Nuorten MM-kisat 2008

  • 151 067
  • 657

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Surkeaa peliä Suomelta. Homma näyttää kaatuvan usein hätäilyyn ja helppoihin virheisiin. Syötöt annetaan välillä miten sattuu, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, ja vastustaja pääsee iskemään vaarallisesti.

Suomen tulisi nojata samoihin vahvuuksiin kuin miesten peleissä, eli tiukkaan ja kurinalaiseen viisikkoon, mutta sellaisesta pelitavasta ei ole vielä ollut tietoakaan. Maalineduspelaamisessa oli jenkkejä vastaan ihan samoja puutteita kuin Venäjääkin vastaan. Siellä saa välillä vastustaja päivystää ihan vapaana ja odotella syöttöä lapaan tai reboundia.

Onneksi sentään kaunistelivat lukuja kolmannessa erässä. Plussaa siitä, etteivät lopettaneet pelaamista.
 

mainio

Jäsen
Jalvanti on tuohon todella mielenkiintoinen poiminta. Mielestäni ei ole ollut mitenkään erityisen pihalla puolustuspäässä ja Jalvanti on Kousan kanssa ainoita Suomen pakkeja jotka pystyvät edes vähän peliä rakentamaan. Kousa katseli eilen kahta maalia läheltä, mutta siitä voi olla montaa mieltä oliko Kousa juuri se, jonka syyksi nuo maalit voi pistää. Peräänkuuluttaisin myös Suomen hyökkääjien puolustuspelaamista, joka on ollut kisoissa aika heikkoa.

Ja vastaus tuohon kysymykseesi eikö Suomesta tasokkaampia puolustajia löydy, niin vastaus on ei. Jos kisojen pakkien pistepörssiä katsoo, niin eipä juuri löydy muualtakaan.
Ehkä pystyvät peliä rakentamaan, mutta ei se hirveästi auta jos homma ei toimi omaan päähän mentäessä. Jalvanti-Kousa parilla on ollut näissä kahdessa(Venäjä,USA) näkemässäni pelissä eniten ongelmissa puolustuspäässä. Ihme mokia, jotka ovat johtaneet vastustajan maaleihin. Venäjä pelissä: molemmat odottelee tolpilla minne ruskipoika kiekon pistää ja Kousa Tihonovin maalissa höntyilyllä pelaa itsensä pihalle. USA pelissä: Wilson tekee toisessa maalissa maalin edessä mitä haluaa, molemmat vain seisovat vieressä. Ihmettelen ettei tuota paria ole vaihdettu, kun näyttää siltä että on usein ongelmia kommunikoinnissa kentällä ja sen seurauksena yhteispeli takkuaa pahasti.

Pistepörssiä katsomalla ei varmaankaan löydy kaikki tasokkaimmat puolustajat. Kuitenkin puolustajan ensisijainen tehtävä on puolustaa. Sen jälkeen taitaa tulla pelin avaaminen ja hyökkäyksien tukeminen.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Venäjä pelissä: molemmat odottelee tolpilla minne ruskipoika kiekon pistää ja Kousa Tihonovin maalissa höntyilyllä pelaa itsensä pihalle.

Tässä maalissa, jossa molemmat olivat seisoivat molemmilla tolpilla, olisi hyökkääjän tehtävä ollut ottaa takaa noussut venäläinen kiinni. Kaikki omaan päähän tulevat maalit eivät aina ole maalivahdin tai puolustajien vika, vaan hyökkääjienkin on osallistuttava puolustamiseen. Samalla tavalla pakkien on tuettava hyökkäystä, jotta hyökkäyspeli toimii.

Mitä eiliseen peliin tulee, niin kentällisellä, jossa Jalvanti-Kousa oli pakkiparina, vastassa oli usein miten vanRiemsdyk-Wilson kaksikko. Ei ihan turhia jätkiä näihin kekkereihin. Saattaisi kiirettä pitää muillakin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jalvanti on tuohon todella mielenkiintoinen poiminta.

Jalvanti ja Lehtivuori ovat paikeista ainoat, joilta on nähty luotettavia otteita ja järkeviä ratkaisuja paineen alla. Muut ovat satunnaisesti väläytelleet, mutta saattaneet jo seuraavassa vaihdossa toimia pujottelukepin kuvajaisina. Ongelmana on ollut erityisesti oman maalin edustan sota-alue, jossa hävitään jatkuvasti kaksinkamppailut ripareista ja irtokiekoista tai hukataan höntyilemällä oma mies. Kuvaavaa oli mm. USA:n ensimmäinen maali, jossa Wilson ensin tökkäsi kiekon Heleniuksen patjan vierestä esiin ja sen jälkeen väänsi itsensä vielä avopaikkaan lyömään kiekon sisään pakkimme.

Toinen asia on pelinrakentaminen. Jos emme pääse nopeaan vastahyökkäykseen, on ainoa ratkaisu heittää kiekkoa ristikulmaan ja lähteä koko kolmikolla laitoihin painimaan. Hyökkääjiltä on myös nähty aivan liikaa helppoja kiekonmenetyksiä omalla alueella.

Maalivahtien piikkiin tappioita ei voi laittaa, mutta heidänkään peli ei ole ollut sitä hurmiotasoa (á la Rask 2006 U20 tai Helenius U18 2006), jolla kenttäpelaajien munauksia kompensoidaan. Näin ollen tulos on ollut odotettua.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Välillä ainakin Salmisen peliä on erittäin mukava katsoa, taitoa riittää. Ei ole aina muut juonessa mukana. Olisi vaan fysiikka pojalla kunnossa, niin näyttäisi paremmalta. Odotellaan pari vuotta, uusi Leino?
Tulevaisuuden tähtipelaaja SM-liigatasolla. Fyysisesti vielä raakile, mutta taitoa löytyy perussuomalaiseen kiekkoilijaan verrattuna poikkeuksellisen paljon. Hyvää kannattaa todellakin odottaa pari vuotta.
 
Jaahas, tuo Kanada-Suomi tulee näköjään suorana lähetyksenä netissä ja TV2 näyttää siitä vain reilun tunnin mittaisen koosteen. Olisivat nyt voineet näyttää sen suorana TV:ssä. Vai meneekö lastenohjelmat edelle? Olisi vain ollut ihan kiva jännitää tuota suorana, mutta kun koneelle ei tuohon aikaan ehdi niin pakko tyytyä jälkilähetykseen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jaahas, tuo Kanada-Suomi tulee näköjään suorana lähetyksenä netissä ja TV2 näyttää siitä vain reilun tunnin mittaisen koosteen. Olisivat nyt voineet näyttää sen suorana TV:ssä. Vai meneekö lastenohjelmat edelle? Olisi vain ollut ihan kiva jännitää tuota suorana, mutta kun koneelle ei tuohon aikaan ehdi niin pakko tyytyä jälkilähetykseen.

Siltä osin "osuva" tämä heittosi, että lastenohjelmathan eivät siirry yleensä koskaan muiden ohjelmien tieltä. Tämä on tietoinen ja mielestäni ainoa oikea valinta tv-kanavilta, siksi tärkeä osa ne pienten päivärutiineja usein ovat. Tämän lähetyksen suhteen nyt maksellaan siitä, että Extra-kanava lopetettiin, mutta kuten tässäkin ketjussa taidettiin aiemmin jo todeta, aika marginaaliväen katsottuja nämä junnukisat lopulta ovat. Siksi ei mikään ihme, että Yle ratkaisi asian näin.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Niin. Itsehän sanoisin, että Suomen pelissä on kisoissa tähän mennessä pahiten ontunut juuri niin sanotut "tähti-pakit". Siis ennakko-odotuksiin nähden. Suomella piti olla vahva ja liigassa kokenut puolustus. Oli oikein muutamankin liiga-joukkueen suuria tulevaisuuden toivoja.

Venäjä ja USA pelissä nähtiin puolustusalueella aika karseita ratkaisuja lähes jokaiselta puolustajalta. Venäjä pelissä erityisen pihalla oli Lajunen. Lehtivuoren kohdalla tuntuu jotenkin, että odotukset painavat. Kentällä pitäisi pystyä tekemään enemmän kuin tilanteet antavat myöten ja siksi peli on väkinäistä.

Oikeastaan ainut positiivinen yllätys puolustajista on ollut Malkamäki. Liikenopeudessa ei ole toistaiseksi hävinnyt kenellekään ja se on paljon se, kun vertaa muutamien viimeisten kisojen Suomen puolustajien tasoa vastustajien hyökkääjiin. Lisäksi Malkamäki on avannut peliä ihan kohtuullisesti paineen alla; esimerkkinä tilanne USA pelistä, josta tuli vastustajan maali, kun hyökkääjä ei odottanut syöttöä ja menetti kiekon vaikka sai sen suoraan lapaansa ja oli jopa aikaa katsoa, minne sen laittaisi. Venäjä pelin toisessa erässä tosin Malkamäkikin ryntäili itsensä muutaman kerran pihalle. Järvisestä ei ole muodostunut mielikuvaa, koska vastuu on ollut vähissä.

Tässä erään sivustakatsojan mielipide. Ihmettä odotellessa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Harvoin jos koskaan ennakkoasetelma ennen Suomen ottelua on näin vaikea: Suomen voitonmahdollisuudet ovat suunnilleen 1/100. Tilanne muistuttaa muinoisia Neuvostoliittopelejä, joissa voittaminen oli yhtä vaikeaa. Kanada on kaikissa suhteissa tasaisesti Suomea parempi, joten voitto tästä olisi todellinen Miracle on ice. Teoreettinen voitonmahdollisuus lepää asetelman yksipuolisuudessa: jospa kanadalaisten alitajuntaan olisi sittenkin tullut pientä ylimielisyyttä, joka heijastuisi kentällä huolimattomuutena.

Suomen vahvuutena on sinänsä ollut maalinteko: Suomi on käyttänyt vähät maalipaikat varsin tehokkaasti hyväkseen. Jos Suomi kykenee tekemään pelin Kanadalle vaikeaksi, eikä päästä sitä liian selviin maalintekotilanteisiin ja jos maalivahtipeli viimeinkin olisi huippuluokkaa, silloin tuo yksi sadasta voisi toteutua. Muistetaan esim. vuoden 2006 semifinaalia Suomi-Ruotsi. Siinä Suomi oli täydellisesti jyrän alla, mutta vain ihme ja Rask pelastivat Suomen. Suomi on tosin myös pelasi eri pelitavalla kuin nyt eli puolustuspeli oli hyvin yksinkertaista laatua: kiekko pois omalta alueelta millä keinolla hyvänsä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin. Itsehän sanoisin, että Suomen pelissä on kisoissa tähän mennessä pahiten ontunut juuri niin sanotut "tähti-pakit".
...

Sinänsä melko erikoinen mielipide, koska Lehtivuori on jo kahdessa ottelussa valittu Suomen parhaaksi pelaajaksi, eikä Venäjä-ottelussakaan hänen nimeämisensä Puustisen sijaan olisi ollut vääryys. Virheitä toki hänkin on tehnyt, mutta itse luen hänet niihin harvoihin "huutoon vastanneisiin" pelaajiin, jotka ovat pysyneet kaikkien vastustajien vauhdissa mukana.

Kanadaa vastaa rikkoisinkin pakkiparit täysin ja muodostaisin selkeän ykkösparin Jalvanti-Lehtivuori. Tälle parille lyötäisiin niin paljon kuormaa, kuin poikien kunto vain mahdollistaa ja muille pareille annettaisiin sen verran peliaikaa, kun em. kaksikon dexalin hörppäys ja hengityksen tasaaminen vaatii.

Jotain radikaalia on joka tapauksessa tehtävä, jos Kanada aiotaan tänään kaataa.
 
..Oikeastaan ainut positiivinen yllätys puolustajista on ollut Malkamäki. Liikenopeudessa ei ole toistaiseksi hävinnyt kenellekään ja se on paljon se, kun vertaa muutamien viimeisten kisojen Suomen puolustajien tasoa vastustajien hyökkääjiin. Lisäksi Malkamäki on avannut peliä ihan kohtuullisesti paineen alla; esimerkkinä tilanne USA pelistä, josta tuli vastustajan maali, kun hyökkääjä ei odottanut syöttöä ja menetti kiekon vaikka sai sen suoraan lapaansa ja oli jopa aikaa katsoa, minne sen laittaisi. Venäjä pelin toisessa erässä tosin Malkamäkikin ryntäili itsensä muutaman kerran pihalle. ...
Malkamäkihän on nimenomaan hyvä puolustava puolustaja, vaikea kierrettävä. Voimaa ei juurikaan ole, mutta liike on hyvää ja osaa tökkäistä mailalla oikeaan aikaan kiekon irroittamiseksi. Lehterän Jorikin on sanonut (toki pilke silmäkulmassa), että Malkamäki lienee ainoa pakki jota ei ole reeneissäkään kukaan kiertänyt. Hyökkäyssuuntaan ei mitään isoja avuja ole, mutta kyllä se eka syöttö omalle hyökkääjälle useimmiten osuu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Suomi-Kanada peliä voi seurata yle.fi sivujen kautta suorana lähetyksenä. Pelaajat ovat luistelleet jäälle ja ottelu alkanee muutaman minuutin päästä kansallislaulujen jälkeen. Ei ehdi itse seuraamaan, mutta toivottavasti Suomi tekee pelistä kunnon taistelun.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Toivotaan että nähdään hyvä peli. Harri Säteri Suomen maalilla.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Loistavaa! 1-0 Suomelle. Maalintekijänä Juuso Puustinen. Kanadan veskari hörppää helposti.
 

FinJeevel_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
Hienoa! Tärkeä avausmaali Suomelle. Nyt vaan tarkkaa puolustuspeliä, ja vastahyökkäyksistä pari lisää.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Menipä helposti. Toki Puustiselta hyvä laukaus.

Edit. Ja selostajan mielestä taklauksista boksiin? Kanada pelaa odotetun fyysisesti.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Suomi-Kanada peliä voi seurata yle.fi sivujen kautta suorana lähetyksenä. Pelaajat ovat luistelleet jäälle ja ottelu alkanee muutaman minuutin päästä kansallislaulujen jälkeen. Ei ehdi itse seuraamaan, mutta toivottavasti Suomi tekee pelistä kunnon taistelun.

Tarviiko tonne jonkun erillisen ohjelman, kun itse en saa tuon ylen linkin kautta mitään näkyviin. Winamp yrittää avata, mutta mitään ei näy ei kuulu.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Suomen ylivoima on tällä hetkellä melkoista kuraa. Pitäisi vaan pelata yksinkertaisesti ja toimittaa kiekkoa maalille. Lisäksi omassa päässä tulee kova hätä jos kaveri karvaa vähänkään syvemmältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös