Pasi Nielikäinen – aikamme gladiaattori

  • 123 712
  • 284

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En olisi uskonut että puolustelen Matikaista mutta nyt on tavallaan pakko. Ei kokonaan mutta vähän.

Tämän kauden perseilyn, joka tosin kruunaa koko Matikaisen ajan, suurin syyllinen on Uskovainen eikä The Pentti. Matikaisen kämmi on Uskovaisen palkkaaminen, mutta loput on Baxter tehnyt ihan itse. Palikoita viihdyttävään hyökkäyspeliin Uskovaiselle annettiin, mutta kun on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatia.

Ei edes Matikaista saa kaikesta syyttää vaikka mieli tekisikin. Jos nyt Nielikäinen lähti niin se siitä. Ei oikeastaan kiinnosta vittuakaan koska tämän hetken tärkein ulostettava HIFK:sta olisi Baxter, josta pitäisi päästä eroon heti. Ja Matikaisen moka numero uno on että Uskovainen saa vieläkin jatkaa. Joku nielikäisen lähtö on oikeastaan marginaalista, Baxter aitiossa on niin vastenmielinen ajatus ettei mitään rajaa.

Pentti voi kuitenkin pelastaa tämän kauden osalta vielä paljonkin. Baxterille monoa ja uusi valmentaja sisään. Ja Rindell ei todellakaan ole mikään ratkaisu. Uudelle koutsille vielä pari-kolme uutta pelaajaa (pari pakkia ja ehkä maalivahti) niin homma olisi siinä. Nykykoutsille pelaajien hommaaminen on aivan idioottimaista hommaa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Nielikäisen ongelma on se, että hän on kuin kala kuivalla maalla. Sjöbergin Tomppakin sopisi paremmin tuohon tehtävään. Kuulin kerran radiosta Nielikäistä ja sehän on joku savolainen. Siis vaikka hän olisi kuinka hullu ja vetäisi kaikkia turpaan niin silti olen sitä mieltä, että goonin pitää olla stadilainen. Joku rööperin katujätkä. Kyllähän IFK:hon toki on aina landejakin mahtunut pl. karijalonen, mutta yleensä enemmänkin tähtipelaajia kuten vaikkapa Olli Jokinen. En oikein tajua miksi nyrkkeilijä pitää roudata jostain viidensadan kilsan päästä. Ei se voi olla brändin mukaista, että kopissa puhutaan jotain murretta.

Lostedt on ihan eriasia. Se on oma junnu. Samoin Hesus.

Toki nykytilanteessa ei ole tappeluita luvassa, mutta jatkossa sitten kun on niin kannattaisi löytää joku lähempää.

Tällä ajatusmallilla ei Hifk olisi koskaan saanut mestaruutta 98. Kaikki tärkeimmät palaset tuli muualta kuin stadista. Ja Lostedt ja Laine ovat ihan eri kaliperia kuin Nielikäinen jos otetaan miehestä mittaa kentällä.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Lostedt on ihan eriasia. Se on oma junnu. --------
Toki nykytilanteessa ei ole tappeluita luvassa, mutta jatkossa sitten kun on niin kannattaisi löytää joku lähempää.

Pate olisi aivan riittävä noutaja. Mielestäni se kun nro 61 nouti mitään pelkäämättä kenet vaan, oli vähintään yhtä viihdyttävää kuin kahden ison miehen väliset nahistelut. Paras oli kun Pate sai Nickersoninkin tekemään itsestään pellen.

Toki jos ajatellaan, että tappelijan on oltava iso, Pasi on ok siihen. Jos voitto on tärkeää, vain Helenius on riittävä. Mutta, nyrkkeily on erikseen. Parhaatkin lätkätappelut on aika säälittävää nuhjaamista.

Pasilla on varmasti muitakin avuja, mutta pelaisikohan liigaa ylipäätänsä jos ei tarvittaessa tappelisi?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei Kuhtakaan pelaisi liigassa, jos ei tekisi maaleja. On se vaan niin paska yleispelaaja.

HIFK ei tietenkään tarvitse Nielikäistä, eikä Nielikäinen HIFKiä, koska matka jatkuu HPK:n pelaajaksi. Nielikäinen on roolipelaaja, joka tekee jo valmiiksi hyvästä joukkueesta vielä paremman. HPK ei ole nyt hyvä joukkue, mutta ilmeisesti haluaa taas palata sellaiseksi. Ovatko Matti Alatalo ja maajoukkuevalmentaja Timo Lehkonen näin pihalla tehtävistään, että haluavat joukkueeseensa Nielikäisen taitopelaajaksi, syöttelemään pehmeillä käsillään lättysyöttöjä Kai Nurmisen lapaan. On ne tyhmiä HPK:ssa, kun palkkasivat Nielikäisen skouttaamatta pelaajaa ja luulevat saavansa taitopelaajan tai hyvän yleispelaajan, ennen sopimuksen tekoa. Hei HPK, palkatkaa lisää "kainurmisia", ei Nielikäistä.

Pentti, taas sä kyykytit niitä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Kuulin kerran radiosta Nielikäistä ja sehän on joku savolainen.
- - -

Eipäs nyt asiatta haukuta savolaisia. Nielikäinen on aito Nivalan Cowboy, ja scholl menee nyt kiltisti lainaamaan kirjastosta Suomen kartaston ja katsoo missä on Nivala. Vinkkinä, että ala etsiä sieltä Keski-Pohjanmaan paikkeilta.

Siinä mielessä Nielikäinen on myös aito nivalalainen, että rääkkyläläisetkin ovat neroja niihin verrattuina.

Samaten tuo kalakukkohuumori Penan kohdalla voitaisiin lopettaa, kun kalakukot on enempi savolaisten juttuja, kun taas Pena on Jojensuun laitamailta ja siellä väännetään karjalanpiirakoita ym., eikä kattella hyvällä mustia miehiä.

Hyvää matkaa, Pasi. Voit saman tien jäädä sille tielle.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Siis vaikka hän olisi kuinka hullu ja vetäisi kaikkia turpaan niin silti olen sitä mieltä, että goonin pitää olla stadilainen. Joku rööperin katujätkä.

Rööperissä ei ole asunut katujätkiä enää vuosikymmeniin muuten kuin Hectorin biiseissä. Nykyään siellä asuu pelkkiä espoosta muuttaneita hyppyritukkia.

Voin jopa sanoa, että Nielikäistä tulee ikävä. Kai se on sitten pelannut roolinsa mukaan meillä, siis sen mikä sille on käsketty.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Kuitataan samalla 58:lle että tarkista missä se Nivala sijaitsee. Pasille tervemenoa vain, toivottavasti luvassa enemmän peliaikaa. Hyppäät uppoavasta laivasta toiseen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei HIFK jää kaipaamaan Nielikäistä, vaan nielikäisen tyylistä pelaajaa. Tämä on taas robottilätkän voitto yksilöllisyydestä, valmentajien pelin voitto pelaajien pelistä, yhteiskuntakelpoisen pelin lajin omien normien mukaisesta lätkästä. Tässä mielessä Nielikäisen lähtö HIFK:sta on oireellista.

Nielikäinen kävi tarpeettomaksi osittain myös Baxterin hyökkääjien peluutustyylin kautta. Baxterilla ei ole pelisapluunassa roolitettua nelosketjua. Baxter kuormittaa erittäin paljon kahta ensimmäistä ketjua, kolmonen pelaa vain tasakentällisin ja neloselle jää ihan jämäminuutit, sitä ei käytetä estämään vastustajan parhaiden pelaajien maalintekoa. HIFK:ssa pelaaminen nelosketjussa on osoitus Baxterin epäluottamuksesta kykyihin, ei roolipelaamista.
 

Voppie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pasin itsensä kannalta hemmetin hyvä siirto. Aika Baxterin IFK:ssa on ollut miehelle yhtä helvettiä ja jatkossa on varmasti luvassa peliaikaa ja tiettyjä vapauksia hoitaa omaa duuniaan. Baxterilta ei näyttöpaikkoja juurikaan tullut, ja silloin kun Pasi mahdollisuuden sai, käytti hän sen pääosin ihan hyvin, mutta eipä tämä Paulille riittänyt. Penkin päähän vaan tuppea puremaan. Olisihan se ollutkin ihan perseestä, jos IFK:n nelosessa olisi kevään pleijareissa pelannut Fagun ja Porthenin kanssa Nielikäinen, kun taas nyt sille paikalle voidaan laittaa Pöysti, tai vaikkapa Baxterin suosikkipoika Keränen. (Mitenkään näitä junnuja väheksymättä, mutta heidän aikansa ei ole vielä, ei varsinkaan neloskentässä)

IFK:n sydäntä revitään jatkuvasti irti rinnasta ja tämän tyyppisillä siirroilla (JHag jo pienen listan kirjoittikin) saadaan karkotettua ne "tyhmimmätkin" fanit pois katsomosta. Allekirjoittanut kuuluu ainakin siihen (koko ajan pienenevään?) ryhmään faneja, joita olisi aivan helvetin helppo miellyttää, kokoamalla fyysinen ja äijäilevä jengi, joka myös kaukalossa toteuttaa tätä ajatusmallia (paperilla meillä on tälläinen jo ollut, mutta näiden "kovien poikien" jatkuvan pois potkimisen jälkeen alamme olla jo paperillakin todellinen HMV-jengi). Toki tämän vuoden konttaus on ollut jotain niin karmaisevaa jo tuloksenkin puolesta, että kiinnostus hommaan on latistunut täysin, mutta kaikkein kauheinta tässä touhussa on ollut pelityylin ja otteiden munattomuus, sekä todellisen ämmäleiman hankkiminen IFK:n vaakunaan. Nyt päästetään pois yksi sarjan kovimmista kotimaisista hanskaajista ja seuraavaksi on varmaankin IPikkaraisen vuoro.

Pasille helvetisti tsemppiä Hämeenlinnaan, hommasi hoidit loistavalla asenteella, vaikka coachi sylki päin kasvoja jatkuvalla syötöllä. Onko meillä todellakin varaa päästää pois näin ison IFK-sydämen omaavia kavereita, kun IFK:n asema hyvänä työnantajana ja urheilujoukkueena on muutenkin ihan pohjamudissa tällä hetkellä? Kovat pojat ollaan ulostettu yksi kerrallaan, mutta siinä sivussa on mennyt myös nippu niitä, joille IFK on enemmän kuin duunipaikka (Järvinen, Häppölä, Pasi).

Hieman OT:na, hyvää joulua Pentille ja Paulille! Tänään(kin) jätän saamani ilmaiset liput käyttämättä ja vietän illan sen toisen perheeni kanssa, jolta ei jatkuvasti märkää rättiä tule päin kasvoja ja jolta en (ainakaan toivottavasti) saa joululahjaksi kiloa paskaa paketoituna hemmetin hienoon lahjapaperiin.
 

Animal

Jäsen
Nielikäinen kävi tarpeettomaksi osittain myös Baxterin hyökkääjien peluutustyylin kautta. Baxterilla ei ole pelisapluunassa roolitettua nelosketjua. Baxter kuormittaa erittäin paljon kahta ensimmäistä ketjua, kolmonen pelaa vain tasakentällisin ja neloselle jää ihan jämäminuutit, sitä ei käytetä estämään vastustajan parhaiden pelaajien maalintekoa. HIFK:ssa pelaaminen nelosketjussa on osoitus Baxterin epäluottamuksesta kykyihin, ei roolipelaamista.

Tässä nähdään juuri minkä sortin neanderthalista tässä Baxterissa on kyse. Yhdessä vaiheessa kautta HIFKillä oli yksi toimiva ketju, ja se oli nelosketju Pöysti - Porthen - Nielikäinen. Pelasi n. 10 vaihtoa matsissa, laittoi äijää katolleen, painoi paineen vastustajan päähän ja omissa ei kolissut. Ukkoja kun tuli telakalta takaisin, lähti Nielikäinen filaan ja toimiva nelosketju lakkasi olemasta. Olenko kenties sokea tai muistanko täysin väärin?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kaiholla muistelen kautta 2003-04, kun Nielikäinen tuli kaupunkiin.

Olen seurannut kiekkoa lähes 20 vuotta, mutten ole tuona aikana nähnyt yhdenkään pelaajan tekevän joukkueeseen niin suurta muutosta kuin Nielikäinen teki Kärpille. Toinen toistaan taitavampi mutta ylivoimaisesti sarjan pehmein joukkue sai tuona samaisena hetkenä kenties sen viimeisen uskottavuuden menestyvänä joukkueena. Tuona keväänä Ouluun tuli se iso ripaus pudotuspelikovuutta.

Välieräsarjassa nimenomaan Nielikäinen oli se, joka laittoi voittamattomana pidetyn jokerinipun sekaisin. Kaukalon laidalla roikkuva Raato Summanen huusi naama punaisena "tuo jätkä pitää hakea pois kentältä". No miten kävi? Ei ollut kenestäkään hakijaksi. Pasi pisti päälle oman shownsa, räkytti ja vittuili sen minkä kerkesi. Lopulta Peltosen ja Hentusen pelihuumori loppui lopullisesti ja Tenkrat hoiti lopun kotiin.

Nielikäinen mahtuisi joukkueeseen nytkin. Vaihdossa vaikka joku tomimustonen toiseen suuntaan. Pääsisi Pasikin vanhaan hyvään tapaan Aarnion kanssa jyskyttämään kaikkea mikä liikkuu.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Ja oletko todella sitä mieltä, että Jerelle olisi pitänyt antaa vielä yksi tai pari viimeistä varoitusta?

Näinpä. Siinä HIFK teki aivan oikein, että ratkaisuun päädyttiin juuri tuossa vaiheessa. Kyllä siinä Matikaisen fysiikka olisi hiponut sairaskohtauksen rajoja, jos vielä huonon menestyksen lisäksi olisi pitänyt selitellä uusimpia jerejä loppusyksystä. Vaikka aina sattuu ja tapahtuu, niin ehkä pelaajan hakeminen harjoituksista putkaan on jo vähän enemmänkin kuin brändin mukaista kiekkoa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuulin kerran radiosta Nielikäistä ja sehän on joku savolainen. Siis vaikka hän olisi kuinka hullu ja vetäisi kaikkia turpaan niin silti olen sitä mieltä, että goonin pitää olla stadilainen. Joku rööperin katujätkä.

Rööperissä ei tosiaan ole ollut kymmeniin vuosiin kuin media-alan "menestyjiä" ja muita hang-aroundeja. Noita tohtori schollin kuuluttamia katujätkiä löytyy lähinnä itä-Helsingin lähiöistä, joten käännä skolli sinne se mesen keulasi ja lähde skouttaamaan.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaiholla muistelen kautta 2003-04, kun Nielikäinen tuli kaupunkiin.

Olen seurannut kiekkoa lähes 20 vuotta, mutten ole tuona aikana nähnyt yhdenkään pelaajan tekevän joukkueeseen niin suurta muutosta kuin Nielikäinen teki Kärpille...
..Kaukalon laidalla roikkuva Raato Summanen huusi naama punaisena "tuo jätkä pitää hakea pois kentältä". No miten kävi? Ei ollut kenestäkään hakijaksi. Pasi pisti päälle oman shownsa, räkytti ja vittuili sen minkä kerkesi. Lopulta Peltosen ja Hentusen pelihuumori loppui lopullisesti ja Tenkrat hoiti lopun kotiin.
Mistäköhän fantasiasta tuo oikein oli? Kaudella 2003-2004 pelasivat molemmat, Hentunen ja Peltonen, jo Sveitsin maalla. Ja myöskin valmentajana oli Hannu Jortikka. Et ilmeisesti ole kovinkaan tarkasti seurannut tuota kiekkoa 20 vuoden aikana..
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
No tuohan on se kämmien kämmi jonka seurausta muut kämmit tällä kaudella ovat. Ainakin suurimmaksi osaksi.

Tottahan tuo on ja kun tarkemmin miettii, Heinäkenkää ei voi tällä kaudella syyttää ihan kaikesta. Baxter on paljon akuutimpi sairaus. Mutta eipä tässä voi antaa Heinäkengällekään anteeksi viimeistä 7 vuotta. Kysyn näin päin: Olisiko kukaan muu tj liigassa palkannut Uskovaisen valmentajaksi?

Johannekselta hyvin sanottu: HIFK ei välttämättä tarvitse Nielikäistä, mutta ainakin yhden, mielellään useamman Nielikäisen tyyppisen pelaajan. Nyt ei ole yhtään. Olisin pitänyt saman metelin, jos nyt olisi lähtenyt viimeisenä mohikaanina Schnabel. Mäkkäriä eivät halunneet keväällä kumpikaan kaksikosta Uskovainen & Heinäkenkä.

No, HIFK on tiensä valinnut, niin minäkin. En istu hallissa juuri nyt. Kuulemma ajassa 0.15 vastustaja mennyt johtoon siniviivavedolla ilman maskia! Baxter - get the fuck out of there, you fucking chicken shit looser! Jos Pena lukee, niin käännös savoksi: "Mittee sie höpäjät? Päksteri on ihan hyvä valmentaja, otakko lissää kalakukkoo?"
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Mie ja sie ei ole savoa!

Perkele ja saatana! JHag ja muutama muu. TEIDÄN SÖÖR PENTTI MATIKAINEN EI OLE SAVOLAINEN! Tuo fööni-mies on ja pysyy karjalaisena. Tuo savolaiset sitätätäjatuota tositohan alkaa olla jo lähellä asperger-tasoa. Rautalangasta: savolainen ei ole sama asia kuin karjalainen. Sama kuin sanoisi turkulaista tamperelaiseksi tai raumalaista porilaiseksi. Ei nyt sentään tarvitse kaikkea kaataa saatana savolaisten niskaan.

Opetetaanko (tai opetettiinko kansakoulussa/oppikoulussa/ylopistolla) siellä Helssingissä muuten enää maantiedettä/äidinkielen tunneilla Suomen heimoja/murteita?

Kiitos ja anteeksi ( Holocaust - sudettisavolainen).

Ja ettei mene aivan off-topikiksi, niin olisi tuo Nielikäinen kelvannut allekirjoittaneen suosikkijoukkueeseenkin - eli KalPaan. Outo ratkaisu HIFK:n johdolta.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Perkele ja saatana! JHag ja muutama muu. TEIDÄN SÖÖR PENTTI MATIKAINEN EI OLE SAVOLAINEN! Tuo fööni-mies on ja pysyy karjalaisena. Tuo savolaiset sitätätäjatuota tositohan alkaa olla jo lähellä asperger-tasoa. Rautalangasta: savolainen ei ole sama asia kuin karjalainen. Sama kuin sanoisi turkulaista tamperelaiseksi tai raumalaista porilaiseksi. Ei nyt sentään tarvitse kaikkea kaataa saatana savolaisten niskaan.

Samoja lantavarpaita kaikki, mitä niitä erottelemaan...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vilpitön anteeksipyyntö savolaisille siitä, että olen joskus sanonut Penaa savolaiseksi. Ymmärrän, että se on loukkaavaa. Olen kuitenkin viime aikoina ohittanut ongelman ja kutsunut häntä yleisnimellä Heinäkenkä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelasko Pasi tänään vaihtoakaan? Koskas se siirtyminen kerhoon tapahtuu?
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös