Itärajan sulkeminen Ukrainan sodan myötä

  • 393 362
  • 4 069

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tilanne alkaa normalisoitua, poliittiset päätöksentekijät ottavat lusikan kauniiseen käteen: pragmaattinen asennoituminen valtaa alaa. Kansallinen yksimielisyys alkaa olla riittävää luokkaa. Lindtmanin kommentti rajatilanteeseen viimeistelee asian. Eli voimme ottaa rajatilanteen rauhallisesti.

Jos Venäjä jatkaa operaatiotaan, raja suljetaan täydellisesti ja pian kukaan ei enää jaksa vinkua jostakin turvapaikan hakemisesta ja kansainvälisistä sopimuksista. Toki sitten aivan vasemmalla Li jankuttaa asiasta, kunnes kukaan ei enää jaksa kuunnella.

Näin toimii Suomi: pragmaattisesti. Ensi alkuun järkytytään, kunnes sitten oivalletaan, että ollaan poikkeustilanteessa. Me emme ole vastuussa siitä, mitä näille hakijoille käy. Ymmärrämme hyvin, että sopimukset ovat tehty rikottavaksi, kun kansallinen etu sitä vaatii. Ja tässä tulee se karkki: näin toimiessamme emme vahingoita minkään muun valtion etua. Roskavaltiosta emme tietenkään piittaa.

Demokratiaan kuuluu se, että joku on aina eri mieltä. Kun joku on täydellinen idiootti, hän pääsee erimielisyydellään julkisuuteen: Siitoin, Turtiainen tai vaikkapa Scheinin. Meillähän kyllä näitä kylähulluja on aina riittänyt. Ehkäpä tällainen julkisuus on jopa toivottavaa jonkun mielestä.

Pohdintaa toki aiheuttaa, miksi joillekin kv. sopimukset ovat näin tärkeitä. Romahduttaako kv. sopimusjärjestelmän se, että jokin valtio toimii poikkeustilanteessa sitä vastaan? Tai jos puhutaan laillisuudesta, omat lakimme omat meidän tekoamme ja voimme niitä myös muuttaa tai tulkita luovalla tavalla. On merkillistä, ettei ymmärretä, että myös oikeudessa lakeja tulkitaan: sitä varten ovat olemassa asianajajat.

Voimme asettaa kaksi lakia vastakkain ja punnita, kumpi niistä on tärkeämpi. Tämähän on tulkintaa. Rajatapauksessa tulkitseminen on helppoa: toisella puolella on valtio, jonka hallitus tulkitsee tiettyjä lakeja, toisella puolella taas joku hassu aktivisti, joille poliittisten tosiasioiden käsittäminen on ylivoimaisen vaikeaa. Laki voi olla olemassa ja siihen vedotaan, mutta se yleensä ei ole ainoa laki, vaan lait muodostavat verkoston, joiden solmukohdat saattavat olla ristiriidassa keskenään.

Näin siis lopultakin päätös, kunhan se tulee tarpeeksi korkealta, on tärkeämpää. Ketään ei kiinnosta desantti Scheininin horinat, mutta Rantasen tulkinta kiinnostaa enemmän.

Suomalainen pragmaattisuus voittaa ja samalla rajaoperaatio kuivuu. Ei ole mielekästä kuljettaa jengiä Murmanskista tiettömien korpien lävitse Raja-Joosepille, venäläiset menettävät kiinnostuksensa. Sehän on raskasta työtä. Jos taas yritetään mennä muualta, niin operaation luonne alkaa näyttää pahalta. Se vihjaa, että joko Venäjällä on sormensa pelissä tai sitten ihmiset pakenevat Venäjältä. Kuinka kukaan voisi paeta työläisten paratiisista?
 
Viimeksi muokattu:

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näin se menee. Kun kaikkiin pakolaisiin on kymmenien vuosien ajan keskimääräisesti suhtauduttu tyyliin "vittu, ulos", sitä asennetta on tietysti laajasti myös Migrin työntekijöissä. Kyseessähän on suuri organisaatio, johon ei perinteisesti olla hakeuduttu mistään yksittäisestä kohdasta vasen-oikea -akselia. Migrissä on töissä keskimääräisiä suomalaisia, jotka toteuttavat lain puitteissa jonkin verran myös vittusaatanaa huutavien toiveita.

Kaksi vuotta sitten monella vaihtui Migri-asioissa mielipide yhdessä yössä, kun suuri osa maahantulijoista olikin yhtäkkiä valkoisia naisia ja lapsia. Migrin kokoinen laiva ei käänny yhtä nopeasti, vaan keskimääräinen prosessi on vieläkin vittumarkoiluun taipuvainen. Sitä luullaan varmaan tehokkaaksi, mutta mitenhän tässäkin taas kävi? Helppo asia - alle sadan ukrainalaisen majoittaminen yönä, jolloin rajan yli tuli kolme syyrialaista - meni ihan älyttömän vaikeaksi. Se nopein ja kovin suoritus ei ole aina paras, eikä halvin.
Menikö tämä nyt niin, että sisäministerin käskystä Migri alkoi vasta nyt katsella, että mihin ne "keskitysleirit" perustetaan, ja syyttömät ukrainalaiset joutuivat heittopusseiksi?
Minusta molempien, niin sisäministeriön kuin Migrinkin olisi pitänyt laatia tästäkin skenaario etukäteen, kun kerran hybridioperaation uhka oli tiedossa. Nyt mennään ihan ad hoc joka hommassa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli hallitus ja eduskunta voivat säätää lait siihen malliin, että raja pysyy kiinni. Hallituksella on kansan suuren enemmistön mandaatti, vaikka Vihreät piipittävät vastaan. Vihreiden kannatus laskenee entisestään tämän kriisin jälkeen. Vasemmistoliitosta vain 1/3 kannattaa rajan sulkemista :D on siinä hienot puolueet. Eivät ainakaan ole Suomen asialla. Maailmaa voisi parantaa paremmin vaikka vapaaehtoistyöllä Afrikassa kuin yrittämällä sabotoida Suomea hölmöllä rajat auki-politiikalla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ykkösaamun perusteella myös SDP:n Lindtman on lukenut palstalta hyviä vinkkejä toimintaan terroristisen paskatunkion kanssa. Jokaisesta rajan yli tungetusta henkilöstä EU pistämään 100k€ Ukrainan aseistamisen rahastoon. Tuon siirron voisi toteuttaa vieläpä niistä paskatunkiolta tai edustajiltaan takavarikoiduista varoista.
Menikö tämä nyt niin, että sisäministerin käskystä Migri alkoi vasta nyt katsella, että mihin ne "keskitysleirit" perustetaan, ja syyttömät ukrainalaiset joutuivat heittopusseiksi?
Minusta molempien, niin sisäministeriön kuin Migrinkin olisi pitänyt laatia tästäkin skenaario etukäteen, kun kerran hybridioperaation uhka oli tiedossa. Nyt mennään ihan ad hoc joka hommassa.
Sisäministeriöllä tuntuisi olleen prioriteetit keksiä, miten päästään eroon mm. opiskelemaan ja töihin tulleista ulkomaalaisista. Se on toki ymmärrettävää, niitä on paljon huonompi käyttää keppihevosena verrattuna näihin nyt itärajan yli roudattaviin hybridisodankäyntiin välineellistettyihin paremman elämän hakijoihin. Tp-hakemusten pikakäsittely raja-alueella olisi pitänyt mahdollistaa lainsäädännössä suunnilleen ensimmäisenä toimena, mutta paljon oleellisempaa tuntuu olevan saada 3kk töitä etsineet häädettyä maasta johonkin semmoiseen paikkaan missä panoksensa työllisyystilanteen ja demografian tervehdyttämiseen on tervetullut.
Kylläpä on synkkää luettavaa ollut.
Tuntuu niin väärältä ja pahalta Ukrainalaisten ihmisten puolesta.
tilanteen vakavuus ei tunnu aukeavan kaikille oikein mitenkään. Kysymys ei ole siitä, mitä nyt tapahtuu vaan siitä, mitä tulee tapahtumaan ja millaisessa mittakaavassa.

Ymmärtäähän senkin, kun tulijoita on vielä vain kourallinen. Moni ei suostu millään uskovan, että näitä tulijoita voisi olla tuhansia, kymmeniätuhansia, jopa enemmänkin.

Venäjä kokeilee Suomea ja ainoa oikea tapa pysäyttää tuleva kaaos on sulkea raja ja antaa se viesti, ettei tuo onnistu. Niin kauan kuin raja on auki, väkeä tulee.

Kyse on Suomen turvallisuudesta.
Nyt tarvitaan vahvaa johtajuutta.
Tätä todellakin tarvitaan. Vaikka porukka mielellään ristiinnaulitsee tässä tilanteessa "juristeja" ja "asiantuntijoita", niin kannattaisi muistaa että Suomella on hallitus jolle myös oppositio on antanut käytännössä yksimielisen tukensa toimia myös normaalitilanteeseen nähden hyvin radikaalisti tämänkertaiselta terroristitunkion hyökkäykseltä suojautumiseen. Esimerkiksi tämä kovasti vihattu Puumalainen, vaikka omaa virallisen vakanssin ja tiettyä valtaa, ei kuitenkaan ole mikään diktaattori. Hänen lakiin asetettu tehtävänsä on käydä läpi ja kommentoida (lainsäätäjille, mutta kysyttäessä varmasti myös medialle) lainsäätäjien toimien laillista kestävyyttä sen mukaan, miten asiat on Suomen laissa suomalaisten lainsäätäjien toimesta säädetty. Niistä kommenteista ei ole mikään pakko pitää kiinni, ne ovat ainoastaan ennakkoarvio siitä, tuleeko toiminnasta millä todennäköisyydellä jälkipuheita. Esimerkiksi ihaillussa Virossa on ihan samat lait ja sielläkin käydään jälkikäteen läpi toimien laillisuus, ainoa ero Suomeen on siinä, että siellä ei tehdä tätä ennakkopohdintaa vaan mennään sillä "helpompi saada anteeksi kuin lupa" mentaliteetilla, mikä on toki sekin täysin ymmärrettävä ja hyvin laajalti käytetty päätöksentekomuoto.

Suomen hallitus tai Suomi ei siis ole millään lailla "juristien" panttivankina, eikä ne "juristit" pysty tekemään päätöksiä mihinkään suuntaan, koska niille ei sellaista valtaa ole annettu, eikä ole tarkoituskaan antaa. Niiltä saadaan kommentit joita lainsäätäjät voivat noudattaa tai olla noudattamatta. Usseimmiten noudatetaan. Yhtä hyvin voitaisiin olla noudattamatta ja ottaa sanktiot (todennäköisimpänä "nuhtelu") jälkikäteen. Jostain syystä edes PS:n johtama rajaturvallisuusministeriö eduskunnan täydellä tuella ei ole halukas kuitenkaan "toimimaan jämäkästi ja nopeasti" vaikka sanktiot olisivat miten nimelliset. Toki pitkässä juoksussa on parempi että ilmiselvät puutteet toimenpidevalmisteluissa korjataan, kuten kävi siinä "Puumalaisen torppaamassa" raja-asemien sulkemisessa, kun vuorokauden viilauksella saatiin asetus josta ei varmuudella tule jälkipuheita siinä missä alkuperäistä olisi saattanut joutua puimaan kalliisti eri hallinto-oikeusasteissa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Menikö tämä nyt niin, että sisäministerin käskystä Migri alkoi vasta nyt katsella, että mihin ne "keskitysleirit" perustetaan, ja syyttömät ukrainalaiset joutuivat heittopusseiksi?
Minusta molempien, niin sisäministeriön kuin Migrinkin olisi pitänyt laatia tästäkin skenaario etukäteen, kun kerran hybridioperaation uhka oli tiedossa. Nyt mennään ihan ad hoc joka hommassa.
Niinpä. Toivoisi ettei, mutta nämä ihan viime päivät tuntuvat sangen improvisoiduilta. Vaikka peruslinja on sinänsä ollut hallituksella hyvä vaikka miten täälläkin ollaan panikoitu - mutta toivoisi hartaasti, että siellä olisi taustalla selkeitä varasuunnitelmia, jotka voi ottaa käyttöön about nappia painamalla. Ja jos ei ole niin miksi helvetissä ei? Eikä mitään puoluepoliittista tässä: kaikki vuoden 2015 jälkeiset hallitukset ovat vastuussa, jos nyt joudumme päivästä päivään improvisoimaan vakavan rajakriisin ja hybridipainostuksen kanssa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Menikö tämä nyt niin, että sisäministerin käskystä Migri alkoi vasta nyt katsella, että mihin ne "keskitysleirit" perustetaan, ja syyttömät ukrainalaiset joutuivat heittopusseiksi?
Minusta molempien, niin sisäministeriön kuin Migrinkin olisi pitänyt laatia tästäkin skenaario etukäteen, kun kerran hybridioperaation uhka oli tiedossa. Nyt mennään ihan ad hoc joka hommassa.

Viranomaisilla ja sisäministeriöllä sekä hallituksella on muutenkin parantamista. Samoin medialla ja tällä viittaan IL:n vuotojuttuun rajan sulkemattomuudesta kaikissa tilanteissa. Ukrainalaisten käsittämättömän kohtelun lisäksi en ymmärrä, missä todellisuudessa osa rajavartiostoa elää kun perustermit ja määrittelyt eivät ole oikeudellisen osaston johdolla hallussa. Muutama poiminta:

1. Maanantaina kello 7.46 Rajavartiolaitoksen oikeudellisen osaston päällikkö Sanna Palo lähetti pyydetyn perustelumuistion luonnoksen oikeuskanslerinvirastoon. Esillä oli edelleen kaksi vaihtoehtoa: kaikkien itärajan rajanylityspaikkojen sulkeminen tai yhden pitäminen avoinna.

2. Apulaisoikeuskansleri Puumalaisen mukaan arvioitavaksi toimitettu luonnos oli hyvin keskeneräinen. Hän joutui ohjaamaan rajavartiolaitosta peruskäsitteissä. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti ensimmäiseksi rajavartiolaitoksen huomiota siihen, että turvapaikan hakua, siirtolaisuutta ja laitonta maahantuloa ei voi käyttää synonyymeinä.

3. Turvapaikanhakija ei tarvitse viisumia eikä tule maahan laittomasti, ja toisaalta siirtolaiset eivät ole turvapaikanhakijoita. Turvapaikan hakijoiden kansalaisuuksista kerrottaessa olisi perusteltua Migrin [Maahanmuuttovirasto] tilastojen avulla kertoa, missä määrin näistä maista tulleille on aiemmin myönnetty kansainvälistä suojelua.


Kuvavalinnalla HS kertoo apulaisoikeuskanslerin ohjanneen Palon sijasta Orpoa ja Purraa kädestä pitäen, mutta sehän on vain neutraali kuvituskuva.
 
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Eli Puumalainen oikeastaan kädestäpitäen neuvoi, että miten esitys saatiin edes tähän kuntoon ja janimäkelät sun muut hallituspuolueiden pellet höpöttelevät edelleen lustraatiosta. Hitto mitä touhua.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Olen yleensä aika maltillinen tämän kaltaisissa asioissa mutta nyt veti kyllä huuruun pahemman kerran.
Piti ihan käydä avautumassa. Suosittelen muillekin vaikka ei siitä varmaan mitään käytännön hyötyä taida olla.
Vaikuttaa siltä, että Migri sai tempustaan sellaisen vyöryn kielteistä palautetta, että joutuivat osittain perääntymään.
Kiitos linkistä!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viranomaisilla ja sisäministeriöllä sekä hallituksella on muutenkin parantamista. Samoin medialla ja tällä viittaan IL:n vuotojuttuun rajan sulkemattomuudesta kaikissa tilanteissa. Ukrainalaisten käsittämättömän kohtelun lisäksi en ymmärrä, missä todellisuudessa osa rajavartiostoa elää kun perustermit ja määrittelyt eivät ole oikeudellisen osaston johdolla hallussa. Muutama poiminta:

1. Maanantaina kello 7.46 Rajavartiolaitoksen oikeudellisen osaston päällikkö Sanna Palo lähetti pyydetyn perustelumuistion luonnoksen oikeuskanslerinvirastoon. Esillä oli edelleen kaksi vaihtoehtoa: kaikkien itärajan rajanylityspaikkojen sulkeminen tai yhden pitäminen avoinna.

2. Apulaisoikeuskansleri Puumalaisen mukaan arvioitavaksi toimitettu luonnos oli hyvin keskeneräinen. Hän joutui ohjaamaan rajavartiolaitosta peruskäsitteissä. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti ensimmäiseksi rajavartiolaitoksen huomiota siihen, että turvapaikan hakua, siirtolaisuutta ja laitonta maahantuloa ei voi käyttää synonyymeinä.

3. Turvapaikanhakija ei tarvitse viisumia eikä tule maahan laittomasti, ja toisaalta siirtolaiset eivät ole turvapaikanhakijoita. Turvapaikan hakijoiden kansalaisuuksista kerrottaessa olisi perusteltua Migrin [Maahanmuuttovirasto] tilastojen avulla kertoa, missä määrin näistä maista tulleille on aiemmin myönnetty kansainvälistä suojelua.


Kuvavalinnalla HS kertoo apulaisoikeuskanslerin ohjanneen Palon sijasta Orpoa ja Purraa kädestä pitäen, mutta sehän on vain neutraali kuvituskuva.

Jep. Jos jollain vielä palstalla kovasti maalitteluttaa Puumalaisesta puhua, kannattaa lukea artikkeli. Käytännössä RVL:n oikeudellinen osasto oli täysin pihalla lainvalmistelutyössään.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viranomaisilla ja sisäministeriöllä sekä hallituksella on muutenkin parantamista.
Enpä tiedä. Siis se että tämä olisi sekä totta ja että asia vuoti julkisuuteen about välittömästi, ei ihan kerro meidän valmiutemme puolesta. Jotenkin vaan naiivisti kuvittelin, tuntien sangen karua historiaamme, että vuoden 2015 ja sen jälkeen vielä Ukrainan kimppuun hyökkäämisen jälkeen, että tosiaan olisimme todellakin valmiita. Ehkäpä ei olisi poliittista tahtoa, mutta että kaikki vaihtoehdot olisivat käytettävissä ja resurssoituja. Jopa hamalla Kekkosen ajalla puolustusvoimat pitivät yllä konkreettisia suunnitelmia Neuvostoliiton hyökkäyksen varalta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jep. Jos jollain vielä palstalla kovasti maalitteluttaa Puumalaisesta puhua, kannattaa lukea artikkeli. Käytännössä RVL:n oikeudellinen osasto oli täysin pihalla lainvalmistelutyössään.

Täydellinen yllätys kuinka surkeasti RVL:n oikeudellinen osasto työnsä hoiti tärkeässä asiassa. Puumalainen sai ryöpyt niskaansa. Valtaosa maahanmuuttoa seuraavista maallikoistakin ymmärtää termien erot ja sisällön Paloa ja osastoaan paremmin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Onneksi oikeusvaltio osoitti laillisuusvalvonnan kautta toimivuutensa. Muuten tässä olisi isommat ongelmat käsillä.

Pieni opetus tässä myös lienee hätähousujen suuntaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Migri käyttu venäjän kieltä ukrainalaisille tiedottamisessa.

Lisäksi Kalevassa on uutinen, että ainakin osa Kemijärvelle siirretyistä joutuisi asuntoa odottamaan tammikuulle saakka Oulusta.

Eräs tuttu teki muutaman vuoden työtä samaan aikaan Ilkka Haahtelan kanssa Helsingin kaupungin keskitason johtajana. Hänen mukaansa Haahtela on kusipäisin ihminen minkä kanssa on koskaan joutunut tekemisiin. Oli toki tyytyväinen, että Haahtela saatiin ulos Helsingistä, mutta oli myös varma, että seuraava organisaatio kärsii Haahtelan täydellisestä kyvyttömyydestä johtaa yhtään mitään.

Toki Migrin ongelmat ovat Haahtelaa syvemmällä, mutta ei hänestä miehen tuntevan mielestä ole kuin haittaa Migrille.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jooseppiin tuli kerralla 50 ihmisen joukko. Tälläisiä ryppäitä varmaan tulee kerran tai kaksi päivässä jatkossakin
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
No, niin. Ja siirtolaisien virta jatkuu kuten olettaa saattaa. Raja-Joosepin sijainnin vuoksi nyt tullaan vaan entistä suurempina ryhminä kenties vähän harvemmin välein. Juuri saapunut n. 50 hätää kärsivää. Eiköhän tästä hiljalleen ala ryhmien koot vain kasvaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
"Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ehdottaa, että jokaista Venäjän ohjaamaa rajanylittäjää kohden laitettaisiin satatuhatta euroa Euroopan rauhanrahastoon, josta tuetaan Ukrainaa taistelussa Venäjää vastaan."

Rahaa tuntuu olevan... toki tuohon summaan osallistuisivat muutkin kuin Suomi. Ehkä, epäilen e-euroopan maita.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ehdottaa, että jokaista Venäjän ohjaamaa rajanylittäjää kohden laitettaisiin satatuhatta euroa Euroopan rauhanrahastoon, josta tuetaan Ukrainaa taistelussa Venäjää vastaan."

Rahaa tuntuu olevan... toki tuohon summaan osallistuisivat muutkin kuin Suomi. Ehkä, epäilen e-euroopan maita.
Suomen pitäisi mielestäni tukea Ukrainan sotaponnisteluita joka tapauksessa nykyistä enemmän, vaikka tämä sitten tarkoittaisi lisävelanottoa, veronkorotuksia, tai leikkauksia julkisista palveluista. Ukrainan voitto sodassa on ensisijaisen tärkeä asia. Mutta se offtopicista.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Migri käyttu venäjän kieltä ukrainalaisille tiedottamisessa.




Lisäksi Kalevassa on uutinen, että ainakin osa Kemijärvelle siirretyistä joutuisi asuntoa odottamaan tammikuulle saakka Oulusta.

Suomessa taitaa edelleen olla laajalti käsitys, että ukraina ja venäjä olisivat käytännössä sama kieli, mitä ne eivät ole. Emme me pidä ruotsia ja norjaakaan samana kielenä, vaikka keskinäinen ymmärrettävyys on hyvä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eräs tuttu teki muutaman vuoden työtä samaan aikaan Ilkka Haahtelan kanssa Helsingin kaupungin keskitason johtajana. Hänen mukaansa Haahtela on kusipäisin ihminen minkä kanssa on koskaan joutunut tekemisiin. Oli toki tyytyväinen, että Haahtela saatiin ulos Helsingistä, mutta oli myös varma, että seuraava organisaatio kärsii Haahtelan täydellisestä kyvyttömyydestä johtaa yhtään mitään.

Toki Migrin ongelmat ovat Haahtelaa syvemmällä, mutta ei hänestä miehen tuntevan mielestä ole kuin haittaa Migrille.

Tässä juttu noin kuukauden takaa. Paljon kehittämisen varaa kyseisessä organisaatiossa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Siellä on tainnut olla monenlaisia ja jatkuvia ongelmia, ja organisaatiouudistuksia on tehty toisensa perään.

Vaatisi varmaankin, että koko Migri puretaan kokonaan, uudistetaan toiminta täydellisesti remontoidulta pohjalta ja kootaan virasto uudelleen.

Varmasti on uudistettavaa, mutta tämän hybridisodan takia sitä uudistaa tarvitse, kyllä niitä asioita ja päätöksiä odottaa ihan muut kun nyt rajalle kylmässä vaeltaneet hybridisodan välineet.

Tänään HS: jopa 75% suomalaisista sitä mieltä, että riittävät soveltavat pykälät riittäisivät rajan täyssulkuun, ja vain 10% sitä mieltä ettei. 15 pinnaa EOS, mikä on aina hienoa. Olen aina arvostanut myös eduskunnan ihmisiä, jotka eivät osaa sanoa.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
HS kertoi tänään, kuinka juna puksuttaa Pietarista lisää. Ja Venäjä nauttii täysillä, kun voi jatkaa niin kauan peliään, kun Suomi ottaa tulijoita tälle puolelle ja käsiteltäväksi.

Tämä ei voi oikeesti mennä näin, että Suomi vaan ottaa jengiä sisään sitä mukaan kun sitä rajalle vaeltaa. Tuo 700 + pian tuleva 400 on vasta alkua, ja voi aika isolle varmuudella sanoa, että lähes kaikki jäävät tänne. Idässä tiesivät narut mistä vetää, ja nyt enää kyse siitä kuinka monta nollaa noihin lukuihin isketään perään tulevaisuudessa, sillä tulijoita riittää, siitä pitää Putinin apinaorkesteri huolen.

Kuunnelkaa Viron ja Latvian johtoa tässä oikeesti. Kyllä ne tarvittavat lakitulkinnatkin löytyy, jos vaan on rohkeutta ja ymmärrystä pistää asialle piste.
Miten niin ei voi jatkua? Päinvastoin, tulee kiihtymään koska tietenkin Venäjä käyttää tällaista helppoa keinoa Suomen pistämiseksi polvilleen. Tällä puolen rajaa ei ole mitään mahdollisuuksia edes hidastaa nyt käytössä olevaa hybridisodan hyökkäystä, tosiasia jota kenties ei vielä Kremlissäkään täysin ymmärretä.

Hallituksen päätösmuistio: Itärajaa ei voi laillisesti sulkea turvapaikanhakijoilta missään tilanteessa
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tiedä sitten, minkämielistä porukkaa Migriin hakeutuu töihin. Muistatte varmaan viimevuotisen kohun Suomen kiusaamasta mongolialaishoitajasta, oppikirjamaahanmuuttajasta, joka lopulta pakkasi laukkunsa.
Parin vuosikymmenen kokemuksella yhteistyöstä Migrin ja eri nimisten edeltäjiensä kanssa, olen saanut käsityksen, että nuorempi väki on ns. kukkahattuisempaa ja eilakännöläiset ovat yhä harvinaisempia.
Toki siihen välimaastoon mahtuu niitä, "jotka on vaan töis tääl".
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Miten niin ei voi jatkua? Päinvastoin, tulee kiihtymään koska tietenkin Venäjä käyttää tällaista helppoa keinoa Suomen pistämiseksi polvilleen. Tällä puolen rajaa ei ole mitään mahdollisuuksia edes hidastaa nyt käytössä olevaa hybridisodan hyökkäystä, tosiasia jota kenties ei vielä Kremlissäkään täysin ymmärretä.

Hallituksen päätösmuistio: Itärajaa ei voi laillisesti sulkea turvapaikanhakijoilta missään tilanteessa
Noh, kuten monesti mainittua täällä, niin esim. Viro, Latvia ja Puola pyyhkii noilla pykälillä persettä ja ihan kaikkien laatuvaatimusten kestävällä ultrapehmeällä paperilla ilman kysymysmerkkiäkään "väärin toimimisesta". Viron Kristi Räik kommentoi, ettei tällä hetkellä tulisi mieleenkään muut vaihtoehdot, kun täyssulku Venäjän suuntaan. Ja paljon sanottu, kun esim. rajan lähellä Narvassa iso osa venäläistaustaisia.

Ei hybridisota tavallisesta sodasta periaatteessa eroa, ja tulevaisuudessa muutenkin suorat hyökkäyssodat saattaa muuttua enemmän ja enemmän hybridihäirintään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös