Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 616 354
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sarjasijoitus ei kauheasti ole muuttunut, vaikka johtokunta, tj jne. ovat vaihtuneetkin. Ainoastaan yksi huippukevät on kymmenen vuoden aikana takana, se tosin on nykyjohdon aikaa. Eli vaihdetaan taas, keitä vaihdetaan ja keitä tilalle?

No tämähän se kertoo jo kaiken. Yksi sattumavuosi välissä, sitä ennen ja sen jälkeen pelkkää liigan pohjamudassa rypemistä. Ässien tapainen amatöörimäinen puuhastelu ei ole enää pitkään aikaan riittänyt liigassa, joten jotain muutoksia olisi seuran johtoonkin saatava, jottei annettaisi jo siinä liikaa tasoitusta muille joukkueille. Hirsimäkeä pidän itse ainoana tarpeeksi pätevänä tyyppinä, muut vaikuttavat lähinnä tältä puuhastelija-osastolta (ehkä Takkoa lukuunottamatta, joka hänkin on epäonnistunut surkeasti hommissaan kenties muista syistä). Tämä siis ihan mutu-tuntumalta, mutta kuten olen sanonut jo aika monta kertaa, sarjataulukosta sama on ollut nähtävissä jo liian pitkään. Minä en tätä haluaisi hyväksyä, enkä piiloutua minkään talousaluetekosyiden taakse, mutta ilmeisesti palstan patasydämille kaikki kelpaa ja on kunnossa, mitä Ässissä tehdään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien pelaajahankinnasta ovat vastanneet Takko ja Hirsimäki, Härkälältä kysyttiin mielipide. Tässä kuviossa Takko on ollut suurin päättäjä. Suhosen myötä kuvio on saattanut muuttua.

Mielestäni Ässät on tehnyt yhden virhe valinnan ja se on Suhonen. Toisaalta jos tänne olisi valittu Mestis valmentaja tai Pieniniemi, olisiko jokin muuttunut? Itse olisin nostanut Pieniniemen ykköseksi. (Toivola ei ole missään vaiheessa ollut edes tulossa Poriin ja Rautakorpi kieltäytyi sopimuksesta. Kivi ei ole halunnut ottaa vielä SM liiga valmentajan paikkaa. Korpisalo ei ehtinyt...)

Viime kaudella otettiin riskiä, hankittiin kalliita pelaajia, seurajohto haukuttiin. Nyt rakennetaan omien lahjakkuuksien ympärille, ihan perseestä...
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Yksi sattumavuosi välissä, sitä ennen ja sen jälkeen pelkkää liigan pohjamudassa rypemistä. Ässien tapainen amatöörimäinen puuhastelu ei ole enää pitkään aikaan riittänyt liigassa, joten jotain muutoksia olisi seuran johtoonkin saatava...

Tätä ennen TosiFani kysäisi:

Eli vaihdetaan taas, keitä vaihdetaan ja keitä tilalle?

Näkkäri taas väisti kysymyksen sanomalla, ettei ole fanien tehtävä alkaa scouttaamaan johtoporukkaa Ässille. Ei kai siitä olekaan kysymys? Vaan: jos pystyy määrittelemään omasta mielestään huonon, niin tuntuisi ihan loogiselta että myös se hyvä olisi määriteltävissä. Tässä tapauksessa se tietysti tarkoittaisi konkreettisesti nimiä. Ja jos saivartelemaan lähdetään, niin ei taida olla fanien tehtävä myöskään antaa kenellekään lopputiliä omasta tehtävästään...

Täysin ymmärrettävä ja jossain määrin jopa hyväksyttävä peruste ratkaisulle.

Eli olet niitä miehiä, joiden mukaan pelaajan etu menee aina hyväksyttävällä perusteella seuran edelle? Heh, mitähän se Tamminen mahtaisi tällaisesta ajatella...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No tämähän se kertoo jo kaiken. Yksi sattumavuosi välissä, sitä ennen ja sen jälkeen pelkkää liigan pohjamudassa rypemistä. Ässien tapainen amatöörimäinen puuhastelu ei ole enää pitkään aikaan riittänyt liigassa, joten jotain muutoksia olisi seuran johtoonkin saatava, jottei annettaisi jo siinä liikaa tasoitusta muille joukkueille...

Ässien johto on uusittu sekä hallituksen, että toimiston osalta kahdesti (hallitus kerran). Hallitukseen saatiin porilainen scoutti, joka on Dallasin pääkykyjen etsijä Euroopassa, taloussaneerauksen ammattilainen, seuran läpikotaisin tunteva jne. Tj:nä kokeiltiin Suomen, eikun Euroopan, eikun Maailman, eikun Universumin kovinta äijää, nimen kyllä tiedätte... sen jälkeen palattiin enemmän virkamiesmäiseen tapaukseen. Kyllä näitä muutoksia on.

Ehkä pitäisi tehdä hieman pidemmällä kaavalla töitä ja antaa mahdollisuus omalle juniorikasvatukselle, se on Ässien ainoa mahdollisuus.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Ottamatta sen enempää kantaa itse asiaan, haluan todeta, että ei ole missään nimessä fanien tehtävä alkaa scouttaamaan oikeanlaista johtoporukkaa Ässille..

Ja fanien homma sitten on skautata pelaajia joukkueelleen? Eiköhän tämä nyt taas ole sellaista "Fantasiadraftia".

Puolet huutaa, ettei tehdä viimekauden virhettä ja kuunnella faneja. Osa taas on sitä mieltä, ettei tehdä toissakauden virhettä ja olla kuuntelematta faneja. Henk. Koht. se on ihan se ja sama, kunhan tulisi tulosta. Olisi vaihteeksi kiva seurata joukkuetta, joka pelaa halulla ja yrityksellä ja vähän menestyykin. Nojoo.

Ensiolle (hyvää myöhästynyttä nimipäivää) vielä sellaista tiedoksi, että kyllä mielestäni pieni paniikkinappulanpainelu on aiheellista. Ässillä vaikuttaisi olevan tiedotusstrategia, joka tuo ihan kaiken julkisuuteen (Pienimmätkin sopimukset "isketään heti pöytään" & kaikenlaisia huhuja "vuotaa" SK:hon). Tähän strategiaan verrattuna on helvetin huolestuttavaa, ettei mitään enempiä kuulu. Toki nyt on vasta kesäkuu ja joukkue ei todellakaan ole tässä, mutta missä tahansa vertailussa Ässät on nyt todellista pohjasakkaa. Fanien luotto johtokuntaan (kahden viimeisen kauden ansiosta) on todella alhaalla. Muiden joukkueiden fanit eivät pidä Ässiä minään - osa tosin kohteliaasti huomauttaa kauden olevan vielä kaukana. Jotenkin on sellainen kuva, etteivät vapaat agentitkaan (suomalaiset) pidä ässiä minään. Tämä viimeinen siis ihan mutua. Siihen ei kannata tarttua.
Mitä siis tähänasti on tapahtunut?
-monen askeleen ohjelma, joka ei ole toteutunut
-lupauksia pelaajista, jotka eivät ole tulleet
-muutama menetetty pelaaja (no, marjamäki)
-Rynnäksen, Karjalaisen ja Luomalan Sopimukset

En minä nyt kirvestä kaivoon heitä, mutta helvetti sentään, kun pelottaa. Mielestäni myös ennen kiekkokautta saa kritisoida. Kesken kauden se alkaa olla myöhäistä, Kun valmentajat vaihtuu ja puukot viuhuu, niin katseet siirretään ensi kauteen - taas.

Tuli muuten mieleeni: Missä mestisjoukkueissa olisi vielä tilaa Rynnäkselle?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näkkäri taas väisti kysymyksen sanomalla, ettei ole fanien tehtävä alkaa scouttaamaan johtoporukkaa Ässille. Ei kai siitä olekaan kysymys? Vaan: jos pystyy määrittelemään omasta mielestään huonon, niin tuntuisi ihan loogiselta että myös se hyvä olisi määriteltävissä.

En ole väistämässä kysymystä. Voin kyllä todeta ihan kevyesti ettei minulla ole tarpeeksi tietämystä tai linkkejä siihen, että osaisin ehdottaa nimiä Ässien johtoportaaseen. Ja mitä se kertoisi kellekään, jos joku suosittelisi "Matti Härmäntaustaa" Ässien uudeksi toimitusjohtajaksi, koska tällä on niin hieno tausta videoliikkeen vetäjänä Lammilla?

Oletus: Asiat menee yrityksessä väistämättä päin helvettiä, mutta yrityksen johtoa ei voida laittaa uusiksi, koska asiasta mitään tietämättömät ihmiset eivät osaa ehdottaa konkreettisia nimiä vanhan johdon tilalle? Ei näin.

Jurvanen kirjoitti:
Ja fanien homma sitten on skautata pelaajia joukkueelleen? Eiköhän tämä nyt taas ole sellaista "Fantasiadraftia".

On "hieman" eri asia arvioida jääkiekkopalstalla pelaajia kuin yritysjohtajia.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
On "hieman" eri asia arvioida jääkiekkopalstalla pelaajia kuin yritysjohtajia.

Anteeksi että olen tyhmä, mutta miksi? Harvalla jatkoaikalaisella on scoutintaitoja, mutta silti "löydetään" eurohockeynkin kautta ties mitä osaajia. Miksi ihmeessä johtajien nimiä ei saisi tiputella samaa tahtia? No, itseäni tämä nyt ei kamalasti kyllä kiinnostaisi, mutta silti. Miksei jollakulla voisi olla myöskin tietoa yritysjohtajista? ja toisaalta - liittyyhän sekin Ässiin, eikö?

Tuo on muuten aika mielenkiintoinen asia kaiken kaikkiaan. Johtokunta on yksi joukkueen tärkeimmistä osasista (no, periaatteessa tärkein). Jos johtokunta ei toimi, miten se voidaan vaihtaa? Joukkueen pitää olla aika pitkälti suoritustilassa (Ässien kohdalla esim. putoaminen Mestikseen), ennenkuin vaihto tapahtuu. En usko että muuten kukaan alkaisi laivaa keinuttamaan.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Anteeksi että olen tyhmä, mutta miksi? Harvalla jatkoaikalaisella on scoutintaitoja, mutta silti "löydetään" eurohockeynkin kautta ties mitä osaajia. Miksi ihmeessä johtajien nimiä ei saisi tiputella samaa tahtia? No, itseäni tämä nyt ei kamalasti kyllä kiinnostaisi, mutta silti. Miksei jollakulla voisi olla myöskin tietoa yritysjohtajista? ja toisaalta - liittyyhän sekin Ässiin, eikö?

Lähinnä tarkoitin niitä järkeviä ehdotuksia pelaajiston suhteen. Itse en ainakaan koskaan ole edes jaksanut tarkemmin katsoa niitä "Tässä voisi olla oiva sentteri Ässille, on pelannut viime kaudella UCHL:ssä blaa blaa blaa"- scouttauksia.

Johtajien nimiä saa tiputella tottakai, mutta kuten jo sanoin niin en usko sen olevan kovinkaan järkevää. TosiFanin tai kenen vaan on helppo sanoa, että "kerro nimiä keitä otetaan tilalle", koska he tietävät ettei kenelläkään riitä kompetenssi oikeasti järkeviä nimiä heittelemään. Edelleen, sen takia ei saa tyytyä huonoon, jos kukaan ei täällä osaa kertoa parempiakaan vaihtoehtoja. Yksinkertaista.
 

Tuamas

Jäsen
Ei Hirsiä kannata lähteä vaihtamaan, vaikka tietyissä asioissa hiukan turhan tarkka onkin.
Tämä pääasiassa koska normaali liigaseura, saati sitten Ässät jossa hallitus pitää TJ:tä tiukasti lyhyessä lieassa, ei oikeasti ole varteenotettava työpaikkavaihtoehto ammattijohtajalle. Liikevaihto on kuitenkin sen verran olematonta ja vaikutusmahdollisuudet sen verran pieniä, ettei tuollaiselle paikalle niitä todellisia ammattilaisia saa millään. Omasta mielestäni Hirsimäki on parhaita vaihtoehtoja Ässien tj:ksi, eikä myynti sekä muut operatiiviset toiminnot ole käytännössä missään vaiheessa olleet ongelmia Hirsimäen aikana.

Se todellinen ongelma on siinä, kuten JZZ jo asian aukaisikin, että roolitukset eivät ole kunnossa Ässien(kään) johdossa.
Nyt kun Takko ainakin kerran jo vetäytyi pelaajavastaavan hommista, niin seuran johtotasolla ei ole oikeastaan ketään jolla olisi urheilullista tietämystä ja näkemystä riittävästi. Toki voidaan argumentoida että Suhonen olisi tämä mies, mutta en usko että hänellä on aikaa ja/tai kiinnostusta hoitaa tuota täysipainoisesti. Nyt sitten ilmeisesti hallituksessa ei vieläkään ole selkeää työnjakoa ja urheilullisen puolen osaamista on entistä vähemmän.

Eli kuten tuossa seitsemän portaan suunnitelmassa jo todettiinkin, hallitustyöskentelyä pitäisi järkeistää (ja hallituksen tulisi pitää näppinsä erossa operatiivisesta toiminnasta).
Samalla pitäisi oikeasti saada organisaation johto ammattimaisemmaksi, niin valmennuksellisen kuin toimistonkin puolella. Ässät tarvitsisi urheilutoimenjohtajan, jolla olisi vastuu urheilullisesta puolesta jolloin Hirsimäki saisi keskittyä omiin vahvuuksiinsa taloudellisella ja operatiivisella puolella, sekä tämän lisäksi organisaation tarvittaisiin kipeästi ammattitaitoinen maalivahtivalmentaja.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näkkäri taas väisti kysymyksen sanomalla, ettei ole fanien tehtävä alkaa scouttaamaan johtoporukkaa Ässille. Ei kai siitä olekaan kysymys? Vaan: jos pystyy määrittelemään omasta mielestään huonon, niin tuntuisi ihan loogiselta että myös se hyvä olisi määriteltävissä. Tässä tapauksessa se tietysti tarkoittaisi konkreettisesti nimiä. Ja jos saivartelemaan lähdetään, niin ei taida olla fanien tehtävä myöskään antaa kenellekään lopputiliä omasta tehtävästään...

No hohhoijaa. Eli en voi kritisoida Ässien johtoa ja sen aikaansaamia tuloksia (surkea urheilullinen menestys toistuvasti), jos en pysty sanomaan kuka pitäisi palkata kenenkin tilalle? Kyllä on väsynyttä argumentaatiota, ei voi muuta sanoa. Samalla ajattelumallillahan ei voisi esimerkiksi talouspuolesta vastaavan henkilön työpanosta kritisoida, jos firma tekisi jatkuvaa miinustulosta, jos ei pystyisi samalla nimeämään parempaa työntekijää tilalle.

Nimiä en todellakaan jaksa alkaa keksiä, mutta aika varmanahan voidaan muutenkin pitää, ettei kukaan johdossa halua eikä tule omasta asemastaan luopumaan, ainakaan urheilullisen menestyksen vuoksi. Joten lähtisin ihan siitä, että johdon urheilulliseen osaamiseen ja ymmärrykseen panostetaan a) selkeyttämällä kaikkien rooleja ja b) hankkimalla ulkopuolista huippuosaamista.

A-kohta tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaiselle annetaan selkeä vastuualue, jonka piirissä hän työskentelee. Siis ihan kuin oikeassa ammattimaisessa yrityksessäkin tehdään, eikä enää tätä ry-henkistä puuhastelua, jossa jotkut yritysmaailman reliikit malliin Pena Ahola päättävät vähän kaikesta. Siis tyyliin: hallituksen pj on hallituksen pj, eikä muuta; hallitus vetää ainoastaan isot linjat ja toimii valvovana elimenä tj:n tekemisten suhteen; tj vastaa operatiivisesta toiminnasta ja taloudellisesta tuloksesta; utj vastaa urheilullisesta puolesta, valmennus valmennuksellisista asioista jne. Näinhän homma on rakennettu menestyvämmissä ja ammattimaisemmissakin liigaseuroissa, mutta Ässissä mennään vieläkin jollain 80-luvun toimintatavoilla, jossa esimerkiksi valmentaja- ja pelaajahankintoihin sotkeutuvat vuorollaan hallituksen pj (Ahola), yleismies-hallituksen jäsen (Takko), toimitusjohtaja (Hirsimäki), iskelmäbändin laulaja ja ties kuka. Naurettavan amatöörimäistä puuhastelua mielestäni, mutta ei kai tätäkään saisi patasydänten mielestä sanoa ääneen.

B-kohta olisikin sitten suoraa jatkumoa A-kohdasta. Ulkopuolelta siis pyrittäisiin palkkaamaan kovaa urheilullista ymmärrystä ja osaamista seuraan, vaikkapa UTJ:n muodossa. Ja koska joku kohta taas kysyy niitä nimiä, niin vastaan, että en osaa sanoa, eikä se ole minun hommaani niitä miettiä. Joka tapauksessa nykysysteemiä mieluummin ottaisin UTJ:ksi esimerkiksi vaikka Hirsimäen tai Takon, kunhan sen henkilön ainoa toimenkuva olisi olla selkeästi vain urheilupuolesta vastaava UTJ, eikä mitään muuta.

Ei se oikeasti niin vaikeaa ole. Ongelmana vain on, kuten JZZ jo aiemminkin kirjoitti, on Porin kaltaisten pienten paikkakuntien vallan keskittyminen vain tietyille tahoille. Tähän kun lisätään näiden vanhan liiton miesten jääräpäisyys ja muutosvastarinta, ei mitään uutta ja nykyaikaisempaa saada koskaan tilalle kuin korkeintaan jälkijunassa ja silloinkin vähän juosten kustuna tehtynä, kuten nyt tämä Ässien hieno kevään strategia tuntuisi tulleen. Sanottakoon nyt vielä, että en tunne esimerkiksi Aholaa henkilökohtaisesti, enkä tiedä, onko juuri hän se suurin ongelma ja kuvailemani kaltainen "jäärä" Ässien johdossa, mutta aika hälyyttäviä ja surkuhupaisia ovat mielestäni jutut, kuinka hallituksen pj olisi yksin ajanut esim. Suhosen valinnan läpi.
 
Viimeksi muokattu:

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleisessä organisaatiorakenteessa hallitus valitsee toimitusjohtajan, ja muut johtajatason työntekijät (eli jääkiekkojoukkueessa TJ ja yleensä UTJ). Samoin hallitus hyväksyy TJ:n käyttöön annettavan budjetin ja valvoo sen käyttöä. Toimitusjohtajan vastuulla on yleinen talous, eli hän huolehtii siitä että budjetti jakautuu järkevästi pelaajahankinnoiden ja muun toiminnan välillä. UTJ:n vastuulla on pelaajien hankkiminen annetun budjetin mukaisesti (yleensä TJ:n kanssa yhteistyössä). Mikäli budjettiin tarvitaan korotusta, se pyydetään hallitukselta, eli käytännössä tällaisessa tapauksessa hallitus voi estää / hyväksyä pelaajan tulon mukaan joukkueeseen. Samoin voi olla, että vaikkei budjettia ylitettäisi, joudutaan tietyn summan yli menevät hankinnat hyväksyttämään hallituksella.

Päävalmentajan valinta mielestäni kuuluisi yleisen organisaatiorakenteen mukaisesti UTJ:n ja TJ:n tehtäväksi (UTJ valkkaa ehdokkaat, pistää paremmuusjärjestykseen ja yhteistyössä TJ:n kanssa päättävät kuka otetaan). Näin tärkeä (ja kallis) osa joukkuetta yleensä joudutaan hyväksyttämään kuitenkin hallituksella.

Joo, kyllä hallituksella jokin rooli toki pitää ollakin, mutta (jälleen ollaan huhujen ja mutujen varassa) Ässissä se tilanne on vaan TJ:llä todella surkea. Okei, TosiFani kertoi tuossa, että pelaajissa Takolla on ollut iso rooli aiemmin... edelleen se ei tee Hirsimäen työn laatua heikommaksi (etkä sinä toki niin väittänytkään).

Ideaali tapa toimia olisi (mielestäni) se, että hallitus laatii budjetin, valitsee oikeat miehet (TJ ja UTJ) yrityksen johtoon ja antaa heidän toimia itsenäisesti. Mikäli tulos ei miellytä, laitetaan miehet vaihtoon, mutta annetaan kuitenkin heidän toimia itsenäisesti ja nauttia hallituksen luottamusta loppuun asti.

Tämä oli minullakin se ajatus, jota koitin rivien välistä tuoda ajattelevien mieleen. Jos kerran on seurassa/yrityksessä ihiminen, joka palkataan hoitamaan tehtävää, johon oletusarvoisesti kuuluu tietyt asiat niin miksi häneen ei luoteta ja anneta myös niitä asioita hoitaa? Ainoastaan vastuu ja selittely -osastot jäävät hänelle. Eri asia on silloin, jos sanotaan, että nämä hommat kuuluvat meidän organisaatiossa jollekin muulle... tosin tällöin se ensin mainittu henkilö ei voi olla enää vastuussa, vaan saadaan oikea pää vadille.

TosiFani kirjoitti:
Mielestäni Ässät on tehnyt yhden virhe valinnan ja se on Suhonen.

Taas selvennyksenä, että keneen pitäisi "syyttävä sormi" kääntää? Varmaan siellä on itse kukin tehnyt virheitä ja talouden elpyminen ei ole ainoastaan Hirsin ansiota, mutta käsittääkseni se on ainoa asia, johon hän on kunnolla päässyt vaikuttamaan. Tai sitten olen taas aika ulkona.

Organisaatio kaipaa aivan varmasti sitä selkiyttämistä ja uudelleenjärjestelyä. UTJ sinne tarvittaisiin, mutta p*skaakos sillä tekee, jos silläkään ei ole mitään toimintavaltuuksia. Eli, joko mennään nykyisellään ja perselleen menneistä pätöksistä vastuun kantaa hallitus tai sitten laitetaan tietyt äijät hoitamaan tiettyjä tehtäviä, annetaan tietty luottamus ja he kantavat vastuun tekemisistään.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
No hohhoijaa. Eli en voi kritisoida Ässien johtoa ja sen aikaansaamia tuloksia (surkea urheilullinen menestys toistuvasti), jos en pysty sanomaan kuka pitäisi palkata kenenkin tilalle? Kyllä on väsynyttä argumentaatiota, ei voi muuta sanoa. Samalla ajattelumallillahan ei voisi esimerkiksi talouspuolesta vastaavan henkilön työpanosta kritisoida, jos firma tekisi jatkuvaa miinustulosta, jos ei pystyisi samalla nimeämään parempaa työntekijää tilalle.

Voithan sinä kritisoida, kritiikistä vaan tulisi himppasen mureampaa jos olisi tarjota parempia vaihtoehtoja tilalle. Muussa tapauksessa se saattaa kanssalukijan / -eläjän silmään näyttää silkalta valittamiselta. Mutta seuraavassahan niitä vaihtoehtoja nyt tulee, vaikka nimiä ei tule:

Joten lähtisin ihan siitä, että johdon urheilulliseen osaamiseen ja ymmärrykseen panostetaan a) selkeyttämällä kaikkien rooleja ja b) hankkimalla ulkopuolista huippuosaamista.

Itse olen a:sta samaa mieltä. B:n tarpeesta en osaa sanoa. Mielestäni on kuitenkin jo taloudellisestikin kannattavaa mennä nyt näillä ja katsoa tilannetta uudestaan, jos homma ei ihan oikeasti toimi. Kyllähän siinäkin kohta on talous kuralla, jos äijä vaihtuu konttorissa joka kuukausi; eihän kukaan tietenkään ilmaiseksi töihin tule.

Näinhän homma on rakennettu menestyvämmissä ja ammattimaisemmissakin liigaseuroissa, mutta Ässissä mennään vieläkin jollain 80-luvun toimintatavoilla, jossa esimerkiksi valmentaja- ja pelaajahankintoihin sotkeutuvat vuorollaan hallituksen pj (Ahola), yleismies-hallituksen jäsen (Takko), toimitusjohtaja (Hirsimäki), iskelmäbändin laulaja ja ties kuka. Naurettavan amatöörimäistä puuhastelua mielestäni, mutta ei kai tätäkään saisi patasydänten mielestä sanoa ääneen.

Niin no, viime vuonnahan muuan Karalahti herätti aika kovasti eriäviä mielipiteitä Jokerien ylimmässä johdossa. Muun muassa Shedden olisi halunnut kovasti Jeren taloon. Lopulta esiin astui kuitenkin Hjalmari, joka löi tiskiin sen ratkaisevan mielipiteen. En tiedä, mutta luulenpa että ihan missä tahansa organisaatiossa vaikkapa tietyt pelaajahankinnat saattavat hyvinkin herättää voimakkaitakin erimielisyyksiä. Mutta ehkä se sitten on sitä amatöörimäistä puuhastelua.

Ei se oikeasti niin vaikeaa ole. Ongelmana vain on, kuten JZZ jo aiemminkin kirjoitti, on Porin kaltaisten pienten paikkakuntien vallan keskittyminen vain tietyille tahoille. Tähän kun lisätään näiden vanhan liiton miesten jääräpäisyys ja muutosvastarinta, ei mitään uutta ja nykyaikaisempaa saada koskaan tilalle kuin korkeintaan jälkijunassa ja silloinkin vähän juosten kustuna tehtynä.

Tästä olen pitkälti samoilla linjoilla, ja vastaavasta toimintakulttuurista on eittämättä Porissakin pitkät perinteet. Ei tarvitse kuin miettiä, miten FC Jazzille kävi, niin taustalta on hyvinkin helposti löydettävissä juuri tällainen toimintakulttuuri.
Ässien osalta ainakin itse uskon, että seuran kehittämisessä on nyt joku järki olemassa. Aika sitten näyttää, onko tällaista järkeä ollut. Nythän jokainen menee kuitenkin vain omien olettamuksiensa varassa.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Taas ihan selvennyksenä kysymys, kun alkaa koko ajan tulee Hirsin niskaan sontaa pelaajahankinnoista: eikös se Hirsi nimenomaan hoida vain talouspuolen ja johtokunta (eli Ahola) päättää pelaajista? Tai siis kai Hirsi neuvottelee pelaajien kanssa, kun tuntee taloudelliset resurssit ym, mutta lopulta se on johtokunta, joka hyväksyy tai hylkää ne pelaajat?

Näinhän se on, ja en siis ollut varsinaisesti Hirsin niskaan mitään sontaa sen enempää kaatamassa. Päinvastoin, Jukka on mielestäni hoitanut talouspuolen varsin mallikkaasti. Pelaajahankinnoissa on niin monet kädet touhussa mukana, että Hirsi on statistin roolissa, ja toimii lähinnä hallituksen äänitorvena. Case Karalahti on hyvä esimerkki tästä. En keksi mitään muuta syytä sille, että ensin Hirsimäki mainitsee kiinnostuksen pelaajaa kohti ja hetken päästä kaverista ei sitten olla koskaan oltu edes kiinnostuneita. Jossain mainittiin joidenkin sponsoreiden vaikutus tähän, mutta en jaksa uskoa että niin huonossa jamassa sentään oltaisiin, missä sponsorit sekaantuu pelaajahankintoihin. Eli hallituksen pitäisi toimia vain ja ainoastaan kumileimasimena, eikä hankkia niitä pelaajia. UTJ olisi kova sana, mutta sillä ei tosiaan tee mitään, jos pamput kerta toisensa jälkeen jyrää yli.

Tossa jo JZZ selvensikin hyvin, ja kyllähän jotain rotia tohon touhuun pitää saada. Selkeät roolit joka jampalle eikä mitään yksinvaltiaita sinne huipulle. Jos tuo pitää paikkansa, että Pena on yksin ajanut Suhosen Ässien valmentajaksi, niin kyllähän sitä saa ja pitääkin huolestua.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Aika sitten näyttää, onko tällaista järkeä ollut. Nythän jokainen menee kuitenkin vain omien olettamuksiensa varassa.

Mikä sitten on se riittävä aika? Ilmeisesti mielestäsi ainakaan kaksi vuotta ei ole ollut riittävä otanta?

Entä kuinka kauan mielestäsi uskot, että aikaa on "katselemiseen"?

Itse olen sitä mieltä, että reagointia on parempi tapahtua ennen kuin on liian myöhäistä. Toisaalta, jos Vaasassa ja Kouvolassa ei vaan osata, niin eihän sitä koskaan ole liian myöhäistä. Ja siinä tapauksessa voidaan katsella onko toiminnassa järkeä ollut tai onko sitä tulossa vielä vaikka 10 vuoden ajan. Siis olettamuksena, että menestystä ei kukaan kaipaa, vaan yhteen hiileen puhaltaminen, hopeakauden muisteleminen ja lupaavien tulevaisuudennäkymien maalailu riittää.

Muutahan Ässissä ei ole kahteen, kohta kolmeen vuoteen tapahtunut. Ei silti, saatetaan silläkin ensi kaudella pleijareihin päästä. Mistäs sitä tietää.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voithan sinä kritisoida, kritiikistä vaan tulisi himppasen mureampaa jos olisi tarjota parempia vaihtoehtoja tilalle. Muussa tapauksessa se saattaa kanssalukijan / -eläjän silmään näyttää silkalta valittamiselta.

Eikös kaikki kritiikki näytä joidenkin silmiin silkalta valittamiselta. Silloin kun järki ei ole enää mukana, vaan faneus on sokaissut totaalisesti, niin kaikki asiallinenkin kritiikki käännetään silkaksi valittamiseksi.

Kritiikki täytyisi pystyä ottamaan myös oikeasti kehityksen ensiaskeleina ja kääntää se nimenomaan positiiviseksi myös sitä niin rakasta seuraa kohtaan. Ei ole mitään järkeä aina ja ainoastaan puolustaa ja kehua vain siksi, että patasydän sykkii niin perkeleesti ettei mitään tolkkua.

Ja kyllähän tämän voi kääntää myös pelaajiston puolelle. Mikäli pelaaja x pelaa aivan päin helvettiä, niin eikö häntä saa kritisoida ellei pysty ehdottamaan miestä tilalle? Tämän täytyisi tietenkin olla halukas tulemaan Ässiin, samanhintainen ja parempi. Täysin järjetöntä kaivaa kritiikiltä pohjaa pois moisilla vaatimuksilla.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eli olet niitä miehiä, joiden mukaan pelaajan etu menee aina hyväksyttävällä perusteella seuran edelle? Heh, mitähän se Tamminen mahtaisi tällaisesta ajatella...

Tässä nimenomaisessa tapauksessa ymmärrän täysin, ettei Marjamäen intresseihin kuulunut jatkosopimus Apen valmentamassa porukassa. Marjamäki ehti katsella Ässien touhua - mukaan lukien Apen valmennusmetodit - riittävän läheltä ja riittävän pitkään ja veti niistä sitten omat johtopäätöksensä. Pietilän Ipasta(kin) on paremmat mahdollisuudet saada lisää nostetta uralleen kuin Suhosen, Aholan ja Hirsimäen Ässistä.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Eikös kaikki kritiikki näytä joidenkin silmiin silkalta valittamiselta. Silloin kun järki ei ole enää mukana, vaan faneus on sokaissut totaalisesti, niin kaikki asiallinenkin kritiikki käännetään silkaksi valittamiseksi.

Kritiikki täytyisi pystyä ottamaan myös oikeasti kehityksen ensiaskeleina ja kääntää se nimenomaan positiiviseksi myös sitä niin rakasta seuraa kohtaan. Ei ole mitään järkeä aina ja ainoastaan puolustaa ja kehua vain siksi, että patasydän sykkii niin perkeleesti ettei mitään tolkkua.

Ja kyllähän tämän voi kääntää myös pelaajiston puolelle. Mikäli pelaaja x pelaa aivan päin helvettiä, niin eikö häntä saa kritisoida ellei pysty ehdottamaan miestä tilalle? Tämän täytyisi tietenkin olla halukas tulemaan Ässiin, samanhintainen ja parempi. Täysin järjetöntä kaivaa kritiikiltä pohjaa pois moisilla vaatimuksilla.
Kylläpäs on näppärää näpertelyä täällä JA:n Ässäosiossa. Mielestäni ilman muuta rakentava kritiikki on aina paikallaan. Sellaista tulee antaa. Mutta tietysti kritiikin antaminen kuulopuheiden tai liian suurpirteisillä perusteilla ei ole suotavaa. Esim Ässien nykyisen hallituksen kritisointi sillä perusteella, että viimeisen 10 vuoden aikana ei ole kun kerran pärjätty on mielestäni todella huono syy kritisointiin. 10 vuoden aikana on tapahtunut niin paljon asioita ja maailma muuttunut, että se ei vain ole hyvä syy. Samalla perusteella voisi syyttää esim Suomen nykyistä eduskuntaa ja hallitusta sadasta tuhannesta työttömistä maassa. Eiköhän siihenkin kuitenkin ole hiukan paljon muitakin suurempia syitä kuin yksi eduskunta edustajineen?

Silti yhdyn kyllä siihen väittämään, että esim pelaajascouttaus ei ole Porissa toiminut. Syytä siihen en tiedä. Liian hallitseva PJ? Liian tiukka taloudenpito? Diktaattorimainen päätöksenteko? Liian pienet resurssit? Huonot harjoitus- ja peliolosuhteet? Tiedä häntä. Monien syiden summa sekin varmasti on.

Mutta kääntöpuolena tässä on myös se, että kuka antaa kritiikkiä? Onko sellaisen ihmisen esimerkiksi hyvä kritisoida Ässien toimintaa joka käy muutaman kerran kaudessa katsomassa seisomkatsomossa lastenlipulla jääkiekkoa? Tottakai tällaisetkin henkilöt voi kritisoida, mutta pitää tai kannattaako sellaista kuunnella?

On tärkeää huomioida myös se, että Porissa pelataan erittäin rajallisilla resursseilla. Me emme mm. saa mediakuutiota kattoon jos kaupunki ei ole valmis maksamaan omaa osaansa siitä. Raumalla kaiken maksaa kaupunki. Meillä ei ole suuryrityksiä, Koivuja/Kapasia tai makkarakeisareita kuittaamassa velkoja pois. Meitä ei auta kukaan muu kuin me itse ja jos porilaiset sekä Ässäkannattajat eivät halua panostaa tosissaan Porin Ässiin, niin silloin tyhjästä on vaikea nyhjästä. Tämä on pitkäjänteistä hommaa ja myös tuen pitää olla 110% joka tilanteessa. Muuten tällaisen pikkuseuran voi käydä kalpaten, kun tuki ympäriltä katoaa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Esim Ässien nykyisen hallituksen kritisointi sillä perusteella, että viimeisen 10 vuoden aikana ei ole kun kerran pärjätty on mielestäni todella huono syy kritisointiin.

Jos vielä näperrellään, niin itse en ainakaan ole missään vaiheessa kritisoinut Ässien hallitusta, enkä mitään/ketään Ässiin liittyvää tämänpäiväisessä keskustelussa. TosiFanin ja ension tapaa yrittää nujertaa kritiikkiä sen sijaan kritisoin useampaan otteeseenkin.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Jos vielä näperrellään, niin itse en ainakaan ole missään vaiheessa kritisoinut Ässien hallitusta, enkä mitään/ketään Ässiin liittyvää tämänpäiväisessä keskustelussa. TosiFanin ja ension tapaa yrittää nujertaa kritiikkiä sen sijaan kritisoin useampaan otteeseenkin.

Tuskin kellään on mitään rakentavaa kritiikkiä vastaan. Minusta viimeaikainen keskustelu on kuitenkin sisältänyt enemmänkin tyhjää purnausta ja valittamista kuin rakentavaa kritiikkiä. Ässien toiminnassa on varmasti paljon kehitettävää. Siksi olisikin mukava lukea myös jotain ehdotuksia toiminnan parantamiseksi. Minusta rakentavaan kritiikkiin kuuluu epäkohtien luettelemisen lisäksi myös parannusehdotuksia.

Minua ainakin kiinnostaisi keskustella Ässien toiminnan kehittämisestä ja joukkueen kokoamisesta ym., mutta on aika turhauttavaa kirjoittaa pitkiä viestejä ja yrittää perustella näkemyksiään, kun erimieltä olevat eivät vaivaudu kommentoimaan kuin parin rivin vittuilulla. Kritiikkiä saa antaa ja erimieltä saa olla, mutta vittuilun sävyiset lyhyet vastaukset ilman mitään perusteluja antavat väkisinkin sellaisen kuvan, että kirjoittajalla ei ole mitään näkemystä asiasta ja hän inttää vastaan vain päteäkseen muiden palstalaisten silmissä. Tällaisten kirjoittajien kanssa "keskusteleminen" taas on turhautumista aiheuttavaa ajantuhlausta, josta ainakin itse yritän päästä eroon.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa, Team Veku
Ja fanien homma sitten on skautata pelaajia joukkueelleen? Eiköhän tämä nyt taas ole sellaista "Fantasiadraftia".

Puolet huutaa, ettei tehdä viimekauden virhettä ja kuunnella faneja. Osa taas on sitä mieltä, ettei tehdä toissakauden virhettä ja olla kuuntelematta faneja. Henk. Koht. se on ihan se ja sama, kunhan tulisi tulosta. Olisi vaihteeksi kiva seurata joukkuetta, joka pelaa halulla ja yrityksellä ja vähän menestyykin. Nojoo.

Ensiolle (hyvää myöhästynyttä nimipäivää) vielä sellaista tiedoksi, että kyllä mielestäni pieni paniikkinappulanpainelu on aiheellista. Ässillä vaikuttaisi olevan tiedotusstrategia, joka tuo ihan kaiken julkisuuteen (Pienimmätkin sopimukset "isketään heti pöytään" & kaikenlaisia huhuja "vuotaa" SK:hon). Tähän strategiaan verrattuna on helvetin huolestuttavaa, ettei mitään enempiä kuulu. Toki nyt on vasta kesäkuu ja joukkue ei todellakaan ole tässä, mutta missä tahansa vertailussa Ässät on nyt todellista pohjasakkaa. Fanien luotto johtokuntaan (kahden viimeisen kauden ansiosta) on todella alhaalla. Muiden joukkueiden fanit eivät pidä Ässiä minään - osa tosin kohteliaasti huomauttaa kauden olevan vielä kaukana. Jotenkin on sellainen kuva, etteivät vapaat agentitkaan (suomalaiset) pidä ässiä minään. Tämä viimeinen siis ihan mutua. Siihen ei kannata tarttua.
Mitä siis tähänasti on tapahtunut?
-monen askeleen ohjelma, joka ei ole toteutunut
-lupauksia pelaajista, jotka eivät ole tulleet
-muutama menetetty pelaaja (no, marjamäki)
-Rynnäksen, Karjalaisen ja Luomalan Sopimukset

En minä nyt kirvestä kaivoon heitä, mutta helvetti sentään, kun pelottaa. Mielestäni myös ennen kiekkokautta saa kritisoida. Kesken kauden se alkaa olla myöhäistä, Kun valmentajat vaihtuu ja puukot viuhuu, niin katseet siirretään ensi kauteen - taas.

Tuli muuten mieleeni: Missä mestisjoukkueissa olisi vielä tilaa Rynnäkselle?

Nyt ei sitten ole tarkoitus julistaa mitään sotaa tai yrittää millään tavalla provosoida. Sivusta seuranneena tilanne näyttää aika sekavalta, niin organisaatiossa kuin fanien keskuudessa. Jos huhuja on uskominen niin yön Olli olisi soitellut joidenkin pelaajien perään, ei oikein tiedetä kuka hankkii pelaajat. Fanit syyttelevät toisiaan jne, jne. Ilman muuta siis pitää olla asioista eri mieltä ja kritisoida jos on aihetta. On kylllä helppo yhtyä yllä olevaan tekstiin, mutta toivoa ei kannata menettää. Ei tässä Kuopiossakaan ole mitään vielä voitettu, vaikka edes hieman valoisammalta näyttää piiiiiitkään aikaan, mutta ensi kausi vasta toden näyttää. mielestäni ässien pitäisi ihan vaan yksinkertaistaa ja selkeyttää toimintansa ja lähteä rakentamaan/kehittämään joukkuetta ja organisaatiota hiljalleen omia hyviä junnuja apuna kayttäen. Eikä vain yrittää mitään ihmeitä. ...Mutta kuten sanoin, ensi kausi vasta kertoo mikä meni pieleen ja mikä onnistui. Eihän tässä tiedä edes mitenkä pahasti Kuopiossa sukelletaan ensi kaudella, tai jossain mualla. ...Pitkä kausi vielä edessä, Tsemppiä ja yhteishenkeä poriin!
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
http://www.assat.com/fi/assat/etusivu.html

Mahtaako täällä esiintynyt kritiikki ollut syynä siihen, että tätä seitsemän kohdan ohjelman toteuttamista on nyt päivitelty Apen kanssa. Joka tapauksessa mukavaa että näitä asioita availlaan kannattajille.


Melkoista bullshittia kaikessa ympäripyöreydessään... "Pelillinen ja urheilullinen ilmeemmen on oltava raikas sekä dynaaminen" - mitähän hevon peetä tuollakin liirumlaarumilla halutaan sanoa noin käytännön tasolla ?

Asian olisi voinut sanoa selvemminkin ts. että Ässien pelillinen ja urheillullinen ilme on OLTAVA sellainen että voittoja tulee myös vieraskentiltä enemmän kuin kerran tai kaksi per kausi. JOukkueen voittoprosentti pitäisi olla mahdollisimman liki 50%. Kotona vähän yli ja vieraissa vähän alle. Lisäksi ei olisi lainkaan pahitteeksi että kaukalossa sattuu ja tapahtuu - myös niitä niinkutsuttuja ylilyöntejä. Näillä eväillä yleisökin löytää tiensä halliin ja kassakoneet kilisee.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
ensi kausi vasta toden näyttää. mielestäni ässien pitäisi ihan vaan yksinkertaistaa ja selkeyttää toimintansa ja lähteä rakentamaan/kehittämään joukkuetta ja organisaatiota hiljalleen omia hyviä junnuja apuna kayttäen. Eikä vain yrittää mitään ihmeitä. ...Mutta kuten sanoin, ensi kausi vasta kertoo mikä meni pieleen ja mikä onnistui. Eihän tässä tiedä edes mitenkä pahasti Kuopiossa sukelletaan ensi kaudella, tai jossain mualla. ...Pitkä kausi vielä edessä!

Kauniita mantroja jne jne. Tottakai samaa mieltä kanssasi. Yksi kysymys kuitenkin sinulle&nimimerkki enskalle (ja toki muillekin):
Kovasti olemme nyt toistelleet mantraa: "Ensi kausi vasta näyttää" jne jne. "Katsotaan sitten kauden ollessa puolessa välissä, miten asiat ovat. Kritisoikaamme sitten" (lainaukset eivät sanatarkkoja. Älkäämme tarttuko niihin)
Miksi tähän pitäisi tyytyä? Monet ovat todenneet tämänhetkisen tilanteen olevan heikko. Tottakai vahvistuksia tulee, mutta kuten totesin aikaisemmassa postauksessani - ei hyvältä näytä. (Suhonen vielä erikseen mainitsi: "Pelaajamarkkinatilanne on tällä hetkellä vaikea." vahvistusten kannalta)
Jos katsomme tilannetta uudestaan vasta kauden ollessa jo käynnissä, joudumme joko
a) luovuttamaan ko. kauden ja "siirtämään katseet kohti ensi kautta"
b) ostamaan pelaajia "lennosta", jolloin haaviin tarttuu yleensä keskinkertaisuuksia&kalliilla

vaihtoehdot a ja b luovat molemmat jälleen taloudellisen kriisin ja ennen pitkää Porin Ässät ovat rahallisesti siinä tilassa, että morrrjens. Nyt luultavasti on jo tuhottu aika tehokkaasti "ihmekauden" rahallinen tulos (tai no. hyvää vauhtia matkalla siihen) ja kohta taas miinusta?

En nyt yritä olla mitenkään yltiöpessimistinen. Halusin vain selventää, miksen ymmärrä ollenkaan seuraavia lauseita:
Mutta sen mukaan tässä tehdään johtopäätöksiä ja harrastellaan arvostelua, jahka näkyy miten ensi kausi liikenteeseen lähtee.

Tämän vuoksi kritisoin joukkueen toimintaa ja suoraan sanoen minua huolestuttaa se, ettei Ässistä kuulu mitään (toki oli positiivista tuo Suhosen haastattelu. On se nyt jotain). KalPasta kuuluu viikoittain jotakin Jatkoajankin etusivulle pääsevää materiaalia, samoin kuin muista joukkueista. Missä on Ässien kaikki tiedoitukset em. pelaajia lukuunottamatta?

En siis ripottele tuhkaa, tahi tule ilkkumaan kauden alussa. Seuraan kyllä seisomakatsomolippuni (aikuisten) kera peliä katsomossa, mutta... ei näin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös