Pesiskausi 2023

  • 291 495
  • 2 283

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nyt en näe Jymylle muuta vaihtoehtoa kuin kotiuttaa Jere Vikström. Ainoa potentiaalinen Korpan korvaaja. Mikäli paluu tapahtuu jo tällä kaudella, nousee Jymy samalla Vimpelin ohi suurimmaksi mestarisuosikiksi.
Valitettavasti täytyy todeta faktat.
Eihän Sotkamo ole edes lähellä. Ei edes samalla sivulla.

Viime kaudella Vimpeli pelasi runkosarjassa ja pudotuspeleissä 40 ottelua ja vain yhdessä ottelussa tuloksena oli nolla pistettä. Pudotuspeleissä Vimpeli hävisi tasan yhden jakson Kiteetä vastaan.

Vimpelillä on täysin sama joukkue ja sama valmennus kuin viime kaudella. Paitsi ilmeisesti Kanala on paremmassa kunnossa.

Onhan tuo kärki ihan älytön ja kakkoskärki menisi monen joukkueen ykköskärjeksi.
Vihriälä - Lassila - Anttila - Rinta-aho
Heikkala - Heikkala - Kanala - Lassila

Tuohon lisäten sarjan ylivoimaisesti kovin jokerikolmikko
J-P Vainionpää + Janne Mäkelä + Jere Saukko

Toivon toki, että joku muu joukkue voittaa mestaruuden, mutta se ei ole kovin todennäköistä.

Arvioin Veikkauksen mestaruuskertoimet (ilman komissiota):
Vimpeli 1.70
Muut 2.43 (Sotkamo 6.00, Joensuu 9.00, Manse 12.00, Kouvola 12.00, Hyvinkää 30, Kempele 60...)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Valitettavasti täytyy todeta faktat.
Eihän Sotkamo ole edes lähellä. Ei edes samalla sivulla.

Viime kaudella Vimpeli pelasi runkosarjassa ja pudotuspeleissä 40 ottelua ja vain yhdessä ottelussa tuloksena oli nolla pistettä.
Ja kas, se ainoa nollan pisteen kohtaaminen oli viimeisin Sotkamon Jymyn kohtaaminen jaksoin 7-1, 4-1.

Minua ei juurikaan kiinnosta kuinka Vimpeli riepottelee paikallispeleissä muita eteläpohjanmaalaisia, minua kiinnostaa keskinäiset kohtaamiset missä todennäköisesti ratkotaan isompia juttuja. Edelliset kaksi kohtaamista voittamisen kulttuurille.

Puhe oli nimenomaan siitä mitä Jere Vikström tekisi Sotkamolle. Sitä en viitsi edes ottaa puheeksi monestiko Jymy on pyyhkinyt persettä ennakko-odotuksilla ja Veikkauksen kertoimilla marssiessaan mestariksi.

Onneksi tämäkin ratkaistaan kentällä.
 
Viimeksi muokattu:

Hosaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Pallonlyöjät, KooKoo
Sanoisin että Vimpeli on oikeutetusti mestarisuosikki, ei voi muuta olla jos lähtee samalla joukkueella kauteen kuin millä voitti murskaavasti mestaruuden edelliskaudella.

Mutta haluan myös uskoa etteivät muut kärkijoukkueet lepää laakereillaan vaan ovat analysoineet sitä peliä ja etsivät lääkkeitä Vedon ylivoimaan Kinnusen lukkarityöskentelystä lähtien.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ja kas, se ainoa nollan pisteen kohtaaminen oli viimeisin Sotkamon Jymyn kohtaaminen jaksoin 7-1, 4-1.

Minua ei juurikaan kiinnosta kuinka Vimpeli riepottelee paikallispeleissä muita eteläpohjanmaalaisia, minua kiinnostaa keskinäiset kohtaamiset missä todennäköisesti ratkotaan isompia juttuja. Edelliset kaksi kohtaamista voittamisen kulttuurille.
Arvasin, että huomioit tämän kyseisen matsin ja jätin sen mainitsematta. Jymy toki voitti tuon matsin, se on ihan totta.

Silti en usko, että Jymyllä riittää vaikka saisi vaikka lonkalta heitettynä Vikströmin ja Vartaman tämän vuoden joukkueeseensa.

Vimpelin tulevasta kaudesta ja jatkumosta tulee nimittäin mieleen lähinnä Sotkamon Jymyn valtava mestaruusputki, kun samat ratkaisevat avainpelaajat jatkoivat ja kausi loppui useasti Hiukan rannalla Pojan nostamiseen ja Nälkämaan lauluun.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo eiköhän ensi kausi pelailla hopeamitaleista. Vaikea nähdä, että yksikään tästä nelikosta Sotkamo, Joensuu, Kouvola, Manse pystyisi oikeasti Vimpeliä haastamaan. Siinä mielessä tylsä kausi tiedossa. Korkeintaan loukkaantumiset tai muut ikävät pelin ulkopuoliset yllätykset voivat tilannetta muuttaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kopla on ollut hiipuva joukkue jo parin kauden ajan. En näe heillä realistisia mahdollisuuksia mestaruuteen. Jo finaaliin venyminen olisi huima suoritus. En lentäisi perseelleni, vaikka runkosarjan jälkeen joku Kempele olisi jo Koplaa korkeammalla.

Mansen yllä leijuu aika paljon epävarmuustekijöitä. Nyt uusin käänne oli, että pelaajat hoitavat kakkospelinjohtajan tontin? Aikamoista. Jussila tuossa staraporukassa oli heidän tärkein pelaajansa, eikä häntä pysty mitenkään korvaamaan. Joukkue on minun silmissäni heikentynyt.

JoMalla on kova nippu noin muuten, mutta varsinkin kotiutusvoimassa häviävät ainakin Vimpelille selvästi.

Jymy on aina Jymy, eikä heitä voi oikein koskaan laskea pois mestaruuspuheista. Ei heillä yhtä vakuuttavaa kokoonpanoa ole, kuin Vimpelillä, mutta kova se on siitä huolimatta. Mikko Kuosmasen merkitystä seuran kapellimestarina ei voi missään nimessä väheksyä.

Vimpeli lähtee kauteen ennakkosuosikkina, mutta eihän sitä näin huhtikuussa voi vielä mitään mennä kirkossa kuuluttamaan, kun vasta yksi peli sarjaa on pelattu. Ei se tarvitse, kuin Kanalalle taas joku kiintiöloukkaantuminen ja sitten vaikka mäksä tai Vainionpää samaan aikaan jonkun vamman takia sivuun, niin joukkue näyttääkin jo ihan erilaiselta. Ilman muuta heidän takanaan on haastamiseen kykeneviä joukkueita.

Jokatapauksessa tuo Vedon lyöntivoima on ihan brutaali. On sitä taas joskus heinäkuun helteillä huimaa katsoa, kun jokainen jätkä paukuttaa saarikentällä pelkkää keskiosumaa. Pallo on joko välissä tai joessa koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:

Hosaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Pallonlyöjät, KooKoo
Kopla on ollut hiipuva joukkue jo parin kauden ajan. En näe heillä realistisia mahdollisuuksia mestaruuteen. Jo finaaliin venyminen olisi huima suoritus. En lentäisi perseelleni, vaikka runkosarjan jälkeen joku Kempele olisi jo Koplaa korkeammalla.

Pitää vähän puolustaa omia sillä itse en oikein osta Koplan "hiipumista" vaikka Tokkari sitä mieltä olisikin, huonoja kausia tulee kaikille kuten Koplalla ja Jymylle viime vuonna mutta en näe tuossa erityistä trendiä.

2021 finaali meni 5. otteluun asti Mansea vastaan ja viime kaudellakin runkosarjassa tuli voitot Jymystä, Jomasta ja Mansesta, eli kilpailukykyä löytyi kärkijoukkueita vastaan. Veto oli selvästi parempi ja siksi marssikin ansaittuun mestaruuteen.

Puolivälierissä tuli toki takkiin ja se vitutti, mutta joskus käy näin että surkeimmat pelit, jaksot, supervuorot tai kotarit tulevat kriittiseen paikkaan kun pudotuspelejä pelataan ja Tahko oli hyvä AYS:n johdolla.

Jälkikäteen voi todeta että kokoonpano oli liian laaja ja pelinjohdolla oli ongelmia pyörittää sitä (Haimikin tämän myönsi). Kivipellolla oli henkisiä ongelmia ja surkein kausi KPL-urallaan, Elias Pitkänen puolestaan pelasi ensimmäistä superpesiskauttaan paikatessaan Jauhoa.

Kauteen 2023:

Näen tilanteen kirkkaampana tänä kesänä. Nyt sävelet ovat lukkarin tontilla selvät, rosteria on tiivistetty eikä kokoonpano pyöri kuin sirkus. Uskon että Haimi / Pitkänen / Lammila valmennus löytää toimivan sapluunan nopeasti.

Suurimmat kysymysmerkit ovat minusta lyöjäjokerien Wahlsten & Nikkanen suorituskyvyssä mutta olen ennemmin optimisti kuin pessimisti.

Miehet ovat kuulemma hyvässä kunnossa nyt kauteen lähtiessä ja Vartamakin pystyy pelaamaan taas ulkona normaalisti. Miehen olkapään kanssa oltiin erityisen varovaisia hallikaudella vaikka olisi jo silloin pystynyt pelaamaan.

Mestarisuosikkina en Koplaa missään nimessä pidä, mutta kilpailukykyisenä haastajana kyllä.

Manse tulee Kouvolaan harjoituspeliin ensi viikolla 7.5. niin jo ennen kautta otetaan aika kova kalibrointi näiden kaupunkijoukkueiden välillä.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Hyvää, perusteltua ja realistista pohdintaa edellä monesta suunnasta eli juuri sieltä ”oman joukkueen” näkökulmasta.

Kyllä, tulevalla kaudella ei ole kuin yksi mestarisuosikki eli Vimpeli. Kuten todettua, joukkue on pysynyt ennallaan ja viime kauden etumatka on vielä liian pitkä muille kurottavaksi, etenkin kun lähimmistä kilpakumppaneista ainoastaan Sotkamo on saanut merkittäviä vahvistuksia viime kauteen nähden. Niskasella on käsissään huippunippu, jota voidaan lähteä pyörittämään nelosta ja ysiä lukuunottamatta käytännössä mistä kohdin tahansa. Vimpelin mahdollisuudet olla saavuttamatta toista perättäistä mestaruutta on avainpelaajienloukkaantumiset, joita niitäkin tarvitaan useampi. Toivotaan kuitenkin, että kolmoskorin kaverilla on virtsa valunut jo pois päästä.

Viime kauden toinen finaalijoukkue Manse on antanut melkoista etumatkaa muille kärkihepoille talven sotkuineen. Kausi on kuitenkin pitkä, ja se Kaupissa jos missä tiedetään, että merkitykselliset pelit pelataan vasta syksyllä. Kokemusta ja mestaruuksia on näillä jäsenillä voitettu rikollisen paljon. Tässä joukkueessa on kuitenkin Koplan ohella eniten kysymysmerkkejä top-6 joukkueista. Jos Komulainen saa rakennettua järkevän ykköskärjen peluutuksen Manselle niin kyllä finaalipaikka on vielä ihan realistinen tavoite.

Viime kauden pronssijoukkue Joensuu sen sijaan Wahlstenin lähdöstä huolimatta vahvistui viime kauteen. Rytkönen, Hacklin ja Nokkala olivat järkeviä täsmähankintoja, joilla tilannemääriä saadaan varmasti kasvatettua viime kesästä. Kotiutuspuolella se joutuu kuitenkin antamaan paljonkin tasoitusta esim. Sotkamoon nähden saatika sitten Vimpeliin. En tiedä, mutta Toivola ei ole koskaan vakuuttanut allekirjoittanutta ja etenkin nyt joutuu kantamaan ratkaisijan viittaa vielä enemmän. En usko JoMan finaalisaumaan mutta kaudella 2024 tilanne onkin varsin toisenlainen kun Niko Korhonen saapuu Mehtimäelle.

Nelossijan syksyn huimalla vireellä saavuttanut Tahko on suuri mysteeri. Momentum saatiin ryssittyä melkoisen huolella KTH/RR sotkuilla eikä Braggen palkkaaminen pelinjohtajaksi ainakaan vahvistanut mahdollisuuksia. Viime kauden Ulvila otteet jäivät lähinnä omille ja vastustajan nuorille pelaajille vittuiluun niin karua jälkeä on Pihkalan kesään luvassa. Kempele sysää Hyvinkään tästä porukasta syrjään. Joukkueen MVPt Niemi ja Alanen ovat paljon vartijoina. Vikströmin menetys oli monumentaalinen.

Sitten viime kauden suurimpaan pettymykseen eli Sotkamoon. Top-6 joukkueista vahvistui nähdäkseni eniten jos katsoo kokonaisuutta, joten viime kauden vitossijaan on siis ainakin odotusarvot sille, että joukkue taistelee täysin realistisesti finaalipaikasta. Jo useamman vuoden haasteena ollut kärjen peluutus, lähinnä vakuuttava nelonen, on nyt kohtuullisen askeleen vahvemmalla pohjalla. Purmonen, Kuosmanen, Korhonen, (Piiponniemi), Pekkinen muodostavat vakuuttavan kärjen jota säestävät potentiaalinen kakkoskärki Vihannon, Komulaisen ja Keinäsen ohella. Roope ja Rönkkö tuovat sitten kotiutusuhkaa ulkokentälle jos toisellekin. Talven hallimestaruus näytti sen mitä myös @Grainger ajoi takaa eli vaikka peli olisi paperilla kuinka selvä, etenkin Kuosmasen velhomaiset otteet aiheuttavat jopa Saarikentällä saakka varpaillaan oloa. Olisi (toki värilasit mutta lajin luonne huomioiden) ihanne vastustaja Vimpelille tulevaan syksyyn.

Kouvola, oi Kouvola mihin olet menossa? Monena vuonna niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana ja aina se on tullut siitä huolimatta uudelleen. Koplassa on alkamassa nyt kuitenkin vihdoin uuden aika ja Eko Pitkäsen nälkävuoden mittainen junnuprojekti on eskaloitumassa siihen, että nuoria uusia huippuyksilöitä Elias Pitkäsen johdolla päästään toden teolla ajamaan sisään. Ottaa luonnollisesti aikansa ja Joensuun ohella olen sitä mieltä, että Kopla on sijoilla 3-6. Paljolti riippuu Vartaman tilanteesta.

Nostetaan Tahkon ulostamisen vuoksi tähän top-6 ryhmään uusi tulokas eli Kempele. Salorannan ikuisuusprojekti otti aimo askeleen viime syksynä kun se naarasi Jussilan miljoonavuotisella sopimuksella Sarkkirantaan. KeKin ykköskeula on aivan valtakunnan eliittiä eikä jokeriosastokaan ihan turistiluokkaa ole. Suurimmat esteet absoluuttiselle huippumenestykselle löytyy kuitenkin lautasen ääreltä ja takakentältä.

Loppuun vielä oma ennustus kauden loppusijoituksista. Se mikä on varmaa niin kukaan ei halua Vimpeliä välierissä vastaan. Toivottavasti olen kuitenkin mestarin suhteen väärässä.

1. Vimpeli
2. Sotkamo
3. Joensuu
4. Manse
5. Kouvola
6. Kempele
7. Hyvinkää
8. Kitee
9. Pattijoki
10. Imatra
11. Jymyjussit
12. Koskenkorva
13. Alajärvi

Nautinnollista pesiskesää kaikille, ei siitä taida yhtään pöllömpi olla tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
1. Vimpeli
2. Sotkamo
3. Joensuu
4. Manse
5. Kouvola
Mä näen tämän top-5 ihan samoin!

Toisaalta vuosi sitten ennakoin Vimpeliä kolmanneksi ja asiantuntijat ennakoivat Vetoa neljänneksi tai viidenneksi. Eli kaikki on mahdollista ainakin näiden viiden ison joukkueen kesken eikä mestaruutta todellakaan pidä mennä jakamaan vielä. Erot ovat lopulta aika pieniä, että mikä joukkue saa hurmoksen päälle ja kaikki menee nappiin.

Rostereita katsoen tosiaan Vimpeli on pysynyt yhtä vahvana, Sotkamo ja Joensuu vahvistuneet, Manse ja kopla heikentyneet.

Keki on Jussilan myötä mielenkiintoinen nippu, mutta Jussilan, Määtän, Haapakosken ja Möykyn takana ei vaan taso riitä korkeammalle. Se on nähty jo tässä muutaman vuoden ajan. Hyvä kärkimies puuttuu edelleen ja ulkona moni numerolla pelaava on ykköspesis-tasoa. Jokeritkin häviävät top-5:lle ja Tahkolle. Näen jo kuinka joukkueen paras pelaaja Määttä joutuu aina lyömään tyhjään kenttään, koska etenijät eivät pääse kentälle. Sama tilanne ollut joka kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Hosaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Pallonlyöjät, KooKoo
Mitä tulee Kouvolasta siirtyneisiin Joensuun vahvistuksiin niin odotan mielenkiinnolla miten miehiä peluutetaan kesällä.

Nokkala lähti Joensuuhun hakemaan vastuuta ja pelipaikkaa, saako sitä? Toivottavasti, ja toivotan kyllä takaisin tervetulleeksi Kouvolaan milloin vain.

Hacklinista spekuloitiin Hutunkeittäjissä että ei kai se nyt koppariksi kuitenkaan... Mutta tietojeni mukaan Hakki halusi nimenomaan ulkopelipaikan ja vähän sen perässä sitten Joensuu kutsui.

Mikään pakkohan sitä ei ole kuitenkaan antaa vaikka olisi kuinka lupailtu, mutta Justus Niemeläinenkin taitaa mennä lainalle Haminaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
HP:n naisten joukkue lähtee tavoittelemaan sarjapaikan säilyttämistä. Joukkue säilyi viime kaudesta hyvin kasassa, ja joukkueeseen tuli muutama vahvistus muualta:

- Senna Surakka JoMasta
- Nea Forsell Pesä-Yseistä
- Terhi Värri Pöytyältä
- Essi Rytteri Pesä-Yseistä

Kaikki nämä pelaajat pystyy näkemään ihan oikeina vahvistuksina joukkueeseen. Surakka näistä ehkä tärkein yksittäinen vahvistus. Hallipelien perusteella oli ainakin aika varmaa ja Superissa rutinoitunutta tekemistä tuo tilanteiden tekeminen. Sitä rutiinia Superissa pelaamisesta tämä joukkue nimittäin tarvitsee. Rytterin työskenteleminen lukkarina oli myös ainakin tolppasyöttämisen osalta ihan vakuuttavan näköistä.

Viime kauden ykköskokoonpanon joukkueesta ainakin Piitu Saarinen ja Eerika Marttila ovat lähtökohtaisesti nyt suomarissa pelaavan kakkosjoukkueen kokoonpanossa. Saa nähdä, miten esimerkiksi Saarisella riittää motivaatio tuommoiseen. Oli kuitenkin kaksi kautta jo edustuksen lukkari. Marttila on vielä nuori, ja omia kasvatteja. Hänellä tuskin on hinkua lähteä minnekään muualle, mutta Saarisella voi ollakin, jos peliaikaa ei täällä ykkösjoukkueesta irtoa.

Ulkopeliin minulla on ihan hyvä luotto, että se kyllä antaa mahdollisuuden pelata voitoista myös Superissa. Se oli tosi hyvää lähes koko viime kauden ajan. Ihan joitain yksittäisiä pelejä lukuun ottamatta räpylä piti koko kesän ajan hyvin. Kopparipari Juntunen-Ojala ja etukentällä Nukarinen olivat kenties koko sarjan parhaita. Takaa ei helppoja pahemmin läpi mennyt, ja Nukarinen suolasi koko kesän ajan tappavan varmasti etenijöitä. Toki Superissa tulee ihan eri kaliiberin lyöjiä vastaan, ja varmasti tuolta ulkokentästäkin ainakin kovimmat jengit alkavat niitä heikkojakin kohtia löytämään eri tavalla.

Nyt pitäisi olla myös astetta parempi lukkari lautasen ääressä. Saarisen ehdoton vahvuus löytyy minun mielestäni hänen korviensa välistä. On fiksu lukkari, ja osaa antaa paljon tahallisia vääriä oikeisiin saumoihin, joista tulee paljon kärpäsiä. Hänen heikkoutensa taas on herkkyys lautasvääriin, kunnon tolppasyötön puuttuminen ja aika hidas pienten haku.

Rytterillä taas tolppa näytti hallissa kestävän tosi kivasti. On myös paljon sähäkämpi hakemaan noita pieniä pois. Hänen heikkoutenaan taas oli ainakin noiden hallimatsien perusteella ehkä vähän sellainen ennalta-arvattavuus. Toki otantani on vielä aika pieni, joten ei voi liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä. No anyways, lukkarin yksi tärkeimpia ominaisuuksia on kuitenkin se, että et ole mikään pelkkä pallon nostelija, vaan siinä pitää olla mukana paljon pelisilmää ja pyrkimystä vastustajan kusettamiseen. Ja Rytterillä noissa peleissä oli ainakin ehkä vähän liikaa sitä nähtävissä, että se oli vaan sitä pelkkää pallon nostelua.

Jos ulkopeliin on ihan hyvä luotto, niin sisäpeli onkin sitten tosi iso kysymysmerkki. Oikeastaan ihan kaikkien mahdollisten osa-alueiden osalta, paitsi jalkojen riittävyydestä. Juoksijoita joukkueessa on kyllä ihan riittävän monta, ja pelaamaan kykenevä kakkoskärki pitää pystyä myös muodostamaan. Mutta ongelmat alkavat jo heti siitä, että miten ne jalat saadaan kentälle ja jatkuvat aina siihen pisteeseen asti, että miten ne jalat saadaan kotipesään takaisin juoksujen arvoisesti.

Eli joukkueesta uupuu sellainen kovilla prosenteilla kentälle menevä kärkietenijä, 1- ja 2- tilanteiden purkajia on kovin ohkaisenlaisesti, eikä kotiutusosastokaan pistä lakkia heittämään ilmaan. Nämä tökkivät vähän vaihtelevalla tavalla viime kaudella jo ykkösessäkin, niin ei se nyt ainakaan helpottumaan tule Superissa. Surakka tuo tuohon tilanteiden tekemiseen todennäköisesti vähän helpotusta, mutta onko se tarpeeksi?

Numerolla pelaa vain yksi pelaaja, joka on lähtökohtaisesti kotiuttaja. Joukkueen viime kauden paras pelaaja, Niina Nukarinen tulee olemaan numero 4 tai 5 ensi kaudellakin. Ilmeisesti myös Reetta Juntusta on ainakin kokeiltu hallipeleissä sovittaa myös tuohon keskipalkkiin sillä tavalla, että josko se kotiuttaminen lähtisi onnistumaan.

Hallissa jokereita on peluutettu sillä tavalla erikoisesti, että siellä ei ole ollut etenijäjokeria ollenkaan, vaan kaikki kolme ovat pelkästään lyömispuoleen keskittyviä. Toikka ja Pesä-Yseistä tullut (HP:sta alunperin lähtöisin oleva) Forsell ovat hyvin samantyyppisiä kumuran lyöjiä kummatkin. En oikein tiedä, että onko se miten ideaalia, jos kokoonpanosta yhtä aikaa löytyisi kaksi noin saman tapaista kotiuttajajokeria. Ainakin Toikalla on ongelmana se, että se lyöntivalikoima on todella suppea. Eli se on lähinnä sitä pelkkää kumuran hakkaamista väliin. Ja se jos ei osu kunnolla keppiin, niin sitten ei valikoimassa kauheasti ole muuta. Sen vuoksi hänen kotiutusprosenttinsa jäävät vähän turhan kehnoiksi, kun sinne sattuu liikaa niitä pelejä, että tekeminen on kovin tehotonta. Minkäänlaista läpilyöntiuhkaa ei oikein ole, paitsi jostain koppareiden välistä tai takaa pari kertaa kesässä se yleensä menee.

Siellä on jokereissa sitten vielä Anniina Salo. Hänellä näen potentiaalia kehittyä ihan hyväksikin Superin tason lyöjäjokeriksi. Varmuutta pitää vaan saada tekemiseen vielä lisää selvästi. Lyöntivalikoima on selkeästi monipuolisempi. Voima riittää lyödä saumoja puhki, ja luukuista läpi. Pystyy lyömään palloa ympäri kenttää. Välilyöntejä ja pieniäkin sieltä tulee. Mutta tosiaan varmuutta pitää saada vielä lisää. Häntä käytettiin paljon viime kaudella vaihtotilanteissa.

Saa nyt sitten nähdä, että onko tosiaankin niin, että myös tosipeleissä joukkue lähtee kokonaan ilman etenijäjokeria pelaamaan, vai mitä tuon jokeriosaston kanssa tehdään. Riina Hallikainen olisi tuolta omista junioreista ihan varteenotettava vaihtoehto siihen etenijäjokeriksi, mutta häntä on vammat kiusanneet ennenkin paljon. En tiedä, onko taas jotain ongelmia, mutta ei häntä hirveästi tainnut hallipeleissä näkyä. Oli viime kaudella ihan päällikkö tuolla junnupeleissä ja muistaakseni Suomarissakin. Myös edustuksessa esiintyi todellakin edukseen, ja hänessä on paljon potentiaalia.

Edustusjoukkueen lisäksi kauden aikana iso mielenkiinto kohdistuu noihin täälläkin hehkuttamiini junioreihin. Sieltä on tulossa useita helmiä, ja heidän kehitystään on tosi mielenkiintoista seurata. Pitää tyttöjen Superia ja naisten Suomaria käydä myös katsomassa tuolla Vallikentällä. Sieltä yksi likka kävi jo viime kaudella yhden matsin pelaamassa edustuksen puolellakin. Tuossa joskus 2-4 vuoden päästä meillä pelaa edustuksessa toivon mukaan sitten jo iso liuta näitä lahjakkaita junioreitamme.

Muttajoo. Säilyminen sarjassa on tulevalla kaudella oranssin mestaruus. Toivottavasti yleisökin löytää paremmin katsomoon myös naisten peleihin. Pitää kattoa, jos jossain kohtaa inspiroituu vielä miestenkin joukkueesta jotain näpyttelemään ennen kauden avausta.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Keki on Jussilan myötä mielenkiintoinen nippu, mutta Jussilan, Määtän, Haapakosken ja Möykyn takana ei vaan taso riitä korkeammalle. Se on nähty jo tässä muutaman vuoden ajan. Hyvä kärkimies puuttuu edelleen ja ulkona moni numerolla pelaava on ykköspesis-tasoa. Jokeritkin häviävät top-5:lle ja Tahkolle. Näen jo kuinka joukkueen paras pelaaja Määttä joutuu aina lyömään tyhjään kenttään, koska etenijät eivät pääse kentälle. Sama tilanne ollut joka kausi.
Tähän täytyy kyllä näin Kekin kannattajana tarttua. Pitää ihan kysyä, että ketkä siellä on ulkona Ykköspesis-tasoa? Juhani Ojala oli jo Kekin viimeisimmällä Ykköspesis-visiitillä sarjan paras koppari ja vieläpä parantanut huimasti siitä. Ei vuotanut viime kaudella läheskään niin paljon kuin olisi alkuun voinut odottaa. Samat sanat Lassilasta lautasen äärellä. Muita ei tule edes mieleen, ketkä voisi Ykköspesis-tason pelureiksi ulkona tai sisällä luokitella. Ei vaikka olisi Lipon kannattaja ja haluaisi vain provoilla. Tämän sanottuani en silti ole sitä mieltä, että Ojala tai vaikkapa Lassila (tai edes Perttu Olli) olisi Superin tasolla mitenkään kovatasoisia omalla pelipaikallaan. Mutta eivät he Ykköspesikseenkään kuuluu, olisivat aivan kurkoja siihen sarjaan. Niin sisällä kuin ulkonakin.

Muuten täytyy kyllä yhtyä asiantuntijoiden ja palstalaisten mielipiteeseen siitä, ettei pelkkä Jussilan tulo nosta Kekiä välieriin. Juurikin kopparipelin ja lukkarin takia. Kuten Eronenkin sanoi, välierät olisivat Kempeleen mestaruus.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Muuten täytyy kyllä yhtyä asiantuntijoiden ja palstalaisten mielipiteeseen siitä, ettei pelkkä Jussilan tulo nosta Kekiä välieriin. Juurikin kopparipelin ja lukkarin takia. Kuten Eronenkin sanoi, välierät olisivat Kempeleen mestaruus.
Kuka on Kempeleen kärki ja mille sijalle ko. pelaaja sijoittuu kärkipelaajien vertailussa?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kyllä näyttää melko vahvasti siltä, että Manse PP maksaa ainakin syksyyn saakka korvauksia. Kahteen vuoteen tarvii näyttöjä. Matti Helimo koko sopan keittäjänä kantaa poliittisen vastuun, eli ei oikeasti mitään.

Satakunnan Kansan mukaan Kohonen ei ollut huomannut sopimuksen päättymisvuotta...

Seurat puuhastelee, mutta kyllä puuhastelee lajilegendakin!

Ja täytyy ihmetellä, jos Hyvinkää maksaa Braggelle enemmän kuin Rantaselle, näytöt ovat viime vuosilta aika kevyet. "Yllätys" vaihdot ja kotiin otot ovat nopeasti luettu.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tähän täytyy kyllä näin Kekin kannattajana tarttua. Pitää ihan kysyä, että ketkä siellä on ulkona Ykköspesis-tasoa? Juhani Ojala oli jo Kekin viimeisimmällä Ykköspesis-visiitillä sarjan paras koppari ja vieläpä parantanut huimasti siitä. Ei vuotanut viime kaudella läheskään niin paljon kuin olisi alkuun voinut odottaa. Samat sanat Lassilasta lautasen äärellä. Muita ei tule edes mieleen, ketkä voisi Ykköspesis-tason pelureiksi ulkona tai sisällä luokitella. Ei vaikka olisi Lipon kannattaja ja haluaisi vain provoilla. Tämän sanottuani en silti ole sitä mieltä, että Ojala tai vaikkapa Lassila (tai edes Perttu Olli) olisi Superin tasolla mitenkään kovatasoisia omalla pelipaikallaan. Mutta eivät he Ykköspesikseenkään kuuluu, olisivat aivan kurkoja siihen sarjaan. Niin sisällä kuin ulkonakin.

Muuten täytyy kyllä yhtyä asiantuntijoiden ja palstalaisten mielipiteeseen siitä, ettei pelkkä Jussilan tulo nosta Kekiä välieriin. Juurikin kopparipelin ja lukkarin takia. Kuten Eronenkin sanoi, välierät olisivat Kempeleen mestaruus.
Ainakin Aappo Savikoski on ulkona ykköspesistasoa, mutta Ojalaa ajattelin kyllä myös. Ojalan ykköspesisesityksistä en tosin osaa sanoa kuten sinä, joten luotetaan sinun sanaan.

Mitä muuten Keski-Petäjälle on tapahtunut? Vielä muutama kausi sitten oli mielestäni ihan Määtän tasoa, mutta ainakin viime kaudella niissä peleissä mitä katsoin oli aika surkea… Kuten oli myös Saastamoinen.

Mulla ei siis ole mitään Kekiä vastaan. Symppaan ja sen takia Kekin pelejä seuraankin. En tosin kaikkia. Ovat yleensä tapahtumarikkaita ja viihteellisiä.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Kuka on Kempeleen kärki ja mille sijalle ko. pelaaja sijoittuu kärkipelaajien vertailussa?
Tässäpä myös yksi heikkous. Keski-Petäjää tai Saastamoista sovitellaan ilmeisesti kärkeen. Keski-Petäjä ei nopeuden ja etenemistaidon puolesta häviä mielestäni parhaimmillekaan kärkimiehille. Kentälle menossa varmaan molemmilla suuria vaikeuksia. Näin ainakin hallipeleissä.

Esimerkiksi Keski-Petäjän lyöntivalikoimaan ei ole ainakaan aiemmilla kausilla kuulunut pystäri ollenkaan, vaan on perustanut pelinsä lyhyisiin ja koviin vaakamaila-lyönteihin. Ei siis etenijän lyöntivalikoima alkuunkaan. Varmaan siis kokonaisuudessaan sijoittaisin Keski-Petäjän häntäpäähän kärkietenijöistä. En niinkään nopeuden tai etenemistaidon puolesta, mutta kentälle menot ovat täysi kysymysmerkki.
Ainakin Aappo Savikoski on ulkona ykköspesistasoa, mutta Ojalaa ajattelin kyllä myös. Ojalan ykköspesisesityksistä en tosin osaa sanoa kuten sinä, joten luotetaan sinun sanaan.

Mitä muuten Keski-Petäjälle on tapahtunut? Vielä muutama kausi sitten oli mielestäni ihan Määtän tasoa, mutta ainakin viime kaudella niissä peleissä mitä katsoin oli aika surkea… Kuten oli myös Saastamoinen.

Mulla ei siis ole mitään Kekiä vastaan. Symppaan ja sen takia Kekin pelejä seuraankin. En tosin kaikkia. Ovat yleensä tapahtumarikkaita ja viihteellisiä.
Savikoski ei ideaalitilanteessa ole yhdeksikössä. Näin ollessaan on varmasti kuitenkin Kekin yksi heikoimmista lenkeistä. En silti häntäkään Ykköspesis-tasoiseksi luokittelisi. Veikkaan, että voisi hyväkin vahvistus esimerkiksi häntäpään joukkueiden etukentälle. Täytyy kyllä myös todeta, ettei itselläni ole minkäänlaista käsitystä näiden joukkueiden etukenttien tasosta.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Vimpelillä on täysin sama joukkue ja sama valmennus kuin viime kaudella. Paitsi ilmeisesti Kanala on paremmassa kunnossa.
Muuhun ottamatta kantaa kysyn että mihin perustat tämän että Kanala on paremmassa kunnossa? Kanala on varmasti paremmassa kunnossa kuin vaikkapa Juha Niemi, mutta kyllä Kanala ei olisi Kanala jos ilman loukkaantumisia olisi selvinnyt tästä keväästä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Satakunnan Kansan mukaan Kohonen ei ollut huomannut sopimuksen päättymisvuotta...

Seurat puuhastelee, mutta kyllä puuhastelee lajilegendakin!

Ja täytyy ihmetellä, jos Hyvinkää maksaa Braggelle enemmän kuin Rantaselle, näytöt ovat viime vuosilta aika kevyet. "Yllätys" vaihdot ja kotiin otot ovat nopeasti luettu.
Niin eikös se lähteiden mukaan mennyt niin, että suullisesti ja tekstiviestillä sovittu kahden vuoden sopimuksesta, mutta sitten julkisessa sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa paperissa lukeekin yksi vuosi.

Onhan toi nyt törkeetä toimintaa Mansen puolelta.

Mutta sirkushuveja kansalle tarjoavat pesisjohtajat.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta sirkushuveja kansalle tarjoavat pesisjohtajat.

En tiedä minkä kurssin nämä pesisjohtajat käyvät ennen työuran alkua, mutta jotain outoa siellä opetetaan. Pesisksen parissa on ollut myös hyviä johtajia Juha Tanskasen ja Jani Valkeapään johdolla, mutta ihan tolkuton määrä ihmisiä, joita ei ikinä saisi päästää niihin työtehtäviin.

Lipossakin on nähty vuodesta toiseen puoskareita joilla ei ole mitään ymmärrystä kokonaisuudesta. Viimeisen 10 vuoden otannalla Jimi Heikkinen on näistä ylivoimaisesti pätevin ja se ei välttämättä kerro siitä kuinka hyvä Jimi on työssään.

Vaikeinta on ymmärtää näiden seurajohtajien kohdalla sitä, että monella on ollut menestyvä ja hyvin johdettu yritys, mutta sitten kun tullaan urheilumaailmaan, niin urheiluseuran kohdalla kaikki hyväksi opittu unohdetaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikeinta on ymmärtää näiden seurajohtajien kohdalla sitä, että monella on ollut menestyvä ja hyvin johdettu yritys, mutta sitten kun tullaan urheilumaailmaan, niin urheiluseuran kohdalla kaikki hyväksi opittu unohdetaan.
Tai sitten ovat toimineet yritysmaailmassa samalla tavalla, mutta nyt vaan tötöilyt päätyvät julkisuuteen.
 
Kouvolan Elias Pitkänen saattaa missata kauden avauksen loukkaantumisen vuoksi. Eräs kaikkien aikojen miespelaaja ja MansePP:n toimesta erotettu pelinjohtaja Toni Kohonen on treenaillut Koplan ykköspesisjoukkueen kanssa ja on mahdollista, että Kode aloittaa kauden Superpesiksessä lautasen ääressä. Mediahuomion kannalta hyvä, Koplan kannalta tämä ei ihan optimitilanne ole.

Noin muuten en osta Kouvolaa auringonlaskun joukkueena, mutta ”jälleenrakennus” on tehty ehkä vähän maltillisesti ja joukkue kulkee omanlaista noidankehää. Kokeneita pelaajia on korvattu hiljalleen, mutta tästä kaudesta alkaen tämä kultainen ja lahjakas oma ikäluokka pääsee Kinnusen ja Pitkäsen toimesta irti.

Mielenkiintoista nähdä, että minkänäköinen on Haimin viimeinen kausi Kouvolassa. Petri Tuuva on todennäköisesti Haimin korvaaja kaudesta -24 alkaen, mutta itse en tästä vaihdosta innostu lainkaan. Kertoo ehkä markkinoiden kuivuudesta ja seurajohdon halusta panostaa pelinjohtajaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin eikös se lähteiden mukaan mennyt niin, että suullisesti ja tekstiviestillä sovittu kahden vuoden sopimuksesta, mutta sitten julkisessa sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa paperissa lukeekin yksi vuosi.

Onhan toi nyt törkeetä toimintaa Mansen puolelta.

Mutta sirkushuveja kansalle tarjoavat pesisjohtajat.

Kohonen allekirjoitti sopimuksen lukematta sitä? Aika amatöörimaista toimintaa, on sopimuksen keston muutoksen syy sitten mikä tahansa.

"Kohonen sai tarkistettavakseen sopimusehdotuksen, jossa pesti oli merkitty päättyväksi 30.9.2023. Kohonen ei tarkastaessaan huomannut tätä. Hän oli siinä käsityksessä, että seuran kanssa oli sovittu kahden vuoden pestistä.

Kohonen havahtui sopimuksen todelliseen pituuteen vasta Aamulehden suorassa lähetyksessä, jossa Mansen kerrottiin tehneen 1+2-vuotisen sopimuksen Kohosen kanssa. Kotimatkalla Kohonen tarkisti sopimuspaperit, joista selvisi hänen allekirjoittaneen vuoden mittaisen sopimuksen."

Lainaus Aamulehden nettiversiosta
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä minkä kurssin nämä pesisjohtajat käyvät ennen työuran alkua, mutta jotain outoa siellä opetetaan. Pesisksen parissa on ollut myös hyviä johtajia Juha Tanskasen ja Jani Valkeapään johdolla, mutta ihan tolkuton määrä ihmisiä, joita ei ikinä saisi päästää niihin työtehtäviin...

Usein näihin hommiin ei ole tarjolla niitä parhaita johtajia, koska rahallinen korvaus ei ole kovin erikoinen. Ja usein nämä johtajat ovat käytössä konttoripääliköitä, jotka hoitavat käytännön asioita, taustaryhmän tehdessä päätöksiä.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kohonen allekirjoitti sopimuksen lukematta sitä? Aika amatöörimaista toimintaa, on sopimuksen keston muutoksen syy sitten mikä tahansa.

En nyt osaa kuvitella ketään joka julkisessa allekirjoitustilaisuudessa alkaisi sopimusta läpi lukemaan? Sopimus se suullinenkin sopimus on, ja esisopimusta läpi käydessä oltaisiin käyty läpi viestienvaihtoa, josta ainakin kietävien "juttujen" perusteella voi todeta että Kohonen olisi ollut ymmärryksessä jotta sopimusluonnokseen tehdään muutokset.
 

Hosaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Pallonlyöjät, KooKoo
Kouvolan Elias Pitkänen saattaa missata kauden avauksen loukkaantumisen vuoksi. Eräs kaikkien aikojen miespelaaja ja MansePP:n toimesta erotettu pelinjohtaja Toni Kohonen on treenaillut Koplan ykköspesisjoukkueen kanssa ja on mahdollista, että Kode aloittaa kauden Superpesiksessä lautasen ääressä. Mediahuomion kannalta hyvä, Koplan kannalta tämä ei ihan optimitilanne ole.

Noin muuten en osta Kouvolaa auringonlaskun joukkueena, mutta ”jälleenrakennus” on tehty ehkä vähän maltillisesti ja joukkue kulkee omanlaista noidankehää. Kokeneita pelaajia on korvattu hiljalleen, mutta tästä kaudesta alkaen tämä kultainen ja lahjakas oma ikäluokka pääsee Kinnusen ja Pitkäsen toimesta irti.

Mielenkiintoista nähdä, että minkänäköinen on Haimin viimeinen kausi Kouvolassa. Petri Tuuva on todennäköisesti Haimin korvaaja kaudesta -24 alkaen, mutta itse en tästä vaihdosta innostu lainkaan. Kertoo ehkä markkinoiden kuivuudesta ja seurajohdon halusta panostaa pelinjohtajaan.

En ole kuullut Pitkäsen tilanteesta tarkemmin mutta Hallin lopputurnauksesta oli tosiaan poissa, onneksi tässä on vielä reilu pari viikkoa sarjan avaukseen ja nuoret parantuvat nopeasti eri vaivoista. Sen kuulin että mikään vakava vamma ei ole että tarvisi koko kauden kannalta pelätä.

Tilannehan kyllä selviää jo alle viikon päästä kun Kopla avaa tiistaina harjoitusmatsit IPV:tä vastaan, ja sunnuntaina Manse.

Mitä Kohoseen tulee niin en ihmettele yhtään jos KPL on jälleen "kotiuttanut" Koden pesäpallon pariin, herran lukkarointia vähän epäilen mutta ainakin eräs nuori lupaus voisi hyötyä mentorista ja kylmästi potkitun Kohosen palkkaamisesta sataisi Koplalle hyvää PR:ää - ja lehtiotsikoita - luultavasti myös sponsorirahaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös