Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 463 919
  • 5 037

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tämä taitaa päteä kaikkiin liigaseuroihin, vai tiedätkö jonkun, jossa UTJ tai toimari pitävät säännöllisiä infotilaisuuksia kauden mittaan?

Ei odoteta säännöllisiä tiedotustilaisuuksia, mutta tiedottaisi nyt edes Ilkka Pikkaraisen jatkosopimuksen, jos sellainen on tehty. Mikä prkl siinä on, että Penan "laivaristeilyllä kerrotaan kaikki"-meininkiä pitää jatkaa HIFK:ssa vieläkin. JYP tiedotti tänään kolmen hyökkääjän jatkosopimukset, HIFK, anybody home. Valtanen vastaa muuten asiallisiin sähköposteihin aina saman päivän aikana, joten pidetään tämä keskustelu Nybondasin tiedottamisen tasossa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ei odoteta säännöllisiä tiedotustilaisuuksia, mutta tiedottaisi nyt edes ...

Tiedottaisi nyt edes jotain. Käytännössä koko kauden aikana emme ole kuulleet mitään. Voisi vaikka käydä kyselemässä Piialta, että millaiset odotukset on pääsiäisen suhteen...

DDR-halli nimen suhteen voisimme aloittaa nimittämään Toimistoa bolitbyrooksi. Neuvostoliitto, tule takaisin, ilmesty meille ...
Olisi hienoa olla stondiksessa ja taputtaa, silloin kun Nyyperi ja Valtanen nousisivat seisomaan aitiossaan ja antaisivat meille luvan hakata tumppuja yhteen. Olisi sitten yhteisiä kokemuksia.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Tänään Iltalehti aloittaa uutisoinnin eilisestä ottelusta kokosivun otsikolla - Petturit. Suomesta ei löydy montaa jääkiekkoa seuraavaa, joka ei hämmästele IFK:n pakkivajetta. Kaiken keskellä Dennis ehdottaa, että tammikuun lopussa Nybarin olisi hyvä astua esiin valittelemaan markkinoiden kuivuutta.

Mitä ympärillä pitää tapahtua, että Nybondas näkisi tarpeen antaa lausunto vaikka omilla nettisivuilla. Näin ala-arvoista tiedotuksen hallintaa ei ole nähty missään ja samaan sarjaan kuluu joukkueen täydentäminen. Molemmissa sarjoissa kaikki vastuulliset voisivat lukea organisaatioviestinnän ja joukkueen rakentamisen alkeet oppikirjojen sivut 1.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mitä ympärillä pitää tapahtua, että Nybondas näkisi tarpeen antaa lausunto vaikka omilla nettisivuilla. Näin ala-arvoista tiedotuksen hallintaa ei ole nähty missään ja samaan sarjaan kuluu joukkueen täydentäminen. Molemmissa sarjoissa kaikki vastuulliset voisivat lukea organisaatioviestinnän ja joukkueen rakentamisen alkeet oppikirjojen sivut 1.
Kröhöm... saanen kiinnittää huomiosi rahtusen länteen. SM-Liigan sivujen mukaan (9.1.09) Toni Häppölä pelaa Bluesissa, mutta toimiston radiohiljaisuus jatkuu...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kröhöm... saanen kiinnittää huomiosi rahtusen länteen. SM-Liigan sivujen mukaan (9.1.09) Toni Häppölä pelaa Bluesissa, mutta toimiston radiohiljaisuus jatkuu...

Eiköhän tuo mene SM-liigan piikkiin, kun liigan toimistolla ei hallita uusittuja nettisivuja vaan rekisteröidyt pelaajakaupat päivitetään heti koko kansan näkyville. En millään usko, etteikö kummallakaan seuroista(KalPa, Blues) olisi tarkoistus uutisoida siirto ensimmäiseksi omilla sivuillaan. Sitä paitsi Jukka Holtarin ja Tom Kivimäen naamat pyörivät jatkuvasti eri urheilu-uutisissa ja lehtijutuissa. Väitän, että IFK:n medianäkyvyys ja kiinnostavuus ovat Tom Nobodyn aikana romahtaneet.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä paitsi Jukka Holtarin ja Tom Kivimäen naamat pyörivät jatkuvasti eri urheilu-uutisissa ja lehtijutuissa. Väitän, että IFK:n medianäkyvyys ja kiinnostavuus ovat Tom Nobodyn aikana romahtaneet.

Itselleni median suurkuluttujana ei ole edes yhtä Holtarin (tai Kivimäen) haastattelua/lausuntoa jäänyt mieleen tältä kaudelta. En sano ettei näin olisi tapahtunut, mutta mitään merkittävää eroa ei ole. Valtasen naaman olen tällä kaudella bongannut useasti eri medioista. Jos otetaan vielä yksi vähän samansuuntaista duunia tekevä, niin esim. ässien UTJ:n Pentti Matikaisen esiintyminen mediassa on liittynyt 95% hänen henkilökohtaisiin ongelmiinsa. Virmasen esiintyiset ovat yleensä 95% toimittajan hakeuduttua kysymään tulevista vahvistuksista, johon Masa vastaa joko paskapuhetta, näillä mennään tai jotain vastaavaa. Tosin vähän aikaa sitten Virmanen otti median haltuun suhailemalla autollaan väliä helsinki-vantaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Holtari antoi pitkän haastattelun torstai-illan maikkarin tulosruudussa, vaikutti olevan ajan hermolla. Petri Matikainen ja Lauri Marjamäki ovat myös loistavia haastateltavia, todella fokusoituneita ja asiallisia lätkäjätkiä. Kivimäkeä en ole nähnyt TV:ssä, mutta en kaipaa sinne Jukka Valtastakaan. Valtanen on loistava talousmies, joka ystävällisiin sähköposteihin vastaa heti, samoin ystävällisesti.

Mutta missä on Tom Nybondas ja mitä hän hommailee. Minusta UTJ:n tehtävä on lisäksi sellainen, että hän kommunikoi sidosryhmien kanssa, johon kuuluvat yhtenä tärkeänä osana kannattajat. En kaipaa mitään kuukausiraporttia tai vastaavaa, vaan tunnetta siitä, että Nybondas on "tavoitettavissa". Ihmiset ovat tietysti erilaisia, joku Tallinan pankin suurpääjohtaja, pj Harri Tuohimaa on sen luokan möheltäjä lausunnoissaan, että on parempi, että pysyykin pois julkisuudesta tai ainakin kontakteista kannattajiin. Kari Jalonen selittää aina ihan poissaolevan oloisena jotain lätkäjargonia, kun häntä haastatellaan TV:ssä tai muissa medioissa, taitaa Nokkaa hävettää erityisesti HIFK:n surkeus Nordiksella. Hän on kuitenkin mies ja kertoo joukkueen tekemisestä jotain. Entäs tämä Nybondas, viimeinen lausunto oli, "hankin Hackerin kakkossentteriksi" ja sitten ei mitään. Nyt vähän nöyryyttä peliin Tom Nybondas ja nykyajan tiedotusmetodit käyttöön. Kysy neuvoa esim. Timo Everiltä tai Aleksander Lindholmilta, jos et ominpäin osaa keskustella kannattajien suuntaan sopivasti. Pyydän, Everi ja/tai Lindholm, keskustelkaa sen Nybondasin kanssa tiedottamisesta, jooko. Ok, sovittu.

Nybondasilta odotan, että ensin teko ja sitten tiedotustilaisuus, reagointi välittömästi. Annan esimerkin: Nybondas signaa Ilkka Pikkaraisen kausiksi 09-11 12.1.2009. Hän pitää asiasta tiedotustilaisuuden viimeistään 16.1.2009, ei vasta laivaristeilyllä 17.4.2009.

En halua tietoja keskeneräisistä asioista, niistä mölisevät humalaiset ja kimittävät lapset. Oletan, että myös Nybondas tietää asian ja toimii sen mukaisesti aikuisena ihmisenä. Koska Nybondas ei tiedota mitään, niin hänellä ei ole mitään tiedotettavaa. Se on looginen päätelmäni asioiden tilasta. Toinen vaihtoehto on se, että Nybondas on surkea tiedotusasioissa.

Lisäksi HIFK:n on pakko tajuta, että kauden 08-09 joukkueeseen on vielä pakko tehdä muutoksia, ainakin 1-2 pakkia on hankittava ja Walsh potkittava ulkomaille jo ihan veroasioiden takia, 6 kk tulee täyteen tammikuun lopussa ja sitten Walsh onkin kallis ulkolainen pelaaja.

Onkohan sitä Nybondasia ollenkaan olemassa, huokaus....
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Periaatteessa emme ole kuulleet Valtaselta, Nyyperiltä, emmekö oikeastaan edes keneltäkään seuran sisältä mitään koko kauden aikana.

Tämä ei tarkalleen ottaen pidä ihan paikkaansa. Eikös juuri Valtanen kertonut stondiksen siirrosta ja uusista katsomojärjestelyistä joskus marras-joulukuun vaihteessa? Valtanen siis ainakin on todistetusti olemassa. Ei siis vedetä Valtsua tähän soppaan mukaan.

Nyyperin olemassaolosta sen sijaan en osaa sanoa, kun miehestä ei tosiaan taida olla mitään havaintoja sen jälkeen, kun Bates hankittiin.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Otetaan vertailukohdaksi eräs lontoolainen jalkapallojoukkue nimeltään Arsenal. Heidän sivuillaan manageri Arsene Wenger kertoo esimerkiksi eilen usean viestin voimin kommentteja mm. julkisuudessa esitettyihin spekulaatioihin. Joissain viesteissä hän kertoo ajatuksiaan tulevista pelaajahankinnoista siirtoikkunan aukioloon liittyen. Ei mitään varmaa tietoa mistään vaan näkemyksiä faneja kiinnostavista asioista. Voisiko olla mahdollista, että Arsenalissa tiedettäisiin paremmin miten näissä asioissa kannattaa toimia?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haverisella ei ole mitään edellytyksiä pelata menestystä haluavan jengin ykkös pakkiparissa. IFK:ssa tosin haverinen voi pelata, koska meidän johtoa ei menestys paljon tunnu kiinnostavan.
Siirretään tämä The Tom -ketjuun.
Haverinen oli yksi niitä pakkeja joita Tom Tom hehkutti kauden alussa kun ihmeteltiin pakkihankintoja tai niiden vähyyttä. Oli kuulemma mennyt huikeasti eteenpäin. Tässä on jälleen yksi esimerkki Isä-Tompan sokeudesta näitä omia poikiaan kohtaan. Tämä ylimieleinen sisäsiittoisuuden huipentuma ei näe metsää puilta vieläkään. Haverinen ykkösparissa on ihan samanlainen vitsi kuin tämä Tom Tom itsekin.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haverinen ykkösparissa on ihan samanlainen vitsi kuin tämä Tom Tom itsekin.
Toisaalta, Haverinen on juuri sen tason junnuja, joille pitää rohkeasti antaa vastuuta ja mahdollisuus kasvaa liigassa runkopuolustajaksi. Näin on esim. Bluesissa tehty Kurjen ja Lajusen kanssa.

Se on tietysti oma tarinansa, että varsinkin nyt, kun Haverisen otteet varsin hyvän alkukauden jälkeen sekosi, ilmeisesti osin loukkaantumisen myötä, niin reservissä pitäisi olla uutta kokelasta. Se olisi juuri tätä nopeaa reagointia. Siltikin, en ihan heti olisi pistämässä pihalle näitä U20 -kisoissa esiintyneitä jätkiä, kuten Haverinen ja Liivik, vaikka heikompia otteita välillä tulisikin. Eikä varmaan nimimerkki Metukkakaan näin tekisi, en sitä sano, mutta mielestäni Haverisen pitäminen jengissä ja rohkea peluuttaminen ei ole "sokeutta omia jätkiä kohtaan", vaan ihan pyrkimys realisoida näissä piilevä lahjakkuus. Nythän esim. Bumba-Seppänen alkaa Kalpassa lunastaa niitä odotuksia, joita häneen asetettiin jo jokunen vuosi sitten, vaikka onkin Haverisen kanssa samaa ikäluokkaa.

SM -liigan pakistot tullee tulevaisuudessa muodostumaan entistä tällä mm. Bluesin suosimalla systeemillä, jossa toinen pakeista on ns. kokenut profiilipakki, joka saa "mentoroitavakseen" jonkun junnun tai sitten "perusjyrän" mallia "mikkoturunen" tai "kimmopikkarainen". Haverinen on pelannut tällä kaudella paljon Heikkisen kanssa ja mielestäni Bono ei ole riittävän "kypsä" pelimies Haverisen pakkipariksi, vaan siinä pitäisi olla esim. Söderholm tai joku "ramialanko".
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet

Hauskaa kun Metukka tulee esiin silloin kun on tappioita takana. Viiden voittopelin aikaan ei paljon ollut palstalle kirjoitettavaa. On siinä fani...

Eipä ollut niin paljon kehutun Kekäläisen ensimmäinen kausi utj:nä kovin kehuttava; Mike Eavesin johdolla 10. sija ja pleijareista ulkona. Toki seuraava kausi oli parempi.

Miksi siis ei voi katsoa asiaa samoilla laseilla Nybarin kohdalla? Ei kukaan ole seppä syntyessään. Tuleva kausi on sitten se, jossa punnitaan Nybarin kyvyt kun hän on saanut rauhassa KooJiin kanssa laittaa paletin haluamaansa kuosiin.

Sitä en sano, etteikö tälle kaudelle olisi voinut tehdä asioita toisin. Enkä sitäkään että Eaves-kaudelle Kekäläinen olisi voinut tehdä asioita toisell´ tappaa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Tuleva kausi on sitten se, jossa punnitaan Nybarin kyvyt kun hän on saanut rauhassa KooJiin kanssa laittaa paletin haluamaansa kuosiin.

Onkohan kenelläkään minkäännäköistä intuitiota ensikauden joukkueesta? Tarkoitan vaan sitä, että TomTom ei ole näyttänyt/ puhunut suunnasta mitään, vain ainoastaan laatikoistaan.
Miltäköhän TomTomin joukkue ensikaudella näyttää, millaista on IFK:lainen jääkiekko?
Tämänhetkisten pahvin omaavien joukko on älyttömän pieni, siis julkaistujen, joten aika vaikea siitäkään päätellä, että millaiselta näyttää IFK:lainen jääkiekko 2009->
 

Stigu

Jäsen
SM -liigan pakistot tullee tulevaisuudessa muodostumaan entistä tällä mm. Bluesin suosimalla systeemillä, jossa toinen pakeista on ns. kokenut profiilipakki, joka saa "mentoroitavakseen" jonkun junnun tai sitten "perusjyrän" mallia "mikkoturunen" tai "kimmopikkarainen".
Tuo Bluesin systeemihän ajaa nuoria pelaajia sisään liigarinkiin on erinomainen, mutta vaatii toteutuakseen seuraavat asiat:

1. A-jengillä ja liigajengillä on samanlaiset pelikuviot (usean vuoden ajalta)
2. Liigajengillä on viisikkopeli kunnossa
3. Junnulla on (kuten toteat) sopiva pakki vierellään

IFK:n osalta mikään noista edellytyksistä ei toteudu. Idea Haverisen peluutuksesta on ihan hyvä, mutta käytännössä (noiden ym seikkojen puutteen vuoksi) Haverinen joutuu ottamaan aivan liian ison vastuun.
 

Stigu

Jäsen
Hauskaa kun Metukka tulee esiin silloin kun on tappioita takana. Viiden voittopelin aikaan ei paljon ollut palstalle kirjoitettavaa. On siinä fani...

Eipä ollut niin paljon kehutun Kekäläisen ensimmäinen kausi utj:nä kovin kehuttava; Mike Eavesin johdolla 10. sija ja pleijareista ulkona. Toki seuraava kausi oli parempi.

Miksi siis ei voi katsoa asiaa samoilla laseilla Nybarin kohdalla?

Mielestäni tukeutuminen siihen, ettei Kekäläinenkään onnistunut heti, on todella huono selitys tämän hetken taaperrukselle. Kumpi on todennäköisempää esim. mestaruuden 2009-2010 kannalta: (a) se, että IFK sukeltaa tällä kaudella jossain sijoilla 6-12, vai (b) se, että IFK taistelee tänä vuonna mitaleista?
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä ollut niin paljon kehutun Kekäläisen ensimmäinen kausi utj:nä kovin kehuttava; Mike Eavesin johdolla 10. sija ja pleijareista ulkona. Toki seuraava kausi oli parempi.

Miksi siis ei voi katsoa asiaa samoilla laseilla Nybarin kohdalla? Ei kukaan ole seppä syntyessään. Tuleva kausi on sitten se, jossa punnitaan Nybarin kyvyt kun hän on saanut rauhassa KooJiin kanssa laittaa paletin haluamaansa kuosiin.

Eli ensimmäisenä vuotena ei kannata edes yrittää? Tätä kautta ei olla edelleenkään hävitty, mutta jos nyt ei tehdä merkittäviä parannuksia jengin suhteen ennen siirtorajan umpeutumista, niin Nybari ei ole edes yrittänyt menestyä. Ja ottaen huomioon tammikuun otteluruuhkan, mielellään olisin nähnyt niitä vahvistuksia viimeistään heti joulutauon jälkeen, enkä vasta tammikuun lopussa. Joka toki sekin olisi parempi kuin ei vahvistuksia ollenkaan. Walshin paikka ei ole mestaruudesta tai edes play offs-paikasta pelaavan jengin kokoonpanossa, puhumattakaan Haverisen paikasta ykköspakkiparissa.

Vertaus Kekluun ontuu tällä hetkellä aika pahasti, sillä Keklu sentään yritti tosissaan menestyä heti ensimmäisellä kaudella, jengihän oli paperilla kuitenkin varsin kova, ja Keklu todellakin hankki pelaajia. Mutta kukaan ei voinut kuvitella Molinin, Bissettin, Muranon, Erikssonin ja kumppaneiden floppaavan kuten tekivät, ja valmennus oli silloin mitä oli.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Miksi siis ei voi katsoa asiaa samoilla laseilla Nybarin kohdalla? Ei kukaan ole seppä syntyessään. Tuleva kausi on sitten se, jossa punnitaan Nybarin kyvyt kun hän on saanut rauhassa KooJiin kanssa laittaa paletin haluamaansa kuosiin.

Tottakai, harva tuota kieltää. Mutta se tosiasia, että päin persettä menneen syyskauden kauden aikana ei tapahtunut mitään Batesia lukuunottamatta, ei ole kovin hyvä saavutus. Eli voidaankin suoraan sanoa, että Nybarin lauseet ennen kautta olivat aikalailla ympäripyöreitä korulauseita.

Mutta íhan kaikki ei sentään materiaalistakaan ole kiinni. Kari Jalonen saa edelleenkin ottaa suurimman palan tästä hommasta kontolleen. Hän ei ole ainakaan tähän mennessä onnistunut odotetulla tavalla työssään. Siitä kertoo eniten pelin tason heittely lattiasta kattoon jopa yksittäisten pelien sisällä. Ei ainoastaan eri pelien välillä. Tasaisen hyvästä suorittamisesta ei ole ollut tietoakaan missään vaiheessa. Alkukauden maalivahtisekoilut yhditettynä epäonnistuneeseen motivointiin on ollut mielestäni isoin syy laihaan pistesaldoon. Ja kaikista noloin asia on se, että IFK on koko sarjan huonoin kotijoukkue, vaikka materiaali ei todellakaan ole pohjasakkaa näillä palikoilla. Ei edes paljon parjattu pakisto. Iso miinus K.Jaloselle edelleenkin myös siitä, ettei hän pystynyt puhumaan yhtään pelaajaa mukanaan IFK:hon.

Eli asioiden summa (tässä tapauksessa miinus)

- Nybari: pakiston kapeus
- KJ: huono mv peluutus syyskaudella + huono motivointi, varsinkin kotiotteluihin
 

Islanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä onko aihe ollut aikaisemmin esillä

Katselimpa huvikseni siis IFK:n tämän kauden ulkomaalaisten maalimäärät, aika synkkää nähtävää. Nämä kaikki siis Nybondaksen hankintoja(?)
Toki ei arvoa aina maaleilla mitata, mutta kyllähän tämäkin jotain kertoo.

Walsh 30peliä 0maalia
Hacker 17 peliä 0maalia
Brennan 22peliä 0maalia
Majesky 5peliä 0maalia
Bates 20peliä 5maalia

Eli yhteensä 94peliä ja 5maalia keskiarvollisesti maaleja per peli IFK:n ulkomaalaiset ovat tehneet huikeat 0,05! .... Sanattomaksi vetää..

En muilta jengeiltä jaksa nyt kaivaa jo mahdollisesti lähteneitä pelaajia.
Blues: 56peliä 17maalia ka: 0,30
HPK: 44peliä 13maalia ka: 0,29
Ilves: 85peliä 15maalia ka: 0,17
Jokerit: 88peliä 22maalia ka: 0,25
JYP: -
Kalpa: Ei kait se Belissimo yhtään maalia tehnyt...
Kärpät: 94peliä 30maalia ka: 0,32
Lukko: 54peliä 10maalia ka: 0,19
Pelicans: 10peliä 1maali ka: 0,1
Saipa: 85peliä 19maalia ka: 0,22
Tappara: 73peliä 8maalia ka: 0,10
TPS: 62peliä 11maalia ka: 0,18
Ässät: 53peliä 11maalia ka 0,21

Keskiarvot siis kuinka monta maalia pelissä ulkomaalaiset keskimäärin tehneet.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eli asioiden summa (tässä tapauksessa miinus)

- Nybari: pakiston kapeus
- KJ: huono mv peluutus syyskaudella + huono motivointi, varsinkin kotiotteluihin

Onneksi keskustelupalstalla voi olla eri mieltä osittain ainakin. Pakisto on kevyt ja ei varmaankaan KJ suoritus ole täydellinen, mutta kuinka kovat tuo materiaali on todellisuudessa?

Hyökkäystä meillä kehutaan liigan kovimmaksi, onko se sitä? Itsekin olen ajatellut sen olevan samaa tasoa Jypin, Kärppien ja Jokereiden kanssa, mutta alan olla jo Sihvosen kannalla, ettei HIFK ole materiaaliltaan edes hyökkäyksen osalta samaa tasoa. Ei kuitenkaan niin paljoa jäljessä, etteikö sillä voisi menestyä hyvän maalivahdin ja hyvän pakiston kanssa.

Kuitenkaan meillä ei ole liigan top 3 maalivahtia ja puolustus ei nouse edes top 6 kärkeen, lähempänä top 10-12 tasoa. Voiko realistisesti odottaa meidän menestyvän muuta kuin yksittäisissä otteluissa?

Dennis kirjoitti loistavasti, että menestyikö HIFK Westerlundin ja Summasen aikana tiukan käskytyksen ansiosta? Ei mielestäni, vaan juuri sen vuoksi, että meille tuotiin riittävä määrä menestyneitäkin pelaajia HIFK:n ulkopuolelta, jotka eivät todellakaan ole käyneet HIFK:n juniorikouluja läpi. Olen vahvasti myös sitä mieltä, että mikäli HIFK aikoo menestyä jatkossa, niin tarvitsemme joukkueeseen tuuletusta ja tietysti johtajuutta, siihen kelpaisi kyllä Jakke ja Villekin, vaikka omaavat HIFK:n junioritaustan, mutta ovat myös menestyneet urallaan.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hauskaa kun Metukka tulee esiin silloin kun on tappioita takana. Viiden voittopelin aikaan ei paljon ollut palstalle kirjoitettavaa. On siinä fani...
Hauskaa kun 58 näkee edelleen valoa tunnelin päässä - ilmeisesti sitä samaa valoa kuin aikoinaan näki viiksi-bobin vetämissä harkoissa. Se kertookin sen kuinka aika on ajanut noin 50 vuotta ohi sinusta ja jutuistasi.
En muuten ole Hifk-fani siinä mielessä, kun sinä sen fanin merkityksen käsität. Siitä ei tässä yhteydessä sen enempää, kun et kuitenkaan sitä tajuaisi.

Olet ihan oikeassa siinä etten käynyt ruikkimassa ilopissoja täällä seinille, kun oltiin huikeassa viiden ottelun voittoputkessa. Teen sen sitten kun Hifk pelaa finaaleissa.

Dennikselle sen verran että tuo paikka ykkösparista pitää ansaita pelaamalla eikä siksi että sattuu olemaan TomTomin omia poikia eikä nyt ketään parempaakaan ole saatavilla yhtä halvalla. Onnistunut omien junnujen sisäänajo vaatisi tosiaan tuon Stigunkin mainitseman yhteistyön ja pelitapojen yhdistämisen junnujoukkueiden kanssa - asioita joista TomTom ei tajua mitään.
Satun tuntemaan muutaman entisen Hifk-junnujen valmentajan eikä sieltä kovin positiivista kommenttia tästä tyypistä ja hänen pitämistään "kehityskeskusteluista" valmentajille ole tullut.
Eihän tuo Tomppa toki ole yhtä ylimielinen kuin Pena. Vielä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Dennikselle sen verran että tuo paikka ykkösparista pitää ansaita pelaamalla eikä siksi että sattuu olemaan TomTomin omia poikia eikä nyt ketään parempaakaan ole saatavilla yhtä halvalla.
Toki pitää ansaita pelaamalla ja kirjoitinkin tuossa, että "Se on tietysti oma tarinansa, että varsinkin nyt, kun Haverisen otteet varsin hyvän alkukauden jälkeen sekosi, ilmeisesti osin loukkaantumisen myötä, niin reservissä pitäisi olla uutta kokelasta." Kuitenkin, Haverinen on kiistatta oman ikäluokkansa (vm. -87) kärkiosaajia, mistä osoituksena sekä U18 että U20 MM -kisoissa. Sen takia en lähtisi vielä tälle linjalle, mitä esim. toisessa ketjussa kirjoitettiin, ei toki Metukan toimesta, mutta kuitenkin:

Jalosen pitäisi ensimmäiseksi potkia Haverinen helvettiin koko jengistä, Mestis oikea paikka tälle turhakkeelle ja Melart takasin Vantaalta.

Eikös muuten Kuitunen ole tällä hetkellä se, kenen pitäisi koordinoida yhteistyötä "edarin" ja junnuorganisaation välillä? Toki raportoi UTJ:lle, mutta kuitenkin. Vai onko Kuitusella mitään käytännön roolia siinä?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mitä järkeä peluuttaa sellaista pelaajaa mikä on jokaisessa matsissa pihalla kuin lintulauta, ei sillä ole merkitystä jos on pelannut junnu maajoukkueissa, tällä hetkellä vauhti on liian hurjaa joten mestikseen vaan hakemaan vauhtia. Aivan sama mitä se Nybari on fiilistelly pelaajasta kauden alussa, eiköhän kaikille ole alkanut tulla selväksi ammattitaito, mikä tässä uunossa jyllää. Ja omissa junnuissa ei ole mitään liigakelpoista reserviä puolustuksen suhteen (pois lukien Melart, minkä pitäisi pelata Haverisen sijasta) ja eipä taida olla hyökkäys yhtään sen paremmassa jamassa. Joten pahin moka Tompalla on ollut puolustuksen törkeä laiminlyöminen, en tiedä minkä vuosikymmenen jääkiekkoa se luulee että nyt pelataan, mutta nykyään kaikki lähtee hyvästä puolustuksesta + hyvästä veskarista tietysti.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Tom Nybondas = fiftyeight ?

Eipä ollut niin paljon kehutun Kekäläisen ensimmäinen kausi utj:nä kovin kehuttava; Mike Eavesin johdolla 10. sija ja pleijareista ulkona. Toki seuraava kausi oli parempi.....
Miksi siis ei voi katsoa asiaa samoilla laseilla Nybarin kohdalla? Ei kukaan ole seppä syntyessään. Tuleva kausi on sitten se, jossa punnitaan Nybarin kyvyt kun hän on saanut rauhassa KooJiin kanssa laittaa paletin haluamaansa kuosiin.
... Koska muutoin on vaikeaa ymmärtää tätä "ymmärtävää otetta". Nybondas on mokannut joukkueen rakentamisen, sitä ei voida millään ilveellä kääntää enää Perusmummon syyksi. Ei tullut puolustukseen vahvistuksia (erityisesti kädellisiä rightin puolisia puolustajia), ei yhtään maalintekoon kykenevää laituria (erityisesti rightin puolisia). Ei tullut ykkösveskaria vaan toivotaan-toivotaan Pitkämäki, joka floppasi. Ykkösketjun sentteriksi hankittiin kerran jengistä ulostettu patalaiska lapamato.

Sille Nybondas ei ole voinut mitään, että ainoa jengiin hyvissä ajoin hankittu kädellinen sentteri hajosi alkukaudesta pitkäksi aikaa. Sille olisi pitänyt voida jotain, että puolustuksen kädettömyyden näki jo treenimatseissa ja myös sille, että kaikki Batesia edeltäneet ulkomaalaisvahvistukset ovat flopanneet alusta alkaen eikä valoa näy edelleenkään tunnelin päässä.

Enää 360 ostospäivää ennen joulua 2009. Heräätkö edes siihen mennessä, Nybondas? Kyky reagoida puutteisiin on selvä ero urheilutoimenjohtajan ja Perusmummo-luokan välillä. Ehkä Nybondas on oppinut Perusmummolta lähinnä golfin peluun Ugandassa siinä vaiheessa kun kukin kausi on ohitse. Kausi 2008-2009 oli ohi jo helmikuussa 2008.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ei yhtään maalintekoon kykenevää laituria (erityisesti rightin puolisia).
Ilkka Pikkarainen? Vai eikö sitä lasketa, kun oli jo valmiiksi joukkueessa?

Ja kyllä siitä nyt sinänsä voi vähän antaa siimaa, että Nybondas otti duunin vastaan helmikuun alussa ja siihen aikaan on kyllä profiilipelaajien sopparit aika pitkälle seuraavalle kaudelle tehtyjä. Esim. Lopin ja Hirson sopparit on palstatotuuksien mukaan Penan käsialaa. Siinä mielessä "kädellisten rightin pakkien", jotka yleisestikin on katoava luonnonvara, saamattomuus ei välttämättä mene Nybondaksen piikkiin, joskaan ei myöskään Penan.

Ja kyllä se taloudellinen turska, mikä edelliseltä tilikaudelta tuli, varmasti osaltaan on vaikuttanut toimintaan.

Edit. Norly - tuskin kukaan Haverisesta NHL -pakkia odottaakaan, enkä itse asiassa usko Laaksonkaan pääsevän vakiinnuttamaan paikkaansa ylhäällä. Kuten sanoit, ongelma ei ole pelkästään HIFKn, mutta kyllä noista jätkistä silti runkopelaajia SM-liigaan pitäisi saada, kun sen taso on kuitenkin laskenut samaa tahtia juniorituotannon kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös