TV-sarja: The Last Of Us (HBO)

  • 93 972
  • 796

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Oliko muuten pieni homage Resident Evil2 -pelille se kohta jossa ajoivat kolarin ja Tommy joutui tulimeren takia lähtemään eri suuntaan? Tuli vaan heti mieleen...

Pelissä ainakin kunnioittivat "zombie"-edeltäjiään esim kun Billin kanssa etsivät sitä akkua ja menivät puumajan kautta ja Bill mainitsi että hänellä on aavistus kuka tästä on mennyt niin se oli mielestäni tökkäys Walking Dead pelille?
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Herranen aika sentään mitkä kylmät väreet valtasi kropan kun intro parahti soimaan Gustavo Santaolallan sävelin.

Ja itse jaksoon. Olihan se nyt vaan niin hyvää viihdettä kuin olin odottanutkin. Pieniä lisäyksiä itse peliin ja varsinkin kun peli on tuoreessa muistissa, niin on kiva katsella tuttuja kohtauksia mutta pienin välillä tapahtuvin lisäyksin. Olisi maistunut toinen tai vaikka kolmas jakso heti putkeen, mutta kiva katsella kerran viikkoon. Kaveri on yhtä suuri pelisarjan fani kuin itsekkin niin kerran viikkoon vuorotellen jomman kumman luona laitetaan jakso pyörimään kera parin hyvän oluen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Minusta varsin timanttinen avaus sarjalle ja lunasti ainakin tämän katsojan odotukset. Ja kuten täällä on jo sanottu niin Pedro on ainakin tämän ekan jakson perusteella nappivalinta Joelin rooliin ja sanotaan näin että vaikkei Bella ulkoisesti ole kuin Ellie niin vaikutti kuitenkin varsin lupaavalta alulta myös häneltä. Hyvällä tiellä ollaan.

Propsit myös siitä että Sarahille annettiin alussa peliä isompaa näkyvyyttä ja vaikka tiesi miten käy niin silti se iski nytkin kovaa.

Hyvä tästä tulee.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Oli kyllä varsin vakuuttava avaus sarjalle, eli jatkossa luvassa vaan pettymystä. Vai paranisiko tosta, onko mahdollista?

Hyvä pohjustus ja toimi noin ihan tietämättömällekin (puolisolle). Vähän loppua kohden aloin vilkuilemaan kelloa, että vieläkö meinaa jatkua. Eka tunti meni ihan mukavasti.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Hyvä ensimmäinen jakso ja vaikka vähän mutkia pistettiin suoriksi (Ellien tapaaminen), tykkäsin kovasti sarjan tunnelmasta. Pascal oli juuri niin hyvä kuin hän oli Game of Thronesissa ja Ramseykin vaikutti kehittyneen näyttelijänä sitten viime näkemän. Osasin kyllä odottaa, että ensimmäisen pelin mammuttimainen maailma tulee hieman kärsimään tv-ruutuun siirrettynä, koska ihan kaikkeen ei rajallinen budjetti taivu, joten en voi sanoa pahemmin pettyneeni. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan jaksoon.
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Herranen aika sentään mitkä kylmät väreet valtasi kropan kun intro parahti soimaan Gustavo Santaolallan sävelin.
Sama, huhhuh sentään.

Olipahan hyvä avaus tosiaan. Pedro Pascal oli kuin ilmetty Joel ja Bella Ramsey meni ihan ok Ellienä. Vähän totuttelua vielä vaatii.

Emännyyden kanssa katsottiin, itse pelannut ensimmäisen osan kolme kertaa läpi, jälkimmäisen osan kertaalleen ja kumppani tiesi ennakkoon koko pelistä/sarjasta lähinnä vain että siellä on jotain zombintynkää odotettavissa. Tykkäsi kovasti kuten minäkin. Tässä meneekin ihan mukavasti tämä parisen kuukautta kun on aina maanantai jota innolla odottaa.

Alkupuoliskon kohtaus kun paska osuu tuulettimeen, oli kyllä vaikuttava ja Sarahin kuolema säväytti edelleen.

Oispa jo maanantai.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä en ole pelejä pelannut, niin ihan sokkona siltä osin tähän hyppäsin ja pakko yhtyä monien mielipiteeseen ihan hyvästä alusta, mutta kuitenkin saatesanoilla "ei vielä mitään ihmeellistä", mutta näinhän se monesti on pilotin osalta, että rattaat vasta pyörähtävät käyntiin.
Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan mihin suuntaan se tästä lähtee. Ensimmäisen jakson perusteella voinee jo sanoa, että Pedro Pascal ainakin on nappivalinta tuohon päärooliin. Muutkaan eivät ainakaan negativiisessa valossa jääneet mieleen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aloitin pelaamaan nyt sarjan innoittamana pelejä toisen kerran. Tässä huomaa, että ainakin tuo eka jakso oli monilta osin tosi tarkkaan tehty pelin pohjalta. Jotkut kohtaukset ovat ihan suoraan vuorosanoja myöten täysin pelistä siirrettyjä.

Hyvä että ovat valinneet tämän linjan.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Avaus oli hyvä ja laadukas ja kyllähän alkumusa päräytti fiiliksen kivasti päälle. Ei tietty vielä yksinäisenä jaksona kanna ihan sinne "lengedaarinen"-tasolle, mutta onhan sekin jo kova että avausjakson perusteella helppo lupailla että kyllä tästä hyvä tulee ja paras "pelifilmasointi" evör.

Nyt se vasta sitten alkaakin, myös pelissä tämä osio oli vasta alustus. Kolmosjaksoahan on hehkutettu jo valmiiks vuoden tv-elämyksenä, eikä muutenkaan avaus ainakaan vähentänyt intoa ja odotuksia sarjan kehittymistä kohtaan.

Ei häirinnyt ekassa jaksossa näyttelijävalinnat, ei lisäykset peliin, eikä peliviittaukset, eikä mikään muukaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja maanantai on hetken aikaa viikon paras päivä :)

Vain yks asia ärsytti tässä jaksossa, ja se on se että myös itse katselin "emännän" kanssa. Liikaa kysymyksiä kun ite koittaa keskittyä. Kyl se sitä telkkaria kattomalla selviää et mikä juttu ja et kualeeks tua ja et mitä seuraavaks tapahtuu! Loppujaksosta meinasin jo lyödä pleikkari-ohjaimen käteen et siitä selvittämään. Seuraavan jakson ainakin katon salaa yksinäni..

Moni sanonut että Sarahin hahmoa "syvennettiin" sarjaan, ja toisaalta mun mielestä ois voinut syventää vielä enemmänkin. Koska peliä ekaa kertaa pelattaessa läsnäoleva "shokkimomentti" puuttuu, niin ihan niin ihon alle tämä ei pääse luonnollisesti millään ja jopa pelin skipanneet luultavasti osasivat arvata että Sarahiin ei kannata kiintyä liiaksi. Ainakin oma katselukumppani osas kysellä jo parin minuutin jälkeen et näinkö tässä sit käy.

1968 lisäys alkuun oli ihan ok toteutettu samoin kuin tuo infektioitunut mukula, ja tarpeellinen selittämään virus- ja maailmantilannetta perehtymättömälle katsojalle, kun sarjassa ei ole vapautta itse tutkia ja opetella maailmaa pelin tapaan. Samanlaisia ratkaisuja tultaneen näkemään enemmänkin, eli "aukiselityksiä" ja flashbackeja. Osittain ehkä olisi jopa kaivannut tarkempaa selitystä jo alkuun miten infektio konkreettisesti leviää, etenkin kun "itiöt" jäi niin taustalle tässä kohtaa ja niiden kanssa otettu ehkä vähän eri linja peliin nähden. Tuo olikin se isoin kysymystulva kotisohvalla, miten se leviää, miks tolla on mut tolla ei, miks tuo seinään kivettynyt on tommone mut ne muut on eri, mitä nuo "itiöt" on ja tarttuuko niistä, jne jne jne. Mut eiköhän tätä avata kyllä jatkossa myös.

Pelissähän Joel ei ollut lähdössä Tommya etsimään, vaan matka alkoi ihan "oman hyödyn" tavoittelemisesta. Vai muistanko väärin, eiks ne pyssyjä tms ollut mistä Robertin kanssa kauppaa hierottiin? Tuo ehkä muuttaa kyllä tarinaa hiukan perusolemukseltaan.? Ei häirinnyt, mutta jännä nähdä ottaako sarja kuinka paljon sivuaskeleita myös jatkoa nähden. Jo nyt kävi selväksi että Bill&Frank tulee olemaan huomattavasti suuremmassa roolissa mitä pelissä, oma veikkaus että osa Henry&Sam parivaljakon tarinaa yhdistetään ehkä Billiin ja Frankkiin, vaikka siis myös H&S sarjassa ovat.

Joel sai sen loppukohtauksen missä pääsi näyttämään niitä "psyko"piirteitään. Myös tuota puolta tarvitaan ehdottomasti lisää, että saadaan Joppeen just sitä ristiriitaa sankarina rakennettua. Alussa pelit skipanneelle ei välttämättä rakentunut kuva Joelista toivonsa kokonaan menettäneenä kylmänä paskiaisena, muuta kuin sivuvihjausten kautta. Tähänkin viittaa tuo että pelissä Joelin elämää "kuplassa" ohjaa lähinnä selviytyminen ja oman edun tavoittelu, sarjassa valittiin kiinnostus Tommyn touhuja kohtaan.? Ehkä tässä tulee vastaan se että itse katselee hiukan kriittisin silmin tätä kun pitää kaivamalla kaivaa jotain. Ei siis tämäkään millään tapaa häirinnyt, mutta tuli vaan mieleen :)
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Alussa pelit skipanneelle ei välttämättä rakentunut kuva Joelista toivonsa kokonaan menettäneenä kylmänä paskiaisena, muuta kuin sivuvihjausten kautta.
Kyllähän se 2023 alun haahuilijatytön kylmä nakkaaminen liekkeihin ilmeenkään värähtämättä oli aika selkeä merkki että vähän on ihmisyyttä miehessä jäljellä. Varsinkin kun se kaveri siinä vierellä ei itse siihen kyennyt niin tökkäsi Joelia kun tiesi että mies ei tunne mitään.

Toki Tommyn perään haikailu vähän lievensi tätä.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Omaan makuun vähän omituinen näkökanta Hesarin arvostelijalla, ilmeisesti olisi siis halunnut nähdä pelin maailmaan sijoittuvan tv-sarjan, mutta ei pelistä tehtyä tv-sarjaa? Jos sarja kertoo pelin hahmoista, eikai sitä tarinaa nyt ihan kauheasti muuttaakaan voi. Toki ympärille voi vähän lisäillä asioita.

Minä toivoisin ilman muuta muutoksia pelin tarinaan nimenomaan turhan venyttämisen ja pelaajan/katsojan "kusettamisen" osalta, ehkä vähän jättäisin hahmojen tekemiä älyttömiä ratkaisujakin vähemmällle. Nyt kun tuotantotiimissä on kovaa osaamista niin olettaisin, ettei ainakaan kakkospelin virheitä toisteta sellaisenaan. Näistä ei viitsi sen tarkemmin kirjoittaa edes spoilereiden alle, joten mennään tällä ympäripyöreällä kommentilla.

Eka jakso oli huippuluokkaa. En usko, että tästä saa pelit pelanneena irti lähellekään niin paljoa kuin puhtaalta pöydältä. Esimerkiksi isoimpana asiana Sarahin kuolema ei säväyttänyt enää ollenkaan. Toki oli kiva nähdä kohtaus naapuritalosta. Perheensä syövän vanhuksen tapaus oli todella hienosti toteutettu.

Kuvauksesta myös extrapisteet. Oli hyvin pelimäinen ja hieno monessa kohtaa.

Odotan paremmin hiottua tarinaa kuin pelissä ja toistaiseksi ollaan hyvällä tiellä!
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Minä toivoisin ilman muuta muutoksia pelin tarinaan nimenomaan turhan venyttämisen ja pelaajan/katsojan "kusettamisen" osalta, ehkä vähän jättäisin hahmojen tekemiä älyttömiä ratkaisujakin vähemmällle. Nyt kun tuotantotiimissä on kovaa osaamista niin olettaisin, ettei ainakaan kakkospelin virheitä toisteta sellaisenaan. Näistä ei viitsi sen tarkemmin kirjoittaa edes spoilereiden alle, joten mennään tällä ympäripyöreällä kommentilla.

Eka jakso oli huippuluokkaa. En usko, että tästä saa pelit pelanneena irti lähellekään niin paljoa kuin puhtaalta pöydältä. Esimerkiksi isoimpana asiana Sarahin kuolema ei säväyttänyt enää ollenkaan. Toki oli kiva nähdä kohtaus naapuritalosta. Perheensä syövän vanhuksen tapaus oli todella hienosti toteutettu.

Kuvauksesta myös extrapisteet. Oli hyvin pelimäinen ja hieno monessa kohtaa.

Odotan paremmin hiottua tarinaa kuin pelissä ja toistaiseksi ollaan hyvällä tiellä!

Itse taas pelannut ykkösen varmaan 5-7 kertaa läpi mutta silti Sarahin kuolema sarjassa sai tunteita aikaan koska oli näytelty niin saatanan hyvin.

Jos tosiaan alkavat muuttaa kakkospelin tarinaa hollywoodiksi ja Joelille jotain sankarikuolemia tai Abbyn tarinaa ensin tutuksi niin menevät kaasu pohjassa ojaan joten rukoillaan Luciferia etteivät lähde sörkkimään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
@Flyingbird totta turiset. Pahoittelen, etten tosiaankaan huomioinut tuota katseluajan rajallisuutta. Tässä tapauksessa ymmärän hyvin, että katsotaan leffoja tai sarjoja arvostelujen perusteella.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Tässä ketjussa seurataan siis sarjaa HBO:n tahtiin. Ei ole mitään tarvetta laittaa spoilereihin jo ilmestyneen jakson tapahtumia. Nyt ei tiedä aukeaako spoilereista tarinaa ekasta jaksosta vai pelisarjan viimeisimmistä kohtauksista. Jos ei halua spoilaantua ekasta jaksosta niin sen verran pitää olla älliä, että lukee ketjua vasta jakson katsomisen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
En ole pelejä pelannut enkä juonestakaan oikein tietoinen, mutta tykkäsin kyllä ensimmäisestä jaksosta ja Pedro on hyvä näyttelijä. Mikäli sarjasta tulee yhtä hyvä kuin monella odotukset on, niin merkittävä teos on kyllä kyseessä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tässä ketjussa seurataan siis sarjaa HBO:n tahtiin. Ei ole mitään tarvetta laittaa spoilereihin jo ilmestyneen jakson tapahtumia. Nyt ei tiedä aukeaako spoilereista tarinaa ekasta jaksosta vai pelisarjan viimeisimmistä kohtauksista. Jos ei halua spoilaantua ekasta jaksosta niin sen verran pitää olla älliä, että lukee ketjua vasta jakson katsomisen jälkeen.
Samaa ajattelin. Voisi hyvin sopia, että pidetään avoimena puhtaasti ilmestyneisiin jaksoihin liittyvä keskustelu ja spoilereihin sitten peliä pelanneiden pohdiskelut tulevista käänteistä. Tai sitten GoT:n tapaan kaksi eri ketjua.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Vähän olen alkua pelannut tästä taannoin mutta hylkäsin putkijuoksu -mallin takia.

Sarjan avaus oli aivan loistava, mielenkiinnolla odotan jatkoa. Ehkä palaan peleihin sarjan perään.

Onko season 1 tv:ssä yhtä kuin Last of us 1 -peli? Ja season 2 kuten pelin 2. osa?
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko season 1 tv:ssä yhtä kuin Last of us 1 -peli? Ja season 2 kuten pelin 2. osa?
Tämä ensimmäinen kausi tosiaan pohjautuu tuohon ykkösosaan, mutta tuosta toisesta kaudesta ei ole vielä tietoa. Toinen kausi voisi myös pohjautua tuohon ensimmäisen ja toisen välimaastoon. Toisessa osassa on kuitenkin suurempia spoilaamatta aika iso kohtaus joten saa nähdä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Peleistä etenkin kakkosessa on niin paljon tavaraa, että sitä on hankalaa yhteen tuotantokauteen mahduttaa. Toivottavasti ainakin siitä osasta tulee vähintään kaksi tuotantokautta, niin sen koko hienon tarinan saa kerrottua kunnolla.

Mutta toisaalta tätä ei toivottavasti myöskään aivan valtavasti venytetä. Ehkä tuommoinen 3-4 tuotantokautta riittäisi kertomaan koko tarinan riittävän kattavasti, muuttumatta kuitenkaan liian paikallaan polkevaksi?
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ensimmäinen osa oli erittäin hyvä. Toki pelin pelanneena ärsytti hieman tietyt kohdat jotka olivat aika suoria lainauksia pelistä. Miksi nämä sitten ärsyttivät on se, että pelin kohtaukset ovat aikalailla täydellisiä, joten niiden tasolle vaikea päästä.

Huomio keskittyy päänäyttelijöihin, mutta ilmeisesti jopa hieman ennakkoon kritisoitu valinta Anna Torv on minusta erittäin hyvä. Todella hyvää työtä ja on Pascalin lisäksi jo vakuuttanut ainakin meikäläisen.

Loistava jakso, mutta pieniä miinuksia joten 9/10.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Anna Torv vakuutti myös minut katu-uskottavalla olemuksellaan ja taidoillaan. Hyvä valinta tuotantotiimiltä. Ilmeisesti jo seuraavassa jaksossa päästään tutustumaan naksuttelijoihin, stalkkereihin sekä punkeroihin. Rottakuningas oli aikamoinen pettymys itse pelissä, joten odotukset tuon pirulaisen suhteen eivät ole korkealla.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Bella Ramseystä ei saa mitään Ellie viboja, ei ainakaan vielä, en dumaa ennen kuin näitä katellaan enemmän, mutta ihan mukiinmenevä aloitus muuten...
Musiikkia toivoisin enemmän taustalle, sen verran hyvää se pelissä oli...
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Ulkonäkö ei toki ole yksi yhteen, mutta kyllä se "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, fuck you" oli itselle ainakin ihan täysin Ellietä. Vaikkei ollutkaan peleistä poimittua.
Sama homma, ja muutenkin tuo elekieli ja käytös oli hyvinkin tutun oloista. Sellainen tietynlainen ilkikurisuus ja pilke silmäkulmassa-asenne siellä on aina enemmän tai vähemmän läsnä, mutta tottakai välillä myös haavoittuvaisuus. Mitään täysin yksi yhteen-toisintoa on varmaan turha odotella koska jokainen näyttelijä on aina väkisilläkin vähän erilainen samasta roolista huolimatta. Ero ulkonäössäkään ei sinänsä häiritse, ja eihän Pascalikaan ole mikään ilmetty Joel. Peliversio on huomattavasti harteikkaampi ja karskimman oloinen kaveri.

Ekan pelin ilmestymisen aikoihin tuli mietittyä että jos tästä elokuva tehdään, pääosiin sopisivat enemmän kuin hyvin Hugh Jackman ja tuolloinen Ellen Page, mutta se oli sitä sen ajan jossittelua. Hyvä myös että tuo elokuva jäi toteutumatta, eihän tätä stooria olisi saanut millään kerrottua kunnolla edes kolmituntisessa elokuvassa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ekan pelin ilmestymisen aikoihin tuli mietittyä että jos tästä elokuva tehdään, pääosiin sopisivat enemmän kuin hyvin Hugh Jackman ja tuolloinen Ellen Page, mutta se oli sitä sen ajan jossittelua. Hyvä myös että tuo elokuva jäi toteutumatta, eihän tätä stooria olisi saanut millään kerrottua kunnolla edes kolmituntisessa elokuvassa.
Hauskana sivuhuomiona, Ellen Page syytti Naughty Dogia ulkonäkönsä varastamisesta (oli itse tehnyt juuri Beyond: Two Souls -peliä joten kenties luuli että samoja 3D-malleja käytetty), ja kieltämättä yhdennäköisyyttä löytyy. Nykyiseen Elliot Pageen vähemmän. Mutta totta että sarja ehdottomasti mieluummin kuin elokuva, olkoon vaikka kuinka pitkä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös