Kivikausi 2.0 – eli otteet kaukalossa 2022–2023

  • 694 987
  • 14 909

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Taas kauheeta koohellusta.
Puolustus unohteli tepsin hyökkääjiä maalinedustalle vapaaksi, ja hyökkäykset oli taas roiskimista päätyyn.
Muutamassa maalintekopaikassa kädet tärisi tai jonkunlainen pelko nous esiin.
En ny kauheesti syyttäis maalivahteja vaikkei hekään ihan parastaan esittänyt, mut tuollaisen puolustuksen takana ei vaan voinut mitään.
Kolmannen erän loppuun peli rauhoittui ja syötötkin alko mennä perille.
Jos noin avataan huomenna niin ekat kolme pistettä tulee, ässien kaks ekaa peliä pelattiin kovia joukkueita vastaan, huomenna tulee vastaan suht saman tasoinen joukkue.

PJ

Ilves pelissä oltiin PAPP:ssa todella pahoissa vaikeuksissa ajoittain ja hävittiin kaksinkamppailuja kulmissa sekä milloin missäkin. Ilves ei kuitenkaan laatupaikkoja 5vs5 pelissä montaa saanut.
Tänään ei oltu edes samalla tavalla ahdingossa kuin Ilvestä vastaan, mutta TPS teki avauserään kaksi maalia tollasista 3 luokan paikoista, joita vaan silloin tällöin tulee (tosin ei Ässien tekemänä).
Tuo eka maali mikä meni patjan alta, niin ei siinä Rubin nyt mitenkään huonosti pelaa tolppa on kiinni ja polkkari näyttää olevan jäässä, mutta niin vaan se kiekko sieltä menee...voisi sanoa, että aika isolla prosentilla kiekko olisi jäänyt polkkariin, mutta meni ihan lättynä tuoretta jäätä pitkin.

3 maalia TPS teki sota alueelta, missä puolustettiin selkeästi huonosti tai äijät oli hukassa. Ja tuohon kun lisätään Tuomiston 3 luokan maalipaikasta tekemä viimeinen, niin tuo TPS:n YV maali oli ainut, missä ei Ässillä ollut oikein mitään "jossiteltavaa/seliteltävää".
Joskus vaan uppoaa kun kiekkoa toimitetaan maalille ja sitä TPS tänään teki ja Ässät hinkkaa kun pitäisi kiekko heittää maalille, vaikka juuri sitä varten hankittiin Talajaa ja Joensuuta.

Kuitenkin pakko olla samaa mieltä, Ässien pelaaminen on näyttänyt sekavalta ja mitään erikoisia rakenteita ei ole ollut nähtävissä.
Esimerkiksi edes ykkösketju ei ole saanut kahteen peliin juuri minkäänlaista selkeää yhteispeliä näkymään.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jätkät ripottelee tuhkaa jo päälle vaikka pelit on olleet viime kauden kakkosta ja kolmosta vastaan, jotka eivät edes ole muuttuneet läheskään niin rajusti kuin Ässät. Huominen peli näyttää paljon enemmän koska Jypin tilanne on ollut pitkälti sama kuin Ässien. Jos huomennakaan ei tule pisteitä voi alkaa jo hivenen huolestumaan.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Ei kannata liikaa tuhkaa ripotella, Tepsille pomppi raakasti ekassa erässä ja loppu olikin sitten pois pelailua.

Silti sanoisin, että muutama vaihdos huomiselle voisi olla paikallaan ihan sen takia, että nähdään pelipaikan kokoonpanossa vaativan joka päivä 100%:n yrittämisen ja vähintään 90% suoriutumisen. Ei saa kenellekään syntyä kuvaa automaattisesta paikasta kokoonpanossa.

Edelleen sen Matinpalon kanssa kannattaisi tehdä nyt parin kauden jatkot, oli Määtän kanssa Ässien ehdottomasti paras pakki.
Anteeksi vääriin pöytiin huutelu, mutta tuolla puolustamisella olisi tehnyt tiukkaa sarjaporrasta alempanakin. Kunnon pelimiehet vasta heräilee 20 min jälkeen eikä pelaile pois.

Tepsille pomppi raakasti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on henkisesti jumissa. Joukkueen historia on sellainen että nykypelaajatkin, varsinkin Joensuu, ottaa siitä painolastia itselleen. En tekisi radikaaleja muutoksia kokoonpanoihin vaan pelaajia pitää vaan tukea. Voin vannoa että tuolla ei kukaan alkuun 2 peliä lähtenyt löysäilemään.
Ei tuo rosteri myöskään ole niin huono. Tämä oli se pahin mahdollinen alku mitä voi tapahtua useita vuosia hävinneelle joukkueelle. Henkinen koutsaus punnitaan nyt. Veikkaan huomenna voittoa...
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lauantain kotiavaus erittäin tärkeä. Tavoitteena voitto ja pitäisi kotiyleisökin saada syttymään. Helppoa ei ole, vastaan tulee Rautakorven aktiivinen ja hyvin liikkuva Jyp.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Nonni, suunta on huomenna ylöspäin, koska huonommin ei voi enää mennä.
 

Juhnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool, Bayern Munchen,
Peli oli samanlaista kun viime kaudella. Tehtiin asiat sinnepäin, päättäväisyys ja aggressiivisuus loistivat poissaoloilllaan. Hyökkäykset menivät kulmiin, laukauksia maalille tosi vähän. Patahyökkääjät otettiin aina fyysisesti kiinni ja ajettiin laitaan. Omassa päässä seurattiin metrin päästä ja annettiin vastustajan tehdä mitä halusi.
Ainakin kolme maalia lepsuiltiin omassa päässä. Kaveri teki maalin ja pakki oli aina jäljessä tai ei saanut estettyä. Ihmeellisiä nukahduksia tai välinpitämättömyyttä.
Sevänen -Heimosalmi pari pitää erottaa. Nuorista fyysisyyttä puolustukseen.
Hyökkäyspäässäkään ei ajeltu tilanteita loppuun, karvaus oli näennäistä.
Odotankin muutoksia, sillä yksikään ketju ei toiminut.
Aaltonen neloseen tuomaan ennakkoluulotonta taklauspeliä joukkueeseen, sytyttämään kokoluokkien ja kotiyleisö.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Joensuulle tekisi varmasti hyvää jutella henkisen valmentajan kanssa. Ei tartte ottaa liikaa paineita Ässistä, pää ja peli hajoaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kun jalka ei riitä vastustajaan nähden niin peli on tuon näköistä ja tulos sen mukaista. Ei ehditä puolustamaan, ei hyökkäämään, ei taklaamaan eikä karvaamaan. Lisäksi oman maalin edestä puuttuu ne pakit jotka siivoavat maalinedustaa. Eilenkin taisi tulla kolme kaappia siitä kun tepsillä oli äijä vapaana maalinedustalla. Vaikeaa on just nyt
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Lauantain kotiavaus erittäin tärkeä. Tavoitteena voitto ja pitäisi kotiyleisökin saada syttymään. Helppoa ei ole, vastaan tulee Rautakorven aktiivinen ja hyvin liikkuva Jyp.
Ja sama kuin muitakin vastaan että jos otat tyhmiä jäähyjä niin Kemell, Puustinen ja kumppanit tekee yv:llä selvää jälkeä padasta.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Alkaneen kauden suurin parannuskohde Ässien kohdalla on nimenomaan kotipelit. Voittoa (ja kotiyleisöä) on niissä pelätty jo vuosikausia, tuloksena pelokasta näennäispeliä. Kotona saldo on saatava plussalle, se on edellytys, että tämä kausi olisi positiivinen. Se nyt vaan on näin.

Se ei tietysti tarkoita, että juuri tämä jyppipeli olisi ehdottomasti voitettava, yhdessä pelissähän on paljon satunnaistekijöitä, mutta hyvän peli-ilmeen täytyy välittyä katsojille. Jokin hengetön romahdus taas ei nyt tule lainkaan kysymykseen.

Eilinen peli kaivoi taas jo poterostaan synkistelyä ihan paikallista lehdykkää myöten, ja jos tämäkin hävitään hengettömällä esityksellä saatan itsekin liittyä synkistelijöihin, sen verran vaikealta alkaa näyttämään. Kausi on kuitenkin vasta ihan alussa, sitä tässä yrittää itselleenkin vakuuttaa, toivoa on vielä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Näin nukutun yön jälkeen voi todeta, että kausi lähti liikkeelle oikeastaan pahimman mahdollisen skenaarion toteutumisella ennen kotiavausta. Mutta eiliset numerot kiistatta mairittelevat Tepsiä, se on fakta, pelillisesti ihan tasainen ottelu. Sehän täällä jo todettiin, mutta kun ensimmäisen maalin jälkeen pelin vain annettiin lipua käsistä, eli juuri tämä sama ilmiö joka tässä on vaivannut ihan korostuneesti viimeisen 3-4 kauden aikana. Nyt lähden ilman muuta siitä, että eilinen vahva kolmas erä auttaa jo kääntämään suuntaa joukkueen sisällä ja siitä saadun boostin turvin kyetään tänään ottelu aloittamaan.. lisäksi lienee äkkiä mahdollista sekin, että JYP tulee jopa vähän takki auki Poriin, kun siellä ollaan tietoisia Ässien vaikeasta liikkeellelähdöstä

Siitä ei toki mihinkään pääse, että tänään on edessä todella kriittinen ottelu.. ei edes pisteiden kannalta vaan sen, että kyetäänkö heikko lähtö heti kääntämään toiseen suuntaan. Joukkue kyllä tietää treenikauden perusteella, että ei se ole lainkaan noin huono, mitä kahden ensimmäisen ottelun numerot näyttävät..
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ja sama kuin muitakin vastaan että jos otat tyhmiä jäähyjä niin Kemell, Puustinen ja kumppanit tekee yv:llä selvää jälkeä padasta.
Ei ole Jyppi tänä vuonna pistepajatso siten kuin viime syksynä. Tukka-Jukka ja Nemo pitää siitä huolen. Ennustan siis kolmatta tappiota putkeen.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaa taas pöydässä on jalan riittämättömyys kommentti. Ässillä homma on eritoten kiinni korvien välissä ja sitä kautta varmuudessa. Paineet ovat kovat ja tähän ynnättynä se vuosien muovaama ohkainen itseluottamuksen lanka.

Kaksi ensimmäistä peliä olivat täysin erilaisia kuin viimeisimmät treenipelit, kaikki aloitteet annettiin vastustajalla.

Jos nyt kotipelissä tänään palataan siihen aggressiiviseen Ässään jossa otetaan ne aloitteet itselle niin hyvä tulee. Pienistä asioista liikkeelle johon voi itse vaikuttaa.
 

Doc Holliday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Bayern Munchen
Joukkue on vaihtunut pelaajiston suhteen merkittävästi. Heitä on Suomesta, Ruotsista, Kanadasta ja USA:sta. Hitsautuminen ei tapahdu lyhyessä ajassa vaikka valmennus yrittää parhaansa.

Kaksi seikkaa kuitenkin aiheutaa suurimmat ongelmat; puolustus, mukaanlukien puolustaminen viisikkona sekä luistelunopeus. Jälkimmäinen on kuitenkin suurelta osin seurausta ensinmainitusta.

Joukkue ei pääse jouhevasti ylös omasta päädystä kun vastustaja paineistaa. Syötöt ovat epätarkkoja ja paineettomalle puolelle ei saada toimitettua kiekkoa. Eniten laittaa silmään ns kantavien voimien näkymättömyys; heidän, joiden pitää ottaa joukkue ns reppuselkään näyttäen esimerkkiä.

Kaksi hävittyä peliä nimekkäitä vastustajia vastaan ei vielä huoleta mutta suunnan kääntäminen edes kohtuulliseen suuntaan on tultava seuraavien neljän, viiden pelin kuluessa. Muuten negatiivinen kierre on päällä ja sen katkaiseminen on erittäin vaikeaa.
 

Jortikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ässät
Joku taisi joskus sanoa, että "jääkiekko on momentum game". Tepsillä oli momentum ja mätti maalit siinä. Siinä se peli.
Eka ässien peli oli ihan hyvä peli. Vastassa kuitenkin hyvä nippu. Siinä pelissä oli paljon parempaan saumat, mutta ei osunut.
Jos nyt välttämättä täytyy taaksepäin katsoa, niin katsotaan tuota ekaa ja mennään samalla tavalla, niin tänään tulee pisteet kotiin. Kunhan ei vaan nyt alkaisi heti kierre, jossa apinat nousee selkään
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku taisi joskus sanoa, että "jääkiekko on momentum game". Tepsillä oli momentum ja mätti maalit siinä. Siinä se peli.
Eka ässien peli oli ihan hyvä peli. Vastassa kuitenkin hyvä nippu. Siinä pelissä oli paljon parempaan saumat, mutta ei osunut.
Jos nyt välttämättä täytyy taaksepäin katsoa, niin katsotaan tuota ekaa ja mennään samalla tavalla, niin tänään tulee pisteet kotiin. Kunhan ei vaan nyt alkaisi heti kierre, jossa apinat nousee selkään

Tuo sanonta pätee huonosti eiliseen peliin. Jos ensin altavastaajan maalivahtipeli ja sitten puolustuspelaaminen pettää eiliseen tapaan, ei ole enää mitään momenttumia voittaa peliä.
 

Jortikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ässät
Tuo sanonta pätee huonosti eiliseen peliin. Jos ensin altavastaajan maalivahtipeli ja sitten puolustuspelaaminen pettää eiliseen tapaan, ei ole enää mitään momenttumia voittaa peliä.
Momentum oli just siinä kun pisti pelin pakettiin kun vastustajalla hajosi koko korttitalo kerralla
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Noni! Cama, letskou ja sitä rataa. Kotipelit on aina kotipelejä ja kotiavaus on kotiavaus.

Jos tänään lähtee, vai miten se Suurlähettiläät laulokaan.
 

Pataatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata, rispektit Saipalle ja Spåralle. TML
Nyt pitää alusta saakka painaa kuin riivattu ja jatkaa lähes 60 min. Jos samaa suorittamista kuin 2 edellistä peliä niin menee taas tunteisiin hymiö*
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vapaan ja täysin ohjelmattoman viikonlopun kunniaksi korkkasin tässä heti kun lähetys alkoi.. vaikka toki siitä lähdetään, että tänään peliä pystyy myös selvinpäin katsomaan

Paljonko siellä nyt on sitä yleisöä?
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun tuolla vesisateessa tänne hallille asteli niin mietti missä on ilo ja jännitys.

No niin mutta nyt ei muuta kuin verta pakkiin ja menoksi…
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös