Matti Alatalosta Kärppien uusi valmentaja

  • 277 299
  • 931

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Matti Alatalosta siis tuli Kärppien ensi kauden valmentaja. En vielä ole lukenut ketjun muita viestejä, mutta kai minun kuitenkin täytyy onnitella teitä tästä kaappauksesta. Matti Alatalo johdattaa Kärpät tuplaan! Kanada-malja ja CHL-mestaruus ovat nyt askeleen lähempänä ensi kaudella. Matti Alatalo on yksi Suomen parhaista valmentajista, onnea! (tähän hymiö)

Sinällään tämä on hyvä uutinen näin jokerimiehellekin, kun Ikan tulo Jokerien kakkosvalmentajaksi on nyt aika varmaa. Kärpät antaa Jokereille valtavasti tasoitusta tällä valmentajavalinnalla, mutta ei se minua haittaa.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En ikikuuna päivänä ole kokenut tälläistä häpäisyä Kärppäpaidalle. Ensimmäinen lause uutena päävalmentajana oli tätä luokkaa: "Mestaruuden puolustaminen ei ole varmasti ihan päällimmäisenä mielessä". Mestaruus voitettiin lauantaina ja nyt on tiistai.

Mahtaa olla hieno palaveri missä sovitaan joukkueen yhteinen tavoite ensi kaudelle. No ei me mestaruutta lähtä tavoittelemaan. Mitä vittua sinä Matti sitten tavoittelet Suomen Suurimman ja 2000-luvun Menestyneimmän Joukkueen päävalmentajana? Yritetään parhaamme vai? Ei Ouluun mennä kertoilemaan mitään nyyhkytarinoita vaan sinne mennään VOITTAMAAN!!
Ja tästä se lähtee, sanoi Koskelan Jussi, kun löi ensimmäisen kerran kuokalla suohon. Urakka tulee olemaan pitkä, mutta kyllä Matti "kuokkija" Alatalo saa menestyksen virtaamaan ojiin. Tällä kertaa on vaikea uskoa, että ei kahta ilman kolmatta sanonta pitäisi paikkansa aina.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Öö, toivon mukaan (teidän kannalta), Matti on ollut jo taustalla kasaamassa joukkuetta, koska tällä hetkellä se on jo myöhäistä. Kaikki tärkeimmät sopimukset on jo tehty ja jäljellä on enää johannesalasia.

Tämä on aivan totta. Sitä jäin vain miettimään, että mitä tarkoitat tuolla (teidän kannalta) heitolla? Itselleni se on ihan sama ketä ja milloin se Matti on ollut Kärppiin houkuttelemassa. Vai mikä haku tässä on?

Mielenkiintoinen ratkaisu. Uusin Veikkaaja sisältää x-määrä sivuja aiheesta "miten Kärpät saisi omat junnut mukaan kehitykseen?" ja Alatalohan on (ilmeisesti) tunnettu siitä, että hän on hyvä kehittämään pelaajia. Siinä mielessä ihan looginen ratkaisu...

Ainakaan Kerhossa ei pystynyt mihinkään mullistaviin tekoihin tällä saralla. Itse en tarkkaan tiedä, että mistä tämä maine hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä on tullut, mutta kai se sitten pitää paikkansa.

Vaikkei Alatalo vielä haluakaan puhua mestaruuden uusimisesta, niin onhan se selvää että se on ainoa oikea tavoite ensi kaudelle. Jos ollaan kasaamassa joukkuetta Mestareiden-liigaan, niin eiköhän sillä jengillä pidä SM-liigankin mestaruutta tavoitella...

Tässä se haaste juuri onkin. Matille on hyötyä siitä, että organisaatiossa on jo paljon kokemusta europeleistä, jota Matilla itsellään ei ihan liikaa ole. Molemmissa kaukaloissa pitäisi menestyä, olettaisin ainakin näin. Mestarien liigan peleistä ja tarkemminn menestymisestä siellä saa sievoiset summat kahisevaa. Ja luulenpa, että Kärpille pelkkä osallistuminen ei riitä.

Saas nähdä millaisen miljoonaporukan se Matti, tai siis Junno on Matille kasannut menestyminen mielessä. Vai miten se oli...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Minä en kyllä lähtisi tätä tehtyä valintaa ihan kokonaan tyrmäämään, vaikkakin odotusarvoisesti paljoa ei voikaan odottaa. Tällä kertaa Sihvonen perustelee Alatalon valintaa parilla hyvin mielenkiintoisella asialla. Ensinnäkin Alatalo on varmasti tällä hetkellä nälkäisempi ja motivoituneempi kuin kukaan muu suomalainen valmentaja. Hänellä on käytännössä Hämeenlinnan epäonnistumisen jälkeen koko valmentajanuransa pelissä, joten ainakin se puoli on kunnossa. Lisäksi Hämeenlinnan visiittiä P.Sihvonen arvioi myös ns. Jalosen haamun vaikutuksella, jota vaikusta ei pidä väheksyä. Kun tähän lisätään käytettävissä ollut pelaajamateriaali Hämeenlinnassa, niin ehkä tuo Alatalon suoritus siellä on saanut vähän liikaakin kritiikkiä osakseen. Sihvosen pelikirjavertailu on taas sitä itseään, ei kukaan ole ikinä missään mitään voittanut pelikirjalla. Suuri miinus jolla ymmärrän kovan kritiikin, oli Alatalon ensimmäinen haastattelu, joka olisi voinut sujua paremmin. Kyllä jokaisen kilpaurheilusarjassa mukana olevan tavoite pitää aina olla voittaminen.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Vai että semmosta.. Nyt Alatalo saa sen mahdollisuuden näyttää, että mihin hänestä on valmentajana, kun liigan suurin budjetti on hänen käytettävissään. Pienenä arvauksena heitän, että Alatalon Kärpissä pelaa joko Carlo Crünn tai Jesse Niinimäki. Tai molemmat.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Hahahahahahahahah!!!!!!!!!!! On se Junno näätä, yhden miehen persetifo kärppäfaneille....vain JJ kykenee siihen. Säälipleijarit ,here we come. No se on hyvä jos mestaruuden uusiminen ei ole muikistelijalla ensimmäisenä mielessä, ei se ole meillä faneillakaan ekana mielessä tämän valmentajavalinnan jälkeen.
 

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
Kylläpä täällä lytätään Alataloa oikein reilusti. Kärppä-fanien lisäksi muiden joukkueiden fanitkin ovat oikein joukolla heittämässä lokaa niskaan.

Suhteellisen kiihkottomasti todettavissa on kuitenkin ainakin seuraavat asiat:
- Alatalo on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri.
- Alatalolla on yli 20 vuoden valmennuksellinen kokemus jääkiekkoilun saralla.
- Alatalo on ollut valmennuksellisissa tehtävissä Pohjois-Amerikassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Suomessa. Jälkimmäisessä kahdessa huippujääkiekkoilun parissa.
- Vastuuvalmentajatehtävissä huippumenestys on kiertänyt Alatalon systemaattisesti.

Teoriassa potentiaalia voisi kuvitella olevan paljonkin, mutta kuten aina käytäntö ratkaisee tosielämässä. Jotenkin sellainen tunne, että tämä on Alatalolle eräänlainen now-or-never -pesti, minkä perusteella luulisi motivaation olevan kohdallaan. En tiedä sitten näiden Aravirta-huhujen paikkaansapitävyydestä, mutta jos ne ovat totta, on tietenkin vaarana että Alatalon työssä korostuu liikaa lyhytjänteinen menestys.

Alatalo on varmaan kevättalvella potkut saaneena jo hahmotellut Junnon kanssa ensi kauden joukkuetta kaikessa rauhassa. Mielenkiinnolla odottelen ensimmäisenä julkaistavia pelaajasopimuksia, koska ne luultavasti kertovat valitusta pelitavasta kuin yksikään kommentti täällä. Lisäksi seuraan mielenkiinnolla muiden toimihenkilöiden vaihtuvuutta organisaatiossa. Oma veikkaukseni on, että suhteellisen sama porukka jatkaa työtään taustalla.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Itse otan Alatalon ennemmin Kärppiin kuin yhtäkään Pohjois-Amerikkalaista valmentajaa. Riskit ovat mielestäni pienemmät. Toisaalta en ymmärrä, että joku huutelee Heikkilää takaisin, kun hänen pelikirjansa oli kuitenkin puolustavampaa kuin Jalosen.

Sehän on ollut tiedossa, että dynastian ylläpito on vaikeaa. Kyllä vielä ollaan kuitenkin aivan täysin juhlinnan puolella, eikä ensi kaudesta kannata juuri päätä vaivata. Mestaruusrunko hajoaa mutta se on aivan odotettua ja myös hyväkin.

Tervetuloa Matti Alatalo!
 
Eipä tämä todellakaan ole sitä mitä odottelin. Mutta annan kyllä Matille täyden tuen ja mahdollisuuden. On aika surullista lukea tekstejä missä osa on jo siirtymässä Bluesin faniksi, en itse uskonut sanaan gloryhuntter Kärppien yhteydessä mutta pakkokait se on.

Aika samat lähtökohdat kuitenkin kuin K.Jalosella on myös M.Alatalolla. Ensimmäistä kertaa on käsissä todellinen mahdollisuus menestyä. Jalosen kohdalla tämän mahdollisuuden hän käytti. Nyt on aika M.Alatalon käyttää omansa. Suuria muutoksia on Kärpissä tulossa ja silloin on aina epäonnistumisenkin riski, oli valmentamassa kuka tahansa, vaikka kovasti tänne märissä unissani toivoma Erkka.

Peukku täältä ylöspäin Matille, näytä kaikille epäilijöille. Toisaalta tästä ketjusta voi myös ammentaa energiaa, on niin ihana syksyllä voittoputkessa lukea tätä ketjua ja kuulla takinkääntämisen viuhuntaa omasta leiristä ja pettymyksen huokauksia vastustajien faneilta.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat Hokille
Peukku täältä ylöspäin Matille, näytä kaikille epäilijöille. Toisaalta tästä ketjusta voi myös ammentaa energiaa, on niin ihana syksyllä voittoputkessa lukea tätä ketjua ja kuulla takinkääntämisen viuhuntaa omasta leiristä ja pettymyksen huokauksia vastustajien faneilta.

Tässähän ei ole takinkääntämisestä kyse, vaan siitä että Kärppien valmentajavalinta on lähtökohtaisesti kovastikin epäonnistunut. Ei siis otettu parasta vapaana olevaa miestä tähän hommaan. (esim. Ika, Haapakoski, Summanen tai melkeimpä kuka tahansa muu). Tämä on myös Alatalolle aikamoinen giljotiini-tilanne. Jos nyt kusahtaa, niin jatkossa voi sitten katella hommia vaikka jostakin Nuoren Suomen "kaikki pelaa" -projektin parista. Toisaalta onnistuessaan aukeaa aika moni ovi...

Tottakai myös täältä kannustava peukunnosto Matille ja annetaan kuitenkin mahdollisuus. Me kaikki oikeat Kärppäfanit toivomme tietysti onnistumisen Matille ja samalla koko rakenteilla olevalle joukkueelle. Se tässä nyt vaan hajottaa, kun kuitenkin tärkein kausi sitten liigaan nousun tulossa, niin suodaan näinkin tärkeällä saralla kuin valmennus on, epäonnistumisen mahdollisuus. Suorastaan pyydetään sitä. Matin näytöt vaan ei yksinkertaisesti vakuuta. Mutta kuten sanottua, katellaan sitä nyt ainakin jonnekin loka-marraskuulle ja vedetään sitten uudet johtopäätökset siitä, oliko valinta oikea vai väärä.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Suhteellisen kiihkottomasti todettavissa on kuitenkin ainakin seuraavat asiat:
- Alatalo on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri.
- Alatalolla on yli 20 vuoden valmennuksellinen kokemus jääkiekkoilun saralla.
- Alatalo on ollut valmennuksellisissa tehtävissä Pohjois-Amerikassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Suomessa. Jälkimmäisessä kahdessa huippujääkiekkoilun parissa.
- Vastuuvalmentajatehtävissä huippumenestys on kiertänyt Alatalon systemaattisesti.

Kuulostaa ihan Alpo Suhoselta. Ja samalla tavalla ässäfanit juoksevat sokeasti tämän profeettansa perässä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
On se rankkaa varmasti kannattaa Kärppiä...

Et kuule uskokaan. Mutta ehkä tää ketju antaa siitä jonkinlaista viitettä?

Matissa on yksi huono puoli, etunimi. Tähän asti mestaruusvalmentajat ovat olleet Kareja...
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tervetuloa Alatalo Kärppiin ja tulet saamaan kilpailukykyisen joukkueen käyttöösi myös tulevalla kaudella. Tätä ketjua tullaan pitämään kauden aikana ylhäällä, jotta tulemme näkemään eri nimimerkkien mahtavan jääkiekkotietämyksen muidenkin nähtävänä. Veikkaan että aika moni näistä itkijöistä toivoo, ettei olisi vuodattanut julkisuuteen omia kärkkäitä mielipiteitään sopparin julkistuksen jälkeen.

Hommaahan Junno-setä matille kilpailukykyinen ryhmä, niin pääset näyttämään hauista näille itkijöille kauden aikana. Matille tsemppiä, vaikka lauma hyenoita odottaakin hetkeä, jotta pääsisivät nakertamaan lihaasi luiden ympäriltä.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ehhehee!

En ole mitenkään (?) vahingoniloinen, mutta "onnea" Ouluun. Ensi kaudella S/M-liigan voi voittaa myös joku muu seura kuin Kärpät. Myös Kalevan Pallolla Kuopiosta on ensi kaudella kaikkien aikojen mahdollisuus ottaa voitto muikistelijan jengistä. Kiitos tästä Kärpät!

Itse olen kuulluut eräältä liikuntatieteiden maisterilta eräitä juttuja Alatalosta (opiskelivat muuten samaan aikaan). Alatalo kertoilee ottelun alla paljon erilaisia tarinoita aivan jostain muusta aiheesta kuin jääkiekosta. Se on aivan eri asia uppoaako tällainen tarinointi lätkäjätkiin...


Alatalon potkuja odotellessa.
 

kymppipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AcOulu, Liverpool, Barca
Kovaan paikkaan Matti päänsä pistää ja siitä täytyy antaa pisteet, että uskallusta riittää. Miestä ollaan täällä lynkkaamassa ennenkuin on edes joukkueen pelaajasopimuksia julistettu ja ensimmäistäkään peliä pelattu.
Nautitaan vielä tämän kauden tuloksesta ja aletaan huolehtia vasta joskus elokuussa , kun harkkapeleihin on päästy.
Jalonenkin oli tänne tullessaan turkulaisten mielestä floppivalmentaja ja Kärppäfanitkin olivat epäluuloisia. Annetaan Matille tilaisuus ja lähdetään syksyllä kauteen avoimin mielin ja kannustetaan joukkuetta entiseen malliin. Nyt voi olla jopa siitä kiva tilanne, että tuskin mediakaan asettaa ensi kaudella Kärppiä mestarisuosikiksi ja olisi hienoa taas iskeä puun takaa.
Minä ainakin kannatan Kärppiä aina ja iänkaiken oli siellä penkin takana kuka tahansa ja on sijoitus sarjassa mikä tahansa.
 
Tervetuloa Alatalo Kärppiin ja tulet saamaan kilpailukykyisen joukkueen käyttöösi myös tulevalla kaudella. Tätä ketjua tullaan pitämään kauden aikana ylhäällä, jotta tulemme näkemään eri nimimerkkien mahtavan jääkiekkotietämyksen muidenkin nähtävänä. Veikkaan että aika moni näistä itkijöistä toivoo, ettei olisi vuodattanut julkisuuteen omia kärkkäitä mielipiteitään sopparin julkistuksen jälkeen.

Vaikka voitettaisiin se mestaruus niin varaukseton ei silti tälle valmentajalle. En pidä miehen tyylistä en sitten vähääkään. En tosin hirveä Jalosen fanikaan ole, mutta hän käänsi pääni pelillä.. kerran pari. Mutta Matti on vielä vässykämpi. Eikö tuolta nyt olisi ruokapalkalla joku alaskan 6. divarin valmentaja löytynyt välikaudelle, kuten etelän joukkueille?
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Matti Alatalo... Alatalon Matti.. Näin mestaruuskrapulassa, tosin enää kuvaannollisessa sellaisessa, ensireaktio oli lievä pettymys. Kuitenkin pitkään urheiluelämässä toimineena en ala ennalta ketään teilaamaan, oli sitten kyse Kärpistä tai jostain muusta joukkueesta. Teot ja tulokset puhukoon puolestaan.
Alatalon valinta jatkaa toisaalta Kärppien linjaa liiga-ajalta, ei ne Heikkilä ja Jalonenkaan tulleet tänne suurina voittajina kassit pullistellen vuoden valmentajapystejä.
Alatalolla on kyllä kokemusta eri kiekkokulttuureista, pelikirja on varmasti ajan tasalla mutta onko hänestä ottamaan se suuri askel voittavaksi valmentajaksi organisaatiossa jossa paineet tulevat olemaan suuret, se arveluttaa.
Treenien vetämisestä en voi sanoa mitään, näitä kaverin kaiman kertomia juttuja harjotteista ja jutuista kopissa pyörii tällä hetkellä eri puolilla nettiä ihan riittävästi.
Odotan mielenkiinnolla sitä, kun on mahdollisuus nähdä Matin vetämät jäätreenit, sitten voi jonkinlaisia arvioita heittää siltä osalta miehen hommista.
Tuo Alatalon lausunto, että" mestaruus ei ole tällä hetkellä päälimmäisenä mielessä" taisi kuvata tämän päivän tunteita kun valmennusryhmä ja moni muu asia on vielä vaiheessa. Muuten noissa lausunnoissa Alatalon kannattaa hieman olla tarkkana, täällä ollaan viime vuosina totuttu siihen, että kaikesta henkii tekemisen meininki, joukkue valmentajineen voittaa ja häviää yhdessä.
Mestaruus pitää olla näillä resurseilla aina tavoitteena, tavoite voi olla myös kauden tai kahden päässä mutta tavoite pitää olla selvä ja teot sen mukaisia.
Dynastiat kestävät aikansa, kukaan ei voita aina. Itse arvioin seuran toimintaa sillä, miten siinä uudelleenrakennusvaiheessa toimitaan, jotta mahdollisimman nopeasti ollaan taas takaisin siellä huipulla.
Lopuksi, onnea Matti ja tervetuloa. Nämä "Puolen Suomen" ihmiset antavat sinulle varmasti tukensa jos tekosi sen ansaitsevat. Jos pieleen menee niin Nuorgamissakaan ei enää poronlihan hinta ole se pääpuheenaihe vaan mies joka sotkee Kärppien pasmat.
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suurimmalle osalle tämän ketjun kirjoittajista voisi esittää kysymyksen, että mitä te oikeasti tiedätte Matti Alatalon valmentajan kyvyistä, hänen ymmärryksestään jääkiekkonimisestä pelistä ja yleensäkin siitä millaisia harjoituksia hän pitää jne.

Ymmärrän kyllä, ettei Alatalo ole HPK:n heikon kauden jälkeen mitenkään mediaseksikäs nimi, mutta HPK:n rämpimistä ei kyllä mitenkään voi laittaa vain yhden kaverin piikkiin, sen verran sekaisin koko organisaatio oli tällä kaudella. Paljon tähtiä vaihtoi maisemaa (mm. eräs Ville Leino) ja paikkaajat eivät olleet läheskään sitä tasoa, mitä edellisen kauden miehet olivat. Loukkaantumisiakin sattui HPK:ssa uskomattoman paljon viime kaudella. Rakenna siinä sitten joukkueelle pelitapaa, kun äijiä tulee ja menee ja työrauhasta ei ole tietoakaan.

Itsekin toki toivoin, että valmentaja olisi joku sellainen, joka on jo varmuudella näyttänyt osaamistaan (kuten Summanen tai Westerlund). Mutta annetaan äijälle työrauha. Ei se Jalonenkaan ollut mitään saavuttanut ennen tänne tuloaan.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Suurimmalle osalle tämän ketjun kirjoittajista voisi esittää kysymyksen, että mitä te oikeasti tiedätte Matti Alatalon valmentajan kyvyistä, hänen ymmärryksestään jääkiekkonimisestä pelistä ja yleensäkin siitä millaisia harjoituksia hän pitää jne.
...
Paljon tähtiä vaihtoi maisemaa (mm. eräs Ville Leino) ja paikkaajat eivät olleet läheskään sitä tasoa, mitä edellisen kauden miehet olivat. Loukkaantumisiakin sattui HPK:ssa uskomattoman paljon viime kaudella. Rakenna siinä sitten joukkueelle pelitapaa, kun äijiä tulee ja menee ja työrauhasta ei ole tietoakaan.

Mitä HPK:n viime kauteen tulee, niin alkukaudella ei niitä loukkaantumisia niin järin paljon ollut, mutta ei ollut kunnon pelisysteemistä tietoakaan ainakaan niiden pelien perusteella, jotka itse näin. Mikäli pelaajiin on uskomista, harjoitukset olivat kautta linjan löysiä, eikä kunnon kesäharjoittelusta ollut tietoakaan.

Ja sikäli kun olen asiaan perehtynyt, ei Kärppienkään joukkue kasassa ole pysymässä, joten samat haasteet on edessä myös Kärpissä. Vaikka "laadukkaita" pelaajia olisi mahdollista saada tilallekin, uuden joukkueen kasaaminen on aina vaikeaa, eikä Mattia voi minään muutosjohtajana pitää.

Kaikkein eniten Matissa ärsyttää se, ettei hän ota joukkueen tekemisestä minkäänlaista vastuuta. Selittelee ja syyttää pelaajia. Vaikka siihen joskus olisi syytäkin, en minä ainakaan kehtaisi julkisesti siitä puhua, jos itsellä ei ole minkäänlaista pelikirjaa, jota edes voisi yrittää noudattaa.

Yhtä kaikki, olen äärettömän onnellinen tästä Matin valinnasta. Mitään järkeä en silti pysty Junnon taholta tässä näkemään, vaikka kuinka yrittäisin.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Jokeri-fanina Alatalon valinta hieman hymyilyttää mutta sitten ei enää kun muistaa, että ei siitä Hanlonin pätevyydestäkään ole niin varmuutta...Alatalo on kuitenkin mielenkiintoinen hankinta Kärpiltä ja täytyy nostaa hattua Junnon riskinottokyvylle.

Paljon on ollut juttua Alatalon kyvyttömyydestä reagoida, johtaa peliä ja ladata pelaajia oikeaan iskuun mutta tässä suhteessa Kärpät on vähän eri asemassa kuin suurin osa muista liigajoukkueista mm. tämän kauden Jokerit ja HPK. Kärpissä on pelannut näinä menestyksen kausina henkisesti vahvoja ja johtamaan tottuneita pelaajia, jotka tiesivät tarkalleen mitä menestyminen vaatii ja mitä sen eteen pitää tehdä sekä henkilökohtaisella tasolla että joukkuetasolla. He olivat valmiit potkimaan joukkuekavereita eteenpäin vaikeina hetkinä ja olivat valmiit laittamaan itsensä peliin koko ajan. Kun joukkueessa on tällaisia pelaajia tarpeeksi valmentajan ei tarvitse olla mikään ihmeellinen psyykkaaja ja motivaattori, sillä nämä Viuhkolan, Mikkolan ja Lehtosen tyyppiset pelaajat tekevät sen hänen puolestaan.

Jokereissa ei valitettavasti tiedetä enää miten voittaa ja sen tähden joukkueeseen tarvitaan tyystin toisenlainen valmentaja kuin Kärppiin. Onhan Jokereissakin esim. Varis, joka tietää mitä voittaminen vaatii mutta ei se riitä. Tuulolat ja muut "johtaja-tason" pelaajat olivat tällä kaudella pettymyksiä eikä heistä ollut johtamaan joukkuetta millään osa-alueella. Shedden sai pojista irti paljon asennetasolla mutta kun muut valmennukselliset taidot Dougilla olivat mitä olivat niin tulos jäi laihaksi.

Kärpät tulee takuuvarmasti olemaan ensi kaudellakin mitalipeleissä jos nämä Viuhkolat, Lehtoset ja Mikkolat pysyvät joukkueessa.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Myös Mika Toivola olisi ollut vapaana. Varmaan ihan samaa tasoa olisi ollut. No, Alatalolla on tiedossa ihan mukavia haasteita ensi kaudeksi.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Kuulostaa ihan Alpo Suhoselta. Ja samalla tavalla ässäfanit juoksevat sokeasti tämän profeettansa perässä.

Kun otat nyt kädet pois silmiesi edestä, voit huomata ettei kukaan juokse sokeasti Suhosen perässä. Käytännössä lieväkin tukeminen aiheuttaa kummia ja kuumia tunteita.
Ei silti, eihän tämä tarkoita ettäkö Alatalo onnistuisi. Tai olisi onnistumatta. Asia nähdään, samalla tapaa kuin Suhosenkin osalta, ensi syksynä. Itketään sitten oululaiset yhdessä, ei vielä kannata.
 

Slanina

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pyydän anteeksi, että tulen teidän palstalle huutelee, mut Alatalon sopimuksen julkistamisen yhteydessä annetuissa kommenteissa on muutama seikka jotka herättää mielenkiintoa!

Junnon sanat siitä, että Matti on hyvä nuorten kehittäjä ja Alatalon itsensä kommentti siitä, ettei välttämättä olla tavoittelemassa menestystä. Onko Kärpät todella pitämässä ns. välikauden, jolloin pyritään kehittämään mahdollisimman monesta nuoresta pelaajasta vastuunkantajia tulevaisuuteen? Eikö jokainen valmentaja, ainakin joka on Kärppien suuruisen organisaation valmentajana, tule aina lähteä hakemaan menestystä?

Junnon kommentit: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200804157524123_jk.shtml

Alatalon kommentit: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200804157525443_jk.shtml
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös