Matti Alatalosta Kärppien uusi valmentaja

  • 276 934
  • 931
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nojoo... Kyllähän täällä saa maidot nenässä nauraa, kun porukka vetää ranteita auki oikein joukkohurmoksessa. Ei vain jaksa liittyä joukkoon, ennen kuin näkee seurauksia livenä.

Kaikkia valmentajiamme on arvosteltu erittäin rankasti kesken kauden, mutta niihin on ollut myös syytä. Jalonenkin kuitenkin näytti porukalle useamman kerran pitkää nenää, vaikka joukkue vaikuttikin välillä haluttomimpina kausina lähinnä toiselta pitkältä ja veltolta ruumiinosalta.

Onhan näitä henkilökohtaisia kasvamisia tapahtunut myös pelaajien taholta, joten kyllä kai Mattikin voi yllättää, kun pääsee kullantuoksuiseen organisaatioon hyvälle tuelle ja ennen kaikkea hyvällä innolla korjata aiemmat virheet.

Valitetaan, että Matti ei ole menestynyt. Miettikääpä, kuinka "kuus mestaruutta hei" polki viimeisimmät joukkueensa todella syvälle. Oliko menestyksestä apua?

Toivon todella, että Alatalo astuu Heikkilän ja Jalosen jalanjäljissä eteenpäin urallaan ja ammattitaidossaan. En haluaisi sitäkään skenaariota, jossa oikeasti näitä valmentajia vaihdellaan kuin pk-seudun sirkuksissa konsanaan.

Hoetaan nyt yhteen ääneen, että "In Junno we trust!".
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Junnon sanat siitä, että Matti on hyvä nuorten kehittäjä ja Alatalon itsensä kommentti siitä, ettei välttämättä olla tavoittelemassa menestystä. Onko Kärpät todella pitämässä ns. välikauden, jolloin pyritään kehittämään mahdollisimman monesta nuoresta pelaajasta vastuunkantajia tulevaisuuteen? Eikö jokainen valmentaja, ainakin joka on Kärppien suuruisen organisaation valmentajana, tule aina lähteä hakemaan menestystä?

Junnon kommentit: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200804157524123_jk.shtml

Alatalon kommentit: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200804157525443_jk.shtml

Kirjoitin tuossa aikaisemmin jo tuosta Alatalon lausunnosta. Minusta hän puhuu tämän päivän ajatuksistaan, siitä että valmennusryhmän ja joukkueen kasaaminen on tämänhetken ykkösasia.
Mitään välivuotta Kärpät ei tule pitämään, ainakaan tarkoituksellisesti. Joukkue ei myöskään merkittävästi nuorene ainakaan omien juniorien kautta.
Tämän hetken A-junioreissa ei ole kovin montaa potentiaalista pelaajaa ensi kauden joukkueeseen. Kausi, pari eteenpäin ja tilanne alkaa muuttua selvästi, nuoremmissa junnuissa on jo potentiaalia aivan eri tavalla.
Tämän kauden lähtijät paikataan isolla rahalla muualta tulevilla pelaajilla. Alatalo tulee saamaan käyttöön hyvät työkalut, ainakaan sen taakse hän ei voi piiloutua jos homma kusee kintuille
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tää valmentajan valinta oli kyllä todella hieno uutinen puolelle Suomea! Onko Junno hävinny jonkun vedon? Miksi Matin otti kun Saarisen Mikaki on vapaana.. Ihan helmee, Matti Alatalo!
 

tsei-em-kei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi.
Muistettakoon

notta Junno on näätien näätä. Syksyyn on pitkä matka. Eiköhän siellä jonkunnäkönen joukkue oo kasassa ku liiga(t) alkaa?
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Tämä oli kyllä jättiluokan yllätys. Kärppien seuraavaan mestaruuteen kuluukin nyt sitten monta vuotta - todella monta. Kärpät haukkasi kyllä nyt aasikuormallisen paskaa.

Ike
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
JJ on palkannut ennenkin entisiä tuntemattomia suuruuksia ja tehnyt heistä valtakunnan himotuimpia valmentajia. Alatalo tulee samaan kuitenkin sen top1 materiaalinen liigassa. Samaa ei voi sanoa viimekauden pronssikerhosta.

Ja kyllähän muutos vaikuttaa hyvältä Nokan tilalle Kalju eikai parempaa voisi toivoa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No katellaan myöhemmin kuka on haukannut aasikuormallisen paskaa. Voi olla, että Alatalo yllättää monet valmentajana tai sitten ei. Etukäteen ajateltuna joka tapauksessa mieluummin suomalainen Alatalo kuin esim. suomalaisille vieläkin tuntemattomampi ulkomaalainen Hanlon. Mikä takaa sen, että Hanlon tulee Jokereissa olemaan sen kummempi valmentaja kuin nykyinen maajoukkuekoutsimme Shedden, tai IFK:n Baxter ja kuka se edellinen siellä olikaan. Onko ne äijät parempia vaan sen takia, että niiden nimet kirjoitetaan englanniksi (kuten Andy Chiodo). Ja sitten taas joku huutelee Ika Lehkosen perään. Mitä ihmettä se on saanut aikaan vaikkapa Alataloon verrattuna. Siis liigassa.

Ja voi olla aika varhaista ilakointia siellä etelämpänä Suomessa. Kärpillä ei missään nimessä tule olemaan niin heikkoa joukkuetta ensi kaudella kuin siellä monet tollot kuvittelevat. Hyvätasoinen runko löytyy jo nyt ja siihen muutamat täsmä hankinnat (jotka Junno pian meille ilmoittaa), niin mitalipeleissä ollaan taas ensi keväänäkin. Ehkäpä kultaa taas. Jää nähtäväksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Homman nimi on selvä. Lähtijöiden lista on niin kova, että kärppäjohto huomasi paikkaamisen mahdottomaksi. Siksipä puikkoihin kiinnitettiin Matti "välivuosi" Alatalo, joten syy saadaan vieritettyä pois huonon materiaalin ja johdon niskoilta.

Täytyy myöntää, että omat ajatukseni ovat täsmälleen samanlaiset.

Mattia täytyy pikkuhiljaa alkaa arvostaa, nöyrä paskaduunin tekijä eri organisaatioissa aina väärän aikaan.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
"Alatalo meille. No, ei Jalostakaan aikanaan kummoisena pidetty."

Missä mä olen kuullut tuon aiemmin? Ei siitä ole kuin vuosi...

"Johdolta yllättävä valinta. No, on meillä ennenkin oikeaan osuttu, muu Suomi ihmettelee vielä."

Ei se siitä. Ei enää.


Aina olen tavallaan Oulusta tykännyt ja Kärpistä. Mitä vittua tämä? Siis ihan totta ihmiset, mitä vittua?

Ara tulee kohta? No vittu kivat sille. Onkos Ara ennen joukkueita divarista nostanutkaan?

Luin joskus, että keskiajalla ihmiset luulivat, että sukupuolitaudista pääsee eroon, kun sen antaa toiselle. Pitäkää hyvänänne.

Mitä tapahtui, Kärpät?
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka itsekin olen hyvin tyytymätön, ja tiedän jo tässä vaiheessa menestyksen kiertävän niin realistina pitää sanoa ettei asiat kyllä ihan niin huonosti ole, kuin mitä monet haluavat kertoa.

Ei varmasti olla tippumassa divariin. Luultavasti ei käydä edes lähellä. Ainoastaan täydellinen välinpitämättömyys pelaajahankinnoissa voi sellaista edesauttaa, ei Alatalo.

Ei, en usko Alatalon kehittyneen viime vuotisesta tarpeeksi. En itse asiassa usko hänen kehittyneen ollenkaan. Tuskien taival on edessä, mutta sellaista urheilu on. Resurssit kestävät vuoden hudin ihan varmasti. Ei tarvitse edes kuvitella etteikö kestäisi. Vaaditaan pari vuotta huteja, ehkä useampikin, ennen kuin tässä mitään hätää on.
 

JPL

Jäsen
Joo-oh. Itse en tällä hetkellä luota Alatalon osaamiseen pätkääkään. Mutta annan hänelle silti mahdollisuuden osoittaa tämänhetkinen käsitykseni vääräksi. Henkilö johon luotan on Junno ja jos hänen mielestään Alatalo on paras vaihtoehto Kärppä-junan kuskiksi, niin ainakaan minulla ei löydy tietoja tyrmätä häntä.

Alataloa menestys on kiertänyt kyllä todella lahjakkaasti, mutta se ei siltikään välttämättä tarkoita, etteikö hän olisi hyvä valmentaja. Joukkueen pelitapa rakentuu kompromisseista, joita valmentaja joutuu tekemään, käytettävissä olevien pelaajatyyppien mukaan.

Kun Alatalolla on nyt periaatteessa kohtuullinen pohja pelaajia ja n.määrä Euroja käytettävissä sekä Suomen paras organisaatio, punnitaan valmentajan kyky kunnolla. Jos Alatalo ei onnistu täälläkään, hänen kannattaa miettiä aivan muita hommia. Silloin homma ei enää ole kiinni muusta kuin muikistelijasta itsestään.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Minusta taas Alatalolla ei tässä tilanteessa ole muuta kuin voitettavaa. Menestys Kärpissä saisi kaikki unohtamaan HPK-flopin, epäonnistuminen taas ei juuri alemmas hänen statustaan laskisi.
Niin, sinänsä ihan mielenkiintoinen näkökulma tämäkin. Tietysti, jos ajatellaan, että se olisi tosikin, niin Alatalon pitäisi olla tällä hetkellä ns. pohjalla, koska alemmaksi ei enää olisi asiaa. Ei kait ne osakkeet nyt kuitenkaan niin huonosti ole tällä hetkellä, vaikkakin juuri päättynyt kausi ei varmaankaan paljon huonommin olisi voinut mennä. Jyp-kaudetkaan eivät olleet mitään ihan huippuja, mutta eivät myöskään katastrofaalisia. Valmentajan arvoa tai statusta valmentajakentässä katsotaan kuitenkin aina pidemmällä kuin yhden kauden perusteella. Ei tuo sentään niin hektistä arviointia ole, vaikka potkut ovatkin tuossa ammatissa joskus kovinkin herkässä.

Mutta jos Alatalo nyt epäonnistuu pahemman puoleisesti, niin sitten on jo todella suuria vaikeuksia saada sopimusta sm-liigasta. Tämä työpaikka on kuin suuri näyteikkuna, jota kaikki pystyvät katsomaan, jolloin mikään virhe ei jää huomaamatta.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Välivuosi my ass... Jos jokaisesta mestareiden liigan runkosarjapelin voitosta seura saa 50 000€ ja jatkopeleissä liikkuu isommatkin summat, niin tuskin Kärppä-johtokaan niin tyhmä on, että juuri nyt pidettäisiin välivuosi.

Ihme teilausta Alataloa kohtaan. Onko todellakin niin, että jos yhden kauden mokaa liigassa niin on entinen valmentaja :) Toki ymmärrän jos joku ei pidä Alatalon tyylistä, itse pidän siitä enemmän vrt. näihin koviin miehiin jotka huutaa ja meuhkaa. Käyköhän Nokalle sama inflaatio kun IFK floppaa pahasti ensi kaudella?

Annetaan Alatalon näyttää. Itse en liiemälti Nokasta pitänyt joten tuskin tässä huonompaankaan mennään. MIELENKIINTOINEN nimi. Ne GH:t jotka jättää laivan kun ei tullu NHL:n parasta valmentajaa niin ilolla vilkuttelen teille :)
 

JacceH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chelsea, Medvesak Zagreb, Hajduk Split,
Pakko huudella minunkin vieraisiin pöytiin, sen verran jäätävä oli tuo valmentajapestin julkistaminen. Mutta olenko ainoa, joka näkee seuraavassa jotain yhtäläisyyksiä?

HPK: vuonna -06 mestaruus, valmentaja Jukka Jalonen. Kaudella 06-07 kolmas sija, ja valmentajana edelleen Jalonen. Kauden jälkeen joukkue hajoaa sinne sun tänne, ja valmentajaksi palkataan muuan "nuorten pelaajien kehittäjä", Mikko eikun Matti Alatalo. Seuraa kuitenkin floppikausi, runkosarjan sijoitukseksi jää 12.

Kärpät; mestaruudet vuosina -04,-05,-07 ja -08, vuonna -06 sijoitus kolmas. Valmentajana Kari Jalonen. Päättyneen kauden jälkeen joukkue hajoaa sinne sun tänne ja valmentajaksi palkataan muuan "nuorten pelaajien kehittäjä", Mikko eikun Matti Alatalo....

On totta, että nyt on Matilla näytön paikka! Resursseista ei ainakaan pitäisi homman jäädä kiinni, mutta jotenkin mieleen hiippii epäilys että Junnon "kultainen" kravatti saa syksyllä -09 roikkua kaapissa aivan rauhassa.

Tämän "nuorten pelaajien kehittäjän" meriitit kun eivät ennen tuota HPK -floppiakaan ole kummoiset; JYP:n peräsimessä sijoitukset pyörivät poikkeuksetta sijoilla 8-10. Sattumaa tai ei, Alatalon lähdetty Jyväskylästä joukkue alkoi heti pelaamaan sijoituksista päätyen runkosarjassa jo sijalle 5!

Elämme mielenkiintoisia aikoja....
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Mutta olenko ainoa, joka näkee seuraavassa jotain yhtäläisyyksiä?


Sattumaa tai ei, Alatalon lähdetty Jyväskylästä joukkue alkoi heti pelaamaan sijoituksista päätyen runkosarjassa jo sijalle 5!

Jäätävää analyysia :)

Tuskin Kärpille ihan yhtä heikkoa rosteria tulee kuin männä kauden Hpk:lle... Ja jatkoihan Nokkakin siitä mihin Heikkilä jätti.

Ja sattumaako Jypin viides sija, edelleen pyydän katsomaan Jypin tämän kauden rosteria ja vertaamaan sitä edelliskausiin.

Tässä on samaa mentaliteettia kuin Tarkin talvisessa mustamaalaamisessa :) Pakko kaataa paskaa kun muutkin kaataa.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Pakko huudella minunkin vieraisiin pöytiin, sen verran jäätävä oli tuo valmentajapestin julkistaminen. Mutta olenko ainoa, joka näkee seuraavassa jotain yhtäläisyyksiä?

HPK: vuonna -06 mestaruus, valmentaja Jukka Jalonen. Kaudella 06-07 kolmas sija, ja valmentajana edelleen Jalonen. Kauden jälkeen joukkue hajoaa sinne sun tänne, ja valmentajaksi palkataan muuan "nuorten pelaajien kehittäjä", Mikko eikun Matti Alatalo. Seuraa kuitenkin floppikausi, runkosarjan sijoitukseksi jää 12.

Kärpät; mestaruudet vuosina -04,-05,-07 ja -08, vuonna -06 sijoitus kolmas. Valmentajana Kari Jalonen. Päättyneen kauden jälkeen joukkue hajoaa sinne sun tänne ja valmentajaksi palkataan muuan "nuorten pelaajien kehittäjä", Mikko eikun Matti Alatalo...

Niin, itse ainakin perustin ilkkumis- ja inhahenkisen kannanottoni juuri tälle perustalle.

Ällistyttävintä asiassa, ja etenkin tuossa kärppäasiassa, on ensi kaudella pelattava Euroopan liiga, jonka suhteen olisin odottanut Kärpiltä kovaa panostusta etenkin valmennuspuolelle.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että Euroopan kentille lähdetään ns. maasepän tekeleellä, ainakin verrattuna siihen miten vaikkapa venäläiset asiaan panostavat.

Yhtä kaikki, mielenkiintoinen ratkaisu joka suhteessa.

Täältä tähän
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
JJ on palkannut ennenkin entisiä tuntemattomia suuruuksia ja tehnyt heistä valtakunnan himotuimpia valmentajia.

Sulla on varmaan heittää esimerkkinä joku nimikin.

Ike
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat Hokille
Miksi se "välivuosi" pitää juuri ensikaudella pitää? A-junnuistakaan ei tällähetkellä löydy yhtään niin kehityskelpoista jannua, joita kannattaisi tämän välivuoden aikana kehittää. Seuraavat lupaavat kaverit tulee vasta B- ja C-junnuista eli 3-5 vuoden kuluttua ovat liigajoukkueen käytettävissä. Minusta tuntuu, että tämän CHL:n eteen on paiskittu aika kovasti töitä ja laskettu lisääntyviä sponssieuroja yms. aika pitkälti tämän varaan. Sitä jo odotti kaikkien aikojen joukkueta, oikeaa dream teamia tälle kaudelle. Mutta mitä vielä, laitetaan Alatalon Matti remmiin ja voidaan todellakin puhua runkkiksen sijoista 5-8. CHL liigastakin voidaan sanoa kauden jälkeen, että olipahan ainakin kiva osallistua...

Ja sitten nää puheet nuorten kehittäjä-Matista. Vittu, miksei sitä palkattu A-junnuihin? Siellähän se menstys on kiertänyt Kärpät kaukaa... Olisi sitten voitu paremmin arvioida miehen kykyjä edustusjoukkueen peräsimeen ja saataisiin kaveri kunnolla sisään organisaatioon. Myöskään puheita siitä, että kaikille pitää urheilussa aina antaa tilaisuus, en voi tässä tilanteessa kovin pitkälle ymmärtää. Eikö se sitten saatana ole sama jos roudataan tänne joku pitkäaikaistyötön ja lyödään penkin taakse purkkaa jauhamaan. Saataisiin varmaan jotain tukiakin. Potkitaan sitten tämäkin joulun alla taipaleelle ja otetaan ammattimies tilalle. Näinhän se käy nytkin.

Mutta, kuten aiemmassa viestissänikin jo totesin: annetaan Matin yrittää jonnekin loka-marraskuulle ja katotaan sitten uudestaan. Samahan se nyt, kun paskat on jo housussa...
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Ja voi olla aika varhaista ilakointia siellä etelämpänä Suomessa. Kärpillä ei missään nimessä tule olemaan niin heikkoa joukkuetta ensi kaudella kuin siellä monet tollot kuvittelevat. Hyvätasoinen runko löytyy jo nyt ja siihen muutamat täsmä hankinnat (jotka Junno pian meille ilmoittaa), niin mitalipeleissä ollaan taas ensi keväänäkin. Ehkäpä kultaa taas. Jää nähtäväksi.
Tuohon et kyllä usko itsekään. Mestarijoukkueen rakentaminen on useamman vuoden projekti. Aika monessa seurassa tätä ei kylläkään ole tajuttu, entisaikojen Blues ehkä parhaana esimerkkinä.
Hyvätasoinen runko löytyy jo nyt...
Kärppien mestarijoukkue hajoaa. Niin pahasti, ettei sitä muutamalla täsmähankinnalla (yhdyssana) parsita. Todennäköisin lopputulos on hinta-pistesuhteeltaan todella kallis joukkue. Vaan kyllä Kärpillä siihen on varaa. Ja yhteen välivuoteenkin. Alataloa vaan käy sääliksi. Palkkaamalla hänet mestareiden välivuosijoukkueen valmentajaksi Juha Junno lyö lyötyä. Ensi vuosi on Matti Alatalolle mission impossible. Lisätään vielä sekin, että ihan mielelläni myönnän olleeni väärässä, vaan tuskin tarvitsee.

Ike
 

JacceH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chelsea, Medvesak Zagreb, Hajduk Split,
Tässä on samaa mentaliteettia kuin Tarkin talvisessa mustamaalaamisessa :) Pakko kaataa paskaa kun muutkin kaataa.

Ööö, en nyt oikein saa kiinni ajatuksestasi.... En mielestäni kaada paskaa kenenkään niskaan, vaan kirjoitin aivan puhtaita tosiasioihin perustuvia faktoja ja mietin sitä kuinka asioilla tuntuu olevan taipumus toistaa itseään. Tottakai toivoisin minäkin Alatalon onnistuvan, niinkuin jo kirjoitinkin miehellä on NYT näytön paikka. Aivan samoin näytön paikka on koko kärppäorganisaatiolla, jos/kun joukkue hajoaa niinkuin pieru saharaan saa puolijumalaksi nostettu Junnokin näyttää kyntensä uuden menestystarinan rakentamisessa. Jossa mukana on aivan varmasti muuan Mikko eikun Matti Alatalo! Ihan niinkuin oli viime vuotisen HPK:n rakentamisessa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sulla on varmaan heittää esimerkkinä joku nimikin.

Ike
Ei vaadita norsun muistia tai keksijän lahjoja, kuka tahansa pystyy heittämään ainakin kaksi nimeä. Kari Heikkilä ja Kari Jalonen.

Heikkilällä oli ennen Kärppiä liigasta kokemusta yhdeltä kaudelta ja sekin päättyi potkuihin.

Jalosella oli ennen Kärppiä liigasta kokemusta kahdelta kaudelta ja eikös hänkin saanut Tepsistä lopulta kenkää vai muistanko väärin? Joka tapauksessa, molemmat menee heittämällä kastiin: tuntemattomia suuruuksia ennen Kärppiä, himoittuja valmentajia jälkeen Kärppien.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Ei vaadita norsun muistia tai keksijän lahjoja, kuka tahansa pystyy heittämään ainakin kaksi nimeä. Kari Heikkilä ja Kari Jalonen.
-----
Joka tapauksessa, molemmat menee heittämällä kastiin: tuntemattomia suuruuksia ennen Kärppiä, himoittuja valmentajia jälkeen Kärppien.

Jos Kari Jalonen oli tullessaan tuntematon suuruus, niin olet tainnut aloittaa jääkiekon seuraamisen melko hiljattain - etkä ole Oulusta. Heikkilän kohdalla hyväksyn ajatuksen, vaikkei hänkään mielestäni mikään tuntematon suuruus ollut, kokematon SM-liigavalmentaja kylläkin.

Ike
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös