Itsenäisyyspäivän seurantaketju 6.12.2022

  • 18 315
  • 421

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Itselläni aina sama fiilis itsenäisyyspäivänä, hiukan alakuloinen. En kyllä pysty tykkäämään tästä suomalaisesta tyylistä juhlia itsenäisyyttä, ja onhan se kieltämättä omaperäinen tyyli jos kansainvälisestä vertailee. Monissa maissa on karnevaalitunnelmaa ja hauskanpitoa, mutta meillä raahataan sotakalusto esiin ja ajellaan sillä vähän paraatia, katsellaan sama sotaleffa telkusta vuodesta toiseen, aina ja ikuisesti. Käydään ehkä haudalla, sytytetään kotona pari kynttilää ja katsellaan kun paremmat ihmiset kokoontuvat kättelemään ja porsastelemaan presidentin kutsuille.

En tiedä, mutta jotain uutta kaipaisin tähän.

Tässä varmaan vaikuttaa itsenäisyyspäivän ajankohta. Ei voi grillata tai uida suihkulähteessä tähän vuodenaikaan. Vähän hillitsee juhlamieltä.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olisi kyllä mahtava päästä juttelemaan näille kansan sankareille. Olisi hienoa olla pelkkänä korvana, kun veteraanit kertoisi tarinoita. Hienoja ihmisiä, jotka ovat omat juhlansa ansainneet!
Ota yhteyttä johonkin kaupunkisi palvelutaloon ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi "ystäväksi" jollekin veteraaneille. Siellä on monia yksinäisiä veteraaneja, jotka kaipaavat juttuseuraa. Hoitajat ei ehdi.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä, mutta jotain uutta kaipaisin tähän.
Ehdotuksia otamme kaikki vastaan.

Emme - tai he jotka sen tekivät eivät valinneet itsenäisyyttä vuodenajan mukaan eivätkä ehkä hieman melankolisen mielenlaatumme vuoksi vaan - no, vapauden, itsenäisyyden vuoksi.

Voisinkin kysäistä, että miksi itsenäisyyttä ei voisi juhlia koska vaan? Minä olen juhlinut itsenäisyyttä keskellä kesää, keskellä syksyä, koska itsenäisyys ja sen kautta vapaus on juhlimisen arvoista vuoden jokaisena päivänä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jenni voisi lausua jonkun runon seuraavaksi.
Salella oli herpestä,
Venäjä on perseestä,
Ilta jatkuu, boolilla ei vedellä,
Nousee hattuu, me ollaan jo edellä.

En muista oliko tämä Jennin runokokoelmasta XVI vai XXV.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yritin vähän aikaa lukea YLEn chattia lähetyksen lomassa, mutta eihän tuossa pysy edes perässä ja taso on aika vaihteleva.
 
Vaikka Salesta pidänkin, niin näyttäähän hän aika monessa kuvassa todella kypsältä ja olis varmaan mielummin ihan missä muualla tahansa.
Häntä varmaan aidosti harmitti nuo pari välivuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös