Liigan valmentajaruletti

  • 1 247 575
  • 4 925

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Naurattaaakohan kaikkea?
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Millaista kendoa tämä Grönborg on seurajoukkueissa peluuttanut ja kuinka hyvin iskostuu kotoiseen liigaamme?
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Grönborg olisi äärimmäisen mielenkiintoinen haku Liigaan. Herran CV puhuu puolestaan. Kovien meriittien ohella mielenkiintoista on herran peluuttama kiekko. Grönborg on tottunut aika erilaiseen kiekkoon kuin mitä Liigassa on nähty. Ei Sveitsissä toimivalla pelikirjalla kuuhun mennä, kun Liigan tiukkaa puolustusta suosiva tuomarilinja asettuu vastaan illasta toiseen. Olisi hienoa nähdä, saisiko Grönborg tuotua sitä hiukan vauhdikkaampaa kiekkoa Tampereelle, Liigaan. Tapolan Tapparalta se vauhdikkaampi vaihde on jäänyt lähinnä välähdyksi CHL:ssä, kun Liigassa on turvauduttu nihilistisempään oman pään tilkitsemisen kautta rakentuvaan peliin.

Vaihtuvuutta on Tapparassa edessä ja käynnistymisvaikeuksia olisi varmasti tarjolla. Mutta Grönborg on äärimmäisen kova nimi ja varmasti hänelle vähintään kohtuulliset palaset olisi tarjolla lähteä rakentamaan. Ehkä Grönborg nimenä jopa auttaisi siirtomarkkinoilla. Olisi ainakin mielenkiintoinen startti luvassa Rautakorven, Tapolan ja Leinosen jälkeiselle ajanjaksolle. Toisi realisoituessaan väriä koko Liigan ympärille. Olisihan tuossa riskinsä, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen, kokeilun arvoinen arpa Liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Grönborgin näytöt seurajoukkuetasolla?

Niinpä.

Tulee olemaan täysi arpa, jos tämä huhu toteutuu. Ei nämä "liiton" miehet ole liian usein onnistuneet.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Grönborg olisi ihan helvetin kova kaappaus. Olisi muutenkin hienoa saada ulkomaalaisia valmentajia Liigaan. Loppuisi ehkä tämä loputon träpin träpin träppi.
Jokereiden Glen Hanlon kaudella 2008-2009 onkin viimeisin ulkomaalainen päävalmentaja. Täysin kotimainen päävalmennus onkin ollut todella harvinaista missään Euroopan sarjassa. On ollut rikkaus, että se on ollut kysyttyä myös kovemmissa sarjoissa ja pelitavat ovat tuoneet maajoukkuemenestystä.

Esimerkiksi Keski-Euroopassa on hyödynnetty paljon myös pohjoisamerikkalaista valmennusta ja seurajohtamista maajoukkueita myöten ehkä liiaksikin asti. Monet seurat siellä ovat vielä kovin konservatiivisia sekä suosivat kanukkeja ja vanhemman liiton pelitapoja. Toki vanhan liiton koutsiksi katsottava Doug Shedden toi suomalaiseen kiekkoon paljon hyviäkin asioita.

Grönborg edustaa ulkomaalaisvalmentajissa kuitenkin paljon raikkaampaa ja modernimpaa linjaa. Hän on nähnyt sekä ruotsalaista, sveitsiläistä että yhdysvaltalaista kulttuuria.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Huh! Pelaajista viis, olisi Grönborg ensi kauden ylivoimaisesti mielenkiintoisin hankinta numero uno, ei kahta sanaa. Paljon on jauhettu Liigan pelitavoista ja niiden mukana tuomasta 'tylsyydestä', mutta tässä voisi olla kaveri, joka ihan oikeasti tuohon Liigan pitkään Meidän pelin putkeen kiilaa voisi lyödä väliin ja haastaa kunnolla tuota ianikuista suomalaista jääkiekkoajattelua. Liigassa on tuota "vastarintaa" pelitapojen suhteen aika paljon nähty ja laihaksi se on (etenkin pudotuspeleissä) jäänyt, mutta Grönborgilla, jos kellä, voisi olla tarvittava työkalupakki ja tietotaito tuon padon murtamiseen.

Tapparalta inkovatiivista ja aikamoista boxin ulkopuolella ajattelua, jos tämä toteutuu. Toivotaan, että totetuu, olisi todella jännitävä haku (hyvällä tavalla) aikamoinen piristysruiske ja isosti mielenkiintoa herättävä peliliike. Haaste ja koko ennakkoasetelma tälle hankinnalle olisi niin herkullinen ja jännittävä, että jestas sentään. Kova, todella kova, jos pitää paikkansa tämä Kunnarin lähde.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Uuden alkuhan tuo olisi totaalisesti, mutta saattaa kaiken mennessa jengoilleen olla taydellinen hankinta joka toisi uuden raikkaamman tuulahduksen Liigaan. Jonkun taytyy aina muuttaa pelia rikkoakseen vanhaa ja jos se tuo menestysta, muut seuraavat perassa, sama joka joukkuelajissa.

Mutta kuten taallakin jo todettua, kasvukipuja olisi tiedossa suurella varmuudella (eroaisiko se Tapparan normisyksysta paljoa?), first one through the door always gets his nose bloody, mutta Tapparassa on Leinonen-Rautakorpi-Tapola akselilla ollut siima aina pitka. Nyt alkaisi kaikki uusilla kasvoilla, onko siiman pituus sama? Uskoisin kulttuurin painavan taustalla ja taten aikaa olisi, ellei koko pakka romahtaisi.

Todella monta liikkuvaa osaa mutta jos toteutuu niin otan piristysruiskeena ja ilolla vastaan.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ennalta erittäin kova naaraus kyllä Tapparalta, mikäli hän tänne saapuu. Kasvukivut voi olla ensimmäisellä kaudella kovat, kuitenkin niin eri peliä ymmärtääkseni peluuttaa hän.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Grönborg olisi kyllä mielenkiintoinen nimi Suomeen. Vaikea sanoa etukäteen onko isokin riski, mutta joka tapauksessa iso nimi ja meriittejä kansainvälisestä jääkiekosta riittää.

Suomi on tosiaan ollut pitkään valmennuksen suhteen aika omavarainen saarekkeensa, mutta onhan täälläkin ollut historiassa silti ulkomaisia valmentajia, jotka ovat vieneet kotimaista jääkiekkoa harppauksin eteenpäin. SM-liigan ajalta merkittävin lienee isä-Jursinov ja SM-sarjan ajalta Carl Brewer.

Ilvesläisittäin lämmöllä muistetaan myös poika-Jursinovia ja etenkin mestarivalmentaja Len Lundea, joka hieman heikommalla menestyksellä valmensi sittemmin myös Leijonia. Anatoli Bogdanovin aikaa ei muistella kovin lämmöllä. Vaclav Sykoran aika jäi valitettavasti kovin lyhyeksi ja Curt Lindströmin parasta ennen -päiväys taisi olla jo mennyt Ilveksen aikoihin, vaikka Kariya–Stefan–Hyvönen -ketjua muistelenkin kovin mielelläni.
 
Vakavasti puhuen, toteutuessaan taitaa siinä olla Liigan kovin ja mielenkiintoisin koutsi ensi kaudella.

Eikä vain ensi kaudella, vaan koko 2000-luvulla.

En epäile Kunnarin lähteitä ja harvoin hän pielessä on huhujensa kanssa. Silti tätä on todella vaikea käsittää. Koko NHL:n ulkopuolisen maailman kenties kovin ja kovapalkkaisin valmentaja (ehkä Jukka Jalonen poislukien) siirtyisi kotoiseen liigaamme. En vain usko todeksi ennen kuin näen. Huima juttu jo huhuasteellakin.

Sitä en tosin allekirjoita, että tämä olisi jotenkin tosi rohkea ja innovatiivinen ratkaisu. Ainoastaan hemmetin kova kaappaus toteutuessaan. En pitäisi myöskään Crosbyn hankintaa Ässiin innovatiivisena, vaan ainoastaan kovana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Grönborgin näytöt ?

Viimeaikaisimpia Sveitsistä nämä:

2022-23, Zürich, 3.paras runkosarjassa juuri nyt, pistekeskiarvo 2.00
2021-22, Zürich, 3.runkosarajssa, hävisi finaalit.
2020-21, Zürich, 5.runkosarjassa, putosi välierässä.
2019-20, Zürich, 1.runkosarjassa, korona keskeytti kauden.

Maajoukkue:
2018 Ruotsi, Maailmanmestaruus
2017 Ruotsi, Maailmanmestaruus

Siihen vielä Myrrä ja MOjanen apuvalmentajaksi, niin hyvä paketti kasassa.
 

Kyle

Jäsen
Tämä palsta alkaa olemaan kyllä jo huvittavaa luettavaa. Nyt Myrrän pelikirja on jo muuttunut pelitavalliseksi eduksi meidän peliä vastaan, kun se viime vuonna hyvään aikaan lytättiin täysin riittämättömäksi playoffeihin ja siltähän se lopulta Ahokasta vastaan myös näytti.

Itse kyllä allekirjoitan tuon väitteen ainakin osittain. Siitä on joskus Ilves-keskustelussakin väännetty.

Pelitapa oli toimiva silloin kun pelaajat olivat terveitä ja oli kunnon flow. Väsyneenä eli esim pudotuspelien kovassa peliruuhkassa ja silloin kun joutu nostamaan isomustajärviä ja nickolishineitä kokoonpanoon se ei toiminut. Paras näyte oli pystykiekon toimivuudesta oli lock-out kauden syksyllä kun Ruotsalaisen ja Välimäen johdolla oli tehokasta ja ennen kaikkea näyttävää.

Sanoisin, että Ilveksen materiaali ei todellakaan ollut tarpeeksi leveä toteuttamaan tuota ylikuormittavaa pelitapaa ja myös viime kevään pelaaja hankinnat epäonnistuivat tukemaan sitä. (Anttila, Nicolishin, Beck, jokatoisen pelin pelaava Haapala)

Paras esimerkki Myrrän pelitavan toimivuudesta olivat juuri paikallispelit johon saatiin täysi lataus. Oikeastaan ainut kerta kun Tapolan porukka pystyi omalla pelitavallaan pysäyttämään Ilveksen oli Nokia-areenan avausviikonlopun back-to-back pelien jälkimmäinen ottelu, joka olikin täysi tyrmäys.

Kyllä Myrrän aikakausi jää ainakin omiin kirjoihin ennenkaikkea pelillisesti viihdyttävänä aikakautena.

Jos Ilveksen nykyinen materiaali ei ole riittävä toteuttavaa Pennasen pelitapaa valehtelee itselleen, että nykyistä vielä heikompi materiaali olisi riittänyt viime kausina parempaan sijoituksiin toisella valmentajalla. Myrrän pelitavan haavoittuvuus tuli siinä, että jos jäätiin pelissä altavastaajaksi kenttätapahtumissa niin ei pystytty ollenkaan hidastamaan peliä vaan jäätiin auttamatta jalkoihin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: bar1

juhnis

Jäsen
Monella näyttää olevan sellainen mielikuva, että Grönborg peluuttaisi erityisen vauhdikasta tai hyökkäysvoittoista kiekkoa, mutta mielestäni ruotsalaisen pelikirja on Sveitsin liigan valmentajista kaikkein eniten kiekkokontrolliin nojaava. Zürich on varsinkin tällä kaudella pelannut erittäin puolustuspelilähtöisesti, ja joukkueen otteluiden maalikeskiarvo (4,3) olisi jopa Liigassa pienimmästä päästä. Grönborg toisi ehkä joitakin pohjois-amerikkalaisia mausteita Tapparan peliin, mutta mikään päästä päähän -hurlumhei ei hänen filosofiaansa kuulu.

Seuravalinnan osalta täytyy myös huomioida se, että koko Zürichin pesti on sujunut selvästi alle odotuksien. Vaikka playoffseissa on päästy pitkälle, mikään muu kuin mestaruus ei riitä massiivisella budjetilla operoivalle seuralle. Viime kaudella siirto KHL:ään oli jo ilmeisen lähellä (ennen Venäjän hyökkäystä), mutta Grönborg päätti vielä pysyä Sveitsissä ja tavoitella sitä mestaruutta. Keväällä Zug kuitenkin nousi 3-0-tappioasemasta mestariksi, joten tällä kaudella kannua pitäisi päästä nostelemaan tai muuten ruotsalainen jää seuran historiaan vain kalliina epäonnistumisena.
 
Monella näyttää olevan sellainen mielikuva, että Grönborg peluuttaisi erityisen vauhdikasta tai hyökkäysvoittoista kiekkoa, mutta mielestäni ruotsalaisen pelikirja on Sveitsin liigan valmentajista kaikkein eniten kiekkokontrolliin nojaava. Zürich on varsinkin tällä kaudella pelannut erittäin puolustuspelilähtöisesti, ja joukkueen otteluiden maalikeskiarvo (4,3) olisi jopa Liigassa pienimmästä päästä. Grönborg toisi ehkä joitakin pohjois-amerikkalaisia mausteita Tapparan peliin, mutta mikään päästä päähän -hurlumhei ei hänen filosofiaansa kuulu.

Täysin samaa mieltä tästä. Mistähän tuo mielikuva hyökkäävästä hurlumhei-lätkästä oikein kumpuaa. Lions on itseasiassa tehnyt tällä kaudella noin 3 maalia per ottelu, mikä on sarjan keskitasoa. Sen sijaan päästettyjä on hämmentävän vähän, vain 1,6 per ottelu, mikä on selvästi koko sarjan paras lukema.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pakko myöntää hieraisseeni silmiäni uutisen luettuani. Aprillipäiväkin meni jo.

Grönborgin kykyjä päävalmentajana ei kukaan käy kiistämän ja hänen Tampereelle saapuminen lisäisi kiinnostusta Tapparaan ja liigaan yleensäkin.

Mitä Tappara voi kuitenkaan tarjota Grönborgille? Uusi haaste totta kai, mutta Grönborgin olettaisi tässä vaiheessa uransa ottavan vielä askeleen eteenpäin, eli päävalmentajanpestin NHL:ssä, tai muussa tapauksessa vain mahdollisimman ison tilipäivän. NHL:n lisäksi uskoisin useiden seurojen Ruotsista, Sveitsistä ja myös Saksasta tarjoavan paremman korvauksen.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Eikä vain ensi kaudella, vaan koko 2000-luvulla.
Kyllä mulle Jukka Jalonen on häntä kovempi jääkiekkopäävalmentaja. Toki jos vertaa 2020-luvun Grönborgia ja Kerhon ajan Jalosta, niin silloin Grönborg vie voiton.
Täysin samaa mieltä tästä. Mistähän tuo mielikuva hyökkäävästä hurlumhei-lätkästä oikein kumpuaa. Lions on itseasiassa tehnyt tällä kaudella noin 3 maalia per ottelu, mikä on sarjan keskitasoa. Sen sijaan päästettyjä on hämmentävän vähän, vain 1,6 per ottelu, mikä on selvästi koko sarjan paras lukema.
Mulla kävi hyvä tuuri, kun juuri eilen tosiaan katsoin ZSC Lionsin ottelun. Ei kyseinen ottelu mikään "hurlumhei" ollut, vaikka päättyikin 6-2 Luganoa vastaan. Ottelu oli kuitenkin silmällä katsottuna selkeästi nopeatempoisempi ja "hurlumheimäisempi" kuin keskiverto-ottelu Liigassa.

Edelleenki ihmettelen, että jos tavoite on NHL:ssä, niin miksi tulee Suomeen. Haluaako lie ottaa jotain vaikutteita suomalaisesta jääkiekosta ennen kuin yrittää murtautua tarunhohtoiseen. Puhtaasti Kärppä-fanina en halua tämän toteutuvan, mutta puhtaasti Liiga-fanina haluan toteutuvan. Pahimmillaan (tai Tapparan näkökulmasta parhaimmillaan) Tappara saa aivan hirvittävän joukkueen kasaan ensi kaudelle.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko myöntää hieraisseeni silmiäni uutisen luettuani. Aprillipäiväkin meni jo.

Grönborgin kykyjä päävalmentajana ei kukaan käy kiistämän ja hänen Tampereelle saapuminen lisäisi kiinnostusta Tapparaan ja liigaan yleensäkin.

Mitä Tappara voi kuitenkaan tarjota Grönborgille? Uusi haaste totta kai, mutta Grönborgin olettaisi tässä vaiheessa uransa ottavan vielä askeleen eteenpäin, eli päävalmentajanpestin NHL:ssä, tai muussa tapauksessa vain mahdollisimman ison tilipäivän. NHL:n lisäksi uskoisin useiden seurojen Ruotsista, Sveitsistä ja myös Saksasta tarjoavan paremman korvauksen.
NHL ei varmaan ole realistinen vielä, mutta CV:en täyttäminen vielä Liigalla, niin avaisiko se oven tarunhohtoiseen? Raha ei varmaan ole enää se pääasia Grönborgilla, mutta toki varmaan liigan kovapalkkaisin ukko tietenkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Seuravalinnan osalta täytyy myös huomioida se, että koko Zürichin pesti on sujunut selvästi alle odotuksien. Vaikka playoffseissa on päästy pitkälle, mikään muu kuin mestaruus ei riitä massiivisella budjetilla operoivalle seuralle. Viime kaudella siirto KHL:ään oli jo ilmeisen lähellä (ennen Venäjän hyökkäystä), mutta Grönborg päätti vielä pysyä Sveitsissä ja tavoitella sitä mestaruutta. Keväällä Zug kuitenkin nousi 3-0-tappioasemasta mestariksi, joten tällä kaudella kannua pitäisi päästä nostelemaan tai muuten ruotsalainen jää seuran historiaan vain kalliina epäonnistumisena.

Olisko tarkempaa tietoa noista Sveitsin budjeteista, kun näin paljon asioista tiedät? Kovasti epäilen tuota, että _vain_ Zürich siellä operoisi isolla rahalla. Tuommoinen keskimääräinen oleskelu 3.sakissa ei nyt kamalan heikolta tekemiseltä näytä. Esim Zugin joukkue tällä kaudella on ihan eri planeetalta materiaaliltaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös