Yleinen jäähallien bongausketju

  • 142 250
  • 376

Daniela

Jäsen
Forssan jäähalli
Järvenpään jäähalli
Kajaanin jäähalli
Joensuun jäähalli
Kalevankankaan jäähalli, Mikkeli
Valtti-Areena, Vantaa
Myyrmäen jäähalli, Vantaa
Tikkurilan harjoitushalli, Vantaa
Kuopion jäähalli
Kouvolan jäähalli
Varuboden Arena, Kirkkonummi
Vaasa Arena
Kupittaan jäähalli, Turku
Hyvinkään jäähalli
Keravan jäähalli
Helsingin jäähalli
Hartwall Areena, Helsinki
Globen Arena, Tukholma
Pirkkola 1, Helsinki
Rinkelinmäen jäähalli, Hämeenlinna
Hippos, Jyväskylä

Eli 21 pojoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Haukat
Eteenpäin on menty

Kaksi uutta hallia sitten viime päivityksen.

Heinola. Melko betoninen, mutta uskomattoman viihtyisä. Luo edellytykset todella hyvälle tunnelmalle, vaikka yhdelle sivulle ympätyt liki 3000 katsomopaikkaa 20 rivissä antaisivat odottaa jotakin muuta. Peli oli HeKi-FPS reilun viikon takaa, tunnelma melko hyvä, vaikka HeKin ottelussa menestymättömyyden vuoksi hieman lässähtikin. Suomi-sarjan halliksi näkymät 20. riviltä olivat vallan hulppeat.

Mikkeli. Tuli bongattua tuossa parisen viikkoa sitten puolivälieräottelussa Jukurit-Salamat. Oikein mukava halli, yllätti positiivisesti tunnelmallaan. Ja... tänään uudestaan. Huikea peli nimittäin tiedossa.

23 pistettä, nousu on kova.

Järvenpää
Kellokoski
Kerava
Tikkurila
Hartwall Areena
Hartwall Areenan harjoitushalli
Helsingin jäähalli
LänsiAuto Areena
Kirkkonummi
Hyvinkää
Hakametsä
Forssa
Uusikaupunki
Kupittaa
Elysée Arena
Porvoo
Kajaani
Kuopio
Vaasa
Matinkylä
Kouvola
Mikkeli
Heinola

Eilen olisi voinut hakea Kuusankosken, vaan eipä tullut haettua. Seinäjokikin jäi vielä haaveeksi.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
9 hallipisteen kausi takana, pinnoja nyt 35

Eteenpäin on menty, voitaneen todeta täälläkin. Pian päättyvä kausi oli hallibongausmielessä erittäin antoisa ja tuotti peräti yhdeksän uutta pinnaa - tästä toki suuri kiitos Jokipoikien Mestis-nousulle, joka innosti ennennäkemättömään vieraspelireissailuun (10 paikan päällä nähtyä vierasmatsia - Joensuun syrjäinen sijanti huomioiden ei aivan huonosti). Hallipistemääräni on nyt siis 35. Seinäjoen reissuunhan tässä voi vielä joutua, mutta sielläkin tuli käytyä jo puolitoista viikkoa sitten, joten lisäpisteitä ei enää ole ennen seuraavaa kautta tiedossa.

Tässä listaus omasta tilanteesta. Tähdellä merkityt hallit bongasin ensimmäistä kertaa kauden 2004-05 aikana.


Espoo, Länsi-Auto Areena
Espoo, Matinkylä
Heinola, Jäähalli *
Helsinki, Hartwall Areena
Helsinki, Nordenskiöldinkatu
Hyvinkää, Jäähalli
Hämeenlinna, Rinkelinmäki
Joensuu, Mehtimäki
Joensuu, Mehtimäen harjoitusjäähalli
Jyväskylä, Hippos
Järvenpää, Jäähalli
Kajaani, Jäähalli *
Kirkkonummi, Varuboden Areena *
Kitee, Hutsinkaari
Kokkola. Jäähalli *
Kontiolahti, Jäähalli
Kouvola, Jäähalli
Kuopio, Niirala
Lahti, Jäähalli *
Lappeenranta, Kisapuisto
Lieksa, Jäähalli
Lohja, Jäähalli
Nurmes, Jäähalli
Oulu, Raksila
Pori, Isomäki
Salo, Jäähalli
Savitaipale, Jäähalli *
Savonlinna, Talvisalo
Seinäjoki, Jäähalli 2 *
Tampere, Hakametsä
Turku, Elysee Areena
Turku, Kupittaa
Vaasa, Vaasa Arena *
Vantaa, Tikkurilan Valtti Areena *
Varkaus, Kämäri (uusi)


En ole saanut aikaiseksi kirjoitella yhdestäkään reissusta mitään bongausraporttia (tosin Lieksan tai Nurmeksen kaltaiset todella eksoottiset kohteet jäivät nyt tällä kaudella valloittamatta), mutta listataan nyt lyhyesti, mitä on jäänyt päällimmäisenä mieleen kuluneen kauden bongauksista.

Savitaipale (25.8 SaiPa-KooKoo 3-3): Pikkupaikka Lappeenrannan ja Mikkelin välimaastossa, siellä suunnalla asuessa käväisin katsomassa harkkapelin helteisenä loppukesän päivänä. Varsin tyypillinen uudehko pikkuhalli. Erikoisuutena jonkinlainen kivinen "suihkulähde" sisääntuloaulan läheisyydessä.

Kajaani (21.9 Hokki-Jokipojat 5-0): Jokipon eka vieraspeli ja yksi kauden kehnommista matseista. Hallista tilana tuli jostain syystä mieleen Järvenpää. Suomi-sarjahenkeä oheispalvelujen tasoltaan ja yleisilmapiiriltään.

Lahti (28.12 Pelicans-TPS 2-5): Ex-temporebongaus ohikulkumatkalla. Pelicans rämpii, mutta halli oli jotenkin miellyttävä. Ei mitään turhaa luksusta, mutta kuitenkin erittäin toimivanoloinen, siisti - ja myös jollakin tavalla persoonallinen - liigahalli. Ehdottomasti positiivinen yllätys.

Kokkola (8.1 Hermes-Jokipojat 4-1): Jos jonkun Mestis-seuran kotiareenaa pitäisi luonnehtia stereotyyppisen keskiverroksi divarihalliksi, niin voisin valita Kokkolan. Suurehko halli, jossa kuitenkin vähän istumapaikkoja. Hieman betoninen, mutta kaikinpuolin ihan ok. Mukavanoloiset sekä äänekkäät kotikannattajat.

Tikkurila (3.2 KiVa-Jokipojat 6-2): Aivan ylivoimaisesti Mestiksen tasokkain halli. Kuin miniversio jostain Espoon Areenasta. Pienen kokonsa ansioista myös varmasti ihan kodikas paikka Kiekko-Vantaan kannattajille.

Kirkkonummi (4.2 Salamat-Jokipojat 7-3): Vantaan hallista oli etukäteen positiviinen käsitys, Varubodenista negatiivinen. Kummatkin osuivat täysin. Uusi, mutta huono halli. Käsittämätön "pylväslandia", näköesteitä kaukaloon riittää. Järkkäreiden toiminnasta jäi myös Jokipoikien pienelle kannattajaporukalle harvinaisen paska maku suuhun. En välttämättä välittäis käydä täällä uudestaan.

Vaasa (5.3 Sport-Jokipojat 3-2): Vaasa on Vaasa. Yleisöä paljon, tunnelma ihan ok, mutta uskoakseni tässä ottelussa vielä kaukana parhaasta. Halli aika kaksijakoinen: paikoin ehtaa betonia, toiselta puolen taas varsin siisti ja moderni. Erikoisuutena peräti kolme kaukaloa saman katon alla. Ehdottomasti kuitenkin näitä "nähtävä/koettava"-tason divaripaikkakuntia.

Seinäjoki (19.3 SHT-Jokipojat 3-2): Tässä nyt sitten oli jo sitä eksotiikkaa. Muutamaa kuukautta aiemmin valmistunut vain 850 katsojan (harjoitus)halli, jonka kaukalokin hipoo juuri ja juuri sallittuja minimimittoja. Kuppipenkkejä löytyy jonkin verran, mutta näkyvyys katsomosta on ilmeisen suunnitteluvirheen takia heikko. Etummaisesta rivistä sentään näkisi periaatteessa, mutta paksu kaide vain pahasti tiellä. Ravintolapalvelut puuttuivat hallista myös tyystin, makkaraa sentään sai pihalta. Aika vaikea kuvitella, että SHT joskus pelaisi tuolla Mestistä - jo Suomi-sarjaankin halli on huono. Ilmeisesti Seinäjoelle tosin suunnitellaan kunnon kilpahallin rakentamista.

Heinola (27.3 HeKi-Jokipojat 1-1): Ehkä betonisin halli, missä olen koskaan käynyt, nooh, ainakin kumisee. Paikkoja riittää noin 3 000 katsojalle, kaikki yhdellä ja samalla pitkällä sivulla, jolla sitten onkin noin 20 penkkiriviä! Suhteellisen avara halli, ja oheispalvelutkin hyvät. Hallissa asustavan joukkueen tavoin Suomi-sarjan eliittiä siis varmasti. Eikä olisi missään nimessä sarjan huonoin halli Mestiksessäkään.


Jotta näin. Jatketaan taas ensi kaudella. 40 (tai vähän yli) pistettä ensi vuonna tähän aikaan voisi olla sopivan maltillinen tavoite. Pohjois-Karjalassakin olisi sentään vielä kolme hallia (Eno, Polvijärvi ja Outokumpu), joista en ole pistettä saanut aikaiseksi hakea.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Liittyä mukaan rinkiin hän tahtoo! : )

Bird, kiitos hienoista sanoistasi Valtti Areenasta! Me Vantaalla olemme erittäin ylpeitä Areenastamme, Tikkurilassa on todella hienoa käydä katsomassa Mestis viihdettä. Vielä kun "videotaulupäädyn" pimeydelle tehtäisiin jotain, pienet päätykatsomot, värikkyyttä tai jotain.

HCM'N HALLIPISTEET 30.03.2005

Elysee Areena, Turku
Forssan vanha & legendaarinen kupla
Hakametsän Jäähalli, Tampere
Hartwall Areena, Helsinki
Heinolan Jäähalli
Helsingin Jäähalli
Helsingin Harjoitushalli
Hyvinkään Jäähalli
Impivaaran Jäähalli, Turku (Maan alla)
Isomäen Jäähalli, Pori
Järvenpää (Keskustan lähellä)
Kauniaisten Jäähalli
Keravan Jäähalli
Kupittaan Jäähalli, Turku
Laaksolahden Jäähalli, Espoo
Lahden Jäähalli
Matinkylä Sqaure Garden, Espoo
Mehtimäen Jäähalli, Joensuu
Myyrmäen Jäähalli, Vantaa
Naantalin Jäähalli
Niiralan Monttu, Kuopio
Nurmijärven Jäähalli, Klaukkala
Oulunkylän Jäähalli, Helsinki
Pirkkolan Jäähalli, Helsinki
Porvoon Jäähalli
Raision Jäähalli
Rinkelinmäki, Hämeenlinna
Tikkurilan Harjoitushalli, Vantaa
Tuusulan Jäähalli (Hyrylän Urheilupuisto)
Valtti-Areena, Tikkurila, Vantaa
Varissuon Jäähalli, Turku
Varuboden Arena, Kirkkonummi
Vierumäen Jäähalli
Vuokatin Jäähalli, Sotkamo
Äijänsuon Jäähalli, Rauma

35 HALLIPISTETTÄ SIIS KASASSA 28 VUODEN AJALTA...

Edit tapahtunut 'Katsojan' ohjeiden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Katsoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, PiTa
Pikaisesti ja kiireessä

- ei hallin nimen vaihtaminen tee hallista uutta hallia
- remppa ei tee hallista uutta hallia
- jos halli on purettu, niin hallipiste ei katoa
- jos halli puretaan ja tilalle rakennetaan uusi, on kyseessä kaksi eri hallia

ja perusperiaatteet
- halliin on pitänyt mennä katsomaan jääkiekkoa

Eli pisteitä ei tule
- itse pelatuista otteluista
- toimitsijana olosta
- ottelun katsomisesta joukkueen bussikuskina tms
 
Päivitelläänpä tilastot tännekin. Tuo maaginen raja jäi hyvistä aikeista ja suunnitelmista huolimatta rikkomatta. Loppukaudesta tein kaksi uutta bongausta, Heinolan ja Tuusulan harjoitushallin, ja pisteitä on tällä hetkellä 49.

Heinolassa tuli käytyä katsomassa tuo monesti mainittu HeKi-FPS Mestiksen karsintasarjassa. Kommentit hallista pitkälti samansuuntaisia kuin Kolmannella Johanneksella tuossa yllä. Tuo jälkimmäinen, Tuusulan kakkoshalli, tuli bongattua lauantaina, siis kirjoitushetkellä päivän jo vaihduttua, eilen.

Otteluna oli -90-syntyneiden peli Hockey team Flyers- Tigra (tai jotain sinnepäin). Ja paikalla ottelua katsomassa tuli oltua vain lähinnä sen vuoksi, että kaverini oli tuomarina, enkä ole koskaan ennen tätä nähnyt hänen tuomaroivan. Tämä jälkimmäinen joukkue oli Latviasta, ja edellä mainittu jonkinlainen sekoitus suomalaisia, venäläisiä ja ties minkä maalaisia tai taustaisia pelaajia. Pelin ehdoton huippukohta ei ollut niinkään maali tai torjunta, vaan Flyersin suomalais- ja venäläissukunimisen pelaajan tappelu Newcastle-hengessä omassa vaihtoaitiossa pelikatkolla. Riita lähti ilmeisesti käyntiin siitä, että edeltäneen vaihdon aikana toinen pelaajista ei syöttänyt toiselle tekopaikassa, vaan yritti suoraviivaista itsenäistä ratkaisua. Lopulta joukkueen valmentaja ja huoltaja saivat mennä poikien väliin, ja pelikin saatiin pelattua loppuun.

Järjestyksessään 50. piste on kaiken järjen mukaan napattava vasta ensi vuonna armeijan sotkiessa kuvioita heinäkuusta alkaen. Katsellaan.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Listataanpa tähän tilanne ennen kauden alkua, niin pystyypi sitten keväällä tarkkailemaan, minkä verran uusia halleja on tullut bongattua.

Espoo, Matinkylä
Espoo, LA-Areena
Forssa
Heinola
Helsinki, Hartwall Areena
Helsinki, vanha jäähalli
Hyvinkää
Järvenpää
Kerava
Kirkkonummi
Kouvola
Kuopio
Lappeenranta
Mikkeli
Oulu, Raksila
Porvoo
Turku, Kupittaa
Turku, Elysee Arena
Uusikaupunki
Vaasa
Vantaa, Valtti Areena

21 hallipistettä siis tällä hetkellä. Lisäksi olen ainakin yhden hallin bongannut penskana Minnesotassa, mutta en lisää sitä tähän, kun paikan nimi ei muistu mieleen.
 
50 pojoa kasassa

No niin, eilisen puolella tuli napattua sitten se maaginen 50. hallipiste plakkariin. Hallina Lappeenrannan Kisapuisto ja pelinä siis SaiPa-Jokerit. Yleisöäkin riitti, mikä taas takasi itse hallistakin paremman kuvan kuin jos vastaavan vierailun olisi alkuperäisten uumoilujen kaltaisesti tehnyt jo viime kevään merkityksettömään ja vähäväkiseen runkosarjapeliin. Vaikka tauoilla yleisömassat lähtivätkin sangen aktiivisesti liikkeelle, niin on todettava, että ahtaammillakin hallien käytävillä on liikuttu. Positiivinen yleisilme ja loppua kohti parantunut ottelu nostavat Kisapuiston omassa rankingissani kärkipäähän arvioitaessa tämän kokoluokan liigahalleja.

Nyt on sitten kaikki liiga- ja Mestishallit katsastettu. Näin jälkeenpäin ajateltuna voi, jälleen kerran, todeta, että suhteellisen paljon auton penkkiä on saavutuksen eteen saanut kuluttaa. Ja kunnianhimoisesti seuraava tavoite on tietenkin kaikki Suomisarjahallit, niitä onneksi on jo jokunen pohjalla. Tämä tavoite vienee varmasti enemmänkin aikaa, joten vuoden vaihduttua täytynee aloittaa ensin kevyesti keräämällä kakkosdivarin etelälohkon puuttuvat pisteet.

Voisin jossain välissä laittaa halleja paremmuusjärjestykseen omasta näkövinkkelistäni, mutta nyt väsy painaa päälle.
 

Tretjak

Jäsen
Suosikkijoukkue
vopsia joskus kannatin..
monta hallia on tullut nähtyä peliuran aikana:

usa: HSBC arena ( buffalo sabres)
canada: downswiew toronto
ruotsi: globen, sitten pari hallia jostain tukholman lähettyviltä.

suomi: forssan jäähalli
loimaa
somero
urjala
helsinki: hartwall, helsingin jäähalli ( myös alakerran harjoitushalli)
turku: elysee, kupittaa, varissuo, impivaara
tampere: hakametsä ja ne harjoitushallit.
lempäälä
huittinen
porin isometsä sekä harjoitushalli
kouvola
anjalankoski
rauma äijänsuo
varkaus
espoo
naantali
säkylä
laitila
hämeenlinna rinkelinmäki ja harjoitushalli
hyvinkää
kankaanpään kaasumyrkytyshalli
salo
raisio
parainen
tarvasjoki
vantaa tikkurila
järvenpää

joitaki vielä oli mut ei muistu mieleen..
 
Viimeksi muokattu:
On...

...tullut toimittua jääkiekon parissa niin pelaajana, tuomarina kuin valmentajanakin ja sen takia halleja kierrelty monia, mutta tähän listaan laitan vain todelliset "fanihallipisteet":

Helsinki, Hartwall Areena
Helsingin jäähalli I
Helsinki, Pirkkola
Hämeenlinna, Rinkelinmäki
Imatra
Joensuu, Mehtimäki
Jyväskylä, Hippos
Jyväskylä, Harjoitushalli
Kajaani
Kouvola
Kuopio, Niirala
Lahti
Lappeenranta, Kisapuisto
Espoo, Länsi-Auto Areena
Espoo, Matinkylä
Mikkeli, Kalevankangas
Mikkeli, Harjoitushalli
Vantaa, Valtti Areena
Vantaa, Tikkurilan jäähalli II
Pieksämäki, Vanha
Pieksämäki, Osuuspankki Areena
Pirkkala, Välkky-areena
Rantasalmi, Suur-Savo halli
Savonlinna, Talvisalo
Savonlinna, Monrepos Areena (Tanhuvaara)
Tampere, Hakametsä
Tampere, Tesoma
Varkaus

Hallipisteet (tilanne 25.10.2005): 28 kpl
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Täytyy kyllä onnitella Sammakkoprinssiä - 50 pinnaa on huima saavutus! Jopa niin huima, että kun kirjoittaja samalla puhuu armeijan harmaista antaen näin ollen ymmärtää olevansa aika nuori, niin täytyy jälleen kerran muistuttaa perussäännöistä:

VAIN KATSOJANA bongatut hallit lasketaan (ei pelaajana, tuomarina tai huoltajana yms. nähdyt).

Jos joku on nuorella iällä ehtinyt tällä ehdolla saada 50 täyteen, niin huima noteeraus, toistaiseksi epäilen.

Esim. itse olen jo jäähdyttelijä, enkä vieläkään ole päässyt n. 35 pinnaa pitemmälle, vaikken olekaan enää nuori.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Jykke1978 kirjoitti:
Hallit joissa nähnyt sarjapelin:

Elysee, Turku
Kupittaa, Turku (TuTo-Reipas SM-karsinta, muutama Tuton peli sen jälkeen, Tepsin a-junnujen pelejä, K-67 - TarU II divaria ja Tepsin naisten SM-Liiga matseja)
Varissuon jäähalli, Turku (Tuto-A - TPS-A ja TPS-N - Lluja-N)
Impivaaran jäähalli, Turku (pari TPS:n B-junnujen finaalia)
Helsingin jäähalli
Hartwall Areena, Helsinki
Hakametsä, Tampere
Äijänsuo Areena, Rauma
Isomäki, Pori
Rinkelinmäki, Hämeenlinna
Länsi-Auto Areena, Espoo
Raksila, Oulu
Hippos, Jyväskylä
Lahden Jäähalli
Kisapuisto, Lappeenranta
Naantalin jäähalli (VG-62 - Warkis)

Harjoituspelejä:

Raision jäähalli
Paimion jäähalli
Tarvasjoen jäähalli
Kokemäen jäähalli
Loimaan jäähalli
Kalevankangas, Mikkeli
Maarianhaminan jäähalli

Uutena paikkana listaan tulee Niirala, Kuopio joka nostaa hallien määrän jossa olen nähnyt sarjapelin 17 ja 24 hallien määrän jossa olen nähnyt ottelun ja kaikissa olen ollut katsojana paikalla.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Katsojana olen ollut seuraavissa halleissa:

Kokkolan jäähalli
Kruunupyyn jäähalli
Kristallen, Pietarsaari
Kalajoen jäähalli
Nivalan jäähalli
Oululaisten jäähalli
Raksila, Oulu
Kajaanin halli
Kemin jäähalli
Vaasa Arena
Seinäjoki Arena
Hippos, Jyväskylä
Niiralan Monttu, Kuopio
Kalevankangas, Mikkeli
Hartwall Arena, Helsinki
Helsingin jäähalli
Hakametsä, Tampere

Sekä:
Globen, Tukholma

Eli aika vaatimattomat 18 eri jäähallia.
 
zeitgeist kirjoitti:
Täytyy kyllä onnitella Sammakkoprinssiä - 50 pinnaa on huima saavutus! Jopa niin huima, että kun kirjoittaja samalla puhuu armeijan harmaista antaen näin ollen ymmärtää olevansa aika nuori, niin täytyy jälleen kerran muistuttaa perussäännöistä:

VAIN KATSOJANA bongatut hallit lasketaan (ei pelaajana, tuomarina tai huoltajana yms. nähdyt).

Jos joku on nuorella iällä ehtinyt tällä ehdolla saada 50 täyteen, niin huima noteeraus, toistaiseksi epäilen.

Esim. itse olen jo jäähdyttelijä, enkä vieläkään ole päässyt n. 35 pinnaa pitemmälle, vaikken olekaan enää nuori.

No, voin kyllä täysin rehellisesti vakuuttaa nuo kaikki 50 pinnaa, nuoresta iästäni huolimatta, katsojana tienanneeni. Jääkiekkoa en muuten kuin penkkiurheilijana ole harrastanutkaan, jos ei takapihan höntsypelejä lasketa mukaan.

Saavutukseni salaisuuksia olen joskus aiemminkin tässä ketjussa pohtinut. Mutta noin yleensäkin homma on pohjautunut pitkälti siihen, että jo nuorella iällä pääsi vanhempien ja muiden tuttujen siivellä, joten nyt omalla autoiluiällä ei ole hommia kertynyt niin paljon.

Eipä silti, uskaltaisin väittää, että ei ole hirveästi ihmisiä, jotka olisivat ylipäätään edes toimitsijoina tai pelaajina käyneet kaikissa liiga- ja mestishalleissa. Joten sikäli pelkästään katsojanakin tämä tuntuu ihan mukavalta. Ja noista mestishalleista, kuten olen jossain kirjoitellutkin, viime kaudella tuli nähtyä Haukkojen 44 runkosarjapelistä 43, vain ensimmäinen kahdesta KalPa-vieraspelistä jäi väliin. Joten jo pelkästään yhden kauden aikana tuli käytyä yhtä poikkeusta vaille kaikissa mestishalleissa kahdesti.

Toinen aika hauska yksityiskohta, jota olen miettinyt, on se, että olen nähnyt suhteellisen monessa nykyisessä liigahallissa Haukkojen divari-/mestispelin. Lahdessa, Helsingin vanhassa hallissa (PiTa), Hakametsässä (KooVee), Jyväskylässä (Diskos), Oulussa ja Kuopiossa. Toki olen näiden pelien jälkeenkin käynyt halleissa useasti myöhemminkin. Tällä kaudella on intistä huolimatta pakko lisätä listaan Elysee Arena. Ja harmittaa, ettei SaiPan divariaikoina tullut nähtyä yhtään Haukka-peliä Lappeenrannassa. Noista listaamistani ehdottomasti hauskin oli PiTa-Haukat, jossa yleisöä paikalla oli sellainen parisataa, hekin suurimmalta osin järvenpääläisiä, kun halliin olisi mahtunut porukkaa monikymmenkertaisesti. Mikäköhän väläys oli muuten pelata tuo peli yleensäkin isolla puolella harkkahallin sijaan?

Nyt tilanne on sikäli hankala, että pistetiliä on suhteellisen vaikea kartuttaa. Etelän kakkosdivarihalleja on toki vielä jäljellä, mutta eipä oikein hyvällä syyllä tohdi lähteä ajamaan esimerkiksi Imatralle katsomaan Suomisarjaa. Tai, katsotaan nyt...
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
OK. Sinäpä taidat ollakin sitten valtakunnallisessa johdossa tässä äärimmäisen vakavassa tai virallisessa kisassa:).

Toistaiseksi muistan, että kovimmat noteeraukset täällä ovat pyörineet siinä 30-40 tietämissä. Tosin en ole koko aikaa ketjua seurannut. Mutta nyt heitänkin avoimena haasteena, että jos jollain on pistää Sammakkoprinssistä paremmaksi, ilmoittautukoon tähän ketjuun käsi sydämellä!

Sehän tässä harrastuksessa onkin pikku pulma, että jossain vaiheessa leipääntyminen saattaa iskeä ja uudet hallit ovat yhä kauempana ja niihin on vaikea enää saada intohimoista kipinää. Mutta kyllä "lähiretkeilystäkin" voi saada yllätyksiä, kun aina silloin tällöin putkahtelee omituisia uusia tulokkaita, kuten nyt tuohon Kaarinaan 2.-divarin länsirannikon kärkipäähän rakettimaisesti noussut KaKiPo (taisi olla monille uusi nimi:))...
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Näissä on käyty katsomassa sarja-, harjoitus- tai maaotteluita:

- Espoo, Länsiauto
- Espoo, Matinkylä
- Helsinki, DDR
- Helsinki, Hartwall
- Helsinki, Pirkkola
- Hämeenlinna
- Jyväskylä
- Kouvola
- Kuopio
- Lahti
- Lappeenranta
- Lempäälä
- Oulu
- Pirkkala
- Pori
- Rauma
- Tampere, Hakametsä
- Tampere, Hakametsä 2
- Tampere, Tesoma (tosin vain rullakiekkoa)
- Turku
- Vierumäki
- Vantaa, Myyrmäki
- Vantaa, Tikkurila

Yhteensä 23.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ja tulipas sitä intouduttua visiteeraamaan Kotkan paljon kehutussa kiekkogaardenissa. Halli kyllä yllätti ja todisti olevansa ylistyspuheidensa arvoinen. Pääkatsomon istuimet olivat lähempänä nojatuoleja kuin penkkejä.. Katsomoita löytyy yhdeltä sivulta ja päädyistä. Kapasiteetti oli jotain 2000 tietämillä? Päädykatsomoista löytyy perinteiset muoviset istuimet. Nämä jakkarat on joku taiteilijahörhö suunnitellut ja istuimet ovat jollain tapaa taiteellisesti muotoillut. Näihin ei takalisto tahtonut oikein asettua. Päätyjen yläosasta löytyy puinen seisoma/istumakatsomon osa. Halli on valoisa ja kotoisan oloinen. Aula, Vip, ynnä muut tilat ovat viimeisen päälle prameat. Pub alamummo on viihtyisä loukko. Baaria on somisteltu Titaanipelaajien paidan rievuilla ja muilla vaateparsilla. Päätykatsomon erottaa pelaajien pukukopeista vain pieni puuaidan riuku! Järjestysmiehet jäähallilla olivat perinteisiä jääkaappipakastinyhdistelmiä.

Niin ja itse pelihän oli Titaanit-HeKi 6-2
Peli ratkesi kolmannessa erässä, Titaanien tehdessä nopeasti 2-1 ja 3-1 maalit. Yleisö oli jopa yllättävänkin vaisua. Tuomari sai aika-ajoin muutamia hajaääniä katsomosta. Vasta Titaanien mentyä kolmannessa erässä johtoon, halli repesi mylvintään. Katsojia oli paikalla karvatupsun verran yli 800.

Viihtyisin halli missä olen vieraillut. Mutta ei ole vielä Heinolan hallin voittanutta =)
 

Lapander

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HPK
Jaahas, tämmöinenkin ketju löytyi. Laitetaanpa sitten oma lista kehiin:

Eno
Haukipudas
Iisalmi
Jyväskylä, Hippos
Jämsä
Jämsänkoski
Kitee
Kuopio, Niirala
Kuopio, Lippumäki
Kuopio, Entinen tuplajäät
Lapinlahti
Parkano
Pieksämäki, Vanha kupla
Ruovesi
Siilinjärvi
Sotkamo
Suolahti
Suonenjoki
Tikkakoski
Valkeala
Varkaus, uusi jäähalli

21 tuli näin äkkiseltään mieleen.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
No nyt tuli nähtyä Savonlinnan kuuluisa pyhättökin. Otteluna SaPKo-HeKi 3-4.
Halli näyttää ulkoapäin kuin puoliksi haudatulta kaljatölkiltä. Pukukopit ynnä muut tilat näyttivät siisteiltä ja viihtyisiltä. Itse pelisalin puoli näytti aikansa eläneeltä, mutta kuitenkin ilmassa on jotain glamouria. Katossa roikkuu muutaman herran jäädytetyt pelipaidan hurstit. Katsomo on sijoitettu yhdelle sivulle. Paikkoja hallista löytyy 4200. Nyt paikalla oli 406 katsojaa. Penkkejä hallista löytyy yllättävän vähän ja seisomakatsomotilaa sitäkin enemmän. Positiivinen asia oli ylätasanteen olutpubi, josta peliä pystyy vaivattomasti seuraamaan olusta hörppiessä.
Katsojat tuntuivat olevan asiantuntevaa väkeä. Jopa yllättävän hyvin oli HeKin ja muiden vastustajien asiat hallussa. Ääntä hallissa piti penkkirivistöllä istuneet ~5 fanaatikkoa jotka olivat sonnustautuneet asianmukaisin vetimin ja lipuin. Muut äänet tulivat olutpubin kahdelta vanhemmalta sedältä, jotka jaksoivat aika ajoin kommentoida tuomarin esitystä.

Niin ja itse peli oli mitä parhain katsottava... HeKi tasoitti pelin noin minuutti ennen kolmannen erän loppua alivoimalla ja jatkoajalla tuli sitten vieläpä voittokin.
 

garrett

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Panthers, TPS
No onhan sitä nyt muutama halli tsekattu, tässä nyt ne mitä muistan:

Forssan jäähalli & Kupla & new harjoitushalli
Elysee, Turku
Kupittaa, Turku
Ritarihalli, Hämeenlinna
Domus-areena, Loimaa
Paimion jäähalli
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Puolen vuoden tauon jälkeen pistetili karttui yhdellä, nyt on Vaasakin nähty ja koettu. Yllätti kyllä positiivisesti.

HCM'N HALLIPISTEET 27.11.2005

Elysee Areena, Turku
Forssan vanha & legendaarinen kupla
Hakametsän Jäähalli, Tampere
Hartwall Areena, Helsinki
Heinolan Jäähalli
Helsingin Jäähalli
Helsingin Harjoitushalli
Hyvinkään Jäähalli
Impivaaran Jäähalli, Turku (Maan alla)
Isomäen Jäähalli, Pori
Järvenpää (Keskustan lähellä)
Kauniaisten Jäähalli
Keravan Jäähalli
Kupittaan Jäähalli, Turku
Laaksolahden Jäähalli, Espoo
Lahden Jäähalli
Matinkylä Sqaure Garden, Espoo
Mehtimäen Jäähalli, Joensuu
Myyrmäen Jäähalli, Vantaa
Naantalin Jäähalli
Niiralan Monttu, Kuopio
Nurmijärven Jäähalli, Klaukkala
Oulunkylän Jäähalli, Helsinki
Pirkkolan Jäähalli, Helsinki
Porvoon Jäähalli
Raision Jäähalli
Rinkelinmäki, Hämeenlinna
Tikkurilan Harjoitushalli, Vantaa (Kahden venäläisjouk. ottelu kesällä 2004)
Tuusulan Jäähalli (Hyrylän Urheilupuisto)
Vaasan Jäähalli
Valtti-Areena, Tikkurila, Vantaa
Varissuon Jäähalli, Turku
Varuboden Arena, Kirkkonummi
Vierumäen Jäähalli
Vuokatin Jäähalli, Sotkamo
Äijänsuon Jäähalli, Rauma

36 HALLIPISTETTÄ SIIS KASASSA 28 VUODEN AJALTA...
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Kaarinasta 36. pinna meikäläisellekin


la 26.11.-05 KaKiPo- EjL 5-h (ja.)


Kaarinan uusi Wihurihalli näyttämönä ja täytyypä sanoa, että jos nyt unohdetaan ne pari kilsaa kävelyä pitkin ex-ykköstien laitaa Turun sisäisen bussikortin vaikutusalueen loputtua, niin miljöö ja halli olivat jopa KAUNIITA!

Lumen koristamat puut, ulkokenttä ja pari vuotta vanha lasinen halli.

Ekat pisteet yläparvella sijaitsevasta kahvilan nimestä = YLÄMUMMO! Suhteellisen nokkelaa. Valitettavasti mummo ei myynyt pilsneriä vahvempaa piristettä.

Sen sijaan en tiedä, pitäisikö pisteitä antaa vapaaehtoisesta pääsymaksusta tai siitä, että kausikirjanen ei kertonut edustusjoukkueesta saati sen tavoitteenasettelusta oikeastaan mitään. Ja jengi sentään heiluu länsirannikon maineikkaan kakkosen kärjessä! Kaikesta huokui vielä keskeneräisen kiekkoinfrastruktuurin rakennusvaihe. 2 euroa kyllä heitin kannustukseksi mielelläni.

Kaarinan KaKiPon riveissä pelasi sellaisia ex-turkulaisia tekijämiehiä kuin Mika Karapuu, Santeri Kilkki (ei tänään kentällä), Jussi Rantala, Ville Vähämaa (ex-VG) jne. Ylämummosta bongattu joukkueen sisäpiiriläinen kertoi että "nippu on kova", mutta sitoutumisen aste on ongelma. Lauttakylän matkat eivät kuulemma oikein aina nappaa ja kerran oli kotipelissäkin vain 8 pelaajaa! Milläköhän hartioilla lähtevät haastamaan Hämeen parhaita joulun jälkeen?

Vierailijakin oli värikäs, vaikka olikin kotoisin satakuntalaisesta ydinvoimakunnasta, eikä siksi kerännyt lähtökohtaisia sympatioitani. Säteileviä persoonia olivat ainakin Jari Hyvärinen ja ei-voi-olla-totta, 38-VUOTIAS MARKO VÄKIPARTA, joka piti edelleen jäähyherkkää ärsytysshowtaan ja kun yleisöstä kommentoitiin, että "pelaat jo väärässä sarjassa" kuului vastaus "Misä kuuluis olla" ja virnistys päälle...:)
Jaa-a ne monimieliset muistot elämäni parhailta fanivuosilta...

Peli oli sairaan jänskä ja aika tasokaskin ja kääntyi kotivoitoksi vasta jatkoajalla. Yleisöäkin oli ehkä n. 50-100, eli selkeästi enemmän kuin vastaavan sarjan peleissä Turun puolella.

Siis hyvä lähibongauskohde, jos sattuu Turussa asumaan ja ehkä tästä Kaarinan touhusta joskus vielä enemmänkin kuullaan.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
zeitgeist kirjoitti:
Kaarinasta 36. pinna meikäläisellekin


la 26.11.-05 KaKiPo- EjL 5-h (ja.)


Ekat pisteet yläparvella sijaitsevasta kahvilan nimestä = YLÄMUMMO! Suhteellisen nokkelaa. Valitettavasti mummo ei myynyt pilsneriä vahvempaa piristettä..

Kotkan hallista löytyy samainen Ylämummo että myöskin Alamummo. Ylämummosta ei tainnut myöskään limonaatia piristävämpää saada. Pub-Alamummosta sentään löytyy alan aineet.
 

JanJ

Jäsen
Tretjak kirjoitti:
porin isometsä
Isometsä = teollisuusalue Raumalla.
Isomäki = Kaupunginosa Porissa, missä sijaitsee myös Isomäen jäähalli.
 
Suosikkijoukkue
Lieveilmiöt
Isomäki
Niirala
Pirkkala
Lempäälä
Nokia
Hakametsä I
Hakemetsä II
Sentteri
Tesoman jäähalli
Koulukatu
Tampereen harjoitusjäähalli
Lahti
Espoo
Hartwall
Vanha Helsingin jäähalli
Luulaja
Wien
Exel-areena (Hämeenlinna)
Vaasan jäähalli
Elysee
Kupittaa
Raksila
Domus-arena
Hippos
Äijänsuo
Lappeenranta
Mehtimäki
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös