Tennis: Australian avoimet

  • 39 972
  • 275

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Hieno voitto, mutta seuraavalla kierroksella tulee todennäköisesti sellainen seinä vastaan, jota ei noilla syötöillä tulla kaatamaan.

Periaatteessa kyllä, mut kyllä se Nadal kaatuu jos pelaat erinomaisesti koko matsin. Kesto saattaa olla yli 4h, mut ei kukaan tässä lajissa ole voittamaton. Kova suoritus Niemiseltä kyl tää Kohlschreiberin voitto!
 

Salama44

Jäsen
Oipa hieno taistelu Jarkko Niemiseltä jälleen. Toinen ja kolmas erä olivat tosi tiukkoja, mutta Jarkko ei taipunut. Loppua kohti peli vain parani. Kuntopohja tuntuu olevan eriomaisella mallilla.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Periaatteessa kyllä, mut kyllä se Nadal kaatuu jos pelaat erinomaisesti koko matsin. Kesto saattaa olla yli 4h, mut ei kukaan tässä lajissa ole voittamaton. Kova suoritus Niemiseltä kyl tää Kohlschreiberin voitto!
Lähinnä sitä tarkoitin, että välillä oli niin suunnattomia vaikeuksia oman syötön kanssa, ettei esim.Nadalin tasoista pelaajaa vastaan ole mitenkään mahdollista antaa moista etua. Toki kaikki on mahdollista, mutta paljon on parannettavaa jatkoa ajatellen.
 

J-ML

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim, Liverpool ja Sotkamon Jymy
Ja aamuvirkuille tiedoksi, että eurosport näyttää parhaillaan Jarkon ottelun neljättä erää uusintana.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Davydenko ja Gasquet menivät sitten häviämään 4. kierroksen ottelunsa, joten mahdollisessa välierässä olisi vastaan tulossa voittaja ottelusta Youzhny-Tsonga. Youzhny Niemisen vastustajana kuulostaa kyllä pelottavan pahalta, vaikka tuskinpa Davydenko ja Gasquet sen helpompia olisivat olleet. Youzhny on kaikki kolme keskinäistä otteluakin vienyt melko selvästi. Tsongaa vastaan Niemisellä sen sijaan ei tuntunut edellisellä kerralla olevan hädän päivää, joten tuo kuulostaisi aika hyvältä vaihtoehdolta.

Tätä ennen tietysti on vielä joku puolivälierä, jossa vastaan on mahdollisesti tulossa Nadal, että voi olla ihan pikkuisen liian aikaista spekuloida yhtään mitään. Mutta ehkäpä Mathieu yllättää ja tuleekin vastaan puolivälierässä. Kuulostaisi kyllä aika herkulliselta: puolivälierässä Mathieu ja välierässä Tsonga.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuulostaisi kyllä aika herkulliselta: puolivälierässä Mathieu ja välierässä Tsonga.

Ja finaalissa sijoittamaton Cilic! Helppoa. Mutta vain etukäteen.

Toki tiedän, että sijoitus on vain viitteellinen, mutta silti Jarkko on voittanut tähän asti vain itseään heikommin sijoitettuja pelaajia, joista Kohlschreiber on ainoana ollut edes lähellä Jarkon sijoitusta.

Eli hyvin on Jarkko pelannut (en ole yhtään tosin nähnyt), mutta on tainnut kaaviokin olla vähintään kohtuullinen hänelle.

---

Nadal tuli sitten Niemisen seuraavaksi vastustajaksi. Mathieu keskeytti ottelun toisessa erässä.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Onhan siinä vähän käynyt tuuriakin kun esim. Roddick hävisi jo tuolle saksalaiselle nimihirviölle. Mutta ei se vie Jarkolta mitään pois, voitot ovat ne jotka lasketaan ja ihan sama mikä kaverin ranking tai seed on.

Tuosta todennäköisestä kamppailusta Nadalia vastaan odotan kyllä melkoisen huikeaa näytöstä. Jarkolla on nyt henkinen puoli hyvässä kuosissa mistä kielii se että hän pystyy voittamaan noita tie-breakeja ja tiukkoja otteluita. Nadal on sen luokan pelaaja että Niemisen aseiden on toimittava täydellisesti ja Jarkon on onnistuttava taktiikassaan sekä ykkössyötöissään loistavasti. Mikään temponvaihtelu tuskin tuottaa Nadalille ongelmia. Mielenkiintoista nähdä mihin tuo peli tulisi menemään, eli joutuisiko tai pääsisikö Jarkko puolustamaan ja iskemään sitten paikoista pisteet. Olen ollut yleensä sitä mieltä että Nadalin voi voittaa vahvalla verkkopelillä ja yleensäkin tehokkaalla hyökkäyspelillä, takakentällä mies jaksaa mennä kyllä vaikka kaksi päivää putkeen.
 

J-ML

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim, Liverpool ja Sotkamon Jymy
Nadal tuli sitten Niemisen seuraavaksi vastustajaksi. Mathieu keskeytti ottelun toisessa erässä.

Jos oli Jarkolla viime yönä voimiansa kuluttanut vastustaja - joka näkyi auttamattomasti myös pelissä - niin samaa ei voi sanoa kyllä Nadalista. Baskilla ollut erittäin helppo kaavio (mikä ei ole hänen häpeänsä), ja nyt vielä ranskalaisen luovutus kaiken kukkuraksi.

Kun vastassa on maailman toiseksi paras tennispelaaja GS-QF-vaiheessa, on syytä unohtaa pelin ulkopuolisten asioiden merkitys (väsymys, sää, Rafaelin hiukset, Vanessa Forsman). Voittajaluonteet menestyvät mahdollisuuden saadessaan, häviäjät ja urheilutoimittajat analysoivat.

Nyt Jarkolla on pelivire päällä ja tästä eteenpäin pelkästään vain voitettavaa.

Vamos Finlandese!
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Ja finaalissa sijoittamaton Cilic! Helppoa. Mutta vain etukäteen.

Asioilla on hauska spekuloida, vaikka tässä tapauksessa en unelmoinutkaan siitä, että Nadal menisi Mathieulle häviämään.

4. kierrokselle asti Jarkon kaavio kyllä avautui aika optimaalisesti, kun Robredo ja Roddick menivät häviämään ottelunsa juuri ennen Niemisen kohtaamista. Olisihan se ollut melkoinen paukku, jos sama olisi jatkunut vielä jatkossakin. Kohlschreiberin nykykunnon huomioon ottaen uskoin tämän ottelun jo olevan päätepiste Niemiselle, mutta onneksi taisi tosiaan painaa edellinen ottelu vielä saksalaisen jaloissa. Tokihan se voitto nytkin tuli vaikean kaavan mukaan eräpallotaisteluineen. En kyllä jaksa uskoa, että Nadal enää taipuu puolivälierissä. Mutta ei kyllä haittaa, vaikka olisin väärässäkin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Makea voitto kyllä Niemiselle, tosin seuraava vastustaja on sellainen "pahin mahdollinen". Hieno saavutus kuitenkin jo tämänhetkinenkin menestys, ei siinä mitään. Täytyy toivoa, että Nieminen tuon Nadalin jollain ilveellä saisi hoideltua:)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno voitto tosiaan. Tuli katsottua yöllä vain ensimmäisen erän tulos ja tuli hieman säikähdettyä. Lähinnä tästä johtuen ei sitten tullut suomalaiseen tapaan katsottua matsia vaan meninpä nukkumaan.
Nadal ei ole mikään varma kaveri voittajaksi. Hän on vähän sellainen pelaaja, että saattaa pudota vaikka ensimmäisellä kierroksella. Toisin kuin Federer. Odotan tiukkaa ottelua, jonka voittajasta on nyt paha sanoa. Jos Jarkolle sattuu paras päivä, niin kaikki on mahdollista tässä turnauksessa ihan loppuun astikin. Nyt olisi Niemisellä todellinen paikka ottaa se kova päänahka ja näin kovassa paikassakin.
Tosin, kun tulee veikattua tasaista ottelua, niin yleensä on sitten käynyt niin että Nadal sen sitten vie tyyliin 6-3, 6-2, 6-2. "Must see"-ottelu siitä kuitenkin on tulossa.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Nadal ei ole mikään varma kaveri voittajaksi. Hän on vähän sellainen pelaaja, että saattaa pudota vaikka ensimmäisellä kierroksella. Toisin kuin Federer.

Kyllä Nadal yleensä melkoisen varma kaveri slameissa on ollut. Federeriin nyt on turha verrata, koska hän on lähinnä ainoa miespelaaja joka ei voi tippua ensimmäisellä kierroksella - kaikille muille kärkipelaajille tällainen lapsus voi tapahtua.

Mitä sitten otteluun tulee niin toivottavasti Jarkko saa ykkössyöttönsä toimimaan ja osumaan ruutuun. Kakkonen on Jarkolla pelottavan hidas. Mielestäni huippuvalmentaja voisi tässä asiassa tehdä ihmeitä - kannattaisi ainakin kokeilla, yrittänyttä kun ei laiteta vai miten se menikään. Helpot virheet ovat toinen seikka mitä ei saisi tulla. Nadal on pelottavan kova vastustaja ja äärimmäisen vaikea voitettava, mutta pakkohan se on yrittää toivoa voittoa Jarkolle vihdoinkin kovasta vastustajast grand- slam turnauksessa. Go Jarkko Go!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Amerikoissa päästiin mukaan vasta Jarkon syöttäessä ottelupallon tilanteessa 40-0, 5-3, neljäs erä. Ehkä nyt vihdoin alan sitten arvostamaan Jarkkoa ja hänen pelityyliänsä. Väittäisin, että selvässä tilanteessa ottelupallossa useimmat tenniksen pelaajat harrastelijoista huippuammattilaisiin yrittäisivät iskeä ässän kenttään syöttäessään ottelupalloa tilanteessa 40-0. Näin me "robottimaisesti" varmaan ajattelisimme, valitettavasti kuulun itsekin tuohon robottijoukkoon. Mutta ei Jarkko. Jakke heittää löysän lerpun ja katsoo mitä vastustaja tekee...no eilisessä pelissä se vastustaja veti kolme pistettä putkeen ja tuli tasoihin ja uhkasi breikillä, mutta toimihan Jarkon taktiikka sitten lopussa kun Hiilelläkirjoittaja vetäisi pallon verkkoon ja ottelu sillä selvä. Siis tämähän on aivan huikeaa, että joku uskaltaa olla tässä robottimaailmassa vähän erilainen kuin kaikki muut robotit ja yrittää jotain muuta. Ei ne löysät syötöt Jarkolta vahingossa lähde, kun hän kerran pystyy tykittämään yli 200 km/h syöttöjäkin. Tarkoituksella Jarkko nämä lerput heittää. Bravoo! Eläköön erilaisuus ja suuri persoona. ESPN:n kommentaattoritkin naureskelivat kyllä Jarkon syötöille, joku niistä oli kuulemma ollut 67 mailia tunnissa (vai oliko 67 km/h, toivottavasti ei sentään). Mutta koska tuollaisella taktiikalla pääsee näköjään Grand Slam turnauksen välieriin, ja parhaimmillaan maailmanlistalla 13:ksi, niin ei kannata tässä kaikkien aikojen parhaan suomalaisen tenniksen pelaajan taktiikasta enää narista (minä ainakaan), vaan iloita ja nauttia erilaisesta yksilösuorituksesta. Enää en huutele Jarkolle Indian Wellsissä turhautuneena, sen lupaan, kannustan vaan.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huh, huh. Peliohjelma ulkona. Ja pääotteluksi on valittu Youzhny - Twong a ?!

Jarkko juoksuttaa Nadalia Rod Laver areenan päiväsession kolmannessa ottelussa. Matsi alkanee joskus 07.00 hujakoilla.
 

J-ML

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim, Liverpool ja Sotkamon Jymy
Huh, huh. Peliohjelma ulkona. Ja pääotteluksi on valittu Youzhny - Twong a ?!

Jarkko juoksuttaa Nadalia Rod Laver areenan päiväsession kolmannessa ottelussa. Matsi alkanee joskus 07.00 hujakoilla.

Täähän on pelkästään vain hieno uutinen. Saa nukkua inhimillisesti, katsoa aamukahvin kyydittämänä pelin ja lähteä sen jälkeen töihin.
 

Immo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Argentiina, Buffalo ja Everton
Nyt olisi Niemisen vihdoinkin aika ottaa se iso päänahka.
Nadalin kaataessa on tie auki aina finaaliin asti....
Tämänhetken top-10 pelaajista on Niemistä nuorempia tietääkseni kaksi,
joten voisi Jarkko sinne pikkuhiljaa ruveta kipuamaan.....
Mutta toivotaan parasta huomiseen mittelöön.
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Hedman tuossa puhui että Jaken peli olisi huomenna 4.05 (arvio)

Eurosport näyttää ensiksi Williams - Ivanovic pelin ja sen jälkeen tulee Nieminen - Nadal
 

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/...ikaisin+aamulla+Nadalia+vastaan/1135233438006

Tuon mukaan yksi miesten nelinpeli ja naisten kaksinpeli ennen Niemisen ja Nadalin ottelua. Miten kauan noissa mahtaa mennä? Reilussa tunnissa ovat kai molemmat ohi ja pelien välissä sekä tietty ennen Niemisen peliä puolen tunnin tauko. Näin ollen noin puoli kuusi alkaisi ottelu.

Ennen kuutta en kyllä pysty heräämään. Toivottavasti ottelun alku viivästyisi sinne seitsemän hujakoille.

Jos Nieminen tämän ottelun voittaa, on se yksi suurimmista suomalaisen urheilijan tekemistä uroteoista tällä vuosituhannella. Ja mikä parasta, välierässä vastus olisi jopa helpompi kuin puolivälierässä.

Liikaa ei silti pidä hehkuttaa. En liene kovinkaan väärässä, jos sanon että Niemisen voiton todennäköisyys on 15 prosentin luokkaa?
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos Nieminen tämän ottelun voittaa, on se yksi suurimmista suomalaisen urheilijan tekemistä uroteoista tällä vuosituhannella. Ja mikä parasta, välierässä vastus olisi jopa helpompi kuin puolivälierässä.

Uroteosta olen samaa mieltä, mutta tuosta välierävastuksesta hieman eri mieltä. Sieltähän todennäköisesti tulee vastaan Mr.Youzhny, joka muutama viikko sitten kepitti Mr.Nadalin muistaakseni 6-0,6-1... tai jotain sinnepäin.

Uskoisin, että finaali on tänä vuonna Federer-Yuozhny, huolimatta siitä, kuka pelaa välierässä (Nieminen tai Nadal). Ja Federerille menee tuo ottelu lukemin 3-0.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Todettakoon tähän väliin, että Australian meteorologian laitos ennustaa Melbourneen tiistaiksi selkeää ja 24 astetta lämmintä. Parasta tuossa on se, että pelit rullaavat hyvin ja toisaalta keli ei ole liian kuuma. Kumpaa se sitten suosii, Nadalia vai Niemistä, vai suosiiko kumpaakaan?
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Uskoisin, että finaali on tänä vuonna Federer-Yuozhny, huolimatta siitä, kuka pelaa välierässä (Nieminen tai Nadal). Ja Federerille menee tuo ottelu lukemin 3-0.

Mulla on taas sellainen kutina, että Djoko/Ferrer -ottelun voittaja saattaa tiputtaa Federerin. Olispa kyllä uskomatonta, jos finaalissa ei pelaisi kumpikaan kaksikosta Nadal/Federer.
 

Calder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, K-Vantaa, Buffalo, HämPy
Tietääkö joku yrittääkö esim. Yle tai urheilukanava näyttää Niemisen peliä suorana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös