Marjamäelle kenkää!

  • 578 560
  • 3 859
Suosikkijoukkue
Kärpät
On totta, että viime kaudella Kärppien ylivoima oli poikkeuksellisen tehokasta. Jos ja kun kuitenkin puhutaan jostain asiasta, että mitä se on ollu "vuosien ajan", otetaan huomioon useampi kuin yksi vuosi, eikö vain?

Jos nyt vaikkapa otetaan tuosta viimeiset viisi kautta tarkasteluun, tuo kyseinen (viime) kausi on ollut ainoa, jolloin Kärpät on ollut top6:ssa ylivoimaprosentin osalta. Top 6 siksi, koska mestaruutta tavoittelevan joukkueen ei lähtökohtaisesti pitäisi yhtään missään tilastossa olla ainakaan tuon alapuolella.
Niin no, viestissähän sanottiin ettei ole toiminut moneen vuoteen. Viime vuonna toimi. Samaa mieltä olen siitä että pitkällä aikavälillä, jo vuosia, kärpät on joutunut ylivoimalle, ei päässyt.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Tässä on tavallaan ideaa, jos edes Marjamäki ei saa Kärppiä takaisin menestyksen tielle kertoo se mielestäni siitä, että organisaatio on kokonaisuudessaan vähän liian mukavoitunut ja pöhöttynyt, eikä muutosta ole luvassa pelkkää päävalmentajaa vaihtamalla.

Miksi muuten vuodesta toiseen esimerkiksi tällaisissa tilanteissa, jossa Kärpät nyt on, aletaan vaatimaan tai keskustelemaan päävalmentajan potkuista? Se lienee jo tarpeeksi usein todistettu, ettei potkuista juuri ikinä ole mitään oikeaa hyötyä (viime vuonna sentään pelastettiin jonkinlainen pudotuspelipaikka, eli kerrankin oli edes joku konkreettinen hyöty). Mielestäni voitaisiin joskus alkaa myymään myös alisuorittavia tähtipelaajia, vaikka olisivat sitten omia kasvatteja. Puhumattakaan siitä, että joku muu organisaatiossa kantaisi vastuun. Mielestäni uusi päävalmentaja tarvitsisi lähtökohtaisesti aina koko harjoituskauden alle, että hänellä olisi oikeasti edellytyksiä onnistua.

Tässä kirjoituksessa on erittäin hyvä pointteja. Missä vaiheessa urheilutoimenjohtaja kantaa vastuun paskasta urheilullisesti menestyksestä? Se olisi kyllä mielenkiintoista tietää.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkaa hiljalleen riittämään tämä taaperrus. Materiaalista voin kyllä osoittaa ne puutteet, mutta siitä huolimatta alisuoritetaan ja rankalla kädellä.

Hyökkäysalueen hyökkäyspeli on se suurin murheenkryyni. Tänään puolustus-, sekä maalivahtipeli lahosivat aivan täysin, mutta se on yksi ja sama siinä vaiheessa, kun hyökkäyspeli ei edelleenkään tuota yhtään mitään.

Tuolla hyökkäyspelillä puolustus-, sekä maalivahtipelin on onnistuttava aivan nappiin. Kun teet 0-2 maalia per peli, niin pitkässä juoksussa tulokset ovat tappiollisia. Ja tappiollistahan tuo meno on.

Kovat olivat Marjamäen puheet ennen kauden alkua. Ollaanko ajaudututtu umpikujaan?
 

Micol

Jäsen
Alkaako olla aika?
Alkaa. Ei tää tästä enää merkittävästi taida parantua ja itse ainakin tekisin jo kovan päätöksen ja kenkää perseelle. Mies on menettänyt pahasti otteensa joukkueeseen, eikä pelitapakaan palvele yhtään ketään - paitsi Anttilaa. Mennään vaikka Mäntymaalla loppukausi ja heti uutta 1. koutsia kartoittamaan.

Aivan lammas kyllä kuoriutunut Marjamäestä vuosien myötä. Ei kyllä uskoisi samaksi mieheksi, joka täällä aiemmin valmensi suurella intohimolla ja voitontahtoa puhkuen.
 

19465

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Mika Pyörälä, Ville Mäntymaa
Ja miksi kengittäisiin? Kärki on huikeat 10 pistettä karussa Kärpiltä, joten kenkiminen olisi todellakin melkein samantasoinen temppu kuin Ilveksen Myrrä-potkut.
Toivon tämän olevan sarkasmia.

Oletko katsonut Oulun Kärppien pelejä? Joukkue alisuorittaa ja pelillisesti varmasti Liigan heikoimpia joukkueita. Erikoistilanteet Liigan huonoimmat. Samaa jatkunut kaksi kuukautta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joukkue alisuorittaa ja pelillisesti varmasti Liigan heikoimpia joukkueita. Erikoistilanteet Liigan huonoimmat. Samaa jatkunut kaksi kuukautta.

Myönnettävästi en ole kyllä katsonut juurikaan Kärppien pelejä. Niin kauan kuin joukkue keikkuu iskuetäisyydellä sarjan kärkeen niin ei ole mitään perusteita panikoida oikein mihinkään suuntaan. Kyllä se Kärpät tuosta itsensä ylöspäin höylää - en ole siitä pätkääkään huolissani.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Myönnettävästi en ole kyllä katsonut juurikaan Kärppien pelejä. Niin kauan kuin joukkue keikkuu iskuetäisyydellä sarjan kärkeen niin ei ole mitään perusteita panikoida oikein mihinkään suuntaan. Kyllä se Kärpät tuosta itsensä ylöspäin höylää - en ole siitä pätkääkään huolissani.
Sinä ja @McTorso. Hymiö.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En sano, että potkia pitäisi vielä. Mutta Marjamäen on pakko alkaa jo miettiä tuota pelitapaa, että pitäisikö sitä kehittää taikka suunnitella joku parempi. Tuo keskialueen träppikin vuotaa kuin verkkokassi kun sinne kaataa vettä..

Ja pelaajatkin vaikuttaa niin lamaantuneille, ettei niitä suoraan sanottuna kiinnosta. Tekevät vaan vähän sinne päin.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Juhani Tammista kattottiin aikoinaan joulutauon ylitte. Oli joukkueen ja fanclubin yhteiset pikkujoulut 45:ssa ja kun Tami tuli paikalle niin muuan Miikka Rousu huikkas pöydästä että jompikumpi lähtee minä tai tuo saatanan apina. Harmi että Rose lähti, Tami seuras paria peliä myöhemmin perässä kun Junno lähetti kuuluisan tekstiviestinsä.

Se mikä harmittaa niin Late tai Laten peli ei oo muuttunut Jokerit-matkan aikana oikeastaan yhtään ja jos on niin tylsemmäksi. Sitä kun jotenkin ajattelee että KHL:stä tuleva valmentaja olis parasta A-ryhmää. Nyt alkaa totuus paljastua. Miksi JOkerit ei pärjänny, miksi Late ei saanu potkuja vaan jatkoi siellä vuodesta toiseen. Suojatyöpaikka. Ja nyt havittelee samanlaista Kärpistä. Hiuksista vittuun ennenku ehtii tehä pesän.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Se mikä harmittaa niin Late tai Laten peli ei oo muuttunut Jokerit-matkan aikana oikeastaan yhtään ja jos on niin tylsemmäksi. Sitä kun jotenkin ajattelee että KHL:stä tuleva valmentaja olis parasta A-ryhmää. Nyt alkaa totuus paljastua. Miksi JOkerit ei pärjänny, miksi Late ei saanu potkuja vaan jatkoi siellä vuodesta toiseen. Suojatyöpaikka. Ja nyt havittelee samanlaista Kärpistä. Hiuksista vittuun ennenku ehtii tehä pesän.

Samaa voisi sanoa itse seurasta. Ollaanko muututtu mihinkään suuntaan? Suojatyöpaikka entisille pelaajille ja kavereille, tarvittaessa voidaan paitakin hilata kattoon. Kyllähän seuran tulevaisuus huolestuttaa ihan pirusti. Missä vaiheessa uskalletaan uusiutua? Alkaa tuntua, ettei Late ollutkaan osa ratkaisua, vaan jälleen kerran yksi menneisyyden suuruus pyörimään pienen piirin kesken.

Ei ole olemassa helppoja ratkaisuja, mutta juuri loppunut Rangers-Senators ottelu tarjosi enemmän positiivisia fiiliksiä kuin Oulun Kärpät koko alkukaudella. Onhan se käsittämätöntä, jos ihmisen pitää valvoa aamuyölle, jotta jääkiekon katsominen ei olisi pelkkää vitutusta. Late, voitko tehdä asialle jotakin? Tai jos et voi, niin suoraselkäinen ihminen pakkaisi kamat ja antaisi tilaa sellaiselle valmentajalle, joka tämän umpisolmun voi aukaista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt alkaa totuus paljastua. Miksi JOkerit ei pärjänny, miksi Late ei saanu potkuja vaan jatkoi siellä vuodesta toiseen. Suojatyöpaikka. Ja nyt havittelee samanlaista Kärpistä. Hiuksista vittuun ennenku ehtii tehä pesän.
Eihän tuo Jokereiden menestys Marjamäen luotsaamana mitenkään surkeaa ollut, oheisessa parissa voimasuhdeketjulainauksessa oleellinen tiivistettynä:

Jokereiden sijoitukset Marjamäen aikakaudella runkosarjassa molemmat konferenssit huomioiden, eli joukkueita yhteensä 23-25 kaudesta riippuen: 9, 5, 10 ja 6. Minusta nuo ovat erinomaisia suorituksia sarjan taso ja Jokereiden budjetti huomioiden. Silloin, kun Jokereiden joukkue oli runkosarjassa sijoilla yhdeksän ja kymmenen, Jokerit tipahti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Silloin, kun Jokerit oli sijoilla 5 ja 6, kausi keskeytyi. Ne kaksi kertaa, kun Jokerit oli Marjamäen luotsaamana todella hyvissä iskuasemissa, pudotuspelit jäivät pelaamatta. Minusta Marjamäki ei edes tulosten valossa flopannut KHL:ssä.

Kokeneiden Erkka Westerlundin ja Jukka Jalosen vahtivuoroilla vastaavat sijoitukset runkosarjassa molemmat konferenssit huomioiden ja sulkeissa menestys pudotuspeleissä Elite Prospectsista poimittuna: 5. (Conference SF loss) 3. (Conference QF loss) 12. (Conference QF loss) 3. (Conference SF loss). Eli tosiaan ihan noihin parhaisiin KHL-ajan runkosarjasijoituksiin ja pisimpiin pudotuspelikeväisiin ei Marjamäen johdolla yletytty, mutta kuten sanoitkin, niin korona ja sota sotki aika paljon noita pudotuspelikuvioita Marjamäen aikana.

Marjamäki halusi uudenlaisia haasteita ja päätti kesällä 2021, että neljä kautta Jokereissa putkeen on tarpeeksi. Hän olisi jatkanut KHL:ssä toisen seuran palveluksessa, mikäli Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan. Käsittääkseni alkuperäinen suunnitelma ei siis ollut, että lähdenpä Jokeripestin jälkeen johonkin tuttuun ja turvalliseen ympäristöön saunomaan ja suojatyöskentelemään vaan Aho otti äkillisesti muuttuneessa tilanteessa yllättäen yhteyttä, että pääsetkö pelastustalkoisiin kesken kauden ja Kärpät sitkeästi yritti alusta asti saada Marjamäen sitoutumaan myös pidemmäksi aikaa ja myös onnistui siinä.

Itse olen myös siinä käsityksessä, että Marjamäki on kovasti paiskinut hommia joukkueen menestyksen eteen, että siinä mielessä muutakin on tapahtunut kuin pelkkää palkannostelua vailla tulosvastuuta. Jokainen kyllä huomaa, että jonkinlainen umpisolmu tässä nyt on käsillä ja joukkueen esitykset ovat kovin ailahtelevaisia ja turhan mollivoittoisia. Paljon pistää kaukalossa silmiin virheitä "Tamin" prinsiippiin "95% keskittyminen on 50% suoritus" sopien.

Vaikea näin joukkueen ulkopuolisena osoittaa jotain tiettyä ongelmakohtaa tai -kohtia, kun siinä tuntuu vaikeuksia olevan joukkueella itselläänkin. Pelicans-ottelun jälkimainingeissa oli jonkin verran tuosta Mannerin, Kukkosen ja Pyörälän roolista Marjamäen viime keikalla puhetta. Marjamäki on aiemmin työskennellyt taitavien hengennostattajien kuten Matikainen ja Manner kanssa ja Jokereissakin hänellä oli osan ajasta valmennustiimissään Mannerin hyvä ystävä Ari-Pekka Pajuluoma, joka käsittääkseni on niinikään tuossa hengennostattamisessa ja inspiroivien tarinoiden kutomisessa hyvä. Liekö tämä nykyinen valmennustiimi sitten koostumukseltaan sellainen, että se parhaalla tavalla täydentäisi toistensa heikkouksia ja toisi parhaalla tavalla ne parhaat puolet ja ydinosaamisen esiin. Mietityttää myös, että onko tuo valmennuksen ja pelaajiston välinen linkki niin saumaton kuin mitä se Kukkosen ja Pyörälän vaikuttaessa oli. Kokeneita pelaajia tuolta kyllä löytyy joukkueesta ja kapteenistosta, että sen puoleen pitäisi sitä johtajuuttakin löytyä.

Ketjun otsikkoon viitaten, itsellä on vieläkin tämä sama vanha kärsivällisyyden levy käynnissä Marjamäkeen liittyen, että tässä vaiheessa en näe, että potkuilla saavutettaisiin mitään oleellista ja valmentajamarkkinatkin ovat aika kuivat. Jossain vaiheessa potkut voivat vielä tulla ajankohtaisiksi, jos kaudesta tulee valtava pettymys tuloksellisesti. Aika vasta nähtiin ainakin omaan silmääni todella mieluisa valonpilkahdus joukkueen potentiaalista, kun Kärpät haki maukkaan voiton kypsällä, ehyellä ja energisellä vierasesityksellä Raumalta. Valitettavasti näitä valonpilkahduksia on toistaiseksi nähty liian vähän mestaruustaistelua silmälläpitäen ja tähän asiaan kaivattaisiin muutosta.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Materiaalista voin kyllä osoittaa ne puutteet, mutta siitä huolimatta alisuoritetaan ja rankalla kädellä.

Jos näin moni alisuorittaa, käännän kyllä katseet enemmän valmennukseen. Joukkue on kallis ja erittäin laadukas materiaaliltaan jos vertaa vaikka viime kauden palikoihin, millä Mikkola operoi.

Olen ollut todella, todella harvoin valmentajan potkujen kannalla. (en olisi potkinut Suikkasta enkä Mikkolaakaan). Mutta nyt alkaa olla lähellä. Eilinen peli oli anteeksiantamattoman huono, eikä tuossa ole nyt minkäänlaista punaista lankaa oikeastaan missään osa-alueella.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän tuo Jokereiden menestys Marjamäen luotsaamana mitenkään surkeaa ollut, oheisessa parissa voimasuhdeketjulainauksessa oleellinen tiivistettynä:
Oleellinen nimenomaan jäi noista teksteistä ulos, koska silloin ei ainakaan uskottu sitä mikä toteutuu nyt. Kaikki, siis aivan kaikki ne ongelmat, jotka Kärpillä on tekemisessään nyt oli läsnä myös 4 kautta Marjan Jokereissa.

Sitten siihen oleelliseen. Marjan aikana tekeminen oli vuoristorataa. Aivan kuten nyt Kärpissä. Lisäksi ne pudotuspelit. Ensimmäinen kausi, 4-2 ulos Dynamolle, 0 tehtyä ylivoimamaalia 6 peliin ja totaalinen ulospuhallus g6:ssa. Joukkueen sisältä kuultuna, pelaajat ei uskonut enää voivansa voittaa - Marja oli menettänyt kopin. Marjan s2 voitettiin iäkäs Loko 4-2,mutta se kausi jäi kesken. Seuraavalla kaudella aivan kauhea suorite ja uudistunut Loko pyyhki Jokereilla jäätä 4-0, koko sarjaan 3 vai 4 tehtyä maalia. Siis neljässä pelissä. Aivan kauhea räpellys.

Erona Jukan ja Erkan Jokereihin oli ennen kaikkea ilme ja tekeminen. Marjan Jokerit oli 2/3 kevättä alistunutta huttua vs Erkan ja Jalosen Jokerit. Erkan ajan materiaali oli lisäksi toisella kaudella merkittävästi heikompi samoin kuin Jukalla jonka materiaali s1 oli heikoin khl aikana. Ja Jukka ja Erkka painelivatkin r2 toisilla kausillaan.

Ainoa suurempi jossittelu jäi Marjan ajalta tuosta voitetusta Loko sarjasta, jolloin olisi SKA tullut vastaan r2. Toki voitetussa Loko sarjassakin oli ne Jokereiden ongelmat nähtävillä, jotka oli koko Marjan ajan. Jokerit mukavoitui siinäkin sarjassa ja Loko nousi jo 3-2 tilanteeseen kunnes Jokerit ryhdistäytyi.

Koronan syyksi Marjan menestymättömyyden laittaminen on itselleen valehtelua. Yksi isompi jossittelu jäi ilmaan, mutta kokonaissuoritus pudotuspeleissä Marjalta välttävä miinus. Parasta ei saatu irti kuin 1/3 kertaa.
Marjamäki halusi uudenlaisia haasteita ja päätti kesällä 2021, että neljä kautta Jokereissa putkeen on tarpeeksi.
Tästä on myös hyvinkin toisenlainen versio, että kuka päätti ja mitä. Jokerit vai Marjamäki.
Jokereissakin hänellä oli osan ajasta valmennustiimissään Mannerin hyvä ystävä Ari-Pekka Pajuluoma, joka käsittääkseni on niinikään tuossa hengennostattamisessa ja inspiroivien tarinoiden kutomisessa
Tämä ei valitettavasti vain näkynyt otteissa mitenkään säännönmukaisesti.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Tässä vaiheessa kautta ollaan 10 pistettä keulilta. Valmentajan vaihto ajatuksella, että kakkonen nousee ykköseksi loppukauden ajaksi, ei houkuta. Jos varmaa arpaa ei oo heittää Laten saappaisiin, niin näillä jatketaan.

Tän kauden suhteen en odota enää ihmeitä. Todennäköisyys totaaliselle ilmeen uusiutumiselle ei ole mielestäni suuri. Mutta pienikin tason nosto ja tasaisempi suorittaminen voi riittää jopa välieriin. Ikävää etenkin omasta pussistaan maksaville katsojille, että rahoilleen ei saa vastinetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös