Laitinen ja Cook Lukkoon

  • 32 535
  • 126

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Nyt se sitten on varmaa. Lukkokanavasta tuli juuri varmistus asiaan. Ei kyllä osaa sanoa näistä juuta eikä jaata. Toivottavasti onnistuu.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Vähän meni "mitävittua" osastolle. Mitähän nämä jampat tarjoaa sellaista mitä Kuusisto ja Viitanen ei tarjonnut? Kumpikaan ei ole ollut likimainkaan joukkueitaan kantavia pelaajia tai milläänlailla puolustuksen liidereitä. Toivottavasti tässä sitten säästyy rahaa siihen huhuttuun laitahyökkääjään.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Jaa-a. Unelmissa pyörii Benoitia ja Niskalaa, saadaan Laitinen ja Cook.

Laitisen pitäisi ennakkokaavailuissa olla selkeä vahvistus. Cookista on paha sanoa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laitinen minusta ihan OK hankinta, minulla on Laitisesta mielikuva ihan varmaotteisesta peruspakista. Mutta Cookin hankintaa en kyllä jaksa ymmärtää, eikö kallisarvoista ulkomaalaispaikkaa olisi voinut käyttää johonkin ihan kunnon pelimieheen, Cook ei kyllä erityisemmin ole nimittäin liigassa vakuuttanut.
 

luimuri

Jäsen
Ei hyvää päivää, mitä vittua! Mitä tekee Lukko kun peli ei kulje? Hankkii kaksi jämäpelaajaa, jotka ei mahdu pelaamaan muissa joukkueissa. Cook saanut kaksi mahdollisuutta Suomessa, mutta kummassakaan ei vakuuttanut. Silti täällä nähdään hänessäkin jotain. Selviä paniikkihankintoja.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Ei hyvää päivää, mitä vittua! Mitä tekee Lukko kun peli ei kulje? Hankkii kaksi jämäpelaajaa, jotka ei mahdu pelaamaan muissa joukkueissa. Cook saanut kaksi mahdollisuutta Suomessa, mutta kummassakaan ei vakuuttanut. Silti täällä nähdään hänessäkin jotain. Selviä paniikkihankintoja.
Kesken kauden harvoin saa ostettua muiden joukkueiden parhaita pelaajia. En tuomitse näkemättä, väitän että molemmat korvaavat poistuneen Viitasen ihan hyvin, Laitinen on Viitaseen verrattuna jopa todennäköisesti vahvistus.
 

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Selviä paniikkihankintoja.

Paniikki! Paniikki!

Nämä päivät ovat täällä taas. Kun menetysten ja loukkaantumisten kanssa painivaa kettupuolusta ei voi millään muotoa täydentää junioripelaajilla ja/tai nostaa jo pelaavassa kokoonpanossa olevien roolia, niin taas on tämä tutuksi tullut "oikotie" käytössä.

Koskaan, milloinkaan eikä silloinkaan se kuitenkaan ole toivottua tulosta tuonut. Kerta kerran jälkeen ammumme itseämme jalkaan, luulisi tyhmemmänkin joskus oppivan, mutta eipä kai sitten.

Toivotetaan kuitenkin uudet kaverit tervetulleiksi ja onnea meille valitsemallamme tiellä!
 

Graves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Samoilla linjoilla edellisten kanssa.

Varsinkin Cookin hankinta tarkoittaa sitä, että hän vie pelipaikan kehityskelpoiselta kaverilta. Näköjään ei vieläkään luoteta omiin, vaan se ruoho on vihreämpää... En kuitenkaan missään nimessä toivo hänen epäonnistumistaan, päinvastoin. Seuran vaihto voi tehdä ihmeitä.

Collinsin ulostaminen taas sai minut uskomaan tähän neljän vuoden projektiin. Minusta hän oli selkeästi heikompi lenkki kuin Jacina. En ole erityisen harmistunut siitä, että Jacina ei saanut loppukauden sopimusta, mutta luulen hänen parantavan vielä kauden mittaan suurin askelin uudessa seurassaan.

Toivottavasti Laitinen ja Cook onnistuvat ihan jo sen takia, että Viitasen myynti voi harmittaa katsojia vielä tulevuudessa.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Paniikkihankintoja tai ei, mutta onhan aina se mahdollisuus, että he istuvat Uraman pelityyliin hyvin verrattuna lähtijöihin. En minäkään täällä tasajalkaa pompi, mutta antaa kavereiden näyttää ennen kuin poljetaan. Sitä paitsi markkinoilta ei niin vain huippuja kaapata tässä vaiheessa kautta. Ehkä tässä silti vielä yhtä kovempaakin nimeä odottaisi, kun ei noista Lukon touhuista ikinä tiedä.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei voi taas ymmärtää tätä Lukon touhua. Taidetaan vähän liikaa luottaa siihen, että Urama koulii Cookista hyvän puolustajan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Laitinen on Viitaseen verrattuna jopa todennäköisesti vahvistus.

No tuo on totta, mutta Cookin pitäisi korvata Kovanen. Right on mielestäni Cookin ainoa hyvä puoli, mutta onhan häntä potentiaalisena kiekollisena pakkina pidetty sekä IFK:n että tapparan riveissä. En pidä, mutta koitan luottaa Uramaan.

Maalintekijä vielä, kiitos.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Ei hyvää päivää, mitä vittua! Mitä tekee Lukko kun peli ei kulje? Hankkii kaksi jämäpelaajaa, jotka ei mahdu pelaamaan muissa joukkueissa.
Niinno tämä toinen jämäpelaaja oli yksi HPK:n parhaista pakeista Schneiderin ja Laamasen kanssa HPK:n mestaruuskaudella...

Laitinen erittäin huono laukoja mutta, hänen vahvuutensa ovat puolustuspelaamisessa. Laitisella luvassa peliaikaa alivoimalla, sillä ylivoimalla hänestä ei ole mitään hyötyä huonon laukauksen takia.

HPK Hämeenlinna SM-Liiga 05/06 50 6 + 16 = 22 +15 30min
HPK Hämeenlinna SM-Liiga 06/07 54 3 + 18 = 21 +1 28min
Jämäpelaaja tehnyt hyviä tehoja peruspakiksi...

HPK Hämeenlinna SM-Liiga 07/08 53 0 + 9 = 9 -13 32min
...mutta viime kausi oli huono huonossa HPK:ssa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Jos muutaman sanan näistä sanoisi.

Viitanen ulos -> Laitinen sisään. Tässä muutoksessa ei mielestäni hävitty mitään, joskaan mitään suuria odotuksiakaan ei sille ole, että Laitinen olisi joku sateentekijä puolustukseen. Viime kausi oli HPK:ssa vaikeaa, mutta siellähän oli tilanne ihan sekaisin muutenkin, joten ei siitä kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

Kovanen telakalle -> Cook sisään. Ei tämä nyt mikään maailman ykkössiirto ollut, mutta kun katsoo esim. tilastoja ajalta ennen Suomea, niin onhan siinä mahdollisuus olla kyseessä hyväkin kaveri. IFK-kausi meni hieman alakanttiin, kuten koko silloisella joukkueella, ja nyt täyden noviisin valmentamassa porukassa on kuitenkin tullut niitä osumiakin.

Edelleen kuitenkin pelityyli, ja koko joukkueen suoritus ovat ne asiat, jotka sitten nostavat tai laskevat yksittäisten pelaajien arvosanat eri tasoille.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
No tuo on totta, mutta Cookin pitäisi korvata Kovanen.
No ei välttämättä, Kovasen korvaavia pakkeja (tai siis odotusarvollisesti Kovasen korvaavia) ei yksinkertaisesti markkinoilla liiku edes kausien välissä, ja vielä harvemmin kesken kauden. Kovasta ei myöskään tarvitse korvata, vaan kaksi kuukautta pärjätä ilman, jolloin leveämmällä tasaisella puolustuksella voidaan korvata taitavaa kärkeä paremmin.

Sitä en tiedä, onko Cook edes omiaan leventämään puolustusta, jutut hasardeista ja heikoista puolustustaidoista eivät kyllä ainakaan kauheasti mairittele.

Kahtellaan.
 

Fordél

Jäsen
Jos kerran Viitasesta oli päästävä eroon ja Kovanen on 3kk telakalla niin pakkohan se on melkein kaksi pakkia hankkia. Parempia riskittömiä vaihtoehtoja kuin kähteä arpomaan vaikka AHL-pelaajien kanssa ja ilmeisesti parempia ei ollut tarjolla. Ja nyt ainakin tiedetään mitä saadaan molempien kohdalla. Tuomitaan siis vasta kun on nähty miehiltä se öpaut viisi peliä.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Sitä en tiedä, onko Cook edes omiaan leventämään puolustusta, jutut hasardeista ja heikoista puolustustaidoista eivät kyllä ainakaan kauheasti mairittele.

Cook on ihan kohtalainen ylöspäin, mutta Tapparan heikon puolustuksen surkeimpia omassa päässä. Cook ryntäilee puolustaessaan erikoisesti ja unohtaa usein oman miehensä, joka löytyy yleensä vapaana maalin edestä. Tehotilastokin on Tapparan huonoin -9.

Jos saa itseluottamuksen kohdalleen niin voi pelata ihan kohtalaisesti. Tapparassa hänestä odotettiin ykköspakkia hyvien harjoituspelien perusteella, mutta paineet taisivat olla liian kovat.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän puolustukseen oli ihan pakko hankkia uusia pelaajia, sillä Kovasen loukkaantumisen jälkeen tilanne näytti jo määrällisestikin ajateltuna aika heikolta. A-junnuista ei olisi löytynyt Lukon puolustajapulaan juurikaan helpotusta, mutta hyökkäyksen osalta tilanne on ihan toinen. Nyt kun molemmat tusinakanukit lähtivät pois, niin hyökkäykseen saataneen pelipaikkoja nuorillekin pelaajille.

Uusien pakkien nimet eivät toki mitään riemunkiljahduksia aiheuta, mutta tuskin kumpikaan heistä ainakaan Viitasta huonommin Lukon systeemeihin sopii. Kovasen joskus tervehtyessä Lukolla on pakistossa ihan riittämiin kiekollista osaamista, mutta vääntötilanteissa ollaan aika heikoilla. Niinpä olisinkin toivonut rosteriin yhtä erittäin fyysistä puolustajaa, mutta näillä mennään ja toivottavasti peli pyörii siinä määrin vastustajan päädyssä, että kaksinkamppailut oman maalin edustalla jäävät mahdollisimman vähiin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Korvaako määrä laadun?

Viitanen oli loistelias debyyttikaudellaan, sittemmin oli hiljaisempaa ja paikat rikki. Laitinen on Kerho-fanien akiheino II ja Cook on HIFK:n fanien joksenikin halveksima myös. Heille ei silti kelpaa mikään.

Cookissa tosin näen huomattavasti parempaa potentiaalia, mitä hän on vielä liigassa esittänyt. Eli sinänsä Lukko taisi ainakin tällä hetkellä voittaa tässä kaupassa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Laitinen korvaa enemmän kuin hyvin Viitasen, mutta Cook ei välttämättä korvaa Kovasta. Tosin eipä markkinoilla tällä hetkellä ole vapaana mitään takuu varmoja suorittajia.

Kovanen on kuitenkin pitkään telakalla ja Viitasesta Urama halusi eroon, joten joka tapauksessa pari pakkia piti hankkia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Cook on yleispakki, ei "laaksoa ei kukkulaa" osaamisessa-tyylinen. Hän ei ole Kovasen korvaaja, voisi olla hyvä Kovasen pakkiparina.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laitinen oli valmis lopettamaan uransa jo syksyllä. Juttu syyskuulta.
Toivottavasti miehellä on nyt motivaatio kunnossa, eikä vain vähän pelailisi ja samalla rahastaisi viimeisen kerran. Palkkapyyntöhän oli noihin aikoihin erittäin muhkea ja kukaan ei sellaisia summia alkanut maksamaan.

Cook vaikuttaisi kovassa hädässä tehdyltä hankinnalta. Mahtaakohan olla lainkaan Kuusistoa parempi pelaaja vaikka vie ulkomaalaispalkan. No, rahallahan noista eroon pääsee jos ei pelaaja sovikkaan Raulin suunnitelmiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Cook on yleispakki, ei "laaksoa ei kukkulaa" osaamisessa-tyylinen. Hän ei ole Kovasen korvaaja, voisi olla hyvä Kovasen pakkiparina.

Cook ei mahtunut HIFK:ssa Kovasen pakkipariksi. Kovanen oli ykkösparin mies ja Cook pelatessaan 2-3 pareissa. Surulliseksi vetää tämä liigan ulkomaalaistaso kaikkiaan, Venäjä ja kumppanit poimivat rusinat pullasta ja meille jää jämät. Miksi ihmeessä niukoilla ulkkarimarkkinoilla pitää vielä lisäelementtinä rajoittaa ulkomaalaisten määrää? Ei tässä ole kauheaa pelkoa, että nykyiset ulkkarit veisivät kenenkään omien prospektien peliaikaa. Jotta kukaan ei luulisi, että tässä yritän vittuilla Lukolle, niin muistutan että meidän pakistossamme on Walsh-niminen kaveri, jonka vaihtaisin kuitenkin Cookiin anytime. Walsh on paljon säälittävämpi reimari.
 

D.Y.G

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Vaasan Sport.
Minä olen henkilökohtaisesti tyytyväinen näihin Lukon siirtoihin. Nyt on sitten vielä yksi ulkomaalaispaikka auki jotain tammikuun supervahvistusta varten.

Onko kenelläkään tietoa näiden Laitisen ja Cookin sopimusten kestosta?
(taitavat kyllä olla vaan loppukauden mittaisia?)

(Cookin sopimus kirjoitetaan lääkärintakastuksen jälkeen.)

Uskon että miehet täyttävät tonttinsa kyllä vähintäänkin tyydyttävästi. Laitista pidän vahvistuksena ja cook:ille seuran vaihdos tekee varmaan hyvää, uskon että nostaa päätään ja lähtee uuteen nousuun.

Kerrankin voin omasta puolestani sanoa että olen tyytyväinen siihen mitä tehtiin ja jätettiin nämä paniikissa ostettavat Harikkalat&Lehtoset hankkimatta.

Ja suurin syy miksi olen tyytyväinen koska raha asiat taisivat loksahtaa hyvin kohdalleen paitsi tämä tapaus Collins siitä en tiedä + nykyinen pelaajamarkkina tilanne puolustajien kohdalla on todella suppea ei ole vaan yksinkertaisesti huippupakkeja myynnissä.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Miksi Lukko täyttää ulkkarikiintiötään keskinkertaisilla ulkomaalaisilla? Ulkomaalaisten pelaajien pitäisi kuitenkin vahvistaa joukkuetta keskiveto suomalaita pelaajaa enemmän. En sanoisi, että joku Jacina tai viimekauden tsekkipakit olisivat olleet varsinaisia vahvistuksia. Ei Cook huono ole, mutta melko keskinkertainen ja tasapaksu. Kun vaikka verrataan Bluesin ulkkareita (Clarke, Eaves, Keller, Brycks) niin kaikki ovat selkeästi keskiverto pelaajia parempia.
 
Suosikkijoukkue
Justin Morrison
Ensimmäinen viesti. Rekisteröidyin mielenkiintoiseen aikaan.

Hieman paniikkihankinnoilta haiskahtavat, mutta olen kuitenkin tyytyväinen, että Jacina ja Collins saivat lähteä. Nyt on kuitenkin se yksi ulkkaripaikka jäljellä. Uskon silti, että Lukon uudet pakit tulevat olemaan vahvistuksia joukkueelle, joka menee vielä keväällä pitkälle.

Nämä hankinnat kasvattivat kuitenkin mielenkiintoa, enkä taidakaan jättää väliin Ässät-matsia. Voi olla, että Lukon peli on alkuun sekaisin, juuri nyt pahimpaan aikaan. Toivottavasti kuitenkin joukkueen peli lähtisi nopeasti toimimaan ja pystyttäis voittamaan niitä ns. parempia joukkueitakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös