Ässät kriisissä 2007–2008

  • 326 267
  • 1 206
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Hintaa maksetaan nyt. Luistin ei kulje. Työmoraali on kärsinyt. Lisäksi omilla oikeuksilla on lyöty kiilaa joukkueen sisään. Jos oikein tulkitsen, niin nyt on puutetta sekä fyysistä kunnosta että henkisestä kantista.
Fyysisen kunnon käyrä kun on laskeva suuntainen, niin ottelun aikana se kertoo väsymyksen saamasta voitosta, sekä se valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että henkinen puoli ei pysy leikissä mukana, ja ajatus pelaamisesta ei ole enää terävää. Nyt jos sitä lähdetään korjaamaan tietoisesti, asian seurauksena tulee tappioita, koska palautusmisajat ovat liian lyhyet. Paikat menevät niin tukkoon, ettei itse pelistä tahdo tulla mitään. Tilanne on siis kieltämättä erittäin hankala.

Jos hiukan muistellaan sinikeltaisten aikaa ennen sarjan alkua, tarkemmin viimeisen harjoitusottelun jälkeen. Silloin Haataja sanoi, että hän on aivan puhki, ja olo on kuin olisi pari rautakangea syönyt ja kolmas lähtee kohtapuolin. Mutta lähes samaan hengenvetoon mies totesi, ettei kuitenkaan mitään hätää, koska hyvällä palautumisella ollaan notkeassa kunnossa, kun sarja alkaa. Ja näinhän siinä on käynyt.
 

Kalpanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa,Kuopio
Pieniniemestä..

Tämä nyt menee vieraisiin pöytiin huuteluksi mut en missään nimessä tarkoita sitä pahalla. Tulee vaan noita kesätreeneihin liittyviä kirjotuksia lukiessa mieleen että ei ollu jätkät tuossa vuosi sitten Kuopiossakaan kovassa kunnossa ainakaan verrattuna tähän päivään..Eli silloinhan takana oli Pieniniemen vetämä kesä Kalpalaisilla ja se näky.. Eli jos se mies on teilläpäin kovin paljon päässy vaikuttaa kesän treeneihin niin en ihmettele yhtään noita ongelmia..
Mut hei,Ikku on pelannu hienosti maalissa..Miten kauan paikat kestää,se jää nähtäväksi..
Tsemppiä sinne Porin suuntaan.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters

Eli Hisey saanee tinat ja tilalle tulee joku vaan, riippuen kenet halutaan ulos Dallas-groupista. Eli Bararuk/Healey-syndrooma saanee jatkoa. Piiri pieni pyörii, Kartsa siinä hyörii... Takko myönsi sen, että hänen peukkunsa on se, mikä ratkaisee hankinnat. Miten voi olla näin sekaisin johtoporras Ässissä? Mitä jos muutkin hallituksen jäsenet alkavat touhuta omiaan, kuten Kartsa?

Ja eikö Hisey saapunut hyvissä ajoin Poriin, joten varmasti aikaa oli huomata keskenkuntoisuus? Eikös se ole koutsien tehtävä?

Tähtisen puolustukseksi otettiin loukkaantumiset. Eikös Hiseylläkin ole näitä vaivoja ollut, esim. aivotärsky Ilves-matsissa? Omia koiria suojellaan loppuun asti, mutta ulkopuoliset saavat kyllä sapiskaa mediassa. Tässä haisee ripulipaska aina Ihodeen asti!

Ja mitä helvettiä Takko lähtee tällaisia juttuja höpöttämään julkisuuteen, kun justiinsa pidettiin palaveri, että tästä eteenpäin asiat ovat seuran sisäisiä? Sammutetaan roihuja ja sytytetään heti uusi. Takon kannattaisi hommata uusi harrastus vaikka VPK-toiminnasta, jättäisi jo Porin lippulaivan rauhaan!
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82

Voi *%¤? Ei tämä voi olla totta!! Totaalisen surkea "tiedotuspolitiikka" Ässillä. TIEDÄN mistä puhun, koska olen oikeasti tutkinut imagon rakennusta, eli julkisuuskuvan muokkausta. Ässillä tämä on KARMEASSA tilassa, siis ei sanat riitä tämän typeryyden kuvaamiseen. Ei tässä ole kuin kaksi vaihtoehtoa;
1) avoimuus, eli tosiasioiden tunnustaminen
2) ehdoton pitäytyminen selkeästi laaditussa propagandassa

Jokainen voi miettiä, kumpaa Ässät noudattaa. Heh, ei kumpaakaan. Ässien touhu on tällä hetkellä sekoitus bretzneviläistä avoimuutta ja "7- päivää- journalismia".

JA KAIKKI NAURAA MEILLE! (Mua kyllä itkettää...)
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Haetaan maalintekijää? Miksi?

Ässät on tehnyt vähän maaleja, ja ainakin minun näkemissäni otteluissa tämä on johtunut enemmän viimeistelyn heikkoudesta kuin pelinrakentelun ongelmista.


Näkisin, että Ässiltä uupuu hyökkäyksestä ensisijaisesti ykkössentteri. Suurin tarve on silti edelleen peräpäässä.

Jos ylipainoiset Peltonen ja Hisey lähtevät, niin sentteriosastoa voitaisiin täydentää vaikka Mikko Rauteella. ;-)

No ehkä Peltonen ei lähde, kunhan tiputtaa kuntopyörällä polkien kilon per päivä. Melkoista tahtia saa kyllä polkea, mutta eikös joku puhellut, että Peltosen 8-9 liikakilon toteamisen jälkeen Härkälä olisi sanonut, että vasta sitten saa pelata Ässissä, kun nuo liikakilot on hävitetty? Ja nyt ilmeisesti kaavaillaan Pelen palaamista kokoonpanoon jo ensi viikolla. Joten näköjään ainakin harjoitusmotivaatiota riittää tällä vanhalla konkarilla. :-)

Dallas-yhteistyön kautta hankittavaan maalintekijään voi kyllä suhtautua melko suurella varauksella. Ei siitä Hiseystäkään kannata eroon hankkiutua ainakaan ennen kuin on nähty, että tämä mahdollisesti hankittava uusi vahvistus pystyy tekemään maaleja SM-liigatasollakin.
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Iltasanomat kirjoitteli näin:

"Kohupuolustaja Pasi Peltosenkin posket ovat leveämmät kuin pitäisi. Päävalmentajan viikoksi kuntopyörän päälle passittama kapteeni palaa harjoituksiin maanantaina."

Eli saattaa olla, että tänne kirjoittamani tieto Pelen hyllytyksen syystä pitikin paikkansa...
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ymmärtääkseni sinä et ole seurannut päivittäin Ässien harjoituksia??

En toki päivittäin, mutta sanotaan nyt vaikka viikoittain. Eli suurin piirtein tiedän mitä siellä tehdään.
Ymmärtääkseni sinä et ole koulutettu valmentaja??
Kyllä olen päässyt nauttimaan liiton valmennuskoulutuksen hedelmistä. En tosin aivan viimeisistä virtauksista, mutta en oikein usko, että pelin perustat olisivat aivan kovasti muuttuneet.

Ymmärtääkseni sinulla ei ole kokemusta valmentamisesta??
Kyllä kokemusta on. Ei toki SM-liigasta.

Tältä pohjalta teet äärettömän kovaa analyysia Ässien valmentautumisesta. Toinen vaihtoehto on se, että saat tietosi joltain valmentajalta, joka tietää ja joka ymmärtää mitä tapahtuu.

Enpä nyt mielestäni varsinaisesti analysoi mitään. Analysointi vaatii jo huomattavasti enemmän dataa, esimerkiksi yksiselitteisiä testituloksia. Lähinnä vaan pohdiskelen julkisuuteen annettua informaatiota suhteessa omin silmin nähtävään ja toisaalta pelaajarosteriin. Nythän Takkokin näyttää jo tekevän samaa ja huomaa siellä tiettyä ristiriitaa.

Fuskaus tapahtui ennen omatoimista jaksoa, sitä edeltävä testi tehdään löysästi ja kesällä voi ottaa rennommin.

Kuten sanottua valmentajalla tulee olla kohtuullisen tarkka käsitys siitä, missä pelaajan tulee liikkua tietyllä testialueella ja toisaalta joka testillä tulee olla alaraja hyväksyttävälle suoritukselle. Lisäksi testejä ei tietenkään voi teettää pelkästään ennen omatoimista jaksoa, vaan myös harjoitusjakson keskellä, jolloin ohjatusti on mahdollisuus puuttua poikkeamiin. Ja kaikenkaikkiaan ei ole niinkään olennaista nähdä kehitystä tai laskevaa trendiä, vaan se absoluuttinen arvo. Sillä ne pisteet hankitaan tulevalla kaudella.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Seurajohto siis tietää tehneensä virheen, mutta peittelee sitä, jotta säilyttää uskottavuutensa. jepjep.

No nyt on Takko myöntänyt jotain virheitä ihan mediassakin ja se on hieno askel eteenpäin. Ihan asiaahan Kari tuossa jutteli. Julkisuudessa tuskin tullaan Härkälää haukkumaan, mutta tiedossahan tuo on Ässäjohtoa myöden ettei mies ole saanut viisikkopeliä sille mallille missä sen pitäisi liigassa olla. Ei siinä pari vahvistusta mitään auta, jos pelitapa on niin päin persettä kuin se nyt on ja tämän tietää kaikki myös Ässäjohdossa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans

Takon pisteet nousivat silmissäni huomattavasti. Hienoa, että häneltä löytyy selkärankaa myöntää tekemänsä virheet. Kaikilta ei löydy. Kaikki tekevät joskus virheitä, toiset useammin ja isompia virheitä, toiset harvemmin ja pienempiä. Toivottavasti nyt tehdyistä virheistä otetaan opiksi eikä tulevina vuosina tehdä samoja virheitä.

Tekee varmaan joukkuehengellekin hyvää, kun pelaajat ja valmentaja näkevät jonkun muunkin ottavan vastuuta huonosta menestyksestä.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on tehnyt vähän maaleja, ja ainakin minun näkemissäni otteluissa tämä on johtunut enemmän viimeistelyn heikkoudesta kuin pelinrakentelun ongelmista.

Dallas-yhteistyön kautta hankittavaan maalintekijään voi kyllä suhtautua melko suurella varauksella. Ei siitä Hiseystäkään kannata eroon hankkiutua ainakaan ennen kuin on nähty, että tämä mahdollisesti hankittava uusi vahvistus pystyy tekemään maaleja SM-liigatasollakin.

Nimenomaan.

Ilman jotain mystistä suonenvetoa Dallasin päättävässä portaassa siltä suunnalta on luvassa pelaaja tyyliin John Lammers tai Aaron Gagnon, joista ainakin jälkimmäisen pelituntuma lienee pahasti hakusessa sekä pelillinen taso ylipäänsä on oletusarvoisesti luokkaa B.J. Crombeen. Tottakai yksilön sopeutuminen ja ominaisuudet vaikuttavat tuloksiin myös osansa, mutta siitä huolimatta minä en ainakaan omissa silmissäni saa näistä herroista aikaiseksi ratkaisua Ässien tämän hetkisiin maalintekopulmiin. Suoraviivaisuus voi kyllä lisääntyä, mutta ei se yksinään maaleja synnytä.

Rob Hisey on ollut paha pettymys. Mikäli kyseessä on kunto-ongelma, niin sehän on ratkaistavissa fyysisillä harjoitteilla. Tässä tapauksessa väittäisin Robin jo sm-liigan tuntien tekevän talvella ja keväällä kovemmat pisteet sekä auttavan Ässiä enemmän kuin Lammers tai Gagnon. Jos taas Hiseylla on puhdas motivaatio-ongelma raivata arvoisensa paikka tuossa hyökkääjistössä, niin silloin asia lienee ihan selvä.

Takon puheet suoraviivaisuuden puutteesta ja reagoiminen siihen pelaajamuutoksilla on jossain määrin erikoinen yhdistelmä, sillä käsittääkseni suoraviivaisuuteen vaikuttaa kyllä huomattavasti enemmän valmentajan antamat ohjeet ja pelitapa. Luulisi että Härkälä äijänä hoitaa homman kuntoon mikäli se tosiaan tästä on kiinni...
 

Tompse

Jäsen
Eiköhän olis aika ottaa mallia, osasta HIFK-faneista, ja huutaa seuraavassa pelissä joku ulos tuolta penkin takaa. Enkä itse laittaisia pahakseni, vaikka joku johdostakin lähtisi (lue: Takko). Siis ne, ketä enää paikalle viitsivät mennä, itse en viitsi tuota paskaa enää mennä kattomaan, ennenkuin jotain perustavanlaatuisia muutoksia ollaan tehty.

Ei voi olla kovin vaikeaa, tarjota Kivelle loppukauden pestiä ja optiota seuraaviin kausiin, jos loppukausi menee hyvin. Kivi on kuitenkin moninkerroin parempi vaihtoehto kuin Jari "KAUKALOPALLO" Härkälä. Toinen vaihtoehto on jos tässä vaiheessa kyselisi Toivolan kiinnostusta tulla ensi kaudeksi takaisin, ja tarjota Karrille loppukauden ykkösvalmentajan paikkaa ja ens kaudeks Toivolan aisaparin paikkaa. Sikäli mikäli Toivola takaisin vielä haluaisi tulla.

Ei nyt tuhlata enempää rahaa mihinkään pelaajiin, vaan siihen JÄÄKIEKKOvalmentajaan. Härkälä kun ei sellainen todellakaan ole, eikä vaikuta omaavan tarpeellista tieto-taitoa Jääkiekosta. Eikä varsinkaan auktoriteettia.
 
Viimeksi muokattu:

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei voi olla kovin vaikeaa, tarjota Kivelle loppukauden pestiä ja optiota seuraaviin kausiin, jos loppukausi menee hyvin. Kivi on kuitenkin moninkerroin parempi vaihtoehto kuin Jari "KAUKALOPALLO " Härkälä. Toinen vaihtoehto on jos tässä vaiheessa kyselisi Toivolan kiinnostusta tulla ensi kaudeksi takaisin, ja tarjota Karrille loppukauden ykkösvalmentajan paikkaa ja ens kaudeks Toivolan aisaparin paikkaa. Sikäli mikäli Toivola takaisin vielä haluaisi tulla.

En tiedä, onko kiven halukkuuta kysytty. Hänen on parempi hankkia enemmän kokemusta päävalmentaja. Ettei käy wade immoset.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Rob Hisey on ollut paha pettymys. Mikäli kyseessä on kunto-ongelma, niin sehän on ratkaistavissa fyysisillä harjoitteilla. Tässä tapauksessa väittäisin Robin jo sm-liigan tuntien tekevän talvella ja keväällä kovemmat pisteet sekä auttavan Ässiä enemmän kuin Lammers tai Gagnon. Jos taas Hiseylla on puhdas motivaatio-ongelma raivata arvoisensa paikka tuossa hyökkääjistössä, niin silloin asia lienee ihan selvä.

Nimenomaan, juuri näin. Tämä mahdollinen motivaatio-ongelma on mielestäni hieman kaukaa haettu, sillä miksi Hisey oli omalta osaltaan taivuttelemassa Nickersonia takaisin, jos oli itse lähtökuopissa? Ja jos tässä ajassa kuntopuolta ei saada ylöspäin, niin olisiko syy kuntovalmennuksessa? Ja ei Rob minun mielestäni näytä kovin pulskalta, verrattuna hopeakauteen.

Ja onko sitten järkeä korvata Hisey Lammersilla, joka viime kaudella totesi lopettavansa koko jääkiekon pelaamisen, ennen kuin lähtee Suomeen. Joten siinähän meille hyvä motivoitunut korvaaja...

Nyt kannattaisi Karin pitää turpa kiinni ja katsoa nämä pari seuraavaa peliä. Jos roihu on sammunut, sen pitäisi näkyä tuloksissa.

P.S. Pitäisikö Hirsin lähettää Robin isukille lentoliput ja pari vaparia, sillä kaikki muistanevat, mitä siitä viimeksi seurasi:)
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
P.S. Pitäisikö Hirsin lähettää Robin isukille lentoliput ja pari vaparia, sillä kaikki muistanevat, mitä siitä viimeksi seurasi:)

Jaa-a, paha sanoa. Siksi ehkä Sniderikin käytti hymiötä....

Itse aiheesta sen verran, että aika jännästi tunteet ovat vaihdelleet tällä kaudella laidasta laitaan. Voisi sanoa, että Pelicans-tappion jälkeen kävi vain niin, että isoin "kiima" seurata fanaattisesti Ässien tämän kauden otteita sammui. Pelit kuunnellaan jne, mutta järkyttävätkään lopputulokset eivät ole isompia myllerryksiä enää saaneet aikaan.

Hyökkäyspäässä on jokin mystinen ongelma, mitä ei välttämättä ratkaista enää lisämiehillä. Jos Virkkunenkin nyt on kuntoutumassa tähän vuoteen, niin kyllä ihan laadukkaita vaihtoehtoja pitäisi olla. Hyökkäyspäässä kuitenkin näistä "vastuunkantajista" vain Saarela on osoittanut olevansa puheiden mittainen mies. Olisihan Pahi toki muutaman maalin enemmän voinut läpsäistä sisään, mutta kyllähän varmasti yli 25 maalia nähdään tähän kauteen. Nykyvire tuottaisi tasaisella jatkumolla pyöristettynä 26 maalia tähän kauteen.

Valtava ero menestykseen on nimenomaan oman pään työskentelyssä. Silti edes siihen ongelmaan en näe ratkaisuna miesmäärän kasvattamista. Nyt vain muidenkin kuin Petrén, Kuiperin ja Nickersonin olisi pelattava omilla vahvuuksillaan. Petré-Kuiper oli joidenkin mielestä hieman pihalla viime pelien aikana, mutta kokonaisuutena on mielestäni Ässä-pakeista suhteellisen ylivertainen pari.

Paljon puhuttu hopeakausi näytti, että mikä vain on mahdollista, kun puolustuspeli toimii, viisikkopuolustus. Nyt sellainen taitaa olla kaunis muisto vain. Oli odotettavissa, ettei hopeahuuma jatku/toistu ehkä ihan heti, mutta että se saatiin tehokkaasti vaihdettua sijoihin 13-14, sitä en olisi uskonut. Ihaninta kuitenkin on, että hopehuuman tähden Ässät pyörii varmuudella "rakkikoirana" suurempien riesana jatkossakin, vaikka menestys sinänsä vaihtelee. Välillä menestystä jopa ei tule.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt kannattaisi Karin pitää turpa kiinni ja katsoa nämä pari seuraavaa peliä. Jos roihu on sammunut, sen pitäisi näkyä tuloksissa.
Ei ole helppoa ei. Toiset huutaa että pitäisi tunnustaa tehdyt virheet ja sitten kun niin tehdään, niin huudetaan taas.

Uskon ja luotan että pahin on ohi, pöly alkaa laskutumaan ja pisteitä karttumaan. Tuolla porukalla pystytään voittamaan hyvänä päivänä kenet hyvänsä, mikäli hommaa viedään samaan suuntaan koko porukalla.

Tästä alkaa nousu. Lukko kaatuu tänään!
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ole helppoa ei. Toiset huutaa että pitäisi tunnustaa tehdyt virheet ja sitten kun niin tehdään, niin huudetaan taas.

Niin, vihreiden tunnustaminen on hieno ja olennainen juttu, koska vain sen pohjalta kehitystyön voi aloittaa. Eri asia on sitten se, ovatko Takon mainitsemat virheet enemmän todellinen syy vai seuraus jostain muusta...

Puolustuksessa on muutama hidas ja kankea pelaaja - pahimpina Toivonen ja Peltonen. Kun näin on, niin miksi esim. kyseisen kaksikon kanssa hakataan valmentajan taholta päätä seinään ja pyritään viemään kaksikkoa sellaiseen pelitapaan ja muottiin, joka ei heille sovi?

Mielestäni Ässien puolustuksesta löytyy tälläkin hetkellä ihan kohtuullisesti liikettä ja taitoa jos koko joukkue vain puhaltaa yhteenäiseen suuntaan.

En ylipäänsä näe materiaalissa sellaista ongelmaa etteikö sillä voisi pelata hyvinkin toimivaa ja tuloksekasta liigakiekkoa. Väittäisin että materiaali taipuu kyllä, kunhan sitä vain taivuttaa.
 

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nämä surkeimmin flopanneet taisi olla Ilta-Sanomien Holopaisen oma näkemys asiasta. Minusta Takon kommenteista taas tuli ilmi, se mitä jokainen pelejä seurannut fanikin on voinut todeta. Tähtinen on todellakin tulossa ja jos seuraatte hänen tekemään työmäärä, niin ainakin itse olen yhä enenevissä määrissä tyytyväinen hänen suorituksissaan, ottaen huomioon lähtökohdat. Pistesaldo ei ehkä vastaa vielä sitä, mitä häneltä odotetaan, mutta johtuuko se enemmänkin joukkueen yleisestä tilasta kuin pelkästään Markusta itsestä. Myös Hisey on kärsinyt vammoista alkukauden aikana ja Poriin saapuessa näkyi poskista selvää pyöristymistä. Otteet ovat osoittaneet, että pyöristyminen ei ole ollut urheilullisessa mielessä harkittua massan hankkimista, vaan kesä on otettu rauhallisesti ja kuntokäyrä ei näin ollen ollut paras mahdollinen. Tähän mennessä siis pettymys, mutta haluaisin uskoa, että hänkin on vielä kauden aikana tulossa, kunhan joukkueen yleisilme saadaan yritteliäämmäksi.

Jos flopanneita pelaajia haetaan, niin sellaiseksi laskisin etunenässä Marko Toivosen, jolta voisi odottaa huomattavasti tasaisempia otteita. Hänen ongelmansa näyttäisivät kuitenkin kumuloituvan Ässien nykyiseen ”pelitapaan”, jossa karvataan syvältä ja vastustajat sattuneista syistä murtavat sen välillä sangen helposti päästen keskialueen ylitse nopeilla jaloilla Ässien muutamia hitaahkoja pakkeja vastaan. Siinä kohtaa Toivonen on useasti ajanut itsensä ulos ja omassa päässä on helissyt. Siitä kertoo myös koruttomat miinuslukemat. Onko ongelma kuitenkaan yksin pelaajien, vaan valmentajan jääräpäisesti ajaman ”pelitavan”, joka ei sovellu pelaajamateriaalille. Takko myönsi, että pelaajisto on kasattu väärin ja virheistä on opittu ensi kautta ajatellen. Siitä huolimatta valmentaja ei voi orjallisesti uskoa yhteen ja samaan pelitapaan hamaan loppuun asti, vaan sitä pitää myös tarpeen tullen muovata pelaajistolle sopivaksi. Onko Härkälä sitten niin sokea tai kyvytön näkemään, että nykyisellä pelitavalla omissa helisee ja toisessa päässä verkko ei heilu? Luulen, että Toivonen itsekin tajuaa kauden menneen hänen kohdaltaan heikosti, eikä se ainakaan motivaatiota paranna, jos pelitapa ei tue omia heikkouksia vaan enemmän korostaa niitä. Tämä ei ole tarkoituksellisesti hyökkäys pelkästään Toivosta kohtaan, vaan yleisemminkin pelitapaa, joka ei palvele nykymateriaalia ja sitä toteuttavia pelaajia. Ei ihme, jos pelaajistollakin on huumori vähissä.

Hyökkäyksen osalta ollaan sarjan heikoimmin viimeistelevä joukkue, vaikka hyökkäyksessä on enemmän potentiaalia kuin kuuluisalla hopeakaudella. Paikkoja on ollut ja osittain on ollut huonoakin tuuria, mutta siinä ohessa on esiintynyt myös turhaa näpräilyä, kun apina roikkuu selässä ja yritetään liian vaikeita ratkaisua viimeistelytilanteessa. Yksi merkittävä ongelma Ässien pelaamisessa on juuri pelin kääntäminen puolustuksesta hyökkäykseksi ja suoraviivaisuuden puute. Sitä ei pelkästään ratkaista pelaajatyypeillä, vaan se on valmentajan tehtävä pistää joukkue pelaamaan näin. Yksi maalintekijä tuskin tekee kesää Dallasista tuotuna, koska ei sieltä mitään takuuvarmaa sniperia tänne saada irtoamaan. Jos vertaa Ässiä esim. eniten verkkoja pölyttäneeseen Pelicansiin, niin onko pussileuoilla muka sarjan ylivoimaisesti paras yli hyökkäysmateriaali. Tätä taustaa vasten on hyvä kyseenalaista pelitavan merkitys ja valmennus. Pelicanseilla se on kunnossa, Ässillä ei. Valmentajakin saa tehdä virheitä, mutta ne pitää osata myöntää myös joukkueella ja oppia niistä.

Itse en ainakaan usko, että tästä suosta noustaan Härkälän opein. Tässä kohtaa olisi mukava olla väärässä, mutta tänään ei Raumalta todennäköisesti tule kuin tuskastuneille pelaajille pelikieltoa.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse en ainakaan usko, että tästä suosta noustaan Härkälän opein. Tässä kohtaa olisi mukava olla väärässä, mutta tänään ei Raumalta todennäköisesti tule kuin tuskastuneille pelaajille pelikieltoa.

Tämä on siinä mielessä jännä tilanne, että näin katsomoon nähtynä tai medialle annettujen lausuntojen perusteella Härkälä ei ole kyennyt esittämään mitään sellaista ratkaisua, jolla laivan kurssin voisi olettaa kääntyvän. Ilmeisen selvästi tällainen on hänellä kuitenkin hallussaan, koska seurajohdon hän on tältä osin kyennyt vakuuttamaan...

Olen toki itsekin sitä mieltä, että pelkästä vaihtamisen ilosta ei kannata valmentajistoon puuttua. Parempi vaihtoehto pitäisi olla ensin valmiina hyppysissä. Sellaista ei ilmeisen helposti Poriin syksyn 2007 aikana löydy, mutta kernaasti toivon, että kevääksi 2008 löytyisi.

Tilanne on joka tapauksessa se, että vaikka Härkälällä seurajohdon luottamus onkin ja hän onnistuessaan saattaa vielä pelaajistoltakin sellaisen napata, niin yleisön osalta se meni jo. Sen vaikutus ei näy vielä nyt, mutta keväthangilla se kyllä killittää jo lompsassa. Siihen mennessä pitäisi löytyä moottori, joka sysää nyt vauhdilla lakoavan innostuksen uuteen roihuun. Ja tähän vaaditaan melkoista raatamista kulissien varjossa.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko Härkälä sitten niin sokea tai kyvytön näkemään, että nykyisellä pelitavalla omissa helisee ja toisessa päässä verkko ei heilu?
No, tästä sopasta on kylläkin tullut sellainenkin käsitys, että nähdyt peliesitykset eivät ole Härkälän käsialaa. Pikemminkin kysymys on ollut siitä, että pelaajat eivät katso asiakseen pelata Härkälän tavalla. Mistä tuo sitten taas johtuu ja kertoo, niin siitähän täällä on spekulaatiota kerrakseen.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No, tästä sopasta on kylläkin tullut sellainenkin käsitys, että nähdyt peliesitykset eivät ole Härkälän käsialaa. Pikemminkin kysymys on ollut siitä, että pelaajat eivät katso asiakseen pelata Härkälän tavalla. Mistä tuo sitten taas johtuu ja kertoo, niin siitähän täällä on spekulaatiota kerrakseen.

Se kertoo mielestäni siitä, että vaikka Härkälä olisikin asiasisällöisesti oikeassa, niin häneltä ei löydy auktoriteettia sisäistää tätä pelaajien kaaliin. Noin hienovaraisesti siis.

Ihmisjohtaminen on karua hommaa siltä osin, että alaisten luottamus on aina ansaittava omin teoin. Sitä ei voi ostaa rahalla.
 

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tilanne on joka tapauksessa se, että vaikka Härkälällä seurajohdon luottamus onkin ja hän onnistuessaan saattaa vielä pelaajistoltakin sellaisen napata, niin yleisön osalta se meni jo. Sen vaikutus ei näy vielä nyt, mutta keväthangilla se kyllä killittää jo lompsassa. Siihen mennessä pitäisi löytyä moottori, joka sysää nyt vauhdilla lakoavan innostuksen uuteen roihuun. Ja tähän vaaditaan melkoista raatamista kulissien varjossa.
Juuri näin. Kysymys ei ole pelkästään siitä, että saavuttavatko pelaajat uudestaan Härkälän luottamuksen. Maksavan yleisön luottamuksen takaisin saaminen on aina hankalampaa. Härkälän luottamuksen romahtamisen aistii jo katsomossa ihmisten puheista ja se tulee ikävä kyllä näkymään yleisömäärissä. Ei ole silti kirkossa kuulutettu, että uusi vaihtoehto toisi automaattisesti pelastuksen nykytilanteeseen, mutta ainakin se antaa hetkeksi uutta toivoa myös yleisölle ja siinä mielessä vaihtoehto ei saa olla mikään toivotaan-toivotaan kaveri. Nyt tarvitaan kaveria, jolla on edellytykset pitkäjänteiseen ja menestyksekkääseen pestiin jatkossakin tai toisena vaihtoehtona on tamintyylinen kauden loppuun kestävällä projektilla. Valmentajavaihtoa ei saa tehdä pelkästään vaihtamisen halusta, jos pätevää kaveria ei ole tilalle katsottuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös