American Idol 2008

  • 34 903
  • 253

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Oikea kaveri putosi. David Hernandezilla ei ollut juurikaan annettavaa, vaan laulaminen oli ärsyttävää kiekurointia. Lennon & McCartney oli sellaista kuraa, että huh huh.

Toivoisin, että Ramiele tipahtaisi seuraavaksi, sillä tämä kuvankaunis tyttönen vetää kaikki esityksensä samalla kosteasilmäisellä balladi-moodilla. Tylsää ja ennakoitavaa eikä todellakaan voittaja-ainesta. Chikezie oli mielestäni tämän kierroksen paras ja häntä säestivät hyvin Carly ja David Cook, joka parantaa kierros kierrokselta. Oli ihan mukavaa, että Michellet ja Yesterdayt jäivät laulamatta ja ainoa puhkisoitettu oli Brooken esittämä Let It Be. Biisi, jota kaipasin oli Hey Jude, ehkä Michael esittäisi sen ensi viikolla.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oikea kaveri putosi. David Hernandezilla ei ollut juurikaan annettavaa, vaan laulaminen oli ärsyttävää kiekurointia.

Todella hieno äänihän tuolla kaverilla oli mutta tosiaan laulussa oli ihan liikaa sellaista tarpeetonta kikkailua ja ylimääräistä "koristelua". Ja kaiken lisäksi biisivalinta epäonnistui ihan täydellisesti, tuollaisella äänellä ja laulutyylillä ei pitäisi lähteä esittämään tuollaista suht' suoraviivaista rokkia. Ei vaan toimi. Sinänsä olisin mieluummin nähnyt esim. Kristyn tippuvan koska tässä Davidissa oli edes potentiaalia parempaan, toisin kuin Kristyssä. Mutta ei tämäkään lähtö kyllä itkettämään jäänyt, aika HMV tapaus kuitenkin loppujen lopuksi.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Beatles-teema saatiin päätökseen eilen, onneksi. Allekirjoittaneelle se ei oikein antanut mitään ulospäin, vaikkakin hyviä esityksiä menneiden kahden viikon aikana nähtiin. Kaunis Syesha Mercado valloitti eilen vihrellä puvullaan ja hienon esityksensä kanssa, oli aika onnistunut veto häneltä. Brooke White puolestaan esitti jälleen iloisen kappaleen, jota häneltä on totuttukin näkemään. Jännä nähdä kuka tänään putoaa, toivottavasti Brooke ja Syesha ainakin jatkavat vielä kisassa mukana..
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Kisassa on helppo veikata, ketkä ovat lopulta neljän joukossa. Arvelisin, että David Cook, David Hernandez, se irlantilainen daami sekä Eze-poika. Viides ja kuudes ovat varmaankin se Aussipoika ja Brooke White. Järjestystä en lähde arvaamaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Oli suhteellisen turha tuo jälkimmäinen Beatles-viikko. Tasapaksua puppaa ja riskien välttämistä. Carlyllä edelleen tyylikonsultti hakusessa. Ramielen vaihto reippaampaan vaikutti aika väkinäiseltä. Brooke horjahti ensimmäistä kertaa. Chikezielle ei vieläkään sovi hidas tempo. David C ja Amanda pysyvät tiukasti lokeroissaan. Eikä oikeastaan mitään muutakaan uutta. Kristy Lee taitaa jälleen kokea tuskalliset loppusekunnit.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kisassa on helppo veikata, ketkä ovat lopulta neljän joukossa. Arvelisin, että David Cook, David Hernandez, se irlantilainen daami sekä Eze-poika. Viides ja kuudes ovat varmaankin se Aussipoika ja Brooke White. Järjestystä en lähde arvaamaan.

Ei kannata näissä veikkailuissa ylenkatsoa David A:ta, pojalla on rapakon takana melkoisen runsaslukuinen faniryhmä joka hänet kantaa todella pitkälle. Ehkä jopa idoliksi asti.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kisassa on helppo veikata, ketkä ovat lopulta neljän joukossa. Arvelisin, että David Cook, David Hernandez, se irlantilainen daami sekä Eze-poika. Viides ja kuudes ovat varmaankin se Aussipoika ja Brooke White. Järjestystä en lähde arvaamaan.

Jos kysymyksessä olisi ihan puhtaasti talenttiin perustuva kilpailu niin miksipä ei, mutta täytyy muistaa että myös American Idol on ennen kaikkea suosioon perustuva kilpailu. Esim. Kristy Lee Cook ei todellakaan ole parhaasta päästä osaamiseltaan mutta hänellä on takanaan kantrimusiikin ystävät, mikä saattaa viedä hänet yllättävänkin pitkälle.

Ramiele kuulemma kerää Amerikan Aasialaisväestöltä paljon ääniä ja se on tainnut hänet jo pari kertaa pelastaakin vaikka välttämättä esitykset ei ole olleet kovin hyviä.

David Archuletaa ja Jason Castroa ei pidä missään nimessä lukea pois, he tulevat ihan varmasti menemään pitkälle koska heidän takanaan on armeija pikkutyttöjä, ja Castron kohdalla myös vähän vanhempiakin tyttöjä ja lisäksi sellaisia ihmisiä jotka pitävät Castron pienieleisestä tyylistä verrattuna AI:n normaaliin tyyliin.

Carly Smithson on todennäköisesti ammattitaitoisin laulaja koko porukasta mutta jostain syystä Amerikkalaiset eivät ole häntä ihan omakseen ottaneet, mitä olen lueskellut juttuja sieltä päin. Ihmiset eivät pidä ensinnäkään siitä että Irlannin kansalainen osallistuu American Idoliin, ja sitten sekin toimii koko ajan Carlya vastaan että hänellä on ollut rahakas levytyssopimus ison levy-yhtiön kanssa aikaisemmin ja koko ajan on käyty pientä kädenvääntöä siitä pitäisikö Carlyn tapaisten edes antaa osallistua koko kilpailuun. Carly saattaakin sen takia pudota yllättävänkin aikaisin, veikkaisin.

Chikezie on myös sellainen tapaus että hänellä ei oikein ole sellaista faniryhmää takanaan joka äänestäisi häntä riippumatta siitä minkälainen esitys on. Monella muulla kilpailijalla tilanne nimittäin on juuri näin että siellä takana on sellaista fanaattista porukkaa joka haluaa pitää oman suosikkinsa mukana esityksestä riippumatta. Chikeziellä taas ei ole varaa huonoihin esityksiin vaan pudotus saattaa tulla heti kun tulee vähänkin huonompi esitys.

David Hernandezhan on jo pudonnut, heti ensimmäisen viikon jälkeen.

Itse veikkaisin että kuuden kärki tulee olemaan David Cook, David Archuleta, Brooke White, Michael Johns, Jason Castro ja Carly Smithson. Ja pudotusjärjestys juurikin tuo että Carly lähtee ensin jne.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Carlylla on komea ääni, mutta se aivan järkyttävä tatuointi kädessä häiritsee aina esitysen aikana - pitäisi pitkähihaista päällä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ramiele oli ihan hirvittävän huono! Ei riittänyt tytöllä yhtään "munat" tuohon biisiin, joka vaatii laulajalta ihan helvetisti. Nätti tyttö ja nätti ääni mutta ei kyllä osaa valita yhtään sopivia biisejä.

Jason (aka. Henke Larsson) on mielenkiintoinen tapaus. Lauluääneltään ei periaatteessa kuuluisi enää tähän kilpailuun mutta jotain käsittämätöntä karismaa tuossa kaverissa vaan on. Ja on tuollainen lähes akustisesti ja mahdollisimman pienieleisesti esiintyvä kaveri tavallaan aika piristävä tapaus tässä kilpailussa jossa yleensä pyritään tekemään kaikki mahdollisimman isosti. Tuomarit ei tykänneet vaan minä tykkäsin.

Syesha on sitten ihan täydellinen vastakohta Jasonille, vetää kaiken ihan överiksi. Luulee olevansa uusi Whitney Houston vaan ikävä kyllä äänivarat ei riitä siihen lähellekään. Ääni menee korkeissa kohdissa ohkaiseksi ja kuulostaa enemmän huutamiselta kuin laululta. Ei tätä tyttöä turhaan tunneta Amerikassa nimellä "Screamy". Ja jotenkin minua ärsyttää hänen koko persoonansa, vaikuttaa todella feikiltä kaikin puolin. Noita haastattelupätkiäkin kun katsoo niin tulee mieleen että Syeshan tilalla niissä haastatteluissa on näyttelijä joka esittää Syeshaa. No, näyttelijä kai tuo tyttö ammatiltaan kuulemma onkin.

Chikezie laulaa helvetin hyvin mutta tällaiset biisit ei kyllä pure meikäläiseen yhtään. Tylsä kuin mikä.

Brooke mokasi alun mutta ei onneksi häkeltynyt vaan pystyi paikkaamaan ihan hyvin. Olin samaa mieltä tuomareiden kanssa sovituksesta, jos koko biisi olisi jätetty pianoballadiksi kuten alussa, niin se olisi ollut paljon parempi. Mutta ihan OK.

Michaelin hehkutusta en ymmärtänyt yhtään. Kahden biisin esittäminen noin lyhyessä ajassa oli aika typerä idea eikä tuo laulu yltänyt edes lähelle Mercuryn tasoa, ei edes Paul Rogersin tasolle. Queen-karaokea parhaimmillaan.

Carly esitti yhden kaikkien aikojen inhokkibiiseistäni, joten en tykännyt. Laulukin meni niissä hehkutuskohdissa aikamoiseksi huutamiseksi.

Archuleta oli löytänyt jostain taas ihan käsittämätöntä kuonaa laulettavakseen. Ja kaiken lisäksi osoitti taas että heti kun biisi on vähänkin nopeampi niin ei se laulukaan mitään kovin ihmeellistä ole. Tämä kaveri on parhaimmillaan vain kun saa laulaa jotain "We are the world" -henkisiä imeliä balladeja ja esittää sen "koiranpentu-katseensa". Jotenkin koko kaverin olemus ällöttää, tulee mieleen joku koulun juhlassa laulava pikkupoika jota katsellessaan kaikki äidit haluaisivat nipistää hänen poskeaan. Simon taisi heittää kommentillaan pienen jabin isä-Archuletan suuntaan, tämän kun on huhuttu ohjailevan (=määräilevän) poikaansa aika rankalla kädellä ja mm. valitsevan kaikki biisitkin pojalleen.

Jos oli Archuletan esitys imelä niin sekään ei yltänyt edes lähelle sitä tasoa mitä Kristyn esitys oli. Ilmeisesti ei enää löytänyt mitään muita keinoja jolla pysyä mukana kilpailussa niin veti sitten hihasta viimeisenä ässänä tuollaisen yltiöpatrioottisen "God bless the USA" -biisin. Voi jeesus mitä paskaa! Aika läpinäkyvää touhua mutta ihan varmaa on että redneckit äänestää ihan hulluna tuollaista esitystä.

David Cook sai tuomareilta vähän turhankin paljon hehkutusta omaperäisyydestään, eikö nuo "musiikin ammattilaiset" muka koskaan olleet kuulleet Chris Cornellia? Joskus ihmetyttää ihan oikeasti että onko tuo Simon ihan oikeasti mukana musiikkibisneksessä ja kuunteleeko hän mitään muuta kuin jotain Il Divoa? Mutta eipä sekään muuttanut sitä tosiasiaa että David oli ylivoimaisesti illan paras. Sovitus oli kopioitu Cornellilta mutta hän lisäili siihen jotain omia juttujaan joten ihan 1:1 kopio se ei kuitenkaan ollut. Ja kyllä tuo kaveri laulaa niin helvetin hyvin että en ihmettelisi yhtään mikäli voittaa koko paskan. Tämän esityksen studioversio oli ilmeisesti ollut viime viikolla koko iTunesin ladatuin biisi koko USA:ssa (ja ylivoimaisesti ladatuin näistä AI-esityksistä), joten sekin puhuu sen puolesta että Cook saattaa haastaa Archuletan voitosta ihan tosissaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos oli Archuletan esitys imelä niin sekään ei yltänyt edes lähelle sitä tasoa mitä Kristyn esitys oli. Ilmeisesti ei enää löytänyt mitään muita keinoja jolla pysyä mukana kilpailussa niin veti sitten hihasta viimeisenä ässänä tuollaisen yltiöpatrioottisen "God bless the USA" -biisin. Voi jeesus mitä paskaa! Aika läpinäkyvää touhua mutta ihan varmaa on että redneckit äänestää ihan hulluna tuollaista esitystä.
Michael Johnsia lukuunottamatta olen aika paljon samoilla linjoilla kanssasi, mutta tästä pitää kysyä erikseen. Et tainnut katsoa tämäniltaista lähetystä Suomen telkkarista? Sub ainakin meidän kaapelitaloudessa jätti Kristy Leen ansiokkaasti näyttämättä. Loppukoosteessa tuli pieni pätkä, minkä perusteella loppujännääminen pudotuslähetyksessä on jälleen edessä. Ilmeisesti siinäkin oli parhaat kohdat tai etäisesti niitä muistuttavat yritetty saada mukaan.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Sanottakoon nyt heti kärkeen illan ohjelmasta se, että kerrankin oli sellainen teema josta meikäläinen sai ihan kunnolla "kiinni". Oli tuttuja kappaleita, jotka aiheuttivat tunteita suuntaan jos toiseen. Brooken, Michaelin ja Carlyn esitykset jäivät päällimmäisenä minun mieleen. Syeshan veto oli ihan ok, tuomareiden ylistykset tuli ehkä hieman yllätyksenä.

David Archuletan kappalevalinnasta täytyy mainita sen verran, että ihmetystä herätti tuomarikolmikon tuntemattomuus ko. You´re the voice -kappaletta kohtaan. Itse olen tuohon kappaleeseen tykästynyt jo vuosia sitten ja tiennyt sen alkuperän, mutta näemmä ihan kaikki "ammattilaiset" eivät sitä tunnistaneet (ainakaan heti).
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Et tainnut katsoa tämäniltaista lähetystä Suomen telkkarista? Sub ainakin meidän kaapelitaloudessa jätti Kristy Leen ansiokkaasti näyttämättä.

Suurimmaksi osaksi katsoin mutta loppu jäi juuri katsomatta. Tuossa lienee kyse joistain tekijänoikeusjutuista, joskus ennenkin on euroopassa lähetetyissä jaksoissa jätetty jotain koelauluja näyttämättä sen takia. Mutta ei kyllä ennen ole taidettu kokonaista finaaliesitystä jättää näyttämättä joten aika outoa. Joka tapauksessa, biisi oli joku hirveä kantribiisi nimeltään "God bless the USA". Ihan hirvittävää ja laskelmoitua kuraa! Tuubista varmaan löytyy jos joku oikein erityisesti haluaa kiduttaa itseään.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ramiele oli ihan hirvittävän huono! Ei riittänyt tytöllä yhtään "munat" tuohon biisiin, joka vaatii laulajalta ihan helvetisti. Nätti tyttö ja nätti ääni mutta ei kyllä osaa valita yhtään sopivia biisejä.

Jos muuten tykkää tästä alone biisistä suosittelen kuuntelemaan celine dionin tulkinta kyseisestä kappaleesta, siinä on laulaja.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos muuten tykkää tästä alone biisistä suosittelen kuuntelemaan celine dionin tulkinta kyseisestä kappaleesta, siinä on laulaja.

Itse suosin kyllä ihan alkuperäistä Ann Wilsonin laulamaa versiota. Nimittäin siinä on laulaja!
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Jos muuten tykkää tästä alone biisistä suosittelen kuuntelemaan celine dionin tulkinta kyseisestä kappaleesta, siinä on laulaja.
Onko Celine Dion raiskannut tämänkin kappaleen? Onneksi en ole kuullut, koska ajatuskin puistattaa. Kyllä Heartin tulkinta Alonesta on se ainoa oikea.

Diggasin eniten David Cookin, Michaelin ja Carlyn esityksistä. Huonoimmat olivat Ramiele (putoaisi jo), Chikezie (oli kuin b-luokan Marvin Gaye). Todennäköisesti Kristy Lee järkkäsi itsensä jälleen kolmen huonoimman joukkoon. Veikkaan näitä kolmea seuraavien kierrosten tipahtajiksi, järjestys voi olla mikä tahansa.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
David Cook veti kyllä pointsit kotiin tuolla esityksellään. Parasta mitä American Idols on pitkään aikaan tarjonnut, kunnon sävärit. Muuten olikin sitten tasapaksua paskaa, mitä nyt Carly pikkusen väläytti.

Chikezie alkaa nyppimään jo arvoasteikolla 1-10 semmosen 12 pinnan verran. Painuis jo helvettiin sieltä.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Michael Johns veti selkeästi parhaan setin lauantaina ja Brooke peesasi hyvänä kakkosena.

Carly on hyvä, mutta olen edelleen sitä mieltä, että se järkyttävän ruma tatuointi pitäisi piilottaa.

Oikea laulaja putosi sillä Chikezien veto oli aivan kamala.

David A laulaa hyvin, mutta lauantain biisivalinta oli jotain uskomattoman kamalaa kuraa.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Jaahas kumpi putoaa huomenna Jason vai Ramiela? Olivat kyllä pahasti jäljessä muita tänään.. varsinkin Ramiela! Carly ja David (the big head) A olivat illan parasta antia.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Brooke White oli mielestäni hyvä, enkä ihan ymmärtänyt miksi tuomarit suhtautuivat niin nihkeästi. Sovitus oli onnistunut ja poikkesi riittävästi alkuperäisestä, pilaamatta kuitenkin biisiä. Oli hieno idea esiintyä pelkästään kitaran, viulun ja cajonin säestämänä koska silloin Brooken ääni pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

David Cook oli jälleen yksi illan parhaista. Todella hyvä biisivalinta ja kaveri näytti että myös äänialaa löytyy. Ihme on jos tämä kaveri ei löydy vähintään Top 3:sta.

Ramiele Malubay oli taas tylsä ja mitäänsanomaton. Söpö tyttö mutta miten hän aina onnistuukin valitsemaan joko sellaisia biisejä jotka ei sovi yhtään hänen äänelleen tai sitten vaan yksinkertaisen tylsiä ja mitäänsanomattomia renkutuksia.

Jason Castro oli ihan OK mutta en kyllä erityisesti välittänyt biisistä, aika tylsä kipale. Vähän mitäänsanomaton esitys.

Carly Smithson onnistui aika täydellisesti niin biisivalinnassa kuin itse esityksessäkin. Todella vahva esitys.

David Archuleta oli taas tutun imelä. Kaveri valitsee aina tällaisia siirappisia balladeja ja esittää ne tismalleen samalla tyylillä, "koiranpentukatse" naamallaan. Hyvä ääni kaverilla on mutta minä en kestä sen enempää kuunnella kuin katsellakaan häntä, jotenkin aika ällöttävä tyyppi.

Kristy Lee Cook oli taas kerran kuten ne kaikki muutkin 100 000 blondia kantrilaulajaa amerikassa. Se Simonille vittuilu oli aika kusipäistä touhua, hänen kuitenkin pitäisi ensin laulaa edes yksi biisi hyvin ennen kuin on varaa lähteä kiukuttelemaan siitä jos tuomarit kritisoivat.

Syesha valitsi juuri sen biisin jota kaikki varmaan jo odottivatkin ja esitti sen tyylillä jota kaikki varmaan jo odottivatkin, eli siis huutamalla kitarisat punaisena. Se alun Dolly-versio oli hyvä mutta sitten kun Syesha siirtyi Whitney-versioon niin kaikki meni ihan pilalle. Jo Whitney Houston on aika ärsyttävä laulaja mutta keskinkertainen wannabe-Whitney on vielä moninkertaisesti ärsyttävämpi.

Illan esityksestä vastasi Michael Johns joka oli ihan loistava. Lopultakin Michael sai valittua biisin joka sopi ihan täydellisesti hänen äänelleen ja tyyliinsä.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Ramielen tie sitten päättyi tämän illan ohjelmassa, ei pelkkä söpöys enää riittänyt. Brooken jääminen putoajakolmikkoon aiheutti jälleen allekirjoittaneessa sydämentykytyksiä, mutta onneksi hän sai vielä jatkaa. Dolly Parton-teema ei meikäläiselle oikein antanut mitään, mahtaakohan joku tietää ensi viikon teeman?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Dolly Parton-teema ei meikäläiselle oikein antanut mitään, mahtaakohan joku tietää ensi viikon teeman?

"Inspirational-week", eli tiedossa siis äiteliä balladeja ja muuta imelää. Eli voisi jopa sanoa että toiselta nimeltään "David Archuleta-week".
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
"Inspirational-week", eli tiedossa siis äiteliä balladeja ja muuta imelää. Eli voisi jopa sanoa että toiselta nimeltään "David Archuleta-week".

Asia selvä, kiitos tiedosta. Jännä nähdä mitä tulkitaan ja millä tavalla tällä kertaa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös