Pesiskausi 2022

  • 302 210
  • 2 301

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Lauri Rönkkö palaa tänään Jymyn kokoonpanoon.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Kokoonpanot on tänään mielenkiintoiset Hiukassa. Vedolta (Kanalan lisäksi) Rinta-Aho pois. Tämän seurauksena Saukko on nostettu ulkopeliin, mielenkiintoinen ratkaisu. Jokeriosastolle nostettu Vihriälän Jussi, eli Mikon ja Laurin pikkuveli. Toivotaan todella, ettei Matiaksella mitään vakavaa ole, avainpelaaja sisällä ja ulkona. Sotkamolla puolestaan Lauri Rönkkö tekee paluun, sivussa Niko Korhonen ja Niilo Piiponniemi.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Tulipa vastaan Aamulehden juttu Saaga-Angelia Raudasojasta jossa pureudutaan etenijöiden nopeuteen.
Manse PP:n Saaga-Angelia Raudasoja on naisten Superpesiksen nopein pelaaja – ”Sitä taitoa voisi harjoitella äärettömiin”

Lainaus lehdestä:
"Hänen juoksuajakseen kolmospesältä kotipesään on mitattu 4,68 sekuntia. Testeissä 30 metriä on kulkenut aikaan 3,93 sekuntia. Neljän sekunnin alitus on jo hurja."

Onhan noi kyllä hurjia lukemia. Pelejä seuranneena yleensä naisten kärkietenijät juoksee kotipesään
nopeimmillaan n. 4,8 - 4,9 sekuntia.
Tuommonen kaks kymmenystä on äkkiä n. 2 - 2.5 metriä matkassa joka on jo tosi paljon.

Nopeesti en miesten nopeuksista löytänyt tietoa vai oonko puusilmä?
Joku tilastonikkari vois jeesata?
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täytyy nyt muistaa että tämmöiset muutokset vaikuttaa huomattavasti suurempaan osaan seuroista kuin nykyiseen pohjakolmikkoon. Kuopio, Jyväskylä, Oulu ja Hamina esimerkiksi ottaisivat isosti osumaa näistä isommista kylistä minkä vaikutus pesäpallon valtakunnalliseen näkymiseen olisi todella merkittävä.
Ehdottomasti näin, tämä pohjakolmikko oli tässä vain kärjistettynä esimerkkinä. Tämän mittaluokan muutokset tulisi ehdottomasti suorittaa portaittain, koko ajan kehitystä seuraten.

Lyhyellä aikavälillä jos kerralla pudotetaan niin todennäköisesti. Mutta yleensä pitkällä aikavälillä pienempi joukkuemäärä tarkoittaa myös pienempää määrää junioreita sekä suurempaa määrää aikuisuuden kynnyksellä lopettavia junnuja jotka eivät kauas lähde pelipaikasta taistelemaan vaan sitten ehkä jäävät korkeintaan höntsäämään alasarjaan. Eli vaara on että pidemmällä aikavälillä joukkuemäärien suurempi pudotus todellakin voi näivettää lajia ja kulttuuria.

Täytyy myös muistaa ettei pienempi joukkuemäärä välttämättä tasoeroihin niin suuresti vaikuta, isot saa sitten vaan parhaimmillaan vielä kovemmat rosterit. Joku on kuitenkin aina viimeinen. Aidosti avoimen sarjan lainalaisuuksiin nyt vaan kuuluu että tasoeroja tulee koska liikettä sarjatasojen välillä tapahtuu. Oikeastaan tasoeroja saisi kavennettua lähinnä suljetulla sarjalla mutta siihen en haluaisi mennä. En myöskään pidä tasoeroja oikeasti mahdottomina, eurooppalaisessa jalkapallossa oikeastaan kaikki merkittävät sarjat on paljon epätasaisempia.
Tunnistan junioreihin liittyvän vaaran, mutta en sitä aivan niin yksioikoisena näe pesäpallon kannalta. Useat seurat pyörittävät korkeatasoisia juniorimyllyjä jopa Suomensarjassa pelaavien edustusjoukkueiden takana. Omana, ehkä hieman idealistisenakin, ajatuksena sarjojen kaventamisen takana olikin se, että kilpailun koventuessa ja sarjatasojen välisten kynnysten madaltuessa yhä useammalle juniorille olisi tarjolla kilpailukykyinen, nousupotentiaalinen joukkuevaihtoehto lähiseudulla.

Siitä olen täysin samaa mieltä, että suljetut sarjat eivät saa olla vaihtoehto. En myöskään pidä Superpesiksen sisäisiä tasoeroja niin mahdottomina kuin monet, mutta sarjatasojen välillä suuntaus on huolestuttavampi, mutta siinäkin suhteessa paikallisia eroja on.

Kymmenen joukkueenkin sarjassa on joku viimeinen ja tuskainen, keskikastia vaan vähemmän. Mutta sitten olisi käytännössä pakko pienentää pudotuspelejä, kymmenestä kahdeksan jatkopeleissä tekee runkosarjasta todella panoksettoman. Mikä taas tekee tuotteesta vähemmän kiinnostavan.
Vaikka tasoerot kaventuisivatkin, niin kieltämättä runkosarjan panoksettomuus on kymmenen joukkueen sarjassa uhka. Toki kärjen ja peräpään tasoerojen suurentuminen johtaa tähän samaan ilmiöön, missä pudotuspelien ulkopuolelle jääminen ei ole suurimmalle osalle joukkueista millään tavalla realistinen skenaario.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Edelliseen viestiini viitaten, onko jollain tilastonikkarilla tietoa, milloin on viimeksi miesten superissa ollut kolme veljestä saman joukkueen pelaavassa tusinassa?
 
Nopeesti en miesten nopeuksista löytänyt tietoa vai oonko puusilmä?
Joku tilastonikkari vois jeesata?
Julkisesti näitä ei ole saatavissa, mutta noin 5 sekunnin aikaan on pystynyt vain muutama pelaaja / kausi ja silloinkin luonnollisesti tullaan lento / varastusmerkillä. Patrik Vartama on tällä kaudella tullut kotiin 4,8 sekunnissa, joka on ihan älytön aika, jopa pesäpallohistorian kovin. Myös Elmeri Purmosella on tällä kaudella yksi aika alle viiden sekunnin, 4,98, joten Sotkamon Jymy saa Purmosesta ensi kaudelle hyvät jalat rosteriin. Yleensä hyvien etenijöiden aika kotipesään on noin 5,1 - 5,3 sekuntia.

Edit.
Kouvolan Pallonlyöjät julkaisi tiedotteen, jossa kerrotaan Harri Lehdon jäävän pois puheenjohtajan paikalta tutkimuksien ajaksi. Samassa tiedotteessa Harri Lehto kiistää syyllistyneensä huuteluihin, joten eiköhän tästäkin jonkunlainen saaga vielä tule kunnianloukkaussyytteineen jne. Linkki tiedotteeseen: KPL:n tiedote
 
Viimeksi muokattu:

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Tänään runkosarjan viimeinen El Klassikko pelataan Sotkamossa. Kaksi edellistä kamppailua on päättynyt Vedon niukkaan 1-0 voittoon eikä tämän päivän ottelusta osaa oikein muuta odottaa kuin tasaväkistä vääntöä. Molemmilla timanttisen kova ulkokenttä, josta ei pinnoja oteta räpylästä. Sisäpelissä kokoonpanot eläneet loukkaantumisten myötä, joten ihan ykköset päällä ei olla liikenteessä.

Itsellä erityistarkkailussa Sotkamolta viime pelit vaisusti esiintynyt Joni Rytkönen ja Vimpeliltä huikeaa kautta pelaava Elmeri Anttila.

Jos jotakuta kiinnostaa kuunnella Antti Hartikaisen näkemyksiä illan ottelusta ja Teemu Kinnusen haastattelu, niin täältä vajaan 40 min setti.

 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jos jotakuta kiinnostaa kuunnella Antti Hartikaisen näkemyksiä illan ottelusta ja Teemu Kinnusen haastattelu, niin täältä vajaan 40 min setti.
Tuli tuo setti katseltua eilen, hyvä pätkä! Härmähän oli mies paikallaan myös kommentaattorina fanikameran puolella, kuten tuosta liveseurannan puolella jo aiemmin mainintaa olikin. Fiksu seppä muutoinkin, sinne suuntaan arvostusta riittää. Tuolloin, sen mitä KeKi-matsia ehdin katsella, toimi hyvin tuo Jymynkin fanikameralähetys, ei kuva/zoomaukset poukkoillut hallitsemattomasti tms. Ja ne mikrofonit oli sijoiteltu järkevästi lähelle kenttää; pelin & kaaren äänet kuului hyvin.

Lähes poikkeuksetta ovat olleet erittäin hyviä lisiä kommentaattoreiksi nämä hiljattain uransa päättäneet pelimannit, joilla myös tietopankki pelistä, vastustajista jne. on ns. ajan tasalla.

12 joukkuetta on jo hyvä steppi eteenpäin urheilullisuudenkin kannalta, ja mahdollisesti myös optimaalisin vaihtoehto lajin kehittyessä. Joukkuemäärän väheneminen ei toki takaa sarjan tasaisuutta, mutta oletettavasti kaventaa kuilua sarjatasojen välillä ja näin ollen elävöittää kilpailua ja vähentää Haminan kaltaisten hissijoukkueiden määrää. Kokonaisuuden kannalta elävä kilpailu sarjatasojen välilläkin on omiaan luomaan kiinnostusta valtakunnallisestikin.
Isossa kuvassa samaa mieltä. Itsekin liputtanut jo pidempään tuota 12 pääsarjajoukkueen mallia. Kymmenen joukkuetta alkaa olla jo turhan kapea määrä. Tässä mallissa myöskin pudotuspelien osalta saattaisi joutua tekemään muutoksia ja liikaa kikkailua - muutoin sinne pääsisi likimain jokainen joukkue. Kuten jo aiemmin mainittua, olisi riskinä tällöin myös se, että panoksettomia pelejä olisi aivan liikaa. 12 joukkueen sarjaan saa parhaiten rakennettua sarjasysteemin pudotuspelien & sarjasta tippumisen osalta. Kahdeksan pleijareihin ja sitten esim. kahden pelit loppuu siihen, pari viimeistä joko karsii, tai sitten sarjan viimeinen tippuu suoraan ja toiseksi viimeinen karsii sarjapaikasta. Ykköspesikseen sitten 10 tai 12 joukkuetta.

Tuota niin niin, mitä tuolla Kouvolassa on oikein tapahtunut eilen?
On kyllä melkoinen sirkus & härdelli ollut tämä. Eipä siitä sen enempää tähän väliin.

Kokoonpanot on tänään mielenkiintoiset Hiukassa. Vedolta (Kanalan lisäksi) Rinta-Aho pois. Tämän seurauksena Saukko on nostettu ulkopeliin, mielenkiintoinen ratkaisu.
Jep. Jere Saukko räpylähommissa ei nyt aivan järin suurta luottamusta herätä, mutta toivotaan että herra selviytyy kutakuinkin ehjin nahoin Hiukan illasta. Etukenttä samalla toki myös uusiksi. Ykköskärki tuolla koosteella kapeahko ja ilman vaihtajajokeria.

Heti huomenna PattU-matsi ja sunnuntaina KiPa kotona, joten nyt ei varsinaisesti ihan paras aika ainakaan lisäloukkaantumisille tai sairasteluille olisi. Vaikka ennemmin toki nyt, kuin pudotuspeleissä. Isossa kuvassahan joukkue on pysynyt pitkin kautta Kanalaa lukuun ottamatta pirun hyvin ehjänä. Missähän lie Kortehiston veljekset, vai onko vain haluttu antaa juniori-Vihriälälle nyt sitten Superpesis-debyytti. Lönniä ei tähän matsiin tällä kertaa kaivettu ja Takala lienee ollut jo pidemmän aikaa klesana.

Jokunen voitto pitäisi vielä napsia, että runkosarjan ykköstila varmistuu. Sillä saa KiPan vastaansa ja kotiedun päätyyn asti, jos finaaleihin mennään. Etenkin esim. Koplaa vastaan todellakin on kotiedusta hyötyä. Muutenkin tämän kauden joukkue ollut kotikentällä toistaiseksi voittamaton ja viihtynyt saaressa erityisen hyvin.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Tuli tuo setti katseltua eilen, hyvä pätkä! Härmähän oli mies paikallaan myös kommentaattorina fanikameran puolella, kuten tuosta liveseurannan puolella jo aiemmin mainintaa olikin. Fiksu seppä muutoinkin, sinne suuntaan arvostusta riittää. Tuolloin, sen mitä KeKi-matsia ehdin katsella, toimi hyvin tuo Jymynkin fanikameralähetys, ei kuva/zoomaukset poukkoillut hallitsemattomasti tms. Ja ne mikrofonit oli sijoiteltu järkevästi lähelle kenttää; pelin & kaaren äänet kuului hyvin.

Hartikaista sois kyllä näkevän tai kuulevan enemmänki kommentaatorin roolissa. Fiksu kaveri ja tosi paljon tietoa. Uskaltaa antaa kritiikkiä suoraan ja noilla meriiteillä on kannuksiakin sanoa asioita.

Tänään hieno matsi tulossa. Eiköhän superiin asti mennä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tulipa vastaan Aamulehden juttu Saaga-Angelia Raudasojasta jossa pureudutaan etenijöiden nopeuteen.
Jos tämä täti lisääntyy nykyisen poikaystävänsä kanssa, niin puhutaankohan jälkikasvun kohdalla kaikkien aikojen pesäpalloilijasta? Ainakin geeniperimä kohdallaan.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jos tämä täti lisääntyy nykyisen poikaystävänsä kanssa, niin puhutaankohan jälkikasvun kohdalla kaikkien aikojen pesäpalloilijasta? Ainakin geeniperimä kohdallaan.

Aattelepa millanen pelaaja Teemu Rouhiaisen ja Lotta Vahvelaisen yhdistelmästä tulee. Konsta Lehtola ja Sini Mäkelä. Kukas sen Peltokankaan ukko oli? Jere Saukko ja Kaisa-Leena S., suhtkoht hyvää kentälle menoa.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En muista oliko jo aiemmin mainittu. Mutta Antti Hartikaisen näkemyksiä lajista voi käydä myös kuuntelemassa instagramissa Puhtimäki livessä. Oli taannoin huikeaa settiä.

Tähän Kouvolan juttuun otan sen verran kantaa, että Myllyniemen kannattaa myös välillä miettiä mitä huutelee yleisölle pelin jälkeen. Ei ihan asiallista tekstiä ollut alkukesästä Joensuussa yhdelle fanille pelin jälkeen. Vaikka varmasti vähän harmittikin. Muuten samaa mieltä että henkilökohtaisuudet ei kuulu lajiin. Mutta pientä huutoa voi aina olla hyvän maun rajoissa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aattelepa millanen pelaaja Teemu Rouhiaisen ja Lotta Vahvelaisen yhdistelmästä tulee. Konsta Lehtola ja Sini Mäkelä. Kukas sen Peltokankaan ukko oli? Jere Saukko ja Kaisa-Leena S., suhtkoht hyvää kentälle menoa.
Simo Vainikainen. Vai Samu? Se, joka pelaa Tampereella. Kukas näitä nyt erottaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jere Saukko ja Kaisa-Leena S., suhtkoht hyvää kentälle menoa.
Ulkopelissä taasen, ei mitään käyttöä.

Peltokangas styylaa sen paremman Vainikaisen kanssa. Toivottavasti edes Henna erottaa nämä keskenään.

Pesäpallistit pariutuvat kyllä selkeästi enemmän keskenään kuin raviohjastajat.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä tuohon pelin aikana tottui tuohon matalampaankin kuvakulmaan. Hieman intensiivisempi ja osaavalla kuvaajalla ihan hyvä vaihtoehto. Tekeminen myös kehittyi matsin aikana, liekö ollut tatsi vaan hukassa ekan vuoron aikana. Sinänsä itselle ei väliä kummalla kulmalla mennään, kunhan zoomailu pysyy kurissa ja kameran käännöt ovat sulavia, eivätkä helvetinmoisia heilahduksia.

Alkaa olla Jymyllä valinnanvaraa sisäpelissä. Tosi mielenkiintoista nähdä, miten rakentavat tuon ratkaisupeleihin.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Voi kuinka väärässä sitä olikin alkukesästä Jymyn iskukyvystä. :)

Toki tämä oli vain yksittäinen peli, molemmilla tärkeitä ukkoja sivussa eikä ollut Vimpelille niin merkitsevä ottelu. Mutta on tässä nyt nähty, että kaikki jengit ovat ihan voitettavissa. Riittääkö kolmeen voittoon syksyllä muita kärkinelikon jengejä vastaan, jää nähtäväksi, mutta hieno syksy on kyllä tulossa. Tahko ehkä tuon nelikon ulkopuolelta se yllätysvalmin joukkue ja mielellään ei heitä kohtaisi ekalla kiekalla.

Parjaamani Kotro ja Keinänen ovat tosiaan olleet huippuhankintoja ulkopeliin. Kotrolle melkeen alkaisi jo sovitella jatkolappua. Keinänen alkanut myös sisällä saada aikaiseksi ja on aivan mainio etukentällä. Komulainen mielestäni ollut kauden ykköslukkari, ainakin violettioransseilla laseilla nähtynä. Ulkopeli kestää ja antaa mahdollisuuden voittoon joka pelissä.

Sisäpelissä sitten Viita on ollut ihan käänteen tekevä hankinta. Huima ukko. Rönköltä tänään positiivinen avaus. Niko ja Niilo vielä kuntoon, niin sitten voidaan alkaa pyöritellä, miten paras mahdollinen 12 muodostetaan. Rytköseltä odottaisin eniten tasonnostoa.

Mulle tuo Ruudun matalampi kuvakulma toimi ihan mukavasti.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Voi kuinka väärässä sitä olikin alkukesästä Jymyn iskukyvystä. :)

Toki tämä oli vain yksittäinen peli, molemmilla tärkeitä ukkoja sivussa eikä ollut Vimpelille niin merkitsevä ottelu. Mutta on tässä nyt nähty, että kaikki jengit ovat ihan voitettavissa. Riittääkö kolmeen voittoon syksyllä muita kärkinelikon jengejä vastaan, jää nähtäväksi, mutta hieno syksy on kyllä tulossa. Tahko ehkä tuon nelikon ulkopuolelta se yllätysvalmin joukkue ja mielellään ei heitä kohtaisi ekalla kiekalla.

Parjaamani Kotro ja Keinänen ovat tosiaan olleet huippuhankintoja ulkopeliin. Kotrolle melkeen alkaisi jo sovitella jatkolappua. Keinänen alkanut myös sisällä saada aikaiseksi ja on aivan mainio etukentällä. Komulainen mielestäni ollut kauden ykköslukkari, ainakin violettioransseilla laseilla nähtynä. Ulkopeli kestää ja antaa mahdollisuuden voittoon joka pelissä.

Sisäpelissä sitten Viita on ollut ihan käänteen tekevä hankinta. Huima ukko. Rönköltä tänään positiivinen avaus. Niko ja Niilo vielä kuntoon, niin sitten voidaan alkaa pyöritellä, miten paras mahdollinen 12 muodostetaan. Rytköseltä odottaisin eniten tasonnostoa.

Mulle tuo Ruudun matalampi kuvakulma toimi ihan mukavasti.

Enpä voisi itse paremmin kirjoittaa auki tuntemuksia kuluneesta pesiskesästä!

P.S. Ruudun kuvakulma ihan ok, mutta tuo levoton zuumailu ja kuvakulmien pyörittely vaan häiritsee katsojakokemusta, imho!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Enpä voisi itse paremmin kirjoittaa auki tuntemuksia kuluneesta pesiskesästä!

P.S. Ruudun kuvakulma ihan ok, mutta tuo levoton zuumailu ja kuvakulmien pyörittely vaan häiritsee katsojakokemusta, imho!
Ruudulla on selvästi kaksi tiimiä/ohjaajaa. Toinen on ihan pihalla ja tulee tätä zoomailua. Itä-länsi viikonlopun ottelut Tampereelta taasen olivat erinomaisesti ohjattuja ja kamera näytti minne pitikin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Helppo ja kiva kesälaji.

Lauri Rönkkö, hienoa nähdä mies takaisin toiminnassa ja kaveri operoi kohtalaisen korkealla tasolla. Toki sen näki jo suomaripeleissä, että lyönnissä ollaan, mutta olikin ihan hyvällä tasolla vähän suomaria parempaa ulkopeliä vastaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Harri Lehto uhriutuu ja ei mielestään ole käyttäytynyt epäasiallisesti, ja jos onkin, niin Myllyniemi on tämän ansainnut, koska on huonosti käyttäytyvä henkilö. Jos nyt ymmärrän Facebookista otettua kuvakaappausta oikein.
 
Harri Lehto uhriutuu ja ei mielestään ole käyttäytynyt epäasiallisesti, ja jos onkin, niin Myllyniemi on tämän ansainnut, koska on huonosti käyttäytyvä henkilö. Jos nyt ymmärrän Facebookista otettua kuvakaappausta oikein.
Onko tuo kuvakaappaus otettu tarkalleen ottaen milloin?

Tapahtumien kulku on ainekin seuroille ja uskoakseni myös liitolle kerrottu täsmällisesti. Harri Lehto on varmasti käyttäytynyt epäasiallisesti, mutta tähän eläinvertaukseen, josta häntä syytetään, hän ei käsittääkseni ole syyllistynyt. Asiahan ei periaatteessa hetkauttaisi, mutta vituttaa kun koko seura, kaupunki ja kaikki Kouvolaan liittyvä leimataan paskaksi yhden ihmisen huudon vuoksi.

Tapahtumat etenivät jotakuinkin seuraavanlaisesti; 02.08.2022 käynnissä oli Superpesisottelu KPL-Manse -> Jossain kohtaa peliä joku virvoitusjuomakatsomosta oli kutsunut Juuso Myllyniemeä majavaksi -> Markku Puhtimäki paikalle, joka kuulemma haukkui ainekin huutajan, ehkä myös Lehdon raiskaajiksi -> Jaakobin painia ja järjestyksenvalvojat väliin -> Pelin päätyttyä Markku Puhtimäki ja Harri Lehto olivat nähneet ja jatkaneet sanallista painia ja Lehto oli kehottanut Markkua viemään poikansa koppikouluun, kun peli nyt sattui päättymään Juhan epäonnistuneeseen koppilyöntiin -> Jonkunlainen raportti Manselle ja Myllyniemelle, että 'majava' -sanaa on käytetty -> Markku Puhtimäki avautuu facebookissa asiasta jossa aikuisten miesten miekkailu jatkui edelleen -> Juuso Myllyniemi twiittaa ja syyttää Lehtoa epäasiallisesta käytöksestä = Ajojahti.

Kyllä, vaikea uskoa, että kaikki nimeltä mainitut henkilöt ovat oikeustoimikelpoisia ja aikuisia ihmisiä.

En puolustele edelleenkään Lehdon käyttäytymistä ja toimintamalleja, enkä ihmisestä vähääkään pidä, mutta kyllähän tämä on saanut naurettavat mittasuhteet ja vaikea tätä välikohtausta on koko KPL:n tai Kouvolan syyksi laittaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä, vaikea uskoa, että kaikki nimeltä mainitut henkilöt ovat oikeustoimikelpoisia ja aikuisia ihmisiä.
Kiitos. Jos asia mennyt kuten kerroit, niin tämä on hyvin kirjoitettu. Isukit pilaavat junioriurheilua ja näköjään jo aikuisten lapsienkin…
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös