EA Sportsin NHL-pelisarja kautta historian

  • 68 658
  • 268

Kalmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, LäKi, KK-V, PaRa, Suomalaiset NHL:ssä
Jossakin valikossa pystyi myös katselemaan NHL-maalivahtien maskeja?

PC:n NHL 97:ssa ainakin pystyi katselemaan maskeja. Tuo NHL 97 oli aikanaan suosikkipelini, pelissä oli enismmäistä kertaa selostus, hidastuksissa näki pelaajien "oikeat" naamat ja eri tilastoissa tai vastaavissa oli piilotettuja videoita mm. Teemu Selänteestä. Tämän ohella tuli silloin tällöin NHL 96:ta pelattua.

Joitakin vuosia sitten pelailin kumpaakin uudestaan ja kyllä oli aika kullannut muistot. 97:ssa peli oli melko nykivää "hienon" grafiikan takia ja pelaajat kääntyivät ja liikkuivat kulmikkaasti. 96 olikin parempi pelikokemus, eli lapsena parempi grafiikka ja muu höpöhöpö-juttu teki vaikutuksen. Jos oikein muistan, niin 97:ssa taisi olla mahdotonta päästä vetämään rankkareita tai alkaa tappelemaan, vaikka jäähyherkkyys oli laitettuna maksimiin. 97 oli lapsuuden rakkain peli, mutta nyt 96 varmaan olisi nostalgiansakin takia se minun paras NHL-pelini.

Parina viime vuotena pelaaminen on ollut vähissä, viimeisin pelaamani NHL-peli on muistaakseni NHL 07, jossa on mukana Ässien hopea-kauden joukkue. Pari kertaa olen tainnut kokeilla ja sittemmin jäänyt PS2:n viereen pölyttymään.
 

d2uce

Jäsen
PC:n NHL 97:ssa ainakin pystyi katselemaan maskeja.

Se oli hieno ominaisuus, niitä tuli monasti plärättyä silloin, kun ei enää kädet krampissa pystynyt pelaamaan.

PC:lle EA:n NHL96 on ehdottomasti paras. Donrussin pelaajakortit ja piilotetut haastattelu yms. videopätkät olivat jotain huikeaa. Lisäksi joillain pelaajilla jotkut ominaisuudet olivat yli maksimin. Esim. Wendell Clarkin shot power oli yli sen määrän, mitä kotikutoiselle pelaajalle sai laitettua.

Tässä pelissähän oli tärkeintä saada maalivahti sivuttaisliikkeeseen ja onetimerit sekä nopeat pyrähdykset maalin editse olivat myrkkyä. Itsellä oli tapana läpiajossa kiertää vielä maali, niin sai tuon pyrähdyksen suoritettua. Taklaukset yms. olivat myös realistisia, jossain vaiheessahan näissä EA:n lätkäpeleissä lähinnä hakattiin vain mailalla ja pelaajat heittelivät jos jonkinnäköistä volttia.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
99:ssa muuten oli jopa videotarkistukset maaleista - ominaisuus jota esim. nykyään ei taida enää olla?
Tätä juttua ihmettelen EA:n puolelta. Jotain hienoja pikkuyksityiskohtia keksitään, niin jostain ihmeen syystä ne on poistettu seuraavan vuoden versiosta. Mm. juuri tämä videolta tarkastus (jossa oikein moneen kertaan jossain vuonna 2000 katseltiin ennen tuomioa), kypärän päästä lentäminen kunnon niitistä, tai maalivahdin juomapullon ilmaan lennähtäminen kun lämäri venyttää maaliverkkoa (tämä uusimmassa taas mukana).

Eikös toi alkuperäinen NHL (~93?) pitänyt olla tämän 09 mukana, mutta jäikö se vain huhuasteelle lopulta?

Mitäs sitä jos itse muistelee niin pelailin noita 93-95 SNESillä, 95-2000 kaverin "tehokoneella" ja 2001-02 kotikoneella, 02&03 intin pleikkarilla ja 04-06 kotikoneella ja 07-09 X360:lla. Joitain enemmän, joitain vähemmän.

Mutta 95-99 ajasta ei mitään hirveän hyviä muistoja ole. Joissain niistä oli kuvakulma niin matalalla että perinteistä takaapäin näkymää ei voinut käyttää vaan oli pelattava sivulta. Alkuajan SNES NHL:t olivat enemmänkin niitä kultaisia muistoja itselleni (no toki noi 95-99 koukutti silti kaverin luo). Myös esim. tuo 03 jota intissä tuli tahkottua todella paljon oli aika hyvä kun sääsin asetukset&siirrot kohdilleen. Taisi olla ensimmäinen NHL jossa oikeassa tatissa oli mailakynäily mahdollisuus. 2000 oli ensimmäinen DVD-kotelomallinen paketti ja 2002 ilmestyi (Euroopassa?) terrori-iskupäivänä 9/11.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
99:ssa muuten oli jopa videotarkistukset maaleista - ominaisuus jota esim. nykyään ei taida enää olla?

Tämäkin oli tavallaan pilattu kun tuomion näki jo ennen virallista päätöstä pelaajien reaktioista. Jos maali tullaan hylkäämään, pelaajat seisoivat tumput suorina jäällä. Jos taas maali hyväksytään, pelaajat tuulettivat jo ennen videotuomiota.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
99:ssä se videotarkistus koski aina sitä oliko pelaaja maalialueella. Sitä ei tarkistettu koskaan, oliko kiekko maalissa. Itse tein aikanaan tuossa pelissä (muistaakseni pelaaja taisi olla Dimitri Khristitsh) sellaisen maalin, että lauoin noin b-pisteen kaarelta mutta varsin pienestä kulmasta (laidan puoleiselta kaarelta siis) käsittämättömän kierrekiekon, joka meni maalivahdin takaa ja osui lopulta toisen sivun pleksiin. Kiekko kävi kuitenkin maalissa! Maali hyväksyttiin ilman videotarkistusta. Oikeasti tuo olisi sellainen tilanne, mitä ei todellakaan voisi nähdä ilman videota ja kovinkaan moni ei varmaan vastaavaa edes katsoisi videolta.

Uusimmissa en ole muuten kertaakaan nähnyt sitä että pelaaja joutuisi suihkuun ellei ole kyse liian monesta tappelusta tai eurooppalaisilla säännöillä pelatessa tappelustahan lähtee heti suihkuun. 99:ssä tuli jokunen keihästäminen koettua.

Se tuli kyllä talteen, mutta kun peli ei ole enää koneella niin ei voi sitä katsoa, eikä tullut parempaan muotoon.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jaaha. Mitäs tähän nyt sitten kirjoittaisi.

Ensimmäinen "änäri" oli C-64:sen joku kiekkopeli, jonka nimeä en muista. Ladata piti niin perkeleesti ja sen muistan että jos sut taklattiin, niin jäit jäälle pyörimään about minuutiksi. :)

Kovimman säväyksen änäreistä aikanaan antoi NHL96 PC:llä. Se täysin erilainen pelimoottori ja huikeat äänitorvet maalin tullessa vaan olivat niin karkkia nuorelle miehelle.

Kyllähän nämä nykyajan nextgen-kiekot ovat huikeutta, mutta huikeita änäreitä tuli myös aikanaan pelattua. Esim. NHL99 ja 2004 ovat taannoisia ehdottomia suosikkeja, toki myös 94-97 änäreitä tuli kovasti pelattua Sega16bittisellä.
 

ditrim

Jäsen
Jaahas taitaa se mun oma suosikki olla NHL 96 Segalla.

Sen jälkeen tulikin jo siirryttyä PC-pelaajaksi. Ihan lumoissaan tahkosin PC:llä NHL 97:n ja 98:n läpi. Segan 96:sessa oli vaan niin paljon helpompi pelata kavereita vastaan. Turpaan sai kaikki, vaikka vielä muistelevatkin olleensa jotain suurpelaajia. Itseasiassa oli vielä aika timanttinen NHL 2001:ssä vaikka en sitä omistanut, enkä ollut harjoitellut ikinä.

Sitten olen tullut järkiini ja hylännyt nämä lastenpelit. Kaikki muu kun PES on turhaa.

Edit. Nyt jos jotain jääkiekkopeliä pitäisi pelata niin järjestys on Stiga, Ice Hockey ja Plades of Steel.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Sega NHL-96 ja muut...

Itse kaivoin naftaliinista Segan NHL-96:n. On se legenda! Pääsin viime viikolla pariin otteeseen pelaamaan PS2:n NHL 07:aa, ne on sitten pelejä. Tekis mieli PC:lle hankkia joku uusimmista NHL-peleistä, mutta kun olen noissa koneissa vähän huono niin en tiedä riittääkö koneen kapasiteetti. Mutta on pelit menny ihan älyttömästi eteenpäin tuosta 96:sta.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Sitten olen tullut järkiini ja hylännyt nämä lastenpelit. Kaikki muu kun PES on turhaa.

Unohdapas nyt se PES ja tutustu FIFA09:n maailmaan.

Muistaako joku tuosta NHL99:stä ja videotarkistuksista sellaisen hauskan jutun, ettei niissä tuomioissa ollut välillä mitään järkeä? Joskus sattui näkymään pieni osa luistimesta alueella ja tuli hylkäys, välillä taas oli kokonaista ukkoa siinä ruudulla ja juhlat vaan jatkuivat. Kaverini kanssa jauhettiin aina playoffeja siten, että itse oli Dallas ja kaveri Buffalo. Muutaman kerran huudettiin noille tuomioille :)

Muita kovia oli tietenkin NHL97 jonka minä muistan kyllä ankeimpana pelinä koko sarjasta. Lämmeillä ei saanut juurikaan ikinä maalia, mutta vastaavasti läpiajot menivät aina häkkiin. Näppiksellä pelatessa vain näpytti ylöspäin ja pelaaja kiihdytti (ja samalla jyräsi kaikki pois tieltä), ja juuri ennen molkea siirto sivulle ja kellot soimaan. Eipä sillä, nostalginen fiilis tulee kun muistelee kaverin kanssa pelattua kautta ja erästäkin Islanders-Bruins-playoff-sarjaa.

NHL94 oli muistaakseni ensimmäinen PC:lle tullut peli, ja muistan aina kuinka kirjakaupassa oli peli PC:llä pyörimässä, ja se näytti niin mahdottoman upealta. Sitten eräs luokkakaveri sai vähän ronskimman tietokoneen (olikohan jopa 16 Mhz) ja ei muuta kuin pelit käyntiin. On se kumma ettei se pikselimössö nykyään näytä kovin upealta.

Segalla oli aikanaan sellainen kuin Mario Lemieux Hockey, ja se oli hetken kova luu. Siellä sai aikaan oikein joukkomyllyjä jne. Kenttä oli kuvattu sivuttain Blades of Steelin tyyliin, ja raukkamaaleja sai aina maalin "alta" lähes nollakulmasta, koska maalivahti oli aina vähän vastassa. :)

Tietysti Segalla sitten oli nämä tutut -93,-94,-95 ja -96 joita serkun taottiin menemään. Samalla sitten välillä NBA Livea tai FIFAa. Oi niitä aikoja...

Nyt on taas kova into päällä 09:n kanssa, useampi vuosi oli välissä siten ettei tullut pelailtua kiekkopelejä. Sitä ennen ihastuin NHL2k3:een joka oli virkistävää vaihtelua EA:n sarjaan, tosin 2k8 tai 2k9 oli kyllä taas niin hirveätä sontaa ettei mitään rajaa.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

Täytyy tähän kelkkaan hypätä. Vaikka EA:n NHL-sarjan olen omistanut, viime painoksia lukuunottamatta, ne eivät ole aivan saavuttaneet sitä kiihkon määrää johon Wayne Gretzky Hockey-sarja aikoinaan henk.koht. Amigalla (ja kolmonen PC:llä) ylsi.
Grafiikka toki on nykymittapuilla todella karua, mutta realismi oli jotain aivan muuta mitä harvat lätkäpelit olivat siihen mennessä tarjoilleet. YV:ssä ja AV:ssa pikseliukot todella ryhmittäytyivät tilanteen mukaan, ooh!

Noilla tuli pelattua legendaarisia vääntöjä niin kavereita kuin konettakin vastaan. Ja totta kai suht nopeasti tuli itse varhaisteinin tarmolla väkerrettyä SM-liigan joukkueet mukaan (jotenkin IFK:sta tuli aina suhteettoman kova, vaikka kuinka yritti olla objektiivinen, heh) ja hupia riitti läpi omien mini-cupien muodossa kiekkokauden.

Myöhemmin vielä mukaan tuli Hockey League Simulator jolla sai yhdistettyä manageroinnin WGH:on. Vaikkei konemanagerien tekoäly häikäissyt, hauskaa oli.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Tässä on modatusta NHL 2004:sta "in-game video". Kohtuullisen realistinen pelitempo, laukauksien määrä ja myös taklauspeli ei ole aivan järjetöntä, kuten EA:n peleissä yleensä. Video ei tosin ole huippulaatuinen, mutta kyllä siitä selvän saa.

Tässä melkein koko peli Boston-New York Rangers (7 min. erillä). Kelaa vähän alaspäin ja klikkaa > (play) nappulaa stream-ikkunan keskellä.

OSA 1

OSA 2

OSA 3

OSA 4

PART 5
 
Viimeksi muokattu:

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Kristianille isot kiitokset tuosta flyermanian modauksen mainostamisesta! Täytyy sanoa että aika uskomatonta jälkeä saatu aikaiseksi. Ohjeita kun noudatti, niin ei ongelmia asennuksessa. Faces-packia en löytänyt enää filefrontista, mutta ei haittaa. Kohta koneella jerseys.viv ja sitten vaan dynastya pelaamaan.

EDIT: Faces löyty, nyt pikainen varmuuskopioi ja sit asentelee kasvot ja tuo uusi interface.
 
Viimeksi muokattu:

d2uce

Jäsen
Läppärille asentelin NHL2004:n ja nuo Flyermanian modit asentelin, mutta kun rupeaa lataamaan peliä niin homma jumittuu siihen. Oletusasetuksilla ja rostereilla kyllä pystyy pelaamaan. Koitin vielä fantasy draftilla aloittaa dynastyä, mutta homma jumittaa samaan kohtaan.

Voi toki johtua siitä, ettei tässä läppärissä riitä potku.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Onhan näitä. Ensimmäinen hokipeli mitä tuli pelattua oli Blades Of Steel NESsillä ja siihen aikaan ihan loistava peli. Sit oli PC:llä joku jääkiekkopeli missä muistaakseni toisella joukkueella oli vihreät varusteet ja toisella punaiset. Ei varsinaisesti tainnu olla mitään joukkueiden tai pelaajien nimiä.

SNESsillä toi NHL96 oli eka hokipeli jota tuli ihan kunnolla väännettyä lähinnä sen takia kun siinä sai tehtyä oman äijän ja pelattua kausimoodia. PC:llä on tullut väännettyä melkein jokaista änäriä, pleikkaykköselä 2000-2001 ja PS2:lla NHL2005.

Nyttemmin Boxin omistajana on käyty 08 läpi ja tällä hetkellä ihan koukussa tuohon nollaysiin. Lähinnä EASHL:n takia jota tulee tahkottua melkein joka ilta jos ei parempaa tekemistä löydy.

Tuntuu muuten vähän siltä että nää jotka valittaa EA:n realismin puutteesta tuntuu toivovan jotain Sm-liigan tyylistä hidastempoista lätkää jossa ehkä nähdään neljä taklausta ottelua kohden.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Itselleni EA:n peleistä parhaan muiston tuo kaverin kanssa tahkottuna NHL2004, mutta kaiken kaikkiaan parhaat muistot löytyvät NHL2K5 pelistä. Nykyään kotoa löytyy jo xbox, sekä NHL08 + 09, joista tosin 09 on väistynyt 2K9 tieltä. Eipä tuo NHL09 yksinpelinä maistu juurikaan ja oikeilla asetuksilla ja side kameralla 2K9 onkin aivan loistavaa lätkää, tulee ihan 2K5 mieleen. Mutta huomenna saapuu 3kk live aikaa, joten saa nähdä miltä se NHL09 alkaa maistumaan livessä.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Läppärille asentelin NHL2004:n ja nuo Flyermanian modit asentelin, mutta kun rupeaa lataamaan peliä niin homma jumittuu siihen. Oletusasetuksilla ja rostereilla kyllä pystyy pelaamaan. Koitin vielä fantasy draftilla aloittaa dynastyä, mutta homma jumittaa samaan kohtaan.

Voi toki johtua siitä, ettei tässä läppärissä riitä potku.

Ei varmasti johdu. Pyörii kuin unelma jopa vanhalla 1300 MHz nuhapumpulla.

Tää oli mullakin ongelma ensin. Ilmeisesti sinäkään et ole asentanut oikein noita Trent/Flyermania-rostereita. Jos pelaat default rostereilla/olet asentanut rosterit väärin, niin peli kaatuu aina ja varmasti. Peli jää lataamaan ikuisesti.

Se johtuu siitä, että noilla päivitetyillä areenoilla ja muilla on uudet numerot. Rosterit eivät ole ihan yksinkertainen asentaa ilman ohjeita, kun ne täytyy asentaa kahteen eri hakemistoon. *.exh file menee C:\documents and settings\EA SPORTS\jne. ja db.viv vielä varsinaiseen pelihakemistoon C:\program files\EA SPORTS\jne. Eli tarkkuutta!

Oikea rosteri löytyy tämän ketjun ekasta postista. Lue tarkkaan ne asennusohjeet tekstifilestä. Toimii ihan satavarmasti kun teet oikein. Koko homma on asennettu jo seitsemälle kaverin koneelle. :)

PS: Muistakaa ihmeessä ladata ne oikeat AI-settingit, jotka tekevät 2004:sta pelin.

PS2: Kun asennatte interfacea, niin tehkää varmuuskopiot /fe/nhl/js ja fe/nhl/html hakemistoista ensin. Siellä on neljä, viisi eri interface modausta ja ne eivät ole 100% yhteensopivia toistensa kanssa. Kyllä ne säätämällä saa toimimaan, mutta "roll back" on aina helppo tehdä jos on varmuuskopiot.
 
Viimeksi muokattu:

d2uce

Jäsen
Ei varmasti johdu. Pyörii kuin unelma jopa vanhalla 1300 MHz nuhapumpulla.

Tää oli mullakin ongelma ensin. Ilmeisesti sinäkään et ole asentanut oikein noita Trent/Flyermania-rostereita. Jos pelaat default rostereilla/olet asentanut rosterit väärin, niin peli kaatuu aina ja varmasti. Peli jää lataamaan ikuisesti.

Ilmeisesti näin on päässyt käymään ja pitää yritellä uudestaan, kunhan taas hermot sen sallivat.

Asentelin siis pelin uudestaan, en asentanut mitään päivityksiä tai lisäosia ja aloitin dynastyn fantasy draftilla jolloin tätä samaa ikuista lataamista ilmeni 100% yrityskerroista.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Ilmeisesti näin on päässyt käymään ja pitää yritellä uudestaan, kunhan taas hermot sen sallivat.

Asentelin siis pelin uudestaan, en asentanut mitään päivityksiä tai lisäosia ja aloitin dynastyn fantasy draftilla jolloin tätä samaa ikuista lataamista ilmeni 100% yrityskerroista.

Eli siis ihan puhtaalla asennuksella peli jää lataamaan ikuisesti? Alkuperäisillä rostereilla?

Jos laitoit noi Flyermania rosterit, niin tarvitset myös arena.viv, player.viv, masks.viv ym. filet noilta FileFront sivuilta, jotka kopioit gamedata hakemistoon vanhojen päälle. Jos sulla ei ole noita, niin jäähän se tottakai lataamaan ikuisesti tai kaatuu, kun ei löydä oikeita areenoita, maskeja, kasvoja ja muita. Ne rosterit tarvitsevat noi viv filet ja päinvastoin. Se rosterifilehän (db.viv) määrittelee mitä peli lataa.
 
Viimeksi muokattu:

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
NHL 2004 tuli tässä itsekin asennettua uudelleen koneelle ja onhan se hieno tekele. Näitä uudempia en ole paria testipeliä lukuunottamatta tietokonetta vastaan pelannut, vaan jos ei ole nettipeliseuraa löytynyt niin on jäänyt pelit koskematta. 2004 sen sijaan on hyvillä tekoälyasetuksilla haastava jopa tietokonetta vastaan, eikä häviä grafiikka-, interface- ja rosteri-päivityksen jälkeen oikeastaan missään uudemmille PC-änäreille.


Tästä löytyy hyvä suomenkielinen ohje latauslinkkien kera, kuinka virittää tämä vanha peli huippuunsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös