulla mitään tekemällä tehtyä tai pakollisuutta lähteä mukaan siihen kannustukseen. Tärkeintä on, että kannustus lähtee syrämestä. Se on totta , että ihmiset lähtee paremmin mukaan, kun joku toinen ensin. Se on sitten toinen asia, miten tällaisen toteuttaa oikeasti?

Silläkin jo saataisiin enemmän kannustusta halliin, mikäli tuosta Ritarikunnan katsomosta kehittyisi toinen kunnollinen fanikatsomo ja mikä keskittyisi pelkästään vain kannustukseen. Koko Ritarikunnan toiminta vaan tarvitsisi jostain tulta pyllyn alle, että se lähtisi toimimaan paremmin. Joka tapauksessa se saattaisi olla jo hyvä alku, mikäli siinä rinnakkain olisivat Siat ja Ritarikunta. Ja jos Ritarikunnasta saataisiin kehitettyä sellainen fanikatsomo kuin noilla muillakin liigaseuroilla on. Enpä tiedä sitten voisiko tällainen toteutua käytännössä. Mahdollistahan se tietenkin on, mutta en tiedä löytyykö tarpeeksi kuitenkaan halua.

Joka tapauksessa Rinkelinmäen kannustuksen puutteen suurin ongelma on siinä miten saada Sikakatsomon ohella myös muut katsomon osat kannustamaan. Aina kun peleissä käyn niin pyrin itse ainakin tekemään parhaani sen suhteen ja toivon että myös muutkin alkaisivat tekemään!
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
hyviä pointteja.

Totuus tuli Jarpan suusta, Hämeenlinnassa kannustuksen puute henkilöidään aina sikakatsomon suorituksiin, mutta tosiasiassa Sikakatsomo on erittäin tärkeä joukko sytyttämään edes sen C5-katsomon kannattamaan. Ja moni pohjoispäädyssä pelejä katsellut on varmasti huomannut, että se ääni ei kuulu toiseen päätyyn korviahuumaavana (lippa/pleksi).

Ritarikunta on tällä kaudella ollut erittäin pienellä joukolla C5-katsomon pohjoisessa laidassa "levittämässä" ääntä ja antanut (ainakin allekirjoittanut) panoksensa Sikakatsomon avuksi. Ja kyllä siinä vierellä olevat ihmisetkin lähtevät mukaan huutamaan ja taputtamaan ketjureaktion omaisesti. Totuushan on että kannatus lähtee sydämestä ja tunteesta, jota ei voi pakottaa. Minusta Hämeenlinnan alueen fanien tulee pitää yhtä ja keskittyä kannattamaan HPK:ta yhtenäisesti, koska samalla asialla jokainen fani on. Tässä tilanteessa on aivan turha osoittaa sormella yksittäistä kolmenkymmenen tai kymmenen hengen porukkaa kannatuksen puutteesta, vaan sen sijaan yrittää miettiä keinoja kannatuksen lisäämiseksi. Täällä jatkoajassa tuntuu olevan paljon mielipiteitä ja ideoita, joita voisi hioa ja kokeilla sitten käytännössä.

Terveisin tosifani.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kuinka monessa hallissa kannustukseen osallistuu aktiivisesti jokin muu osa hallista sen yhteen paikkaan sijoittuneen faniryhmittymän lisäksi? Onko realistista odottaa, että Hämeenlinnassa saisi aikaiseksi tällaista toimintaa, kun niitä seisomakatsomoitakaan ei ole?

Onko ainoa toimiva ratkaisu tunnelman kasvattamiseksi nykyisen seisomakatsomon laajentaminen tai siirtäminen kokonaan päätyyn(pro Tervonen)?
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Kyllä tässä itselläkin meinaa välillä toivo mennä.

Uskallan toistaiseksi toivoa vain pieniä askelia. Jospa saataisiin pääosa katsojista lyömään käsiä yhteen - edes ylivoimakuvioiden ja muiden hyökkäysmyllytysten aikana. Ja jospa joka matsiin saataisiin edes muutama katsoja lisää laittamaan oranssia päälle - vaikkapa se syksyinen kampanjapaita nahkatakin alle siten, että logo näkyy.

Hyvä kannustus on kuin ylimääräinen pelaaja. Miksi me pelataan tasakentällisin silloin kun voitaisiin pelata ylivoimaa?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ensimmäinen tärkeä askel on otettu jo. Nimittäin se, että myönnetään tosiasiat - tässä tapauksessa se, että Rinkelinmäen tunnelma on liigahallien huonoimmasta päästä. Keskustelukin on aloitettu. Itse jaksan olla optimisti sen suhteen, että Hämeenlinnaankin paremmin organisoitua fanitoimintaa vielä saadaan aikaiseksi. Ja sen suurehkon seisomakatsomon saaminen päätyyn olisi varmasti suuri askel eteenpäin.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ensimmäinen tärkeä askel on otettu jo. Nimittäin se, että myönnetään tosiasiat - tässä tapauksessa se, että Rinkelinmäen tunnelma on liigahallien huonoimmasta päästä. Keskustelukin on aloitettu.
Niin no, millähän asteikolla tätä nyt sitten mitataan ja onko tällaisen "tosiasian" myöntänyt henkilö käynyt kaikissa liigahalleissa tunnelmaa mittaamassa? Huonoimmasta päästähän se tunnelma ei vieläkään ole, mutta sehän on toisaalta aika yhdentekevää, kun pointti on se, että tunnelma on Hämeenlinnassa tällä hetkellä väljähtynyt ja sitä ei voi olla myöntämättä.

Päätyseisomo kuulostaa kieltämättä aika hyvältä.
 

Luiro

Jäsen
Jarpalta todella hyvää tekstiä. Kuten jo aiemmin sanoin, tunnelman väljähtyneisyys ei todellakaan johdu siitä Sikakatsomon ydinjoukosta, kaikki kunnia heille, kyllä se varmasti turhauttavalta tuntuu hiljaisessa hallissa pitää 30 hengen joukolla meteliä.

Itse olen myös sitä mieltä, että jalkapallosta tutut laulut eivät sovi jääkiekkokatsomoihin, pelin tempo on niin kovin erilainen. Toki siltäkin puolelta jotain hyviä asioita voi ottaa mukaan kannustukseen, mutta turhaa apinointia pitäisi välttää. Jotain Kärppä-faneja kuunnellessaan ei voi välttyä myötähäpeältä.

Ja korostan nyt vielä, että syyttävä sormi ei todellakaan minulta ollut sikakatsomolle vaan niille 3500 muulle katsojalle.
 
Suosikkijoukkue
Hpk, HcRaPo
Itse olen myös sitä mieltä, että jalkapallosta tutut laulut eivät sovi jääkiekkokatsomoihin, pelin tempo on niin kovin erilainen.

2003 oltiin katsomassa Sveitsissä poff-peliä Lugano-zurich ja siellä kyllä laulettiin koko peli omille kannatuslauluja ja vastustajalle "hei hei"-lauluja. Ja kyllähän se oli tunnelmaltaa paras peli missä olen ollut ikinä. Ei Suomessa ole koskaan missään käymässäni pelissä ollut vastaavaa tunnelmaa. Tunnelmaa tosin piristi kovasti se tosiasia, että katsomossa sai juoda ja polttaa ihan rauhassa ja kyllähän siellä kukkakin tuoksui..

vinkki, vinkki nyt vaan porukalla veteleen Hassista.... hihasta...
 

mummi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Samarkand AF, Ghizjablah Amur-dvaktay Sport
On ollut!

...niin siis hyvää, kuuluvaa kannustusta on kuultu Rinkelinmäelläkin, jopa omienkin toimesta, mutta siitä on kyllä jo vuosia tai jopa pari vuosikymmentä aikaa.
No, on kuultu hieman myöhemminkin, mutta silloin asialla olivat mm. brittien ja vastaavien kannustusporukat, jotka muinaisissa Euro-peleissä, joissa Kerhokin mukana oli, saivat aikaan todella hyvän älämölön vaikka pelillisesti, siis kentällä, jengit olivat ainakin sata vuotta omiamme perässä. Eikä se menestymättömyys niitä vaimentanut, ääntä tuli silti kuin tehtaasta.
Vaikea paikka, vaikea paikka...
 

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Karnevaalihenkeä

Moni varmasti muistaa Sheffield Steelersin fanit vuoden 1996 Euroopan cupin turnauksesta. Engelsmannit kansoittivat koko eteläpäädyn ja pitivät mekkalaa koko turnauksen ajan. Aloittivat aaltoja ja antoivat sitten aplodit kotiyleisölle kun nämä uskalsivat noin viidennellä yrityksellä mukaan.

Muutoinkin porukan asenne touhuun oli positiivinen. Suomeen oli selvästi lähdetty pitämään hauskaa, kävi joukkueelle sitten kuinka tahansa. Minkäänlaisia kahnauksia/järjetyshäiriöitä ei muistaakseni ilmennyt.

---

Erona suomalaiseen kannatuskulttuuriin on ehkäpä tuo leppoisuus, täällä ollaan edelleen melkoisen ryppyotsaisia. Toisaalta joidenkin suomalaisten faniryhmien toimintaa seuratessa tulee väistämättä mieleen ajatus, että porukka on kiinnostunut enemmän omista banderolleistaan kuin itse pelistä.

Hämeenlinnassahan tämmöistä järjestäytynyttä fanitoimintaa on aina vähän kaihdettu. Asenne on ollut enemmänkin "ei me mitään faniklubeja tartteta, kunhan mennään hallille ja huudetaan Kerho voittoon". Näin ainakin siis 1990-luvulla, jolloin homma vielä toimi koska hallissa oli paljon seisomapaikkoja. 2000-luvulla Rinkulanmäen ns. yleishäly selvästi laantunut eli enää ei taputeta kun aloitus on vieraiden b-pisteellä tai päästään vastahyökkäykseen jne.

Harmin paikka.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Erona suomalaiseen kannatuskulttuuriin on ehkäpä tuo leppoisuus, täällä ollaan edelleen melkoisen ryppyotsaisia. Toisaalta joidenkin suomalaisten faniryhmien toimintaa seuratessa tulee väistämättä mieleen ajatus, että porukka on kiinnostunut enemmän omista banderolleistaan kuin itse pelistä.
Englantilaisethan ovat tunnetusti leppoisaa ja rauhallista urheilukansaa jotka otetaan avosylin vastaan ympäri Eurooppaa ja siinä samalla kun kolmatta, neljättä, viidettä aaltoa yritettiin saada aikaan seurattiin varmasti tiukasti pelitapahtumiakin. Ulkomaalaiset vain tekevät kaiken paremmin...
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Huonoimmasta päästähän se tunnelma ei vieläkään ole, mutta sehän on toisaalta aika yhdentekevää, kun pointti on se, että tunnelma on Hämeenlinnassa tällä hetkellä väljähtynyt ja sitä ei voi olla myöntämättä.

Tarkennetaan näin edellistä viestiäni, että ollaan tipahdettu sieltä ajoista "ennen wanhaan" jonnekin sinne liigan massaan tunnelman suhteen. Kuten sanoit, se on yhdentekevää, millä "sijalla" tarkalleen ottaen ollaan.

***

Itsehän en ainakaan sikakatsomoa halua syyttää mistään, vaikka Hämeenlinnassa ehkä ollaan tuudittauduttu siihen, että kuuluisa sikakatsomo kyllä hoitaa tunnelmapuolen. Se ei tietenkään ole sikakatsomon vika. Vikaahan on kaikissa, ketkä siellä eivät riittävästi kannusta. Siispä monien muiden lisäksi minussa itsessäni.

Nimim. C5-Jarppa sanoi, että "joka vitun asiasta viitsitään rutista". Itse näkisin tämän keskustelun, joka saattaa osaltaan olla hiukan rutinasävytteistä, kuitenkin erittäin hyvänä asiana. Koska vain julkisen keskustelun ansiosta asiaan voidaan saada parannusta.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Nimim. C5-Jarppa sanoi, että "joka vitun asiasta viitsitään rutista". Itse näkisin tämän keskustelun, joka saattaa osaltaan olla hiukan rutinasävytteistä, kuitenkin erittäin hyvänä asiana. Koska vain julkisen keskustelun ansiosta asiaan voidaan saada parannusta.

Jeps. En minäkään korjaavia palautteita ihan noin jyrkästi tuomitsisi. Sitä korjaavaa palautetta kuitenkin tarvitaan, että saadaan kehitystä aikaan. Ilman korjaavaa palautetta ei edes tiedettäisi välttämättä, että olisi kehittämisen varaa, ilman muuta korjaava palaute on aina tervetullutta.

Se on sitten eri asia miten sitä korjaavaa palautetta annetaan, millä sävyllä. Rutina ja korjaava palaute on kuitenkin eri asioita.

Ja haluaisin tässä vaiheessa nostaa esille sen pointin, mitä tuohon jo ketjun aloitusviestiini kirjoitin:

"Kannustuskulttuuri saa kulminoitua tietenkin yhteen keskeisempään asiaan, mikä tässä kyseisessä asiassa on Sikakatsomo, mutta kun hallissa on parhaimmillaan katselemassa peliä pitkälti 4000 muutakin kannattajaa, niin ei yksi katsomonosa noin suuresta kannattajamäärästä saa eikä pidä olla mielestäni se ainoa katsomonosa, missä sitä kannustusta siellä hallissa ilmenee."

Ja se on väärin, että monet ihmiset tuosta heikosta tunnelmasta on valmiita kaatamaan loat kuitenkin Sikakatsomon niskaan. En ole mikään Sikakatsomon puolesta puhuja, mutta ei se helvetti kuitenkaan oikein ole että heikosta kannustuksesta loat saa ne kolmisenkymmentä henkilöä jotka sitä yrittää jollain tavalla ylläpitää, kun muut ovat hiljaa kuin kirkossa.

Ja vielä kun tämän viikon tiistainkin Hämeen Sanomissa yksittäinen henkilö sai kaiken loan niskaan käsittääkseni yhdessä mielipidekirjoituksessa hallin tunnelmattomuudesta. Ei näin! En ole kirjoitusta lukenut, enkä nosta nimiä esille tässä, mutta mielestäni on täysin väärin tuomita yksi yksittäinen henkilö siitä että hallin noin 3000 kannattajaa ei saa ääntä aikaan tuon enempää!
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja se on väärin, että monet ihmiset tuosta heikosta tunnelmasta on valmiita kaatamaan loat kuitenkin Sikakatsomon niskaan. En ole mikään Sikakatsomon puolesta puhuja, mutta ei se helvetti kuitenkaan oikein ole että heikosta kannustuksesta loat saa ne kolmisenkymmentä henkilöä jotka sitä yrittää jollain tavalla ylläpitää, kun muut ovat hiljaa kuin kirkossa.

Kumma juttu kun kunnia ja ylpeys kovasta kannatuksesta ja metelistä kelpasivat vain 30 hengelle silloin, kun Rinkelinmäki vielä oli hornankattila...
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kumma juttu kun kunnia ja ylpeys kovasta kannatuksesta ja metelistä kelpasivat vain 30 hengelle silloin, kun Rinkelinmäki vielä oli hornankattila...

Itse en vielä -90 luvulla kovin aktiivisesti jääkiekkoa seiraillut nuoren iänkin takia. Sen mielikuvan mukaan, mitä nyt sain lainaamastani kommentista ja käydyistä keskusteluista niin voin vetää johtopäätöksen, että tätä nykyä ne muut kannattajat ovat väärässä kun syyllistävät näitä 30 henkeä heikosta tunnelmasta ja tuolloin -90 luvulla nuo 30 henkeä taisivat olla väärässä kun ottivat kaiken kunnian itselleen.

Oli miten oli, niin korostaisin ensinnäkin sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Vaikka onkin Sikakatsomo, niin kaikkien pitäisi muistaa huomioida, että kaikki on kuitenkin samalla viivalla kuuluivat johonkin fanikatsomoon, pukeutuvat joihinkin fanikamppeisiin tai ei.

On hyvä, että on erilaisia fanikatsomoita ja pukeudutaan oranssiin paitoihin sun muuta vekkulia, mutta ei pitäisi olla mitään kilpailua tyyliin me ollaan parempia kuin nuo. Katsomoista viis, samaa joukkuetta tässä kannustetaan! Ja kun saadaan yhdistettyä voimamme, niin kannustus on entistä tehokkaampaa. Ja se tehokas kannustushan tässä pitäisi olla tavoitteena, ei suinkaan mikään muiden katsojien hauskuutus tai kilpailutilanteet kannattajien välillä? Kannustus on se keino, millä me katsojat voimme vaikuttaa pelitilanteisiin samalla lailla kuin pelaajilla pelaaminen, valmentajilla valmentaminen, huoltajilla huoltaminen jne...

Ei ole kenenkään tai minkään yksityisoikeus tai -velvollisuus vastata kannustuksesta. Kannustamiseen ei vaadita mitään muuta kuin halu, tahto ja kova tunne.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Oli miten oli, niin korostaisin ensinnäkin sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Vaikka onkin Sikakatsomo, niin kaikkien pitäisi muistaa huomioida, että kaikki on kuitenkin samalla viivalla kuuluivat johonkin fanikatsomoon, pukeutuvat joihinkin fanikamppeisiin tai ei.

Yhteenkuuluvuuden tunne on aina hienoa ja se on kiva kirjoitella tuolla lailla. Ihmeellistä vain on kirjoituksissasi se, että karkeasti arvioiden joka toisessa kirjoituksessa kirjoittelet, että nuo tuolla istumakatsomoissa eivät taputa eivätkä kannusta tosin kuin me täällä seisomakatsomossa. Et ilmeisesti hirveästi ole hakenut kokemuksia eri puolilta hallia, kun minä ainakin olen kuullut noita kaipaamianne hyviä "pelikommentteja" ja käsien läpsyttelyä ympäri istumakatsomoita.

Ja yrittäkää nyt ymmärtää, että kyllä siellä A-katsomossakin istuessa tulee käsiä läpsyteltyä, mutta ei siitä nyt niin karmean kova ääni lähde, kun käsissä olevat setelitukot vaimentavat oleellisesti läskibasson toimivuutta.

Juokaa viinaa, se lisää kannustusta tai ainakin ääntä.

Että silleen...
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Yhteenkuuluvuuden tunne on aina hienoa ja se on kiva kirjoitella tuolla lailla. Ihmeellistä vain on kirjoituksissasi se, että karkeasti arvioiden joka toisessa kirjoituksessa kirjoittelet, että nuo tuolla istumakatsomoissa eivät taputa eivätkä kannusta tosin kuin me täällä seisomakatsomossa. Et ilmeisesti hirveästi ole hakenut kokemuksia eri puolilta hallia, kun minä ainakin olen kuullut noita kaipaamianne hyviä "pelikommentteja" ja käsien läpsyttelyä ympäri istumakatsomoita.
Tunnustetaan että kirjoittelen ristiin tästä asiasta, mutta mielestäni asia on sellainen että siitä kirjoittaa pakostakin ristiin niillä tarkoitusperillä mitä itselläni on. Yhteenkuuluvuutta olisi hienoa saada lisää ja kannustusta olisi hienoa saada lisää. En haluaisi syyllistää ketään, mutta kun mistään ulkopuolelta tuskin tuonne halliin tulee niin paljoa uusia naamoja jotka laittaisivat tunnelman kuntoon niin on pakko kehittää tunnelman takia sitä mitä meillä nyt on. Kehittämiskohteiden haku tuon yhteenkuuluvuuden takia on tietenkin huono juttu mutta kehittääksemme kannustusta hallissa sitä on pakko harjoittaa. Se ei silti tarkoita sitä että seisomokatsomoissa olisi jotenkin tärkeämpiä katsojia kuin istumassa. Näen vain ensisijaisen tärkeänä saada kehitettyä ensin tunnelmaa siellä istumakatsomoissa. Ja olen ollut istumassakin mutta paremman tunnelman takia siirtynyt sieltä seisomaan. Meillä saattaa olla myös erilaiset vaatimukset sen suhteen minkälainen kannustus meille riittää.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Se ei silti tarkoita sitä että seisomokatsomoissa olisi jotenkin tärkeämpiä katsojia kuin istumassa. Näen vain ensisijaisen tärkeänä saada kehitettyä ensin tunnelmaa siellä istumakatsomoissa. Ja olen ollut istumassakin mutta paremman tunnelman takia siirtynyt sieltä seisomaan. Meillä saattaa olla myös erilaiset vaatimukset sen suhteen minkälainen kannustus meille riittää.

Miksi sitä tunnelmaa pitäisi saada ensisijaisesti kehitettyä istumakatsomoissa? Eikö se ollutkaan niin, että hallissa on hiljaista. Eikö se olisi parempi, että ensin saadaan vaikka se seisomakatsomo raikaamaan koko pelin ajan täysillä, jos siellä kerran on parempi tunnelma. Siitähän sitten luontevasti tulee istujatkin mukaan.

En oikein ymmärrä tuotakaan, että siirrytään seisomakatsomoon paremman tunnelman perässä. Perkele, sinähän sen tunnelman omalla paikallasi teet. Ihan turha vinkua siitä, että ei istumakatsomoissa kannusteta, jos kerta itse sieltä varta vasten siirrytään pois.

Henkilökohtaisesti olen seisoma-/istumakatsomoissa vaihtelevasti laiskuuden/piheyden/viitseliäisyyden tai, ei saa kertoa, omien pullojen takia (siis käyn vahtimassa, että ihmiset eivät tuo omia pullojaan).

Että silleen...
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Miksi sitä tunnelmaa pitäisi saada ensisijaisesti kehitettyä istumakatsomoissa? Eikö se ollutkaan niin, että hallissa on hiljaista. Eikö se olisi parempi, että ensin saadaan vaikka se seisomakatsomo raikaamaan koko pelin ajan täysillä, jos siellä kerran on parempi tunnelma. Siitähän sitten luontevasti tulee istujatkin mukaan.

En oikein ymmärrä tuotakaan, että siirrytään seisomakatsomoon paremman tunnelman perässä. Perkele, sinähän sen tunnelman omalla paikallasi teet. Ihan turha vinkua siitä, että ei istumakatsomoissa kannusteta, jos kerta itse sieltä varta vasten siirrytään pois.
Niin. Pääpointti nyt on joka tapauksessa se, että kehitystä tarvitaan joka osoitteessa, niin istumassa kuin seisomassakin. Ja hienoa olisi että jos ei nyt jokainen niin edes mahdollisimman moni kannattaja toisi sen oman kortensa kekoon tämän kehittämisen suhteen, oli sitten istumassa tai seisomassa. Hienoa että asiasta on joka tapauksessa alettu keskustelemaan! Mielipiteitä kehittämisen suhteen on varmasti monia ja sekin on vain hyvä asia mielestäni. Istumakatsomoissa on vaan hieman turhauttavaa kannustaa ja huutaa yksinäsi kun harva lähtee mukaan ja sitä useampi katsoo kieroon. Saan myös opiskelija-alennuksen seisomokatsomoon mikä vaikuttaa paljon myös tuohon katsomovalintaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös