Pelicans kaudella 2022–2023

  • 440 432
  • 2 387

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Juu mitä sitä suotta huudella Pelicans-historian kolmanneksi parhaimman maalintekijän perään, kun oli ihan paska pelaaja ja yliarvostettukin vielä. Hyi että sentään, miten kukaan kehtaakaan tuollaisen perään haikailla.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Katsoitko sä pelejä viime kaudella? Smejkal teki paljon pisteistään nimenomaan muuten kun roikkumalla takatolpalla, jos peliä katsoi koko sen vaihdon osalta, eikä vain kahta-kolmea sekuntia ennen maalia. Usein maaleja edelsi myös aika kovia yksilösuorituksia ja usein pienpeliä Jasekin kanssa, josta seurauksena oli vapaata tilaa maalilla.

Näkymätön Smejkal oli harvemmin kuin Jasek, jolta nähtiin ohipelejä hetkittäin, kun näytti ettei sitä kiinnostanut lainkaan, mutta Smejkal hoiti myös sentteri-Jasekin velvollisuuksia ja oli usein ensimmäisenä hyökkääjänä alhaalla ja takakarvasi hienosti, siitä se ei juuri missään pelissä luistanut, toisin kun Jasek.
Tällä kaudella Jasek on paljon enemmän pelannut sentterin velvollisuuksien mukaan kun viime kaudella ja kieltämättä hienosti polkenut alaspäinkin.

Itse näen enemmänkin että tämä viime kausi eli enemmän jatkumoa Smejkalin 2019-20 kaudelle, jolloin oli Sparta Prahan tähtisikermässä neljänneksi paras pistemies ja tämä Tappara-kausi oli puoliksi välikausi jossa joukkue ja pelaaja ei kumpikaan ollut onnellisia toisiinsa ja se näkyi pelissä.

Täysin samaa mieltä olen siitä että jos joku niklasnordgren olisi pelannut samalla intesiteetillä alaspäin mitä Jasek pelasi useissa peleissä viime kaudella, olisi tämä koodinimi niklasnordgren lentänyt katsomoon tai alaketjuihin. Sen takia mua harmittaakin se ettei esim Nordgren saa samoja vapauksia mitä joku kalliimpi ulkomaalainen voisi saada, vaikka Nordgrenissä on potentiaalia vastaaviin pisteisiin kun jossain isommalla palkalla operoivassa tuontimiehessäkin.
Mun mielestä Smejkal oli poikkeuksellisen korkealla työmoraalilla varustettu tsekkipelaaja. Käytti runkoaan hienosti tilan tekemiseen. Ja voitti 1-1 tilanteita laitojen ja maalin lähellä enemmän kun moni, joka yhtä paljon verkkoa pöllyttää.
Ei todellakaan ollut mikään pelin ulkopuolella hiihtelevä opportunisti. Enemmän se Jasek pelin ulkopuolella mielestäni pyörii.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Ilomäki vei kyllä Perssonin 100-0 kahville, onneks ei tullu maalia tosta
 

Keppana81

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä, että millaiset pakkiparit väännetään myöhemmin kun Toppari ja Utunen palaa peleille. Riihinen on kuitenkin näyttänyt, että pärjää jo Liigassa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Eipä Nordgrenista oikein mitään saada noissa alemmissa ketjuissa irti vaikka kokonaisvaltaisesti hyvin niissäkin pelaa, joten sinällään lopulta aika se ja sama onko poika katsomossa vai kokoonpanossa jos ei ole tulosyksikössä. Turussakin sai reilut viisi minuuttia vähemmän peliaikaa kuin mitä ketjukaverit Roine ja E.Vilén, joten ilmeisesti Niemelä ei näe pojan otteita yhtä positiivisina kuin mitä täällä palstalla nähdään syystä tai toisesta.

Bryggmaninkin kohdalla ollaan vähän siinä ja tässä, että on pakko alkaa pikku hiljaa hakea miehelle sitä uutta paikkaa kokoonpanosta, kun kuusi peliä Jasek-Kangasniemi-Kivenmäki akselin kanssa on tuottanut sen 0+0 ja -3 tehotilaston, eikä se yhteispeli muutenkaan ole mitenkään ruusuisesti tuossa rullannut vaikka ajoittain on toki välähdyksiä nähty. Onko Roine sitten tuohon ykköseen Jasekin ja Kivenmäen kaveriksi se oikea mies on varmasti se suurin kysymysmerkki, etenkin nyt sitten kun Nordgren on poppareilla. Mielestäni olisi voinut rohkeammin hakea ykköseksi Kivenmäki-Jasek-Nordgren kolmikon, kakkosen pitää ennallaan, kolmosen tämän päiväisessä muodossaan ja sitten neloseen lyödä Roineen Hirvosen tilalle niin saataisiin siihen kaikista huonoiten toimivaan ketjuun laatua. Mutta näillä mennään, Sir Tommi on suunnan valinnut ja nyt katsotaan mihin tulokseen tämä johtaa.

Anderssonin paluulle peukkua, toivottavasti vaivat on nyt selätetty tämän kauden osalta.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Roine olisi neloseen vähän turhan hyvä pelaaja ja siitä tiedetään aina mitä saadaan kun se on kentällä, pelaa se sitten 7min tai 25min, yksikään tilanne ei jää kesken. Hyvä että se saa paikan kärkiketjussa, voi tulla tehojakin työn ohella.

Itse olisin Bryggmanin pitänyt ykkösessä, tai edes kakkosessa, koska tosiaan paremmalla tuurilla se olisi joukkueen maaliykkönen, eikä kyse ole vaan siitä ettei sillä olisi käsiä vaan silkasta epäonnesta ja vastustajan maalivahtien hienoista venytyksistä. Ei ole Smejkal ei eikä sitä kannata siihen mitenkään verrata.
Bryggmanilla on edelleen kaikki edellytykset 15-20 maalin kauteen mitä siltä alussakin voi odottaa, kunhan vaan alkaa musta uppoamaan verkkoon niin pää saadaan auki.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Tykkään edelleenkin Bryggmannista, mutta mä en oikein ymmärrä mistä tämä 15-20 maalin odottama pursuaa?

Kaveri ei ole iskenyt 10 maalia kertaakaan urallaan pelatessaan joko ruotsin divarissa tai SHL:ssä. Toki Pelicansilla on isompaa tonttia tarjolla kärkiketjuissa, mutta silti.

Itse odottaisin herralta vain vähän enemmän röyhkeyttä, rujoutta sekä vääntöä. Näitä lisää, niin ketjukaverit kiittää ja muutama pistekin ropisee siinä sivussa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Laukkanenhan tuossa on mokannut, mikäli on Bryggmanista Smejkalin korvaajaa kaavaillut. 2. ketjuun erinoimainen haku Tyrskyn tilalle, muttei 1. ketjuun Smejkalin saappaisiin.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Niemelän ja Laukkasen ennakkokommentteihin perustuen: Smejkal ---> Bryggman ja Tyrväinen ---> Enlund.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös