Vancouver Canucks 2023–2024

  • 113 399
  • 628

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan jo muutama päivä vanha Elliotte Friedmanin 32 thoughtsissa ollut pätkä Petterssonista:


Pettersson Tocchetista:

He wants the best for me. He wants me to be more vocal. He wants me to lead the team and just be the best version of myself. So he’s a guy I can go and talk to. He has no ego. I play my best when I'm comfortable. Not stressed. Go out there and do all the things I practice.

Luonteestaan;

I've always been more of a shy person and talking in front of a group hasn't been my thing. I hated schoolwork presentations from class. It's just always been with me to not mess up in front of a group. I don't know if all the guys would just laugh, but it’s…one of those things that I have never been comfortable (with). But I'm trying, you know? I definitely think I can do better in that and it doesn't have to be a lot.

Harjoittelustaan;

One thing he’s changed is his training. He’s bulked up, eating 5,000 calories a day. On the boat, he brought his own meal: cabbage, raddish, shrimp, edamame and white rice. There was a sauce too, but he wasn’t sure of the ingredients.

Have you ever eaten like that before? “No,” but he has a new trainer and “got a few muscles. It's almost like I got brainwashed and always want to eat (properly).

Henkilökohtaisista tavoitteista;

It's very selfish just talking about me. I want to be better every year and I want to become the best player I can be. I know my career's not going to last forever, so I just want to make the most of it.

That said, after toppling 100 points last season, he admitted 50 goals would be nice. Can you do it? “Yeah, I like to think so. Got to be a little more selfish sometimes. I've always been a pass-first player… (But) I hear a lot, I need to shoot more, so I'll start listening to some people,” he laughed. Gotta hit those empty nets, Elias. (He missed two Tuesday night in Nashville.)

Pitää kyllä sanoa, että tuo 5000 kalorin syöminen päivässä vaatii oikeasti työtä. Tuossahan pitää syödä lähes koko ajan.

Tuossa Sportsnetin jutussa on video kun Friedman vieraili Petterssonin luona Tukholmassa tekemässä tuota haastattelua.

***

Tuli muuten tuossa sellainen "ei-ehkä-se-tärkein-tilasto" vastaan, että Myers oli noussut tuolla Rangersia vastaan tehdyllä alivoimamaalillaan kaikkien aikojen Canucks-pakeista kolmanneksi alivoimamaaleissa. Tuo oli Myersille kolmas av-maali Vancouverissa. Kärjessä on Jyrki Lumme ja kakkosena Mattias Öhlund.

Myersin veli (tai tarkemmin biologisesti velipuoli) Quentin Grimes pelaa NBA:ssa New York Knicksissa, joten tuolla maalilla saattoi lähteä terveiset sinne. Myershan oli myös jossain aikaisemmassa Rangers-pelissä (olikohan toissa kaudella) pelin tähdillä.

***

Edit:

Laitetaan vielä tämäkin prospect-päivitys tänne mukaan:




***

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hunter Brz valittiin OHL:ssa kuukauden parhaaksi pakiksi:





***

Traagisesti kuolleen Adam Johnsonin ystävä Sam Lafferty muistelee Johnsonia IMacin jutussa:





Yesterday, kind of our whole team we had in Wilkes-Barre, guys just were sharing different stories about Johnny. Pretty much everybody had one to share. Especially in the American League, you spend so much time together. It seems like you're younger and you spend even more time together than in the NHL, away from the rink and at the rink. Everybody just had a funny story to share, just a good memory, heartwarming. I'm glad we were able to do that yesterday.

On the surface, Johnny was a pretty quiet guy. But once you got to know him, he was just a really funny character, fun to be around. He always ended up being at the center of the mix, guys chirping and having fun in the room. He was just one of those guys that make it fun going to the rink throughout the long days of winter. We had a really close team. It was my rookie year in Wilkes-Barre. He was a great human being and a great hockey player.

It was a picture of us together after the game and it's something I still remember very well, just a few years ago,” Lafferty said. “You just. . . you think back to all those good times you had together. You grieve, you remember him. You feel all those things.

I think the best way to celebrate him is to go out there and play your heart out. It gives you perspective that nothing's permanent. It makes you want to appreciate every day and enjoy them that much more. I think that's what Johnny would want us to do.

***

Ryan O'Reilly pelaa uransa 1000. pelinsä ensi yönä Vancouverissa:





Komea ura ja hieno pelaaja.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Abbotsfordilta oli vaikea peli Ontariota vastaan vieraissa. Perässä oltiin oikeastaan koko peli ja loppunumerot 5-3 kuvastavat aika hyvin peliä. Tässä pelissä huomasi vähän kapteeni Woutersin sekä Podkolzin/Nielsen -kaksikon poissaolotkin jo. Kaikki saivat kyseenalaiset taklaukset päähän/päähän vaikuttaneet peliin kuulumattomat vapaapainiheitot viikon sisään ja ovat sivussa nyt vielä tuntemattoman ajan.

En tiedä oliko siellä puhtaan goonin Arseneaun merkitys aikaisemmin kuitenkin noin tarpeellinen, mutta nyt tuntuu siltä, että tuo nuori joukkue kaipaisi vähän lisää fyysisyyttäkin. Siellä on pääsääntöisesti ihan hyvin rullaavat ketjut enkä oikein keksi kenen tilalle tuollaisen "Arseneaun" laittaisi, mutta nyt vastustajat ovat poistaneet tuota kärkeä noilla tempuillaan.

Tolopilo oli nyt maalilla enkä häntä lähtisi tästä tappiosta syyttämään. Ontario on sen verran laadukas joukkue, että pitäisi pystyä olemaan parhaimmillaan eikä nyt sitä oltu. Positiivista oli Sheldon Driesin herääminen maalintekoon kahden osuman verran ja Bainsille tullut pistejatko hienolla syötöllä.




Ensimmäinen erä ja iso osa toista erää oli ihan luokatonta peliä molemmilta, aivan karmeita harhasyöttöjä omalla puolustusalueella. Kummankaan joukkueen hyökkääjien ei oikeastaan tarvinnut luoda tekopaikkoja, kun molempien ryhmien pakit lahjoittivat tekopaikkoja vastustajille. Kolmannessa erässä Ontario sai sen verran peliä kohdalleen, että sai kaavittua työvoiton.

Kahdesta rookiemaalivahdista Tolopilo oli vähemmän onnekas, sillä pari kertaa Portillolla ei näyttänyt olevan hajuakaan missä kiekko oli, mutta onnistui kääntymään juuri oikeaan suuntaan.

Tuota, Arsenau. Ei hän Ontarioita vastaan pelattujen otteluiden perusteella minusta ihan puhdas gooni ollut, vaikka osasikin tapella. Ehti pelata 77 peliä Abbotsfordissa ja teki 13 maalia (21 pistettä), mikä on ihan siedettävä lukema hänen kaltaiselleen yliaggressiiviselle ja helvetin kovaa taklaavalle luupäälle. Olen tosi tyytyväinen, että Arsenau vetelee sääntöjen rajamailla olevia taklauksiaan Itäisessä konferenssissa eikä enää Läntisellä puolella.

Aatu Rätyn pitäisi keskittyä koko ensi kesä luistelun kehittämiseen. Kankeaa menoa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos Calgary luovuttaa tämän kauden niin voisi kuvitella, että Tanevia kysellään. Ja ilmeisesti puhelimet ovatkin olleet jo kuumina Vancouverin toimistolla ja vahvistuksia on etsitty.

Jos Tanev tulisi niin mahdollisia vastineita olisi niin Myers, Garland kuin Beauvillier. Ja sitten kasa pickejä ja prospecteja kylkeen. Tanevilla on onneksi M-NTC niin ei joudu ihan joka seuraan siirtymään. Voisi kuvitella, että Canucks kelpaisi tuttuna seurana ja hyvinä pelikavereina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuota, Arsenau. Ei hän Ontarioita vastaan pelattujen otteluiden perusteella minusta ihan puhdas gooni ollut, vaikka osasikin tapella. Ehti pelata 77 peliä Abbotsfordissa ja teki 13 maalia (21 pistettä), mikä on ihan siedettävä lukema hänen kaltaiselleen yliaggressiiviselle ja helvetin kovaa taklaavalle luupäälle. Olen tosi tyytyväinen, että Arsenau vetelee sääntöjen rajamailla olevia taklauksiaan Itäisessä konferenssissa eikä enää Läntisellä puolella.
Parempi pelaaja tosiaan kuin esimerkiksi Wranglersin Alex Gallant ja tuosta lokeroinnista voi olla siinä mielessä montaa montaa mieltä. Pidempäänhän Arseneau oli toki organisaatiossa mukana kuin vain nuo Abbotsfordin pelit. Paljon noista tehoista tuli maalin läheltä, missä oli ihan hyväkin tuon kokonsa kautta. Pääosa hyödystä tuli fyysisestä pelistä ja väittäisin, että ylipäänsä siitä vaikutuksesta kun oli mukana. Kokonaisuutena pelaaja, joka varmaan sattui syntymään 10 vuotta liian myöhään. Muuten voisi mennä nykypäivän Darcy Hordichukista NHL:ssä.

En tiedä missä hänen paikkansa nyt olisi jos olisi mukana, mutta kyllä minä ennemmin hänet tuonne ottaisin kuitenkin ainakin kun Jermaine Loewenin. Toki Loewenilla on vasta lyhyet näytöt, mutta ei ainakaan tuossa San Diegoa vastaan pelatussa pelissä vakuuttanut. Ja voi olla, että ylireagoin tuollaisen pelaajan tarpeeseen nyt kun noita päähän tulleita osumia on tullut liikaa lyhyessä ajassa.

Aatu Rätyn pitäisi keskittyä koko ensi kesä luistelun kehittämiseen. Kankeaa menoa.

Rädyn luistelu on se osa-alue, jota pitää tosiaan saada vielä paremmaksi. Paljon hän tekee hyviä pieniä asioita jäällä pelistä toiseen ja lukee näkemykseni mukaan peliä hyvin, joten hän osaa olla monissa paikoissa oikeaan aikaan ja tuo peittää tuota luistelun tuomaa heikkoutta pelissä. Tuo Ontario-peli oli monelta muultakin heikompi kuin monet tämän kauden muut pelit.

Jos Calgary luovuttaa tämän kauden niin voisi kuvitella, että Tanevia kysellään. Ja ilmeisesti puhelimet ovatkin olleet jo kuumina Vancouverin toimistolla ja vahvistuksia on etsitty.

Tanev olisi tosiaan tervetullut milloin tahansa takaisin, jos tuollainen kauppa vaan muuten saataisiin aikaan järkevästi. Mutta tuossa sitten riippuisi siitä mitä ne prospectit tai vuorot olisivat.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverilta nähtiin vaikea peli tähän väliin, mutta sillä tuli kuitenkin 5-2 voitto Nashvillesta - kiitos Petterssonin hattutempun. Toki kun Nashville ei saanut viikko sitten kotonaan oikein mitään aikaan Canucksia vastaan, nyt tuohon oltiin tehty selvät läksyt yksinkertaistamalla puolustuspeliä. Predators tukki keskialueen, esti Canucksin helpon reitin ylöspäin ja pakottivat ylimääräisen syötön, mikä käänsi peliä.

Tuolla hyvällä keskialueen pelillä oli sitten luonnollinen vaikutus myös Vancouverin peliin ja sai Canucksin pelaamaan varovaisesti. Niilläkin kerroilla kun hyökkäysalue saavutettiin, syöttöpeli oli aika varovaista. Ensimmäisessä erässä tuollaisesta tuli Petterssonin löysä syöttö, Predatorsin 3-1 hyökkäys ja lopulta rankkari, jonka Foudy onneksi missasi. Mutta tuo tiivis keskialueen peli sai ensimmäisessä erässä aikaan Hughesiltakin harhasyötön, mikä johti lopulta maaliin saakka. Toki tuossa oli koko viisikko liian ylhäällä, mistä IMac totesikin;





Pitää antaa moraaliset pisteet Predatorsille tästä pelistä siinä mielessä, että he tekivät ottelusta hankalan.

Hughes ruoski itseään pelin jälkeen;

Not our best game. We had too many turnovers. It starts with me. When the defence is moving the puck up ice and forwards are coming back and giving us options, we’re playing fast and predictable. And that’s when we’re very good. We weren’t predictable in the first. We were just too loose making plays when we should have kept it simple.

Pettersson sanoi myös, että ei ollut tosiaan paras peli;

We let up and invited them into the game. We weren’t playing the way we’re used to playing. It’s good to win different kinds of games, but definitely an off one tonight. Confidence is a big thing. Even when you don’t have the best game, you can always go back to structure and defending.

Väittäisin, että takavuosina tällainen peli olisi kääntynyt lähes järjestäen vastustajalle.

Erinomaisen kauden alun pelannut Miller kävi nyt kovilla kierroksilla kun meni mussuttamaan tuomarille saamastaan jäähystä ja otti siitä toisen kakkosen. Millerin peli meni myös pakottamiseksi. Millerin tunne heijastaa usein tämän joukkueen tilaa. Silloin kun joukkueen peli ei toimi, kovalla tunteella elävä J.T käy kierroksilla. Ihan aiheestakin hän joutui penkin päähän. Palasi sieltä kuitenkin, piti tunteen piilossa ja teki ratkaisevan 4-2 maalin.

Tocchet sanoi tuosta Millerin tunteen menemisestä joskus yli;

He’s an emotional leader for this team and we’re a quiet team. We give him crap sometimes because he’s got to draw the emotion for a lot of guys. Sometimes, he’ll go over an edge and he got back. I have no problems with his emotions.

I love Millsy and he has played unreal for me. I felt he needed to sit with accountability and he responds with a goal. He’s fine. He came up and apologized to me and I apologized to him. I love the kid.

Tocchet antoi myös palautetta Petterssonin ja koko joukkueen suuntaan ja varoitti siitä, etteivät voitot ruokkisi liikaa henkistä puolta väärällä tavalla;

That’s not our brand of hockey. We were pretty loose. Too many turnovers, too many people diving in and not a great game for us identity-wise. We have to be careful we don’t get fat and happy around here. We have to play a certain way and tonight was not that way.

Petey getting three goals, I like that part, but he was one of the culprits with turning the puck over. And he knows it.

Pelin positiiviset puolet olivat Demkon peli, Petterssonin kolme maalia ja Hughesin kolme syöttöä. Syötöillä Hughesista tuli toinen aktiivipakki, joka saavutti 250 pisteen rajan alle 300 pelissä. Coloradon Cale Makar teki tuon tempun jopa 241 pelissä. Hughesilla tuohon meni 292 peliä.

Yhdeksän pelin jälkeen Vancouverin saldo on nyt 6-2-1 ja tuolla ollaan Läntisen konferenssin toisena tällä hetkellä. Seuraavaksi olisi vastassa San Jose perjantaina. Toivottavasti tuo tunne nyt pysyy tuohon peliin nöyränä, eikä lähdetä kuvittelemaan mitään ennen peliä.

Loppuun pitää nostaa erikseen esiin Demkon maski, mistä lähtevät ehdottomat pisteet Thatcherin suuntaan:





***

Abbotsfordilla on farmissa juuri nyt hienon alun jälkeen vaikea jakso ja viime yönä tuli peräti 8-3 vierastappio Coachellaa vastaan. Tuossakin pelissä kotijoukkue oli selvästi parempi eivätkä numerot valehtele lainkaan. Ensimmäisen erän jälkeen Silovs vaihdettiin pois maalilta (mahdollisesti vain herätyksenä, sillä en hänen piikkiin laittaisi kuin ensimmäisen maalin, jossa oli väärin sijoittunut), mutta tuokaan ei auttanut oikein mitään.

Dries teki pelissä kaksi maalia ja molempiin petasivat hänelle paikan maalin eteen Bains ja Åman -kaksikko. Bainsin pisteputki venyi jo kuuden pelin mittaiseksi, mutta tuosta ei juuri nyt ole suurempaa aihetta juhlaan. En tiedä sitten söivätkö nuo kolmen tärkeän pelaajan loukkaantumiset joukkueelta parasta virettä, mutta pitää nyt vaan toivoa nopeaa kurssin muutosta.
 
Luovuttaa tämän kauden? 73 peliä runkosarjaa jäljellä.

Varmaan tuossa viitattiin siihen, että Flamesissa tärkeimpien pelaajien jatkosopimusneuvottelut on laitettu toistaiseksi jäihin tämän surkean kauden aloituksen johdosta. Jos kausi jatkuu yhtä heikosti, niin kyllä Flames myyjäksi alkaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuuluisi oikeastaan Flamesin ketjuun tämä, mutta kun tuossa oli vähän spekulaatiota Tanevista, niin pistän tänne. Tuosta Calgaryn tilanteesta oli Canucks Centralilla Sportsnetin Matt Rose kertomassa tänään omia näkemyksiään. Haastattelu alkaa ajasta 22:30 ja kestää noin 15 minuuttia.





Tanevin osalta Rose sanoo, että Tanev olisi Lindholmin ja Hanifinin jälkeen joukkueen kolmanneksi paras siirtonappula (siis niiden osalta jotka voisivat ehkä jollain lailla realistisesti siirtyä). Mutta en tiedä sitten olisiko Tanev kaikesta huolimatta enemmän lähempänä siirtotakarajan hankinta ja lainaa jollekin playoff-joukkueelle. Sopimus loppuu tämän kauden jälkeen, joten tuossa pitää sitten miettiä millaista pakettia hänestäkään kannattaisi nyt maksaa jos tulisi Vancouveriin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Pettersson NHL:n lokakuun kakkostähti. New Jerseyn Jack Hughes valittiin ykköstähdeksi ja kolmostähti oli Bostonin David Pastrnak.

***

Vancouverilla on mahdollisuudet tehdä 54 vuotisen seurahistorian kolmanneksi paras kauden alku ensimmäisten 10 pelin sisään, mikäli Canucks onnistuu voittamaan San Josen seuraavassa pelissä. Sharksin kauden alku on ollut erittäin huono ja joukkue on tehnyt yhdeksään peliin yhdeksän maalia (ja päästänyt 35 maalia).

NHL:n historiassa vähiten maaleja peliä kohti on tehnyt kauden 1928-29 Chicago (0,5 maalia pelissä) ja tämän kauden San Jose on tuossa tilastossa nyt kakkosena. Mutta tämä kaikki taitaa lopulta kertoa vain, että Canucks ei tule tuota kolmanneksi parasta starttia saamaan syystä tai toisesta (vaikka tuo onkin vaikea uskoa San Josen otteita katsoen).

Vancouverin parhaat kauden alut (ensimmäisten 10 pelin aikana) on nähty vuonna 1991 ja vuonna 2006. Tuo 2006 tosiaan aloitettiin hienosti (8-1-1), mutta sitten etenkin tärkeiden pakkien loukkaantumiset veivät joukkueen syviin vesiin.

Manageri Nonis yritti paikkailla tuota hankkimalla melko korkeilla vuoroilla pakkeja (ja Mika Norosen), mutta Weinrichista eikä Carneysta ollut lopulta apuja. Lopulta Nonis katsoi tuon joukkueen olleen sisältä rikki ja teki tuon kauden jälkeisenä kesänä sen Luongon kaupan, mikä myöhemmin sai uuden nosteen aikaan.

No se niistä historian muistoista. Katsellaan nyt pääseekö Canucks tuonne oman historiansa kärkipaikoille näissä kausien aloituksissa. On tässä tällä kaudella ainakin jotain sellaista tapahtunut, mitä ei olla nähty ihan hetkeen Vancouverissa. Erittäin iso ero oikeastaan kaikessa tekemisessä toistaiseksi näihin edellisiin kausiin etenkin.

***

IMac sanoi, että oli haastatellut Milleria vieraspelireissun lopussa ja J.T. oli sanonut kuulemma, että pitäisi haastattelun lyhyenä kun hänellä oli kiire fysioterapeutille. MacIntyre epäili, että siellä on jotain taistelua jonkun vamman vuoksi taustalla.

Pelistä tuota ei ole kyllä huomannut toistaiseksi, kun Miller pelaa vastustajien kärkiä vastaan, on ottanut joukkueen eniten oman pään aloituksia, laitureina on Boeser ja Di Giuseppe (eivät ole joka kautisia vieraita Selke kisassa) ja alkukauteen on tullut kuitenkin tehosaldo +8 ja yhdeksään peliin 13 pistettä.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Melkoinen ylijyräys menossa nyt reilun kahden erän jälkeen San Josesta Vancouverilla, etenkin Hughesilta (taas) viiden pinnan muodossa sellainen taidonnäyte, että pitäisi saada jo kohta tosissaan takaisin se tulokaskauden Hughes vs Makar vääntö.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1992 Vancouver pääsi tehdyissä maaleissa kaksinumeroisille luvuille. Peliruuhkaisen marraskuun (peräti 15 peliä) alkuun sellainen peli, mikä oli tilauksessa tähän kohtaan. Toisaalta pakko sanoa sekin, että tämän hetken Sharks ei ole mikään mittari minkään suhteen. En muista noin huonosti pelannutta joukkuetta ihan hetkeen. Ei siellä taida olla kuin yksi maali tällä kaudella ja se on vasta ensi kesänä.

Viiden pisteen peli (1+4) tosiaan Hughesilta nyt ja tuo oli historian toinen kerta kun Vancouverin pakki tuohon pystyy. Edellinen nähtiin 1995 Jeff Brownin toimesta, kun Brown merkkautti viisi syöttöä Vancouverin voittaessa Los Angelesin 8-2 lukemilla. Hughes johtaa nyt pakkien pistepörssiä viiden pisteen erolla Makariin ja Foxiin. Kolme syöttöä merkannut Pettersson on koko NHL:n pistepörssin kakkosena Devilsin Jack Hughesin takana.





Kolmosketju sai viimein onnistumisia, kun Suter teki ensimmäisensä Vancouverin paidassa ja Beauvillierille tuli kaksi maalia hänen uransa 500. pelissä. Garland jäi yhteen syöttöön.





Boeserille tuli myös kaksi osumaa ja on ollut kyllä hieno nähdä tuo hänen nousunsa varjoista takaisin tälle tasolle. Tällä kaudella on kasassa nyt 10 peliin jo kahdeksan maalia. Kun jopa koko jääkiekko menetti hänelle tuossa jo merkitystä, niin nyt hän tekee taas paljon töitä myös tuon laukauksensa ja kokonaispelin kanssa.

Demkolta saattoi mennä nollapeli lopussa maalivahdin häirinnän vuoksi, jota tuomarit eivät ottaneet pois. Tocchetkaan ei lähtenyt tällaisessa pelissä tuosta purnaamaan sen enempää.

Neljä edellistä peliä maaleitta pelannut Kuzmenko onnistui nyt maalinteossa, mutta törmäsi vahingossa Kaapo Kähkösen päähän ja lähti heti tarkastamaan Kähkösen kuntoa. Kähkönen poistui pelistä, mutta toivottavasti ei ole mitään sen vakavampaa. Olisi saattanut toki tuossa tilanteessa poistua jo ilmankin osumaa.

Hieno oli nähdä kaksinumeroiset lukemat kuitenkin ja tällä voitolla Vancouver nousi sitten sinne oman 54 vuotta kestäneen historiansa kolmen parhaan kauden aloituksen joukkoon, kun puhutaan nimenomaan ensimmäisistä 10 pelistä. San Josen osalta tilanne jatkuu murheellisena. Toki vaikka fanitkin ovat hävinneet San Josen kotipeleistä, edelleen löytyy niitä tulevia kannattajia jotka tulevat peleihin:





Kyllä tuonkin joukkueen jossain kohtaa pitää voittaa ja toivottavasti tuo nuori fani saa olla katsomassa sitä sitten. Tällä nyt nähdyllä pelillä Sharks kisaa lähinnä kauden 1974-75 Washingtonia vastaan siellä toisessa päässä ja siitä ensi kesän ykkösvarauksesta. Mutta ehkä jossain vaiheessa nuo näyttävät hetken paremmiltakin vielä kun vastustaja alkaa kuvittelemaan jotain ennen peliä.

Marraskuun peliruuhkan seuraava peli on sunnuntaina Dallasia vastaan kotona. Tuossa pelissä vaaditaankin sitten jo ihan eri tason peliä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford oli palannut kotiin ja pelasi mielestäni paremmin kuin parissa muussa viime pelissä ja loi paikkoja, mutta tuo ei riittänyt Hendersonia vastaan ja Silver Knights otti 2-5 vierasvoiton (viimeinen tyhjiin). Abbotsford on nyt parhaillaan kolmen pelin tappioputkessa. Kokoonpanosta sen verran, että Tolopilo oli maalissa, Räty pelasi Sassonin ketjun laiturina ja Irwin oli palannut takaisin loukkaantumisen jälkeen.

Abbotsfordin kokoonpano:





Tämän pelin tehokkain Canucksin pelaaja oli kakkostähdeksi valittu Jett Woo (1+1), mutta toisaalta Woo oli sutimassa omassa päässä kiekosta ohi Hendersonin ensimmäisessä maalissa. Bains jatkoi pisteputkeaan nyt seitsemän pelin mittaiseksi syöttämällä pelin ensimmäisen maalin. Tuon maalin teki AHL:n tehokkain pakki Wolanin.





Woon 2-4 maali:





Collitonin haastattelu:





Joukkueet kohtaavat toisensa heti perään ensi yönä, joten silloin olisi mahdollisuus kuitata tämän pelin tappio.

***

Viimeinen kerta:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno 2-0 kotivoitto kovasta joukkueesta.

Kova ja tasainen peli, jossa tila otettiin hyvin pois ja kaksi huippumaalivahtia pelasivat hienot pelit. Pelin toisessa erässä Canucks onnistui tekemään riittävän Suterin ja Petterssonin osumilla. Kolmannessa erässä olin tyytyväinen Vancouverin pelaamiseen johtoasemassa. Demkolla on nyt kaksi nollapeliä kauden kahdeksasta pelistä (voisi olla kolmekin, mikäli se Sharks-peli ei olisi ollut niin selvä) eikä hän ole uralla vielä kertaakaan hävinnyt Dallasille.











Vaikka tällä joukkueella onkin ensimmäistä kertaa historiassa eliittitason ykkössentteri, ykköspakki ja ykkösmaalivahti samaan aikaan kokoonpanossa, iso ansio tästä kauden alusta menee Tocchetin ryhmän valmennukselle ja tuolle syvyydelle mitä joukkueeseen on tuotu. Ylivoimahyökkäyksiä omiin ei juuri nähdä ja omassa päässä poikkikentän syötöt on saatu hyvin pois. Tietysti tuon kaiken takana terve Demko tuo myös ison eron viime kauteen.

Kahden alemman ketjun pelaajista esimerkiksi pelissään eteenpäin menevä Suter ja Lafferty ovat olleet hyviä. Puolustuksessa Hronek on ollut erittäin hyvä ja Colesta on saatu alakerran fyysinen isäntä. Soucykin on parantanut koko ajan loukkaantumisen jälkeen ja myös Friedman on ollut yllättävän hyvä roolissaan. Kun vielä Blueger saadaan mukaan tuonne, niin tuo osasto tulee parantumaan lisää. Cole kuittasi Hughesia kohtaan koituneen telomisen puhtaalla taklauksella. Duchene ei pelannut kolmannessa erässä.





Kokonaisuutena tämä alkukausi on ollut hienoa aikaa olla Vancouverin fani, mutta kuoppia tulee varmasti vielä jossain vaiheessa. Noiden käsittely näyttää sitten sen millainen lopputulos tulee olemaan. Mutta nyt alkukausi on kuitenkin ollut parempi kuin kertaakaan tämän organisaation historiassa, joten nautitaan nyt kun on sen aika.





***

Abbotsford palasi farmissa voittoon kiinni ottamalla 2-0 kotivoiton Hendersonista Silovsin nollapelillä. En ole vielä ehtinyt tuota katsella ja voi olla, että menee vasta tiistaille tuon katsominen muutenkin. Rädylle 1+1 kuten myös ketjun muille Sassonille ja Karlssonille. Räty oli pelin kolmostähti ja nyt on kasassa 11 peliin seitsemän pistettä. Bainsin pisteputki katkesi tässä pelissä.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
En muista nähneeni Canucksilta noin hyvää 60-minuuttista noin hyvää joukkuetta vastaan. Ehkä Dallas ei päässyt vierasreissulla kaukaloon yhtä tuoreena kuin kotijoukkue, mutta Dallas pelasi hyvin ja kovaa sekä näytti miksi todennäköisesti pelaa jälleen pitkän kevään. Eri asia dominoida Sharkseja ja muita häntäpään joukkueita kuin pitää nollilla tällaisia kokeneita kärkiporukoita. En ole epäillyt Canucksin kahden kärkikentän kykyä pelata kovimmalla tasolla, mutta alaketjujen tehokkuus ja laatu on ollut murheenkryyni vuosia. Nyt koko bottom six pelasi aivan helkatin hyvin, eikä Bluedger ole edes pelikunnossa. Kolmannessa erässä oli hämmentävää seurattavaa, kun johtoasemasta huolimatta kaikki toimi.

NHL:ssä puhe pyörii lähes kokonaan pelaajissa, mutta olisikohan aika siirtää fokusta hieman enemmän valmennukseen? Lisäksi vapaiden agenttien lisäksi on tehty nyt oikeasti fiksuja treidejä. Friedmanin hankinta piti olla kuriositeetti ja Abbotsford-hommia. Eipä ollutkaan.

Edit: Lisätään vielä se, että kun tulee katsottua NHL-otteluista lähinnä Canucksin pelejä mahdollisuuksien mukaan sekä Suomen aikaa alkuillan otteluita sivusilmällä, niin tuo oli varmaan kovatasoisin runkosarjaottelu minkä olen kokonaisena katsonut. Muotitermi olisi, että pelin vaade oli kova, mutta helpompi sanoa vaan, että löysää ei ollut missään vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hughes ottaa saman tittelin myös tällä viikolla, aikamoinen seppä. Canucks tekee muutenkin maaleja sellaisella tahdilla, että pisteitä ropisee yhdelle sun toiselle pelaajalle.
Tuo palkinto meni kyllä oikeaan osoitteeseen. En toki kaikilta pelaajilta ole jokaista peliä nähnyt tässä viimeisen viikon sisällä, mutta Hughes pelaa sillä tasolla, että vaikea on kuvitella kenenkään laittavan tällä hetkellä tuosta paremmaksi. Eikä ainakaan minun näkemissä peleissä yksikään pelaaja ole tuota tehnyt isommassa kuvassa.

Tuo kapteeniksi valitseminen tuntui tekevän samaa Hughesille mitä esimerkiksi Trevor Lindenille, Markus Näslundille ja Henrik Sedinille tuo sama asia teki aikanaan. Entistä voimakkaammin nuo kaikki ottivat vastuuta kentän sisäisistä asioista ja pystyivät nostamaan pelinsä tasoa.

Tocchet sanoi, että Petterssonille, Hughesille ja Millerille pelaaminen "oikein" (vastuullisesti) avaisi vain entistä enemmän paikkoja. Toistaiseksi nähdyn perusteella tuohon on helppo yhtyä. Vancouver pelaa toki joukkueena juuri nyt oman nykyisen tasonsa yläpinnassa, jossa onnistumiset ruokkivat toisiaan ja pisteitä kertyy.





Näin ei tule varmasti koko kautta jatkumaan, mutta tuolla on nyt hyviä asioita tapahtumassa ja tuo nuori kärki on koko ajan pystynyt parantamaan. Nyt kun tuonne on saatu ympärille parempaa tukea ja saatu muutama vaikea osa-alue (mm. alivoima) pelaaja- ja systeemimuutosten jälkeen toimimaan paremmin, noilla kaikilla on yhdessä iso merkitys joukkueen menestyksessä.

***

Oilers-pelin alku oli erittäin vaikea Edmontonin tullessa peliin todella hyvin ja siinä Demkolla oli iso merkitys, että tuo ottelu kääntyi lopulta noin. Kauden kolmas voitto Oilersista tuli tällä kerralla 6-2 lukemilla. Vancouver on voittanut toistaiseksi nämä kaikki kauden Oilers-pelit. Eivät nämä ole edistyneitä tilastoja kaunistaneet "JFesheilla" kun kaksi näistä on ratkennut selvästi eikä Edmonton ole kuitenkaan lopettanut näissä pelaamista, mutta toki otan ennemmin vastaan kolme voittoa maalierolla 18-6, kun laukaukset.

Tocchet kiitteli sitä, että pelaajat ovat ostaneet valmennuksen sisään tuomaa pelillistä identiteettiä ja oman pelin rakenteessa pysyttiin vaikeanakin hetkenä. Nöyrä asenne oli toinen yksittäinen asia mikä sieltä nousi taas esiin. Nyt kun peli on rullannut välillä vähän turhankin hyvin, helposti tuossa voi alkaa mennä vähän väärillekin raiteille kuvittelemaan jotain enemmän. Oilers näytti tulevan tähän peliin enemmän verenmaku suussa kuin edelliset keskinäiset voittanut Vancouver.

Muutama ranskalainen Tocchetin sanomisista ja vähän muutenkin tilastoilla Oilers-pelin jälkeen:

- Millerilta nähtiin Tocchetin mukaan jälleen "monster-peli".
Peliaikaa tuli 23 minuuttia, tehot 1+1, aloitukset kotiin 17-8 ja yksi lyhyt tappelu. Miller pelasi McDavia vastaan eniten. Tämän alkukauden Miller on pelannut halvalla sopimuksella tasoon nähden.

- Myers on ollut Tocchetin mielestä yksi parhaista noin viimeisiin viiteen-kuuteen peliin ja Tocchet on ylpeä Tylerin tämän hetken pelistä.
Edmontonia vastaan Myers pelasi vähän yli 21 minuuttia, otti viisi blokkia ja pystyi pitämään pelinsä sopivan yksinkertaisena.

- Tocchet kehui bottom6-ryhmää, joka on ollut hänen mukaan erittäin hyvä viimeiset kaksi viikkoa.
Siellä Höglanderille ja Suterille tuli maalit. Suterista Tocchet nosti esiin peliälyn ja sanoi Suterin pelanneen viimeiset kolme-neljä peliä oikein hyvin.

- Boeserille tuli jo kauden 10. osuma. Viime kaudella hänet nähtiin usein lähinnä palkkarasitteena. Nyt arvo on ollut ihan erilainen. Ehkä eniten omaa tasoaan viime kaudesta nostanut pelaaja tähän mennessä.

Pistepörssin kärkeä katselee nyt mielellään:





Tämän Edmonton-pelin jälkeen Vancouver lähtee kolmen pelin vieraspelimatkalle, jonka aikana kohdataan idän kanadalaisseurat ja järjestyksessä Ottawa, Toronto ja Montreal. Montrealia vastaan pelataan peräkkäisenä iltana Toronto-pelin jälkeen. Ottawaa vastaan pelataan noista ensimmäinen peli torstain ja perjantain välisenä yönä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Centralilla oli Trevor Lindenin haastattelu (alkaa noin 23 minuutin kohdalta):









13 vuotta Vancouverin scouttina työskennelleen Jonathan Batesin lyhyt näkemys:





***

Buttonin näkemys Vancouverin kärkipelaajista;





***

Beauvillierin huhutaan olevan nyt kauppahuhujen kohteena, kun Blueger on palaamassa.

Beauvillier ei ole pelannut huonosti. Hän on saanut peliä kohden enemmän peliaikaa kuin Lafferty, Garland, Höglander tai Joshua, mutta olisi ehkä loogisin kaupattava nyt kun Blueger palaa. Garland olisi toki tuollainen vielä enemmän, mutta tuon sopimuksen vuoksi häntä ei saada kaupaksi.

Joshua halutaan ilmeisesti pitää noiden koko/kovuus-asioiden vuoksi ja hyvin pelanneilla Höglanderilla ja Laffertylla on hyötyyn nähden hyvät sopimukset. Studnicka, Podkolzin ja Bains ovat tuolla odottamassa vuoroaan vielä, joten siinä mielessä laiturikauppa ei yllättäisi jos tuo muuten saataisiin aikaan järkevällä tavalla.

***

Lekkerimäki ja Pettersson ovat mukana Ruotsin joukkueessa viiden maan turnauksessa:


 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Pitääpä yrittää kuunnella tuo Lindenin haastis kun ehtii.

Tuntuu hieman, että tämän kauden osalta kaikki ratkeaisi kun jollain pyhällä hengellä Beauvillierista saisi mitä tahansa pickejä ilman palkan pidätystä ja niillä rahoilla signattaisiin Bear miehen toipuessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuntuu hieman, että tämän kauden osalta kaikki ratkeaisi kun jollain pyhällä hengellä Beauvillierista saisi mitä tahansa pickejä ilman palkan pidätystä ja niillä rahoilla signattaisiin Bear miehen toipuessa.
Ei kyllä varmasti saa mitä tahansa pickejä tuollakaan, mutta ei Canucks joutuisi varmasti maksamaan ainakaan samaa välirahaa mitä pidemmän sopimuksen (ja vähemmän pelaavasta) Garlandista joutuisi. Beauvillier on tuollainen 40 pisteen hyökkääjä ja tuo vähän yli neljän miljoonan sopimus on vähän ylihintainen (kaupassa tuli siksi Räty mukana), mutta loppuu kauden jälkeen enkä usko, että seuraavasta sopimuksesta tulee enää vastaavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös