Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 978 586
  • 47 170

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
HABS #11 kirjoitti:
Mitä tekee työkseen AD?
Olen siinä käsityksessä, että AD käsikirjoittaa ja suunnittelee mainoksia ja mainoskampanjoita. AD taitaa olla lyhenne kirjaimista advertisement designer tai jostain sellaisesta.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Designer kirjoitti:
Olen siinä käsityksessä, että AD käsikirjoittaa ja suunnittelee mainoksia ja mainoskampanjoita. AD taitaa olla lyhenne kirjaimista advertisement designer tai jostain sellaisesta.
Ennen aikaan (kun tehtiin työparina) se meni niin, että copy kirjoitti ja AD visualisoi, ja jostain syytä muistelen että lyhenne tuli sanoista 'Art Director'.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mitä tekee AD? Pitää paksusankaisia laseja, trendivaatteita, istuu puolipäivää kahvilassa juomassa lattea ja yrittää näyttää mediaseksikkäälle.
Sori, oli pakko heittää :)
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Anton kirjoitti:
Veini:
"luulen että kysymys on ollut erittäin heikoista kananmunista jostakin Porin kupeesta ja kanoista joita ei ole ruokittu muutamaan viikkoon ! Kerro kanalan omistaja ja lähetän sinne terveystarkastajan mittaamaan muutamia juttuja. :)"

Moiksis!

Olin tänään aamusuihkussa saippuoimassa intiimejä osiani ja muistin Jatkoajan munan mittailut ja puristelut, joten huusin vaimokkeen tuomaan minulle kaksi raakaa kanamunaa. Kaikenlaisiin lapsellisiin tempauksiini tottunut eukko ei edes vaivautunut kysymään miksi.

Kokeilin ensin rutistamista sivuttain ja sitten asettaen munan kämmenelle pituussuuntaan. Positiolla ei ollut suurempaa merkitystä. Molemmilla tavoilla kanamunat siirsivät sisältönsä, yllättävän kovalla rusahduksella, olkapäälleni ja suihkukopin pleksiseinään. Kysyessäni eukoltani toimitukseen kulunutta aikaa hän kertoi, että jotain alle kymmenen sekuntia per suoritus.

Kysyit aneemisten kanojen nimiä, henkilötunnuksia tai lempiharrastuksia, mutta niitäpäs en tiedä. Mutta demonstraatiovälineet olivat Pirkka kanamunia laatuluokka A, painoluokka L63 73g, Pakkaamotunnus FI023 / Munakunta, 20760 Kaarina. Munien kuoressa on leima: 3FI 211144 Ka 826.
Kun käyt kyseisellä paikkakunnalla kertomassa häikäisevästä urotyöstäni, niin kerro että firman tuotokset soveltuvat puristelun lisäksi sangen oivallisesti myös ruuanlaittoon. *wirn*

Näillä äärimmäisillä referensseillä loppuelämäni on varmaankin turvattu Suomen Tivolin suurimpana tähtenä!
Kun seuraavan kerran läpsyttelen upseerikerholla henkseleitä omasta, lähes maagisesta ylivertaisuudestani, niin tulen saamaan kantakorttiini lisämerkinnän: ”taitava rikkomaan kanamunia” tai ”munantuhoajan koulutus”?

Olemme kesämökkiurheilussa kokeilleet myös kanamunan kiinniottamista ehjänä mahdollisimman kaukaa, jolloin soisin kyllä munankuorien olevan vielä vahvemmat. Kyseinen laji on riemastuttavan sottaisaa, mutta siinä sen viehätys piileekin?

Jos nyt alan treenailemaan lihaksiani, niin varmaan pystyisin ihastuttamaan joulupöydän ääreen kerääntyneitä ihmisiä uskomattomalla schwartzeneggermäisellä kyvylläni rikkoa saksanpähkinöitä pakaroitteni välissä. Elämässä pitää olla haasteita!

--------------------------------------------------------------------------


Ja veinin vastaus:

No niin, lainasin koko jutun koska asiasta on vierähtänyt aikaa. Kysymys on Markus Kirvelän tilalta olevista kananmunista ja sijainti on Nousiainen, valkoiset kananmunat olivat kyseessä ja mitä ilmeisemmin koko L- ! Munat on muninut Lohman rotuinen kana jonka värityksestä en tiedä mutta mitä luultavammin valkoinen, valkoiset kananmunat ovat yleisesti ottaen heikompia kuin ruskeat, kuitenkin Kaarinan munakunnan tiedottajan mukaan kaikki loppukädessä johtunee ruokinnasta, 15-munan pakkauksessa olevart kananmunat ovat yleisesti heikompia kuin 10-pakkauksessa olevat, mutta perus-sääntönä kuitenkin on että mitä suurempi muna sen heikompi se on.

Elikkä kysymyksessä on aikas heikohkot kananmunat joita voi lapsikin puristella huvikseen rikki, mutta en kuitenkaan antonin suoritusta väheksy millään tavalla, ainoastaan selvitin kanojen sijainnin mistä nämä munat ovat saapuneet. Kysäisin myöskin paljonko voimaa siihen yleisesti tarvitaan, sitä vastausta en kuitenkaan saanut. :)


 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
HABS #11 kirjoitti:
Mitä tekee työkseen AD?

Art Director - visualisoija, graafinen/kuvallinen suunnittelija. AD hoitaa mainontaa suunnitellessa visuaalisen suunnittelun puolen ja copywriter tekstipuolen. Art Director voi työskennellä myös elokuvatuotannossa, siis muussakin kuin mainoselokuvien tekijätiimissä. Tällöin nimike voi olla myös tuotanto-AD.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Murmeli kirjoitti:
Ei takuulla tule molemmat. Ainakin oma "maalaisjärkeni" näin sanoo. Tällaisiakaan lauseita ei nähdä:

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 6.3..

Eli ei lausetta lopeteta kahteen välimerkkiin. Olet oikeassa, kaverisi väärässä.

Eikö kuitenkin ole niin, että piste luvun perässä tekee siitä järjestysluvun? "10.10?" olisi siis "kymmenes kymmentä?" tjsp. "10.10.?" taas on "kymmenes kymmenettä?". Tuo 6.3.. -esimerkki ei mielestäni päde, koska siinä peräkkäin on kaksi samaa merkkiä (pistettä), toisin kuin tapauksessa 10.10.?
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Twite kirjoitti:
Jos viisastellaan niin eikös se olisi "kymmenes kymmenen?"

Voi hyvin olla. Itse ajattelin kysymysmerkin vääntävän sanan "kymmenen" muotoon "kymmentä", mutta eihän se lauseesta irrotettuna mikään sääntö ole. Oli tuolla "ntä"-sijamuodolla joku nimikin, mutta ei nyt heti palaa mieleen.
 

Anton

Jäsen
Veini:
"Elikkä kysymyksessä on aikas heikohkot kananmunat joita voi lapsikin puristella huvikseen rikki..."

Voi vi[SENSUROITU]u! Seuraavaksi varmaan väität, että penikseni mitta 52 milliä on jotain säälittävää keskivertoa? Puhumattakaan, että: Vladimir Putin on Suomen paras ystävä, Tikun ja Takun kuurakettibiisissä oravat eivät laulakaan oikeasti, kuu onkin jotain edamkiveä, minun kesämökkiabduktiot ovatkin pelkkiä kotiviinisammumisia ja Teräsmies ei oikeasti näekään tytöjen rintaliivien läpi...

Veini, olet julma ihminen!

Kieltäydyn ehdottomasti uskomasta...

Mistähän voisi ostaa "I love Putin" -teepaitoja?
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Miksi, oi miksi, tv-ohjelmien vieraille lykätään pyöriteltäviä tuoleja? Onko ihmisluonne niin leikkisä ettei vaan voi olla vähän pyörittämättä tuolia. Kuskatkaa paikalle wanhan mallin pirtin penkki ja vieraat siihen riviin. Höyläämättömästä laudasta nikkaroitu, siinä ei perse heilu tai saa nyppiä loppu illan tikkuja ahterista.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Rocco kirjoitti:
Onko oikein näin "10.10?"
Onko oikein näin "10.10.?"
Tämä jäi häiritsemään niin paljon, että tarkistin asian kielenhuollon kirjasta kirjastossa käydessäni.

Kumpikin on väärin. Kun sijalukua ei seuraa siihen sijoitukseen liittyvä sana (tms, en muista mikä tämä termi oli), käytetään päätteellistä muotoa:

EI: Hän oli juoksukilpailun 9. tai 10.
VAAN: Hän oli juoksukilpailun 9:s tai 10:s.

Päivämääristä en löytänyt erikseen mainintaa mutta uskoisin, että voidaan tehdä johtopäätös:

EI: Päättyykö ilmoittautuminen 10.10.?
VAAN: Päättyykö ilmoittautuminen 10. lokakuuta?

Tämä kuukausi kirjoitettuna sen vuoksi, että "Päättyykö ilmoittautuminen 10.10:ttä?" näyttää omituiselta. :)
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Nyt vaikeampi kysymys. Kaverini haluaa tietää missä Turussa voi harrastaa balletonia. Balleton on baletin ja pilateksen yhdistelmä, älkää kysykö enempää. Ei kuulemma googlettaminenkaan auttanut.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Maksaako provinssirockissa leirintäalue vai sisältyykö lipun hintaan?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos autossa yöpyminen kelpaa, niin suosittelen sitä viereisen koulun pihaa. Oli muistaakseni 10€/auto, koko ajalta siis. Rauhallisempaakin siinä tuntui olevan kuin aidan takana.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäs on tämän kirjan nimi johon saa joka vuosi lähettää oman ylioppilaskuvansa? Hintaa moisella opuksella on muistaakseni joku 130€.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
VH87 kirjoitti:
Mikäs on tämän kirjan nimi johon saa joka vuosi lähettää oman ylioppilaskuvansa?

Saako sinne tosiaan lähettää kuvansa joka vuosi?
 

tutzba

Jäsen
Gags kirjoitti:
Tuskin ne lähettämistä kieltävät, vaikkeivät julkaisisikaan kuvaa joka vuosi?

Siis ne ketkä pääsevät vaikka vuonna 2005 ylioppilaiksi, pääsevät vuoden 2005 Spes Patriae -kirjaan, mikäli lähettävät kuvansa. Ei siis jotkut 1963 vuoden hemmot pääse.
 

Kaivanto

Jäsen
Miten yleinen mahtaa olla oma maali jalkapallossa; montako prosenttia kaikista maaleista on omia maaleja?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös