Kärppien peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 996 873
  • 19 703

Kärppärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät!!
Jokerit voitti 90-luvulla mestaruuksia ja muuttui instituutioksi. 2000-luvulla ennen Putin-loikkaa haalittiin nimimiehiä, mutta mestaruuksia ei enää tullut. Vähän sama fiilis tästä Kärppä-joukkueesta. Liuta muualta tulleita nimekkäitä pelaajia, joilla oletusarvoisesti on ammattiylpeyttä pelaamisen motiivina, mutta joilta puuttuu seurakohtainen intohimo. Virkamieskiekkoa siis tai leipäpapin hommaa, miten haluatte. Taitoa on, mutta saako Marjamäki piiskattua intohimon keväällä esiin, jää nähtäväksi.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
6. Lämmittele riittävästi ennen peliä ja kehitä kunnon peli-ilme ensimmäiseen vaihtoon. Läpsyttelijät voidaan jättää kahvinsa kanssa katsomoon.
Tää jengi tarttis lämmittelynä nyrkkeilyä. Muutama täpäkkä isku tauluun/pelaaja nii ehkä sieltä löytyis se taisteluhammas kiekon tippuessa jäähän.

Tuntuu, että ne pelit on ollu jollain tavalla mukavimpia seurata tällä kaudella missä on jouduttu vähän enemmän hanskaamaan. Björkqvist esimerkiksi oli omimmillaan jokunen viikko sitten kun tunne meinasi jo mennä yli.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Jokerit voitti 90-luvulla mestaruuksia ja muuttui instituutioksi. 2000-luvulla ennen Putin-loikkaa haalittiin nimimiehiä, mutta mestaruuksia ei enää tullut. Vähän sama fiilis tästä Kärppä-joukkueesta. Liuta muualta tulleita nimekkäitä pelaajia, joilla oletusarvoisesti on ammattiylpeyttä pelaamisen motiivina, mutta joilta puuttuu seurakohtainen intohimo. Virkamieskiekkoa siis tai leipäpapin hommaa, miten haluatte. Taitoa on, mutta saako Marjamäki piiskattua intohimon keväällä esiin, jää nähtäväksi.
Vähän samanlaiset ajatukset nyt. Pelaajien arvostus on mennyt vähän yli meillä ja mediassa. Ei täällä nyt mitään ylivoimaisia nimiä ole hankittuna. Tasaista porukkaa. Se hypetys on kaivertanut pääkoppaan epävarmuuden tunteen. Jokainen pelaaja tietää omat taitonsa. Missä Kukkonen luuraa? Joukkue tarvii tsemppausta ja lukkojen avausta psykologisesti. Vastustajat haistaa veren ja tulee 100 lasissa Kärppäpeliin Marjamäkeä ja miljoonamiehiä vastaan.. Esim. Tappara ja sitten takki tyhjä heillä seuraavassa pelissä.
 

MaxM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelissä oli eilen mielestäni paljon hyviä asioita mutta kyllähän pelistä näkyi että väkinäistä se oli . Jatkoaika oli ihmeellistä sekoilua mutta muutoin kyllä Kärpät tässä pelissä selkeästi vastustajaa parempi oli.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Kyllähän Marjamäen puheessa tuomareista on totuuden siemen, vaikka epätoivoiseltahan se kuulostaa hakea selitystä tappiolle tuomareista.
Tapparaa vastaan toinen maali Tapparan ylivoiman aikana. Tuomarit myönsivät , väärin puhallettu muttei vihellystä voi perua.
Toinen maali pakin virhe 19 sekuntia ennen erän loppua. Neljäs tyhjiin. Mukana roikuttiin vaikka peli oli mitä oli.

SaiPan toinen maali oli tuomareilta huono vihellys. Anttila yritti nostaa mailaa, samassa SaiPan kaveri hyppäsi pellehypyn ja Anttila jäähylle. Syy mailakamppi. SaiPalle maali. Ei siinä mitään hienon maalin SaiPan kaveri tykitti sinne kuuluisaan ylä mummoon.

Eilen vietiin SaiPaa kuin märkää rättiä ja lauottiin 80 kertaa kohti Saipan maalia. Peli meni osaksi liian lähelle SaiPan maalia, iso maalivahti peitti vedot ja muut SaiPan ukot piti maalin edustan tiiviinä pakettina.
Nyt uupuu Kärpiltä kliininen snaipperi, joka laittaa kiekon börsään ja löytää kiekon mentävän raon.

Marjamäen puheissa. Kausi on vielä kesken ja prosessi haussa. Kohta pelattu puolet sarjaa , joten prosessin olisi paras alkaa pikkuhiljaa toimimaan.
Onhan tuossa joukkueessa paljon kokemusta ja piilevää voimaa. Joukkue alisuorittaa tällä hetkellä rankasti.
Ei epäilystäkään ettei joukkue hilaa itseään pudotuspeleihin. Kuitenkin sillä sarjasijoituksella on merkitystä mistä niitä pelejä aletaan pelaamaan. Ei kannata tehdä liian syvää kuoppaa itselle.

Vahva usko on, että loppusarjassa missä pelataan voitoista ei pisteistä tuo Kärppä joukkue näyttää närhen munat.
Näin sitä kannattaja lapsenomaisesti haluaa uskoa.
 
Kärppien peli-ilme on ollut parempi maajoukkuetauon jälkeen. Aktiivista karvausta on nostettu ja se tuottaa kyllä ihan hyvin tulosta.

Tappara-peli kääntyi pieniin, mutta lopulta ratkaiseviin juttuihin. Tahmean alun jälkeen Kärpät pääsi peliin mukaan ja oli hallitseva osapuoli loppuottelun. Mikko Niemelän virhe toisen erän lopussa teki takaa-ajosta ehkä liiankin raskaan.

Saipa taas sai satunnaisia pyörityksiä, mutta olihan tuo Kärppien näytöstä alusta loppuun. Ilman tuota SaiPan, osin onnekastakin, maalivahtipeliä tilanne olisi ollut varsin erilainen. Hyvin SaiPa taisteli ja Kärppien ruuti oli märkää.

Mitä katsoo tulokseen ja pelilliseen antiin näiden kahden pelin taakse, niin on tuo ollut kieltämättä nihkeää katsottavaa. Ymmärrän tuon Marjamäki-hehkutuksen mitä kauden alla oli, mutta ainakin omaan silmääni Kärpät ei ole koskaan ollut yleisöystävällinen hänen valmennuksen alaisuudessaan. Eikä toki tarvitsekaan olla jos tulos on sen mukaista, mutta nyt tulos ei ole riittävä. Nyt osa kannattajista ei tosin osaa päättää, että pitääkö tuloksen vai pelillisen taso olla hyvä. Ideaalitilanteessa molemmat, mutta sinne on vielä matkaa.

Jos tämänhetkistä matkaa vertaa vaikka viime kauden noviisivalmentaja Late Mikkolan Kärppiin, niin suhteessa materiaalin kanssa Marjamäki ei ole vakuuttanut sen enempää kuin Mikkolakaan. Marjamäen ja Lauri Mikkolan ero löytyy todennäköisesti kuitenkin siitä, että Marjamäellä, kokemuksenkin kautta, lienee keinot korjata kurssia kauden aikanakin.

Marraskuun loppu on siitä mielenkiintoinen, että jatkuuko samanlainen aktiivisempi pelaaminen kolmessa viimeisessä koitoksessa, jossa vastaan asettuu liigan paras joukkue Lukko ja nousujohtoisesti pelaava HIFK, joka viimeksi alisti Kärpät täysin.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ymmärrän tuon Marjamäki-hehkutuksen mitä kauden alla oli, mutta ainakin omaan silmääni Kärpät ei ole koskaan ollut yleisöystävällinen hänen valmennuksen alaisuudessaan.
Eikö edes kaudella 2013-14? Ylivoimainen runkosarjan voitto, mestaruus seiskapelin jatkoajalla. Eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä. Jos tuo ei ole yleisöystävällistä, niin mielestäni vaatimukset yleisöystävällisyydelle ovat melkoisen epärealistisia. Lähes sama toistui vielä seuraavallakin kaudella. Nuo on jotain, mitä monen seuran kannattajat ei pääse kokemaan ikinä.

Ymmärrän tämän päivän Marjamäki-kritiikin tietyiltä osin. En kuitenkaan osta sitä ajatusta, että hän peluuttaisi tarkoituksella tylsää peliä. Ei se ole tavoite. Homma on vaan nyt joistain syistä mennyt väkinäiseksi ja varovaiseksi.

Eilenhän nähtiin taas aktiivisempaa, luistelevampaa ja hyökkäävämpää Kärppää, vaikka tulosta ei saatukaan. Selvää hallintaa, kuten sen toki pitikin olla huomioiden SaiPan tason ja lähtökohdat, joten ei syytä riemunkiljahduksiin. Helpottavia pisteitä ei tullut, joten on suuri mahdollisuus, että väkinäinen puristus jatkuu myös ensi viikon pahoissa vieraspeleissä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Saipa taas sai satunnaisia pyörityksiä, mutta olihan tuo Kärppien näytöstä alusta loppuun. Ilman tuota SaiPan, osin onnekastakin, maalivahtipeliä tilanne olisi ollut varsin erilainen. Hyvin SaiPa taisteli ja Kärppien ruuti oli märkää.

Jos sen näkisi näin, niin varmasti voisi pitää eilistä viihdyttävänä ja hyvänä kokonaisuutena. Itse olisin toivonut, että se olisi oikeasti ollut hallintaa alusta loppuun, silloin pelistä ei olisi tullut noin vaikea.

Ensimmäinen erä oli jopa heikko lähtökohtiin nähden ja meni ihan varmasti SaiPan suunnitelmien mukaan. He saivat hyvästä ensimmäisestä erästä oikean tunnetilan sekä uskoa peliin. Ehkä olisivat voineet läpiajosta tehdä toisenkin. Kärpilläkin oli paikkansa, mutta loppujen lopuksi kiekonhallinta ei ensimmäisessä erässä realisoitunut maalipaikoiksi riittävän hyvin. Tasaväkinen erä maalipaikkojen suhteen ja nähdäkseni vaarallisemmat oli SaiPalla.

Loppujen lopuksi tämän viikon peleissä oli ihan sitä samaa ongelmaa, että nihkeä pelin alku teki pelin vaikeaksi ja loppua kohden sitten se aktiivisuustaso nousi - onhan sen tietenkin pakkokin. Toisiin eriin parannettiin ja kolmannet erät oli jo hyviä. Mikä vaikutus kuitenkin oli Tapparan passivoitumisella, johon Tapola ei ollut tyytyväinen ja toisaalla SaiPan väsymisellä? Oliko pelkästään Kärppien hyvyyttä?

Monelle varmasti viihdyttävyys ja tulos kulkee käsi kädessä. Uskon ja olen kyllä syyskuussa sen myös todistanut, että Kärpät pystyy pelaamaan ihan näyttävääkin kiekkoa ja samalla tekemään tulosta. Pala palalta pitäisi saada kokonaisuutta ehjemmäksi ja pystyä olemaan pelin alkupuoliskollakin vastustajaa parempi.

Ihan niin mustavalkoista tuo ei ole, että osa haluaa vain pelkkää viihdettä ja osa tuloksia. En minä ainakaan näin näe kriittisimpienkään viestejä. Itse haluaisin, että peli kehittyy, josta sitten seuraa myös tulos. Pelin kehittyminen ei välttämättä ole yhtä kuin viihdearvon kasvaminen, joskin melko varmasti viihdearvokin nousee, jos Kärpät pystyy peliä hallitsemaan suurimman osan 60 minuutista, eikä vaan aja aina takaa. Ongelmiahan ei ole ollut pelkästään hyökkäyspäässä, vaan myös puolustaminen on ollut vajaata.

Toivotaan pelillisesti parempaa seuraavaa viikkoa. Sanotaan se nyt jo tässä vaiheessa, että etenkään noista vieraispeleistä en odota mitään näytöstyylin voittoja. Se voi olla paljolti tiivistä puolustamista näissä kovissa vieraispeleissä, mikä on tietenkin myös ihan ok. Se miten puolustetaan hyvin, voi vaatia myös sitä aktiivista karvaamista. Kyllä sitä on nyt jo vähän nähtykin, mutta osataanko sitä vielä tehdä oikein, on toinen juttu.
 

Micol

Jäsen
Huh huh.
Ollaanpa täällä taas niin masentuneen marraskuun mukaisessa vitutusmoodissa!
Mustassa tilassa. Varsinkin muutamat ikuisessa mökötystilassa rämpivät kirjoittajat, joille mikään ei kelpaa.
Mikään ei riitä. Mistään ei nähdä mitään positiivista.
Jos vaikka Kärpät tekis maalinkin joskus, siihenkin löydetään jokin alentava kommentti...
Ja haukutaan pelaajia vuorotellen, joitakin joka pelissä.
Surullista.
Ikävää lukea tollasta joka pelin jälkeen täällä.
Ikävää senkin takia, että nämä mustat pessimistit myrkyttävät muitakin mukaan mustaan tilaan täällä ja vähentävät samalla heidän mahdollista haluaan lähteä mukaan Raksilaan kannustamaan omia...
ja juuri nyt, kun joukkueemme sitä tarvitsee.
Se on ikävää.
------
Silti täytyy uskoa.
Uskoa henkisen solmun aukeavan.
Uskoa Laten palapelin kasautuvan ja rentouden sekä ennen kaikkea itseluottamuksen palautuvan jokaiseen pelaajaan. Ihan jokaiseen.
Samalla meidän, kannattajienkin on vaan jaksettava.
On jaksettava kannustaa, varsinkin nyt, kun joukkueemme tarvitsee sitä.
On tyhmää kääntää selkänsä siinä vaiheessa, kun peli ei kulje ja joukkue näyttää alistuneelta ja rynnätä vasta sitten katsomoon, kun peli kulkee.
Oikea fani on sellainen, kuten esim. Poromafian jengi tänään: hyppivät ja kannustivat pitkin matsia näyttävästi juhlansakin kunniaksi, vaikka jäällä ei onnistunut mikään. Peukku sinne.
Tai sellainen, kuten Etäkärppäjengi etelän halleissa, jotka laulavat tappionkin hetkellä: "Ei oo väliä, me ollaan Kärppiä"...
Tästä olen ylpeä.
En mustista mököttäjistä, jotka näkevät maailmassa pelkkää "kuvottavaa paskaa".
He voisivat mielestäni poistaa palstanimestään suosikkijoukkuekohdasta joukkueen nimen, jos sellaista ei haluta olevan.
--------
Nautitaan matseista eikä mökötetä!
Huh huh. Olipahan taas aika vastenmielistä avautumista (taas vaihteeksi), kuten aikalailla kaikki vähäiset viestit tähän asti foorumilla. Unohdit muuten tällä kertaa maalittaa suorilta tietyt nimimerkit, mutta onneksi muistit kuitenkin korostaa taas, että millainen on oikeanlainen fani, mikä ainoaa oikeanlaista kannattamista ja nostaa itseäsi muiden yläpuolelle. Se on sitä parasta ja arvostettavinta fanittamista. <3

Ei sun mikään pakko ole täällä olla ja lukea itselle vastenmielisiä kriittisiä viestejä huonommilta ihmisiltä, jos noin vitusti ahdistaa jatkuvasti. Et sinä tätä foorumia voi muuttaa mitenkään itsellesi mieleiseksi, joten aikaa voi varmaan käyttää järkevämminkin kuin jeesustelemalla keskustelupalstalla ja opastamalla palstapoliisina muita kirjoittamaan oman mielesi mukaisesti.

"He voisivat mielestäni poistaa palstanimestään suosikkijoukkuekohdasta joukkueen nimen, jos sellaista ei haluta olevan."
- Meneekö jo pikkasen liian pitkälle? Jokainen pitää esillä sitä suosikkiseuraa nimimerkkinsä alla, minkä itse haluaa. Et sinä sitä päätä tai kehoita muita täällä yhtään mihinkään.

***

Huomaatteko muuten muut kirjoittajat, että ketä tässä koitetaan kovin matkia kirjoitustyyliä myöden? Kovin on hienon runollista ja kaikennäköisiä voimalauseita toisensa perään. Ei kai siinä - tyyli on vapaa.
 

Micol

Jäsen
@Powder , annan sinulle ilmaisen vinkin vankan kokemukseni pohjalta, eli ei kannata yrittää tätä porukkaa saada vaikeuksien keskellä kannustavaan ja positiiviseen moodiin. Paskasti ovat asiat ja vittuilu on silloin välittämistä. Silloin ei mennä enää Raksilaan, vaan katsotaan pelit kotona ja mielellään humalassa, koska mitenpä sitä paskaa voi selvinpäin katsoa, jos voi katsoa laisinkaan. Sitten kun menee tarpeeksi huonosti, pitää laittaa boikottiin koko sarja, tai ehkä Steniusta voi kuunnella satunnaisesti aina siihen asti, kun joukkue jää tappiolle. Tämä on se tapa ja se on hyvä niin, siis oikeasti. Saman asian äärellä olemme kaikki ja tunne on iso. Se merkitsee paljon. Hyvinä aikoina ja pudotuspeleissä olemme kaikki kovinkin samanlaisia. Kyllä meillä yhteinen rakkaus on.

@Powder , sinua kannustan pitämään kiinni raikkaasta, joukkuetta positiivisesti tukevasta otteestasi. Tiedän, ja taas omasta vankasta kokemuksesta, ettei se ole vaikeina aikoina tässä yhteisössä helppoa. Minusta on kuitenkin tärkeää uskaltaa olla oma itsensä. Minä arvostan haluasi seisoa suosikkijoukkueesi tukena positiivisella otteella myös näin vaikeuksien keskellä.
Pikkaisen "marttyyriasenteella" meidän Torso nyt liikkeellä. Miksi nämä samat kannustamisjankutukset pitää käydä joka ikinen vuosi täällä läpi - jopa useaan otteeseen? Aina samaa vääntöä. Sillä ei liene mitään merkitystä joukkueen suoritusten kannalta edelleenkään, mitä jossain keskustelupalstalla kirjoitetaan. Peleissä se kannustaminen voi tuodakin merkittävää lisäbuustia joukkueen otteisiin - vähemmän yllättäen...
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pikkaisen "marttyyriasenteella" meidän Torso nyt liikkeellä.
En ole marttyyriasenteella liikkeellä, vaan ihan päinvastoin. Ihan rehellisen tilannekuvan annoin. Ja kyllä, se sopii mulle ihan hyvin, että kannustaa voi myös vittuilemalla. Olen minä sen verran tällä palstalla oppinut. Tunne on hyvästä ja jokainen kanavoi sen tavallaan.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maalinteon tuska on joukkueella äärimmäisen kova. Umpisurkeat otteluiden alut eivät ainakaan auta tätä asiaa, kun maalintekoa joudutaan 'pakottamaan' takaa-ajossa. Viimeiseen kuuteen peliin (ei yhtään 3p voittoa) Kärpät on tehnyt kymmenen maalia. Ei tuollaisilla määrillä ole mitään mahdollisuutta kamppailla otteluiden voitosta - varsinkaan sarjan kärkiryhmiä vastaan.

Ensi viikolla Lukko, sekä 2x IFK. Puistattava viikko, josta odotusarvona on valitettavasti 0-2p.
 

Micol

Jäsen
En ole marttyyriasenteella liikkeellä, vaan ihan päinvastoin. Ihan rehellisen tilannekuvan annoin. Ja kyllä, se sopii mulle ihan hyvin, että kannustaa voi myös vittuilemalla. Olen minä sen verran tällä palstalla oppinut. Tunne on hyvästä ja jokainen kanavoi sen tavallaan.
"Tunne on hyvästä ja jokainen kanavoi sen tavallaan." Se on juuri näin. Jokainen kannattaa tyylillään, eikä 'väärää' tapaa ole tässä asiassa.
 
Eikö edes kaudella 2013-14? Ylivoimainen runkosarjan voitto, mestaruus seiskapelin jatkoajalla. Eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä. Jos tuo ei ole yleisöystävällistä, niin mielestäni vaatimukset yleisöystävällisyydelle ovat melkoisen epärealistisia.
Tulos ei ole seurausta yleisöystävällisestä pelistä tai toisin päin. Peli voi tosin olla sekä tuloksellisesti hyvä ja yleisöystävällistä, kuten tällä kaudella on pariin otteeseen Kärpiltäkin nähty. Vuonna 1995 New Jersey Devils rallatteli Stanley Cupin voittoon tylsänä träppikoneena, eikä se mielestäni ollut kauhean yleisöystävällistä peliä.

Se on sitten eri asia minkä kukin mieltää yleisöystävälliseksi peliksi. Itselleni myrkyllisiä juttuja olivat aikanaan ne jatkuvat tapaukset, kun oman maalin taakse pystytettiin nuotio ja paisteltiin makkaraa siellä, kunnes lähdettiin hyökkäyspään kulmiin pyörimään ilman hyökkäyksen päättävää laukausta. Sitten kun Kärpät oli tehnyt maalin tai kaksi, niin loppupeli peruuteltiinkin kellosta pois. Tehokasta ehdottomasti, mutta en nyt voi sanoa, että nautin kyseisestä pelitavasta paljonkaan arki-iltoina varsinkaan kun vastassa oli liigan häntäpään joukkueet.

Ja tosiaan, yleisöystävällisyydelle se ja sama. Tämä on tulosurheilua jossa vain voitolla on väliä. Pelitapa saa olla minun puolestani vaikka kuinka nihilistinen tahansa, oli kasassa sitten kuinka taitojoukkue tahansa. Runkosarjassa se voi hieman puuduttaa katsoa pelejä, mutta pudotuspeleissä kun napsu pari tulee lisää intensiteettiä ja taistellaan joka sentistä, niin se jo itsessään on yleisöystävällistä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kun täälläkin on puhuttu niistä kovaluontoisista esimerkkipelaajista ja joukkueen liidereistä, jotka astuvat nyt - ja etenkin juuri nyt - eturiviin ottamaan vastuuta ja näyttämään esimerkkiä, niin pitää toki muistaa, että Kärpillä on juuri nyt hyökkäyksestä yhden ketjullisen verran juuri tuollaisia pelimiehiä sivussa eli Turunen, Hyry ja Björkqvist. Kaikki noista todellakin ovat A) kovaluontoisia esimerkkipelaajia, B) äärettömän kovia kamppailijoita (nostavat koko joukkueen tekemistä tuolla saralla, C) korkean työmoraalinen ja pyyteettömän asenteen omaavia Joukkuepelaajia sekä D) myös pisteiden ja joukkueen hyökkäyspelin osalta tärkeitä lenkkejä, jotka pystyvät siihen kaivattuun tuloksentekoon ja olemaan Kärpille - hyökkäyspelin osalta - mutta ennen muuta kaikelta muultakin (henk.kohtaiselta taitotasoltaan ja) anniltaan tärkeitä pelaajia.

Kolme todella kriittistä palasta mielestäni ja kolme pelaajaa, jotka paikkansa ainakin minun sydämestäni ovat lunastaneet kovalla asenteellaan, joukkuelle pelaamisellaan ja armottomalla työmoraalilla. Kukaan noista kavereista ei vedä välistä tai kuseskele joukkueen edun päälle, eikä todellakaan pelkää mennä niihin kentän kaikkein ahtaimpiin väleihin ja kamppailutilanteisiin, jossa niitä mustelmia voi tulla ja pomminvarmasti tuleekin. Ja ovat toki muutenkin erittäin kovia ja tosi hyviä pelimiehiä tähän Liigaan eli kaivattuja kavereita kaikin puolin takaisin kokoonpanoon.

Toivottavasti jo ensi viikolla saataisiin tuolla saralla helpotusta ja edes joku/jotkut noista olisivat takaisin kokoonpanossa. Näitä pelimiehiä kaivataan, kun ensi viikon kivenkova härkäviikko (Lukko, HIFK x2) on vuorossa. Hyryn kohdalla tilanne taitaa noiden päätällien jälkeen olla vain vähän ikävämpi ja kukaan ei tiedä, että milloin se paluu koittaa. Äärettömän paska juttu ja eikait tuossa voi kun odottaa ja toivoa parasta, noista päätälleistä, kun ei koskaan tiedä tai osaa sanoa ja kun Hyry vielä kärsi kaksi pääiskua todella lyhyen ajan sisään, niin tuo asia, jos jokin, pistää vihaksi, etenkin Hyryn puolesta, koska noihin nopeisiin ja peräkkäisiin päätälleihin on uriakin loppunut. Turusen parasta terää ovat viime aikoina kenties taasen syöneet selkävaivat/krampit. Kipeästi kaivattuja pelureita on juuri nyt sairastuvalla.
 

Glove

Jäsen
Kyllähän se pitkässä juoksussa näkyy jos peli ei ole yleisöystävällistä eikä yleisö tykkää näkemästään. Vähemmän porukkaa löytää tiensä halliin, seuraavana vuonna taas vähemmän. Jossain vaiheessa on pakko laskea pelaajabudjettia kun rahat ei vaan riitä ja sitten saadaan huonompia pelaajia ja taas käy vähemmän katsojia kun joukkue on huono.

Vaikka tämä onkin urheilua niin se on myös viihdebisnestä. Kärpillä on aika paskat puitteet tehdä viihdyttävä ottelutapahtuma Raksilan ladossa niin sillon pitäs sitä viihdettä löytyä kentältä sitäkin enemmän.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän se pitkässä juoksussa näkyy jos peli ei ole yleisöystävällistä eikä yleisö tykkää näkemästään. Vähemmän porukkaa löytää tiensä halliin, seuraavana vuonna taas vähemmän. Jossain vaiheessa on pakko laskea pelaajabudjettia kun rahat ei vaan riitä ja sitten saadaan huonompia pelaajia ja taas käy vähemmän katsojia kun joukkue on huono.

Vaikka tämä onkin urheilua niin se on myös viihdebisnestä. Kärpillä on aika paskat puitteet tehdä viihdyttävä ottelutapahtuma Raksilan ladossa niin sillon pitäs sitä viihdettä löytyä kentältä sitäkin enemmän.
Eilen oli kyllä sellainen peli, jossa yleisö viihtyi, tai ainakin siltä se vaikutti. Kärpät pelasi aktiivisesti ja loi paljon maalipaikkoja, joiden kautta katsojat olivat hyvin pelin sisässä. Otteluun mahtui myös hyvin draaamankaarta, eli kyllä eilinen oli sellainen show, jollaista katsojat palaavat katsomaan toisenkin kerran tappiosta huolimatta.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Tulos ei ole seurausta yleisöystävällisestä pelistä tai toisin päin. Peli voi tosin olla sekä tuloksellisesti hyvä ja yleisöystävällistä, kuten tällä kaudella on pariin otteeseen Kärpiltäkin nähty. Vuonna 1995 New Jersey Devils rallatteli Stanley Cupin voittoon tylsänä träppikoneena, eikä se mielestäni ollut kauhean yleisöystävällistä peliä.

Se on sitten eri asia minkä kukin mieltää yleisöystävälliseksi peliksi. Itselleni myrkyllisiä juttuja olivat aikanaan ne jatkuvat tapaukset, kun oman maalin taakse pystytettiin nuotio ja paisteltiin makkaraa siellä, kunnes lähdettiin hyökkäyspään kulmiin pyörimään ilman hyökkäyksen päättävää laukausta. Sitten kun Kärpät oli tehnyt maalin tai kaksi, niin loppupeli peruuteltiinkin kellosta pois. Tehokasta ehdottomasti, mutta en nyt voi sanoa, että nautin kyseisestä pelitavasta paljonkaan arki-iltoina varsinkaan kun vastassa oli liigan häntäpään joukkueet.
Yleisöystävällisyys on tosiaan ilman muuta jossain määrin makuasia. Minä toivon Kärpiltä pitkässä juoksussa sekä voittavaa että viihdyttävää peliä, kun kerran Kärpiltä löytyy kyseisen yhdistelmän mahdollistavat resurssit. Itse asiassa minulle voittaminen on osa yleisöystävällisyyttä, mutta kuitenkin vain yksi osa. Voin kuvitella, ettei New Jerseyn pelaaminen tuolloin olisi ollut minustakaan kovin viihdyttävää, jos sitä olisin seurannut, mutta arvaan myös, että se joukkue tuskin teki sarjansa eniten maaleja tuolla kaudella, toisin kuin Marjamäen Kärpät 13-14. Minä olen tyytyväinen silloin, kun Kärpät pitkässä juoksussa tehoilee hyökkäyspäässä enemmän kuin kukaan muu ja voittaa enemmän kuin kukaan muu. Enempää en vaadi. Noitakaan asioita en vaadi yhdistelmänä näkeväni joka ilta. Ymmärrän, että pitkään kauteen mahtuu monia iltoja, joissa olosuhteet ovat sellaiset, että voittaminen rallatellen ei ole mahdollista. Niinä iltoina valitsen mieluummin voittamisen nihkeästi kuin häviämisen yleisöystävällisesti.
 

Powder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohojosen Kärpät
Huh huh. Olipahan taas aika vastenmielistä avautumista (taas vaihteeksi), kuten aikalailla kaikki vähäiset viestit tähän asti foorumilla.
Heh hee :)
Harmi, jos pahoitit mielesi (taas vaihteeksi), pahoittelut siitä.

Korjataan kuitenkin pari väärää olettamustasi:
Ensinnäkin...oon tänne foorumille kirjotellut yli kymmenen vuoden ajan toistatuhatta viestiä, mutta eri nimimerkillä.
Pidin parin vuoden tauon ja nyt on taas aikaa välillä kirjotella tännekin.
Kärppien matseja olen seurannut paikan päällä tai teeveestä nelisenkymmentä vuotta.
Siksi mulla on voimakkaita mielipiteitä.

Toiseksi...kirjoitan aina itse, omalla tavallani, enkä matki ketään. Oli se sitten runollista tai ei.
Poliisi olen kyllä, siinä olet oikeassa.

Ja koska olen joukkuetta välillä läheltäkin seurannut, haluan kokonaisuutena aina korostaa sitä, että he tarvitsevat kannustusta nimenomaan vaikeina hetkinä eikä ainoastaan voittojen tiellä.

Kuten aiemmin johonkin kirjoitinkin, kyllä muakin vituttaa välillä tosi rankasti hävityn pelin jälkeen.
En ole koskaan tykännyt mistään oman maalin takana seisoskelusta ja taaksepäin pelaamisesta hyökkäyksiin lähdöissä enkä ymmärrä tuon pelitavan ihailua.
En silti halua pelaajia siitä haukkua, tuo on valmennuksen syy.

Totta kai myös muniinpuhalteluakin välillä äijiltä saa huomata, mutta kyllä siellä useimmiten yritystä ja halua pelin voittamiseen löytyy.
Pelin sisällä tapahtuu vaan niin paljon pieniä asioita, jotka valitettavan usein ratkaisevat koko pelin.
Eikä välttämättä johdu kenestäkään meidän pelaajasta.

Eli usein tälläkin palstalla huomaa sen, että jos esim. Kärpät pelaa kaks aikalailla samanlaista peliä peräkkäin ja toisen voittaa maalilla tai parilla... silloin kehutaan, että olipa hieno voitto ja pelattiin tylysti ja järkevästi.
Toinen peli pelataan täsmälleen samalla tavalla, mutta hävitäänkin parin pienen asian (tuomarivirheen tai vastustajan maalivahdin huipputorjuntojen takia) maalilla tai parilla, niin oltiinkin pelattu koko peli täyttä kuraa.
Sitten alkaa itkeminen täällä.

Ja koska en välitä jatkuvaa itkemistä täällä lukea, ignoorasin jo pari toimijaa kyllä.
Mulle voit tehdä samoin.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Petopodin mukaan kärpät pitäny tänää aamujäiden alkuun 40min kriisipalaverin. Kertoo ettei todellakaa oo asiat kunnossa jos aamujäistä käytetään aikaa tällaseen.

Just saying...
Jotain on tehtävä, jos kaukalossa tuo nippu on jotain SaiPaa vastaan ottamassa turpaan.

Toivottavasti tämä toimii jonkinlaisena herätyksenä joukkueelle ja tällä viikolla nähdään eri peli-ilmeellä oleva Kärpät.
 

alcostaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lateen henk.koht. luotto riittää. Pelitapaa on selkeästi tauolla aktiivisempaan suuntaan saatu.
MUTTA miten nämä voi olla mahdollista tältä miehistöltä?

Pelien alut !
Viimeiset 10 ottelua, alkaa 10-20min ihmettelyllä, joka ketju aivan hukassa.
Miten on viddu mahdollista.. luulisi tässä tilanteessa tultaisi 110 lasissa sinne kaukaloon.

Virheet !
Totta niitä sattuu, mutta miten vitussa annetaan niin paljon helppoja henk.koht virheitä.
Höntyllään sinne tänne,tai ollaan paskat housussa paikallaan, niin puolus-kuin hyökkäyspäässä, Hukataan oman miehen vartioinnit,ei taklata, eikä mennä kulmavääntöön idealla tuo kiekko on vittu mun.

Ylivoima
Miten mahdollista ettei tätä saada toimimaan mitenkään...
Kaiken kruunasi Saipa pelin 5-3 yv ei saada syöttöjä edes lavasta lapaan kulkemaan vaan kaverin luistimeen. Samaa hidasta taikinaa vuovataan 20-30sek ennen kiekonmenetystä ja purkua.
On se saatana hankala laittaa kätisyydet kuntoon ja sitä kautta liikuttaa av neliötä nopeilla syötöillä
ja alkaa laukomaan suoraan syötöstä maalia kohti. Aivan mahdonta!

Onko sitten syy asenteessa, sille logolle pelaamisesta vai missä
Keskiviikkoa odotellessa
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
En ole koskaan tykännyt mistään oman maalin takana seisoskelusta ja taaksepäin pelaamisesta hyökkäyksiin lähdöissä enkä ymmärrä tuon pelitavan ihailua.
En silti halua pelaajia siitä haukkua, tuo on valmennuksen syy.
Miten muuten haluaisit Kärppien (tai minkä tahansa seuraamasi joukkueen) pelaavan tilanteet, joissa

A) on mahdollisuudet hyökätä, mutta alivoimaisena
B) pitäisi saada viisikko vaihdettua
C) saadaan kiekonriisto väsyneellä viisikolla omalla alueella
 

Glove

Jäsen
Miten muuten haluaisit Kärppien (tai minkä tahansa seuraamasi joukkueen) pelaavan tilanteet, joissa

A) on mahdollisuudet hyökätä, mutta alivoimaisena
B) pitäisi saada viisikko vaihdettua
C) saadaan kiekonriisto väsyneellä viisikolla omalla alueella
A) Huikealla yksilötaidolla varustettu hyökkääjä vetää puolustavat pelaajat solmuun, huijaa lopuksi maalivahdin kahville ja pistää kiekon nätisti nuottaan.
B) Lyödään vaikka kiekko vastustajan päätyyn ja mennään vaihtoon
C) Nopeasti ja silleen isketään väsynyttä porukkaa vastaan ja klap-klap-klap ja pistetään kiekko tyhjiin.

Kärppien kohdallahan vastaus kaikkiin on "Pelaa kiekko pakille maalin taakse."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös