Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 093 566
  • 7 339

Buster

Jäsen
Eli siis seurat eivät voi markkinoinnissaan puhua El Clasicosta, koska La Liga omistaa tuon brändin? Sitäkö tuo tarkoittaa?
Kyllä, näin ainakin Espanjassa. Mikäli itsekään ymmärrän tuota. Ympäri nettiäkin lähinnä copypaste-uutisia, hurraa nykyaika.

Eli Barca ja Rellu ymmärtääkseni yrittivät rekisteröidä tuota El Clásico -brändiä/nimeä itselleen Espanjassa markkinointikäyttöön, eli jotain konkreettista tulovirtaa olisivat sillä itselleen tuottaneet liigan näppien ohi. Mutta La Liga on jo vuosia aiemmin rekisteröinyt termin ElClasico (pitäisiköhän tuossa olla välilyönti), minkä patenttioikeus katsoi olevan liian samankaltainen tuon Barca/Rellu -viritelmän kanssa, jossa oli vain käytetty hieman eri kirjoitusasua. Joten ei mennyt läpi Espanjan osalta ainakaan.

Hyvä henki Espanjassa, kun megaseurat ja liiga hiertävät toisiaan vastaan. Kaikki yhden ja yksin oman itsensä puolesta.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Varmaan täysin väärä ketju tälle, mutta todettakoon tässä että jalkapallon pelaaminen on kuin polkupyöräily. Kun sen kerran oppii niin sitten kaikki on helppoa. Ehkä.

Tänään sekin todistetaan kun oman ikäluokan ja ex-kotikylän jengi tekee 30v takaa come backin Järvenpäässä (monitoimihalli), jossa kohta järjestetään ehkä koko vuoden tasokkain urheilutapahtuma. Eli aikuisten 8 joukkueen (harraste)turnaus. Uskoisin että jopa kansainvälisesti tapahtuma herättää mielenkiintoa, tässä Champparin finaalia odotellessa. Saas nähdä kuinka paljon mediaa on paikalla.

Edeltävän kerran kun pelasin tosissaan pääsin eturistisideleikkaukseen, reilu 20v sitten. Saas nähdä pääseekö tänään saunaan vai päivystykseen. Melko fifty sixty.

Jos joku palstalainen on menossa mukana niin ei muuta kuin kovaa peliä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Katkeaakohan Kingsley Comanin liigamestaruusputki ikinä? 12 kauden uralla 12 perättäistä liigamestaruutta. Tuo on aivan epätodellinen tilasto.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärrän Bayernin satsaavan taloudellisesti joukkueeseensa aina monin kerroin suhteessa Dortmundiin, mutta tuo henkinen asetelma seurojen välillä on hämmentävä. Dortmund onnistuisi häviämään Bayernille, vaikka Bayern pelaisi eri sarjassa. Ymmärrän tunteen, koska Tappara on jo vuosia ollut IFK:lle niin ylittämätön peikko.

Tietyllä tavalla surullista sarjan kannalta, että Bayern pelaa ”kaikille kenkää” -katastrofikauden… ja juhlii mestaruutta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Al-Ittihad voitti Saudi-Arabian mestaruuden. Joten Ronaldo ei onnistunut auttamaan omaa joukkuettaan siinä. Mestareiden valmentajana oli mm. Wolvesista ja Spursista tuttu Nuno. Samantien kun lähtee Spursista jne.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Al-Ittihad voitti Saudi-Arabian mestaruuden. Joten Ronaldo ei onnistunut auttamaan omaa joukkuettaan siinä. Mestareiden valmentajana oli mm. Wolvesista ja Spursista tuttu Nuno. Samantien kun lähtee Spursista jne.
Se Ronaldon joukkue oli kait 8 pistettä karussa liigan kärjessä Ronaldon saapuessa. Saatoin kyllä käsittää myös väärin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ja Tukholmassa rähinöidään.

Perseestä kuinka hieno laji pilataan kannattajakulttuurilla tietyn marginaalin toimesta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Oli reagoinut faniin joka haukkui Brobbeytä rasistisesti.
Joo, ei toki käy sääliksi sitä iskun saanutta, mutta on tuo silti aivan pösilöä toimintaa. Tunteet pitää pitää kurissa vaikka olisi mikä.
 

Jeffrey

Jäsen
Oli reagoinut faniin joka haukkui Brobbeytä rasistisesti.

Huhujen mukaan käytetty termiä "kanker zwarte" joka olisi ilmeisesti "musta syöpä" tai "ihosyöpä". Suomalaiseen suuhun kuullostaa varsin maltilliselta ja jopa humoristiselta pilkkahuudolta, mutta ilmeisemmin nimenomaisesti tämä syövän huutelu on hollannissa niita pahimpia pilkkoja.

Enivei, aika pitkä matka on pelaajalla, jos meinaa selitellä itsensä kuiville vesille tästä.

Edit: Lisäillään, eli tosiaan tämä taipuu suomeksi ehkä "musta paska" muotoon, jolloin toki on huomattavasti rasistisempi kuin "musta mies" versio. Jos tällä nyt tässä yhteydessä mitään väliä on. Molemmille kakkua.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tästä vielä sellainen huomio, että Hampurissa oli jo nousujuhlat alkaneet, kun Heidenheim oli 2-1 häviöllä Regensburgille. Heidenheim kuitenkin tasoitti pelin ajassa 90+3 ja tekivät voittomaalin ajassa 90+9, jolla kakkossija HSV:n näppien edestä Heidenheimille. Aivan käsittämätöntä :D

Todistin eilen paikanpäällä Wiesbadenissa täsmälleen samanlaisen näytelmän 3. Ligan nousukamppailussa. Wiesbaden ja sen kannattajat luulivat voiton jälkeen jo nousseensa 2. Bundesligaan, kunnes tuli tieto, että suora kilpailija Osnabrück oli tehnyt maalit omassa ottelussaan 90+4 ja 90+6 minuutilla. Tämä tarkoitti heidän suoraa nousuaan ja Wiesbadenin kauden jatkumista nousukarsintamatseissa Arminia Bielefeldiä vastaan.

Molemmissa tapauksissa myös stadionkuuluttajat mokasivat. Eilen Wiesbadenissa kuuluttaja julisti, että on aika juhlia (wir haben was zum feiern), kunnes sanoikin, että nyt ei ole aika juhlia (wir haben noch nichts zum feiern). Sandhausenissa myös kuuluttaja onnitteli HSV:tä noususta. Jollakin lailla tieto Heidenheimin tekemästä viimeisestä maalista kantautui päinvastaisena HSV-kannattajille ja he aloittivat juhlinnan uudestaan kun olivat hetkeä aiemmin ymmärtäneet ettei peli ole vielä selvä.

Vähän turhankin kovan luokan draamaa :D.

Tässä yksi klippi tuosta HSV:n kannattajien tämän päivän hämmennyksestä:




Ja tämä puolestaan Wiesbadenista. Videon lopussa kuuluu ja näkyy vielä vierasjoukkueen kannattajien vittuiluchantit:


 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Realiin piakkoin siirtyvä Jude Bellingham valittiin Bundesliigan parhaaksi pelaajaksi. Kylian Mbappe taas Ligue 1:sen. Haaland valittiin jo aikaisemmin Valioliigan parhaaksi, joten kai tässä voi sanoa sukupolvenvaihdoksen olevan käynnissä.
 
Viimeksi muokattu:

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Realiin piakkoin siirtyvä Jude Bellingham valittiin Bundesliigan parhaaksi pelaajaksi. Julian Mbappe taas Ligue 1:sen. Haaland valittiin jo aikaisemmin Valioliigan parhaaksi, joten kai tässä voi sanoa sukupolvenvaihdoksen olevan käynnissä.
Tälleen aamulla piti lukea boldattu kohta vissiin kolmeen kertaan, ennen kuin tajusin, että taitaa olla autocorrect kyseessä eikä tutkan alla lentänyt superlupaus...


Mutta ihan tervetullutta tämä sukupolvenvaihdos, sitten vaan jännäämään näille haastajia.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yhdentoista kauden.
Kingsley Comanista niin tosiaan aika hauska ja hieno homma että jätkällä on 11 perättäistä vuotta sarjamestaruuksia aika pirun kovista ja hienoista seuroista tilillään, ja ikää kuitenkin vasta 26 vuotta!

Ehtii muutaman vielä nähdä ja juhlia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös