Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 047 692
  • 5 041

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolla toisin kuin viimekaudella pelejä jäljellä vähemmän kuin muilla. Aikaa palutumiseen ja treenaamiseen enemmän. Vuosiaikaa keväällä Lukkohan pelasi 4 ottelun viikkotahdilla lopun. Se söi energiaa joukkueelta todella paljon ja oli koronaakin. Nyt näyttää hyvältä playoffeja silmällä pitäen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvekselle Mašinin ja Czuczmanin loukkaantumiset olivat paha takaisku pudotuspelejä ajatellen, vaikka edelleen saadaankin jalkeille ihan kelvollinen pakisto. Liigan paras se ei enää ole.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Neljän kärki on muuten karannut. Ihmeitä tarvii tapahtua, jos joku sinne haluaa ilmaantua. Tapparan ja Lukon väliseksi menee runkkarin voitto. Lukko marginaalisesti p/o- tilastossa edellä, mutta pelannut enemmän otteluita, joten Tapparan pelattava yli 2p/o jos meinaa saada kiinni ja Lukon pelatessa samalla tahdilla. Veikkaan että keskenäiset jäljellä olevat ratkaisee(tai sitten ei, voi olla tietty jos noi tasan, niin joku jatkoaika voitto/häviö).
 
Viimeksi muokattu:

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pieni kaulahan tuossa top-4:ssa on. Spekuloimalla ottelumäärillä ja sillä, että Kärpät voittaa rästiottelunsa, ei oululaisten ero neljänteen sijaan olisi tällöin kuitenkaan kuin neljä pistettä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oliko se sitä jossain vaiheessa? Ehkä joo silloin, kun Tappralla oli Kemiläinen sivussa. Normitilanteessa ei sitten lähelläkään.
Kyllä se sitä aika lailla oli kauden alusarvioissa melkein kaikissa arvioissa (paperilla). Ajoittain se siltä näyttikin, kun Pennasen pelitapa oli sisäistetty. Mahdotontahan näitä on täysin autenttisesti vertailla, koska pakitkin näyttävät paremmalta, kun koko joukkue hyökkää ja puolustaa viisikkona hyvin.

Ilveksen loppukaudelle tuli lisävaikeuksia, kun Suomi on lisätty sairastuvan vahvuuteen huhujen mukaan pidemmäksi toviksi. Runkosarjan voitto on Lukon ja Tapparan kahdenvälinen kauppa. Ilves kamppailee lähinnä kotiedun säilyttämisestä.
 
Viimeksi muokattu:

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No nyt ne voimasuhteen ainakin muuttuu Ipan kannalta, jos Suomen pitkä saikku pitää paikkaansa.

Onnittelut Tapparalle mestaruudesta!
 

ipe_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tappara toki "ennusteessa" tällä hetkellä 120p. (Eihän yhden hävityn pelin jälkeen vähennys voi olla neljää pistettä jos yhden ottelun maksimisaalis pisteissä on kolme..)

Edit. Päivittelin kaikkien kiusaksi edelliselle sivulle taulukon nykyhetkeä vastaavaksi..

Kyllä oikea pistemäärä Tapparan ennusteelle on 119 p. 73 p. + 46 p. otteluista 17-38. Samoin aiemmassa ennusteessasi oli Lukolla yksi piste liian vähän.
 

Touko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Toisaalta joukkueet ei kerää pisteitä alusta loppuun tasaisella juoksulla, niin aika turhaa vertailla piste/ottelu kauden alusta.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Onko Pelicansin liito ohi? Miten Ässät on Kärppien edellä tässä vaiheessa kautta? Onko isosti panostaneesta Jypistä enää playoffeihin? Mielenkiintoisia kysymyksiä nämä.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On kyllä hieno kausi menossa, Lukko ja Tappara taistelee runkosarjan voitosta, Ilves käyttää mahdollisuutta nousta sekoittamaan kahden kliinisen suorittajan suoritusta ja oikeastaan sijasta neljä aina paikalle 14 on lähes kaikki auki. Toki Pelicans, KalPa, TPS nyt todennäköisesti pääsee pleijareihin mutta pahalla alisuorittamisella kuka tahansa putoaa vielä pleijari junasta. IFK on jo yllättävän pitkään suorittanut hyvin. Vain Kärpät edelleen taikoo hatusta epäonnistumisia toisensa perään. Paperilla tuon materiaalin pitäisi olla siellä piirissä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves on kevättä ajatellen saanut ainakin tilkittyä maalinsa melko tehokkaasti. Edelliseen 10 peliin 14 päästettyä maalia. Seuraavaksi vähiten on Kärpillä, 22 päästettyä maalia. Kaksi isoa syytä, Langhamer on ihan uskomattamassa vireessä, ja Pennanen on pistänyt puolustuspään parempaan kuntoon kuin Myrrä monen vuoden aikana.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Loppukolmannes on meneillään. Heitellään joukkueiden tämänhetkinen sijoitus sekä sijoituspotentiaali, joka perustuu vain minun veikkaukseen.

1. Lukko (1-2)
2. Ilves (2-3)
3. Tappara (1-3)
4. Pelicans (4-8)
5. KalPa (4-7)
6. TPS (4-6)
7. Ässät (6-10)
8. Kärpät (7-10)
9. Jukurit (8-12)
10. HIFK (7-9)
11. HPK (10-13)
12. KooKoo (10-14)
13. Sport (12-14)
14. JYP (11-14)
15. SaiPa (15)

- Lukko ja Tappara ratkaisevat ykkössijan. Ilves pysyy hyvin mukana, mutta sijoitus riittää vain top-3 sijaan. Selkeästi kuitenkin erottuu tämän kauden kolme parasta runkosarjan osalta. Todella helppo jo nyt veikata, että Tampereella pelataan finaaleja.
- Viimeisen kotietusijan ratkaisevat matalassa lennossa oleva Pelicans, yllätyksellinen KalPa sekä pienen kriisin selättänyt TPS. Näistä pahimman floppipotentiaalin omaa mielestäni Pelicans, joka on ollut 10 viime ottelun otannalla surkein joukkue koko Liigassa!
- säälipudotuspelisijoille laitoin peräti 8 joukkuetta. Näistä joukkueista ainakin säälipudotuspeleihin (tai sitä paremmalle sijalle) pääsevät Pelicans, KalPa, Ässät, Kärpät ja HIFK. Mielestäni kaksi "varmaa" säälipudotuspelijoukkuetta ovat siis HIFK ja Kärpät. Ässät ja HIFK ovat kovassa vireessä, kun taas Kärpät surkeassa vireessä. Jukureita pidän todennäköisenä pudotuspelijoukkueena, mutta näen heissäkin kuitenkin floppimateriaalia. HPK ja KooKoo ovat ne joukkueet, jotka voisivat vielä haastaa Jukureita. JYP ja Sport ovat vielä mukana joissain määrin tässä kilpailussa. Näen kuitenkin ettei riitä.
- SaiPa on, tattadatadaa! Viimeinen! Uskotteko kotona?
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko Pelicansin liito ohi? Miten Ässät on Kärppien edellä tässä vaiheessa kautta? Onko isosti panostaneesta Jypistä enää playoffeihin? Mielenkiintoisia kysymyksiä nämä.

Ässät on parempi joukkue. Osoitti sen viikko sitten.
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Kärppien meno jaksaa kyllä kummastuttaa kerta toisensa jälkeen. Miten voi tolla materiaalilla vetää noin pahasti vituiksi?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän illan peliä en nähnyt, mutta IFK on näyttänyt yllättävän hyvältä viime aikoina. Kundit löytäneet peli ilon ja Taponen hoitaa loput.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös