Tennis: Australian avoimet

  • 39 939
  • 275

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Kolmannessa erässä oli ratkaiseva se syöttövuoro, jossa Ana yritti tasoittaa 3-3:een, mikä valtavan taistelun ja vissiin kuuden deucen jälkeen lopulta onnistui. Jos Hantusova olisi siihen murtanut, niin miten lie olisi käynyt. Todennäköisesti melko huonosti.
Kyllä. Siinä pelissä Analla oli yhdessä vaiheessa etu ja Hantuchovan selvästi pitkäksi mennyt palautus tuomittiin sisälle. Siitä hän älähtikin tuomarille, mutta koska yhtään haastetta ei ollut enää jäljellä, tuomio jäi voimaan. Onneksi se peli meni lopulta oikein päin, ettei kenellekään jäänyt mitään seliteltävää.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei nyt pidä liikaa ylistää Anan voiton suuruutta. Hantuchova on jos mahdollista, lajin suurin paskahousu. Niin kauan kun olen tuon tytön pelaamassa nähnyt, niin ainoa asia mikä aina tulee mieleen on, että kohta se kämmää. Vuosien varrella on nähty totaalisia romahtamisia itkukohtauksineen kentällä, kun kokovartalokipsi ja aivan täysi pelaamisen pelko lyö päälle. Se miten sähläsi tuossa verkon lähellä viimeistä edellisessä geimissä oli klassista Hantua. Ja sitten epätoivoisesti kysellään tuomarilta pomppasiko vastustajan pallo kahdesti, kun itse et saa lyöntiä kenttään, joka pitäisi silmät kiinni vasurillakin saada sisään.

Ivanovicilla tuskin on paljon jakoa finaalissa, ellei nouse henkisesti seuraavalle tasolle. Toistaiseksi serbikaksikolla on vielä se iso askel ottamatta. Sinänsä myöskin harvinainen tilanne, että olen J.Hedmanin kanssa samaa mieltä. Nimittäin siitä, ettei Anan pitäisi joka helkkarin pallon jälkeen tuuletella, niinkuin olisi juuri selvittänyt vastustajan breikkipallon upealla ohituksella. Ei se nyt niin iso juttu ole, jos tilanteessa 1-1, pääset 30-0 johtoon vastustajan virheestä. Tuo mielestäni kertoo, ettei henkinen puoli olisi vielä tarpeeksi varma.


MACK
 

scholl

Jäsen
Ei tuollaista koomailua pysty mitenkään käsittämään, mutta onneksi nämä pelit pelataan paras kolmesta.

Niin olisiko vaihtoehtona sitten paras yhdestä.
Kyllähän yhden erän voi hävitä helpostikin jo sillä, ettei pääse heti hyvin ottelussa käyntiin. Jos Boris Beckeriä on uskominen niin se saattaa johtua jo siitä, että moni tennispelaaja on jatkuvien jetlagien takia koukussa unilääkkeisiin ja kun on kiskonut niitä kunnolla niin ei välttämättä ole ihan virkeimmillään heti ottelun alussa. Toki on paljon muitakin syitä, miksi ottelu voi alkaa hyvin. Se on hyvää siinä, että pelataan paras viidestä, koska siinä jyvät erottuvat akanoista. Paras kolmesta ei välttämättä niin käy.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Huhheijaa mitä peliä Tsongalta.. Mies pelaa aivan uskomatonta tennistä, varsinkin kämmenet ovat sellaisia tykkejä ettei miestenniksen palas palauttaja Rafa Nadalkaan kerkeä mukaan. Ensimmäinen erä 6-2.. Toivotaan että vähän tasoittuisi.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Ivanovicin ottelu Hantuchovaa vastaan tuli sitten myös seurattua ja kannattihan se. Varsin jännä taisto ottelusta lopulta tuli, vaikka Hantuchova veikin ensimmäisen erän puhtaasti 6-0. Onneksi Ivanovic sai pelinsä kulkemaan jatkossa avauserää paremmin ja vei lopulta ottelun nimiinsä. Mielenkiintoinen finaali tulossa, uskon kuitenkin Marian vievän sen.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
noniin

Tsonga vei myös toisen erän! Rafan kannalta nättää pahalta. Laidalla ollaan ja nyt pitäis parantaa peliä huomattavasti. Kaipa se kertoo Jarkostakin jotain koska Tsonga kaatunut.. Tosin tässä pelissä Tsonga huokuu varmuutta ja rafa tuntuu olevan kaukana parhaastaan -varmaan perus klausaali syitä..
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olihan peli. Tuli mieleen viime vuoden Rafan puolivälierä Australian avoimissa, missä tuli tappio Gonzolle 2-6,4-6,3-6. Hieman eri tason Tsongaa, joka pelasi Jarkkoa vastaan Adelaidessa. Miehellä kyllä on aseita vaikka muille jakaa, saa nähdä kuinka nopeasti nousee terävimpään kärkeen. Jo nyt, nousee TOP-20 pelaajaksi, ja varmistaa sen, että Jarkon ranking ei nouse sijaakaan, vaikka mies pääsi turnauksessa puolivälieriin. Piste-ero tosin kaveni huimasti, joka tulevaa varten hyvä asia.

Federer varmisti sitten ykköspaikkansa nykyisillä pelaajien kalentereilla ainakin Dubaihin asti. Siellä Rafa VOI Fedin ohittaa, jos voittaa sekä Rotterdamin ja Dubain kisat, ja jos Fed häviää Djokolle huomenna, sekä Dubaissa 1-2 kierroksella. Ei varmaan tule tapahtumaan... mutta teoriassa mahdollista.

Tämän jälkeen vuoroon tuleekin sitten Indian Wells, jossa Rafa puolustaa mestaruutta (500pist), ja jossa Federerillä "puolustettavana" viime vuoden 1.kierroksen tappio Canasille. (5pist), joten Rafa voi heittää hyvästit maailman ranking-1 paikalle ainakin toistaiseksi... ehkä myös lopullisesti? Tämä juna meni jo, ja mr. Djokovic on varmasti mukana vääntämässä kättä, kun seuraavaa mahdollisuutta tarjotaan.

Federer puolestaan voi rauhassa jatkaa oman kalenterin läpikäymistään lähtökohtana se, että pelaa pikkuturnauksissa jos huvittaa. Ei tarvitse kiertää joka kilpailua, kun isojenkin turnausten pisteillä muut pysyvät takana. Ja homma helpottuu entisestään, jos huomenna tulee voitto. Se olisikin sitten 11. GS-turnaus putkeen, missä mies pääsee finaaliin. Välierien ulkopuolelle Fed on jäänyt vuoden 2004 jälkeen kerran. Samana vuonna Ranskan avoimissa, missä hävisi 3.kierroksella Gustavo Kuertenille 4-6,4-6,4-6. Mykistävä on tuo GS-turnausten saldo (2004-2008). 104-5, joista tappiot Nadalille*3, Kuertenille ja Safinille Australian avointen välierässä 2005 (7-5,4-6,7-5,6-7,7-9).
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tombe76 27.7.2006 toisella keskustelupalstalla:

"1998 David Nalbandian (Argentina) Roger Federer (Switzerland) 63 75
1999 Jarkko Nieminen (Finland) Kristian Pless* (Denmark) 6(1)7(7) 63 64
2000 Andy Roddick* (US) Robbie Ginepri (US) 61 63
2001 Gilles Muller* (Luxembourg) Yeu-Tzuoo Wang (Chinese Taipei) 76(5) 62
2002 Richard Gasquet* (France) Marcos Baghdatis (Cyprus) 75 62
2003 Jo-Wilfried Tsonga (France) Marcos Baghdatis* (Cyprus) 76 63
2004 Andrew Murray (Great Britain) Sergiy Stakhovsky (Ukraine) 64 62
2005 Ryan Sweeting (Bahamas) Jeremy Chardy (France) 64 64

Tässä muuten historiaa US Openin juniorisarjasta, osa nousee huipulle, osa ei. Missä on esim. vuonna 2003 Baghdatiksen voittanut ranskan Tsonga. Ranking nykyään 273."

Ei tarvitse enää paljon kysellä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei nyt pidä liikaa ylistää Anan voiton suuruutta. Hantuchova on jos mahdollista, lajin suurin paskahousu.

Nimittäin siitä, ettei Anan pitäisi joka helkkarin pallon jälkeen tuuletella, niinkuin olisi juuri selvittänyt vastustajan breikkipallon upealla ohituksella. Ei se nyt niin iso juttu ole, jos tilanteessa 1-1, pääset 30-0 johtoon vastustajan virheestä. Tuo mielestäni kertoo, ettei henkinen puoli olisi vielä tarpeeksi varma.

No, jos nyt kuitenkin pääsee Australian avointen finaaliin, niin mun mielestä voi vaikka heitellä kärrynpyöriä ilman housuja. Se nyt ei ole oikein enää "pää ei kestä" -tason urheilija, jos näinkin pitkälle näinkin suuressa turnauksessa pääsee. Vaikka olisi tullut kaavion mahdollisesti helpommalta puolelta tai jotakin vastaavaa.

Voihan kaikki nuo eleet laskea myös henkiseksi sodankäynniksi ja jos se saa toisen pelin sekaisin, niin sitähän kannattaa jatkaa.

Onhan Sharapovallakin nuo kovat huudot, joista häntä on kritisoitu. Muutenkin on hyvä tarkkailla myös sitä, kuinka pelaajat ohittavat toisensa tauolle mentäessä. Maria katselee siinä kohdassa vastustajaa kuin halpaa makkaraa. Kuin kuningatar ylhäisyydestään.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onhan Sharapovallakin nuo kovat huudot, joista häntä on kritisoitu. Muutenkin on hyvä tarkkailla myös sitä, kuinka pelaajat ohittavat toisensa tauolle mentäessä. Maria katselee siinä kohdassa vastustajaa kuin halpaa makkaraa. Kuin kuningatar ylhäisyydestään.

Emma Lainehan muistaakseni totesi, silloin kun oli korkeimmassa rankingissaan ja pelasi aktiivisesti WTA-touria, että pukukopissa kaikki ovat ihan keskenään ja sitten on yksi Maria Sharapova.

Itse en juurikaan pidä pelaajasta. Noita ähkymisiä voisi kuunnella ihan jossain muualla kuin tenniskentällä, enkä muutenkaan nosta tuollaista diivailua kovinkaan korkealle. Toki nainen on äärimmäisen kova tenniksen pelaaja... mutta negatiiviset mielikuvat naisesta vetää voiton. Ja jos pärstän perusteella tai "peliasujen" perusteella pitäisi nostaa ylös niin löytyyhän niitä kauniimpia naisia maailmasta, ja netistä jopa sellaisia, joilla ei ole peliasuja ollenkaan.

Enkä muutenkaan arvosta naisia (pelaajia), joille isä (vai oliko valmentaja) kertoo katsomosta, milloin sen banaanin pitää suuhun laittaa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voi tätä ihanuutta. Jää väliin. PERKELE! Eikun joo, jos matsi kestää palttiarallaa neljä ja puoli tuntia, niin näen lopun. Lohduttaa pirusti.

Jos yhtään lohduttaa niin veikkaan, että itse missaan finaalin. Sellainen kutina on, että alkaa noin klo 6-7 SU-aamuna, ja hienosti aamuvuorossa, eikä kaikkea viitsi vaihtaa pois.

Tosin... Jos Federer häviää (mihin en usko), niin ei sitä Djokovicia kestäisi katsella finaalissa... ja taas jos Federer-Tsonga on finaali, niin uskoisin sen menevän selkeästi sveitsiläiselle. Joten sen voi katsoa kovalevylta sitten myöhemminkin....Huominen (tämän päivänen) peli on itseasiassa odotusarvoltaan kaikista tärkein... finaalikin (koska siellä ei Nadal pelaa) mukaanlukien.
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Taisi olla 10.30 Suomen aikaa...

Toivotaan nyt että tuo nelinpeli venyisi kolmanteen erään, siirtyisi tuo Federerin ja Djokovicin ottelun alku samalla eteenpäin. Tällä hetkellä tosin näyttää huonolta siinä suhteessa. Ensimmäisen erän voittanut pari johtaa myös toista 4-3, ja on syöttövuorossa.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime vuosina miesten finaali on kyllä alkanut 9-10 aikoihin aamulla, eli on sielläpäin iltamatsi. Tämä käytäntö ollut vuodesta 2005 alkaen.

Ivanovicin kohdalla kyse ei ole siitä etteikö "pää kestäisi", vaan ammattilaistasolla ei näe ketään, joka käytännössä juhlii melkein joka toista voittamaansa palloa. Se voi osittain olla jotain jännitystilojen purkamista jne. Mutta vähän liioittelun makua siinä on, ei joka piste nyt ihan niin elämää suurempi ole. Olisihan se karmeaa, jos joku Hewitt karjuisi jokaisen pointsin jälkeen sitä kulunutta huutoaan. Se muuttuu jo koomiseksi.

Sharapovakin bailaa kentällä hieman liikaa, tosin hän keskittyy juhlimaan enemmän tärkeämpien pisteiden yhteydessä. Ja mitä tulee halvan makkaran katsomiseen, niin sehän sitä henkistä sodankäyntiä juuri onkin. Ja jos naispelaajien "toverillisuutta" ja hyvää urheiluhenkeä halutaan, niin se on kyllä valitettavasti aika vähissä. Ovat nyt kovasti yrittäneet myös alkaa kättelemään verkolla miesten tyyliin. Tuo verkolla kättely on muutenkin muuttunut, vielä 90-luvulla miehetkin vain kättelivät, nykyään siinä tehdään tuo mustien kulttuurista lähtöisin oleva kättelytyyli, ja ollaan kuin kaljakaverit illanvietossa. Naisetkin sitä kovasti yrittävät, mutta välillä se hieman ontuu, kuten eilen Hantun ja Anan välillä. Ei olisi voinut slovakkia vähempää kiinnostaa. Nainen kun yleensä on toiselle naiselle punainen vaate, niinhän se täällä arjessakin menee.


MACK
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Ivanovicin kohdalla kyse ei ole siitä etteikö "pää kestäisi", vaan ammattilaistasolla ei näe ketään, joka käytännössä juhlii melkein joka toista voittamaansa palloa. Se voi osittain olla jotain jännitystilojen purkamista jne.

Itse kääntäisin tämän ennemmin melkein vahvuudeksi. Siis sen, että uskaltaa näyttää tunteensa. Ja tämä voi toisaalta ärsyttää vastustajaakin aika reippaasti, mikä on myöskin positiivista. Se on sitten eri asia, jos se ei ole aitoa.
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Djokovicille ensimmäinen erä 7-5. Federerillä oli jo yksi murto alla, mutta Djokovic mursi vielä 2 kertaa ja vei erän. Niin kuin arvelinkin, niin näyttää olevan Djokovic henkisesti vahvaa tyyppiä.

Pitänee kohta lähtä kämpille seuraamaan loppumatsi.

Ruudun ääressä oleville, miltä näytti ensimmäinen erä?
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ruudun ääressä oleville, miltä näytti ensimmäinen erä?

Ekassa erässä Roger ei kyllä ollut parhaimmillaan, varsinkaan lopussa. Djokovic näpytteli hyviä lyöntejä Rogerin kämmenpuolelle ja sai sieltä paljon pisteitä. Roger teki myös luvattoman paljon helppoja virheitä.

Toinenkin erä näyttäisi alkavan serbin kannalta mukavasti, hyvää peliä pelaa Novak siis. Eiköhän sveitsiläinen silti löydä oman vaihteensa jostain ja pelistä tulee vielä pitkä ja jännä. Niin ainakin uskon.

EDIT. Djokovic breikkaa haamulyönnillä ja tilanne 3-1 toisessa erässä.
 
Viimeksi muokattu:

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Löytyisikö Federer - Djokovic ottelusta striimiä? Sitä voisi hyvinkin näin gradun tekemisen ohessa vilkuilla.

EDIT. Löysin jo ite.
 

Consta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Tampereen Ilves, Liverpool FC
On muuten käsittämätöntä, millaisissa tilanteissa Federer haastaa tuomarin tuomion haukansilmään. Kolmesti vai neljästi olen kaverin nähnyt haastavan ja hän on ollut väärässä joka kerta ja reilusti. Verrattuna Nadaliin, joka uskomattomalla prosentilla ja tarkkuudella kyseenalaisti tuomareiden ratkaisut. Tuosta sai osansa myös Nieminen joka turhautu Nadalin millipeliin.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Djokovic sitten meni ja voitti Federerin suoraan kolmessa erässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös