Matti Alatalosta Kärppien uusi valmentaja

  • 277 307
  • 931

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Kari Jalonen oli tullessaan tuntematon suuruus, niin olet tainnut aloittaa jääkiekon seuraamisen melko hiljattain - etkä ole Oulusta. Heikkilän kohdalla hyväksyn ajatuksen, vaikkei hänkään mielestäni mikään tuntematon suuruus ollut, kokematon SM-liigavalmentaja kylläkin.

Ike

Eiköhän puhe ole valmentamisesta, ei pelaamisesta. Ainoa mikä nykypäivän Alatalon erottaa silloisesta Jalosesta on Jalosen pelaajaura ja oululaisuus. Jalonen oli epäonnistunut TPS:ssä ja sai kohtuu paljon paskaa ja ilkkumista niskaansa.

Täytyy nyt muistaa, Sihvosesta huolimatta, että jääkiekko on pelaajien peli. Alatalo saa käyttöönsä selvästi kovemman materiaalin, kuin HPK tai Jyp vuosina.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
"Tuntematon suuruus" on valittu SM-liigajoukkueeseen päävalmentajaksi vain yhden kerran: Doug Shedden, Hifk.

Ike
 

Morgoth

Jäsen
Jalonen oli epäonnistunut TPS:ssä ja sai kohtuu paljon paskaa ja ilkkumista niskaansa.

Totta, itsekin tuli suhtauduttua Jaloseen silloin aikanaan turhan rajusti. Jalosen ekalla TPS kaudellahan koko joukkue tyhjeni kesällä lähes täysin NHLään ja kausi oli pilalla ennen kuin alkoikaan ja sitten sen jälkeen alkoi organisaatiosta tulla puukkoa ja koko alkoi TPSn sukellus eli ei miehellä ollut oikein rauhaa ja mahdollisuutta edes TPSn ykkösenä menestyä. Nyt vuosien päästä, kun tilannetta arvioi, mutta silloin 2003 koko Jalonen kyllä vitutti.

Mutta oli Jalonen ollut ennen H. Virran kanssa kolme vuotta Jortikan kakkosena, että ei Jalonen nyt mikään keltanokka ollut valmentajanakaan Kärppiin tullessa, mutta enpä nyt kyllä silloin Jaloseen hirveästi uskonutkaan, että Kärpissä mitään erityistä jälkeä saisi aikaiseksi.. Toisin kävi.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Niin se aika kultaa muistot... Eisenhower on hyvä ja käy metsästämässä Turkulaisten muistot Jalosesta, ennen Kärppiin siirtymistä.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
No niin, nyt on yö nukuttu joten kommentoidaan vielä hieman lisää tätä Matin siirtymistä Kärppä-leiriin. Henkilökohtaisesti en siis usko Kärppien ottavan mestaruutta Alatalon johdolla ensi kaudella, mutta oikeasti aika pirun mielenkiintoisessa tilanteessa Oulussa joka tapauksessa nyt ollaan. Alatalolla on ollut JYP-ajoista lähtien tietynlainen nöyrä asenne haastatteluissa, "anteeksikunolenolemassa" -teemaa Oulussa tuskin tarvitaan. Blues-valmentaja Petri Matikaista siteeraten Alatalolla lienee nyt kyseessä eräänlainen voitto tai kuolema -kausi. Selvää on se, että menestystä pitää tulla. Se on sitten eri asia miten mies pystyy ulkopuolelta tulevat paineet ja joukkueessa koetut muutokset käsittelemään.

Tämän kauden päättyessä otin mieheen yhteyttä ja kyselin hieman kuulumisia otteluiden loputtua. Tuossa alla on linkki juttuun, jos esim. oululaisia sattuu kiinnostamaan. Tuttuun tapaan mies oli varsin lyhytsanainen, mutta edes jotain sieltä saatiin irti:

http://hurrikaani.net/alatalo.html
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Miksi se "välivuosi" pitää juuri ensikaudella pitää?

Ei kai sellaisia suunnitellakaan vaan ovat enemmän pakon sanelemia. Teillä on vain yksi aikakausi loppu ja nyt pitää rakentaa uusi joukkue ja löytää sopiva valmentaja ja pelaajat siihen ja saada ne sitoutumaan samalla tavalla kuin ennen. Mahat ovat vähän kaikilla täynä ja nälkää riitti pitkän korpivaelluksen jälkeen jne. mutta nyt pitäisi aloittaa uudestaan 'alusta'. Ei se niin helppoa ole, eikä varmasti kolme mestaruutta neljässä vuodessa ole edes auttamaan tuollaista nöyryyttä.

Olihan TPSlläkin paperilla aivan unelmajoukkue, kaikkien aikojen 'dream team' kaudelle 2002, mutta sitten NHL vie kaiken ja no.. kaikkihan tietää missä TPS menee, nyt että on myös mahdollista nopeasti sössiä kaikki, joka jossakin vaiheessa näytti kuolemattomalta.

Ihan mielenkiintoista selvitä miten siellä selvitään näistä haasteista. Varsinkin kun tuo CHL hössötyskin tuo jotain flashbackkeja TPSn Ansaksen visiosta joskus silloin...
 

Peto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minun papereissani Alatalo on fiksu tyyppi ja kelpo valmentaja, joka ei ole saanut edellisissä seuroissaan todellista tilaisuutta. Esimerkiksi Jypissä tehtiin miehelle täydellinen ohari, joka on varmasti virittänyt näyttöhalut huippuunsa. Lähtökohdassa on paljon samaa kuin Nokka Jalosella neljä vuotta sitten.

Alatalolla on toki heikkoutensa (pelinaikainen valmentaminen, sosiaalipeluutus tms) eikä mitään näyttöjä tähtijoukkueen valmentamisesta. Toisaalta jos Kärpät rakentaa joukkueen oikein eli nuorentaa ja omavaraistaa sitä hallitusti pitäen kuitenkin riittävän määrän kokeneita runkopelaajia, Alatalo voi päästä oikeuksiinsa nuorten pelaajien kehittäjänä ja joukkuehengen nostattajana.

Tervetuloa Matti Ouluun, toivottavasti näytät epäilijöillesi.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Ja sattumaako Jypin viides sija, edelleen pyydän katsomaan Jypin tämän kauden rosteria ja vertaamaan sitä edelliskausiin.

Sattumaa tai ei, JYP päätti "irtisanoa" Alatalon sopimuksen vuosi ennen sen virallista loppumista, juuri ennenkuin organisaatio alkoi tavoitella menestystä ja nosti pelaajabudjettia.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Minun papereissani Alatalo on fiksu tyyppi ja kelpo valmentaja, joka ei ole saanut edellisissä seuroissaan todellista tilaisuutta. Esimerkiksi Jypissä tehtiin miehelle täydellinen ohari, joka on varmasti virittänyt näyttöhalut huippuunsa. Lähtökohdassa on paljon samaa kuin Nokka Jalosella neljä vuotta sitten.

On puhuttu siitä, että Alatalo joutuu nyt uransa pahimpaan paikkaan. Rohkenen olla hiukan eri mieltä. Hämeenlinnassa odotetaan menestystä vähillä resursseilla, kun taas Oulussa odotetaan menestystä suurilla resursseilla. Mestaruuden puolustaminen on toki haasteista pahin ja tästä asiasta puhuttaeessa heikolla itseluottamuksella varustettu päävalmentaja päästikin ensimmäisen sammakon suustaan.

Alatalon yksi pahimmista puutteista on se, että hänellä ei ole tippaakaan röyhkeyttä ajaa seurassa tahtojaan läpi. Tämä pätee ainakin suhteessa seurajohtoon, mutta luultavasti myös pelaajiin. Tekikö sitten Jyp Alatalolle oharin? Luulenpa, että osittain kyse oli siitä, että Alatalo ei osannut vaatia parempaa, kuin mitä sai. Sama koski viime kautta HPK:ssa: Alatalo valitteli, ettei saanut osallistua joukkueen rakentamiseen. Olisiko sitten kannattanut vaatia? Tässä suhteessa joku Jukka Rautakorpi on aivan päinvastainen tapaus.

Päävalmentajan vastuulla on saada käytössä oleva joukkue pelaamaan mahdollisimman hyvin ja se on paljon helpompaa, jos valmentaja osallistuu itse joukkueen rakentamiseen: tekee siitä mahdollisimman itsensä näköisen. Jos sitten vaan vedetään joojoo-linjalla ja otetaan mitä saadaan, on vaikeuksien siemen kylvetty.
 

scholl

Jäsen
Miksi se "välivuosi" pitää juuri ensikaudella pitää?

Joukkuetta ei ole varaa pitää enää kasassa. Kun tulee paljon menestystä niin pelaajat ja valmentajat alkavat saada rahakkaita tarjouksia. Jossain vaiheessa maha on täynnä mitaleita, jolloin joukkue hajoaa, kun lähtevät rahastamaan ne tarjoukset. Siihen jokainen dynastia kaatuu. Ja myöskin siihen hiipuvaan motivaatioon.

Kärpät tajuavat varmasti, että on melkoisen vaikeata rakentaa uusi menestysjoukkue heti tässä tilanteessa, joten ottavat henkeä hieman ja alkavat rakentaa nuorempaa, tulevaisuuden menestysjoukkuetta.

Alatalon ja Jalosen palkkaamisia ei voi verrata toisiinsa. Kun Jalonen tuli niin Kärpät olivat voittaneet kerran, mutta nyt ovat voittaneet monta kertaa ja nousseet valtakunnan ykkösjoukkueeksi. Nyt pitäisi olla imua saada kuka tahansa penkin taakse.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Luulenpa, että osittain kyse oli siitä, että Alatalo ei osannut vaatia parempaa, kuin mitä sai. Sama koski viime kautta HPK:ssa: Alatalo valitteli, ettei saanut osallistua joukkueen rakentamiseen. Olisiko sitten kannattanut vaatia? Tässä suhteessa joku Jukka Rautakorpi on aivan päinvastainen tapaus.
Nyt on annettu julkisuuteen kuva, että Alatalon pesti varmistui vasta maanantaina ja siitä neuvoteltiin edelliset kaksi viikkoa. Minusta näyttää siis siltä, että Alatalo on samassa tilanteessa joukkueen rakentamisen kanssa kuin viime vuonna. Mies itkeskeli menneen kauden aikana, että ei saanut vaikuttaa HPK:n joukkueen rakentamiseen juurikaan, tuolloin oli kuitenkin sovittu paljon enemmän hyvissä ajoin Alatalon pestistä. Nyt Kärppäjohto on varmasti hankkinut kalliimpia ja siten laadukkaampia pelaajia valmiiksi ensi kauden joukkueeseensa suurempien resurssejensa ansiosta, kuin HPK sai viime kaudeksi. Mutta yhtä vähän tai vähemmän minun näkemykseni mukaan pitäisi Alatalon käden jälki hankinnoissa näkyä. En epäile Kärppien kykyä koota noilla resursseilla hyvää joukkuetta, mutta hauskaltahan tämä kuulostaa, että Alatalo aloittaa taas uuden projektin hänelle valmiiksi kootulla joukkueella ja kenties sanellulla(?) valmennustiimillä.

No, Alatalohan kävi täällä opettelemassa mainostamassaan kovassa korkeakoulussa, joten nyt kun tekee kaiken toisin, on menestys loistavaa huikeassa organisaatiossa jälleen kerran? Alatalosta huolimatta?
 

JPL

Jäsen
Taloudellisesta perspektiivista katsottuna ensi kausihan on paras mahdollinen paikka tervehdyttää hieman hommaa. Ensi kaudella tulee lisää rahaa CHL:n takia huomattavia summia, vaikka ei pärjäisikään. Ja jos niin hassusti sattuu käymään, että pärjättäisiin, sitä tulee paljon. Sillä voidaan hyvin paikata niitä menetettyjä pääsylipputuloja, joukkueen menestymättömyyden johdosta. Ja tulosta tehdään edelleen.

Seuraavalle kaudelle sitten lähdetään "vanhasta viisastuneena", Aravirran johdolla ja kannetaan jälleen omia poikia takaisin maailmalta, esimerkiksi Pyörälän, Haatajan, Saarenheimon, Pirneksen, Niinimaan jne. johdolla ja otetaan taasen sitten pari mestaruutta putkeen ja kertaalleen vähintään finaalipaikka Euroopassakin. Tällä tavalla saataisiin pienellä riskillä jälleen nostetta aikaiseksi ja rahavirta pidettyä suht tasaisena. Eihän tämmöistä kukaan tule ikinä myöntämään, vaikka näin olisikin. Mutta periaatteessa realistinen vaihtoehto tämäkin.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Ensi kaudella tulee lisää rahaa CHL:n takia huomattavia summia, vaikka ei pärjäisikään. Ja jos niin hassusti sattuu käymään, että pärjättäisiin, sitä tulee paljon.


Eiköhän tuohon kannattaisi panostaa jo ensi kaudella täydet 100 lasissa, on meinaan niin isot rahat kyseessä jos alkusarjasta jatkoon mennään. Veikkaan, että todella kova joukkue on ensi kaudeksi tulossa!
 

JPL

Jäsen
Eiköhän tuohon kannattaisi panostaa jo ensi kaudella täydet 100 lasissa, on meinaan niin isot rahat kyseessä jos alkusarjasta jatkoon mennään. Veikkaan, että todella kova joukkue on ensi kaudeksi tulossa!

Mutta jos se panostaminen ei ole mahdollista. Ei kunnon valmentajaa, eikä kunnon pelaajia. Siinä on semmoinen pieni problematiikka panostukselle.
 

10

Jäsen
Jumalauta, Junnon arvostus tippuu satasesta nollaan kun piti jeesuskavereita hommata tänne rukoilemaan menestyksen puolesta. Eikös Palsola ole UTJ? Eikös sillä ollut mitään sanottavaa asiaan? Haapakoski syö Matin aamiaiseksi.
Palsola ei ole UTJ. Haapakoski jatkaa tietääkseni kakkosena.
 

TheRealMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sitä tässä Kärppä valmennus kuviossa en oikein ymmärrä. Jalonen on ilmeisesti ilmoittanut kuitenkin jo hyvissä ajoin ettei jatka Kärppien peräsimessä. Täytyy ihmetellä jos ei Kärppä johto ole heti aloittanut hakemaan uutta luotsia joukkueelleen. Silti Alatalo sanoo että sopimusneuvottelut menivät nopealla aikataululla. Noh eipä ainakaan Matilla voinut olla suuriakaan ehtoja jos vain halusi valmentamaan liigassa.
Jotenkin itselläni on sellainen mielipide tai ajatus. Että siellä on ollut joku valmentaja jonka kanssa Kärppä johto on neuvotellut pitkään ja hartaasti ja syystä tai toisesta mennyt sitten karikolle ja jouduttu turvautumaan näihin jäljellä oleviin. Voin toki olla väärässä.

Noh toivon että Matti pääsee taas ylös suosta jonne hän on uponnut/upotettu.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mun mielestä on ihan ok jos otetaan tässä vähän happea taas välillä. Viimesen 6 vuoden sisään on oltu finaaleissa viidesti, 4 viimesintä runkosarjaa on viety sekä 4 mestaruutta viiteen vuoteen on myös aika paljon, 6 vuoden mitaliputki on sekin pitkä... Jos vähän aikaa kerättäisiin nälkää ja entistä ehompana sitten taas.

Tokihan Junno loihtii meille taas PERUS-nipun jolla taistellaan edelleen vahvasti kotiedusta sekä mitaleista. Ei Alatalo nyt kuitenkaan niin käsi ole. Ja jos nyt tulisikin vähän laihempi vuosi seuraavaksi niin mitä väliä. On hyvä muistaa missä on oltu joskus. Silloin kun noustiin liigaan niin olin helvetin onnellinen liiga-paikasta ja olen sitä edelleen. Syksyllä voi mennä taas liiga-peleihin, ja se on kuitenkin jotain se!

Oikeastaan voi olla todella tervehdyttävääkin päästä pelaamaan taas altavastaajana. Tokihan siihen tunnelmaan ei ihan heti päästä kun esim. Iso ja Paha IFK jai Jokerit tuli kylään, mutta kuitenkin.. Mahtavia pelejä vaikka kuokkaan tulikin useammin. Yleisö todellakin syttyi mukaan joukkueen taisteluun viimeistä penkkiriviä myöten.

Mitä tulee tuohon mestareiden liigaan, niin eipä se nyt niin ihmeellinen vielä ole kuin täällä hypetetään. Rahaahan siellä on jaossa, mutta muuten liiga on vielä melko lapsen kengissä. No kaikki mitä tulee on plussaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat Hokille
Taloudellisesta perspektiivista katsottuna ensi kausihan on paras mahdollinen paikka tervehdyttää hieman hommaa. Ensi kaudella tulee lisää rahaa CHL:n takia huomattavia summia, vaikka ei pärjäisikään. Ja jos niin hassusti sattuu käymään, että pärjättäisiin, sitä tulee paljon. Sillä voidaan hyvin paikata niitä menetettyjä pääsylipputuloja, joukkueen menestymättömyyden johdosta. Ja tulosta tehdään edelleen.

Seuraavalle kaudelle sitten lähdetään "vanhasta viisastuneena", Aravirran johdolla ja kannetaan jälleen omia poikia takaisin maailmalta, esimerkiksi Pyörälän, Haatajan, Saarenheimon, Pirneksen, Niinimaan jne. johdolla ja otetaan taasen sitten pari mestaruutta putkeen ja kertaalleen vähintään finaalipaikka Euroopassakin. Tällä tavalla saataisiin pienellä riskillä jälleen nostetta aikaiseksi ja rahavirta pidettyä suht tasaisena. Eihän tämmöistä kukaan tule ikinä myöntämään, vaikka näin olisikin. Mutta periaatteessa realistinen vaihtoehto tämäkin.

Kieltämättä mielenkiintoinen ajatus, tämän teorian pystyn minäkin ostamaan. Se tietenkin on vähintäänkin mielenkiintoista, että CHL liigaan ei panostettaisikaan täysillä näin avajaisvuonna, etenkin kun paikka on kovalla työllä saavutettu. Vaikka tämä valmentajakuvio nyt omasta mielestäni perseelleen menikin, niin jostakin syystä luottamus Junnoa kohtaan on suhteellisen vankkumaton. Uskoisin siis, että kovia nimiä pursuaa tuo 08-09 Kärppäjoukkuekin.

Tiedotustilaisuuksia odotellessa...
 

Sarastro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja sitten taas joku huutelee Ika Lehkosen perään. Mitä ihmettä se on saanut aikaan vaikkapa Alataloon verrattuna. Siis liigassa.

Alatalon viimeiset sijoitukset runkosarjassa 6,10,8,9,12,12. Ja ilmeisesti ei yhtään voitettua playoff-sarjaa, mikäli ovat sinne selvinneet. Korjatkaa, jos olen väärässä. Eipä ole hirveitä saavutuksia nuokaan.

Ika Lehkonen epäonnistui liigassa, tuli alas norsunluutornistaan, katsoi peiliin, opiskeli peliä, ja nyt sitten korjaa hedelmiä.

Mikäli Alatalo ehtii tehdä tuon saman parissa kuukaudessa, niin olen tyytyväinen. Alatalon joukkueet eivät todellakaan ole olleet niin huonoja kuin täällä puhutaan. Ihan kohtuu pelimiehiä lukuunottamatta viimeistä Jyp- kautta, jonka pelaajamateriaali on kyllä aika surullista luettavaa. No eipä sijoituskaan (12) paljon mairittele.

Hyvät valmentajat saavat huonommistakin pelaajista irti enemmän kuin keskinkertaiset valmentajat. Esimerkiksi Hannu Aravirta ja Petri Matikainen saivat joukkueistaan tällä kaudella enemmän irti kuin pelaajamateriaali antoi odottaa. Jukka Jalonen sai irti jokaikisellä HPK-kaudellaan. Matille näin ei ole käynyt koskaan. Matti on kuulemma hyvä kehittämään nuoria pelaajia. Onko tästä jotain todisteita?
 
Tietääkös kukaan Alatalon valmennusfilosofiasta? Lähteekö hyökkäyksen vai puolustuksen kautta? Tässä tuurilla saadaan katsoa ensi kaudella iloista hurlumhei kiekkoa, vaikkei pärjättäisikään. Mikäli vain rosteri on kunnossa niin luulisi hyökkävään peliin löytyä keinot.

Vaan jos peluuttaa puolustuksen kautta orjallisesti niin eipä ne puolustusvoitotkaan liikaa hihkumista herätä.

Yksi suurimpia kysymyksiä.. onko tämä se kausi, kun KalPa voittaa ekan kerran meidät uudella liigataipaleella?
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Yksi suurimpia kysymyksiä.. onko tämä se kausi, kun KalPa voittaa ekan kerran meidät uudella liigataipaleella?

Ei varmaankaan voita, koska se ei ole mahdollista. Mutta seuraavan 10 vuoden sisällä mennään ainakin kerran jatkoajalle, mutta voittoon on silloinkin KalPalla vain 1 % mahdollisuus.
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Ainakin näyttöhaluja Alatalolta luulisi löytyvän surkean HPK-kauden jälkeen ja siitä ei ole koskaan haittaa. Kuin ei tuosta pohjoisen taustastakaan.

En minä nyt vielä ala tuomitsemaan, vaikka kovasti ihmettelenkin. Voihan se välillä tehdä hyvääkin tällainen kouluttautunut persoona..

:)
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Taloudellisesta perspektiivista katsottuna ensi kausihan on paras mahdollinen paikka tervehdyttää hieman hommaa. Ensi kaudella tulee lisää rahaa CHL:n takia huomattavia summia, vaikka ei pärjäisikään. Ja jos niin hassusti sattuu käymään, että pärjättäisiin, sitä tulee paljon.

Kärppien talous ei kyllä juurikaan kaipaa tervehdyttämistä tällä hetkellä. Koko 2000-luku on tehty tulosta ja varmasti tehdään jatkossakin. CHL:n takia ei tule huomattavia summia, jos siellä ei menestytä. Matkustus- ja muutkin kulut ovat sitä luokkaa.

Mun mielestä on ihan ok jos otetaan tässä vähän happea taas välillä. Jos vähän aikaa kerättäisiin nälkää ja entistä ehompana sitten taas.

Tokihan Junno loihtii meille taas PERUS-nipun jolla taistellaan edelleen vahvasti kotiedusta sekä mitaleista. Ei Alatalo nyt kuitenkaan niin käsi ole. Ja jos nyt tulisikin vähän laihempi vuosi seuraavaksi niin mitä väliä. On hyvä muistaa missä on oltu joskus.

Oikeastaan voi olla todella tervehdyttävääkin päästä pelaamaan taas altavastaajana.

Aika samanlaisia mietteitä itselläkin. Ja totuushan on se, että Kärpät tulee olemaan kova joukkue ensi kaudellakin. Junno kasaa kilpailukykyisen joukkueen ensi vuodeksikin. Kahden huippusentterin (Piku, Paakkis) varaan on hyvä alkaa rakentamaan. Ja tavoitteeksi riittää välieräpaikka. Mitalipeleihin pääseminen on mielestäni vähimmäisvaatimus yleensäkin SM-liigan suurille joukkueille. Altavastaajia ei ainakaan Raksilassa tulla olemaan - meillähän on kotituomarit ;)

Alatalo voi hyvinkin pärjätä täällä, koska mielestäni Kärppien pelaajamateriaali, organisaatio ja sen tukitoiminnot ovat niin tasokkaita, että valmentajan rooli on pienempi kuin monessa muussa joukkueessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös